- iPhone topik
- Honor 400 Pro - gép a képben
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Mobil flották
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Nagyon érdekes, amit írtok.
El tudnátok magyarázni, hogy hogyan lehet, hogy eltérő a megjelenítés ugyan azon kijelző ugyan azon beállításai mellett eltérő lejátszó esetén, ha azok csak a képet továbbítják a megjelenítőnek? Tegyük fel hogy ugyan azon a DV szabványon mondjuk és a TV is támogatja?
Digitális tartalom van, külső tényező nem zavarhat be (ugyan az a kábel, ugyan az minden)... a lejátszók átengedik magukon a streamet nincs képjavítás... hogyan lehet még is különbség köztükA kérdéseimből remélem kiderült, hogy nem értek hozzá.
-
Tudom nem idevaló szorosan ezért offba teszem.
Egy Apple Tv-hez hogyan kalibrálunk? Anno old_artist kolléga azt mondta, hogy annak is jelentősége van (monitor kalibrálás esetén), hogy milyen számítógép, milyen videokártyával csináljuk a kalibrálást (ezért kérdezték anno, hogy kinek milyen VGA gyártó által vásárolt vga van a gépében).
Ez itt, vagy úgy egyáltalán számít még? -
ittott.tv lesz / lett a megoldás.
Ha fél évre előfizetek, akkor ki lehet bírni. Egyszerűbb sokkal (nem biztos, hogy jó értelemben), mint a régi Yettel tv. Cserébe sokkal gyorsabb. Minősége sem a legjobb, de legalább működik. Még ki kell tapasztalnom, hogy milyen gyakran kér jelszót stb...
Nekem az szokott lenni, hogy ha nézni szeretném, akkor gyorsan kell (nem is értem miért, de nyilván akkor "nem fér bele", hogy megnyit, cookie elfogad, elindít, tükröz és bekapcsol az appletv + tv. Sokkal könnyebben megy a távirányítóval, ezért is ragaszkodtam a dedikált klienshez.
Nagyon nehéz volt a 32 hosszú jelszavamat beírni az appba (iPhone segítségével is), mert nem akart megjelenni sem a 2017-es sem a 2022-es modellen. Végül sikerült.
Meglássuk hosszabb távon, most kaptam az emailt, hogy lejárt a próba időszak. Ha lekapcsolják a Yettelt, akkor előfizetek.
-
Félreértesz, STB-t nem akarok, felőlem 50i jöhetne, de STB-t jobban nem akarok, min 50i-t igen
sony89: értem, hogy miért mondod
Sweet tv nekem feleslegesen sok és így drága is. Mediaklikknek nincs appletv kliense.
blakey: volt már velük regisztrációm, de töröltem. Regisztrálni próbáltam, erre közlik, hogy: nah nem úgy van az, te már voltál korábban ügyfél és törölve lettél. Tessék felvenni velünk a kapcsolatot
Árban az ittott TV van legközelebb a szándékaimhoz.
Köszönöm mindenkinek a segítséget
-
Sziasztok!
Picit off a téma, de nem találtam jobb helyet neki.
Március végén beszántják a régi YettelTV-t. Eddig tudtam vele m4sportot és királyi tvt nézni, erre megfelelt. Tudtok olyan szolgáltatást, amivel érdemes próbálkoznom van appletv kliense és nem kerül egy "vagyonba"
Van telekom előfizetésem, de ugye appletv ott kizárva (sajnos). A család 99%-a azt használja, de engem idegesít.
Az én szobámban csak appletv van (STB nem is lesz). Illetve ha úton vagyok, akkor telefonon (iOS) nézném. Van ezzel kapcsolatban jó tapasztalatotok?
-
Sziasztok!
Érdekesség gyanánt, mert nem találtam a topikban róla infót.
Megy az ESPN amerikai app rendesen az eszközön.
Eleve letölthető a magyar store-ból.
Kell hozzá VPN szolgáltatás DDNS opciója (egyedi DNS címet kell az ATV-n beállítani).
Gyors és megy minden, amihez van előfizetés és csak USA-ból lenne használható. -
Ha streaming, Infuse (ennek saját db több GB adattal), akkor is bőven elég a hely. Felteszel 1-2 nagyobb játékot (70% telítettség) még mindig bőven elég a hely. Gyakorlatilag azt írtad le, amit én.
A felárral kapcsolatban: el tudom fogadni, ha valaki emiatt vesz nagyobbat, mert bár vélhetően nincs rá szüksége, de hátha.
[Nagyon off]Emiatt vettem 256GB-os telefont (ProRes). Utólag visszanézve pont megspóroltam volna 40K-t.[/]
-
Tegnap megkaptam én is az újat. Könnyebb. Talán gyorsabb is a menüben a navigáció (valószínűleg csak bebeszélem magamnak).
Ki szerettem volna próbálni, hogy a játékok milyenek. Elkezdtem böngészni a kínálatot. Csalódtam: kb anno sárga kazettás “nintendo” feeling. Ami ennél is durvább volt, hogy olyan lagg volt a demó videókban, hogy csak pislogtam.
Ez lehet, hogy 60 fps videókat tesznek fel a fejlesztők, nálam meg 50Hz van állítva?
-
Az enyém pénteken jön (tegnap rendeltem).
agyhalal: nem tudni, folyamatosan jelentik be a gyártók az új szabvány támogatását. Idővel kiderül. A régebbi (pl.: 2021-es) ethernettel rendelkező verzió is megkapja elvileg (meg is kapta, de eszköz hiányában nem tudom kipróbálni).
-
Sziasztok!
Van, akinek ma érkezett az új apple tv? Tapasztalatok?
-
válasz
devil-k #4906 üzenetére
Gondolod annak hardware-es korlátja van? Simán lehet, hogy nem akarják engedélyezni software oldalon. Mondjuk nem értem, hogy azt miért tennék.
Van a családban 2017-es, 2021-es is. Elgondolkoztam, hogy cserélem a 2021-et az újra, mert 50K-ért mennek használtan, nem kell sokat hozzá tenni. Blakey igaza van, amire használom pont elég lenne a 2017 is. Venti zaját így sem hallom, a passzív működés semmit nem adna hozzá.
A 2021-es is támogatja a matter szabványt?
-
Nekem annyit még megér. Főleg F1 miatt szoktam használni, ha úton vagyok. Amúgy nem nézek TV műsort. Remélem lehet eseti havi előfizetés is, mert akkor csak akkor fizetek elő, ha muszáj. Nem kell egy évre előfizetni.
Telefonon és appletvn is jól működik az app. Ha sokáig nem használtam, akkor persze be kell jelentkezni, ami tekintve, hogy gyorsan kapcsolnék oda (megy a futam), kicsit idegesítő, de nagyobb baja ne legyen.
-
Használom mindkettőt. Játszani nem játszottam a régivel sem. Nincs akkora különbség a kettő között, hogy megérje a direkt csere. Talán a régi, ha "elkeveredett" az ágyban, akkor valahogy megnyomhattam véletlen, ez az újra nem jellemző. Jól használható mindkettő számomra.
-
Számomra a youtube esetén (prémium előfizető vagyok), ha magába a tartalomba van szerkesztve a reklám, akkor azokat át szoktam tekerni. De sajnos csak akkor működik, ha előtte belenyomok a tárcsa közepébe, majd jobbra nyíl (10 sec). Aztán megint indíthatom el. Régebben, ez mintha csak simán ment volna a jobbra nyíllal. Infuse ebből a szempontból nálam jól működik. Ott a gyors tekeréssel van a youtube féle problémám, hogy meg kell ott is nyomni a tárcsa közepét.
-
Váltottam sima 4K-ról az újra. Alapvetően tetszik az új irányító, de szokni kell rendesen. Más érdemi előrelépést nem vettem észre. Még gyorsabbnak sem tűnik az OS frissítés sem (HDR-t nem tud a tévém).
Anyuéknak “kellett” egy sima 4K, ami majd annyi lett volna használtam, mint az új a cyber november kedvezménnyel. Szóval nem bántam meg. Kíváncsi vagyok, hogy otthon központként gyorsabban működik-e.
-
Most láttam a frissítést, hogy spatial audió támogatás került a 7-es infuse-ba. Iphone app frissítés közben olvastam.
Van olyan a csoportban, aki már próbálta airpods pro vagy max fülessel
Az sem teljesen világos, hogy ez csak a fejmozgatást figyeli, vagy a lesz (lehetőségekhez képest) "rendes" térhangzás is
Milyen hangformátumokkal működik, mire kell figyelni letöltésnél
?
Bónusz:
Paired with the HomePod 15.1 beta (which is invite only), iOS 15.1 adds Lossless Audio and Dolby Atmos with Spatial Audio support to the HomePod and the HomePod mini, bringing Apple's speakers in line with iPhones, iPads, and Macs.
Nem volna baj, ha az appleTV-vel is menne. Elég lenne csak még 1 mini-t vennem.
-
Kipróbáltam a kalibrációt (először nem is találtam, mert fehéregyensúlynak hívják talán a menüpontot). Kicsit melegebb színe lett a beállított képnek. Nem lett látványos a javulás.
-
Segítsetek már tisztává tenni a "képet".
Adott egy kijelző, amint valamilyen (tételezzük fel, hogy rendes) kalibrátorral beállítottak, valamilyen szabvány szerinti értékre. Anno old_artist azt mondta nekem, hogy számít, hogy milyen forráson készült a kalibráció (AMD vagy NV kártyával használom a számítógépet monitor esetén). Média lejátszók esetén ez számít-e
Az AppleTV kalibráció esetén azt feltételezem, hogy bizonyos határok között (ha nagyon szélsőségesre állítom a megjelenítő képét, akkor nyilván nem) a forrás oldalon történik a "korrekció", ami végül akár színhelyes megjelenítést is jelenthet.
Mit gondolok rosszul?
-
~57K áfa nélkül is. Németeknél is ennyi a bruttó ára.
Lehet várok vele kicsit.
A tesztekre kíváncsi leszek, hogy mennyit ér a kalibrálás a telefonnal. Amennyiben sikerült rendesen megcsinálni, akkor azért az instant vétel lesz mindenkinek.
Gyakorlatilag házi kalibrálás, direkten a használt eszközzel (azon az eszközön fut a kalibráló szoftver, amit később a tartalmat is lejátsza). Ez korábban azért nem feltétlen volt így.
Távirányító is ötletes javuláson esett át, végre rájöttek, hogy tekerni azért nem triviális a tapi paddal -
válasz
BrandonXXV #3417 üzenetére
Ha nem fontos a fejhallgató, akkor a gyári airpods is szuperül működik. Biztos, hogy van ami jobban szól, de megbízhatóan működik, s már egész emberi ára is van.
Ha a 70K-nál maradunk, akkor egy airpods pro is szóba jöhet spatial audió résszel, zajszűréssel stb.
-
Lássuk csak:
1. Szerintem semmilyen smart TV-nek nincs értelme. AppleTv-t midenkinek. A távirányítója igényel egy kis megszokást, a hagyományos 2-3 csatornát is nézek egyszerre a reklámoktól függően embereknek nem fog tetszeni, de amúgy elég jó (is lehetne).
2. Youtube-ot használok rajta csak én Infuse-t, de az általad írt programok is kiválóan működnek a felhasználói tapasztalatok szerint.
3. Konkrét nincs, de szinten minden nap megy az esti Youtube és a sorozatok Infuse. Továbbá be van állítva homekit központnak, ez érdekes extra (pontosan tudom, hogy mikor ébred fel a feleségem, mert be van állítva az ablaknyitásra értesítés), de semmi több
4. Lehet több eszközről is használni, sőt több AppleId fiókot is meg tud különböztetni.
A TV már csak megjelenítésre van, főleg most. Sajna még az online stream nincs olyan minőségű, hogy a kábeltv-t lemondhassam. Ha sportot akarok nézni, azt még a TV-n nézem (Kézilabda, Forma1).
Kislányom most múlt 1,5 éves és mivel van airpods-om is vígan tudtunk feleségemmel sorozatot nézni, míg ő aludt (nem csúszik a hang a képtől). Nagyon szeretem.
Eszközpark, amivel használjuk: iPhone Xs, iPhone SE (2016), airpods (gen1) -
Sziasztok!
Van köztetek olyan, aki dupla homepodot használ AppleTv-vel?
Hogyan kezeli a rendszer a több csatornás hangot ilyenkor?
Olvastam anno egy technológiáról, ami stereo hangszórók segítségével alkották meg a térhangzást (talán AMD).Hogyan állnak ezzel az Apple mérnökei?
Megmondom őszintén nagyon kényelmes tudna lenni (bár drága), hogy venne az ember kettőt, ők beállítják magukat és meg van oldva a normális térhangzás (nyilván nem mozi, vagy komoly otthoni több milliós rendszer szintű, de azért az átlagtól jelentősen jobb) egy 25 négyzetméteres szobába.
-
-
válasz
szamovar #1920 üzenetére
Figyi, jótanács. Ingyen van, sokat tudsz vele spórolni.
Ugyan ebben a szituban vettem a készüléket (Atv), volt airpods is. Kb 4 filmet néztünk így 8 hónap alatt, amiből 3 sorozatrész volt.
Ne legyen igazam, de félek nem lesz elég időtök vagy kedvetek...
Amúgy nagyon király a cucc és emlékeim szerint az új tvOS már tud ilyet igen.
-
válasz
MasterMark #1780 üzenetére
Azt állítottad, hogy nincs kodek gond. Az van. Én nem mondtam, hogy orvosolható, csak arra akartam utalni, hogy fél éven belül ez nem valószínű, hogy változni fog.
-
válasz
MasterMark #1778 üzenetére
Egészen eddig azt hittem, hogy teljesen más szabványt támogatnak, ami másfajta kodekkel jár.
-
Teljesen igazad van. Itt arról lehet szó, ha mezei usernek választania kell valamelyikből, akkor szerintem egyértelműen az infuse-ra esik a szavazata. Erről már sokat beszéltünk, szebb, könnyebben érthető, tudja, amit kell.
Amit te felsoroltál a mrmc javára, az az (a szó nemes értelmében) egyszerű embert ritkán érdekli.
Fentiekkel és az előfizetéses modell nyomásával magyaráznám az áremelést.
-
Valamiért manuálisan frissítettem az alkalmazásaim ATV-n.
Valamiért = vártam, hogy felhívja a figyelmem, hogy van frissítés... mint iPhone esetén.
Be léhet úgy állítani, hogy legyen badge értesítés, de ne legyen automatikus a frissítés -
-
válasz
Snoop-y #1348 üzenetére
Ogen, csak akinek illeszkedik az ökoszisztémába, az azért nehezen vált.
Jelenleg a youtube max full hd sem zavar (na jó, kicsit azért tudat alatt bánt (fullhd tvm van)), a DA sem zavar, nincs semmi féle hangrendszerem sem.
Ellenben nagyon tetszik, ahogy az airpoddal együtt működik, így még a ygerek alszik, tudunk sorozatot nézni. Ha egyikőnk csak kiveszi a füléből, akkor már megáll a lejátszás... visszateszi és folytatódik a film. Annyira magától értetődő, zseniális.
-
-
válasz
Snoop-y #1254 üzenetére
Ahogy írtam is, számomra ez az egyetlen hiányossága, amit észrevettem. Elég sok feliratos filmet nezek és mióta megvan most szembesültem vele először, tehát az “automata” jól működött. Engem sokkal jobban bosszantott a mrmc kezelőfelülete logikája (megjegyzem bizonyára azért, mert nem ismerem a kodi elveket).
Lényeg: nálam ettől marad
-
Sziasztok Infuse esetén hogyan lehet manuálisan betölteni feliratot egy filmhez?
A tallózás opciót kerestem, de nem találtam.Manuálisan egyforma névre hoztam a videót a felirattal és ígybautomatán betöltötte, de ez elég kényelmetlen.
-
Ha direkt airplayt állítok be a fotók alkalmazásban, akkor pontosan úgy látszik a telefon kijelzőn minden, mint amikor a tükrözést használom. Sajnos szaggat ebben az esetben is.
Úgy fest vennem kell egy rendes AP-t karácsonyra (nem úszom meg).
Nasról szépen lejátsza.
Köszi a segítséget
-
válasz
Retekcloud #1186 üzenetére
Távirányító töltése.
Más: vettem fel ma 4K 60fos videót, de a tüjrözés csak szavgatottan jeleníti meg, így élvezhetetlen. Van valami értelmes megoldás erre?
-
Sziasztok!
Használ itt valaki apple tv-vel homekitet?
Meg van osztva feleségemmel a xiaomi cuccok vezérlése (homebridge), de mostanában nagyon lassan töltődik neki a felület, mert az érzékelők, villany állapotát frissíti neki a telefon. Ugyan azon a hálózaton van, mint a xiaomi cuccok. -
válasz
MasterMark #1125 üzenetére
Szerintem ezen funkcióját nem reklámozzák eléggé. Valami zseniálisan működik. Egyik kedvenc funkcióm (mármint, hogy gyakorlatilag a Tv-t is ki be kapcsolja (készenlét) magával együtt). Ebben az állapotban is működik HomeKit központként, tehát visszaadja a szenzorok értékét. Nagyon szeretem. Élmény használni.
A távirányító tapicskolós simogatós részével nem vagyok kibékülve még, nem mindig sikerül eltalálnom a megfelelő sebességet. Idegesít a kattogás is (lehetett volna ide is taptic engine).
-
Az a baj, ha a "végrehajtó" parancsot ki akarom adni, akkor meg kell nyomjam, nem elég csak tapicskolni rajta, mint navigáció alkalmával. Amikor megvettem elolvastam gyakorlatilag a használati utasítást végig, de szerintem nem tudom még rendesen kezelni, szóval újra nekifutok.
Megvettem a MrMc-t. Használtam 3 napig. Nasról néztem filmet. Egy két lefagyástól és folytatni nem tudástól (elfelejtette, hogy hol tartottam) eltekintve elég jó volt.
Tegnap kipróbáltam az Infuse-t. Azonnal megértettem, hogy mi indokolja a ~2,5x árát. Sokkal egyszerűbben lehet feliratot kezelni, elindítás után minden filmemhez, sorozatomhoz azonnal megtalált minden borítót és leírást, 100x jobban teszik a felülete. Szóval kérem is vissza a pénzt a MrMc-ért. Itt meg havi előfizető lettem.
Persze lehet azt mondani, hogy kellene tudjam használni a Kodit..., de nekem megér ennyit, hogy csak működik, jól használhatóan.MasterMark: köszönöm, nyomtam neki egy resetet és megjavult. Amúgy mi az ajánlott beállítás a színteret illetően?
-
Sziasztok!
Volt végre kis időm filmet nézni. Azt vettem észre, hogy házakban benn lévő részeknél a közeli párbeszédben lévőrk arca nagyon sötét és semmi részlet nincs rajta, míg a háttér pedig teljesen világos... a színek is fakóbbnak tűnnek, mint a meddel voltak.
Gondolom valami beállítás nem stimmel, de nem tudtam eddig rájönni, hogy mi lehet a baj.
Van valami ötletetek (MrMc)
Ami menet közben még nagyon idegesít az a touchpad kattogásának hangja. Miért nem lehetett ebbe is egy rezgő motort tenni? Hangtalan is lenne, meg jobb is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! GAMER PC: Új RYZEN 5 4500-5600X +RTX 3060/3070/3080 +Új 16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ
- UHH! HP EliteBook 840 G8 Fémházas Laptop 14" -45% i5-1145G7 4Mag 32/512 FHD IPS Intel Iris Xe Magyar
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G - 8/256 - Media Markt garancia
- Xiaomi Redmi 9at - 2/32 - szürke
- Xiaomi Mi8 - 6/128 - fekete
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- AKCIÓ! GIGABYTE B360 i5 9600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 7600 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- AKCIÓ! Intel Core i7 7700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX One S 1TB lemezes játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo ThinkPad X270 (16) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest