- LG G8X - kettőn áll a vásár
- LG V40 ThinQ - olajozott gépezet
- LG V60 ThinQ 5G - hangoskönyv
- iPhone topik
- Extra erő egy gombnyomásra - Engwe EP-2 Boost
- LG Velvet (4G) - megelőzte a híre
- LG V50 ThinQ Dual Screen - az 5G ára
- Google Pixel topik
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Új hozzászólás Aktív témák
-
blakey
titán
Az egy tévhit, hogy a router közelében kéne lennie az eszköznek, hogy jobb legyen a kapcsolat. Minél közelebb vannak egymáshoz, annál nagyobb az esélye, hogy valamilyen interferencia-zavar lépjen fel. Az Apple TV és a Homepod között nem szabad lennie semmilyen késésnek, mert az jól össze van hangolva.
-
blakey
titán
válasz
Franky2Ster #7775 üzenetére
Frissítés óta 18.4 5 másodpercenként el megy a hang majd visszajön. Ez mitől lehet?
- bármitől, nálam nincs ilyen probléma. Gyári visszaállítás, alkalmazás törlése, újratelepítése megoldás lehet. -
blakey
titán
Infuse 8.1.2, bekerült az AI felskálázás, vajon miért, annyira jól sikerült?
-
blakey
titán
Mivel az Apple TV sok esetben nem natív felbontáson játssza le az anyagokat, tehát ha 4K-ra van beállítva a felbontás, akkor a lejátszó minden annál alacsonyabb felbontást a "felkonvertál", azaz pl. a 1080p-ból 2160p-t állít elő, ehhez kell az erőforrás, és hozzájón a HDR, Dolby Vision, stb, így már előfordulhat, hogy kevés az erőforrás. Főleg, ha azt az anyagot nem hardveresen, hanem szoftveresen játszaná le.
-
blakey
titán
válasz
tylerddd #7738 üzenetére
AppleTV esetében hol nézhetném meg a telepíthető alkalmazásokat? Mármint hogy elérhető-e rá az, ami nekem kellene. - pl beírod, hogy "Netflix tvOS" és ezt fogod látni:
Tehát az áruházban jelöli, hogy mely rendszereken érhető el.hálózati meghajtóról képes-e lejátszani valamilyen alkalmazással filmeket mókolás nélkül…
- mindezekről szól a topik, le van írva többször, többféle lehetőség, de a mókolás itt telepítést jelent, anélkül semmit nem játszik le -
blakey
titán
Nem érted. Apple TV+ appról a linkelt topikban van szó. Egy hardveres topikban a felhasználókat kevésbé érdekli az információ, mert nekik az adott hardveren fut az alkalmazás. Szóval, az, hogy neked hiányzott, az nem az Apple TV hardver miatt volt, hanem az Androidos telefonod miatt, ami nem ennek a topiknak a témája.
-
blakey
titán
-
blakey
titán
válasz
nagyatt #7719 üzenetére
…az ATVnek jobb minőségű a hangja mint egy LG web os beépített lejátszójának ?
- Apple TV hangja stabil, megbízható, nem kimagaslóan jó, de nem is rossz. Ahhoz, hogy te ezt érzékeld, nincs más, mint a meghallgatás. A TV belső lejátszója sok korláttal küzd, nem tud minden hangformátumot, és a nem tud, annyit jelent, hogy néma lesz az adott sáv, vagy egyáltalán nem is látja, ebből a szempontból az Apple TV jobb, mert nem lesz néma, valamilyen módon megszólaltatja és nem "bilihangon", hanem élvezhető minőségben. Miért kérdezed, mi lenne vele a célod, zenehallgatás? Milyen alkalmazással? -
blakey
titán
Valószínűleg az adott kodek, konténer és dinamikatartomány okozza mindezt a 2017-es modellen. A megfelelő beállításokat alkalmazva próbálkozz a dinamikatartomány kikapcsolásával, azaz ne engedélyezd a HDR/Dolby Vision-re való váltást. Próbáld meg úgy, hogy a kimenet 1080p SDR, dinamikatartomány és képkockasebesség legyen engedélyezett. A Chroma állítgatása ezen nem fog segíteni, nem HDMI problémád van, hanem lejátszási probléma.
-
blakey
titán
válasz
Imogen Combe #7696 üzenetére
Te mindig kötözködsz.
- csak kiigazítalak, a kötözködés másképp hangzana.Más az elmélet és a gyakorlat.
- a cat5e bőven elég, még sok is lehet. A gigabites hálózaton a 944 Mbps nem elmélet, mert ezt tudja, az elméleti a 1 Gbps, ezek tapasztalatok, méréseken alapulnak. A cat5e 100 méteren a 2,5 Gbps elméleti sebességet is tudja, valamint 45 méterig még az 5 Gbps is működni szokott, a 10 Gbps már nem biztos.az Infuse sebességmérés lehet "csak" 500 Mbps
. - akkor kábelezési, hálózati, eszköz probléma, vagy éppenséggel a kapcsolati protokoll kétirányú, az Infuse ugyanúgy tudja a gigabitet és megfelelő kapcsolat esetén azt is méri. -
blakey
titán
válasz
Imogen Combe #7694 üzenetére
Elméleteket te gyártasz, ismét. Légyszíves ne gyárts ilyeneket.
-
blakey
titán
válasz
Imogen Combe #7691 üzenetére
1 Gigabites LAN kábelnél 500 Megabit.
- inkább 944 Mbps. Médialejátszás szempontjából mindenre elég.Ha CAT5E, akkor rövidnek kellene lennie
. - egy lakásban bármilyen hosszú lehet a cat5e, menni fog a gigabit, sőt a 2,5 Gbps is. -
blakey
titán
válasz
Imogen Combe #7661 üzenetére
Válassz, másik protokollt az adatbázis felépítéséhez, ellenőrizd az elérési útvonalat. Nagyon rövid ideig tart az a "karikázás". Használom MacBook-on, iPhone-on, Apple TV-n, gyors az adatbázis azonosítása, indexelése, ami nálam a Plex adatbázist jelenti.
-
blakey
titán
válasz
Imogen Combe #7656 üzenetére
Az alkalmazás indítása azonnal történik, ha nem, akkor ott valami nagyon rosszul van beállítva, kiválasztva. Az adatbázis kezelése is gyors, a háttérben szokott frissíteni, a felület megjelenése után szokott indexelni, de az pár másodperc. Ha elindítok egy anyagot, akkor az azonnal elindul.
-
blakey
titán
válasz
Imogen Combe #7652 üzenetére
Streaming cache: Legacy
-
blakey
titán
válasz
Imogen Combe #7650 üzenetére
Rosszul használod az Infuse-t, semmit nem “köröz”, a megfelelő módot kell kiválasztani.
Ha a TV-d szuper, akkor neked nem kell Apple TV, Dune, mindenkinek jobb lenne.
-
blakey
titán
válasz
Cool Face #7639 üzenetére
Támogatja, de a tapasztalatok alapján előfordul olyan audió-videó kombináció, vagy egy nem teljesen szabványos anyag, ami miatt az erősítő nem ad képet vagy nem lesz hang, esetleg akadozik. A sok lehetőség miatt ésszerűbb döntés a lejátszót közvetlenül a TV-hez csatlakoztatni és a hangot a TV-ből küldeni az erősítő felé. Viszont, ha kísérletezgetni szeretnél, akkor tégy belátásod szerint, próbáld ki a lejátszó-AVR-TV kapcsolatot is.
-
-
blakey
titán
válasz
Multibit #7626 üzenetére
Az Apple TV nem tud audio passthrough-t. Dekódol minden hangot több csatornás LPCM-re
. - ez így nem igaz, nem minden hang lesz LPCM, mert Dolby Digital, Dolby Digital Plus, Dolby Digital Plus + Atmos, PCM továbbküldésére kerül, a többi valamilyen formában átalakítva kerül tovább, nem midegyik LPCM, mert pl. a True HD + Atmos eAC3 + Atmos lesz. -
blakey
titán
Már aktív.
-
blakey
titán
válasz
galaxys80 #7602 üzenetére
Ami szinten érdekes, hogy miután a streaming gyorsítótárnál autóról hagyományosra állítottam, megszűnt a buffer és az akadozás.
- ez már régóta így van, az a jó.#7601 zazenke
Ez a tegnapi frissítéssel határozottan jobb lett.
- előző 1-2 frissítés félre sikerült, az elmúlt 1 hétben 3 frissítést is kiadtak, mert valami nagyon nem jött össze. -
blakey
titán
válasz
Imogen Combe #7588 üzenetére
Már leírtuk néhányszor, hogy mi a különbség, érdemes visszaolvasni. Mint írtam, egy szóval letudható a dolog, hogy érdemes-e cserélni, nem. Ráadásul nekem volt 2021-es majd 2022-es és vissza a 2021-esre. Nem ok nélkül váltottam vissza. Az újra várok, hogy kipróbálhassam, de tologatják. abban reménykedem, hogy új házba kerül, de kicsi az esélye.
-
blakey
titán
válasz
koncsik #7557 üzenetére
Önmagával a SkyShowtime-mal van gond, ugyanis a Google licensszel rendelkező eszközök sem 100%-osan támogatottak, nagyon furcsán kezelik a támogatott eszközöket. Támogatják a Fire OS-t, de az app nem elérhető az áruházban, támogatják az Android TV, Google TV-t, de nem megy a 4K HDR, nincs fps-váltás, támogatott a tvOS, de egyelőre nincs HDR, van 4K és fps-váltás, támogatja a webOS-t, van 4K HDR, nincs fps-váltás. De majd jó lesz. Mivel nekem volt előfizetésem, ami ugye 1399 Ft volt, így az 1999 Ft-ot még megéri.
-
blakey
titán
-
blakey
titán
Milyen a 4K 1 hét elteltével? Megérte váltani? Azt látom, hogy HDR-t nem ígérnek, ez így is van? Csak 4K SDR érhető e? Mennyi a 4K tartalom? A hangokkal mi a helyzet, van 5.1 vagy csak 2.0? Már rég váltottam volna, viszont az olvasottak miatt lehet, hogy maradok az alap csomagban.
-
blakey
titán
válasz
Csabroncka #7496 üzenetére
Itt alapvető beállítási gondok vannak, mint láthatod, a sima DLNA sem sikerül megfelelően, pedig azzal is jó a lejátszás. SMB-vel is béke van, nem kell semmi extra, minden azonnal működik és olyan gyors, mint az NFS, már sokszor és több eszközön is teszteltem.
-
blakey
titán
Azon kívül, hogy értem, hogy lila a kép, sajnos nem tudom, hogy valójában milyen, lila árnyalatú egyes színek esetében, vagy egy lila réteg kerül a kép elé, stb.
Nem volt ilyenben részem, illetve de, olyan lejátszón, ami nem tudott DV-t és HDR10-ben lilás, zöldes képet adott. Ha arról van szó, akkor elképzelhető, hogy a TV HDMI-kimeneten nem vált DV-re és a HDR10-es megjelenítés hibás. -
blakey
titán
válasz
Franky2Ster #7459 üzenetére
Router felületén esetleg megnézted, hogy mit ír kapcsolati sebességnek? Nem lehet, hogy a csatlakozás a "qka"? Amúgy igen, elég bosszantó tud lenni.
-
blakey
titán
válasz
koncsik #7454 üzenetére
A mai lehetőségeket nem ismerem. Akár egy használt is megfelelő lehet, aprón nézz körül. A DAC topikot olvasgasd.
-
blakey
titán
Már régóta várom az új Apple TV 4K-t, most nyárra vártam, de úgy tűnik, hogy késik, kérdés, hogy mennyit. [link]
-
blakey
titán
tvOS (Apple TV) alapból Airplayt támogat (fogad), tehát Airplay képes eszközről át tudod küldeni a videókat, képeket, hangokat. Ha az Androidos telefonodra lehet telepíteni olyan alkalmazást, ami Airplay-t biztosít, akkor minden megoldva, egyéb esetben sajnos nem, illetve de, iPhone-ra váltasz.
LG oled TV Chromecast-ot is tud.
A két külön platform nem feltétlenül probléma, pl. iPhone-ról tudok küldeni pl. zenét Android TV-re Airplay-el is, egyes iOS alkalmazások CC-t is támogatnak. -
blakey
titán
válasz
koncsik #7409 üzenetére
Ezt nem igazán értem, én használom iPhone-ról az Aiplayt és a CC-t is, attól függ, hogy milyen eszközre küldöm a jelet, viszont előfizetéssel még nem találkoztam. Nem értem, hogy ezt mire írod. Egyes appok már úgy vannak megírva, hogy tudják a Chromecast-et is, az Airplay mellett, pl. Infuse., de ez nem általános, viszont Airplay-t minden app esetében működik.
-
blakey
titán
Még azt nézd meg, hogy a különböző eszközök esetében mit használ az adott app, mert iPadOS (iOS) esetében vannak olyan appok, amik CC-t is tudnak az Airplay mellett. Érdemes megbizonyosodni arról, hogy melyikkel küldöd ki a jelet. Ha minden esetben Airplay, akkor az Apple TV-t másképp azonosítja. Sajnos nincs TV GO előfizetésem, így kipróbálni sem tudom, hogy pontosan mit tud. Pl. a Vodafone TV app is elég problémás, ebből a szempontból.
-
blakey
titán
válasz
Mezga Aladár #7405 üzenetére
Nincs.
-
blakey
titán
válasz
Mezga Aladár #7403 üzenetére
iPad és Apple TV között az Airplay-t használod, míg a Samsung és az LG között a Chromecast-ot, feltételezem, így arra lehet következtetni, hogy az app az Airplay-t nem támogatja megfelelően. Nem tudom, hogy ezen mi segíthet, talán egy app újratelepítés, de gondolom azt már próbáltad.
-
blakey
titán
Tehát a TV-n szól a Spotify? Hangbeállításoknál vannak lehetőségek egyéb formátum kiválasztására is, pl. sztereó, 16 bit, stb. Írj a spotify fejlesztőjének. Apple Music-ot használok, így nem tudok nyilatkozni, hogy milyen, lehet, hogy kipróbálom. Soha semmilyen hangproblémám nem volt semmilyen appal az elmúlt 9 évben és 5 Apple TV-vel.
-
blakey
titán
Nem tudom, ezt hogyan tudnám tovább részletezni. - spotify app-ból indítva, HDMI-n keresztül az erősítőbe és az szólaltatja meg a hangszórókat, HDMI-n keresztül a TV-be és onnan eARC-on keresztül az erősítőbe, HDMI-n keresztül a TV-be és onnan optikain az erősítőbe, spotify app a telefonon indítva és Airplay-el az Apple TV-re, stb.
Azért csak tudod, hogy mit és hogyan használsz, milyen beállításokkal.
Alkalmazás törlése, újratelepítése, a hangra vonatkozó beállítások újragondolása, másik beállítás alkalmazása, másik HDMI-kábel használata, stb. megoldás lehet. -
blakey
titán
A spotify használata közben viszont van kb 10-15 percenként egy 3-4 másodperces megakadás. Valaki tapasztalt már ilyet? Mi lehet a probléma? - ennél azért részletesebb hibaleírásra lenne szükség. Apple Musicot használok, semmilyen hiba nem tapasztalható BT--on a DAC-on keresztül és HDMI keresztül sem.
-
blakey
titán
válasz
Mr. Elliot #7363 üzenetére
Amúgy van Apple TV+ topik, oda való kérdés, ez az Apple TV hardveres lejátszó topikja.
-
blakey
titán
válasz
Csabroncka #7351 üzenetére
Nem adtam indokot, hogy ingerült legyél. Nem arról van szó, hogy nem értem, amit írtál, hanem arról, hogy nem érzem ezt a problémát, illetve nem értem, hogy miért jönne elő. 5 Apple TV-t használtam, több regisztráción vagyok túl, soha nem dobott fel olyat, hogy csak iOS-en tudom hitelesíteni. Mac-re nem SMS-t küld, hanem iCloud fiókon belül egy kódot küld, hogy valaki csatlakozna a fiókomhoz, beírom a kódot és OK.
Egyébként ez korábban téma volt, teljes félrevezetés (hibás UX megjelenítés volt, ha nem tévedek). Az Apple TV-t független eszközként tudod használni, nincs szükség semmilyen másik Apple termékre, csak egy iCloud fiókra. A kép egy régi, pletykából induló kép, de az sem arra kényszerít, hogy iOS-ed legyen. A felhasználási feltételeket, meg csak egyszerűen elfogadod. A másik megoldás, hogy használod a böngészőt (nem kell Apple), belépsz az iCloud fiókodba és elfogadod a feltételeket)
Egyébként nem tudom miket olvasol, de ez nem így működik, viszont nem zárja ki azt, hogy ne fordulna elő. Nálad most előjött egy ilyen helyzet?
Itt van a hivatalos tájékoztatás és a lehetséges megoldások, lassan 1,5 éves.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Milyen autót vegyek?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- LEGO klub
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Subaru topik
- Gaming notebook topik
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad T14 Gen 3:i5 1250P(12mag),16GB,512GB,14"matt TOUCH,vil.HU bill,Lenovo gari 2026.6.25
- Amazfit Gtr 3 Pro okosóra dobozával újszerű állapotban
- i3-8100 + ASUS H310M alaplap + 8GB RAM egyben (félkonfig)
- Asztali PC , R5 5500 , RX 6700 XT , 32GB RAM , 512GB NVME , 1TB HDD
- Sony PlayStation 5 Fat 825 GB eredeti doboz, gyári kontroller
- Bomba ár! HP ZBook FireFly G8 - i7 I 16GB I 512SSD I 15,6" FHD Touch I Nvidia 4GB I Cam I W11 I Gar!
- Lenovo ThinkCentre M720q/ Dell OptiPlex 3060- 3070/ Hp EliteDesk 800 mini, micro PC-Számla/garancia
- Fém, összecsukható és kihúzható fotó állvány eladó
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40AC Thunderbolt 3 docking station
- Eladó ÚJ, BONTATLAN Samsung Galaxy A05s 4/64GB ezüst / 12 hónap jótállással!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest