- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Hívószám-hamisítás
- Magisk
- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
Új hozzászólás Aktív témák
-
djnice
veterán
válasz
kleinguru #6680 üzenetére
A színtér konverzióra, chroma felskálázásra más-más algoritmusokat használnak, a rosszabb/hibás algo-k okozhatnak sávosodást, fehér/fekete szint levágást, színeltérést.
Ezek kimutatására a legjobbak a Spears & Munsil tesztvideók.
A Dolby Vision megint más, fake TV-Led mód (RGB tunneling-be csomagolt LLDV mód), az újabb szabványok (CMv4.x) támogatásának hiánya, stb. -
Imi1981
veterán
válasz
kleinguru #6680 üzenetére
Szerintem úgy, hogy azért minimálisan mégis van valami képjavítás. Szóval nem teljesen érintetlen. Vagy ha érintetlen akkor csak proci / gpu különbség miatt lehet mert máshogy dolgozza fel. Én se értek hozzá csak erre tippelek.
De ezek minimális különbségek. Ettől függetlenül az Apple tv főleg streamingre ( de letöltött filmekre is) az egyik legjobb, leggyorsabb, legmegbízhatóbb tv box ( vagy tv okosító vagy akarminek is nevezzük). -
blakey
titán
válasz
kleinguru #6465 üzenetére
Ez nem monitor, ha valaki több eszközt csatlakoztat a megjelenítőhöz, akkor minden bemenetet az adott lejátszóhoz kéne kalibrálni, persze ezt sokan nem teszik meg (én sem), de ez lenne a legpontosabb. Egyébként, ha egy eszközhöz jól van kalibrálva az adott megjelenítő és az eszköz meglehetősen pontos képet ad, akkor a többi eszköz esetében is viszonylag jó lesz, valamint így érzékelhető, ha egy eszköz kevésbé pontos színvisszaadás szempontjából. Ha egy forráseszközt kalibrálunk a megjelenítőhöz, akkor kb. minden szempontból elrontjuk a megjelenítést.
-
blakey
titán
válasz
kleinguru #6077 üzenetére
Ugyanazért
#6079 kleinguru
Egyéb esetekben jól végzi a dolgát, de amikor hibát tapasztalunk, akkor jön jól ez a megoldás, illetve, ha nem az Infuse kezeli az adatbázist, amikor váltottak, akkor nem volt benne a választási lehetőség, kérésre került vissza a korábbi lehetőség is, de ez már elég régen volt, azóta így használom és emiatt nincs is problémám. -
sony89
tag
válasz
kleinguru #5783 üzenetére
Hello!
Nem akarok politizálni, nem is ide való, de elég fakír vagy ha M1-et nézel, de ez persze mindenkinek a magán ügye
Amúgy meg itt egy új szolgáltató amelyiken tudsz nézni szinte bármilyen csatornát és jó minőségben!
https://sweet.tv/hu/tariffsVagy ha ingyen szeretnéd akkor itt a...: https://mediaklikk.hu/m4/
-
blakey
titán
válasz
kleinguru #5020 üzenetére
Azért amikor 5-10e Ft a különbség, akkor jobb a nagyobb, felesleges a kisebbet venni.
Nem csak játéknál jöhet jól, pl. egy MrMC, Infuse, saját adatbázissal több GB-nyi helyett foglal, felteszel 1-2 nagyobb játékot is és máris 70%-os a tárhely kihasználtsága, tudom, mert volt 32GB-osom is, le is cseréltem 64GB-osra. Én is abban reménykedtem, hogy elég. Ha kizárólag "streaming", semmi saját tartalom fogyasztása, nem kell adatbázis, stb, akkor elég a 32GB-os. -
blakey
titán
válasz
kleinguru #5005 üzenetére
Melyikhez képest gyorsabb? Mert a 2021-eshez képest nem feltétlenül érezhető, 2017-eshez képest viszont érezhető a gyorsulás, már a 2021-es is gyorsabb volt, főleg GPU-ban volt érezhető. Játékok esetében elég sok van, szóval lehet keresgélni, a szaggatás meg sokmindennek köszönhető, de nem a készülék hibája, fejlesztők rosszul tették fel, gyenge minőségben, stb. 50 vs 60 fps, stb.
-
csaba1203
addikt
-
BossBoss
őstag
válasz
kleinguru #4910 üzenetére
A 2021-es is támogatja a matter szabványt?
Pont ezen gondolkodtam én is.
Nekem 2021-es van. Vajon az megkapja a Matter frissítést vagy csak eleve a 2022 tudja majd?
Ezt írja a honlap megjegyzésben az újhoz:
“Csak HomeKit- vagy Matter-kompatibilis Thread-kiegészítőkkel használható. A Thread-alapú kiegészítőkhöz Thread-kompatibilis otthoni központ szükséges, például Apple TV 4K vagy más gyártótól származó Thread-router.” -
blakey
titán
válasz
kleinguru #3632 üzenetére
Egyébként itt a telefon kamerájára tudsz hagyatkozni, a másik eszközöknél is így működött, csak ugye nem volt meghatározva az eszköz, a kamera típusa és Android elég sok telefonon vagy tableten fut így annyira nem volt meggyőző az eredmény, sajnos a sok nálam megfordult eszközök miatt nem emlékszem, hogy hol találkozam hasonló megoldással. Igaz, hogy itt kisebb a kockázat de így is a kamerára vagy bízva. Elképzelhető, hogy a szokásoshoz képest jobb eredmény születik de szerintem a hagyományos kalibrálástól bőven elmarad.
-
blakey
titán
válasz
kleinguru #3627 üzenetére
kalibrátorral beállítottak, valamilyen szabvány szerinti értékre. - igen, ez így működik.
azt mondta nekem, hogy számít, hogy milyen forráson készült a kalibráció (AMD vagy NV kártyával használom a számítógépet monitor esetén). Média lejátszók esetén ez számít-e- pontosan, igen, számít, tehát ha annyira érzékeny vagy egy 5%-os gamma eltérésre vagy színkülönbségre akkor minden lejátszó és megjelenítő esetében kalibrálni kell. Van egy sztenderd amit valamivel meg kell határozni, a műszereket ehhez kalibrálják és ha az a műszer egy másik eszközt elemez akkor bizony a sztenderd értéke közelében a kalibrálandó eszköz más értékeken lesz jó. A monitorok kalibrálásánál is az adott oprendszer képességeit kell figyelembe venni és a videókártyák sem utolsók, tehát egy Windows alatt kalibrált monitor nem lesz pontos macOS alatt, még akkor se ha véletlenül a videókártya ugyanaz lenne.
Az AppleTV kalibráció esetén azt feltételezem, hogy bizonyos határok között (ha nagyon szélsőségesre állítom a megjelenítő képét, akkor nyilván nem) a forrás oldalon történik a "korrekció", ami végül akár színhelyes megjelenítést is jelenthet. - forrás oldalon, tehát a lejátszón az történik amit a lejátszó SoC-ja és a szoftver meghatároz. Asztali lejátszókhoz vannak olyan videók amivel a kalibráló műszer "jól tud működni", tehát Apple TV-n indítod a lejátszást és a megjelenítőre helyezett érzékelő segítségével látod a gépen az értékeket, a TV-n lévő beállításokkal meg megpróbálod megközelíteni a szabvány szerinti értékeket és ezért fordulhat elő az, hogy az Apple TV-re kalibrált, tegyük fel 99,9%-osan pontos kép egy másik lejátszón már csak 97%-os lesz, "elmászik" a piros, nem megfelelő a fehéregyensúly. Tehát nem minden esetben lesz olyan drasztikus és látványos az eltérés, nem kell minden lejátszót kidobni, mert alapból nem jól kalibrált. -
blakey
titán
válasz
kleinguru #3621 üzenetére
Klikkelgetéssel látod a különböző képeket, de egyrészt ez ugye a kiküldött képről ad "képet", másrészt ha a megjelenítőt hozzá kalibrálod akkor a végeredmény színhelyes, amúgy enyhén melegebb az Apple TV 4K képe, az S905X3 képe meg egy picit világosabb, ergo mindegyik eltré az eredetihez képest.
-
blakey
titán
válasz
kleinguru #3616 üzenetére
Ízlésről felesleges vitatkozni, az asztoszürke már "majdnemfekete" de még erősen fémhatású, sok eszközöm, DAC, VIM3Pro háza, a TV kerete is ilyen, illene a képbe az asztroszürke. Én laposabbra és egy picit szélesebbre vettem volna. Meg persze ugyanúgy lehetne színválasztási lehetőség ahogy telefonoknál is van. Egyébként ez a készülék sokkal hamarabb jelent volna meg így valószínűbb, hogy a következő eszköz már másmilyen házban lesz. Egyébként engem csak a zongoralakk zavar, a műanyag annyira nem, mert jóféle.
-
b.kov
senior tag
válasz
kleinguru #2847 üzenetére
Köszi szépen neked is a válaszokat.
Egyébként nem teljesen értek egyet, hogy a SmartTV-nek nincs értelme. Egy gyors TV-n egy jó OS igazán jól tud működni (esetemben webOS, jó hardveren - LG B8). Igazából számomra amiket leírtam, teljesen jók a gyári megoldások, és nem vágyakozom Apple TV iránt (egyedül a Spotify, ami..
) Sőt, főleg, hogy az új OS-ek már támogatják natívan az AirPlayt is.
Viszont édesapámnak a régebbi Philips szoftvere döcögősebben használható tudomásom szerint, azért is jött szóba az Apple TV.
Amitől talán egy kicsit tartok, az a mostanában eléggé felkapott és pletykált új Apple TV. Mivel nagyjából 3 éve volt kiadva a jelenlegi verzió, így tényleg nem hangzik hihetetlenül egy új modell érkezése rövid időn belül. De sajnos ezt még nem tudja megmondani senki, hogy mikorra várható.
-
aujjobba
addikt
válasz
kleinguru #2114 üzenetére
Végleges van fent, mindig frissítek, most is a legújabb van fent.
Nálam ezzel a szoftverrel is szarakodik, épp most indítottam újra, mert nem működött a “kattintó” gomb, nem tudtam a Play feliratra kattintani egy játékban.
Erdekes módon a főoldalon ugyanez a gomb működött. -
moya#no1
aktív tag
-
blakey
titán
válasz
kleinguru #1617 üzenetére
Évek óta "kérésünk" az Infuse felé, hogy lehessen a film mellé menteni a feliratot, sz@rnak foglalkozni vele, a zene kezelése is hiányzik számomra. Tök jó dolgok vannak benne de valahogy mégis állandóan hiányérzetem van (MrMC-hez képest) amikor használom. Az egyszerűsége miatt jó használni de most ott tartok, hogy ha 4 évvel ezelőtt megvettem volna a Lifetime liszenszet akkor már rég megtérült volna és nem is foglalkoztatna a 10e Ft-os ár, most azért gondolkodom a dolgon, maradjon és akkor megveszem a Lifetime-ot vagy kukázzam.
-
blakey
titán
-
blakey
titán
válasz
kleinguru #1326 üzenetére
Illetve azért az Infuse is tud letölteni feliratot, - ezért írtam ha csak egy eszköz van, mert ugye nem tölti le a film mellé és ez az egyik legnagyobb bánatom a zenelejátszás hiánya mellett. Sajnos egyéb hiányosságai is vannak, pl. a Dolby Vision videókat amiket megtudtam szerezni (nem filmek) azokat még csak HDR-nek sem látja, MrMC meg simán DV-ben játsza le. Egyre közelebb van ahhoz, hogy kukázzam.
-
blakey
titán
válasz
kleinguru #1236 üzenetére
A Kodit tudni kell használni utána hibátlanul teszi a dolgát. MrMC-vel van Dolby Vision ugyanazokkal a fájlokkal az Infuse nem tud mit kezdeni, SDR-ben játsza le, mindkettőnek van előnye lejátszás szempontjából, bár MrMC-vel többmindent visz akadásmentesen, gondolkodás nélkül viszont az Infuse egyszerű és akik nem szeretnek vele foglalkozni azoknak megfelelő lehet. Azt kell használni amelyik megfelelő ezért nem lehet kijelenteni, hogy csak ez vagy az, két különböző lejátszó, két különböző gondolkodásmód ami ezeket vezérli.
-
Sza_Sa
senior tag
válasz
kleinguru #1095 üzenetére
Így van, ezért nem sajnálom a lejátszóra az árát.
Telefonnál általában 2-3 évente cserélek, igyekszem az akkori csúcsot venni, de nem a megjelenés után azonnal. Ezért gondolom, hogy nem lesz iphone-om, baromi soknak tartom az x meg az xs-xr árait. Ha veszek egyet a feleségemnek, 7-800e megy el 2db hipergyorsan értéktelenedő műszaki cuccra?
Már engem sem érdekel, hogy telóból a legújabb legyen, csak amikor cserélek, akkor igyekszem a lehető legjobbat venni -
blakey
titán
válasz
kleinguru #1061 üzenetére
MrMC-ben kétféle "kezelési" módszer létezik, egyik a "Kodi féle", ott nyomogatni kell és van egy "Apple féle" ami hasonlóan az Infuse-hoz, érintésre reagál a legtöbb esetben. Nyilván meg kell tanulni a Kodit és meg is kell érteni viszont többet tud az Infuse-nál és jobban kihasználja az eszköz tudását, pl. az LG Dolby Vision demók normálisan DV-ben mennek, Infuse-zal nem, MrMC zenét is lejátszik, Infuse nem, MrMC a feliratokat a fájl mellé tölti le, Infuse nem. MrMC-nek is van Infuse szerű felülete (skin). Mindkettőnek vn előnye, ezért nekem mindkettő megvan és azt haználom amelyikhez kedvem van.
-
blakey
titán
válasz
kleinguru #1058 üzenetére
Azt vettem észre, hogy házakban benn lévő részeknél a közeli párbeszédben lévőrk arca nagyon sötét és semmi részlet nincs rajta, míg a háttér pedig teljesen világos... - rossz színtér beállítás.
Ami menet közben még nagyon idegesít az a touchpad kattogásának hangja. Miért nem lehetett ebbe is egy rezgő motort tenni? Hangtalan is lenne, meg jobb is. - nem kell nyomogatni, elég megérínteni.
-
atirag
őstag
válasz
kleinguru #1036 üzenetére
Sajnos mind a kettőre szükséged lesz valószínüleg. Az mrmc jobb lejátszó mint az infuse. Nekem némely filmnék picit akad néha. Nem teljesen folyamatos a lejátszás. Miközben ugyan ezzel a filmmel az mrmc simán megy. Viszont mostanság néztem pár kamerás filmet és a hang elcsúszik vagy 2 percet😊 És ilyenkor az infuse-t kell használjam.
-
kagzer
aktív tag
válasz
kleinguru #1036 üzenetére
Szia
En is a hagyomanyos fizetesi model miatt vettem MrMC-t, annyi a bajom vele, hogy valamiert a 60fps (iPhone video) felveteleket nem kepes 60fps-sel lejatszani. (VLC,egyeb programokkal probalva es minden OK)
Bar eleg normalis a fejleszto garda, van ra esely, hogy ez valtozni fog a jovoben. -
blakey
titán
válasz
kleinguru #1020 üzenetére
A CEC-en keresztül működik a be-/kikapcsolás, hangerő szabályozás, de attól a pár gombtól ne várd, hogy mindent kezeljen. Ha 1 táv kell akkor pl. Logitech Harmony, azt használok 15 eszközhöz, az összes távom bontatlna, na jó, az ATV.jé nem
.
Hogyan különbözteti meg a távirányító, hogy kinek küldi a jelet (infrán valami másnak pl.: tv, vagy bluetoothon az atvnek)
- ki lehet választani.
Megvan az eszközöd? Akkor tanulmányozd, ha nincs akkor várd meg.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eladó konfig! Ryzen 7 7800X3D 2TB SSD 64GB DDR5 RX9070XT 16GB!
- Új, makulátlan állapotú Samsung Galaxy Buds FE, fehér, fél év garancia
- Új, makulátlan állapotú Samsung Galaxy Watch7 44mm ezüst, 2 év garancia
- Új, makulátlan állapotú Samsung Z Fold 6 256GB Tengerészkék, független, 2 év garancia
- Használt TP-Link Deco M4 - AC1200 Router (Mesh-ként is használható)
- Gamer laptop felvásárlás Magas áron, gyorsan és egyszerűen!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z390-PRO GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy S22 Ultra , 8/128 GB , Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest