- Telekom mobilszolgáltatások
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Akciófigyelő: Jelentősen olcsóbban nyit az Ulefone új mindenese
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- VoLTE/VoWiFi
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
Új hozzászólás Aktív témák
-
blakey
titán
Tévedés, mert van "lifetime" licensz, nekem olyan van, még 6-osnál vettem meg. Te az adott verzió pro változatát vetted meg, pl. a 6-ost, ami konkrétan a 7-es megjelenéséig érvényes, és nem a "lifetime"-ot fizetted ki. Egyébként én még 14,5e körül vettem 4 évvel ezelőtt, azóta már nagyon drága lett, most az előfizetés a jobb választás.
-
Kobe
veterán
Nem az egyetlen gomb megnyomasa miatt nem hasznalom a taviranyitot, hanem mert ugy altalaban nincs ra szuksegem / ruhellem a tobbtaviranyitos felallast, akkor minek szorakozzak vele egy olyan app kedveert, amit egyebkent sem fogok hasznalni soha.
Mivel az infuse amugy sem tud semmi olyat amitol nekem leesne az allam, vagy szuksegem volna ra (n+1 edik plex koppintas felulet), igy marad a sima VLC ami tokeletesen teszi a dolgat es mukodik 1 tavkapccsal is. -
Kobe
veterán
Mentes gomb ott van, de nem jegyzi meg, mondom.
Btw a tv taviranyitos vezerles a ludas, vagy az infuse bugos, egyszeruen a tv tavkapcs “OK” gombjara nem csinal semmit, az apple tv-ere meg igen.
Ettol fuggetlenul nem fogok 2-t, csak a tv tavkapcsot hasznalni, igy maradt a VLC.
Arra amire kell, nekem tokeletesen eleg, nem jon be ez a mediaserver jellegu megjelenites sem a Plexnel, sem az Infusenal.
Egyreszt a letoltogetes kb halott, max azt az 1-2 sorozatot / filmet szoktam letolteni amihez nincs streaming szolgaltatas (rakuten / paramount +), oda ok ez a mufaj / stb metaadat alapu tallozas.
Ahhoz hogy a Pc n egy dedikalt letoltesek mappaban minel konnyebben eljussak a celfolderig, eleg a VLc is. Annal a 2 mappanal nem kell evjarat, mufaj, meg babamtudja milyen metaadat szerinti tallozhatas (mert nincs is mit tallozni) -
blakey
titán
Ennek azért tüzetesebben nézz utána, nézz Youtube videókat nevesebb szakemberektől, akik kalibrálnak is, vagy vannak ilyen oldalak ahol leírják, hogy mennyit és hogyan állítottak, pl. az LZ2000-est is kalibrálni kell. Gondolom nem tudod, de a kommersz TV-ket nem egyedileg kalibrálják, egy mintapéldányon beállítják az értékeket, majd a többire feltöltik és itt jön a probléma, nincs 2 egyforma panel, ami a te Panasonicodon jó, az az enyémen nem. Akkor nem kéne kalibrálni, ha egyedileg kalibrálnák az általad vásárolt TV-t és mellékelve lenne a dokumentáció a pontos beállításokkal, ennek hiányában van egy megjelenítőd aminek vagy tetszik a képe, vagy nem, de a referencia képminőségtől távol áll.
Itt az LZ2000-es előtte (Pro1):
Utána (Pro1 kalibrálva):
Látható, hogy volt mit korrigálni Ha további ezzel kapcsolatos dolgok érdekelnek, akkor az OLED topikban több információt is kaphatsz.
Itt meg egy Sony A80K előtte:
utána:
-
blakey
titán
Miért kellne egy Panasonic OLED tévét kalibrálni? - ezt meg sem hallottam.
Semmi esély arra, hogy házilagos módszerekkel jobban sikerül, mint a gyárban. - a kalibrálás, bár otthon történik, de profin, műszerekkel, stb. A Panasonicodat is "kell" kalibrálni.#5420 captainnemo
Megnéztem HDR módban, nézzétek, ha nektek tetszik a pontatlan UI. Sajnos nincs műszerem, Infuse nem tűnik rossznak, talán ott foglalkoztak a HDR-rel, Plex nem olyan jó HDR-ben, ott SDR-nek tűnik az alap, Yettel TV, FE File Explorer, játékok mind SDR, tehát HDR-re állítva sz@rok lesznek a színek, és lejátszás vagy játék alatt is úgy marad, persze van aki azt is szereti, én nem, ez felér egy merénylettel a jóízlés ellen. -
A kalibrálást általában szakemberrel kell végeztetni. Az enyém sincs kalibrálva (illetve az általam végzett állítgatást nem nevezném annak, bár valami hivatalos procedurát követtem)
De tetszik a képe, nagyon jó, hogy minden forrásnál külön lehet finomhangolni.
Érdekes pl. a HBO Max esete, legjobban az XBox series X appjának a képe tetszik (Fire TV 4k van még, hétfőn jön a Max, mert (v)idióta vagyok). A TV saját appjainak a képe tetszik a legkevésbé, hiába a Netflix calibrated mód.
De mindenki úgy használja, ahogy neki legjobb (tv, apple tv, mediaplayer stb.), nem biztos, hogy érdemes egymást győzködni.
Én eddig csak "úgy ahogy van" használtam az apple tv-t, de most eskü megnézem a beállításaimat -
blakey
titán
Az SDR az alap, sok app és azon belül a saját felületük SDR, tehát ha te HDR10-re vagy DV-re állítod az ATV UI-t, akkor erőltetve lesz, tehát kapsz egy hamis HDR/DV-képet ami olyan amilyen.
Javíts ki, ha tévedek. - mindenre, minden hatással van, de magát a kérdést nem értem, hogy mire vonatkozik. Jobb, ha minden natív módon jelenik meg, tehát ha az SDR-t SDR-ben, a HDR10 meg HDR10-ben, stb., akkor nincs különösebb probléma. -
blakey
titán
Mi van? Mert az alap az, miért akarnál erőltetni SDR esetén HDR-t vagy DV-t?
Néhány videó, hogy miként kéne beállítani az Apple TV-t. [link] , [link] , [link] , [link]
Az anyagokat mindig a tartalomnak megfelelő minőségben kell nézni, ha SDR-t nézel, akkor az legyen, ha HDR10-et, akkor az, ha HDR10+-t, akkor az, ha Dolby Visiont, akkor az. Nem szabad erőltetni az átalakítást. -
blakey
titán
Ehhez kell a felhasználó "beleegyezése", ha 4K OLED TV, akkor mehet a 4K SDR 60Hz YCbCr 444 vagy a teljes RGB, utóbbi színhelyesebb, viszont lejátszáskor, egyes anyagoknál úgyis YCbCR-re fog váltani, feltételezve, hogy a képkockasebesség egyeztetése ( + dinamikatartomány egyeztetése) engedélyezve van. Az általad "megbeszélik"-nek tulajdonított képesség másról szól, az a maximum elérhető felbontást, a többi elérhető felbontást és dinamikatartományt "beszélik meg".
-
blakey
titán
Az új általában mindig jobb. - vagy mégsem, egyébként teljesen jogos a dillemája, hiszen egy 2021-es modellt váltott egy teljesen felesleges 2022-es, és ha már váltottak, akkor "bedobtak" 1-2 újítás, ami egyelőre nem sikerült. A 2022-es nyers, továbbküldött képminősége gyengébb, és ezt valószínűleg nem tudják javítani, az ami a 2022-esen nem működik, az a 2021-esen hibátlan. Ezeket a hibákat nem tudod megkerülni, garantáltan fogsz vele találkozni. Nagyon örültem volna, ha karácsony előtt nem kell a vásárlással foglalkoznom, de nem bírtam tovább, első Apple cuccom ami nálam hibásan működött (okát nem tudtam megfejteni) az első perctől kezdve, fura dolgokat művelt, és elsőre az új OS-nek tulajdonítottam, de aztán 3 frissítés után meguntam, vettem újra egy 2021-est és megint "nyugi van", minden jó.
-
blakey
titán
Az általad felvázolt hibák nem olyanok amivel mindenki találkozik, én egyik hibával sem találkoztam. Megoldást sem tudok arra, hogy az Infuse-od ne hibaüzenettel induljon. Talán próbálj meg másmilyen megosztást. Lejátszásra meg kapcsold ki a dinamikatartomány egyeztetést, vagy a TV-n ne engedélyezd a széles dinamikatartományt, lehet, hogy a hiba ami a 2022-esen jelen van, az a 2017-esen is jelentkezik, csak másmilyen formában. A fájlban semmi különleges nincs.
-
Imi1981
veterán
Minden Tv boxnak megvan a helye . Nem egy tévén használom az összeset csak tesztelés miatt hoztam át őket. Nincs frissítés netflixre és újra telepítem már de semmi haszna nem volt . Ki tudnám cserélni shieldre de jobban szeretem az apple tv-t ! Csak a netflix nem jó egy ideje . Hétvégén gyári alapra állítom hátha , bár nem fűzök hozzá sok reményt mert szerintem nincs köze hozzá de ki tudja hátha mégis.
-
Imi1981
veterán
1000/1000 megabit és lan. 4k előfizetés a legnagyobb csomag. Van két másik Tv boxom (shield tv és mi box S ) és azokon gyönyörű full hd a kép netflixen. Apple tv-n lett valami valamikor mert 1-2 hónapja még tutira jó volt. Kiábrándító most sajnos. Na meg Disney+ és Prime video és HBO Maxon szintén gyönyörű a kép! Szóval itt valószínűleg a netflix a ludas. Lehet azért egy gyári alapra állítást megpróbálok .
Gyári alapra állítás után mikor bejelentkezek vissza állít mindent iCloud-ból ? Vagy ez nem olyan mint az iPhone?
-
TheMarci
addikt
-
Ear001
addikt
Az egyszerű NAS a legolcsóbb és még energiatakarékos is, de arra időnként másolni kell a megnézendő anyagot.
Nem biztos. A legtöbb NAS tud letöltést/torrentet, ami ha kész, bekerül a fájl egy olyan mappába, amit a Plex/Infuse folyamatosan figyel, és automatikusan megjelenik az elérhető anyagok között. Mindehhez semmilyen számítógép sem kell, és egy csomó NAS akár telefonról is konfigurálható, vezérelhető.
-
chatran
őstag
Köszi a válaszokat, a pc nem opció, mert 80 w-ot eszik kikapcsolt monitorral. Van laptop is, de csak szökőévente vesszük elő. Marad a router-re dugott pendrive. Egy Asus kéjbarlang [link] van, utánanézek ezzel hogyan működne a lejátszás, remélem nem kell cfw-vel szórakozni.
-
djnice
veterán
Lesznek HDR és DV tesztek is és semmi varázslásról nincs itt szó. Pont ez a lényeg, hogy a natív kimenetük van mérve és én úgy gondolom, hogy az viszont adja vissza a forrásnak megfelelő legpontosabb képet. Lehet itt kötözködni hogy ebből mi látszik és mi nem, ezek a tesztek nem nekik szólnak.
De nézzük csak meg pl ezeket a méreg drága módosításokat mint pl Audiocom, Authentic Cinema stb., ahol sokkal jobb képminőséget ígérnek. Na ott kezdődik a baj, nem nálunk.
-
Ez valami tankönybven/tanfolyamon/iskolában tanították? Nem vagyok hülye, de ezt azért vegyük át újra.
Mi a difi aközött, hogy ftp, vagy smb protokollon keresztül olvas be egy fájlt a lejátszó program?Az FTP elsődleges célja, hogy a felhasználók egy teljes fájlt másolhassanak át egyik számítógépről a másikra.
Mert smb-n ez nem lehetséges?Az SMB elsődleges célja, hogy több felhasználó olvashasson ugyanabból a fájlból, amely csak a fájlkiszolgálón van tárolva.
Mert ftp-n ez nem lehetséges? -
toto0569
addikt
-
toto0569
addikt
feltelepítettem a vlc playert de felhasználó nevet,jelszót ,port számot kér...
Pár házzal lentebb van az egyik srácnak csak a HD verziós...ő nem tölt ki semmit csak belép és látja a megosztott tartamakat.
Én ha a belépésre kattintok ehyből felhasználó nevet és jelszót kér...
Kérdésem: Miért? -
toto0569
addikt
Majd akkor a tv lejátszójával próbálkozom...
Azért vettem már egy normálisat,mert az LG-n addig frissítették az Embyt,hogy qrva nehezen olvasta be a filmet...Előtte kiválasztottam ,indítottam és egyből ment a lejátszás.
Most egy rakat kasi lett. Kb.1perc mire elindítja.
Vettem egy Xiaomi mi box-s lejátszót,de azt mindig szaggatott
Netflix,hbomax,filmezés...
Aztán jött ez..ez most szuper.(mondjuk,3x annyiba került)
Plex...szokni kell -
IP1954
aktív tag
Mrmc (Kodi klón) 7$ (egyszer).
Többféle funkcióra alkalmas, mint az Infuse (ami "csak" videó lejátszásra használható).
A használata jóval bonyolultabb, nem olyan szép és precíz, némi probléma időnként akad.
Az Infuse 4 év alatt egyszer nem működött rendesen pár napig.
Sajnos az Apple nem ad lejátszót ... -
blakey
titán
Ha körbe nézel a neten akkor láthatod, hogy az HBO Max még nem "tökéletes", konkréten egyik pillanatban van hang, másikban nincs, egyik pillanatban még hiányoznak részek, másik pillanatban már nem, nincs hozzá magyar szinkron, aztán meg van, és így tovább. Szerintem 1-2 hét és talán minden anyag fent lesz, talán jön 1-2 app frissítés is, utána lehet elemezni a dolgokat, 3 filmbe néztem bele, azok rendben voltak. Más rendszeren arra panaszkodtak, hogy egyik sorozatnál konkrétan süket a magyar sáv, másik rendszeren meg jó, van, ahol lefagy az egész, ez most erősen átmeneti időszak.
-
blakey
titán
Ez HLG-nek tűnik, tehát ebből Apple TV-n SDR lesz, tedd át HDR10-be, esetleg szerezz be egy HDR10 anyagot, vagy TV-vel játszd le, mert az tudja a HLG-t. Nem véletlen, hogy nekem több lejátszóm is van, mert egyik ezt nem tudja, másik azt. Ha nem zavar, hogy SDR-ben megy akkor ne foglalkozz vele. Azért olyan sokat nem veszítesz vele, mint ahogy gondolnád, de ha HDR-ben szeretnéd nézni akkor megoldást kell találnod.
-
blakey
titán
Ezt írtam.
Nekem ott a körön belüli jelölés, ha épp folyamatban van, illetve, ha már megnézett akkor pipa van a körön belül, pontosan olyan, mint a képen. Legalábbis amit néztem az olyan volt, de majd megint ellenőrzöm. Szerintem töröld és telepítsd újra, hátha megjavul. -
-
-
blakey
titán
Fura hagyomány. Soha nem használtam nagybetűvel kezdődő kiterjesztést és nem is ez a megszokott, elterjedt forma. Valószínűleg az Infuse programozóinak sem merült fel, hogy van aki nagybetűvel használja, MrMC a Kodiból indult és ott lehet, hogy nincs korlátozás. Ezek suerint te manuálisan mindent átírsz nagybetűsre.
-
-
-
blakey
titán
A táv kezelését meg kell tanulni, ki kell tapasztalni. Mivel érzékelős táv így ha a navigációs billentyűkön hosszabb ideig tartod az ujjad akkor egy másik funkció érhető el, pl. jobb/bal nyíl esetében az Infuse-nál fejezetre ugrás, MrMC-nél koppintás is adott, ott felirat ki és bekapcsolása, stb. Sokrétű a táv, elsőre bonyolultnak tűnik és a normál távokhoz képest kezelhetetlennek de ha megérted a működését akkor jó lesz a használata.
-
blakey
titán
Igazából nem értem a problémád, de beállítható, hogy ne legyen indexelés, nem lesznek borítók, leírások és mindent mappa nézetben mutasson, nálam is vannak ilyen mappák amikhez nincs szükségem semmilyen borítóra, leírásra mivel tesztfájlok. A kulcs a táv kezelésében van illetve nem árt elolvasni az Infuse weboldalán szereplő írásokat sem. A táv sok mindenre képes, ahogy az Infuse is, többfunkciós a távon a klikkelés, "suhintás", stb. Bár nem látszik de gyakorlatilag hasonló tudással rendelkezik, mint a Kodi csak egyszerűbb, logikusabb, persze mindez akkor lesz ilyen ha a logikát is megtanulod.
-
koma106
senior tag
Szia! Fél éve én is végigmentem ezen, a Plex-el kezdtem, de a transzkódolást nem sikerült kikapcsolnom, a Mr.MC-t megvettem, de végül nem tetszett meg - visszakértem az árát (pedig előtte Kodi felhasználó voltam), az Infuse-tól idegenkedtem ugyan, de kipróbáltam és azóta havi előfizetéssel (349Ft/hó) ezt használom. Elégedett vagyok vele.
-
blakey
titán
Általában amit telepítesz az működik de, hogy mennyire jó vagy sem az a készítőn múlik. A hibái ellenére is a legjobb hálózati lejátszó, számomra. Sok ezsköz fordult/fordul meg nálam, egyszerre többet is használok de az apple Tv a fix pont, működik és kész. Ennél többre nincs szükség ha kikapcsolódni szeretnék és nem azzal szórakozni, hogy végre működjön a dolog.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- EAFC 25
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Xiaomi Pad 5 - hatásos érkezés
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Azonnali processzoros kérdések órája
- Kompakt vízhűtés
- Telekom mobilszolgáltatások
- LEGO klub
- Nintendo Switch 2
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban