- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy XCover7 Pro - burokban született One UI
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- iPhone topik
- Fotók, videók mobillal
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- WayteQ blog: Megérkezett az x995 androidos GPS
Új hozzászólás Aktív témák
-
zazenke
őstag
régebben panaszkodtam hogyha dolby atmos van a filmen akkor a léptetés a filmben kissé lassú nehézkes. Ez a tegnapi frissítéssel határozottan jobb lett. Persze valószínű ez csak nekem tünt fel mert én oda vissza szoktam léptetgetni ha lemaradok valamiről ami érdekel , és az is lehet hogy csak TCL tévénél volt ez . Nem tudom . A frissítési leírásban szerepel egy ilyen megjegyzés " Improved video loading speed "
-
zazenke
őstag
vidhub-ot próbálta már valaki mostanába ? kíváncsiságból előfizettem rá 1 hónapot ami infuse árban van de a lifetime pl sokkal olcsóbb. De nem ez a lényeg hanem pl az hogy dolby visiont felismeri de nekem kicsit mintha fakóbb lenne a kép mint az infuse-al . Viszont sdr ben nem akar játszani mert azoknál mindíg hdr-re vált a tv. Ami furcsa hogy a plex szervert se bírtam értelmesen beállítani mert csak az utoljára megnyitott 6 db filmet látta. SMB viszont szépen megy vele. ISO-t nem játszik ez se nagy baj nálam ez ritka. Viszont hogy ne csak szidjam azért görcsöltem rajta mert infuse alternatívának gondoltam mivel pl amivel a plex mp4 el nem boldogul ennek ez nem akadály. Szóval van benne potenciál csak még reszelgetni kéne egy kicsit.
-
zazenke
őstag
jelentkeztem béta tesztelőnek hátha kibirom próbálni a 18.0 ás rendszert de nekem még csak a 17.6 elérhető gondolom a magyar nyelv miatt. azt feltettem eddig hibamentes
-
zazenke
őstag
fejlődött a plex úgy tűnik jobban viseli már az mp4eket . Csak egyetlen egy filmnél volt dadogás . ez régen nem így volt
-
zazenke
őstag
válasz
zazenke #7355 üzenetére
a megoldás hogy az appletv-n felhasználó eltávolítása az apple tv-ből majd újra ugyanazt hozzáadni manuálisan távszabályzóval . A kétlépcsős hitelesítés miatt kiküld egy ellenőrző kódot a samsung telefonomra és azt beütni és kész. most már nincs figyelmeztetés. nekem semmi baj nincs
-
zazenke
őstag
válasz
zazenke #7354 üzenetére
most belemntem a menübe és kiírta hogy apple Id beállításainak frissítése szükséges és kéri hogy csinájam meg iphoneról. ezt valóban nem tudom megcsinálni úgy tűnik semmiről mert beléptem pc-n a fiókba de ez sem elég neki továbbra is ott van egy piros figyelmeztetés ami egyébbként semmilyen bajt nem okoz látszólag. Az előfizetések menüjébe viszont be tudok lépni manuálisan is ott nem kell másik eszköz.
-
zazenke
őstag
válasz
Csabroncka #7353 üzenetére
az szuper lesz ha nálam előjön mert nekem semmi más apple eszközöm nincs de eddig nem is volt rá szükségem
-
zazenke
őstag
válasz
tomyka74 #7340 üzenetére
nekem most úgy tűnik hogy youtube-ra is jobb most egy jó android rendszer .ott megy rendesen a magyar nyelvű hangalapú keresés. Az apple tv gyakorlatilag csak filmezni jó és ott is csak az infuse alkalmazással. erre viszont szerintem egyéni preferenciák szerint a legjobb . nekem a coreelecnél is jobb
-
zazenke
őstag
valaki eltudná magayarázni hogy a youtube alkalmazáson belül hogy működhet a hangalapú keresés magyar nyelven bár nekem angolúl sem akart keresni.
-
zazenke
őstag
nekem semmi nem változott viszi rendesen a tv hangerejét a távszab. A legújabb szoftver van rajta. apple tv 2022 es 128GB . Nem értem ez miért nem jó mindenkinél. Most akkor vagy legyen jó vagy legyen rossz minden felhasználónál. Akkor azt mondanám hogy a frissítések de így nem tudom mi lehet
-
zazenke
őstag
tvos 17.5 állítólag hibajavitasokat tartalmaz és nem új funkciókat
-
zazenke
őstag
válasz
Csabi1984 #7113 üzenetére
vegyél egy rendes vezetékmentes pc billenytyűzetet a számítógéphez de egy olyat ami egyúttal lekezel egy usb kábeles és még 3 bluetooth eszközt is . a billentyűzet világítás is jól jöhet Redragon K618. erről pluszba mehet androidos tv és médiabox is. Memóriába bepakolja szépen őket
-
zazenke
őstag
itt egy példa Argylle.2024.HDR.2160p . A tcl c835 tv először kiteszi hogy hdr utána lecseréli a logót hdr10+ ra . ez a formátum elég ritka volt előtte . fel is tünt volna mert szép színes igényes logoja van neki nem csak a hagyományos szürke alapon fehér betükkel hdr felirat. na most ez lehet hogy tcl sajátossága lesz csak .Ezt meg kellene nézni másnak is
-
zazenke
őstag
válasz
magicbox #7009 üzenetére
olyan mintha a sima hdr anyagok átváltottak volna hd10+ ra. tehát ami dV az most már tényleg úgy jön be és nem hdr ként de ami csak sima hdr volt az hdr10+ lett. Most ebben nem vagyok biztos de gyorsan végig próbáltam pár filmet és feltünően sok lett a hdr10+ bejelntkezés a tv-nek. ez korábban ritka volt
-
zazenke
őstag
válasz
magicbox #6964 üzenetére
pár napja pont erre céloztam hogy én azt sem tudom hogy ez konkrétan filmnézés közben hogy jelentkezik mit kellene egyáltalán néznem mert tesztábrán nyilván felfedezhető de olyan érzésem van ha a két lejátszó egymás mellett menne akkor sem látnám a hibát. Nem azt mondom hogy nincs mert én elhiszem hogy van csak hát nem tudom hogy ez bezavar e a mindennapi felhasználásba. Mert ezt leszámítva nekem hiba nékül fut a lejátszó (2022)
-
zazenke
őstag
válasz
magicbox #6920 üzenetére
azok a hibák amikről itt beszélnek a hdmi kimaradáson kívül azok egy "átlagos" usernek főleg ha nem direkt azt keresi akkor észrevehetetlenek . És nem személyeskedek de Djnice vagy Blakey már nem az átlagos felhasználók közé tartozik ezért is látnak meg olyat amiről én azt se tudom hogy milyen hibát kellene keresnem. Engem sokkal jobban zavar az hogy mostanában a filmek valahogy olyan furcsán vannak leforgatva. Középen pl egy nő arca éles jó felbontású de a kép szélei felé haladva pl a mellkas vonala vagy a válla már elhomályosított mintha ott nem lenne meg a felbontás. Már próbáltam androidboxról és számítógépről is lejátszani és ugyanaz az eredmény . nem csak a háttér van elmosva hanem a kép szélső részei is.
-
zazenke
őstag
biztos hogy összeállítás függő vagy gyártási idő függő mert nálam nincs probléma és Blakey által is ajánlott beállításokkal megy . hdmi kimenet ycbcr és 4:4:4 . Nem lehet egyértelműen rámondani hogy hardver hiba az összes 2022 es példány mert nálam nincs probléma (tcl c835 tv ). És a pletykák szerint jön nyáron az új verzió és nem fogom lecsererélni ha médialejátszásra nem tud mutatni valami új dolgot. ( majd esetleg veszek még egy homaticsot újra ha az atv12 hivatalos jól működő formában kijön
)
-
zazenke
őstag
simán eltudom képzelni hogy nem mindegy melyik gyártási szériából származik a termék(s24 ultránál is van valami hasomló pletyka). Te még valószínű valamelyik korai stádiumban vetted a 2022-est. Én meg már később és nálam nincsennek is olyan problémák mint ami nálad volt. Egyedül egy márkás hdmi kábel szórakozott velem de annak cseréje után az is megszünt és azóta is minden rendben
-
zazenke
őstag
válasz
Franky2Ster #6890 üzenetére
Azért látsz most több dolby vision filmnél hdr logót mert nem bír egyes típusokat lekezelni. Elvileg ez most rendbe lesz rakva.
-
zazenke
őstag
Tvos 17.4
-
zazenke
őstag
viszont olyannal találkoztam hogy egy minőségi hdmi kábellel volt összekötve és sötét lett néha a kép egy pillanatra. ezt ki is kellett venni és bekerült két bóvli kábel ami még toldva is van és semmi baja .erről korábban írtam már. A problémás kábelt most a pc és tv közt használom és azzal semmi baja de apple tv 2022 vel többszöri ismétléssel sem volt jó
-
zazenke
őstag
átírták a frissítések menetét . Most már hamarosan elérhető a natív DV 8 is. [link]
-
zazenke
őstag
változott az infuse tervei a p8-al kapcsolatban most már azt írja ki hogy :
7.7.1
native profile 8 dolby vision ez pedig azt jelenti hogy februárban igencsak esedékes [link] -
zazenke
őstag
válasz
Mezga Aladár #6751 üzenetére
6516-os hozzászólás közepe (Blakey)
-
zazenke
őstag
válasz
Mezga Aladár #6747 üzenetére
nálam például a 4k mp4 ben a kékbogár film akadozik é csak akkor szünik meg ez ha a beállításokban a az otthoni streaming minőségét visszakapcsolom maxról pl 30mbs ,4K ba. de ez meg átkódolást igényel a szerver részéről. Lehet hogy nálad nem is maximum a beállításokban ez a rész mert az alapbeállítás nem ez
-
zazenke
őstag
válasz
tomigonzo #6743 üzenetére
azt nem tudom hogy a plex hogy tudja ingyen adni a termékét. az ő modellje miért működik már évek óta. tudom vannak neki is extrái. de média lejátszásra teljesértékü szolgáltatást nyújt. most abba ne menjünk bele hogy alap dolgot mint mp4 et nem tud appletvn de ez valami mással van összefüggésben
-
zazenke
őstag
válasz
devil-k #6721 üzenetére
én 400 at fizetek és amiért hasznalom mert vannak előnyei. de amúgy az android boxom is 70 felett volt mire bejött kinàból nem olcsó vacak. De ettől még aljas húzásnak tartok 400 ról 1000 re emelést. Talàn majd most megtörik az infuse egyeduralma az új app szabàlyozàssal és lesznek versenytàrsai mert jelenleg nincs neki. Más apple termékem nincs
-
zazenke
őstag
aztán androidnal miért van akár 4 alkalmazás is ingyen melyek mindegyike használható? A kettő viszonyával van a bajom hogy hogy mindössze 1 van apple re és egy lejátszó programért szerintem sok 1000 ft. meg eleve milyen áremelés 400 ról 1000 ft. számold már ki az hány százalék. A plex szàmomra nem lejátszó apple tvn mert az mp4 alatt osszefossa magát. androidnal ezzel sincs gond..
-
zazenke
őstag
-
zazenke
őstag
csak adott filmnél csinálja .valami baja a kódolással van és érdekes mert bélyegképpel meg ugyanolyan gyorsan teker. Az is lehet hogy a hang nem tetszik neki lehet hogy a tv lassítja a hang átállás miatt. mert ugye ilyenkor mindig kapcsolni kell neki a hangot is vagy nem tudom mit viszont a bélyegképes 4x es tekerésnél nem kell kapcsolni semmit
-
zazenke
őstag
az mitől lehet hogy egyes filmeknél a 10 sec ugrálás nagyon nehezen megy ? pl rebel moon filmnél egy 10 sec es ugrás végrehajtása kb 4 sec ig tart. Infusenál csak mert a plexnél gyorsan megy
CODEC.......: x264 r2727
BiTRATE.....: 4834 kbps
FRAME.RATE..: 24.000
RESOLUTiON..: 1920x1080
PARAMETERS..: Main/L4 -
zazenke
őstag
válasz
Franky2Ster #6562 üzenetére
én eddig se negatívat se pozitívat nem vettem észre bár én csak infuse és plex és youtube-t használok és iphone-om sincs
-
zazenke
őstag
17.2 tvos
-
zazenke
őstag
tudom már mi a baj . Én csak néha kapcsolom be a plex szervert mert nem használom és ilyenkor nem abba sorrendbe frissít mint ahogy letöltődnek a filmek . Most hagytam futni és letöltöttem egy filmet és már a lista elejére teszi. nekem még nem volt probléma az infuse alatt . semmi rendszerezésem nincs azt a meghajtót látja amire töltődnek le a tartalmak. ezen a meghajtón persze vannak programok meg minden ömlesztve de csak a média tartalmakat látom és letöltési időrendi sorrendben.
-
zazenke
őstag
Jól emlékszem hogy te plexet használsz forrásnak ? ha igen akkor neked nincs időrendi sorrend stb mint egy egy smb megosztásnál? Mert nekem a plex megosztás számítógépről annyiban rosszabb hogy sem az infuse sem a coreelec nem bírta lekezelni úgy mint egy total commander hanem ömlesztve vannak a listában a filmek ergo nem az utoljára letöltött film van legelöl listanézetben.
-
zazenke
őstag
a történet vége az lett hogy a hibásnak vélt 3 méteres kábelt megkapta a számítógép és nem problémázik vele. A 2022 appletv meg kapott két 1.5 méteres noname kábelt hdmi toldóval összetoldva (aliexpresz) és nincs vele baja . Hát ez így érdekes de így marad . egyenlőre felesleges vennem új kábelt. biztos vagyok benne hogy az apple tv háklis némelyik hdmi kábelre nem véletlen írták ezt valamelyik külföldi fórumon is. És nem feltétlen kell márkás kábel
-
zazenke
őstag
Sikerült egy bugot összeszedni és kideriteni hogy miért is van . Vettem egy 3m-es kábelt és azt csinálja vele hogy random egy pillanatra elmegy a kép pont úgy mint amikor frekit vált a tv . ki is írja ilyenkor az aktuális frekit. Egyértelmű hogy a kábellel van baja mert ha visszacserélem a rövidebb 1.5m re akkor megszűnik a probléma . már többször megismételtem. a rövid kábel pedig egy olcsó valami míg a 3m es egy márkás 8k kábel. azt gondoltam talán nálad is köze lehetett hozzá de akkor nem . [link]
-
zazenke
őstag
infuse 7.6.3 megjelent
-
zazenke
őstag
-
zazenke
őstag
mintha vagy tényleges jól látható? Azt vettem észre magamon hogy mire átváltok a másik videóra már el is felejtem hogy tűpontosan milyen is volt az előző. Arra akarok kilyukadni hogy a mindennapi filmnézésben ezek a dolgok nem is számítanak. sokkal fontosabb hogy van e lag vagy hibás frame rate. Most letöltöttem a 30 ezüst második évadának első részét(3.9 GB) . Teli van hibával például oldalra elhaladó autó rendesen szaggat . 23.976 hz van az nfoban . de úgy tünik valójában 25 hz a valóság mert az infuse felteszi 50hz ra. Coreelec 25 hz ban játsza le és ott is hibás a mozgás. sőt számítógépen is. valószínűleg hibás lehet a kódolási eljárás ahogy levették a hbo max-ról. vagy nem tudom hogy is mennek ezek a dolgok.
-
zazenke
őstag
ezt erősen kétlem . minden nap fogyasztok filmeket és mind dv 4k De nagyon egyszerűen ki bírnánk deríteni ha megneveznél legalább egy virágboltos filmet ami nálad rossz volt. Már töltöm is le és megnézem neked. viszont ha tvt váltanék akkor már ott lenne a para de mire az bekövetkezik addigra új apple tv lesz a piacon
-
zazenke
őstag
ez egy azért nehéz téma mert nem mindenkinél jelentkezik mint ahogy nálam sem. Az is lehet hogy csak egyes időszakban legyártott modellekről van szó . Az lg telefonoknál(én is beszívtam )is volt ilyen anno. így megfogni nehéz egy problémát. És az is lehet hogy nem is lehet megoldani csak készülék cserével.
-
zazenke
őstag
vagy csak ideiglenesen nem jelentkezik . nálam nem is volt villogás tökéletesen fut maga a rendszer. csak az infuse frissítések nem haladnak. viszont van egy hiba jelenségem ez pedig az hogy néha a távszab meghülyül. késik vagy jelet veszt vagy valami ilyesmi. nem tudom ez fog e javulni a 17.1 el. Bár CEC-nél ugye nem számít . találtam az infuse blogján egy hozzászólást ahol azt ecseteli egy user hogy el sem hinnénk hogy mi minden megjavult neki hdmi kábel cserével és a távszab jelvesztést is oda írja . Hát nem tudom mi a franc köze lenne a kettőnek egymáshoz . mindenesetre beruházok egy minőségi kábelra
-
zazenke
őstag
megjött a 17.1 .egyenlőre nem látok hibát bár a frissítés elég döcögős volt
-
zazenke
őstag
válasz
Roland861010 #6374 üzenetére
sajnos nincs hazimozim annyi biztos hogyha az Apple +t nézem akkor a tévé kirakja a dolby atmos logót tehát érzékeli
-
zazenke
őstag
azt be lehet állítani esetleg valahol az infuse-on hogy 30hz helyett ne duplázzon 60hz re vagy ez nem is számít ?
-
zazenke
őstag
válasz
zazenke #6357 üzenetére
és a bitráta elállítása és jelentése nem is világos számomra mert le lehet állítani egész picire 720p alá is de a lejátszott film mégsem lesz 720 p hanem ugyanúgy tartja a minőségét .Szóval nem tudom ez mit csinál a plexnél. De mivel djnice fórumtárs felhívta a figyelmet a dv fake lejátszásra így el is engedem a plexet
-
zazenke
őstag
nálam csak a plexnél volt aminek meg találtam az okát én állítottam el az alap beállításait telepítés után . reprodukálni is tudom bármikor és nem véletlenszerű. van egy beállítási lehetőség : automata minőség beállítás mely alapból ki van kapcsolva plexben ha ezt átbillentem akkor jelentkezik. Tehát nálam az általad vázolt hiba még egyetlenegyszer sem jelentkezett. ezért volt az hogy a plex újratelepítése megoldotta a problémát mert visszaállt az alapbeállításokra de tegnap éjszaka addig nyomkodtam még rá nem jöttem. Ezenfelül van még egy beállítás mely rontja a plex lejátszási minőségét ez pedig a streamelési bitráta elállítása az alapról mely furcsa mód csak full hd 12mbs ha ezt elállítom mondjuk a csúcsra akkor egyes filmek dadogni kezdenek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550 7 5800X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 2700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3050 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B460M i5 10400 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- Xbox Series S 512gb 2 kontroller
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA CM 750W
- Készpénzes számítógép PC félkonfig alkatrész hardver felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD Sérült I W10 I CAM I Garancia!
- AKCIÓ! Csere-Beszámítás! Manli RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix G731GU Gamer Noti! I7 9750H / GTX 1660TI / 16GB D4 / 512 SSD
- LG 27GR95QL - 27" OLED / Limitált LoL Edition / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged