- Magisk
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- MIUI / HyperOS topik
- Xiaomi 12T Pro - kétszínű, mint a kétszázas
Új hozzászólás Aktív témák
-
Parson
addikt
blakey, fennáll még ez a probléma (Apple TV 4K 3rd gen. QMS) ? Türelmes vagyok, de most már lassan vennék én is egy apple TV-t otthonra... nem hajt a tatár, de a Samsung TV-m lassan de biztosan egyre jobban igényelné a külsö eszköz általi felokosítást...
-
-
Parson
addikt
Blakey, minek a rövidítése a QMS? A komplett fórumban keresve se találtam rá a jelentésére, pedig érdekelne.
Nálam elsöre Quality Management System ugrik be, de nem hiszem, hogy itt ezt jelentené...Hasznos tipp: Röviditések alkalmazásakor, hasznos legalább 1x, az adott rövidités használatakor elsö alkalommal, a rövidités után zárójelbe tenni a rövidités jelentését - elkerülendö a laikus olvasó extra kérdéseit. (Ha sok rövidités van adott szövegben, akkor akár egy külön listában - egy helyen is hasznos tisztázni ezeket - és utána csak hivatkozni kell rá, minden félreértés nélkül...)
-
Parson
addikt
Well, nézhetjük a másik irányból is, a 'minden mindennel müködö' koncepciót, ha technikailag megoldható is lenne, valóban jó lenne? Ez mondjuk inkább filózofiai kérdés, de ha mégis technikai oldalról nézzük, akkor máris igaz, hogy kivitelezhetetlen. Korlátok mindig lesznek. És minél egyszerübb a rendszer annál stabilabb is, annál megbizhatóbb adott célra. Én kompletten megértem, hogy mindent keverni mindennel nem lenne jó, és egyszerüen az én kényelmemet is szolgálja, ha az apple tv-n nincs fölösleges extra, amire van amúgy megoldás mac mini-n, vagy macbook-on, vagy iPad-en, ahol ezt eleve egyszerübb használni, mint az apple tv-n... mert nem arra lett kifejlesztve az egész felhasználás.
-
Parson
addikt
A telefon rossz példa, mert az egy mobil eszköz, és mint ilyen ott fontosak az öszvérmegoldások. De ott, ahol elengedhetö, és inkább a céleszközök müködnek jól, ott nem kellenek öszvérmegoldások, már csak az extra beviteli eszközök miatt is.
Vagy igazából az lenne a cél, hogy legyen egy központi számitó egység (nini, central processing unit, CPU) egy központi szerverben minden lakásban, és minden eszköz csak erre csatlakozva egy megjelenitö legyen csak? Minimális lokális feldolgozásra egy helyi CPU és kiszolgáló szoftver is kell... végeredményben ez a megoldás csak egy átkonfigurált megoldása lenne a jelen meglévönek is, ahol még ugyan mindig lehet lokálisan szoftvereket futtatni, mert nem csak cloud computing megy, de mégis egy átfogó rendszer részei az egyes elemek... ergo változatlanul a tv-n tv-s tartalmak futnak, a monitoron az asztalhoz ülve meg azok, amiket ott kényelmes kezelni, pl browser és társai... tehát ez a célorientált megoldás a te kényelmedet szolgálja, anélkül hogy észrevennéd...
Az, hogy bele akar zsufolni vki vmibe egy olyan dolgot, amire van jobb megoldás, annak csakis anyagi okai lehetnek vagy meg nem értett kényelmi okai. Az anygi részét számtalanszor kivesézték már, hogy ez a minöség ennyibe fáj, ez van. A kényelmi meg olyan, hogy van egy koncepció, vagy elfogadod, vagy nem, mindenki aprócska igényét kiszolgálni olyan öszvérmegoldásokhoz vezetne, ami inkább lesz káosz, mint egyszerüen használható letisztult koncepció.
-
Parson
addikt
Minek ha létezik erre a célra mac mini?? Egy apple tv az apple tv és nem mac mini. Ha browser kell, akkor ahhoz már billentyüzet is kell, meg egér is kell... attól mert nem egy halálgyenge processzor van a gépben, attól még nem kell kapásból öszvérmegoldásokban gondolkozni.
-
Parson
addikt
Ha már esszenciális dolgokat helyesbítünk, akkor tegyük azt helyesen, hogy utólag minket se kelljen javítgatni:
Nyelvtanilag:
1. LAN = Local Area Network
2. nem Wifi, hanem Wi-Fi a pontos és helyes megnevezés, minden ettöl eltérö csak ‚szleng‘, mint ahogy az ‚egyenlöre‘ sem helyes az ‚egyelöre‘ helyett használvaTechnikai oldalon logikailag:
3. Ha a LAN nem jó kifejezés, mert ahogy helyesen is lett írva, a Wi-Fi annak csak egy része, akkor mi lett volna a helyes kifejezés? Ethernet.Tehát jó dolog kijelenteni, hogy egy ‚feladvány‘ eredménye helytelen, de ha már az eredményröl van szó, akkor a helyes eredmény közlése is illik, nem csak a feladvány újragondolása és az olvasónak elébetárása.
Mindezt csak segítö szándékkal irtam, no offense at all, minden egyébbel egyetértek és köszi a szakmai véleményeket.
-
Parson
addikt
Ez marha jó
#5737 joe979 - Meg ez is.Ráadásul nagyon okos megoldás, mert a távirányitó az asztalra (vagy ahol egész nap elfekszik) jó, ha arccal lefelé kerül helyezésre... sokan nem értik, hogy bizony a porosodás probléma, és egy távirányitót hasznos arccal lefelé tárolni. Hatékonyabb, mint állandóan törölgetni, föleg a gombok közti részeket. De akinek ez nem inge...
-
Parson
addikt
Ez a te véleményed, és mint irtam, semmi gond vele. èn hosszú távra tervezö tipus vagyok, és mindeddig mindig bejöttek a számitásaim, soha nem voltak gondjaim, most is azért vagyok körültekintö mielött megveszek vmit. Sajnálom, ha ez másnak fura, de ez van. Ha a plusz 1-2 év helyett 10-et fog járni, annyival késöbb fogok újat venni. Ez csak plusz. Amúgy meg nem sietek sehova ezzel sem, szóval van türelmem kivárni a nekem megfelelö megoldást. Viszont a szakvéleményt a HW/SW aktuális minöségéröl újfent köszi, de azért még mazsolázom az infókat, lehet az én igényemnek így is OK, és közben egy SW update meg úgyis megoldja majd ezt (ha nincs HW hiba).
-
Parson
addikt
HA HW-es probléma is van a produktummal, akkor az gáz.
Ettöl még igaz, hogy a két chip között 3 generáció van - A12: 2018 - A15: 2021). Én megértem, ha más 3 év múlva ezt az eszközt lecseréli, én nem ez vagyok. Megveszem most, akkor legyen rajta támogatás lehetöleg amennyi belefér, és utána még mindig stabil rendszerként tudjam használni 1-2 évig, és majd utána veszek újat, ha akarok. Ebbe nálam nem fér bele a 3 generációs chip különbség. Persze én se látom a jövöt, de trend szerint én a legújabbat produktumot venném, kiadás után fél max egy évvel, hogy addigra kijöjjenek a HW problémák - amiket nini, pont most beszélünk, mint lehetséges indokok ebben az instabilitásban.Szóval én csak máshogy látom, és kezelem a szitut, de hallgatok a véleményekre is, eképpen igy most eléggé cinkes, hogy kisérletezzek-e én ezzel a vétellel.
-
Parson
addikt
... és régebbi a HW-e, 3 generációval: A15 helyett A12 chippel (Wikipedia - Apple TV - Technical specifications) -> támogatottsága is rövidebb lesz, mig a fenti probléma valszeg csak SW-es. Vagy HW-es is netán ?
-
Parson
addikt
válasz
kennystyle #5628 üzenetére
Van egy olyan sejtésem, hogy blakey-nek is erösen igaza lesz a minöségi oldalon... Ez a lossless zenehallgatás még mindig spéci megoldásokat kiván, és az apple TV ahhoz kevés lehet. De ne legyen igazam. Én letettem a lossless minsöségröl pont ilyen okok miatt, azt a keveset ami van, direktben USB-röl dugom az erösitöre és onnan vezerelve hallgatom, tehát maga az erösitö beépitett lejátszója teszi a dolgát -> még kevesebb konverzió és rövidebb jelfolyam -> még jobb végsö minöség, még ha a lossless formátum elméletben nem is engedne mást, a fizika azért mégis fizika (huh ebbe most ne menjünk bele, ha kérhetem).
-
Parson
addikt
válasz
kennystyle #5623 üzenetére
Akkor nincs mese, olyan megoldást kell találni, amilyet alapból irtál - de ne vakon irányitás legyen (100% controll legyen, különben beleszaladhatsz pár zsákutcába szórakozás közben), hanem táveléréssel - én erre iPad-et használnék + kérdés még indig a támogatottság apple TV OS / applikáció szinten. Erre majd a többiek okosabbat tudnak mondani, ha tudnak.
-
Parson
addikt
válasz
kennystyle #5621 üzenetére
Én egy control monitort azért beiktatnék a rendszerbe ezesetben, ha mindenképp apple TV lenne a lejátszó. 1 HDMI splitter-rel ez gond nélkül megoldható lenne, és amikor zene megy, akkor a control monitor müködne, amikor mozizás, akkor meg csak átkapcsolod a Projektorra. Különben vakon menne pár lépés itt vagy ott...
Persze ha müködik vakon is a cucc, akkor a fenti kiegészitö megoldás felejtös.
A második témában amúgy nekem is hasonló a célom, HA veszek egy apple tv-t akkor az egy erösitön keresztül megy kijelzöre, ahol az erösitöt bármikor kikapcsolom és a kijelzö belsö hangszoroi is tudnak dolgozni... de nálam nincs Prjektor csak egy nagy LCD kijelzö (ergo TV).
Az, hogy a konkrét, vagy általános példában is az iPhone miként használható szimpla távirányitóként, ahol 1. az apple TV maga a lejátszó egység, vagy 2. az iPhone a lejátszó egység, és csak tovább küldi az apple TV-nek az anyagot, az egy külön téma, de valszeg mindkettö megoldható, hiszen míg a 2. esetben Airplay, az 1. esetben meg lokális app távirányitva az apple TV-n a megoldás. Én utóbbit javaslom, a stabilabb jelfolyamra. De lássuk, mit mondanak a többiek.
-
Parson
addikt
Sziasztok, lehet hogy lerágott csont, de mi az aktuális helyzet a magyar nyelvü szinkronos / feliratos tartalmak terén? Van már vmi elörelépés ezen a téren?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen videókártyát?
- Renault, Dacia topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Vezetékes FEJhallgatók
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Magisk
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- OLED monitor topik
- További aktív témák...
- AKCIÓ! GAMER PC: Új RYZEN 5 4500-5600X +RTX 3060/3070/3080 +Új 16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ
- UHH! HP EliteBook 840 G8 Fémházas Laptop 14" -45% i5-1145G7 4Mag 32/512 FHD IPS Intel Iris Xe Magyar
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G - 8/256 - Media Markt garancia
- Xiaomi Redmi 9at - 2/32 - szürke
- Xiaomi Mi8 - 6/128 - fekete
- AKCIÓ! Apple Macbook Air 13" 2020 M1 8GB 256GB SSD notebook garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB DDR5 RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U758 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7500F 32GB DDR5 512GB SSD RTX3070 8GB ZALMAN S2 TG Enermax 750W
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U7310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest