- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- One mobilszolgáltatások
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- Samsung Galaxy S20 és S20+ duplateszt
- Magyarországon is kapható a Moto G85 5G
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
Új hozzászólás Aktív témák
-
nOvOp
senior tag
válasz
Sasi001 #7745 üzenetére
Igen, azt tudom. Csak néhány streamingnél nincs forced felirat és jó lenne csak egy gombnyomásra bekapcsolni, mikor épp egy jelenetnél szükség van rá, majd ki, mikor már nem kell. Sokszor emiatt is használom a tv saját alkalmazásait, ott van a távirányítón dedikált gomb erre. Azért köszi!
-
nOvOp
senior tag
Valahogy nem lehet a távirányítóra dedikálni felirat ki/be kapcsoló gombot? (2022 ATV)
-
nOvOp
senior tag
IOS 18 óta tapasztalom, hogy pl. Netflix szinkronos film nézés közben, amikor megállítom a filmet és hosszabb ideig úgy marad (már a képernyővédő is megjelenik), majd elindítom, akkor megjelenik a felirat is (bekapcsolódik). Azt tudom, hogy jött vmi új funkció a feliratot illetően a 18-as rendszerrel és talán állítottam is rajta, de nem tudom, hogy mit. Tapasztalt vki ilyet?Tudtok ebben segíteni? (ATV2021)
-
nOvOp
senior tag
válasz
Mezga Aladár #7403 üzenetére
Én iphone-nal próbáltam ugyanezt. Valamelyik csatornával működött, vmelyikkel pedig ugyanezt a hibát produkálta. Én nem találtam rá megoldást, betudtam, hogy sz@r az app. (gondolom a T mindent próbál korlátozni, különben lenne külön app a tévékre, lejátszókra...)
-
nOvOp
senior tag
Kipróbáltam több hdmi kábelt, hdmi bemenetet, hdmi formátumot, másik tv-n, de mindenhol ilyen zöldes árnyalat volt a háttér. Korábban a hdmi kimenetet átállítottam rgb-re ycbcr-ről, mert szín átmeneti probléma volt a tévén. Aztán a tv-nek volt egy fw frissítése és gondoltam visszaállítom, hátha már jó. Nem is láttam problémát, így hagytam. De vszínűleg ez adta a zöldes hátteret. Bár próbálkoztam a fenti beállításokon kívül azzal is, hogy visszaállítom Magas rgb-re, de maradt a zöldes háttér. Mindegy, hagytam Magas rgb-n. És most hogy kérdezted, mennyire zöldes, gondoltam ránézek és tessék visszaállt sötét szürkére, amilyen volt. Érdekes, hogy gondoltam Kipróbálom, megint zöldes lesz-e, ha ycbcr-re állítom, de nem, maradt a szürkés háttér. Mindegy, hagyom Magas rgb-n, az a biztos. Amúgy az ATV+ nál is furcsa volt a zöldes háttér a megszokott sötét szürke helyett, de gondoltam, biztos alakítottak már megint vmit
végül most jó
-
nOvOp
senior tag
Másnál is zöldes árnyalatú lett a beállítás menü háttere a szürkés helyett?
-
nOvOp
senior tag
Ne már... Azért bőven akad saját családi videó is, mi több családi képek is, amihez szintén nincs apple megjelenítő. Miért kellene megosztanom a saját telefonomon lévő összes személyes képet, amikor a családdal, csak a családi képeket nézegetnénk, vagy mutatnám másoknak? Nem beszélve a 20 évvel ezelőtti képekről, videókról, amik nincsenek a telefonomon, csak mondjuk a hálózati meghajtón. Én is fizetek több streamingért, appért (pl. infuse), de egy fapados video és kép nézegető szerintem elfért volna. De együtt tudok élni ezekkel, és még így is a legjobb lejátszónak tartom az ATV-t.
-
nOvOp
senior tag
Most visszahoztam a TV-re kipróbálni és valóban vált. Ahogy látom Disney+-on pont nem és valóban, DV anyagnál jó a kép. Azt nem mondanám hogy jobb, mert különbséget én nem láttam DV esetén ATV és GTV között. Mindegy, az ATV nekem több szempontból jobb, a GTV-nek meg örült a lányom
köszi az infót!
-
nOvOp
senior tag
Most kipróbáltam egy Google TV (4K)-vel is. Ott 444 megjelenés esetén nincs vibrálás, ATV esetén van. Kipróbáltam már minden variációt (azt hiszem), dinamika és frekvenciaváltással és anélkül is. Dinamika váltás nélkül talán 420 esetén nincs vibrálás. De persze én bekapcsolva használnám mindenképpen. Van egy másik 4K LG TV, ott nincs vibrálás, de ott nem tudom megjeleníteni, hogy milyen színformátumban van a jel, csak azt látom, hogy 4K 60Hz. Bár elvileg az LG is tudja, mert be van kapcsolva a Deep color, ami elvileg tudja a 444-et. Szóval nem tudom, hogy hol a probléma. Marad az RGB, jobb a szemnek, ha nincs vibrálás.
Ja, az viszont elképesztő volt, hogy képminőségben, mennyivel jobb az ATV a GTV-nél. Ugyanazt a jelenetet megállítottam mindkettőnél és csak a HDMI-n váltogattam egyikről a másikra. Színben, élességben nagyon nagy különbség volt.
-
nOvOp
senior tag
Azt vettem észre, hogyha az ATV-n HDMI kimenetet YCbCr 444-re állítom, akkor mikro vibrálás látható a TV-n. Múltkor néztem egy filmet a Disney+-on és meg kellett állítanom, akkor vettem észre. De már korábban is feltűnt néhány helyen, de nem voltam biztos benne. Kábelt is cseréltem, TV-n is megnéztem mindkét HDMI beállítással. Viszont ha átállítom az ATV-n a HDMI kimenetet Magas RGB-re, akkor mintha megszűnne (vagy sokkal minimálisabb). Mit veszítek, ha RGB-n hagyom? Ebben az esetben nem használom ki a QLED előnyeit, nem lesz annyi színátmenet? Vagy szabad szemmel észre sem venni a változást? Vagy ne foglalkozzak a mikro vibrálással? Tudom, én döntök, csak szakmailag nem értek hozzá
-
nOvOp
senior tag
válasz
ForRedGlory #6620 üzenetére
Két napra válaszd le a tv-ről és nézd meg, hogy úgy is bekapcsol-e. Ezzel kizárnád, hogy a tv-e a ludas. Ha nem, válaszd le a hálózatról. Legalábbis én biztos igy mennék vegig. Gondolom reset már volt.
-
nOvOp
senior tag
Amúgy az az érdekes, hogy nem mindenhol van színátmeneti probléma. Pl. csak netflixnél tapasztaltam, de ott is csak bizonyos tartalmaknál, Disney+, Apple tv+, saját tartalom, ott nem láttam. Szóval inkább visszaváltottam a Megújult formátumra, max. ha problémát látok, akkor azt filmet megnézem a TV saját alkalmazásán keresztül.
Amúgy lehet, hogy butított HDR, DV jelenik meg, de mindkét HDMI csatlakozás esetén a TV információs része 8bit, RGB-t ír ki a megjelenítéshez DV tartalom esetén. -
nOvOp
senior tag
Még csak annyi, hogy pl. ennél a videónál (6:00-tól), is van hasonló színátmeneti probléma. Persze lehet, hogy itt a megjelenítő nem megfelelő. Na, tényleg befejeztem
-
nOvOp
senior tag
Köszi. Amúgy tényleg nem látom a különbséget.
Megnézni egy adott jelenetet, majd átváltani ugyanazon tv-n egy másik alkalmazásba, ott kikeresni a filmet....stb. Szóval nem egymás mellett van két egyforma tv, más beállításokkal és így ha van is, nem szembetűnő a különbség.
Akkor ha jól értem, a 444 és az RGB ugyanaz és az a legjobb megjelenítés, hiába van magasabb (10bites) színmélység, ha az csak 420. Köszi, ez volt az eredeti kérdésemre a válasz
Nálam vmiért csak a standard hdmi bemenet működik jól, a másik, a megújult formátumnál színátmeneti probléma van, ami bármi lehet, de ezt majd a saját topikban megkérdezem. A 444-et a megújult formátum hozza, a standard csak a 420-át. (ja és emiatt a YT HDR, nem lesz HDR a standard csatlakozásnál). A DV szerencsére mindkét formátum alatt ugyanaz. Köszi a válaszokat! -
nOvOp
senior tag
Megnéztem, be is állítottam az alapján, de akkor megpróbálom még egyszer leírni. Streamingek, és hálózati lejátszásra háromféle lehetőségem van.
1. TV saját streaming appjai illetve a médialejátszója.
2. ATV, standard hdmi formátumon csatlakozva.
3. ATV, megújult hdmi formátumon csatlakozva.
(Van amikor) nem ugyanaz a képi megjelenítési információ, ugyanazon tartalom esetén. pl. #6564 hsz. Ezért kérdeztem, hogy azoknál a megjelenítéseknél, melyik a jobb megjelenítés.
Bocs mindenkitől, nem akartam ennyire belemenni ebbe, csak egy sorrendre voltam kíváncsi.Nyilván, ha csak a színmélységet kellene nézni, akkor egyszerű lenne, nem kérdezném. De a színmélység/szín formátum kombó esetén, már nem tudom a sorrendet.
-
nOvOp
senior tag
válasz
eboostr #6568 üzenetére
Az be van kapcsolva. De a tv hdmi beállításának két lehetősége van: standard és megújult formátum. Tudom, hogy a megújult formátum lenne a jobb, de akkor a netflixen nem mindig jó a színátmenet (pl. égnél), míg standardnél nincs hiba. (kábelcsere volt, de lehet veszek még egyet) Amellett meg a tv appja is más megjelenítési információkat ír ki ugyanazon tartalom esetén. Ezért is kérdeztem, hogy a fenti megjelenítéseknél, mi lenne a sorrend, ha a képi minőséget nézzük.
-
nOvOp
senior tag
Ezeket hogy kell értelmezni, mi lenne a sorrend, melyik a jobb? (ha az elsődleges szín mindegyiknél: BT.709)
A. Szín mélység: 8bit
Szín formátum: YUV444B. Szín mélység: 10bit
Szín formátum: YUV420C. Szín mélység: 8bit
Szín formátum: RGBEgyáltalán van szemmel látható különbség? (vagy nagy a különbség?)
-
nOvOp
senior tag
válasz
Imi1981 #6513 üzenetére
Ilyen nekem is volt. Kiírja a TV, hogy DV-ben játsza le, és közben a TV képbeállításoknál HDR-t ír. De ez csak a saját (routeren lévő) könyvtárban lévő filmeknél jelentkezik, a streamingnél soha. Amúgy érdekes, mert a TV (Hisense 55U7HQ) saját média lejátszója és az infuse mintha fordítva ismernék fel a filmeket. Amit az infuse DV-nek ismer fel, azt a TV média lejátszója HDR-nek és fordítva. Hogy ez miért van nem tudom, de ettől még élvezem a filmeket
-
nOvOp
senior tag
Mit rontok el? Eddig, amikor megnyomtam az oldalsó kereső gombot, akkor bármire tudtam keresni. Főleg filmekre, rendezőkre, színészekre szoktam. Most filmet egyáltalán nem jelenít meg találatnak. Úgy vettem észre, hogy csak a zenék és appok között keres. Elállítottam vmit vagy ez az új szofter verzió?
-
nOvOp
senior tag
Pont most adtam hozzá újra én is. Próbáld meg, hogy a Médiaszerver oldalon törlöd a /mnt/Elements hozzáférést és ismét add hozzá. Utána próbáld meg ismét hozzáadni az Infuse-hoz, akár egyedi beállítással, ott a router IP címét kell megadni, felhasznév/jelszó (router) és adsz neki vmi nevet. Ezután az Infuseban a megosztások/mentett eszközökbe menj, az ott lévő mappákra ha rányomsz, hozzá tudod adni a kedvencekhez.
-
nOvOp
senior tag
válasz
zelikocc #6165 üzenetére
Még az jutott eszembe, hogy az Apple TV-nél a videó beállításokon belül, próbáld meg a videó alaphelyzetbe állítását. És ezután próbáld meg újra a beállításokat. Volt már nekem olyan, hogy beragadt vmi beállítás és az Apple TV-t állítottam vissza alaphelyzetbe, de elég lett volna csak a videó beállításokat. Vagy esetleg a TV HDMI beállításánál próbáld meg mindkét HDMI beállítást (ha még nem próbáltad volna).
Amúgy az xboxon megy a YT 2160-ban?szerk.: @djnice: akkor megoldva
-
nOvOp
senior tag
-
nOvOp
senior tag
válasz
zelikocc #6156 üzenetére
Nálam SDR/444-re van beállítva az Apple TV és a tartalomegyeztetés be van kapcsolva mindkettőnél: képkockaegyeztetés és dinamikatartomány.
Itt tudod megnézni a TV-n az adott HDMI-re csatlakoztatott eszköz felbontását: Beállítások-Támogatás-Rendszerinformáció-JelinformációkUgyanaz a videó nézve az Apple TV-n és a TV appban a fenti beállításokkal az alábbi eredményt hozta:
Apple TV YT:
Videó formátum: 3840*2160p@50Hz
Szín mélység: 8bit
Szín formátum: YUV444
HDR: Nem
Elsődleges színek: BT.709YT szerint a Beállítások Minőség: 2160p60 HDR
Nekem sem áll át HDR-re a képminőség.Hisense 55U7HQ YT app:
Videó formátum: 3840*2160p@60Hz
Szín mélység: 10bit
Szín formátum: YUV420
HDR: HDR10
Elsődleges színek: BT.2020YT szerint a Beállítások Minőség: 2160p60 HDR
Átáll HDR-re a képminőség.Az Apple TV-t átállítva a 4K HDR/422-re.
Apple TV (4K HDR/422 beállítással) YT:
Videó formátum: 3840*2160p@50Hz
Szín mélység: 12bit
Szín formátum: YUV422
HDR: HDR10
Elsődleges színek: BT.2020YT szerint a Beállítások Minőség: 2160p60 HDR
Ezzel (4K HDR/422) a beállítással átáll HDR-re a képminőség.Viszont nekem az összes beállítással hozta a 2160p felbontást.
Annyi még, hogy a TV-n a HDMI formátum Standard.Amúgy szemmel látható különbség van, ha HDR a képminőség vagy ha nem, jelentsenek bármit is a fenti szín mélységek és szín formátumok, vagy épp az elsődleges színek
De ha vki leírja, mit jelentenek ezek a különbségek, hálás leszek
-
nOvOp
senior tag
Van vmi egyszerű megoldás, hogy feltegyek egy böngészőt?
-
nOvOp
senior tag
válasz
Csabroncka #6123 üzenetére
Szerintem ennek nincs köze az IPV6-hoz. Alapbeállításokkal simán mennie kellene.
Vagy ahogy @blakey mondta, egy mobil hotspottal kellene kipróbálni (csak az adatforgalom lesz rajta magas, szóval olyannal, ahol ez nem gond), vagy átvinni egy másik környezetbe, ismerőshöz pl. -
nOvOp
senior tag
Elvileg WAN fül - WAN DNS beállítás - Automatikus csatlakozás a DNS szerverhez. Amennyiben itt "Igen" van bejelölve, akkor az internet szolgáltató DNS-ét használod, amennyiben "Nem", akkor használsz egyedi DNS-t (pl. reklámszűrős DNS-t). De a kérdésből ítélve, a szolgáltató DNS-ét használod.
-
nOvOp
senior tag
Köszi, megnéztem a videót és átállítottam én is SDR-re. Majd megnézem a többi részt is.
Most így jó a film is. Amúgy a "Messzeség" című filmnél vettem észre az égboltoknál, pl. az 55. perctől is lehet látni. De tényleg csak akkor, ha az alapbeállítás 4K DV.
Amúgy megnéztem egy másik 4K LG tévén is, és ha ott is 4K HDR az alapbeállítás, akkor fellelhető a fenti képen látható probléma, ha nagyon nézi az ember.
De mindegy is, köszi a segítséget, marad az SDR beállítás a képkocka és dinamikatartomány beállításokkal, és így jó a kép. -
nOvOp
senior tag
Igazából ki vannak kapcsolva a képjavítók. És a TV netflix appján ugyanez a tartalom teljesen jó, ugyanabban a képmódban, ezért is kezdtem el utánajárni.
Kipróbáltam több kábelt, 4 HDMI portot, 2 féle HDMI beállítást (ami van a tévén), de a fenti kép nem változott, csak akkor, ha az ATV-n átállítottam a kimenetet (mondjuk 4K HDR-re, akkor csökkent, de meg volt). Viszont megnéztem több tartalmat (D+, ATV+, Netflix, saját tartalom) és sehol nem jön elő ez a hiba, csak a Netflixnél annál az egy tartalomnál. De persze létező, mert a fenti képen is ott van. Próbálok nem foglalkozni vele, hiszen az eddigi tartalmak 1 kivétellel teljesen jók voltak. (csak piszkálja a csőrömet) Amúgy melyik alapbeállítás adná a legjobb képminőséget? Én azt gondolnám a 4K DV, de nagyon nem vagyok otthon ebben. Vagy a 4K HDR 4:2:2 vagy a 4K HDR 4:2:0? És köszi a segítséget!
-
nOvOp
senior tag
Maga az apple tv is okozhatja? Szóval lehet hardver hiba is?
Amikor HDR 4K-ra állítom, akkor csökken ez a látvány, az adott filmnél szemmel nem is látom. Még egy másik 4K tévén ki tudom próbálni, de az nem tudja a DV-t. Másik kábellel is próbáltam és van egy zsír új 2.1-es is. Legrosszabb esetben mindkét eszközt resetelem. De előtte mit tudok még tenni? -
nOvOp
senior tag
válasz
Imi1981 #6025 üzenetére
Vettem egy 2021-es verziót. Tudtok ajánlani programot képnézegetésre? Nem NAS, routerre kötött HDD. Az sem baj, ha albumokba tudja rendezni
. Videó lejátszásra az Infuse-t használom, az nagyon jó.
Illetve hol lehet megnézni a szabad tárhelyet, ezt sehol nem találtam? Csak azt, hogy melyik program, mennyi helyet foglal.
Valamint, az új eszközök vásárlásánál az apple, nem szokott adni 1-3 hónap ingyenes apple TV hozzáférést? Nem találtam ilyet a vásárlás alkalmával. Köszi! -
nOvOp
senior tag
Sziasztok! Egy 2017-es (A1842) modellt még érdemes venni egy olyan qled tv-hez, ami tudja már a HDR 10+, 120Hz-et? Kép tekintetében nagy különbség lenne, ha a 2022-es verziót venném? Illetve a 2017-es verzión az online Tv szolgáltatás mennyire nézhető, mondjuk egy sport csatorna? Árban a 2017-es felé hajlok, de max gyűjtök még, ha mindenképpen megérné. Főként streaminghez lenne.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Bittorrent topik
- Goddess of Victory:Nikke
- iPhone topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- BestBuy topik
- Gyúrósok ide!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
- APPLE WATCH 9 45mm, FEKETE, DOBOZÁBAN, 98% AKKU, GARANCIÁVAL, ÜZLETBŐL, BESZÁMITÁS
- HP EliteDesk 705 G3 MT AMD PRO A10-8770/8GB RAM/120 GB SSD/250 GB HDD
- Apple iPhone 15 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Újszerű Asus ExpertBook B1 B1500 - 15.6" FullHD IPS - i5-1235U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - Garancia
- Redmi Pad Pro, 6GB/128GB, még garanciális
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A50/Samsung Galaxy A51/Samsung Galaxy A52/Samsung Galaxy A53
- AKCIÓ! Lenovo IS8XM LGA 1150 DDR3 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2105 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
- 1-12 részletre.Új noblechairs EPIC műbőr FEKETE - FEKETE. 2 év garancia!
- Álmodozol egy erősebb gamer élményről? Kamatmentes rèszletre is!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest