- Új térképfunkciók érkeztek az Amazfit T-Rex 3-ba
- Milyen okostelefont vegyek?
- Elkészült és telepíthető az Android 16
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Befutott a megígért HRV-mérés a Withings órájára
- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- iPhone topik
- MIUI / HyperOS topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Csabroncka
addikt
válasz
toto0569 #7494 üzenetére
Szia NFS szerver, és béke van:
https://www.hanewin.net/nfs-e.htm
beállításokat ebből ki tudod mazsolázni:
https://prohardver.hu/tema/dune_medialejatszok_topicja/hsz_5192-5192.html -
Csabroncka
addikt
A válaszban semmi agresszív nem volt, vagy legalább is nem annak szántam
"Nálad most előjött egy ilyen helyzet?"
most jött elő, de úgy, hogy a jelszavam is meg kellett változtatni (hogy miért, fingom nincs)! Magyarul a ki-be jelentkezéssel sem ment, ez egy ördögi kör, amit szerintem elb@sztak, mert + Apple eszköz nélkül sehogy nem tudod megoldani.
A visszajelentkezésnél az volt a mákom, hogy megkaptam az I6-ra a 6 jegyű hitelesítőt, ott már nem volt feltétel a képernyőn látható OS16... -
Csabroncka
addikt
Mit nem értesz azon, hogy OS verzióhoz, vagy adott eszközökre szűkítve köti a kétlépcsős hitelesítést az Apple, miért? Mindenből újat vettél, sajna android a céges ez van, ezért nem veszek új telefont, vagy pad-et, mert létezhetne (létezik is, csak böngészőben) sms hitelesítés is, ráadásul ahogy nézem te sem sokra mennél a MAC-el, ha ez előjön:
megj: a felhasználót törölve, majd újra bejelentkezve érdekes módon ment a régi típusú hitelesítés (a hat jegyű kódot WIFI-n küldi a bejelentkezett aktív eszközre), nem is értem.
Ahogy olvasom egyébként MAC-el nem tud hitelesíteni majd, ha ez előjön -
Csabroncka
addikt
Rohadna meg az egész apple bagázs a kitalált új ID hitelesítési módszerrel! Miért olyan nehéz egy rohadt cím/jelszó párossal kétlépcsőben hitelesíteni az eszközt? Természetesen IOS 16 eszköz kell hozzá, hogy rohadnának meg
-
Csabroncka
addikt
válasz
Imogen Combe #7162 üzenetére
Csak a fentit tudom ismételni a HDMI szinkron miatt ez így működik, más lejátszó pl Dune esetén megszakadt a hang amíg az újra szinkron megtörtént, csak nem állt le a lejátszás.
-
Csabroncka
addikt
válasz
Imogen Combe #7154 üzenetére
A HDMI jel oda -v issza szinkronizál! Amikor kikapcsolom a TV-t nálam is leáll az éppen aktuális lejtászás. Ez nem hiba, ez így működik. Amikor zenét hallgatok spotin egyszerűen play-t nyomok.
-
Csabroncka
addikt
válasz
Imi1981 #6823 üzenetére
A dedikált lejátszóban az a jó, hogy mindig ott lesz a támogatott platformod. Itt van az én drágaságom a Pana plazmám. Masszív használat mellett is lassan 10 éves, és köszöni... max 3-5 éves támogatás van a tévékre sajnos, aztán egyszer csak leó....
Persze, ha 3-4 évente TV-t cserélsz... -
Csabroncka
addikt
válasz
devil-k #6721 üzenetére
Mondjuk csak zárójelben jegyzem meg, hogy ez a havidíjas dolog nekem sem szimpi. Ezért a pénzért 4K-s tartalmat kapsz Prime-on.
Én aláírom, hogy infuse szép/jó/csilli villi egyszerű. Viszont amire kell arra még a fapados és magára hagyott MrMC is képes.
A gondom a havidíjjal van, nem azzal, hogy egyszer meg kell venni valamit, ez sima lehúzás nem más. -
Csabroncka
addikt
Eleve NFS megosztást érdemes használni, az nem terheli a sem a hálózatot sem a NAS-t. Infuse vagy MrMC, igaz utóbbit nem frissítenek, én gond nélkül használom. A DS videóval sokat szenvedtem, nem jött be. Synology Appok közül a Synology Photos viszont jó! Alma képeket és videókat is szépen viszi...
-
Csabroncka
addikt
válasz
zazenke #6489 üzenetére
A kábeleknek nem verziója, hanem sávszélessége van adott szabványon belül, ezt sokan nem értik meg. A márkás kábelnek a lényege, hogy hosszú időn át kiszolgál, mert a jó minőség révén magas a sávszélessége (persze a sávszélesség a kábelhosszal csökken). Lassan 14 éve ugyan azok a kábeleim AQ forest, de a <3m távolság miatt a ráírt 18Gbps-os többszörösét tudja bőven.
Naná, hogy megjelentek a 48-as kábelek, meg is kell élni valamibőlde ez itt off, csak megjegyzés
-
Csabroncka
addikt
válasz
zazenke #6479 üzenetére
Valami ilyen kábelt vegyél, ezzel kevesen csalódtak: KCS-HH HDMI
-
Csabroncka
addikt
48Khz/24bit csatornánként
Apple music: Hi-Res Lossless esetén a maximális felbontás 24 bit/192 kHz
-
Csabroncka
addikt
Meghallgattattak imáink, van Isten!
[link]
(legalább is én ma vettem észre, valamikor dec elejei az app.)
-
Csabroncka
addikt
válasz
captainnemo #5270 üzenetére
ja visszaolvastam végig, csak már nem tudtam törölni...
-
Csabroncka
addikt
válasz
captainnemo #5268 üzenetére
Small hangszóróbeállítások esetén az AVR a mély hangokat megvágja és a vágás alatti frekit a mélynyomóra küldi.
Large beállítások esetén a teljes frekvenciatartomány a frontokra kerül.Nem a forrás csinálja, hanem az AVR, ez így működik (UM-t nyálazd át)!
-
-
Csabroncka
addikt
Sziasztok! Csak engem zavar új felirat és hang választó felület a stream applikációkban? Gagyi és rohadtul pontatlan ehhez a touch, az előző verzió tök fain volt (fentről lehúztad és beállítottad, ha mást szerettél volna)
-
Csabroncka
addikt
válasz
Atomgeszi #4219 üzenetére
Spotify (vagy gondolom más zene stream szolgáltatás) esetén igen, egyszerűen lejátszót váltasz, de ehhez futnia kell aktívan az eszközön! Applikáció esetén (pl Synology DS Audio) egyszerűn Airplay-el.
minőségről: link
sorrend:
BT 4.0-ig Iphone-nal, jó minőségű mp3
Airplay: 16biz/ 44.1 Khz (Cd minőség) tehát pl apple music losless így sokkal szebb lesz.
Közvetlen ATV: 24bit/48 Khz (PCM) ennél nagyobb felbontás nem érhető el. -
Csabroncka
addikt
Egyébként (szerintem) drága, pontosan ahogy írod és a stream egyre jobb minőségű. Ehhez képest, oké, hogy MRMC vizualitásban meg sem közelíti, na, de na... Elég sok CD-m és BD-m van, de egyre kevésbé érzem szükségét a gyűjtögetésnek, hogy megvegyem, letöltsem (na azért egy-egy ritkaság, vagy kedvenc, de a Spoti prémium sem mp3 minőség, én nagyon meg vagyok vele elégedve)
-
Csabroncka
addikt
TV OS 15 frissítés mindenkinek megy?
-
Csabroncka
addikt
válasz
pozsoka #3735 üzenetére
Ezt a routert vedd digire:
https://www.arukereso.hu/router-c3144/asus/rt-ac65p-ac1750-p453826419/
A modemet a szolgáltatónál bridge módba kell állíttatni és a szokásos módon felhasználónév/jelszó-val a routert beállítani.Elmondom a hiba okát! A digi modemnek csak az egyik portja gigabites, a többi 100/100-as.
-
Csabroncka
addikt
Eddig ezt találtam a legértelmesebb "tesztnek", távirányítót sztem veszek, a gyerekek lejtették és touch rész széttörött, bár így is működik
-
Csabroncka
addikt
Értem én jó 25%-al emelkedett az ár, de a szolgáltatás ?
-
Csabroncka
addikt
A DLNA hangválasztásban és feliratkezelésben, rőforáshasználatban is gáz! Inkább a hagyományos SMB vagy NFS megosztás.
Ebből a legminimalistább az NFS, ennek köszönhetően az erőforrás (Kiszolgáló/hálózat) igény is kicsi.
Feliratra két lehetőséged van: vagy te töltöd le és u.a. névre átnevezve a filmfájl mellé teszed, vagy magukkal a applikációkkal töltöd le (utóbbi a legkényelmesebb)
-
Csabroncka
addikt
Nem érted még mindig amit kiakartam hozni belőle, de az ábráról, meg a példáról (amik teljesen ok) ezek alapján talán átjön!
Hogyan tudtam 2010-ben HDMI 2.0-ás kábelt venni, amikor a szabvány még nem is létezett ?
Kölcsönad adhattam volna ezt a 10 éves Forest kábelem neked, és láss csodát a 2.1 sávszélessége is átmegy rajta.
Félrement egyébként az egész, nem arról beszéltem, hogy csilliárdokért kell kábelt venni! Jeleztem, hogy érdemes jó minőségű, nagy sávszélességű HDMI kábelbe beruházni, mert hosszútávon kiszolgálja az embert.
-
Csabroncka
addikt
Gondolkozz józan paraszti ésszel! Ha számozom a kábelt, akkor az 1 méteresnek és az 5 méteresnek (ugyan azon típus estén esetén) ugyan azt a számot adom! Valójában azonban ez közel nincsen így mert rohadtul függ a minőségtől a sávszélesség és 5 méteresnek csökken a sávszélessége.
Ezért aztán közel sem biztos hogy egy HS kábel ami két méteren tökéletes 4K-t biztosít képes-e 5 méteres verzióban ugyan erre.
Erre az emberek általában az első hosszabb HDMI kábel vásárlásnál jönnek rá, a 2-3 méteren nincsen nagy varázslat.
-
Csabroncka
addikt
A HDMI kábeleknek nincs szabvány száma (az csak a port csatlakozóknak van). A Kábeleknek sávszéllessége van! A legjobb példa erre egy minőségi pl AQ kábel, pl van egy 10 éves (akkori elnevezéssel High-speed) kábeled, aminek akkora a sávszélessége, hogy simán viszi a 3 méteres is a 4K-t, meg talán a 8K-t is.
Ezt csak azért írom, mert hosszútávon megéri észszerű pénzügyi keretek között minőségi kábelt venni.
-
Csabroncka
addikt
A képen található összes készülék ezt megerősíti : "túlárazott dizájntermék"
Anno pont blakey-vel beszélgettem erről (amikor eladtam a dune-t) - az apple nem engedheti meg magának, hogy ne Ő legyen ezzel a géppel a stream csúcson. Tehát a friss ATV-ken mindig a legmodernebb Netflix/HBOmax/SF..... szolgáltatásokkal lesz jelen. Szerintem itthon a HBO max is előbb lesz ATV-re.
-
Csabroncka
addikt
Sz.tem csak frissítened kell.
-
Csabroncka
addikt
Értem, de ezek alapján nem értem - pontosan emiatt írtam, hogy az AVR-en látom hogy aktív az LFE csatorna, tehát nem beállítási kérdés lesz és a hangzás alapján sem kevert, hanem valódi sokcsatornás.
blakey: na ezt is megszülték magukból (végre), gondolom idő kérdése és android is frissül.
-
Csabroncka
addikt
Android verzió nem frissült!
nice: Sima 2.0 AAC a hang - most így beírásra ne told kérlek, csak akkor ha kipróbáltad, hülye nem vagyok, direkt kipróbáltam, újraindítottam az erősítőt, ATV-t, aktív rajta az LFE csatorna is.
Mivel az android verzió nem frissült így azon biztosan nem lesz változás.
blakey: nézd meg kérlek (egyeztessük a verziót is 5.9.6 (11.16.-án frissült)) , nálam a Tudhattad volna egész évada már multi. De pl a Harry Potter csak 2.0, illetve néztem premieres sorozatrészeket, az is multi volt.
-
Csabroncka
addikt
20 topikba nem írom, de várom a megerősítést, mai App Store frissítéssel HBO GO multichannel (bizonyos új tartalmaknál) 5.9.6 verz.
-
Csabroncka
addikt
-
Csabroncka
addikt
Dekódolt (kitömörített) formában küldi ki magából a többcsatornás hangformátumokat.
A kitömörített dolby vagy dts csatorna egy sima pcm (digitális) hangfájl. A megkötés csak abban van, hogy a "kicsomagolás" során a mintavétel 48Khz/24bit valamennyi csatornára. Itt többen használnak alsó - felső középkategóriás HM láncokat és a tapasztalat alapján nincsen ebben a kategóriában még hallható különbség.
-
Csabroncka
addikt
.mka konténer zenéimet szeretném normálisan lejátszani. Addig működik a dolog, hogy MrMc lejátsza (egyben a DTS-HD fájlt), de se beletekerni, sem fejezetet (számot) váltani nem tudok, ebben kellene egy kis segítség (lejátszó ?)
-
Csabroncka
addikt
válasz
devil-k #2908 üzenetére
Ez mind szép, de még mindig nagy kérdés számomra, hogy miben fog többet tudni?
A jelenlegi játékok színvonala, hát Ő... igen, vagy inkább nem...
Fizessék már le a Google-t hogy a youtube 4K legyen könyörgöm
Ez a bizonyos passtrough dolog sem zavarnaDe... korábban beszéltünk erről, hogy a mostani hardver is bőségesen combos - szóval mi lesz az újdonság ?
-
Csabroncka
addikt
-
Csabroncka
addikt
még egyszer sem jött elő... (most néztem a delfines videó után kék, akkor ezek szrint ez így oké
....)
-
Csabroncka
addikt
Srácok volt valami frissítés zöld árnyalatú lett a menü, de csak a menü, sehol máshol az alkalmazásoknál, vagy filmeknél
-
Csabroncka
addikt
válasz
Viszlát #2800 üzenetére
Attól is függ milyen protokollt használsz! A DLNA annyira szar, hogy FHD esetén megeszik 40-80Mbps-ot a hálózaton, közben zabálja a szerver erőforrását.
Egy normál smb vagy nfs esetén még igazad is lehet, de azt nézem, hogy tüskék főleg a lejátszás elején lehetnek, ahogy a puffert feltölti, szóval jó az ha van, a tekerés és a betöltés is gyorsabb egyértelműen.
-
Csabroncka
addikt
válasz
bilon73 #2786 üzenetére
Nem érted a problémát!
A TV szoftverét a gyártók csak nagyon rövid ideig tartják naprakészen, ezért aztán egy idő után azzal szembesülsz, hogy a 3-6 éves TV nem kezeli már a netflixet..stb.
Az ATV esetén a folyamatos szoftverfrissítés biztosított!
Lásd: a netflix majdnem csak erre optimalizált, és ezen jelenik meg helyesen az összes felbontásban....
-
Csabroncka
addikt
Az az igazság, hogy először nálam is csak HBO GO volt aztán jött a Netflix, utóbbi esetben egy accountot 4-en használunk, HBO-t ketten, ez 2000,- havonta így már teljesen baráti. Gyakorlatilag a torrent fogyasztásom szinte 0-ra esett vissza, igaz eget verő film sincs mostanában!
Még a Disney+-ra várok, szerintem ezzel minden meglesz...
Én egy DUNE lejátszóról váltottam, igazából egy dologért nagyon jó az apple: nem kell kínlódni a beállításokkal, és pofonegyszerű a szoftver kezelése (hasonló a véleményem az iOS-ről is nem csak a TvOS ről).
-
Csabroncka
addikt
Nagyon várós, a minőségre nagyon kíváncsi vagyok és a HD/4K csomagok árazására!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Hobby elektronika
- Melyik tápegységet vegyem?
- Energiaital topic
- Házimozi haladó szinten
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Új térképfunkciók érkeztek az Amazfit T-Rex 3-ba
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- E-roller topik
- További aktív témák...
- Gamer Gép - MSI Z490, Intel I7 10700, 32GB DDR4, RTX 3060 Ti 8GB , 1 TB M.2 SSD, Gigabyte 450W
- ThinkPad E16 Gen1 16" FHD+ IPS i7-1355U GeForce MX550 16GB 512GB NVMe IR kam gar
- PS5 Slim+ 2x Dualsense Wireless Controller garanciálisan
- Eladó fullos Asus Tuff PC Plusz Monitor +...
- Gamer Gép- Gigabyte Z790, Intel i7 14700, 32GB DDR5, RTX 4070 Ti Super, 1 TB M.2 SSD, 1300W
- Beszámítás! HP Victus 16-R1002NF Gamer notebook - i7 14700HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB WIN11
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ASUS Radeon RX 7600 V2 Dual OC 8Gb - Aqua gari 26.12.12 ig
- Alkatrészt cserélnél vagy bővítenél? Nálunk van, ami kell! Enterprise alkatrészek ITT
- LG 65QNED87T / 65" - 164 cm QNED / 4K UHD / 120Hz & 3ms / HDR 10 Pro / FreeSync Premium / HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest