- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy XCover7 Pro - burokban született One UI
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Új hozzászólás Aktív témák
-
cigam
titán
Ez valami tankönybven/tanfolyamon/iskolában tanították? Nem vagyok hülye, de ezt azért vegyük át újra.
Mi a difi aközött, hogy ftp, vagy smb protokollon keresztül olvas be egy fájlt a lejátszó program?Az FTP elsődleges célja, hogy a felhasználók egy teljes fájlt másolhassanak át egyik számítógépről a másikra.
Mert smb-n ez nem lehetséges?Az SMB elsődleges célja, hogy több felhasználó olvashasson ugyanabból a fájlból, amely csak a fájlkiszolgálón van tárolva.
Mert ftp-n ez nem lehetséges? -
cigam
titán
válasz
oroszlan12 #4655 üzenetére
Szerintem az AppleID ország beállítása számít, annak megfelelő áruházt állít be. [link]
Vagyis pár dolgot bukhatsz az országváltással. Ha van más eszközöd/előfizetésed is (iPhone, iPad, mac...) akkor kétszer is gondold át, hogy módosítod -e az ország beállítást. Vagy az AppleTV-nek készítesz egy önálló magyarországi appleID-s fiókot. Akkor lesz HBO max, meg minden Magyaroszágon elérhető app.
Az HBO max előfizetés lesz a következő probléma. -
cigam
titán
válasz
Mezga Aladár #4572 üzenetére
Attól függ mit tekintesz fizetésnek. Az megoldható, hogy befizeted az első hónapot és pár nap után, ha nem tetszik visszakéred az árát.
Viszont pénzmozgás nélkül ez nem megoldható.
-
cigam
titán
Mivel sztereó a rendszerem így arra van állítva
Ezért írtam amit.aujjobba
Próbáld ki az ATV beállításaiban bekapcsolni a hangerő korlátozást. Nálam ez segített egy szintre hozni a párbeszédet és az effekteket.Hangos hangok csökkentése: Válassza ki a Hangerő-korlátozás lehetőséget, amellyel minimális szintre csökkentheti a hangeffektusok és a párbeszédek hangereje közötti különbséget, így a párbeszédek alacsony hangerő esetén tisztábban hallhatók.
-
cigam
titán
Már az elején 3 perc környékén nagyon hangosak a lövések a körfolyósón, a páholyban meg normál hangerővel beszélgetnek.
Aztán a vonatos jelenet után, amikor a kórházi ágyon fexik. 8:30 környékén. Alig hallani mit beszélnek. És nem csak azért mert "beteg" és alig él, mert a mellette áló egészséges embernek is olyan halk a hangja. Utána a hajón bár kicsit halkan, de már érthető miket beszélnek.
12:40-nél a laborban megint nem érteni mit beszél a nővel, mert olyan halk (az angolban is, de nem annyira). Ha szobahangerőre tekerem akkor meg az fx(lövések) leüti a fejemet olyan hangos.Közben találtam áthidaló megoldást: Javul a helyzet, ha az ATV hang beállításaiban eleve sztereo-ra konvertálva küldöm ki a hangot, vagy bekapcsolom a hangerőkorlátozást.
Nálatok mire van állítva? -
cigam
titán
Ez kicsit félre ment. Nem a szinkron színészekkel, és nem is a bitrátából adódó difire gondoltam, hanem a keverésre. Az effektek és a szinkron hangerejének durva eltérése a problémám.
-
cigam
titán
válasz
pozsoka #4020 üzenetére
2 napja fizettem elő Netflixre, de nem tetszik az olvasás. A betűket olvasom, és csak a periférián látom mi történik. Így ez kb. egy hangjáték, feliratozva. Nem szeretem. Plusz most meghallgattam az angol hangsávot, és jobbnak tűnt, nem voltak eszméletlen hangos effektek a szöveghez képest.
blakey
Ha megtennéd, azt megköszönném. Amúgy nem rossz film, egy vasárnap estét megér. -
cigam
titán
Tegnap megtapasztaltam az HBO szinkron hátrányát. A Tenet-et néztem, de a párbeszédeket nem hallani, az akció zene/fx meg üvölt. Állandóan a hangerőt tekergettem fel/le, attól függően, hoy párbeszéd volt, vagy akciódús jelenet. És mindegyik szinkron ilyen. Eddig azt gondoltam nálam a hiba, de az évek alatt lecserélődött az 5.1-es rendszer egy mélynyomós soundbarra, a TV,... Egyedül az ATV maradt az HBO appal, de azokat meg automatikusan frissülnek, és a HDMI kábel csak nem okoz ilyen anomáliát.
Más is tapasztalt hasonlót? Mert az HBO "cset" bár segíteni próbál, mossa kezeit:
Ami a hangeffekteket illeti, az sajnos nem számít technikai problémának, azonban én mindenféleképpen továbbítom ezt az észrevételt az illetékeseknek, remélhetőleg a jövőben jobb minőségű hanggal készülnek majd a tartalmaink! -
cigam
titán
válasz
Csabroncka #3957 üzenetére
Most hogy kérded, ránéztem, és még nem frissített magától. Hát megtettem én. Eddig semmi változás, igaz még csak a youtube-ot néztem.
-
cigam
titán
Az normális, hogy br iso-t megnyitva infuse-al csak a sorozat első részét játsza le? Nem is ajánlja fel, hogy bárhol kiválaszthatnám a következő részt, a menüről és extrákról ne is beszéljünk.
-
cigam
titán
válasz
Imi1981 #3899 üzenetére
Elméletileg visszakérheted a mrmc árát, ha meggondoltad magad.
-
cigam
titán
Jailbrake, stb...
Egy fotót tudnál mutatni?
Visszaállítás alaphelyzetbe? -
cigam
titán
Ez csak amolyan szófordulat, nem a valódi időjárásra gondoltam, csak a kiszámíthatatlanságára. Hónapokig ugyanazzal a felállással működik, most meg megmagyarázhatatlan módon szétesik a kép, mert csak.
-
cigam
titán
Infuse-al volt már olyan problémátok, hogy folyamatosan szétesik (tipikus digitális kockásadás) a kép, a hang néha ugrik egy picit, mintha egy fokkal gyorsabban játszaná a videót. Magyarul nézhetetlen. Ami azért fura, mert az NFS megosztáson sebességet mérve bőven 60Mbit fellett méri a kábeles kapcsolatot. Elméletileg nem változott semmi a beállítása óta, egy hete még jó volt. Próbáltam az ATV újraindítását is, de nem segített.
Kifogytam az ötletekből, hogy mit nézzek meg. Ötlet? -
cigam
titán
Pont az kérdésem mit kell beállítani és hol.
A routeren vagy az Infuse-on?
Másodszor kérdezem:
- A routeren milyen protokollal osztottad meg a merevlemezt? (ftp, Samba, dlna,...)
- Más gépről eléred, működik a lejátszás?Infuse-on fogaskerekes menü -» A hálózat alatt "Megosztások" -» Legalul "Egyéb" és itt szépen hozzáadod a router megosztásnak megfelelő protokollal user/pass párossal ip címmel,...
-
cigam
titán
Nem feltétlen, mivel ha izolálva lenne, még a gépet sem látná. Plusz átfutottam a beállításokat, de nincs ilyen opció.
Milyen protokollal(hogyan) osztotad meg a mappát, és ATV-n milyen programmal(hogyan) próbálod elérni? A gépen be van kapcsolva a tűzfal, vagy van egyébb biztonsági program telepítve? -
cigam
titán
válasz
galaxys80 #2828 üzenetére
Szerintem nincs jó megoldás/beállítás. Tippem szerint amikor akadozik az elején az azért, van, mert a streamet is olvassa/játsza, ill. a puffert is tölti egyszerre. Amikor a forrás nem tud elég gyorsan adatot szolgáltatni, kiürül a puffer, megakad a lejátszás. Mivel a hálózat sebességétől függően előbb utóbb fel tudja tölteni a puffert, folyamatossá válik a lejátszás.
Ha nagy a puffer sokáig tart(hat) a feltöltése(akadozhat az első pár mp), cserébe később kevésbé lesz érzékeny a hálózat pillanatnyi csuklásaira. Ha túl kicsi, minden apró akadás a hálózatban láthatóvá válik, de az elején is kevesebb lesz az akadozás. -
cigam
titán
válasz
devil-k #2799 üzenetére
Melyik szolgáltatónál van olyan stream, ami 100Mbitnél nagyobb bitrátával ad?
Melyik _hivatalos_forrásból származó BD image-ben van 48Mbps-nél nagyobb adatfolyam?
Egy otthoni 4k kamera nem nagyon megy100Mbps főlé (Nem hinném, hogy általános az, hogy percenként 750MB-ot pazarolnak egy házi videóra), a profi gépek tudnak akár 150Mbps-ot is, de ezek otthoni használata nem jellemző.
Az ATV 4k-nak meg Gigabites a LANportja. Tényleg nem látom hol a probléma. -
cigam
titán
Milyen sok kis apróság? A router és a T6 között 100mbites a kapcsolat, és az ATV is 100-al csatlakozik. Milyen "sok kicsi" csökkentené a köztük felépített kapcsolat sebességét?
Az eszközök számosságától nem függ a köztük felépülő sebesség. Ez nem olyan mint amikor a WAN port sávszélességén osztoznak a LAN portra dugott eszközök. -
cigam
titán
válasz
koma106 #2608 üzenetére
keresztül 40Mbps körül van csak (wifin és kábelen is ennyi)
Ez tuti? Mert elég hihetetlenül hangzik ,hogy a kábel legalább a 90mbps feletti sebességet nem hozza, és ugyanakkora marad mint wifi-n. Az meg főleg hihetetlen, hogy protokolltól függően változik a sebesség. A számítógéped megosztásán is ellenőrizted/megmérted az smb sebességét? Biztos nincs valami trükkös hálózati elem az eszközök között?a könyvtárkezelés nem működik.
A saját médiakönyvtár megosztását is bekapcsoltad? Magán a T6-on rendben látszik minden mappa/videó? -
cigam
titán
Ha kevés a lyuk, akkor switch kell. Ez hasonlóan működik mint a 220-as elosztó. Plusz csatlakozási pontokat ad a meglévő rendszerhez. Ha ennél több kell, pl. wifi, vagy egyéb más szolgáltatás, akkor már másik eszközre van szükséged (router, Access Point, wifi repeater,....) Javaslom az otthoni hálózat topikot, ott ha pontosan leírod mid hogyan van most, akkor tudnak tanácsot adni mit és hogyan fejlessz, alakíts át.
-
cigam
titán
Igen, nem. Attól függ
. A rádiós kapcsolatot n+1 dolog befolyásolja. A 2,4GHz-es sáv eleve telített, szinte minden régebbi eszköz ezen a frekin működik. Ha az eszközeid engedik, érdemes átváltani 5GHz-es kapcsolatra. Nagyobb a sávszélesség, még kevés az ott működő eszköz. Érdemes egy figyelő programmal megnézni, hogy nem használsz-e a szomszéddal azonos csatornát, így kölcsönösen zavarjátok egymást.
A rádiós kapcsolatot a környező tárgyak, eszközök is befolyásolhatják(reflexió, interferencia). Ugye emlékszel még arra, amikor a rádióban megszólalt a telefon jellegzetes tüttürü tüttürü tüttürü hahangja? A wifi kapcsolatot is könnyen zavarható. Vagy amikor még kis zseb/konyhai/táska rádióval próbáltad befogni zajmentesen a kedvenc adódat, és össze vissza forgattad az antennát/készüléket, hogy találj egy jó vételi pontot. Lehet csak 5 centivel odébb kel tenni az eszközt, vagy picit elforgatni a router antennáját, hogy javuljanak vételi viszonyok.
-
cigam
titán
Az a baj, hogy a WiFi sebességmérés csak tájékoztató jellegű, hogy abban a pár másodpercben mekkora a kapcsolat sebessége. Nem ad infót a hosszútávon elérhető sebességről, ill. az esetleges csomagvesztés/zavarás mértékéről.
A sebességmérés, böngészés közben, ha hibás csomag érkezik, az nem gond, van idő megismételni, abból nem veszel észre semmit. De a stream átviteléhez kell egy garantált minimum. Amikor túl sok hibás csomag jön össze, akkor hamar kiürül a puffer, ami akadozáshoz vezet.Ha csak ideiglenesen is kellene tenni egy ellenpróbát kábeles kapcsolattal, de a gyenge router is okozhatja, hogy nem bírja a tempót.
-
cigam
titán
Azért ez szemétség, hogy az app-on belül nem lehet az aktuális verziót megvenni.
-
cigam
titán
Köszi! Nem szokták leárazni? 21k kicsit soknak tűnik, és az évi 3k is határeset. Létezik ATV App figyelő portál, ahol összegyűjtik az aktuális akciókat, kedvezményeket?
-
cigam
titán
Feltettem az Infuse-t, és próbálom elérni a Plex szervert, de valami nem kerek. Van amit lejátszik, és van amikor kéri hogy vegyem meg. Ez mitől függ?
-
cigam
titán
válasz
BPéter1984 #2157 üzenetére
cím nem lényeges, inkább a paraméterek
Erre beírod hogy speedzone, ákos, meg acdc... A kolléga arra volt kíváncsi, hogy milyen konténerbe csomagolt videó (mkv, mp4,...), azon belül milyen kép és hangtömörítési eljárokat használtak(h.264,h.265, aac,ac3,...) Továbbá mi a videó fps értéke, ill. az ATV-n milyen be/elállításokat eszközöltél(pl. audio out 16bit) stb...Minek bétázol?! Ott simán előjöhet bármilyen kép/hang hiba.
-
cigam
titán
Esetleg ha megírod melyik városban élsz, talán lesz a közeledben 3. generációs tulaj aki kisegít.
Vagy még 8k-t ráköltesz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Azta! Dell Latitude 7440 -65% "Kis Gamer" Üzleti Profi Ultrabook 14" i7-1365U 16/512 FHD IRIS Xe
- Lenovo Thinkpad X280, 12,5" FHD IPS Touch , I5-8350U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, W11 ( olvasd végig )
- Lenovo Thinkpad T480, 14" FHD , I5-8350U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, W11
- Eladó Garanciális Thrustmaster T248 kormány és pedál + TH8S váltó + kamion váltógomb
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA be quiet! 650W
- Beszámítás! Apple iPad Pro 13 2024 M4 512GB Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation 4 PRO 1TB SSD fekete játékkonzol extra játékokkal garanciával hibátlan
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Oppo Reno7 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 9800X3D Processzor!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest