- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- VoLTE/VoWiFi
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- CMF Phone 2 Pro - a százezer forintos kérdés
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Mobil flották
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
Új hozzászólás Aktív témák
-
blakey
titán
Ha a upnp-t engedélyezed, akkor az Infuse csak beolvas, tehát ha a szerver nem "ad" borítót, akkor nem lesz. Neked SMB kell és a routeren a vendéget ne engedélyezd, mert az hitelesítés nélküli és azt már nem nagyon szeretik az eszközök. Az Infuse-ban az SMB kiválasztásakor, írd be a felhasználót/jelszót és ha a verziónál az automatikus nem nyerő, akkor válassz verziót, pl.1, 2 vagy 3. A címnél próbáld beírni a router ip-címét, ez legtöbbször a tartomány első állomása, pl. 192.168.0.1. MAC cím nem kell.
-
nOvOp
senior tag
Pont most adtam hozzá újra én is. Próbáld meg, hogy a Médiaszerver oldalon törlöd a /mnt/Elements hozzáférést és ismét add hozzá. Utána próbáld meg ismét hozzáadni az Infuse-hoz, akár egyedi beállítással, ott a router IP címét kell megadni, felhasznév/jelszó (router) és adsz neki vmi nevet. Ezután az Infuseban a megosztások/mentett eszközökbe menj, az ott lévő mappákra ha rányomsz, hozzá tudod adni a kedvencekhez.
-
blakey
titán
Mappán állva, próbáltad az OK hosszannyomását? Előjön egy menü különböző beállításokkal, nézd át. Főképernyőre való kitűzést is be lehet állítani a beállítások alatt.
#6295 tomp
Ez az a hiba, amiről írunk lassan 1 éve (nálam nem csak a DV-vel volt gond), ami a 2022-es ATV-t illeti, nálam is volt ilyen, akkor szintén Philips TV-vel oleddel. -
blakey
titán
…de itt most ez lényegtelen, mivel a külső HDD-t csak UPnP/DLNA protokollal hajlandó felcsatolni. - nem lényegtelen, ezért írom, ha nem kapcsolod be az Infuse-ban, hogy SMB1-en is csatlakozzon, akkor nem fog, nem is látja. (Látom, hogy a hsz végén írod, hogy látja, csak nem sikerül a csatlakozás.
A megosztás beállításánál, ha kikapcsolom a routerben az UPnP médiaszervert, akkor eltűnik az elérhető eszközök közül a külső HDD, - lásd előző választ, hogy SMB-r miért nem lát.
…ahol már választható hogy SMB1 vagy akár SMB3 viszont itt felhasználó nevet (email címet) és jelszót kér, de oda bármit beírok hibát dob a mentéskor. - nem megfelelő a jeslzó, olyan karaktert használsz, amit nem kezel, stb. Nálam is több helyre csatlakozik és nincs SMB problémám, legújabb tvOS és Infuse 7.6.1.
Töröld az Infuse-t és telepítsd újra, hátha megjavul. -
IP1954
aktív tag
A fájl jó, csak egy bizonyos videó formátumot a 2017-es készülék nem tud kezelni.
+
Van valamilyen ötletetek, hogy az Infuse ne valamilyen vicces hibaüzenettel induljon?
Pl. Semmi nem változott, de szerinte nem látszik a megosztás, utána mégis.
Talán akkor nem jelentkezik, ha nem megyek vissza az Apple főképernyőre,
viszont az Infuse főképernyőjéig vissza kell mennem.
Van ebben valamilyen logika? -
blakey
titán
Az Apple TV video részben milyen beállításokat használsz? Nálam 4K SDR, YCbCR, 4:4:4:4, a tartalom egyeztetésnél mindkettő be. - az teljesen irreleváns, mivel mindig a megfelelő dinamikatartományba és képkockasebességre vált. Egyébként a a 4.2.0 pontosabb képet ad, jelenleg, épp tegnap néztem, mert csináltam egy gyári visszaállítást és mintha a zöldesség kevésbé lenne érzékelhető. Amúgy 4:4:4 (csak három)
A Netflix néha elcseszi a frissítésekkel az app-ot és HD-ra rossz felbontást választ, ez nem mai dolog, volt 1-2 eset ezzel kapcsolatban és csak az NF-el. -
blakey
titán
Ha belépsz az Asphalt8-ba és a fogaskerékre belépsz akkor a "Controls"-nál mit mutat? Ilyened van? Nekem egy ilyen és egy Nimbus Steelseries van, mindkettő tökéletesen működik, amikor belépek az alkalmazásba akkor kiírja, hogy kontrollert érzékel és csakis az lesz aktív. A táv meg sem jelenik, mint lehetőség. Minden működik, 100%-os az irányítás, egyedül a tapipad nem, de arra nincs szükség.
-
-
blakey
titán
MFI kompatibilist kell keresned, más nem fog működni, hacsak külön nem kap támogatást, ahogy a Playstation, Xbox kontrollerek is megkapták. Itt van pl. 1, de ez sem olyan olcsó, hogy ne érje meg inkább egy jobb kontrollert választani, pl. a SteelSeries 10$-al kerül többe.
-
Csabroncka
addikt
Egyébként (szerintem) drága, pontosan ahogy írod és a stream egyre jobb minőségű. Ehhez képest, oké, hogy MRMC vizualitásban meg sem közelíti, na, de na... Elég sok CD-m és BD-m van, de egyre kevésbé érzem szükségét a gyűjtögetésnek, hogy megvegyem, letöltsem (na azért egy-egy ritkaság, vagy kedvenc, de a Spoti prémium sem mp3 minőség, én nagyon meg vagyok vele elégedve)
-
Clemi
veterán
Tegnap frissült az Infuse 6-os verzió, de mintha azt olvastam volna valahol, hogy ez volt rá az utolsó.... havi 399-ért tényleg nem sok a 7-es Pro és aljas módon, de sok kis apró dologban többet nyújt, mint az elődje. Ami nagyon tetszik például, minden borító alatt ott van állandóan film címe (a 6-oson meg csak mikor kiválasztom) a film kiadási évével együtt. Ez úgy néz ki, elsőre hiba nélkül katalogizálta a filmjeim (lehet, hogy a 6-os verzióból szedte át?) míg az elődjénél ha újra kezdtem a megosztás beállítást jó néhány órámba került, mire rendet csináltam, annyit hibázott. A film bemutató képernyő is jobb, több információt ad, bár ez az ami kevésbé érdekel. Még agyalok, hogy váltok-e, mert az a 399 Ft semmi, de én egyre kevesebb offline médiát fogyasztok, inkább az ATV+,HBOGO,Netflix triót nyúzom.
-
blakey
titán
Alapvetően rosszul állítottad be a dolgokat. Az alapbeállítás SDR legyen felbontástól függetlenül, 50 vagy 60 Hz, én utóbbit használom, ha az yCbCr 444-el nincs gond a TV-n akkor az legyen az alap, a képkockasebesség és dinamikatartomány rész meg legyen bekapcsolva, innentől kezdve minden forrás esetében a megfelelő képkockasebességhez és dinamikatartományhoz igazítja a képet, ez apró "képernyő villogással", képkimaradással jár, ez teljesen normális, természetes jelenség hiszen ilyenkor a lejátszó átvált a megfelelő értékekre. Apple TV+ is egy lejátszó, ott is átvált a megfelelő értékekre ahogy az összes app esetében. Forrás váltásnál az történik, mint ami lejátszásnál is, nézed a TV-t ahol 25/50fps-el mennek az anyagok, átváltasz ATV-re ahol mondjuk 60Hz, ha elindítasz egy filmet akkor az többnyire 23,976 fps. Szóval ez a váltás természetes.
Itt egy videó amin láthatod, hogy miként működik és mik a jó beállítások. -
-
blakey
titán
Az biztos, hogy az alap felbontas 4K SDR 50/60Hz 420 vagy 444 a jó. Nem kell HDR vagy DV. A képkockasebesség és a dinamikatartomány legyen bekapcsolva, így jó lesz az SDR és a HDR is. Ha eddig HDR v. DV volt az alap akkor az volt a gond. A Sonyk amúgy sincsenek a DV vagy. HDR csúcsán és amiatt nem tudott normálisan átváltani. Nem az Apple TV a gond.
-
-
blakey
titán
Ha tényleg az van, hogy átváltasz TV műsorra majd visszaváltáskor nem érzékeli a rácsatlakoztatott eszköz jelét akkor a TV-nél érdemes keresni a hibát hiszen a lejátszón semmit nem változtatsz. A TV-n nézd át a HDMI beállításait, a 4K 50Hz vagy 4K 60Hz kb. ugyanaz jel szempntjából, tedd 1080p 60Hz-re és úgy is teszteld, illetve 4K 60Hz yCbCr 444 helyett legyen 4K 60Hz yCbCr420, ha utóbbival működik akkor a kábel nem megfelelő, ha úgy sem akkor tovább kell keresni.
-
blakey
titán
Ez ilyen ha a képkocka sebesség és a dinamikatartomány minél pontosabb megjelenítése a fontos. A Netflix, HBO Go, stb. indítás után kiválasztja a megfelelő felbontást, fps-t és hangot, ez egyes eszközök esetében pillanatnyi kihagyást eredményezhet. Minden készülék másképp viselkedik, nincs egységes viselkedés, tehát az általad leírt jelenség belefér az " ez így működik" témakörbe. Helyi tartalom lejátszásánál is jelen van csak ott pl. Infuse már előre tudja az infokat és gyorsabban megtörténik a váltás.
-
Snoop-y
veterán
Hat az Apple TV taviranyitojat nem tul kenyelmes hasznalni. A tapipaddal maszkalni a menuben kesz remalom mert nem tul pontos plusz mindig eltunik a kanapen a parna alatt vagy becsuszik a karfa es az ules koze. Amugy ez a Sony tavkapcs az egyik legjobb amivel eddig talalkoztam. A gombok elrendezesebol adodoan vak sotetben is lehet tudni mit nyomsz meg. Szoval hjam komolyan
-
devil-k
nagyúr
Hiába is gondolja bárki is, nem tökéletes a Jukebox egyik lejátszó alatt sem. Nekem a Popcorn A400-as, a HTPC-n a Kodi, a Apple TV4K sem talál meg mindig mindent. Az utóbbinál kb. 30 filmből 1 db-ot talál meg rosszul, de ilyenkor egy kattintással lehet módosítani a metaadatokat.
Sosem értettem azokat, akik ezzel annyit tudnak szöszmötölni, hogy milyen borító legyen kirakva egy adott filmnél stb. No, mindennek a kulcsa a helyes fájlelnevezés, amit az Infuse honlapján világosan levezetnek. [link]
-
bandor
tag
Hát pedig elhiheted , néha nem rossz dolog megnézni egy adott filmről némi infót, előzetest, ( imdb meg google nélkül) hogy érdemes -e egyáltalán letölteni.Sokszor találok olyan filmet is ,ami a borítója alapján megtetszik , megnézem az előzetesét , aztán már szedem is le, pedig nem is hallottam róla. Persze tudom egyeseknek a kevesebb , néha több. Akkor ezek szerint az infuse-ban ezt nem tudom.
Még egy olyan kérdésem lenne, hogy az apple tv 4k-n,ha filmlejátszás közben rámegyek az infora, akkor a lejátszott műsor tartalmáról ad információt.Hol tudom megnézni az aktuális képfelbontást , bitrátát, videó módot , kodeket, stb? Dune-nél ezek lejátszás közben , az info gombra előjönnek. Gondolom itt is meg lehet nézni ezeket az infokat valahol, csak nem tudom hol keressem. Köszönöm. -
bandor
tag
Nem tudom milyen dune-t használtál, de biztos nem a pro 4k-t. A dune pro 4k jukeboxa közel van a tökéleteshez. Egy gombnyomásra ott van az újonnan felkerült tartalomhoz a borító , leírás , minden.Semmit nem kell manuálisan keresni. Nem hibázik annyit közel sem , mint az infuse. Soha nem módosítottam át a nevet ( most már igen , az infuse miatt), ahogy letöltöttem úgy megtalálta sample -vel együtt. A dune jukeboxában , ha rákattintok a borítóra , (legyen az sorozat , vagy film , édes mindegy) látható lesz a tartalom leírás , szereplők , készítők stb.Ez ugye az infuse-nál is így működik.
Viszont a dune-nél, ha rámegyek a szereplőkre , vagy készítőkre, azon túl hogy elolvashatom a főbb adataikat, megjeleníti az összes filmet , amiben addig szerepeltek . Mindezt úgy , hogy különválasztja mi van meg a saját gyűjteményembe ezek közül , és mi nincs. Itt ugyanúgy rámehet bármelyik film borítójára, aztán megnézhetem a film összes előzetesét egy gombnyomásra ,ami a neten kering. Aztán van még egy olyan lehetőség is, hogy az adott napig (naponta frissül) megjelent összes film , borítóstól megvan az adatbázisában kb. az 50-es évektől.Ezekre is rá lehet keresni.
Olyan kérdésem lenne, hogy a második bekezdésben leírtakat tudja-e az infuse jukeboxa is, csak én nem találom? Még csak most ismerkedem vele. Esetleg ezeket az extrákat egyáltalán ne keressem?
-
galaxys80
veterán
Torrentre például teljesen alkalmatlan. Jobban mondva rettentő korlátozottan.Számomra pedig az alapelvárás volt.
Aujjobba és bon
Én utána olvastam a vásárlás előtt. Tudtam, hogy negyed annyi app sincs rá, mint egy synology-ra. ( jobban mondva rá lehet hekkelni mindent) De nekem nincs is rá igényem. Cserébe harmad áron van hasonló speckókkal.
-
galaxys80
veterán
-
galaxys80
veterán
Ha az ATV automatikusra van állítva akkor bármely kombinációval szól a tv és az erősítő is. Cserébe így ugye nincs valós 5.1. Csak amit az erősítő csinál a 2.0-ból.
Zsír új a kábel.
De, hogy érdekesebb legyen a történet. Kipróbáltam, hogy az ugyanigy bekötött Xbox-on mi a helyzet egy 5.1-es filmmel. Ott megszólalt a tv! Igaz az erositobe csak 2.0 ment át.
Szóval ez alapján mégiscsak tudja a tv a hdmi-n keresztül az 5.1-et.
Nem értem most már. -
galaxys80
veterán
Én nem értem miről beszélsz. Itt is minden így működött nálam. Egyedül az almappàkkal volt gondom. De ezeket is megcsináltam már minden filmnél. Szinte mindent megtalált egyből. Ott is egyébként ahol almappák voltak. Csak a legelső mappánál ilyenkor nem volt borító.
Annyi, hogy mivel rengeteg beállítási lehetőség van ki kell tapasztalni mi a jó nekem. De magyar nyelven ez sem probléma már. -
Csabroncka
addikt
Azért az MrMC-t se állítsuk be már mint egy űrtechnológiát, ugyan így működik rajta a mappafelvétel, feliratok...stb Nagyon megterhelő a beállítások videó fül alatt kiválasztani, hogy milyen adatbázisból dolgozzon a borítókhoz, vagy bepipálni a beállításoknál, az alapértelmezett hangot, feliratot, és adatbázis frissítést induláskor....
-
blakey
titán
Semmi olyat nem írtál ami NrMC-ben ne lenne meg. Nekem egyiket sem kell bemutatnod mindkettő megvan, MrMC komplexebb, jobban felszerelt, ugyanúgy ha nem jobban működik de a megismeréséhez időt kell szánni mivel egy Kodi fork. Ha valaki csak 1 app-ot szeretne megvenni akkor a MrMC a jobb, mert mindent visz, zene, stb. A feliratok kezelése és ezzel együtt a letöltése is jobb, mert a fájl mellé teszi. Beállíthatóság szempontjából is jobb a MrMC, viszont akinek nem kell a zene illetve nagyon foglalkozni sem szeretne a beállításokkal akkor viszont az Infuse a jobb, könnyebb eredményesnek lenni, hamarabb kész a beállítás cserébe nincs felirat letöltése a fájl mellé, nem játszik le zenét és az interlaced videók sem olyan jók. Tehát mindkettőnek megvan az előnye.
-
blakey
titán
Ezzel sem kell csak el kell olvasni a Kodi beállításait. Linkeltem oldalakat illetve keresni is lehet. Pillanatok alatt megvan, de így olvasva annak aki nem ért hozzá egy űrtechnikának tűnik. Hasonló az Infuse-hoz csak sokkal több beállítási lehetőség van. 1 nap alatt nem lehet megismerni.
-
kkp900
senior tag
Most működik Infuse Proval.A HDMI az 4K a Cat5 kábel meg tökéletes mert 900 at mértem rajta a Speedtestel!Szóval nem tudom mi lehetett.Amúgy nekem is külső USB3.0-ás házzal 2,5 1TB WD laptop vinyo van benne.Arról megy a torrentezés is lehet az akadàlyozta.Egy kérdés a Plexben hol a faszba lehet kikapcsolni a Transkodólást???Mert ezt javasolják de sehol se találom a biztonságért jobb lenne kettő lejátszó is üzemelne ha tudna.Nekj a Transkodólás volt a baja..
-
blakey
titán
Ha egyszer megismeri akkor egyáltalán nem bonyolult, pontosan emiatt tud jobb lenni. Aki meg kizárólag filmeket néz és nincs szüksége a külső feliratokra vagy manuálisan teszi a filmek mellé illetve csak egy eszközhöz kell a felirat akkor az Infuse jó választás, egyszerű, többnyire minden filmformátummal jól bánik.
-
blakey
titán
Nem teszi a fájl mellé, letölti de egy külön folderbe amit nem érsz el, mostanában nem néztem de korábban így működött és nem láttam, hogy ez változott volna.
Hiába húzza le rolót nem tud alternatív feliratot választani a film mellé és ő ezt szeretné, azzal tisztában van, hogy ua. a névvel működik a dolog. MrMC ezeket zsigerből tudja.
-
Sickboy25
addikt
Lehet pont egy olyat fényképeztem amiben nincs, de a legtöbben van almappa és mégis működik , ahogy a képen van. Úgy van kb. 100 film/mese, ahogy az ncoreról leszedtem, hozzá sem nyúltam és frissítette a médiatárat.
Jah és a másik apple TV-n, amit ennél jól csinálja, annál már nem csinálja meg...
Valami apró beállítás lesz biztos, de nem találom, hogy mi lehet...
-
törölt tag
Köszönöm, beállítottam. Most valahogy sikerült MrMC - vel megtalálni a filmeket, tegnap Infuse+plexszel, viszont nézhetetlenek. UHD anyagok, de a képminőség nem az igazi, ráadásul laggok, megáll, hibaüzenetet dob... 1GB-os Diginet-em van. Lehet, hogy kábelt kéne hasznápni wifi helyett? Számít, hogy milyen hosszú a kábel? Illetve lehet, hogy egy NAS jobb választás, mint a laptop?
-
blakey
titán
Nem csak fülesre tolja, bár sajnos a BT-nak hátránya is van, összeakadhat a Wifivel ill. a kép és a hang nincs feltétlenül szinkronban, ha nem zavar be a wifi akkor jó lehet zenehallgatásra.
Vezérelni meg app-pal is lehet vagy böngészőből is ha MrMC-t használsz. iOS-en meg ott van még az apple tv app is, de ott a Plex is, ha valaki azt szereti, stb -
blakey
titán
Nem kell mókolni, de mindenki aki türelmetlen és negatívan áll a Kodihoz annak ez nem fog működni. Én 2 éve párhuzamosan használom, a MrMC nálam közös adatbázist használ a többi Kodival így bárhol vagyok, tudom folytatni stb. Pillanatok alatt be van állítva minden, MrMC alatt a scrapert tudod választani, beállítani, finomítani, Infuse egy scrapert használ, TMDB filmekhez, TVDB a sorozatokhoz, nincs más lehetőség. Nem akarom egyiket sem dicsérni, de a MrMC (Kodi) Wiki-t el kell olvasni, sokkal többet tud mit amennyit gondolsz, látsz. Használd azt amelyik neked tetszik, leírtam, hogy minőségben a MrMC most jobb. Természetesen ha nem érdekel akkor ne használd, csak a vaktában megállapított vélemények furán jönnek ki, ismerd meg és utána itélkezz, én megtettem mindkettő esetében és mindkettő naprakész. Infuse az Interlaced anyagokkal nem tud normálisan bánni, nincs zenelejátszás, feliratoknál csak az opensubtitles-t ismeri és vannak sorozatok amikhez nem minden esetben van ott felirat. Mást is tudnék sorolni, de ennyi elég. Lejátszás kezelése szempontjából nekem is jobban bejön az Infuse, per pillanat.
-
blakey
titán
Az SMB frissítésre került a Windows rendszereken (is) és ezáltal le lett "zárva" a szabadon böngészés, a Tallózás helyett IP-címet írj be és működni fog, ez az egyszerűbb megoldás, amúgy mindig IP-cím alapján veszem fel a meghajtókat, Infuse-nál is IP-cím alapján, ugyanis a név bármikor változhat, az IP-címet meg a routeren fix-re állítom.
Az SMB V1 is megoldás lehet nálad (ez lett háttérbe szorítva) [link] -
blakey
titán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- EA Sports WRC '23
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- E-roller topik
- The First Berserker: Khazan
- Milyen légkondit a lakásba?
- Xbox Series X|S
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Azonnali notebookos kérdések órája
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- 10% -tól elvihető. Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetés! Lenovo Legion Pro 7
- Lenovo ThinkPad 40AF docking station (DisplayLink)
- 12.000 ft tól elvihető ELITRO Bankmentes , kamatmentes vásárlás .Cooler Master GM2711S Monitor
- Samsung Galaxy A22 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! HP USB C G5 Essential (5TW10AA) dokkoló hibátlan működéssel garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest