- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Egy hét múlva érkezik a Honor Magic V5
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
Új hozzászólás Aktív témák
-
szabolcs.sz
tag
válasz
Csabi1984 #7772 üzenetére
elviekben megy androidrról is: "
Yes, you can use the Apple TV Remote app as a keyboard for your Apple TV 4K! When a text field appears on your Apple TV, the app provides a virtual keyboard on your Android device, making it easier to type compared to using the physical remote2.
Have you tried this feature before? It can be a real time-saver!" -
Imogen Combe
junior tag
válasz
Csabi1984 #7665 üzenetére
Az újratelepítéshez nincs nagy kedvem.
Egy nagy reset talán jól jöhet, de mindent újra be kellene állítani.
A plakátokhoz nem ragaszkodom.
Nem tudok változásról.
Elvileg jóval kevesebb a dolga, és az mégis nehezebben és főleg bizonytalanul megy.
Mindenesetre megnyugtató, hogy csak nálam ilyen.
Itt helyben kell keresni a megoldást. -
Imogen Combe
junior tag
válasz
Csabi1984 #7648 üzenetére
A tapasztalatom az, hogy az Apple TV 4K + Infuse párosnál kevésbé "érzékeny".
A menü nem olyan szép, de a médialejátszás jól működik.
Ismerős panaszkodott, hogy a S***y tévéje 5 percig töri a fejét, mire sikerül
felolvasni a több száz könyvtárból és sok ezer fájlból álló szerkezetet.
Nekem ilyesmi nem jutna eszembe, de teszteltem és pár másodperc alatt ment.
Másik csekélyke apróság, hogy a Panasonic 100 Megabites hálókártyát használ.
Szerintük ennél gyorsabb nem szükséges.
Most van úton egy gigabites USB hálókártya.
Talán alternatív megoldásnak beválik.
100 megabites hálókártyán nehéz lenne ennél nagyobb adatsebességű anyagot nézni.
Ezért is használtam a ritka kivételeknél az USB-s megoldást. -
Imogen Combe
junior tag
válasz
Csabi1984 #7645 üzenetére
Biztos nem szedett le olyan anyagot ami nagy méretű és nem ütközött hibába.
Az Apple Tv 4K hardver teljesítménye sokszorosa annak ami a lejátszáshoz szükséges.
A Panasonic sem az a termék ahol éppenhogy elbírja a hardver a munkát.
A lejátszók többségét sajnos úgy tervezik, hogy legfeljebb néhány százalék plusz erő van bennük. Így könnyen előállhat valami "hiba", amiért lehet szidni a feltöltőt, a méretet vagy az adott formátumot.
( A hősidőkben a gigabites hálókártyás D***e, éppenhogy meghaladta a 100 Megabitet. )
-
-
csaba1203
addikt
-
Imogen Combe
junior tag
-
Imogen Combe
junior tag
válasz
Csabi1984 #7164 üzenetére
A tévé kijelző része lekapcsolható.
Ekkor kb. a felére esik a fogyasztása.
A tévé továbbra is működik, azt füllenti a médialejátszónak, hogy nincs is kikapcsolva.
Kijelző nélkül simán lehet hallgatni . . .
Pause/Play állapot jön létre a médialejátszón, kis macerával hallgatható tévé nélkül.
( 2x Pause/Play, egyszer nem elég. )
Ilyen az, amikor jobban tudják, hogy nekem mi a jó.Az Infuse készítői sem értették meg, hogy nekem nem szerencsés, ha a könyvtárakban egyedül árválkodó fájl neveket kiemelik a mappa nevek közé. Ott is lehetne egy kapcsoló, hogy kérem-e ezt a remek szolgáltatást vagy nem.
-
zazenke
őstag
válasz
Csabi1984 #7113 üzenetére
vegyél egy rendes vezetékmentes pc billenytyűzetet a számítógéphez de egy olyat ami egyúttal lekezel egy usb kábeles és még 3 bluetooth eszközt is . a billentyűzet világítás is jól jöhet Redragon K618. erről pluszba mehet androidos tv és médiabox is. Memóriába bepakolja szépen őket
-
divan
őstag
válasz
Csabi1984 #7113 üzenetére
Ha mondjuk az árukeresőre beírod, hogy bluetooth billentyűzet, kiad egy csomót:
https://billentyuzet-es-eger-szett.arukereso.hu/bluetooth-billentyuzet/?orderby=1 -
magicbox
senior tag
válasz
Csabi1984 #7102 üzenetére
Az biztos, hogy az ökoszisztéma miatt iPhone-al a legegyszerűbben használni az ATV-t, ha gépelni akarsz. Mert bármilyen szövegbeírásos részre kattintasz, a telefon egyből dobja fel a gépelési ablakot, ami nagy segítség keresésnél stb... Illetve tudod távirányítóként is használni a telefonod.
-
Csabi1984
addikt
válasz
Csabi1984 #7099 üzenetére
Amit kérdezni szerettem volna elvileg csatlakoztatható hozzá Bluetooth billentyűzet is. Létezik olyan billentyűzet amihez nem kell az a usb vevő egység? Van 2 Logitech billentyűzetem az egyik PC-hez ami Bluetoothos és van egy Logitech K400 szintén az de ahhoz is egy USB csatlakozó van ami nélkül gondolom nem menne
-
Imi1981
veterán
válasz
Csabi1984 #7092 üzenetére
Szerintem nincs ilyen infuse-n belül. Tavolítsd el és telepítsd újra. Viszont ha be van kapcsolva az icloud mentés akkor újratelepítéskor vissza is lehet állítani onnan a beállításaidat. Ha majd később ha jól beállítottad jól jöhet. Mondjuk nem teljesen mindent állít vissza.
-
Multibit
nagyúr
válasz
Csabi1984 #7092 üzenetére
Kicsit szokni kell az újdonsága végett.
... az újdonsága miatt.van valahol olyan az infuse programon belül, hogy alapértelmezettrevissza állítás?
Mit jelent számodra egy program (Infuse) esetén az alapértelmezettre visszaállítás? Magát az Apple TV-t lehet visszaállítani. -
magicbox
senior tag
válasz
Csabi1984 #6998 üzenetére
Igen, ott csak az van, ha DV.
Illetve amit fentebb elfelejtettem írni, hogy ha a régebbi tulajok bekapcsolják a Dolby Vision kapcsolót régebbi ATV-n, akkor CMv4.0-es filmeknél hamis DV-t kapnak. Legalábbis több tesztelő ezt írta. Ha kikapcsolva van, akkor CMv2.9-es filmek DV-ben, a CMv4.0-esek meg HDR mennek majd. De bármi változhat, de nem nagyon hiszem mert RC.
-
magicbox
senior tag
válasz
Csabi1984 #6987 üzenetére
Ezzel én is így voltam az elején, mikor elkezdtem olvasni a topikot
Androidos a tv-m... Felszabító érzés volt, hogy már nem kell használnom a smart részét
Az a gond, hogy a tv gyártók soha nem tesznek bele megfelelően erős hardvert, illetve még mindig ott tart az összes, hogy 10/100-as lan.... A szoftveres fejlesztések is kihívásokkal küzdenek. Meglepő módon mióta megvan az ATV azóta nem kellett újraindítanom a tévét, vagy alkalmazásokat kilőni. Lányom Samsungján is döcög minden, de ő 10 évesen türelmes. De, ha lesz új ATV verzió, akkor megkapja az enyémet, az tuti.
-
Csabi1984
addikt
válasz
Csabi1984 #6980 üzenetére
Vannak bizonyosságok mint pl a fű zöld na ha most egy készüléken ne adj isten kék színű akkor 100%,hogy ott hiba van. Ha van legalább 10 fórumtag aki a legelején amikor megjelent megveszi a készüléket és azt írja nincs kép akkor egyezés van tehát nem egy szubjektív tapasztalat.
Kedvencem a TV megjelenítendő képe (szín) Van aki egyből kiszúrja, hogy nem jók a színek és van aki nem látja és akkor ezt a szituációt 1db TV és ott ül 3 néző. Attól, hogy valaki látja a hibát akkor és a másik kettő nem, akkor? Mindenképpen valakit igaznak kell beállítani és valakit hazugnak? -
-
blakey
titán
válasz
Csabi1984 #5166 üzenetére
Biztos megint olvastál valamilyen félrevezető információt, sejtem is, hogy hol és kitől. Verd ki a fejedből, Apple TV magára a megjelenítőre bízza a feldolgozást, ha nem DV képes a megjelenítő, akkor nem is jelenik meg a lehetőségek között. Néhány lejátszó esetében van kapcsoló, de felesleges.
-
blakey
titán
válasz
Csabi1984 #4955 üzenetére
Nem kell. Amit láttál az egy könnyítés a regisztrációnál, tehát iPhone-nal azonosítod magad és beléptet az Apple TV, de anélkül is be lehet lépni. ez az ökoszisztéma egyik jele, egyiken belépsz és a többit is hozzárendeli. A kalibráció viszont iPhone-hoz kötött, tehát azt csak azzal tudod végrehajtani, viszont felesleges ha a TV-t kalibrálod, mert akkor a meglévő jelhez igazítod a TV-t.
-
blakey
titán
válasz
Csabi1984 #4838 üzenetére
Rossz helye nézed, mert Infuse, MrMC, Plex, Emby amik leginkább "számítanak", igen, gyakorlatilag minden megy, ha a H265 nem menne akkor kb. 4K HDR sem lenne. Vedd úgy, hogy minden megy, mert később egyszerűbb leírni, hogy esetleg mi nem megy. Írták előtted a VC-1-et, abból van, ami megy és van, ami nem, viszont a VC-1 kb. a kihalt kategória, már csak azoknak van, akik abban szereztek meg 1-2 anyagot, nekem pl. nincs csak tesztfájlom.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- IGP nélküli processzorokkal készül az Intel és az AMD
- Autós topik
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Trollok komolyan
- PlayStation 5
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Facebook és Messenger
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- Thinkpad X230 legenda: i7 CPU, IPS kijelző, 12 GB, dupla SSD, magyar villbill, webcam, fingerprint
- Honor X6b 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Apple Watch SE2 / 44mm / Midnight / Black Sport / Cellular (99%)
- Iphone 13 Pro Max 128 GB /// 86% Akku // Számlával és Garaniával
- Iphone 12 Pro Max 128 GB /// 88% Akku // Számlával és Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASUS VivoBook X1504ZA notebook - i3 1215U 16GB DDR4 RAM 512GB SSD Intel UHD IGP WIN11
- AKCIÓ! HP Victus 16-R1002NF Gamer notebook - i7 14700HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB WIN11
- LG 32SQ700S-W - 32" VA Smart - 3840x2160 4K UHD - 62Hz 5ms - WebOS - Wifi + BT - USB-C - Hangszórók
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Targus Universal USB 3.0 DV1K-2K Compact docking station (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest