- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- One mobilszolgáltatások
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
devil-k
nagyúr
Ne legyél álszent. Ennyi erővel a médialejátszó topikot is be kellene tiltani kapásból.
htw
Ezt egyszerűen meg tudod oldani:- hozz létre saját mappát az adott filmnek pl.: Babylon (2022)
- letöltésnél csak az mkv fájlt pipáld be, semmi mást
- letöltésnél pipáld ki, hogy mappa nélkül töltsön le a torrent
- megkeresed a mappádat amit létrehoztál és oda mehet a letöltésSorozatoknál ugyanez.
Pl.: Breaking Bad (2008) >>> S01
ide mehet az összes mkv fájl minden más sallang nélkül -
sony89
tag
Igen tudom hogy viszi az Infuse, használom is ...de mivel a DTS és egyébb hangokat nem ad át az Apple ilyen esetben maradok a Zidoo-nál! Amúgy is egy fokkal talán jobban is tetszik a Zidoo film adatbázis kezelése és borítók, gyűjtemények, leírások kezelése mint az Infuse-ban....de persze ez szubjektív!
-
Parson
addikt
Blakey, minek a rövidítése a QMS? A komplett fórumban keresve se találtam rá a jelentésére, pedig érdekelne.
Nálam elsöre Quality Management System ugrik be, de nem hiszem, hogy itt ezt jelentené...Hasznos tipp: Röviditések alkalmazásakor, hasznos legalább 1x, az adott rövidités használatakor elsö alkalommal, a rövidités után zárójelbe tenni a rövidités jelentését - elkerülendö a laikus olvasó extra kérdéseit. (Ha sok rövidités van adott szövegben, akkor akár egy külön listában - egy helyen is hasznos tisztázni ezeket - és utána csak hivatkozni kell rá, minden félreértés nélkül...)
-
tomigonzo
aktív tag
-
Kobe
veterán
Tavkapcs van rajta es ennyi. Apple tv menujebe bemegyek, eszkozok kozott kivalasztom az airpods prot, ranyomok, feljon telon a csatlakozasi keres, leokezom es fel percig elhomokorazik a tvn es kiirja hogy csatlakozas sikertelen.
mindket airpodsnal (kulon fiokokhoz vannak regisztralva)ugyanezt csinalja a hozza tartozo fiok alatt -
Parson
addikt
Ha már esszenciális dolgokat helyesbítünk, akkor tegyük azt helyesen, hogy utólag minket se kelljen javítgatni:
Nyelvtanilag:
1. LAN = Local Area Network
2. nem Wifi, hanem Wi-Fi a pontos és helyes megnevezés, minden ettöl eltérö csak ‚szleng‘, mint ahogy az ‚egyenlöre‘ sem helyes az ‚egyelöre‘ helyett használvaTechnikai oldalon logikailag:
3. Ha a LAN nem jó kifejezés, mert ahogy helyesen is lett írva, a Wi-Fi annak csak egy része, akkor mi lett volna a helyes kifejezés? Ethernet.Tehát jó dolog kijelenteni, hogy egy ‚feladvány‘ eredménye helytelen, de ha már az eredményröl van szó, akkor a helyes eredmény közlése is illik, nem csak a feladvány újragondolása és az olvasónak elébetárása.
Mindezt csak segítö szándékkal irtam, no offense at all, minden egyébbel egyetértek és köszi a szakmai véleményeket.
-
Franky2Ster
senior tag
Igen a HDR+ az szerintem is HDR10+ de a Samsung TV nekem így írja ki. Ez nem egy mai modell UE65NU7102. Ebben a modellben nincs benne alapból a HDR+ ezt külön aktiválni kell a szervízmenüben ez után jelenik meg a szakértői beállításokban. Ha ott bekapcsolom utánna már a TV-n sem lehet állítani a képmódokat egyszerűen nem állítható.Az AppleTV a Színegyensúlynál írja ki, hogy nem szükséges kalibrálni.Kalibrálást meg csak azért mondom mert az AppleTV is ezt írja.
Remélem így már érted miről van szó!
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
Pl egy "szakembernek" ez a válasza a zöldes háttérre, kész röhej...
[link]Thank you for using the Apple Support Communities. It looks like your Apple TV 4K displays a green background in Apple apps and we would like to help! Let’s try the troubleshooting steps below and check to see if the problem is still there after each one:
1. Restart Apple TV: How to turn off or restart your Apple TV
2. Update Apple TV software to latest version tvOS 14.6: How to update your Apple TV
3. Calibrate Video: Adjust video and audio settings on Apple TVLet us know if this helps!
Take care
-
Franky2Ster
senior tag
Igen akkor folytatjuk itt.Én is tisztában vagyok azzal, hogy a TV-t kalibráljuk nem az Apple TV boxot. A HDR+ alapból a Samsung TV nem tudja ezért kapcsoltam be Szervíz menüből. De így már annyira színhelyes a megjelenítés, hogy az AppleTV is azt írja, hogy nem szükságes a TV-t kalibrálni.
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
Nekem teljesen egyértelmű, hogy erről beszélt a fórumtárs, de majd megerősíti.
A lényeg, hogy ez csak akkor lesz zöld, ha a képernyővédő, éppen a Kínai füveket mutatja felülnézetből. Eleinte én sem tudtam, hogy ez mitől van, aztán a Macroumors fórumban megtaláltam a megoldást, mert máshol oltári nagy ökörségeket olvastam, hogy ez az apple tv 4K hibája.
Csak annyit kell tenni, hogy az átlátszóságot a menüben ki kell kapcsolni, ha ez zavar valakit, de amint változik a képernyővédő, a menürendszer újra szürke lesz.tehát ez a ZÖLD probléma, nem probléma, csak egy ficsőr...
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
Nem tudom, nekem mind a két Apple tv 4K van, az új meg a régi is, és én nem látok képminsőségbeli különbségeket. Viszont az új az kicseszettül háklis a minőségi HDMI-re, ezt aláírom.
Amivel a régi simán működik, az újon, kb minden rossz ugyanazzal a HDMI kábellel. A kép, a mozgás, meg úgy minden (talán itt lehet a probléma nálad, csak egy ötlet, viszont amit linkeltem az OLED topikban, és már az Isten tudja hányadik kábelt próbáltam, mire az inakustik-kal és a Pana tévével, most a kép(minőség) szinte lemászik a kijelzőről.
A balról az első a inakustik star (ps5), a harmadik pedig a premium kivitel, ez megy az Apple tévébe.
De már a középsőt is kicseréltem premiumra, közben, az megy házimozi erősítőbe. (eArc) -
Parson
addikt
Ez a te véleményed, és mint irtam, semmi gond vele. èn hosszú távra tervezö tipus vagyok, és mindeddig mindig bejöttek a számitásaim, soha nem voltak gondjaim, most is azért vagyok körültekintö mielött megveszek vmit. Sajnálom, ha ez másnak fura, de ez van. Ha a plusz 1-2 év helyett 10-et fog járni, annyival késöbb fogok újat venni. Ez csak plusz. Amúgy meg nem sietek sehova ezzel sem, szóval van türelmem kivárni a nekem megfelelö megoldást. Viszont a szakvéleményt a HW/SW aktuális minöségéröl újfent köszi, de azért még mazsolázom az infókat, lehet az én igényemnek így is OK, és közben egy SW update meg úgyis megoldja majd ezt (ha nincs HW hiba).
-
Parson
addikt
HA HW-es probléma is van a produktummal, akkor az gáz.
Ettöl még igaz, hogy a két chip között 3 generáció van - A12: 2018 - A15: 2021). Én megértem, ha más 3 év múlva ezt az eszközt lecseréli, én nem ez vagyok. Megveszem most, akkor legyen rajta támogatás lehetöleg amennyi belefér, és utána még mindig stabil rendszerként tudjam használni 1-2 évig, és majd utána veszek újat, ha akarok. Ebbe nálam nem fér bele a 3 generációs chip különbség. Persze én se látom a jövöt, de trend szerint én a legújabbat produktumot venném, kiadás után fél max egy évvel, hogy addigra kijöjjenek a HW problémák - amiket nini, pont most beszélünk, mint lehetséges indokok ebben az instabilitásban.Szóval én csak máshogy látom, és kezelem a szitut, de hallgatok a véleményekre is, eképpen igy most eléggé cinkes, hogy kisérletezzek-e én ezzel a vétellel.
-
Parson
addikt
... és régebbi a HW-e, 3 generációval: A15 helyett A12 chippel (Wikipedia - Apple TV - Technical specifications) -> támogatottsága is rövidebb lesz, mig a fenti probléma valszeg csak SW-es. Vagy HW-es is netán ?
-
Imi1981
veterán
Jó mint lejátszó lehet hogy jobb de én azt nem veszem észre mert mindkettő lejátsza az általam használt anyagokat. Ha 4k hdr vagy netán dolby vision képes tévém lesz akkor lehet más lesz a véleményem de az még várat magára. Amúgy nem is szívesen vitatkozok veled mert tudom, hogy jobban értesz hozzá és rengetegszer segítettél már itt a fórumokon (amit nagyon köszönök!) én csak inkább a saját szemszögéből írtam amit írtam.
Meg ugye apple tv-n én is infuse-t használom és apple tv-nagyon sokat használom. -
Imi1981
veterán
Figyelmen kívül hagytad amit írtam! A kényelem híve vagyok! Ha a kodit egyszer személyemre szabom akkor kényelmesebb számomra! A kezelés és az általam beállított mappák elhelyezése stb és a távirányítón beállítható gomb funkciók például. Persze tetszik ha jól is néz ki és akkor legyen a csicsa is érdekel de ne tegyünk úgy mintha csak azt írtam volna mert ez nem igaz. Nem vitatkozni akarok sem meggyőzni. Nekem akkor is jobb és kényelmesebb használni a kodit mint az infuse-t. Lejátszás meg mindkettőn jó és kadenciahelyes ami nekem fontos.
-
Imi1981
veterán
Az tény hogy stabilabb az infuse de nekem a kodival sincs problémám és eddig mindent lejátszott mindkettő. Nem pont a csicsa miatt tetszik jobban a kodi hanem ha személyre szabom egyszerűen kényelmesebb (nem az alap skinnel!) és igen szebb is. Távirányítóra ki tudok rakni funkciókat gombokra programozva meg ilyenek ami mind kényelmesebbé teszi. Azt hogy melyik játszik le több formátumot nem tudom mert amiket én nézek azt mindkettő tökéletesen játsza! Szóval ez egyelőre nem érint. Amúgy én sem mondtam hogy szar az infuse mert nem az csak nekem a kodi legtöbb szempontot figyelembe véve jobban tetszik. Az mrmc meg elsőre jónak tűnik de időnként előjön hogy film közben elkezd akadozni! Film leállít majd újra elindítom és jó. Idegesít így azt nem is használom pedig megvettem.
Viszont ha tv boxot nézünk akkor meg számomra verhetetlen az Apple tv! Legjobb, leggyorsabb és legstabilabb boxom. Legtöbbet ezt használom és infuse-val mert itt ez a legjobb. Amúgy használtam Apple tv - n kodit és rohadt gyors volt a működése (gyorsabb mint az infuse és mrmc) csak ugye mivel nem hivatalos alkalmazás így sok addon nem működött és két havonta 1700 Ft-ba került amit így nem ért meg nekem (pár hónapig azért megvolt). Sajnálom hogy nem lehet letölteni apstoreból mert tök stabilan működne tv os - en
-
oszy
veterán
Megtaláltam mester!
-
bandor
tag
Na ezért ez így érdekes. Nem hiszem el hogy rajtam kívül senkit nem zavar. Magával a képminőséggel olyan nagy gond azért nincs. Tudom nincs 4k,csak 1080, de elég magas lehet a bitráta mert ahhoz képest elég szép. Még 3m ben projektoron nézve is. De hogy nincs fps váltás az elég gáz.
-
blakey
titán
Pontosítok, az Apple TV nem támogatja a Hi-Res audio-t az appokkal, illetve korrekt CD-minőséget tudnak, azaz 16bit 44.1/48kHz, Apple Music-kal egy hangyányit jobb a helyzet, de nem a minőségi zenehallgatásra van "kihegyezve", cserébe korrekt és megbízható minőséget képvisel.
#5633Parson
A szoftver egyelőre sok mindent korlátoz, csak 1x kell mindent engedélyezniük és azonnal a legjobb eszközzé vállhat. Ha valaki erősen a minőségi zene vagy mozira és annak hangzására van ráállva, akkor nem Apple TV a megoldás, illetve nem 1 eszköz fogja mindezt kiváltani, viszont ha egy stabil, megbízható minőségű eszközt szeretne, akkor bizony nincs jobb az Apple TV-nél, mert stabil, jól működő szoftverrel rendelkezik. Sokszor hallgatok apple TV-vel zenét, többnyire BT-al és airplay-el, stabil, és megfelelően szól, viszont ha a precíz, pontos hangzásra vagyok kiváncsi, akkor kénytelen vagyok másik eszközt használni. -
kennystyle
aktív tag
Köszönöm, de itt pont a minőségi zenehallgatás lenne a cél. Az általánosan elnyekereg a háttérben az más tészta, arra van megoldás :-)
Valószínű Parson fogalmazott jól, nekem távelérés kéne az Apple TV-hez, vagy valami hasonlóhoz ami jó minőségben küldi ki utána az erősítőre a Tidalt és esetleg a lokálisan elérhető FLAC-t.
-
Clemi
veterán
Na most van az, hogy nézek ki a fejemből
Hazajöttem, próbálom, és működik minden. Megy az automata módban a hangerő a gyári távval, megy minden vezérlés a TV távval... és a világon semmit nem csináltam vele, csak eltelt 16 óra.
Még jó, hogy nem álltam neki a teljes alaphelyzetbe állításnak.
-
Clemi
veterán
Visszatérve... a Sony távirányítóm az első pillanattól kezdve bármilyen párosítás nélkül teljes mértékben kezelte az ATV-t (gondolom a HDMI CEC-en keresztül), de tegnap óta hirtelen csak a hangerőt állítja és semmi mást. Próbáltam mint idegen távirányítót párosítani, de nem indult el a tanulási folyamat, mert nem érzékelt táviránytó jelet.
-
umfrider
senior tag
A korábbi giroszkóposat kérik az appok. Még azt a fekete típust, amin a nagy tapi felület van. HD Apple TV-m volt, azzal a kapcsolóval minden ment.
Most meg ugye ez a legfrissebb típus van.
Valamiért nekem szimpatikusabb az Xbox, min a PS, így, ha kompatibilis vele, inkább azt venném. Nem tudom megmondani, hogy ennek mi az oka, egyszerűen szubjektívan így érzem, pedig tökre nem értek hozzá
-
Sordoran
addikt
Valamennyi idő után alvóba megy, de ugye a lényeg az lenne hogy rögtön mehet, érkezzen jel. De ugyanaz lehet a gond, mint hogy a bekapcsolás se megy. LG beállításai között csak be és kikapcsolható a CEC, legalábbis nem találtam mást. Futok egy kört arra is még, ha nem sikerül, marad így. Csak plusz kényelmet adott volna.
-
Sordoran
addikt
Kikapcsoltam a lejátszón a vezérlést (a TV-n be van kapcsolva továbbra is), így az ATV kikapcsolásával nem kapcsol már ki a TV. Viszont ha a TV-n bemenetet váltok, nem megy alvóba az ATV, de ha kikapcsolom a TV-t (akkor is, ha más bementen van) akkor az ATV is alvó módba megy. Viszont ha alvó módba van az ATV, és a TV-n átváltok az ő bemenetére, nem kapcsol be az ATV.
Nem tudom, nem kerek, lehet az LG-vel nem megy úgy ahogy kéne, vagy valami beállítás hiányzik még. -
Sordoran
addikt
A CEC alatt én nem a keresztbe vezérlésre gondolok. A TV távkapcsolójával csak a TV-t kapcsolom be/ki, és váltok HDMI bemenetek között. Az ATV-t a saját távirányítójával vezérlem. Anno én is véletlen vettem észre, hogy a Shield-et tudtam már az LG Magic Remote-al irányítani, de ez hektikus volt, néha ment, néha nem. Elvileg itt is menne, de engem ez nem érdekel, a TV távirányítóján túl sok felesleges gomb van hogy azzal kezeljem. A hangerő szabályozás tudom, hogy csak infrán megy, azzal nincs is bajom.
Kicsit úgy érzem elbeszéltünk egymás mellett, de lehet amit én akarok nem megoldható úgy, bár elvileg kéne működjön szerinted. Neked is LG TV-d van? Két beállítást láttam erről:
- Az LG TV-n van a HDMI-CEC (Simplelink) kapcsoló
- Az ATV-n a TV-ék és külső eszközök vezérlése
Nekem viszont csak az kellene amit te is írtál: Ha a TV-n az ATV hdmi bemenete aktív, felébred az ATV, ha kikapcsolom, vagy másik bemenetre váltok a TV-n, akkor pedig alvó módba megy az ATV. Igazából a TV sincs meg olyan régóta, így nem vagyok teljesen képben minden beállítási lehetőségére. Az ATV meg még inkább új.koncsik: LG 48C2-esem van.
-
Sordoran
addikt
Ezt most nem értem: "a kikapcsolást a TV végzi, tehát annak kell parancsot küldeni az Apple TV-nek, hogy most nincs "közlekedés" azon a bemeneten." - Ha bemenetet váltok, akkor ki kéne kapcsolnia az ATV-nek? A TV-n aktív a CEC, és az ATV-n is engedélyezve van a TV vezérlése, így bármelyiket kapcsolom ki/be, a másik is vele megy, ez szuper. Csak az kéne, hogy ha bemenetet váltok, akkor az ATV menjen alvóba. Amennyiben futva hagyok egy streamet, de közben már másik HDMI port aktíva a TV-n, akkor nem megy alvóba. Ez inkább TV beállítás kérdése lenne (LG C2), hogy jelezze azt, hogy vége a bulinak? Vagy csak lökjem ki főképernyőre az ATV-t, és így magától elalszik 15 perc múlva?
-
-
Bubukain
senior tag
próbálgattam kicsit amit írtál.
a hangos puffanó hang megszűnt az apple tv 16.3-ra frissítéssel.
Az atmos recsegés megmaradt, de véletlenszerű. ha recseg és a tv-t átkapcsolom a saját belső hangszóróra akkor nem recseg, viszont ha visszaállítom az ARC-ra ahol Sonos van, akkor már ott sem recseg. -
Sordoran
addikt
Az jól hangzik, ha mindent lejátszik. Közben eszembe jutott még egy kérdés:
Távirányító kapcsolata mennyire jó? Most a Shield asztalon van laptop mögött, és egy szék is útba van (meg néha én is, hátam mögött nyomom gombot), tehát nincs közvetlen rálátása, de szépen veszi mindig a jelet 3,5 méterről. Ellenben az LG TV Magic Remote-nál ha bármi útban van, akkor nem veszi hogy nyomom, pedig mindkettő BT ugye. Nem tudom, hogy a Shiled-é nagyon jó, vagy az LG-é nagyon rossz ilyen szempontból (inkább utóbbi lehet, nem véletlen adnak külön kivezetést jel fogadáshoz), de ATV esetén lehet probléma ezzel, vagy beton stabil a kapcsolat?
-
Sordoran
addikt
Köszönöm a választ neked és fPApi-nak is.
Nem tudom YT-n milyen fps változások lehetnek, nekem nem szokott feltűnni semmi (igénytelen vagyok és érzéketlen?), a HDR-t hiányolom csak. Szóval itt talán nem éreznék változást. A Twitch legutóbbi frissítése Shield-en nagyon nem jött be (csúnyult az UI), de ez talán ATV-n se lesz jobb.
Infuse valóban nem tűnik vészesen drágának, de a lifetime 40ezer nagyon sok, nincs időnként akció rá? (éves előfizetésnél 10 év után érném be, ez sok idő)
A távirányítónál nekem nagyon szépen kézre esik a Shield-nél ez a háromszög forma, és hogy világítanak gombok. Ez utóbbi biztos hiányozna.
Kodi-nál azért is emeltem ki, hogy csak SMB csatolt mappában böngészgetek, játszom le videókat. Hiába nyílt, van hozzá sok kiegészítő, nem használok egyet se, igényem sincs rá.
Inkább legyen egyszerűbb, de gördülékenyebb a működése. Csak azért még se fussak olyanba bele, hogy adott videó formátumot nem játsza le az Infuse, amit a KODI letudott. -
Sasi001
senior tag
Üdv! Oled fórumról Apple tv akadás. Tv lejátszó viszi az Apple tv4k-n ugyanaz a film időnként akad szaggat. Nem tudom mi lehet a probléma. Laptop Mesh rendszerrel fő deko- val kábelen összekötve arról kapja a jelet a tv. Apple tv4k ugyan azt a jelet kapja a Mesh deko-tol az pedig ugye hdmi kábellel tolja a tv-re.
-
-
IP1954
aktív tag
Már emlékszem, nálam május elején jelent meg a "problémás" üzenet.
A cikk abban téved, hogy Windows alapú eszköz is alkalmas a megoldásra (nemcsak Apple).Kaptam (kéretlen) tájékoztatásokat az iCloud felhasználási feltételeinek a változásárólról, de az Apple TV 4K készüléken nem jelent meg, és így nem is lehetett elfogadni, csak a számítógépes kilépés és újra bejelentkezés után (de erről nem volt információ).
-
Kobe
veterán
Ez kb olyan bug mintha egy tok alap, barmilyen kulsos BT billentyuzetnel az Enter gomb nem mukodne.
(a legegeret meg megertem, hogy nem mukodik mert hardveresen is mas, vagy mondjuk az erinteserzekeny gyorstekerest, mert az is, de egy Enter / OK gomb? Ahol mindketto tavkapcson dedikalt gomb van ra, csak arra az 1 faek funkciora? Seriously?)
De gondolom nalad a billentyuzetnel is biztos a user lenne a hulye, meg a user mosdatna magat mert biztos nem tudja az enter gombot hasznalni…..(annak a fenyeben vicces hogy parral feljebb te magad irsz / valaszolsz az ATV2022 taviranyitos anomaliakrol, foleg a hdmi cec funkciokhoz kotodoen)egyebkent ezen az infuseon meg ki a hulye dolgon csak te / ti porogtok ennyire egy hete, en mar reg elengedtem es azota kenyelmesen hasznalom a masik appot. Jo nagy hordereju problema lehet ez, ha egy het utan sem sikerul elengedni a leragott csontot….
-
Kobe
veterán
Elmondom akkor ujra, hatodszor. Hatha ugy leesik.
A tv sajat tavjaval a halozati megosztas alatt levo mappakat lehet tallozni a konyvtarsteukturaban, de az almappa kedvencekhez adasa nem megy vele.
A kedvencekhez adas reszen szepen tallozod a mappakat, de az LG tavkapcs OK gombra nem reagal semmit. Ezutan kezdtem el maceralni meg nezni az atv iranyitojaval es jottem ra h kompatibilitasi gond, mert azzal siman raboksz es hozza is adja egybol a fokepernyohoz is.
ugyanez az A-Tv taviranyitoval megy tokeletesen, meg is csinaltam, vannak ledvencek is az infuseban.
Csak utana az infuse feluletet, beallitasait, mappakat, tallozva nezegetve rajottem hogy nekem ez tok felesleges, mivel a tartalmaim 99.9% amugyis straming szolgaltatotol jon, nem kell ennyire plexes mediaserveres megkozelites nekem 1 nyamvadt mappahozVannak meg hasonlo bugok a tavkapccsal, Pl az Apple TV az lg tavkapcs legegeret nem ismeri fel / nem tamogatja, ellenben a menuben neha felvillan es kimerevedik a kepernyon a legeger kirzora ha megmoccan a taviranyito, szoval balami szoftveresen nem kompatibilis egymassal.
de poroghetunk meg 8 honapot rajta
, nekem az Infusera, ha mukodik is rendesen, nincs szuksegem, siman nem klyen formatumban rendezem a sajat cuccaimat, ezert nem is eroltettem tovabb
-
Kobe
veterán
Mint irtam, nem a folyamat a bonyolult hanem vegrehajtani, ha szoftveres / firmwares bug van mogotte…..
mert mint leirtam tobbedszer, ez a nagyon nem bonyolult folyamat a tv taviranyitojaval szimplan nem mukodik, nem lehet vele kedvenceket kijelolni, hiaba nyomkodod az OK gombot a megfelelo helyen, mint suket a csengot.
az A-Tv iranyitojaval megy -
Kobe
veterán
Hat azert meg lennek lepodve, ha tobb ev plex hasznalat / kodi felkonfigolas es serviio dlna-zas utan nem sikerulne felsetupolni egy infuset…..de mint mondtam, nem reagal, tarol semmire
azt nem zarom ki hogy ez nem egy hdmi ott hiba, mert a tv taviranyitojat hasznalom, de ugyanazok a gombok vannak rajta es az appletv menujeben mukszik is -
Kobe
veterán
Kb tok mindegy melyik modszerrel van megosztva, nem csinal semmit az app
en egy egesz foldert akarnek a sok almappaval egyutt hozzaadni, ennyiappot letoltottem
elso inditaskor kozepen bazi nagy infuse logo, bal oldalt felul kereses ikon, jobb felso sarokban settings ikon, kozepen a logo alatt + Halozati megosztas hozzaadasa gomb
ramegyek, elkezdi felderiteni a networkot, meg is talalja a dlna servert es mappat
kivalasztom a megtalalt foldert, ramegyek, leokezom
kovetkezo oldalon ez a 3-4 gomb van: megosztas atnevezese, sebessegmeres, megosztas elfelejtese, meg van feljebb egy kedvencekhez adas, de ott gyakorlatilag almappa/almappa/file szintre le kell tallozni. Na most en nyilvan nem egyenkent akarok tobbszaz filet betallozni kedvencekbe.
ha errol az oldalrol visszalepek akkor megint a felderites menube ugrik, megint megtalalja aztan ennyi
de akarhanyszor talalom meg, utana sehol nincs semmi indikacio ahol a konkret mkv kat lejatszhatnamFooldalin kereses gomb sem tslalja meg a mappa semelyik filejat
lehet en vagyok regimodi, csak tudnam miert ilyen uberbonyi, francnak tulcsicsazni mint a plex
VLC ben egy kattintas a dlna mappat a halozati kedvencek koze berakni es onnantol kezdve minden almappaja tallozhato. Ennyi kene itt is kb, nem tobb -
zazenke
őstag
egy tesztben azt írják hogy néha azért felpereg és ez hátrány . Nem gondolod hogy az apple úgy is helyrehozza a 2022-őt és akkor mégis csak jobb lesz a 2021es verziónál . Nagyobb teljesítmény fürgébb és nulla zajkibocsátás. Mindamellett nem számít de kevesebbet fogyaszt.
-
captainnemo
aktív tag
Igen, de ha a teszt ábrákat ugyanazon a monitoron, belenagyítva megnézem és a kép részletezettsége nagyobb, akkor ebből a szempontból összehasonlítható. A kép átméretezése mivel rasztergrafikus átméretezésről van szó, a nagyítás plusz képpontokat generál, és az algoritmustól függ az, mennyire lesz kvázi éles, és mennyire marad a kép természetes. Bizonyos esetekben lehet ez túl szemcsés is, emiatt én azt mondom ez részben szubjektív, részben pedig függ a távolságtól, és a megjelenítő méretétől.
-
djnice
veterán
“Az ilyen összehasonlító tesztek, a nyers, továbbküldött képre vonatkoznak, nem arra, hogy az adott megjelenítőn mit látunk.”
Pont ezért csináljuk DMDReview-val együtt a teszteket, hogy a megjelenítő ne szóljon bele a végeredménybe és objektív képet kapjunk a lejátszók közötti képminőségbeni különbségekről. Az Nvidia és a Dune is a mi tanácsunk alapján javított már pár dolgot. -
captainnemo
aktív tag
Ha jól értem, neked az alap UI sem tűnik annyira jónak HDR-ben. Nekem úgy jobbnak tűnik, de nem tudom támogatott-e, de szemre úgy tűnik igen. Én kizárólag filmnézésre használom, vagy ritkán zenehallgatásra, és csak az általam felsorolt appokat, mint HBO Max, Netflix, ATV+, Infuse, és Plex (ez utóbbit ritkán, leginkább csak felirat letöltésre), Apple Music (ezt is ritkán), Youtube (ezt is elvétve). Ezeken kívül soha semmit. Én sehol sem láttam semmi zavarót, sőt nekem a HDR jobbnak tűnik. Természetesen lehet nálad nem így van, és az is találnék esetleg olyan appot ahol engem is zavarna. Simán lehet az én tv-men nincs akkora különbség SDR/HDR között, vagy egyéb okok.
A kalibrálás fontos lehet, nem tudom nálam mennyire jól van gyárilag az LG tv-n, de a "Filmmaker Mode" nevű mód az jónak tűnik, de az összes többi eléggé nézhetetlen. Ez van amúgy média lejátszásra kínálva. Én csak a brightness/contrast-ot végpontoztam szürke skálán, de ez szinte alapból jó volt. Én kalibráltam indításkor mobillal, amit felkínál a rendszer, de szerintem alig változtatott valamit.
-
captainnemo
aktív tag
Szerintem értem, és mint írtam az általam használt appok esetében nem látok problémát, sőt jobban néznek ki HDR-ben. Az LG tv, webOS appjai, biztosan nem HDR-esek, és nem néznek ki annyira jól. Igaz ez a netflix, hbo max, apple tv+, és a plex-re is. Ha a Apple TV-n kikapcsolom a HDR-t a UI-on, az összes app UI kinézete gyengébb. Nem egetverő a különbség, de valamivel kevésbé ugrik le a képernyőről.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Argos: Szeretem az ecetfát
- RAM topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Vicces képek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Kivégzi a Firewire-t az új macOS verzió?
- World of Tanks - MMO
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Android játékok topikja
- További aktív témák...
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD
- Szép! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 32/512 Iris Xe FHD Magyar
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 8/512 Iris Xe FHD Magyar
- 512 Gb-os NVME-k
- Eladó autós gyerekülések, Römer és Peg-Pérego márkák
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 480+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
- Bomba ár! Dell Latitude 3590 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- MacBook felváráslás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad E550 - i5-5GEN I 8GB I 256SSD I DVDRW I 15,6" HD I CAM I W10 I Garancia
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest