Új hozzászólás Aktív témák
-
Sordoran
addikt
válasz
HoryThePooh #5990 üzenetére
ITT van sok sample videó, a HD/object-based Audio Test Clips alatt a 3. videóval néztem.
-
Sordoran
addikt
-
Sordoran
addikt
Sikerült Apple TV+ -ban elindítani egy Dolby Atmos tartalmat, szóval működik a dolog (kiírja a soundbar, hogy atmos-t kap), ellenben Infuse nem megy. Ahogy utána néztem ma, elvileg nem is engedi, csak a streaming platformoknak az atmos elérést, ez igaz? Egy két éves videóban láttam olyat, hogy Infuse-ban is a hangnak passthrough-t kell beállítani, de jelenlegi app-ban nincs ilyen beállítás már.
-
Sordoran
addikt
válasz
eboostr #5979 üzenetére
Van éves Pro előfizetésem, anélkül eléggé korlátozott ez az app. Az fura volt, hogy mikor a dolby atmos teszt videót elindítottam feldobott valami dolby csomagot ami a Pro verzió része, és hagyjam jóvá a "vásárlást". De ára nem volt, és mint említettem előfizettem a Pro-ra (még februárban). Most is akítvnak jelzi.
-
Sordoran
addikt
Sziasztok! Dolby Atmos tartalmakat szeretnék lejátszani Infuse-ból, de nem működik valamiért. Van valami korlátozás Atmos-t illetően (nem jó formátumú a tech demo amit próbáltam esetleg?), vagy beállítási hiba lehet? Már maga az Infuse is csak 5.1-es hangsávot ír ki, holott elvileg atmos-os tech demo-val próbáltam.
-
Sordoran
addikt
válasz
laverdadb #5742 üzenetére
Érdekes, hogy pont most írtad, nekem is most volt bajom vele. Egy hónapja van meg, eddig prímán működött, de ma este egyszerűen nem reagált a távirányítóra. Amennyiben közelebb mentem mint 1 méter, úgy csatlakozott, de ahogy visszaültem TV elé, megszakadt a kapcsolat. Szerencsére telefonnal kezelve végig tudtam nézni filmet, de az ugye nem állapot. Végül az ATV újraindítása megoldotta a problémát. (LAN-on csatlakozik a box amúgy, és semmi nem változott közben ami elvileg befolyásolhatta volna)
-
Sordoran
addikt
Valamennyi idő után alvóba megy, de ugye a lényeg az lenne hogy rögtön mehet, érkezzen jel. De ugyanaz lehet a gond, mint hogy a bekapcsolás se megy. LG beállításai között csak be és kikapcsolható a CEC, legalábbis nem találtam mást. Futok egy kört arra is még, ha nem sikerül, marad így. Csak plusz kényelmet adott volna.
-
Sordoran
addikt
Kikapcsoltam a lejátszón a vezérlést (a TV-n be van kapcsolva továbbra is), így az ATV kikapcsolásával nem kapcsol már ki a TV. Viszont ha a TV-n bemenetet váltok, nem megy alvóba az ATV, de ha kikapcsolom a TV-t (akkor is, ha más bementen van) akkor az ATV is alvó módba megy. Viszont ha alvó módba van az ATV, és a TV-n átváltok az ő bemenetére, nem kapcsol be az ATV.
Nem tudom, nem kerek, lehet az LG-vel nem megy úgy ahogy kéne, vagy valami beállítás hiányzik még. -
Sordoran
addikt
A CEC alatt én nem a keresztbe vezérlésre gondolok. A TV távkapcsolójával csak a TV-t kapcsolom be/ki, és váltok HDMI bemenetek között. Az ATV-t a saját távirányítójával vezérlem. Anno én is véletlen vettem észre, hogy a Shield-et tudtam már az LG Magic Remote-al irányítani, de ez hektikus volt, néha ment, néha nem. Elvileg itt is menne, de engem ez nem érdekel, a TV távirányítóján túl sok felesleges gomb van hogy azzal kezeljem. A hangerő szabályozás tudom, hogy csak infrán megy, azzal nincs is bajom.
Kicsit úgy érzem elbeszéltünk egymás mellett, de lehet amit én akarok nem megoldható úgy, bár elvileg kéne működjön szerinted. Neked is LG TV-d van? Két beállítást láttam erről:
- Az LG TV-n van a HDMI-CEC (Simplelink) kapcsoló
- Az ATV-n a TV-ék és külső eszközök vezérlése
Nekem viszont csak az kellene amit te is írtál: Ha a TV-n az ATV hdmi bemenete aktív, felébred az ATV, ha kikapcsolom, vagy másik bemenetre váltok a TV-n, akkor pedig alvó módba megy az ATV. Igazából a TV sincs meg olyan régóta, így nem vagyok teljesen képben minden beállítási lehetőségére. Az ATV meg még inkább új.koncsik: LG 48C2-esem van.
-
Sordoran
addikt
Ezt most nem értem: "a kikapcsolást a TV végzi, tehát annak kell parancsot küldeni az Apple TV-nek, hogy most nincs "közlekedés" azon a bemeneten." - Ha bemenetet váltok, akkor ki kéne kapcsolnia az ATV-nek? A TV-n aktív a CEC, és az ATV-n is engedélyezve van a TV vezérlése, így bármelyiket kapcsolom ki/be, a másik is vele megy, ez szuper. Csak az kéne, hogy ha bemenetet váltok, akkor az ATV menjen alvóba. Amennyiben futva hagyok egy streamet, de közben már másik HDMI port aktíva a TV-n, akkor nem megy alvóba. Ez inkább TV beállítás kérdése lenne (LG C2), hogy jelezze azt, hogy vége a bulinak? Vagy csak lökjem ki főképernyőre az ATV-t, és így magától elalszik 15 perc múlva?
-
Sordoran
addikt
Köszönöm válaszokat! A BT kapcsolaton tudok esetleg segíteni ha átállítok valamit routeren? Más csatornára pl., vagy ez ilyen marad ha sok 2.4 GHz-es eszközöm van?
Az jópofa, hogy ha Siri-vel bekapcsolom akkor bekapcsolja a TV-t is, és át is rakja rögtön HDMI-n ha másik bemeneten volt. A kikapcsolás zavar inkább, de akkor lehet hagyom alvó módba menni. (még nincs régóta nálam, így most nézem átkapcsol-e 15 perc után.
Ezt meg tudom szokni majd, a Shield TV sose volt alvóba rakva általam, főmenübe léptem és váltottam és kész. Csak itt a visszajelző LED világít amíg ébren van az ATV, látni megy-e. (így is kapom a kritikát, hogy karácsonyfa az asztalom sok led miatt) -
Sordoran
addikt
válasz
Csabroncka #5515 üzenetére
Megjött a készülék, tegnap óta használom is. Lényegében sajnos gyengébb a BT vevő úgy látom, amit a shield távkapcsolója megoldott (hátam mögött nyomtam gombot és vette az adást), annál itt gyakran felugrik a "megszakadt a kapcsolat a távirányítóval" üzenet. Majd megszokom, hogy most már nem rakhatom magam mögé.
Ezen kívül ami fura volt, hogy ha kikapcsoltam a készüléket akkor kikapcsolta a TV-t is, ellenben bekapcsolás nem ment. CEC nem volt aktív, ennek engedélyezése után már működik oda-vissza. Azt nem értem mondjuk, miért tudta kikapcsolni enélkül a TV-t?
Azt nem lehet amúgy, hogy csak akkor menjen a TV ki/bekapcsolása ha az ő HDMI portja aktív? Volt hogy átváltottam másik HDMI-re, és látatlanba nyomtam ki az ATV-t, de ezzel a TV-t is kinyomta, holott éppen futott a PS már. -
-
Sordoran
addikt
válasz
Csabroncka #5515 üzenetére
Meglátjuk, berendeltem egyet. Köszönöm eddigi segítséget, majd ha probléma futok jövök még többért.
-
Sordoran
addikt
Az jól hangzik, ha mindent lejátszik. Közben eszembe jutott még egy kérdés:
Távirányító kapcsolata mennyire jó? Most a Shield asztalon van laptop mögött, és egy szék is útba van (meg néha én is, hátam mögött nyomom gombot), tehát nincs közvetlen rálátása, de szépen veszi mindig a jelet 3,5 méterről. Ellenben az LG TV Magic Remote-nál ha bármi útban van, akkor nem veszi hogy nyomom, pedig mindkettő BT ugye. Nem tudom, hogy a Shiled-é nagyon jó, vagy az LG-é nagyon rossz ilyen szempontból (inkább utóbbi lehet, nem véletlen adnak külön kivezetést jel fogadáshoz), de ATV esetén lehet probléma ezzel, vagy beton stabil a kapcsolat?
-
Sordoran
addikt
Köszönöm a választ neked és fPApi-nak is.
Nem tudom YT-n milyen fps változások lehetnek, nekem nem szokott feltűnni semmi (igénytelen vagyok és érzéketlen?), a HDR-t hiányolom csak. Szóval itt talán nem éreznék változást. A Twitch legutóbbi frissítése Shield-en nagyon nem jött be (csúnyult az UI), de ez talán ATV-n se lesz jobb.
Infuse valóban nem tűnik vészesen drágának, de a lifetime 40ezer nagyon sok, nincs időnként akció rá? (éves előfizetésnél 10 év után érném be, ez sok idő)
A távirányítónál nekem nagyon szépen kézre esik a Shield-nél ez a háromszög forma, és hogy világítanak gombok. Ez utóbbi biztos hiányozna.
Kodi-nál azért is emeltem ki, hogy csak SMB csatolt mappában böngészgetek, játszom le videókat. Hiába nyílt, van hozzá sok kiegészítő, nem használok egyet se, igényem sincs rá.
Inkább legyen egyszerűbb, de gördülékenyebb a működése. Csak azért még se fussak olyanba bele, hogy adott videó formátumot nem játsza le az Infuse, amit a KODI letudott. -
Sordoran
addikt
Sziasztok!
Gondolkodom egy Apple TV 2022 beszerzésén, de előtte lenne pár kérdésem, ami alapján tisztába kerülnék mire számíthatok. Mivel egy Nvidia Shield 2019 helyére venném, így aki ilyennel rendelkezett, vagy rendelkezik annak véleményére is kíváncsi lennék. Lényegre törő próbálok lenni:
- YouTube és Twitch lenne főleg használva, előfizetés függően fő streaming platformok felváltva
- KODI volt, csak SMB-n helyi hálózatról Synology NAS megosztás, más kiegészítő nem
- Új TV (LG C2) miatt 4K-s Dolby Vision filmek, ezek néha meg-meg akadtak KODI-n (hang megy, kép megáll 1-2 sec-re)
- A Shield nem bír 2 appot memóriában tartani, ha egyet megnyitok, többit bezárja háttérben, főleg KODI-ban az almappákban vándorlás ismételgetése zavaróAlábbi kérdések lennének:
1, A streaming appok hozzák ugyanazt a szintet, vagy jobbak esetleg?
2, Infuse helyettesítené-e a KODI-t? Milyen eltérések vannak, ami visszalépés, előrelépés lenne? (fájl formátumok támogatása, tekerés sebessége, megjegyzés hol jártam, mely videókat láttam már stb.)
3, Infuse úgy látom ingyenes, de van előfizetése is, számomra elég lenne fentiekre az ingyenes verzió, támogatott benne a DV?
4, Távirányító látom visszalépés lenne, így itt csak a töltés érdekel, mennyit bír egy töltéssel a ATV távirányítója?Előre is köszönöm a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Okos Otthon / Smart Home
- Háztartási gépek
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Óra topik
- Milyen routert?
- Kivégzi a Firewire-t az új macOS verzió?
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- GTA VI
- Arena Breakout: Infinite
- További aktív témák...
- i3-8100 + ASUS H310M alaplap + 8GB RAM egyben (félkonfig)
- Asztali PC , R5 5500 , RX 6700 XT , 32GB RAM , 512GB NVME , 1TB HDD
- Sony PlayStation 5 Fat 825 GB eredeti doboz, gyári kontroller
- Dell XPS 3K Érintős,core i7,16GB RAM,256-512GB SSD,ÚJ AKKU,ÚJ TÖLTŐ,Szép állapot
- AKCIÓ!!!Acer V3,FullHD core i5 6200u(4X2,8Ghz),8GBRAM,nVme
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 TomaHawk R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD RX5500 XT 8GB Rampage SHIVA TT 530W
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
- Acer Nitro 5 -AN515 - 15.6"FHD IPS 144Hz - i7-11800H - 16GB - 512GB SSD+1TB HDD -RTX 3050 - Garancia
- Lenovo Legion Pro 5 16IRX9
- BESZÁMÍTÁS! Apple Mac mini 2024 M4 16GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged