- Magisk
- Akciófigyelő: Jelentősen olcsóbban nyit az Ulefone új mindenese
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- iGO Primo
- Telekom mobilszolgáltatások
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Xiaomi Watch S1 - szép az idő
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
Új hozzászólás Aktív témák
-
blakey
titán
válasz
galaxys80 #7602 üzenetére
Ami szinten érdekes, hogy miután a streaming gyorsítótárnál autóról hagyományosra állítottam, megszűnt a buffer és az akadozás.
- ez már régóta így van, az a jó.#7601 zazenke
Ez a tegnapi frissítéssel határozottan jobb lett.
- előző 1-2 frissítés félre sikerült, az elmúlt 1 hétben 3 frissítést is kiadtak, mert valami nagyon nem jött össze. -
Imi1981
veterán
válasz
galaxys80 #6711 üzenetére
Éves még oké de haviba az 999 sok ( nem konkrétan az összeget sokallom hanem egy lejátszó programra sokallom. Ennyiért streaming szolgáltatások vannak).Meg minek fizetnénk 6000 helyett 12000-et egy évben? Így szerintem mindenki az évest választja majd.
Nekem haviba marad addig míg 400 Ft marad az összeg mert ennyiért oké így is.
Nekem most az új tévémen van kodi és inkább azt használom mert jobban szeretem de attól még megmarad az infuse is.Én kb miután megvettem az Apple tv -t harmadnap fizettem elő rá ha jól emlékszem. Mrmc jó lenne még ha jó lenne de képminőségben is gyengébb sok filmnél meg hdr-t se tudja normálisan.
-
devil-k
nagyúr
válasz
galaxys80 #6694 üzenetére
Ezért kellett volna a fanyalgóknak már hamarabb előfizetni. Érdekes módon azt senki nem mondja, hogy NEM egy készülékre szól a licensz.
Egyébként 1 db mozijegy ára Budapesten 2.900 Ft + 120 Ft (Debrecen 2.600 Ft + 120 Ft). És még nem ittál meg egy kólát sem… Érdekes, emiatt sem lázong senki sem, de a havi 1.000 Ft már too much.
-
-
-
blakey
titán
válasz
galaxys80 #5029 üzenetére
Melyik OS, melyik Infuse, melyik Apple TV, stb.? Sajnos létező hiba, sokan jelezték az Infuse oldalán, valószínűleg én is beírom. Mielőtt ezt megállapítottam, több lehetőséget is kipróbáltam, majd az Infuse oldalán beírás előtt még körülnéztem és ekkor találtam ezzel a hibával egy topikot, így nem kell újat létrehoznom, viszont beírom én is ezt a hibát.
-
Imi1981
veterán
válasz
galaxys80 #4279 üzenetére
Hát én még elvagyok vele nagyjából bár nem a kedvencem de asszony utálja. Eleinte mergelődött, hogy nem működik azt nézem fordítva fogta 😂. Van egy nvidia shield tv - m és annak a távirányítója nagyon tetszik! Az a jó távirányító bár egy picit lehetne szélesebb de így is tökéletes. Az új Apple-TV 4k távirányítója is tetszik így videók alapján. A régi nagyon kicsi, vékony és kiesik a kézből nem jó. De majd venni fogok ilyen új fajtát. Apple-TV meg egy jó tv box úgyhogy azt nem adom el ilyen miatt. Szerintem később fogok venni egy 2021 verziót. A full HD verzió után szerintem elorelépés lesz minden szempontból.
-
divan
őstag
válasz
galaxys80 #4001 üzenetére
Én is azt használom az Infuse-nél. A többin (S905X3, Coreeleccel 2 db, MrMC ) ott működik a MySQL adatbázisom. De gondolkodom a Plexben is egyre erősebben, mert amiatt nem frissítettem Mátrixra az egyik boxon, mert akkor ugrott a MySQL azon. Vagy a többin. Igaz futott már Plex az épített OMV-s szerveremen, de sok memóriát fogyasztott, és kilőttem. De ennek a csak adatbázisként használom dolognak utánanézek, mert nem tűnik rossznak.
-
blakey
titán
válasz
galaxys80 #4003 üzenetére
Helyi lejátszáshoz nem kell net, elég a belső hálózat és ha Trakt-ot használsz akkor nincs szinkronizáció, MySQL, Plex, Emby ezt megoldja.
Nekem tökéletesen működik a Plex adatbázis, mint írtam, mindegyiket évekig használtam, szóval igyekeztem a legjobb megoldást választani. Te pl. 2-3 eszközön használod, én meg 11-en, mind különböző, na itt elvérzik a MySQL és a Trakt is. -
blakey
titán
válasz
galaxys80 #4001 üzenetére
Jó, de ahhoz mindig kell net és nem elég a helyi hálózat, valamint nem minden eszközön érhető el, sokféle és sok eszközön használom a hálózati lejátszást. Ott a MySQL is. Plex/Emby adatbázisnál nincs egyszerűbb és jobb. 1 helyen kell foglalkozni vele, ha netán szükség lenne rá. Nagyon sok előnye van, mindegyiket próbáltam, használtam évekig.
-
pozsoka
senior tag
válasz
galaxys80 #3720 üzenetére
Üdv, még mindig szenvedek azzal, hogy a netflixen némelyik filmnek (pl Jupiter hagyatéka) kockásodik a képe az atv 4k készüléken, hbo go, amazon prime minden tökéletes, net villámgyors vezetékes, pc, laptop, ipad tökéletes kép, vettem új atv-t, ugyanúgy szar a kép. Próbáltam több hdmi kábelt, nem segít.
Ötlet valakinek? -
Alex91
félisten
válasz
galaxys80 #3718 üzenetére
Infuse-ra gondoltam alaovetoen, de a masik se jobb
. Azert a felirat letoltes, meg jukebox nalam nem azt sugalja, hogy home videok lejatszasara talalaltak ki oket… Tudom, csak az otthoni dvd es blu-ray lemezek vannak berippelve…
Amugy az arra visszaterve, nekem gyanus, hogy amikor a Pro verziok 10k koruli aron vannak, akkor ennyi lett volna a life time ara is…
-
Sickboy25
addikt
válasz
galaxys80 #3597 üzenetére
En eddig letoltottem a filmet, ahonnan mindenki es hozza sem kellett nyulnom a mrmc azonnal felismerte es jott is a borito. Infuseban nem... ami nem baj csak oreg vagyok mer tokoreszni veluk ez eddig jo volt igy
Es neked tokeletes most is a frissites utan a mrmc? A forumokon sem talaltam semmit erre a hibara. Es mindketto lejetszon rossz... -
blakey
titán
válasz
galaxys80 #3233 üzenetére
Az Infuse nem a rendszerszintű feliratot használja, ott másképp működik és leginkább a felhasználók kérései alapján, viszont itt is rárakható a filmre. Sok program esetében a felirat azért ilyen, mert sok fejlesztő nem veszi a fáradságot, hogy saját feliratkezelést alkalmazzon, Plex is ugyanazt a rendszerszintű feliratot használja, Netflix, HBO GO nem, csak akkor ha úgy állítjuk be. Tehát a problémádra az lenne a megoldás amit ez a két szolgáltató alkalmaz, mert ugye van a sajátjuk és amit a rendszerben beállítasz, viszont gyanítom, hogy az ATV+ nem ilyen, nem használtam, nem tudom. Egyébként nekem ezzel pont nincs bajom, így kéne működjön minden program esetében. Nem kisebb, hanem a film arányaihoz igazodik. Ha maga az app saját feliratot is alkalmaz akkor a videó felülírás opció "be" állásban kell lennie és akkor a program által definiált feliratok lesznek aktívak és nem a rendszeré.
(#3235) galaxys80
Kipróbáltam most a netflix-el. Ott tökéletesen jó a pozíció. - két lehetőség van, de ezt írtam, rendszer szintű és saját viszont az Apple-re nem vonatkozik a webes beállítás, legalábbis ami a feliratot illeti, hiába állítod sárgára, a sajátját vagy az Apple félét használja
Ami fura, hogy a netflix webes felületen hiába állítom àt a felirat betűtípusát, nem változik az ATV-n nézve. - előző kérdésben a válasz.(#3236) Csabroncka
A netflix webes felületén csak a webes felület feliratát állítod, minden más applikációban (azt hiszem még a winfos applikáció kivétel, de ebben nem vagyok biztos) külön. - nem, az Apple kivételével az összes Netflix-képes eszközre érvényes, sok platformon használom, csak ATV-re nem érvényes. -
blakey
titán
válasz
galaxys80 #3229 üzenetére
Elég hülye megoldás szerintem. - szerinted, szerintem nem. A legtöbb lejátszó a GUI-ba rendereli a feliratot, mint pl. a Kodi, így alacsonyabb felbontású lesz. Projektorosoknak ez a kiváló megoldás. Nem használom az ATV+-t, de gondolom nem sokban tér el a Netflixtől vagy az HBO GO-tól, utóbbi kettőnek saját felirata is van, tehát nem kötelező a rendszerszintűt használni, egy picit más.
Egyéni felirat alatt a stílus 1-2-3 stb érted? - igen, összetett a dolog, átnevezheted és egyedileg be is állíthatod, legyen hatással a videóra vagy a videóban használt felirat legyen az elsődleges, milyen színű, "szagú", háttérrel vagy anélkül, stb. Nézz utána, hogy mik a lehetőségek, tényleg minden menüpontja fontos információt tartalmaz.Tanulmányozd. lényegtelen, hogy külső vagy belső, sok minden beállítható. -
blakey
titán
válasz
galaxys80 #3221 üzenetére
Jól értelmezem, hogy ha beregisztrálok itt, akkor több eszközöm (ATV - Infuse/MrMc és X96 max+ - Kodi) is teljes szinkronba kerül? - igen, nagyjából jól értlmezed, viszont nem tévedhetetlen. Az a lényege, hogy igyekszik a filmeket, sorozatokat nézettnek vagy nem nézettnek jelölni.Szinkronba akkor lenne ha az adatbázis is ugyanaz lenne.
Tehát, ha egyiken megnézek valamit, akkor a másikon és nézettnek jelöli. - igen
Én inkább áttértem saját, központi adatbázisra, először MySQL majd Plex/Emby, ugyanaz az eredmény, azaz mindnehol ugyanaz a nézett és a nem nézett valamint +-ba még az adatbázis is ugyanaz.
Ha egyiken törlök valamit, akkor a másikból is eltűnik, közös lesz a médiatár stb. - nem, ez nem olyan médiatár. -
blakey
titán
válasz
galaxys80 #3212 üzenetére
Értem is meg nem is. A mese mappa online metaadat-ra van állítva és mégis a mappa tartalmát listázza. Továbbra is nyomnék egy hosszú OK-t, ha ott a lehetőség, hogy helyi metaadat használata akkor bekapcsolnám, megvárnám míg frissül majd vissza online metaadatra. Lehet, hogy kéne egy metaadat tisztítás a főmenüből is és utána kéne ezt végigjátszani illetve manuálisan is szerkesztheted az adott mappát. El lehet vele játszadozni, hogy vaélamilyen módon egyiket vagy másikat figyelmen kívül hagyja. [link]
-
blakey
titán
válasz
galaxys80 #3201 üzenetére
Infuse esetében ha egy mappán vagy akár a megosztott gépen "állsz" és hosszan nyomod az OK-t akkor plusz funkciók lesznek elérhetőek, ott be lehet áálítani, hogy az adott mappán mi legyen érvényes vagy mi nem. Az Infuse beállításaiban az általános dolgokat lehet beállítani.
-
blakey
titán
válasz
galaxys80 #3152 üzenetére
Negyed órát próbálgattam, MrMC-t használsz így várd meg míg a MrMC-ből kijön egy új verzió és esetleg utána frissíthetsz, mert a jelenlegi nem tudja a Dolby Vision-t, mindent HDR10-ben játszik le ami DV lenne, Infuse-al nincs ilyen gond.
Youtube 4K-s app még nincs, arra várni kell, nem tudom, hogy meddig, nem néztem utána. Sokmindnet még nem néztem meg, nem tudom, hogy milyen hibák lesznek. -
blakey
titán
válasz
galaxys80 #2970 üzenetére
Elolvastam a frissítési listát, szerintem fordítási hibák kerültek bele a módosított felszínekbe (Ariana, Opacity). Nem használom, mert sokkal jobb számomra az Infuse és mellette a Plex. Önmagában a MrMC sokat tud viszont a mögötte lévő támogatottság eléggé hektikus valamint ezek a felszínek számomra gagyik, az Infuse olyan szinten qrva jó, hogy már nem is használok mást, illetve a Plex app tvOS-en szintén nagyon jó lett, már nincs traszkódolás, sorozatok esetében jól működik a "smart" felirat, stb. Szóval MrMC megvan véve de nincs telepítve.
-
djnice
veterán
válasz
galaxys80 #2898 üzenetére
Érdekes, ezeket a külföldi fórumokon normális hangnemben meg lehet beszélni és ott nem 1-2 embert zavar. Külön lista van gyűjtve a 24.000 fps-es anyagokra és kénytelenek közbeiktatni egy 100.000 Ft-os Vertex-et a rendes metaadatok hiánya miatt, mert ugye ha a tone curve miatt clippingel a megjelenítő, akkor te már kalibrálhatod ahogy akarod, nem lesz jó. Nem beszélve az Audio passthrough hiányáról.
-
blakey
titán
válasz
galaxys80 #2863 üzenetére
A CoreELEC akkor "out-of-the-box" ha kiírod SD-re, kb. 1 perc és behelyezd a boxba majd SD-ről bootolod, ez is egyszerűen megoldható egy androidos app segítségével, onnantól kezdve van egy qrva jó rendszered amit beállítasz és gyakorlatilag nem lesz hiányérzeted. Persze ez sem tökéletes de ahogy az Apple TV-vel sem tapasztalsz esetleg eltérést, mert azért vannak hibák akár MrMC-vel vagy Infuse-al használod, mindkettő eltérő hibákkal rendelkezik, utóbbi lassan kevesebbel, mint a MrMC, sokkal több és profibb javítást kap, úgy a CoreELEC esetén sem fogsz találkozni olyan hibákkal ami napi használat során állandóan felmerülne. Én is ajánlom figyelmedbe egy CE box kipróbálást, azért benned is van egy kis "utálat" az ilyen boxok iránt pedig tényleg nagyon rendben vannak, feltétele, hogy olyan boxot válasszunk amit a CoreELEC támogat.
-
b.kov
senior tag
válasz
galaxys80 #2855 üzenetére
Most megnéztem 1 hivatalos listát, és valóban létezik ilyen. Azonban 2009-2011-es modellekről van szó, amik egészen 2019 december elsejéig voltak supportálva. Úgyhogy igen, létezik ilyen, de nem feltétlen a reális életcikluson belül.
Egyébként valószínűsítem, hogy hasonlóan a médialejátszók is elavulnak ennyi év használat után. Ha talán szoftveresen nem is, de technológiailag mindenképpen - akárcsak TV-k.
(#2856) Alex91
Azért az ilyen hatalmas szoftvereknél általában képben szoktak lenni, hogy milyen non-backward compatible módosításokat végezhetnek, és mely kliens alkalmazások supportáltak (még). Valószínúleg adott release-nél már tudni fogják, hogy megyek azok, amelyek nem - és valszeg azt nem release előtt 1 nappal fogják publikálni. -
blakey
titán
válasz
galaxys80 #2832 üzenetére
A puffer mérete megfelelő 200MB-on, Kodi alatt én is ezt használom, van egy úgynevezett Readfactor amit érdemes lehet változtatni és ez alapján tölti be gyorsabban vagy lassabban a puffert, ha nem tévedek akkor MrMC esetében 8, ezen változtathatsz, veheted akár 20-ig is és próbálkozhatsz, a "Buffermode"-nak 1-esnek kell lennie ami annyit tesz, hogy minden elérési módra érvényes, MrMC-ben szerintem így van és emlékeim szerint nem számmal.
(#2833) Jaded
A MrMC is minden megesz, a Deinterlacing MrMC esetében bizonyos videóknál pl. jobb, megfelelő beállítás mellett azzal sincs gond. -
válasz
galaxys80 #2828 üzenetére
Szerintem nincs jó megoldás/beállítás. Tippem szerint amikor akadozik az elején az azért, van, mert a streamet is olvassa/játsza, ill. a puffert is tölti egyszerre. Amikor a forrás nem tud elég gyorsan adatot szolgáltatni, kiürül a puffer, megakad a lejátszás. Mivel a hálózat sebességétől függően előbb utóbb fel tudja tölteni a puffert, folyamatossá válik a lejátszás.
Ha nagy a puffer sokáig tart(hat) a feltöltése(akadozhat az első pár mp), cserébe később kevésbé lesz érzékeny a hálózat pillanatnyi csuklásaira. Ha túl kicsi, minden apró akadás a hálózatban láthatóvá válik, de az elején is kevesebb lesz az akadozás. -
MasterMark
titán
válasz
galaxys80 #2823 üzenetére
Nem, csak nemigazán lehet mit válaszolni erre.
A puffert rakhatod feljebb, de a tekerésnél úgyis a pufferelten kívülre fogsz tekerni nagy esélyjel ezért teljesen mindegy.
Ilyen tekergetésnél vagy a vinyó vagy hálózat lehet szűk keresztmetszet esetleg.
De ha össze-vissza tekergetsz, akkor normális hogy kicsit nem találja mi a helyzet. Ha utána pár másodpercen belül helyrejön, akkor nincs gond, én nem foglalkoznék vele. -
-
blakey
titán
válasz
galaxys80 #2734 üzenetére
Sajnos neked kell a több hsz, hogy megértsd. Leírtam, hogy SDR megjelenítő esetén nem kell tudnia semminek a HDR-t, de 1 hsz-ben megadtam a választ. Egyből írhattam volna, hogy mit kapcsolj ki, de szándékosan nem az első válaszomba írtam, mert kiváncsi voltam a fejleményekre. Egyébként már ott is megadtam a választ csak nem értetted: "Nem kell tudnia a HDR-t, a HDR-SDR konverziót kell beállítanod, azaz ne engedélyezd, hogy HDR-re váltson." A kiemelt rész a dinamikatortományra vonatkozik.
-
blakey
titán
válasz
galaxys80 #2731 üzenetére
Én értem amit írsz, te nem érted amit írsz.Egyébként normális, hogy HDR anyag fakó SDR megjelenítőn ha sz@r a beállítás, márpedig nálad az volt. A dinamikatartományt kell kikapcsolni, a képkockasebesség egyeztetés a kadenciahelyes lejátszáshoz szükséges, azt nem kell kikapcsolni. Egyébként én adtam meg a választ, mert ugye én nem értem.
"Biztos, hogy egy sima full HD tv-nek is normálisan kellene megjeleníteni az HDR-t?2 - ez sem igaz, csak akkor ha HDR képes, egyébként meg csak SDR-t jelenít meg. Ezért írom azt, hogy nem érted amit írsz.
Egyébként nincs az ATV-n engedélyezve alapból a HDR. - de engedélyezve van, azért fakó, mégpedig a dinamikatartomány egyeztés "Be" állásban van -
blakey
titán
válasz
galaxys80 #2729 üzenetére
Számodra nem egyértelmű, mint utólag kiderült, hiszen 1080p HDR-re is állítod, tehát nem érted, hogy mit csinálsz, SDR -re kell átalakítani minden esetben és a dinamikartomány egyeztetés neked ne legyen bekapcsolva, mert akkor HDR-re vált megint.
"De mondom, ha ATV beállításban 1080 HDR -re teszem, már akkor teljesen színtelen lesz a menü is." - ez mindent megmagyaráz. -
blakey
titán
válasz
galaxys80 #2723 üzenetére
Nem kell tudnia a HDR-t, a HDR-SDR konverziót kell beállítanod, azaz ne engedélyezd, hogy HDR-re váltson. Egyébként nem írtad és nem ez az első, hogy mást írsz mint amire gondolsz. SDR megjelenítőn nincs HDR és még véletlenül se állítsd be, hogy tudja a HDR-t, mert fakó lesz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nintendo Switch 2
- Okos Otthon / Smart Home
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Xbox Series X|S
- BestBuy topik
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magisk
- Google Chrome
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
- Törött, Hibás iPhone felvásárlás!!
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 Gamer notebook - R7 7435HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB GDDR6 WIN11
- AKCIÓ! "ÚJ" Microsoft Surface 5 13,5 notebook - i5 1235U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe IGP 27% áfa
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest