- Netfone
- Mobil flották
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- One mobilszolgáltatások
- Yettel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
rekop
senior tag
Megkaptam a választ a support-tól. Azt mondják, az 1.gen ATV 4K-nak kevés a teljesítménye a skálázáshoz. A javaslatuk az lenne, hogy állítsam vissza az ATV-t 1080p videokimemetre, és próbáljam úgy. Úgyhogy jó volt az ötleted, köszönöm, bár ki sem nem próbáltam, mert nem fogom oda-vissza állítgatni 4K-ról, ha éppen egy ilyen 1080p DV tartalmat szeretnék nézni. Szerintük a többi alkalmazással (Vidhub, Senplayer) azért nem akad, mert azok nem támogatják teljes mértékben a DV fájlokat.
-
rekop
senior tag
válasz
Csabroncka #7710 üzenetére
Sajnos nem segített. Köszönöm azért mindenkinek, aki próbált ötleteket adni.
Support egyelőre nem reagált, ha kapok érdemleges választ vagy megoldást berakom majd ide.
-
rekop
senior tag
válasz
Imogen Combe #7703 üzenetére
Lefuttattam 5-6szor a tesztet, nagyjából ugyanezt az eredményt kaptam mindegyik alkalommal:
-
rekop
senior tag
válasz
Multibit #7681 üzenetére
Igen, kipróbáltam iPhone12, illetve 13-as készülékekkel, azokkal nincs gond.
#7687 galaxys80:
Nekem nem segített sajnos a gyorsítótár módosítása, mondjuk nem lennék előrébb ha csak "egy kicsit" akadna, számomra az még nem elfogadható.#7688 Imogen Combe:
A hálózat stabil, azzal nincsen gond. Teszteltem Plex szerverrel, illetve SMB megosztással is, egyikkel sem folyamatos a lejátszás Infuse esetén, a fent említett appokal viszont nincsen gond. Lecserélni ezért biztosan nem fogom az eszközt, legfeljebb ami problémás Infuse-al, azt megnézem SenPlayer-el, csak nagyon bosszantó a dolog.@all
Készítettem egy 5 perces sample file-t a problémás videók egyikéből, ha esetleg valaki ránézne nála mi a helyzet, azt megköszönném![link] (240MB)
Egyébként írtam a support-nak is, kíváncsi leszek mondanak-e rá valamit. -
rekop
senior tag
Sziasztok. Infuse-al lenne egy kis problémám, bizonyos kódolású filmek lejátszása akadozik a helyi hálózaton. Nem értek a videókhoz és formátumokhoz ezért inkább beteszek egy képet, erről lenne szó: [kép]
-Infuse: 8.0.9
-Jellyfin server: 10.10.3
-AppleTV 4K gen1: tvOS 18.2.1
-LG OLED55A13
Amiket próbáltam változtatni az Infuse-ban :
DolbyVision ki/be kapcsolása -> mindkét esetben akad
Streamelési gyorsítótár: automatikus/hagyományos -> mindkét esetben akadAz AppleTV videó beállításai:
Formátum: 4K HDR(ezt átraktam 4K Dolby Vision-re, úgy sem jó), Kromatikus 4:2:2
Tartalom egyeztetése: Dinamikatartomány/képkocka sebesség: beMrmc-vel, VidHub-al, SenPlayer-el tökéletes a lejátszás, viszont egyelőre nem szeretném lecserélni az Infuse-t.
Valakinek esetleg ötlete, hol lehet a hiba? Köszönöm! -
rekop
senior tag
Csak érdekességképp, 4K film indítása AppleTV 4K-n ~690Mbps(legmagasabb kék vonal), pozícióra ugrás ~350Mbps (4 egység magas kék vonalak):
Normál lejátszás közben átlagosan ~40-70Mbps, de sokszor felmegy 110Mbps környékére:
A lejátszott fájl: Bumblebee.2018.2160p.REMUX.UHD.BluRay.TrueHD.7.1.HEVC.HuN-No1 Bitrate: 50Mbps
-
rekop
senior tag
válasz
#54625216 #2287 üzenetére
Igen, az ATV4K mindent kadenciahelyesen játszik le. Hbogo, Netflix, stb. Sőt én most szembesültem vele, hogy Netflixen csak ATV4K-n helyes a megjelenítés(meg talán az Nvidia Shield-en). Mondjuk appletv+ jelenleg nem sokat ér szerintem, Netflix viszont magasan a legjobb a streaming szolgáltatások között. Ez persze szigorúan szubjektív vélemény.
-
rekop
senior tag
Nekem még mindig "Lejátszás az elejéről" problémám van. Plex szerver egy synology-n fut, de ennek szerintem nincs jelentősége. Kíváncsiságból letöltöttem a telefonomra az mrmc-appot, és azon is ugyanaz a helyzet mint az ATV-n. Nem kezdi a 0:00:00-tól a lejátszást. Készítettem egy képernyőfelvételt ezen talán jobban érthető mire gondolok. Elindítom a videót, ami 1:24:42-nél lett abbahagyva viszont én az elejéről szeretném kezdeni, de a lejátszás 00:01:04-től kezdődik.
Egyébként Plex app-al, Infuse-al nincs ilyen probléma egyik platformon sem(ios,tvos), sőt ha mrmc-ben engedélyezem a plex kiegészítőt, és onnan próbálom akkor is jó.
Már letöröltem, újratelepítettem mindent, és mindenből a legfrissebb verzió van fent.
Erre valakinek ötlete? -
rekop
senior tag
válasz
devil-k #2200 üzenetére
Szerintem meg nem feltétlen. Nekem 4K 50” LCD tévém van, az elmúlt egy évben 1db 4K filmet néztem meg mert amilyen távolságból nézem, semmi különbség az FHD-hez képest. HDR-ben meg nullák az ilyen alsó kategóriás LCD készülékek. De nem bántam meg az ATV4K vásárlását, az eddigi legjobb médialejátszóm. Illetve nekem hasznos volt a HomeKit eszközeim távoli elérése is, lehet másnak is szempont. (viszont úton van egy Fire Stick 4K, kiváncsi leszek arra is
)
-
-
rekop
senior tag
Tölthető az Infuse 6! Sajnos az árát felvitték 9k-ra...így már elgondolkodtató, hogy megvegyem-e. A régi árán nem is lett volna kérdés, mert nekem ez vált be a legjobban.
-
rekop
senior tag
-
rekop
senior tag
Azért egy kicsit bosszant a dolog, hogy mi okozhatja ezt nálam, és másnál miért nem jelentkezik...
Letöltöttem az Infuse ingyenes verzióját, viszont sajnos a lejátszás nem működik, mert elő kellene fizetni.
Hogyha ezt elindítom (mondjuk az éveset, amit egy hónapig lehet használni ingyen), majd az ingyenes próbaidőszak lejárta előtt lemondom, utána meg tudom majd venni az egyszeri díjas "Pro" változatot? (nem a lifetime-ra gondolok hanem mondjuk az 5-ös vagy 6-osra)
Olvastam, hogy nemsokára jön a 6-os(2019Q1), lehet érdemes lenne azt megvárni. -
rekop
senior tag
Nem telepítettem külön Plex addon-t ha erre gondolsz, hanem csak a beállításokban bejelentkeztem a plex kiszolgálóhoz. A mappákat így felhozza szépen, nem is lenne probléma ha nem lenne lejátszásnál ez a "csúsztatott" kezdés.
Viszont próbáltam váltogatni a skin-ek között, és volt pár aminél nem jelentkezett ez a hiba.
Mondjuk nekem csak az "Ariana" ami szóba jöhet, ott pedig sajnos nem jó nálam.
Szerintem elengedem ezt a történetet, és megpróbálom az Infuse-t, elvileg abban is van natív Plex integráció, és a felület is jobban tetszik mint az MrMC. -
rekop
senior tag
Mrmc-ben nem tudom megoldani, hogy a filmeket és a gyerek meséit külön média forrásként mutassa a fő képernyőn, hiába van két külön könyvtárban. LElec alatt csináltam lejátszólistákat, úgy működőképes volt, de itt azok nem látszodnak a fő képernyőn.(valószínű csak az én ismereteim hiányosak, és egyébként valahogy megoldható, de nekem nem sikerült)
Viszont Plexconnect-el minden szépen elkülönítve van, és automata a médiatár frissítés. -
rekop
senior tag
Köszönöm, kipróbáltam de a helyzet változatlan. Most megnéztem több filmmel is és 20-40mp-nél kezdi, ha azt választom, hogy az elejéről indítom.
Ezek a beállításaim: [kép]
60hz-en hibátlan minden, 24hz-en később kezd. Oké vissza tudom tekerni az elejére, de az úgy egy kicsit “fapados”. Vagy a tv lehet a probléma? Viszont akkor Plex app-ban miért jó? -
rekop
senior tag
Sziasztok!
Megvettem az első ATV-met, a 4K-s verziót. Elsősorban, hogy a homekit kiegészítőimet tudjam vezérelni távolról is, másodsorban médialejátszónak(leváltva egy s905-öt) és mivel csak iphone-ok vannak a családban, mindenképpen egy hasznos eszköznek bizonyult.
A médialejátszással, pontosabban az Mrmc-vel viszont vannak gondjaim. A TV-m egy Samsung 50ku6000, az ATV beállításainál a "Képkockasebesség egyeztetése"-t bekapcsoltam. Plex connect-el csatlakozom a szerverre.
Amikor elindítok egy filmet, nagyon lassan vált át 24p-re(~3mp-ig csak fekete a képernyő), és ha egy filmet amit már elkezdtem nézni de megállítottam és újból kezdeném a lejátszást az elejéről, nem a 0mp-ről indul a film, hanem ~3-10mp-nél kezdi el(filmenként változó).Érdekes, hogy a Plex app-al gyorsabb a 24p-re váltás(kb fele), illetve a film is mindig az elejétől indul. S905 LE+Kodi plexconnect esetén sincs probléma semmivel.
Ami miatt használni szeretném az Mrmc-t a felirat megjelenítés, mert ez a Plex-nél borzalmasan van megoldva, és állítási lehetőséget sem találtam benne(a méreten kívül).
Már próbáltam újratelepíteni hátha csak a beállításoknál valamit elrontottam, de nem segített.
Más is tapasztalta esetleg ezt?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- DDR5 GAMER PC: Új RYZEN 7 8700F/9700X +RTX 4060/5060/4070/5070 +16-32GB DDR5! GAR/SZÁMLA/50 FÉLE HÁZ
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD
- Szép! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 32/512 Iris Xe FHD Magyar
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 8/512 Iris Xe FHD Magyar
- 512 Gb-os NVME-k
- Felújított laptopok Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- Szerezd be most az érzékelhető különbséget! Akár 0% THM-re
- LG 65C4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X395 - AMD Ryzen PRO 5 I 8GB I 512GB SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- HATALMAS AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest