- Android szakmai topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Apple Watch
- A hagyományos (nem okos-) telefonok jelene és jövője
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
galaxys80
veterán
A 4k DV vagy HDR-hez meg elég a gen 1-es ATV?
Most, ha én 1080p SDR-e állítom alapból, akkor egy 4K-s film 4k-ban vagy 1080p-ben fog elindulni?
Mert nekem mondjuk nem lenne létszükség, hogy az ATV felskálázza az 1080-at 4K-ra. Főleg, úgy, hogy ezt még a TV is megteszi alapból. -
blakey
titán
Valószínűleg az adott kodek, konténer és dinamikatartomány okozza mindezt a 2017-es modellen. A megfelelő beállításokat alkalmazva próbálkozz a dinamikatartomány kikapcsolásával, azaz ne engedélyezd a HDR/Dolby Vision-re való váltást. Próbáld meg úgy, hogy a kimenet 1080p SDR, dinamikatartomány és képkockasebesség legyen engedélyezett. A Chroma állítgatása ezen nem fog segíteni, nem HDMI problémád van, hanem lejátszási probléma.
-
Imogen Combe
junior tag
Bőven elég. Ezzel az adatsebesség problémát kizártad.
Tartalom egyeztetés:
Dinamikatartomány egyeztetése = Be
Képkockasebesség egyeztetése = Be( Rendszer - Videó és hang - Tartalom egyeztetés )
Ezt is megnézted?
DV anyagoknál nagyon sokat számít!
Ebbe a hibába belefutottam annak idején. -
Imogen Combe
junior tag
Az ellenőrzés akkor sem ártana.
Nem az elméleti hálózatsebesség lesz, hanem kisebb.
1 Gigabites LAN kábelnél 500 Megabit.
Gyors wifiről ami 1200-asnak állítja be magát 300 Megabit.
Ha 100 Megabit körüli vagy kisebb az érték már attól akadozhat.
A LAN kábel CAT 6-os?
Ha CAT5E, akkor rövidnek kellene lennie.
Ha wifis a kapcsolat, akkor különösen fontos lenne a mérés.Nálam nincs probléma a Sample.Mkv fájl lejátszásakor.
Előre és hátra tekergetés után sem.
6 631 kb/s a teljes adatsebesség, az nem olyan sok.A beállítások jók?
Tartalom egyeztetés:
Dinamikatartomány egyeztetése = Be
Képkockasebesség egyeztetése = Be( Rendszer - Videó és hang - Tartalom egyeztetés )
Apple TV 4K 3. generációs
tvOS 18.2.1
Infuse 8.0.9 -
Imogen Combe
junior tag
Az (adat)sebességmérést próbáltad már a megosztások beállításánál.
Milyen érteket ad, és mennyire stabil?
Grafikusan is megjeleníti.AppleTV 4K gen1
Jelentős eltérés van a verziók között.
Szerintem az újabbak előnyére.
Nálam ami a második generációval nem ment az a harmadikkal problémamentes.
Hamarosan megvásárolható lesz a negyedik generációs verzió.+
A hosszadalmas körözés megoldását az Infuse első indításakor továbbra sem találom.
Minden problémát okozható paramétert kikapcsoltam, de időnként így is előjön.
Az Apple Tv 4K újraindítását követően várakoztatás nincs vagy rövid,
de néha még ilyenkor is hosszadalmasan köröz.
Úgy tűnik, nem függ attól:- mennyi fájl van megosztva
- kérek-e plakátokat, gyűjtök-e metaadatokat
- használom-e a könyvtár funkciótApple TV 4K 3. generáció
tvOS 18.2.1
Infuse 8.0.9
Windows és Linux alapú Samba megosztások
Android alapú FTP megosztásNem egyszerre használom a háromfélét, közülük csak egy vagy kettő működik.
Az android alapú FTP csak magában. -
Multibit
nagyúr
Van lehetőséged kipróbálni az adott film lejátszását Infuse Pro-val másik eszközön (iPad, iPhone)?
Nekem is volt gondom AppleTV 4K gen1 készülékkel. Igaz, másféle tartalommal, másféle hibát produkált. Későbbi generációs eszközre váltottam és a hiba megszűnt. Simán el tudom képzelni, hogy nálad is hibátlan lenne a képmutatás újabb eszközzel. A feltételes mód fontos -
blakey
titán
Lehet, hogy a Plex lejátszás ezen része nincs megfelelően implementálva a MrMC-ben, nálam Emby a szerver, most kipróbáltam egy másik lejátszón nézett filmet leállítottam és MrMC-ben elindítottam, onnan folytatta ahol előzőleg leállítottam a másik eszközön. Nekem soha nem volt ezzel gondom.
-
Sickboy25
addikt
-
blakey
titán
Ha annyira qrva jó lenne akkor megérteném a magas árat, de sajnos nem annyira jó, hogy megérje és erősen gondolkodom azon, hogy az Infuse-t kukázom. MrMC sok mindenben jobb, csak nem ennyire "kezes" viszont ha jól van beállítva akkor ugyanolyan szépen teszi a dolgát, sőt, ugye ott a mappába való felirat mentési lehetőség, a Dolby Vision is működik bizonyos esetekben, ua. a fájl Infuse alatt SDR. A gyűjteményeket is jobban kezeli, a Plex integrációja jobb, van Emby is és bizonyos esetekben gyorsabb a működése, Dolby Atmos is van akinek szüksége lenne rá, igaz, hogy E-AC3-as de akkor is működik.
-
blakey
titán
Azért egy kicsit bosszant a dolog, hogy mi okozhatja ezt nálam, és másnál miért nem jelentkezik... - Elhiszem, de összetett a dolog, külső eszköz is okozhatja. Van akinél az SMB nem működik megfelelően NFS meg tökéletesen, fordítva is igaz. NAS-ról használom és nálam nem jelentkezik hiba, de persze bármikor történhet valami.
Hogyha ezt elindítom (mondjuk az éveset, amit egy hónapig lehet használni ingyen), majd az ingyenes próbaidőszak lejárta előtt lemondom, utána meg tudom majd venni az egyszeri díjas "Pro" változatot? (nem a lifetime-ra gondolok hanem mondjuk az 5-ös vagy 6-osra) - ez jó kérdés, én megvettem évekkel ezelőtt így nem tudom, hogy ez járható út-e vagy sem. Szerintem működhet a dolog.
Olvastam, hogy nemsokára jön a 6-os(2019Q1), lehet érdemes lenne azt megvárni. - az lenne az igazi ha a zenéket is lejátszaná.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PlayStation Plus Premium előfizetések
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- HP Laptop 15-fc0026nh (AY7E1EA)
- 0% THM 3 havi részlet! Beszámítás, 27% áfa, Sapphire Nitro+ RX 9070XT 16GB készletről
- Új Apple iPhone 16e 128GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest