- Yettel topik
- Google Pixel topik
- iPhone topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Android szakmai topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple Watch
- A hagyományos (nem okos-) telefonok jelene és jövője
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
joey04
titán
válasz
janeszgol #153 üzenetére
Lehet valami olyan extra igény, amit nem tud az iPhone, vagy ha céges akkor külső tényezők is játszanak, vagy lehet bármi egyéb. Mondok mást. Én folyamatosan váltogatom, most éppen iPhone 7-et használok, előtte volt Mi Max 2, előtte iPhone X, előtte Redmi Note 4, előtte meg iPhone 7 Plus. Közben volt iPad, iPad Pro, MacBook Air, asztali PC, most meg MacBook Pro, régebben meg iMac is. Próbálgatom melyik a legmegfelelőbb párosítás. Jelenleg úgy érzem, hogy a tablet az, amit el tudok hagyni hosszabb távon, bár laptop és telefon használata mellett is be tudnám azért illeszteni az életembe, de így már olyan kevésszer, hogy nem éri meg. Viszont laptoppal otthon néha szűken érzem magam, meg így a játékról is le kell mondanom (a konzol csak félmegoldás, van amit csak kontrollerrel szeretek játszani, valamit meg csak bill egér kombóval). Szóval amellett, hogy teljesen azon a véleményen vagyok 10+ év tapasztalata után, hogy az Apple féle iOS sokkal jobb, stabilabb, élhetőbb, lehet, hogy mégis vissza fogok váltani gamer PC - Androidos telefon kombóra, hiszen ha nincs tabletem és laptopom, akkor Apple oldalról nem tudok olyan telefont venni, ami méretben már tablet közeli, lehetőségekben meg megközelít egy asztali rendszert. Ez egyben ugye az android hibája is, de adott élethelyzetben inkább rábólintanék. Nem mellesleg android vonalról nem is vennék csúcsgépet már, mert mondjuk lehet szebb a kijelző, meg gyorsabb a készülék, jobb a kamera meg stb, de magában a rendszerben és az alkalmazásokban olyan hibák vannak (pl egy jött egy üzenet, elolvastam, de továbbra is olvasatlannak jelölte, restart után is, aztán egyszer csak jó lett. nem tudom app, vagy android hiba volt-e, de nem is érdekel, ios alatt ilyenekből jóval kevesebb van), meg annyira ocsmány sok appnál a gui, hogy nem érzem, hogy egy felsőkategóriás eszköz lenne nálam.
155: olvasgatlak, de a véleményem nem változott, te bizony egy hater troll vagy szvsz, szerintem ezzel akkor zárhatjuk is.
-
-
S e t h
nagyúr
Vannak problémák, azt látom.
Attól hogy szajkózod a hülyeséget még nem válik igazzá.
Betege vagy a telefonnak és ezért nem lehet téged komolyan venni, iPhone tulaj szerint is ciki ahogyan fullba tolod.
Nekem még nem volt olyan telefonom amit ne kritizáltám volna, nincs olyan készülék, ami ne rendelkezne hibával.
Te nem látod melyik témában dicsértem minap az x-et, de azt sem hogy éltem kritikával a samuval szemben.
Lököd a süket a sódert a szavazatszámláló bizottságodból, hogy Jézusom, kettővel több negatív kritika jött az iPhonera, tuti hater a tag.
Ezek csak használati tárgyak, ne vedd a szívedre ha a fétisedről kiderül, hogy vannak abban is hibák.
Vegyél példát más iPhone tulajokokról, csiszolódhatnál közöttük. -
-
janeszgol
félisten
válasz
Parallaxis #140 üzenetére
De annak mi ertelme van, hogy olyan telefont hasznalsz, amit evek ota fikazol? Egy pozitiv dolgot nem olvastam toled. Van iPhone-od? Csak azert kerdem, mert azt meg mindig magasztalod. Ez nem objektivitas, hanem hulyeseg. Gondolom valami funkcio miatt maradsz a droidos Samsungoknal. De hidd el, nincs az a funkcio, ami megeri ezt. Szoval vagy tord meg picit a rolad kialakult kepet (hater) vagy valts markat, netan platformot.
-
joey04
titán
válasz
Parallaxis #140 üzenetére
A Samsungot meg ugyebár nem divat fikázni annyira, mint az Apple-t, lásd ezen oldalt és topikokat.
hagyd, hát írja, hogy neki cseszi a szemét a plusz kijelzőterület amit nyer a szigettel. Neki jobb lenne, ha felesleges káva lenne és kisebb kijelző, mert akkor nincs notch. A samsung meg szent, ott csak halkan, suttogva fogalmaz meg néha-néha kritikát.
-
-
joey04
titán
válasz
Parallaxis #145 üzenetére
na ez meg a másik szánalmas dolog. leírják, hogy szemét alma miatt mindenki ugrik a notch vonatra, majd leírják, hogy az apple már nem tud semmi újat mutatni, hiszen a szigetet meg a jack elhagyását, meg stb-t sem ők hozták elsőnek. kabaré.
-
judas13
addikt
válasz
Graphics #139 üzenetére
Almafától az erdőt nem mindig látni....
Amúgy az Eredendő Bűnt az alma követte a Noccs megidézésével. Ha ez nem történt volna meg akkor talán a szégyenteljes, egyre gyarapodó létszámmal rendelkező copy brigád sem alázná valahol magát már ennyire és ezzel párhuzamosan nézné hülyének a vásárló táborát is.
-
somogyib
őstag
válasz
Parallaxis #145 üzenetére
Ilyen nagy félszigetre nem nagyon emlékszem a X előtt. Melyikre gondolsz?
-
S e t h
nagyúr
-
.Szaki.
addikt
válasz
Parallaxis #142 üzenetére
Ez gondolom idő kérdése, aztán ki tudja.
Azt még szerettem volna írni, hogy szerintem ez a notch is egy átmeneti dolog lesz, ahogyan a Galaxyknál a hátlapi olvasó pl.
Az előző hsz-emben találtam egy hibát:
.."hogy az UI-k megfelelően legyenek optimalizálva."
De egyébként azt sem tudom, hogy az MWC-vel kapcsolatos cikkbe miért kell mindenáron beletolni az Apple-t, aki jelen sem volt ezen a rendezvényen, a notch miatt ebben a topicban nem az Apple-t kéne utálni, hogy megalkotta a szigetet, hanem azokat a gyártókat, akik szintén átvették ezt..
-
.Szaki.
addikt
"Egy helyben topog a mobilpiac, lelassult a fejlődés és a gyártók egyre agyamentebb ötletekkel állnak elő. Ilyen volt az edge vonal, most meg ez a noccs borzalom."
Ezzel maximálisan egyetértek, ma a mobilpiacon azt tartják a fejlesztők a legfontosabbnak, hogy az egész készülék egy darab kijelző legyen, ami nettó baromság, csak a szemnek szép, de ha a hasznosságot is figyelembe vesszük - aminek szerintem elsődleges szempontnak kéne lennie - akkor nem ebbe kéne a pénzt ölni, hanem pl. a kijelzőbe integrálható ujjlenyomatolvasóba, a minél kisebb, de minél nagyobb kapacitással rendelkező akkupakkokba meg mondjuk abba, hogy az UI-k megfelelően legyen optimalizálva.
"Az Apple is be akart szállni a hülyeségbe és az elitista szemléletet szem előtt tartva egy ökör újítással álltak elő, mert ez majd megkülönbözteti a telefont a többitől."
Ha a kávamentességet nevezzük hülyeségnek, akkor ebben is egyet tudunk érteni, viszont nem gondolom, hogy a megkülönböztetés volt az elsődleges cél, ez a hátlappal is megoldható. Kávamentes telefont akartak kreálni. Mit nevezünk kávamentesnek? Olyan készülék, aminek sem az oldalán, sem az alján, sem pedig a tetején nincsen vastag keret. Ezt tetszik nem tetszik 2017-ben nem lehetett megalkotni, mert nem tart ott a technológia, hogy a különféle szenzorokat, kamerát, hangszórót el lehessen tüntetni, ezt pedig valahol el kell helyezni. Ha így nézzük a dolgot, akkor van egy notch, aminek a két oldalára került az információs sáv. Tehát az iPhone esetében notch nélkül ezt nem lehetett volna megoldani, hiszen mind az oldalsó, mind az alsó keret túl vékony ahhoz, hogy oda beférjenek ezek a szenzorok. Más kérdés, hogy szerintem elegánsabb lenne ha a notch körüli rész fekete lenne.
"Hát sikerült is, nem szerepelt túl jól a telefon, de emögött más okok is álltak."
Valóban más okok is álltak emögött, én úgy gondolom, hogy nagyrészt az átlagosnál jóval magasabb ár a ludas, amit már sokak gyomra nem vett be.
"Aztán jött a többi gyártó, akik szintén a langyos pocsolyában lubickoltak, várják a csodát és úgy voltak vele , hogy lemásolják az Apple húzását, ami az egyik legnagyobb facepalm az elmúlt időszakban, mert értelme kb. annyi mint Győzikének Hegelt ajánlani olvasmánynak."
Hogy miért másolták le, ez egy nagyon jó kérdés, egyik Androidos eszköznél sincs értelme a notch-nak. Több posztban, több hsz-ben leírtuk, hogy mivel mind a Huawei P20-nak, mind az LG G7-nek, mind az Asusnak - a B brandekkel most ne foglalkozzunk - pontosan akkora kávája van alul, hogy ha azt felköltöztették volna, akkor bőven meg lett volna a helye a szenzoroknak/kamerának, így semmi szükség a notch-ra.
-
Parallaxis
addikt
Nem keresem neked vissza csak itteni cikkeket az oldalon, amelyek a nem túl jó szereplésről szóltak
Bocs, de ezt továbbra sem tudom gyenge szereplésként értelmezni.
de még a vérpistike android fan Handras is csak "jót" tudott mondani a készülékről, Magyarósiról nem is beszélve
1 iPhone-osra jut 10000 vérpistike droidos, szerinted egy videoblog készítő melyik tábort fogja megszólítani, ha népszerű akar lenni? HAndrás eddig nem ebből élt meg, mostantól viszont igen.
Én nem találkoztam olyan emberrel, akinek ne cseszte volna szemét az a belógó félsziget
Pont annyit zavar, vagy tán még annyit sem, mint a Samsung edge kialakítása (főként, hogy az utóbbi bőven okoz hátrányt is és gyakorlati haszna 0). A Samsungot meg ugyebár nem divat fikázni annyira, mint az Apple-t, lásd ezen oldalt és topikokat.
Mind az összesnek? Miként nyilatkoztattad őket erről?
Azon "gyenge" eladási számok azért jelentenek valamit. Azért, ha több X fogyott, mint S8, akkor az jelent valamit ugye?
A kakis emoji bemutatása volt pont az a prezentáció, ami nagyjából be is határolta, hogy ki a célközönség, kiknek szánják a telefont.
A kakis emojit a Google vezette be az emoji készletbe, akkor nagyjából be is határoltuk, hogy a Google mit gondol a célközönségéről és kiknek is szánja az Androidot?
Smeagolként viselkedsz, amikor bántják a drágaszágodat.
Az én "drágaszágomat" pont én fikázom, tekintve, hogy S7 Edge-em van és Android a fő rendszerem közel 10 éve. Csak a főállású haterekkel szemben nem dugom a fejem a homokba.
-
Provokáló, lenéző troll..?
Előbb azért nézz már tükörbe ici-picit.. Érdekes, ez a műfaj neked nagyon szokott menni...
Jaaa, ha más csinálja a drága Epüllel, akkor ez már neked se olyan frankó.
Meglepő, irtelen neked is vannak ilyen provokáló lenéző troll megjegyzéseid. Azok rendben vannak?
F.sza.
-
weberzolee
aktív tag
Az értő olvasás teljes hiánya
. Levezetem hogy jutottam el a hozzászólás tartalmáig hátha sikerül neked is értelmezni.
Kérdés: Akkor azt mondd meg, mi értelme van a képernyő ilyen módú "kiterjesztésének"? abban a két ficakban mi értelmeset lehet elhelyezni egy órán kívül?
Pont azt ami IOS -en az órán kívül ott van. Se többet se kevesebbet. Aki látott IOS -t tudja mi van ott. Aki látott iX -et az tudja hogy pont az van ott is mint bármely más iPhone -on. Következtetés:
A: a kérdező nem látott IOS -t ezért nem tudja
Válasz: gondolom még sose láttál IOS -t. Ott ugyanis pont annyi információ jelenik meg ami pont elfér jobb és bal oldalt.B: a kérdező Androidra gondol, ami nem derül ki a szövegkörnyezetből
Válasz: Androidon semmi, ezért nem is ott jelent meg.Megválaszoltam mindkettőt. Sőt kiemeltem a lényeget is, de csak neked mégegyszer:
Szóval igen, van értelme IOS -en.Uff.
-
S e t h
nagyúr
Rossz embernek írtad.
Neked az fáj, hogy kritizálok, de nem megfelelő arányban?
Tudod, hogy ez mit jelent?
Talán rájössz egyedül is.szerk: esetleg vmi érdemi reflektálás az általam leírtakra? Mármint az arányok felett érzett bánaton kívül, mert azon max szakember tud segíteni.
-
joey04
titán
válasz
Parallaxis #130 üzenetére
Hagyd. Ő minden Apple topikot széttrollkod, az elfajult vitás eseteknél az egyik oldalról kiragad embereket, hogy milyen gáz amit csinálnak, aztán bedobja, hogy ő aztán korrekt, mert a másik oldalt is kritizálja, mint most az edge kijelzőt. Csak nézzük meg az arányokat: S9 topik: 1 komment
iPhone topikok: 30, 25, stb, stb. Provokáló, lenéző troll. Hagyd.
-
S e t h
nagyúr
válasz
Nem keresem neked vissza csak itteni cikkeket az oldalon, amelyek a nem túl jó szereplésről szóltak, én már hónapokkal előtte írtamk, hogy a környezetemben egyre többen hagyják maguk mögött az ios rendszert, ami fura volt, mert ilyet még korábban nem tapasztaltam, de még a vérpistike android fan Handras is csak "jót" tudott mondani a készülékről, Magyarósiról nem is beszélve, szóval, igen, sikersztori a telefon, főleg a 11-es verziójú szoftverrel, meg az optimalizáltan alkalmazásokkal, amelyek nem nagyon voltak felkészülve a forradalmian bullshit noccsra.
Én nem találkoztam olyan emberrel, akinek ne cseszte volna szemét az a belógó félsziget, persze meg lehet magyarázni a hülyeséget( [link]), de tartom magamat ahhoz, hogy egy elvakult ios fan meg fogja magának ideologizálni az összes tévedést, amit a cég követ el. Ja tényleg, a cikk szerzője is biztos vérpistike android fan.
"A vásárlóknak tetszik a megoldás"
Mind az összesnek? Miként nyilatkoztattad őket erről? Ha az Applenél dolgozol, akkor elfogadom amit írsz, bár nem lesz kevésbé nevetséges. Ha idén olyan telefonnal jönnek ki, amiben kisebb lesz a belógó rész, vagy éppen meg is szűnik, akkor feltételezhetően úgy fogsz írni, mintha nem is létezett volna korábban."Nem véletlen, hogy mindegyik gyártó megpróbálja lemásolni "
Persze, az összes, kivétel nélkül, a tényekkel ne is foglalkozzunk.
A kakis emoji bemutatása volt pont az a prezentáció, ami nagyjából be is határolta, hogy ki a célközönség, kiknek szánják a telefont. Ha iphone tulajdonos lennék, akkor magamra is venném, hogy ennyire gyengeelméjűnek néz a cég.
A hasonlatod analógiájára ez olyan lenne, mintha Einstein a relativitáselméletet fingásokkal próbálta volna prezentálni.És igen, mivel nincs megújulás, másolnak egymástól, de leírtam mi a véleményem az edge kijelzőről, nem lesz más a véleményem a Samu animjairól sem, de remélem ők nem kakával próbálják bemutatni, miközben te meg támadsz mindent ami nem iOS és Smeagolként viselkedsz, amikor bántják a drágaszágodat.
-
törölt tag
válasz
Batár alsó káva? Az 5 hüvelykes készülékemen hál'Istennek van még alsó káva, nem batár, de nem is a lehető legkisebb, csak olyan átlagos - és bármilyen meglepő, ezzel így ezerszer kézreállóbb a kütyü, mint hogyha akár feljebb, akár lejjebb kéne nyúlkálnom a hüvelykujjammal. A X pont annak a megcsúfolása, amitől az iPhone sokáig az volt, ami. Egyrészt generációk óta nincs kétségbevonhatatlanul szép, letisztult, harmonikus formatervük, másrészt a felhasználóbarátság felől egyértelműen az öncélúság felé tendálnak, ez pedig előbb-utóbb vissza fog ütni.
-
Parallaxis
addikt
nem szerepelt túl jól a telefon, de emögött más okok is álltak.
Helyesebben nem jöttek be az elemzők számai, de ettől még az egyik legnagyobb számban eladott készülék lett az utóbbi negyedévben. S8/S8+-ból annyi sem fogyott, mint az X-ből, akkor az mégis hogy szerepelt?
Az összes iPhone-ból többet adtak el az utolsó negyedévben (most először), mint a Samsung az összes modelljéből. Én ezt nem tudom rossz szereplésként értelmezni.Az Apple is be akart szállni a hülyeségbe és az elitista szemléletet szem előtt tartva egy ökör újítással álltak elő, mert ez majd megkülönbözteti a telefont a többitől.
- Megkülönbözteti, mert a többi gyártó képtelen volt felfogni a lényeget és a batár alsó káva meghagyása mellett rakták be a szigetet
- Nem ökörség, max pár Androidos vérpistike képtelen felfogni, hogy a normál 18:9-es képernyő tartalomhoz kaptak az X tulajok egy plusz képernyőterületet, így nagyobb lett a hasznos terület. Vagyis semmi nem lóg bele a normál képernyőtartalomba, az hiánytalanul megvan, csak a kép felnyúlik az amúgy haszontalan felső káva területére, kirakva oda a státuszsort.
- A vásárlóknak tetszik a megoldás (nem annak a fél tucat vérpistikének számít a véleménye, akik teleszemetelik a fórumokat, hanem a vásárlóknak, akik a pénzükkel szavaznak). Nem véletlen, hogy mindegyik gyártó megpróbálja lemásolni (mondjuk sok lehetőségük nincs is, mert a káva nélküli készülék most a divat és sziget nélkül erre jelenleg nincs épkézláb megoldás).De azért sokan még így is tapsolnak, vélhetően ők még akkor is ujjonganának, ha minden oldalon lenne noccs a kakis emoji mellé.
A kakis emoji is olyasmi amit a fogalom nélküli haterek emlegetnek, mert szintén nem tudják felfogni, hogy milyen technológia van a háttérben és az mi mindenre lesz használható a jövőben.
Ők csak az animojikat látják, ami csupán techdemó az átlag user felé (a Samsung is csak ennyit fogott fel és le is másolta elég bárgyú módon).
-
S e t h
nagyúr
Egy helyben topog a mobilpiac, lelassult a fejlődés és a gyártók egyre agyamentebb ötletekkel állnak elő. Ilyen volt az edge vonal, most meg ez a noccs borzalom.
Az Apple is be akart szállni a hülyeségbe és az elitista szemléletet szem előtt tartva egy ökör újítással álltak elő, mert ez majd megkülönbözteti a telefont a többitől. Hát sikerült is, nem szerepelt túl jól a telefon, de emögött más okok is álltak.
Aztán jött a többi gyártó, akik szintén a langyos pocsolyában lubickoltak, várják a csodát és úgy voltak vele , hogy lemásolják az Apple húzását, ami az egyik legnagyobb facepalm az elmúlt időszakban, mert értelme kb. annyi mint Győzikének Hegelt ajánlani olvasmánynak.
Szóval a gyártók kéz a kézben próbálják fenntartani az érdeklődést évről-évre, sőt, van, hogy évente többször is, a vásárló meg néz tanácstalanul, hogy oké, eddig is tejeltem nektek,önként és dalolva, de most gyorsan vegyétek ki a kezeteket a zsebemből, mert hülye azért nem vagyok.
De azért sokan még így is tapsolnak, vélhetően ők még akkor is ujjonganának, ha minden oldalon lenne noccs a kakis emoji mellé. -
törölt tag
Egészen egyszerűen azért ekézi mindenki a notch-ot, mert csúnya. Ezért szidták az i6 hátlapját is. Attól a cégtől, amelyik letette az asztalra az 5s-t, mint a valaha volt egyik legszebb készüléket, az ember szimplán nem ezt várja. Évekig almáztam, ott van a polcomon a Jony Ive könyv, én tényleg szerettem a dolgaikat és évekig minden Apple eventnél csak pislogtam, hogy basszus, ezek már megint megcsinálták és megint olyan cuccokat adtak ki, hogy kivétel nélkül mindegyiket akarom most azonnal - nem a mögéjük rakott duma miatt, hanem mert olyanok a termékek. Aztán jött az i6, majd a X, és annyit mondtam mindkettőnél, hogy ennél csúnyább tervezési mellényúlást nem láttam még tőlük. Akár formai elem, akár a konstrukció diktálta, egyértelműen baklövés úgy a 6 fugázása, mint a félsziget, és mindkettő elkerülhető lett volna. Régebb volt nekik nem egy olyan megoldásuk, amivel időben ugyan nem voltak világelsők, de tényleg ők csinálták meg olyan jóra, hogy legyen értelme (pl. Touch ID). Na ezek a fajta elsőségek hiányoznak az almánál, most már jópár éve. Mindeközben pedig a tényleg jó kínai gyártók már a spájzban vannak, a mostani készülékemet már én is tőlük választottam, ezzel együtt az almán rajta tartom a szemem, mert hátha, de valami olyasmit érzek, ami sok éve a Nokia lecsúszásának a leges-legelején volt, amikor kb. csak sejteni lehetett, hogy ennek márpedig nem lesz jó vége.
-
CsabaZz
tag
válasz
weberzolee #30 üzenetére
Na, többek közt tőled nem vártam mást... igen, mindenki tudja, hogy iOS-en minden abszolút tökéletes, hiszen egy tökéletes mikrouniverzumba bármit beillesztve csak és kizárólag a tökéletességet kapjuk viszont.
Aki pedig ebben kétkedik, az irigy és sosem látott iOS-t, uff.
-
janeszgol
félisten
válasz
Juhaszatti #104 üzenetére
+1
Hihetetlen. Arra nem figyel, hogy korrekt legyen. Az hogy neki nem tetszik az Edge, lelke rajta. De ezert nem osszehasonlithato a kedvencevel, az szanalmas. Legalabb arra figyelne, hogy korrekt maradjon. Segget csinal a szajabol.
Ki igy, ki ugy kepzeli el a kava minimalizalasat. Mindegyik er. Az is erne, ha valaki teljesen lehagyna a szenzorokat, a beszedhangszorot es 100% lenne a kijelzo terjedelme az elolapon. Igaz kapna hideget emiatt, de attol az meg ervenyes lenne. -
janeszgol
félisten
válasz
Parallaxis #100 üzenetére
Szoval mivel az Edge kialakitas miatt nincs oldalkeret, ezzel novelve a StB aranyt (ezaltal ami tobb, mint az iX-en) es ez neked nem tetszik, ezert leszolod. De persze az iPhone kialakitasat mindenki fogadja el. Na most mentel at szanalmasba.
-
-
joey04
titán
válasz
tomboy0013 #101 üzenetére
nincs betüremkedés.
-
somogyib
őstag
válasz
Parallaxis #120 üzenetére
Képernyőn kívűl van? Linkeltem képeket, gondolom megnézted...
Azokon a "szigetes terület" belóg a tartalomba - és ennek semmi köze a képernyőarányhoz.
De pesze lehet úgy is magyarázni, hogy a tartalom lóg be a "sziget" két oldalára.Mindenesetre a hasznos tartalmat kitakarja.
"Az Asus lezárta ezt a kérdést egyébként úgy, hogy fektetett módban fekete marad a sziget két széle, így nem lehet kritizálni."
Éppen ezt írtam, hogy ennek így nem sok értelme van (akár Apple, akár Asus).
-
Parallaxis
addikt
válasz
somogyib #118 üzenetére
De nem így van. Képeknél, videóknál , böngészésnél kitakar a hasznos tartalomból, tehát BELÓG a notch
Tényleg nem lehet felfogni, hogy a szigetes terület a normál 18:9-es képernyőn kívül van, ergo plusz terület?????
Az Asus lezárta ezt a kérdést egyébként úgy, hogy fektetett módban fekete marad a sziget két széle, így nem lehet kritizálni
Egyébként normál esetben semmit nem zavarhat a képarány és az egységes UI miatt, de hát ezt is nehéz elhinni..
-
somogyib
őstag
válasz
Parallaxis #90 üzenetére
Ha nem foglal el a hasznos képernyő-területből , akkor úgy kellene értelmezni, mintha egy másodlagos képernyő lenne.
De nem így van. Képeknél, videóknál , böngészésnél kitakar a hasznos tartalomból, tehát BELÓG a notch (= bemetszés, rovátka, csorba...
)
Továbbá fektetett módban meg se jelennek a hasznos információk, tehát akkor teljesen haszontalan az értesítési terület.
Ahogy korábban írta valaki, valószínűleg azért kell ekkora felső felület, mert az új szenzor nem férne el kisebben.
Megértem, ha valakinek ez tetszik, de szerintem ez egy nem szép megoldás, találhattak volna ki jobbat is (Jobs szerintem nem engedett volna ki ilyen dizájnt).
-
judas13
addikt
-
tomboy0013
veterán
Lényeg a lényeg a notch-al nem oldható meg a kávamentesség mert ha én teljes képernyős app-ot (pl Youtube) akarok használni mondjuk videózásra akkor nem lesz semmivel sem több helyem mint egy kis kávás telefonnal. Lehet itt kampányolni az Apple mellett úgy ahogy 1-2 béna gyártó teszi, de ettől még egy kijelző legyen már egységes, ne legyen kiharapva belőle ennyire igénytelenül egy darab... Elhiszem hogy ez van akinek tetszik, a Fiat multipla is bejön valakinek, de attól még minden szépérzéket nélkülöző megoldásról van szó.
Végszó: Remélem lefut idén ez az agyatlanság. -
pusszycat
nagyúr
A második félévben jelenik meg a VIVO Apex se notch se káva se vita.
-
Juhaszatti
addikt
válasz
weberzolee #112 üzenetére
Van igazság abban amit mondasz, de a kávanélküliségnek a sérülékenység szempontjából nem sok jelentősége van a mai telefonoknál. Tekintve hogy a teljes előlapot üveg fedi, nem csak a kijelzőt, legtöbb esetben meg a hátlapot is.
Volt már alkalmam amúgy a sérülékenységét tesztelnem ennek a kialakításnak sajnos.
Hülye fejjel pont a fürdőben vettem le róla a tokot, mert hogy ne szívja be a párát stb. Naná hogy így ejtettem le, mellkasmagasságból egyenesen a kád szélére, onnan meg még tovább is pattant a fürdő kövére pofával. Szerintem kihordtam lábon egy kisebb infarktust, tényleg keresztet vetettem már a telefonra mielőtt felvettem. De az üvegnek se elöl se hátul semmi baja nem lett, még a legapróbb karc sem. A hangerőgomb nyomódott be végleg és menthetetlenül, úgy hogy ki se jött többet (tehát pont a széle találkozott a káddal, ami ugye így sérülékenyebb). Bevittem a Samsung szervizbe, sajnos nem tudták megmondani mennyibe fog kerülni a javítás, attól függött hogy a gomb alatti szalagkábelek sérültek-e, már minden egybe van építve sajnos. Másnap hívtak hogy mehetek érte, megoldották olcsón, 9000Ft-ból kijött a javítás.
Iszonyatos mázlim volt az biztos, de annyi mindentől függ hogy mennyire sérül a telefon egy ilyen balfaszkodás alkalmával, hogy a kialakítás különbségeinek túl nagy jelentőséget nem szabad tulajdonítani. Ha csak nem egy strapatelefonról beszélünk. -
weberzolee
aktív tag
válasz
Juhaszatti #109 üzenetére
Ezzel a törékenyebb problémát is kihúzhatjuk.
És a kávamentesség is megszűnt
hurrá. Ha alapból akkora káva lenne mint egy átlag tok akkor tok nélkül is jobban bírná. Ha nincs minimális (3-4mm) káva akkor a sérülés lehetősége jóval valószínűbb egy élre esésnél. Rengetegen használják tok nélkül az iPhone -t is és a Galaxy -t is. Könnyű belátni hogy káva nélkül sérülékenyebb a kijelző. Ez olyan mintha egy fél napos üzemidőre azzal érvelnél hogy úgyis konektor mellett használod...
-
judas13
addikt
A Noccs a mobiltelefongyártás szégyene.
Pár év múlva visszatekintve sokan tagadnák is már talán az ebben való részvételüket, de: bárki bármilyen megfontolással másolta ezen forradalmi megoldást, ő is részesévé vált ennek a merényletnek.Magam részéről Gratulálok annak a pár cégnek akik (idáig) nem álltak be ebbe a szégyenmenetbe!
Ez az én véleményem, és persze nem kötelező vele 1et érteni.
-
Parallaxis
addikt
válasz
Juhaszatti #109 üzenetére
Attól hogy a kávamentesességről beszéltünk és arról volt szó hogy csak notchal lehet teljesen megoldani. Ez megmutatja hogy nem.
Mert az alul-felül éktelenkedő 1 centis káva mellett beszélhetünk kávamentességről. Ugye most viccelsz?
Csak azt cáfolja, hogy a notch a megoldás a kávamentes kijelzőre. Nem, anélkül is megoldható.
A Samsung ezzel nem oldotta meg, így ez nem is tekinthető cáfolatnak.
-
Juhaszatti
addikt
válasz
Parallaxis #106 üzenetére
"Mitől jobb? Attól, hogy nehezebb megfogni a készüléket anélkül, hogy belenyúlj a kijelzőbe?"
Attól hogy a kávamentesességről beszéltünk és arról volt szó hogy csak notchal lehet teljesen megoldani. Ez megmutatja hogy nem.
Egyébként a beleérés körülbelül 2 hétig volt probléma, akkor is kizárólag gépelésnél. 2 hét után már nem volt probléma aközben sem, tokkal meg pláne. Tok nélkül az iX-et sem láttam még használni. Ezzel a törékenyebb problémát is kihúzhatjuk.A torzítás meg weboldalak asztali nézeténél lehet esetleg zavaró, ha valakit zavar az oldalra lefutó szöveg. Ez normál mobilos nézetben már nincs így. Képeknél kifejezetten látványos, legalábbis akinek odaadtam képeket mutatni mindenki megjegyezte hogy milyen frankón mutat rajta.
De az biztos hogy közel sem olyan zavaró mint a notch. (ez ugye szubjektív)"Ezt egyébként sem értem honnan veszed"
Onnan hogy a számok ezt mutatják:
Galaxy S9 screen to body ratio: 83,6%
iPhone X screen to body ratio: 82,9%De egyébként ez teljesen elhanyagolható különbség, senki nem fog ez alapján telefont választani. A design és szépség pedig szintén szubjektív.
Csak azt cáfolja, hogy a notch a megoldás a kávamentes kijelzőre. Nem, anélkül is megoldható. Hogy kinek melyik megoldás jön be, azt meg döntse el mindenki maga. -
weberzolee
aktív tag
válasz
Az iX körbefutó nagy fekete kávájáról valahogy hajlamosak megfeledkezni az emberek.
Minden iPhone ekkora oldalkávával rendelkezik, mert a kijelző nem ragasztva van (még szerencse). Ha cseréltél már aksit/kijelzőt iPhone -ban akkor láthattad mire kell a káva, és jó hogy így van mert rém egyszerű szétszedni plusz ennyi kell a jó fogáshoz. A műanyag + védelemről nem is beszélve... Galaxyn inkább ne kelljen kijelzőt cserélni...
-
aelod
veterán
válasz
Parallaxis #106 üzenetére
Ezzel egyet értek. A legbutább és teljesen felesleges fejlesztése a mobiliparnak az az edge kijelző. Semmi technikai haszna nincs. Cserébe nehezíti a normális fogást és amiket te is leírtál.
Egy notchal hamarabb megbarátkoznék mint egy borzalmas edge kijelzővel. -
Parallaxis
addikt
válasz
Az edge kialakítás meg nem "csal", hanem jobb kávamentességet biztosít mint a notch.
Mitől jobb?
Attól, hogy nehezebb megfogni a készüléket anélkül, hogy belenyúlj a kijelzőbe?
Attól, hogy torzítja a látott képet és a színeket?
Attól, hogy törékenyebb miatta a készülék?Az iX körbefutó nagy fekete kávájáról valahogy hajlamosak megfeledkezni az emberek.
Nem feledkeznek meg, mert ennyi káva kell a normális és biztonságos használathoz.
Egy rosszabb kijelző/előlap aránnyal rendelkező telefonról megmagyarázni hogy kisebb rajta a káva, nonszensz.
Ezt egyébként sem értem honnan veszed.
Mellékeltem fentebb egy képet a két készülékről, ahol látszik, hogy az S9-nek nagyobb a készülékháza és ennek ellenére kisebb a kijelzője, mint az iX-nek. Akkor mitől is lenne jobb az arány? -
weberzolee
aktív tag
válasz
Na meg az a betüremkedés is
Tényleg ennyire nehéz másként látni? Akkor leírom számokkal hogy miért nem betüremkedés, hanem kitüremkedés.
S9 5,8" 18,5:9
w: 64mm
h: 132mmiX 5,8" 19,5:9
w: 62mm
h: 134mmHa adott egy 62mm széles 18,5:9 kijelző, akkor az 127mm magas. Vagyis az iX kijelzője ehhez képest hosszabb 7mm -rel. Ez pont a notch mérete, tehát nem kiharapás, ott van a notch alatt egy 62mm széles 5,6" -es 18,5:9 képarányú kijelző. Remélem így sikerül a Think different. Tehát az iX ha úgytetszik 5,6" 18,5:9 kijelzőt tartalmaz extra kinyúlással az értesítési indikátoroknak.
-
Juhaszatti
addikt
válasz
"Apró gond, hogy ez azért van, mert a készülék is nagyobb és az ostoba edge kialakítás is csal, úgy meg hát nem igazán értelmes az összehasonlítás."
A kijelző/előlap arányban teljesen irreleváns a méret, hiszen egy arányszámról beszélünk. Egy 5, és egy 10 colos eszköz is összehasonlítható. Az edge kialakítás meg nem "csal", hanem jobb kávamentességet biztosít mint a notch.
Az iX körbefutó nagy fekete kávájáról valahogy hajlamosak megfeledkezni az emberek. Egy rosszabb kijelző/előlap aránnyal rendelkező telefonról megmagyarázni hogy kisebb rajta a káva, nonszensz. -
.Szaki.
addikt
válasz
Egy picikét el van már térítve ez a kávás dolog, a fenébe is elsősorban mobiltelefonokról és munkaeszközökről beszélünk..Én pedig ha kényelmesen akarom használni a telefonomat, bármikor, ha gyorsan kell, akkor is, úgy hogy mondjuk a másik kezemben a táskám van, akkor is tudjam már úgy használni, hogy ne adjak téves parancsokat az edge kijelző miatt. Engem pl baromira nem érdekel, hogy a tízévesek, akiknek apu, meg anyu megvette a telefont hogyan játszik rajta, vagy nézi valamelyik korabeli youtubert. Biztos baromi zavaró kb 1,5-2mm "kihasználatlan" terület. Egy minimális oldalkeret kell a telefonra, mert annak van funkciója, mint ahogyan a tableteknél a vastag káváknak is van.
Az alsó kávákra nincs szükség egyedül, felül pedig pont akkorára van, hogy a különféle szenzorok, kamerák, vakuk, meg egyéb dolgok elférjenek. Maximum ez lehet szerintem kérdés egy telefon esetében, hogy akkor a tetején milyen káva legyen, esztétikus, mint a Galaxy-n, vagy pedig notch. Szóval szerintem ideje volna már kicsit a használati értékeket is előtérbe helyezni, nem mindig csak a külcsínt, mert gyönyörűek a Galaxy-k, legyen az S, vagy Note, sőt az előlap szerintem szebb is, mint az iPhone X-é, de ha azt is figyelembe vesszük, hogy jó legyen használni is, akkor egy olyan koncepció lenne ideális, amit már többször leírtam: Galaxy alsó és felső káva, a X oldalsó keretével. -
Parallaxis
addikt
válasz
A szép vaskos oldalkeret aztán tök kávamentes
Az edge nélkül az S9-nél sem lenne kisebb.
Elcseszett nagyon ez a betüremkedés akárhogy próbálod magyarázni és a hasznos területet ugyanúgy befoglalja.
Az S9-nél felül és alul a káva valóban lefoglalja a hasznos területet, ami az iX-nél alul teljesen, felül részben kihasználható. (Hasonló megoldással az S9-nél majd 2 cm-el nagyobb lehetne a hasznos felület, vagy ha maradna a jelenlegi méret, akkor jó centivel rövidebb lehetne a készülék.)
Hidd el, az S10-nél már tetszeni fog ez a sziget neked is -
tomboy0013
veterán
válasz
A szép vaskos oldalkeret aztán tök kávamentes
Na meg az a betüremkedés is egy jó nagy káva ami szétcseszni az egységességet. De hát hányszor le lett már írva... Mint írtam hivhatod bárminek, attól még káva marad amit egy játéknál vagy videónál nem tudsz eltüntetni, ellenben az S9-nél kihasználható a full képernyő.
Elcseszett nagyon ez a betüremkedés akárhogy próbálod magyarázni és a hasznos területet ugyanúgy befoglalja. -
Parallaxis
addikt
válasz
tomboy0013 #96 üzenetére
ameddig kevesebb a konkurenseknél a káva normális kijelzővel addig nincs miről beszélni.
Tekintve, hogy a konkurenseknél jóval nagyobb a káva.... szóval miről is beszélsz?
Az iX-nél nincs káva, csak a sziget, a Samsungnál alul-felül ott a teljes káva, a kínai másolatoknál meg alul káva felül sziget.
Ahogy előttem is írták a szarabb kijelző/káva arány miatt értelmetlen az egész.
Ühümm... Apró gond, hogy ez azért van, mert a készülék is nagyobb és az ostoba edge kialakítás is csal, úgy meg hát nem igazán értelmes az összehasonlítás.
-
Ashitaka
tag
Köszi a rengeteg cikket és blogot a Mobilaréna teljes stábjának! Mint mindég most is jó volt titeket olvasni.
-
-
TCSZ
senior tag
Igen!
Ez a cikk rá világit a lényegre.
Pont ott nincs fejlődés ahol kéne.
+ Direkt gagyi nyomógombos telokat csinálnak, hogy az anti soc telefonokat vegyük.
A cikk íróknak köszönöm ezt a cikket és azokat amik nagy akksis telefonokról szóltak! -
tomboy0013
veterán
válasz
Parallaxis #90 üzenetére
Tehát te folyton a státuszbárt akarod nézni, nem elég ha akkor nézel rá amikor szükséges
oké...
Ahogy előttem is írták a szarabb kijelző/káva arány miatt értelmetlen az egész. Ez marhára nem teszi kávamentesebbé a kijelzőt és emellett még szét is barmolja az egységességét a kijelzőnek...
A betüremkedést meg bárhogy magyarázhatod ameddig kevesebb a konkurenseknél a káva normális kijelzővel addig nincs miről beszélni.
Nevezheted kakának a szart attól még szar marad. -
-
Juhaszatti
addikt
válasz
Parallaxis #40 üzenetére
"A gond az, hogy az emberek kávamentes készüléket akarnak és ez máshogy nem oldható meg ma még probléma nélkül.
A sziget akkor fog eltűnni és teljesen kávamentessé válni a mobil, ha kiforrnak az átlátszó kijelzők és az szükség esetén átlátszóvá tud válni a kamera előtt. Addig viszont vagy meghagyják a komplett kávát (pl. S8/S9), vagy a káva egy részét (iPhone X)."Nem egészen. Ez akkor lenne igaz, ha az iPhone X valóban kávamentesebb lenne a notch használatával. De mivel az S9 a notch nélkül is jobb kijelző/előlap aránnyal rendelkezik, teljesen feleslegessé teszi azt.
-
Mr.Silkó
veterán
Köszönjük a munkátokat!
-
válasz
Parallaxis #89 üzenetére
Hasznos területet emlegetni a notchnál... Hagyjuk már... Baj, ha nekem rohadtul nem tetszik... Nem. Ez van.
Ja, hozzáteszem, én nem akarok káva nélküli készüléket.. Nekem kell, hogy alul is legyen káva, a kezem kényelmes megtartásához.
Hihetetlen de ilyen igények is léteznek, a notch világán túl. Mondom ezt úgy, hogy volt a kezemben , kipróbáltam az iPhone X-et.
Nekem kell az a kis káva felül, ahova bizony elfér a hangszóró, és egy proximity pl. Sziget nekem nem kell ehhez
-
Parallaxis
addikt
válasz
tomboy0013 #76 üzenetére
Miért szerinted a státuszbárt csak úgy lehet eltüntetni hogy úgy is marad?
De NEM AKAROM eltüntetni, mert az ott lévő információkat látni akarom, mégpedig úgy, hogy nem foglal el helyet a képernyő hasznos területéből!
Erre kiválóan alkalmas ez a szigetes megoldás, a többi nem.múgy meg ott a teljesen kihasználható kijelző idétlen fekete belógas nélkül
Még egyszer: nem lóg be semmi a kijelzőbe! A kijelző lóg bele a felső kávába! Ha nem lógna bele, akkor egy teljes fekete káva lenne ott és elveszne fél centi a hasznos területből lent.
Aki ezt nem érti, az szerintem nem AKARJA érteni, mert divat fikázni az Apple-t (pedig a Samsung féle edge-t jobban lehetne, mert annak az ég világon semmi haszna és értelme).
-
Parallaxis
addikt
Azok a szenzorok elférnek másnál normálisan ... Nekem ennyi a bajom.
Senkinél nem fér el, ha nincsenek kávák.
Vagy meghagyod a kávákat és abban elférnek a szenzorok és kamerák, vagy nincs káva, de akkor kell egy kis terület, ahova azokat el kell helyezned.Ha meghagyod a kávákat, akkor kisebb lesz a kijelző hasznos felülete is.
Szóval azon kívül, hogy ész nélkül, divatból fikázzák páran, akkor is az Apple megoldása eddig az egyetlen, valóban járható út a káva nélküli készülékhez.
-
-
törölt tag
Közben év autója lett a kis SEAT.
-
törölt tag
Ebből egyelőre úgy tűnik nem lesz idén telefon csere. Senki nem erőltette meg magát. Már az s8-cat sem kapkodtam el az s7e után, de, hogy s9? Nem látom értelmét. Végre egyszer elhasználok egy telefont.
-
válasz
TheBikerider #83 üzenetére
Azok a szenzorok elférnek másnál normálisan ... Nekem ennyi a bajom.
De ez van. Szerintem rusnya. Ez van, remélem nem követik túl sokan. Ritka, de egy Samsung hamarabb kéne, pedig azért se ugralok
-
-
-
joey04
titán
válasz
#81733120 #72 üzenetére
A mix 2-nél már jobb a samu megoldása is. Akkor már inkább ne legyen minimál káva. A notch meg továbbra is félre van értelmezve. Nem egy szigetről kéne beszélni ami kiharap a kijelzőből, hanem arról, hogy a felnyúlással a széleken extra területet kap a kijelző, ami alapból nem lenne elérhető, használható. Persze ez csak azokra a gyártókra igaz akik nem csak designelemként használják, hanem tényleg az extra kijelző terület érdekében vetik ve.
-
válasz
Parallaxis #70 üzenetére
Nem, nem a notch-ka mellett
A notch tényleg értelmetlen, de hát ha neked ez tetszik
Mix 2 votl amúgy a kezedben, bunkó káva alul, tényleg? Mesélj még. Jó, mondjuk ha neked a nulla káva tetszik... Mondjuk akkro fura, hogy egy félsziget simán bejön
.
Részemről az évtized f.azsaga a notch. És a Mobilarena irta. Kb..
Aki eszi, egye meg. -
tomboy0013
veterán
válasz
Parallaxis #71 üzenetére
Miért szerinted a státuszbárt csak úgy lehet eltüntetni hogy úgy is marad? Nem véletlenül hoztam fel példának a System UI tuner-t, ott alulról való felfelé söpressel lekúszik a státuszbár ami néhány másodperc után eltűnik, azaz csak akkor van ott ha feltétlen szükséges valamit megnézni rajta, amúgy meg ott a teljesen kihasználható kijelző idétlen fekete belógas nélkül ami szerinted elkerülhetetlen. Na meg ennek az egész baromságnak a kifejlesztése helyett szoftveresen megoldhatták volna egységesen azt amit külsős programmal meg lehet csinálni... A kijelző egységességének szétbarmolása nagyon gáz.
-
törölt tag
válasz
Parallaxis #73 üzenetére
"Mármint, hogy nem oldották meg.
Nomeg az elülső kamerát jobb alulra tenni? ajjjaj.."
Felül sikerült, alul már nem annyira, de még mindig nem idegesít semmiféle belógó sziget, mint az iPhone X-nél, vagy az X másolatoknál. A kamerát tényleg tehették volna felülre, de ez van, reménykedhetünk, hogy a Mi Mix 2s-ben ezt kijavítják, valamint vesznek még le egy kicsit az alsó kávából is."Szerencsére nem tették, elég béna megoldás alul az a bunkó vastag káva."
Miért, a notch jobb?A hsz-em végén meg is jelöltem, hogy csak a saját véleményem írtam le, nem szeretnék vitázni senkivel sem, mert nem éri meg.
-
Parallaxis
addikt
válasz
#81733120 #72 üzenetére
A Xiaomi Mi Mix 2-je az, aminél a kávamentesítést nagyon korrektül megoldották
Mármint, hogy nem oldották meg.
Nomeg az elülső kamerát jobb alulra tenni? ajjjaj..inkább ezt másolták volna le a gyártók
Szerencsére nem tették, elég béna megoldás alul az a bunkó vastag káva.
-
törölt tag
Sajnos csalódnom kellett néhány nagyobb gyártóban/márkában, akik alkalmazták a jelenleg népszerű notch-ot, ebből szinte csak a Samsung, Sony és a Nokia maradt ki, ők azok, akik nem koppintották még az Apple-t. Számomra a Huawei, a LG és még az Asus volt, akikben a legnagyobbat csalódtam a notch miatt, aminek semmi értelme sincs. A Xiaomi Mi Mix 2-je az, aminél a kávamentesítést nagyon korrektül megoldották, le a kalappal előttük, inkább ezt másolták volna le a gyártók, ha már annyira majmolási-mániájuk van.
Viszont, hogy ne csak panaszkodjak, leírom azt, ami nekem főképp tetszett.A Samsung S9 és S9+ telefon nem sok újítást hozott az S8 és S8+ óta, amolyan ráncfelvarrást csináltak, ami egész jól sikerült, viszont az S8 tulajoknak nem biztos, hogy megéri váltaniuk, valszeg' az S10, vagy az S9 utódja - akármi is legyen majd a neve - lesz nagy dobás, mert ugye a névleges jubileumi évforduló.
A Sony új dizájnja nekem nem jött be, de specifikációilag szuper készülékeket készítettek, külön jó, hogy azokra is gondolnak, akik nem szeretnének egy tepsit, viszont szükségük van a jó kamerára és processzorra.
Utoljára pedig a Nokiát említeném meg: nekem a 8810 4G nagyon tetszik, örülök, hogy az okostelefont és a butatelefont egyesítették, így aki nem szeretne érintőképernyős telefont, ennek ellenére akar okos-funkciókat, annak nagyon is jó vétel lehet! A Nokia 1 elég rosszra sikerült, a gyártó ebben az árkategóriában már saját magának állít fel konkurenciát, amennyiért ez itthonra is eljut, annyiért házon belül Nokia 3-at is lehet kapni, amit már 35-40 ezerért bárki beszerezhet. A Nokia 8 Sirocco és a 7 Plus pedig jól sikerült!Ui.: A saját véleményemet tartalmazza a hozzászólásom!
-
Parallaxis
addikt
válasz
tomboy0013 #65 üzenetére
Edge javít a készülék küllemén ami a notch-ról finoman fogalmazva sem mondható el.
Az edge sérülékenyebbé teszi a készüléket, rontja a látványt és nehezebbé teszi a készülék használatát.
Mondhatni azt, hogy öncélú dizájnelem.
A notch-nak legalább van funkcionalitása.
A státuszbárt meg szoftveresen simán el lehet tüntetni
Ha eltünteted, nem látod az információkat, míg ha van notch, akkor látod és a hasznos területed is megvan.
Nem látom az elfogadható észérveket a részedről.
--
Ízlésekről meg értelmetlen vitázni.
-
joey04
titán
Évek óta dögunalom az egész.
-
weberzolee
aktív tag
válasz
tomboy0013 #65 üzenetére
Viszont az Edge javít a készülék küllemén ami a notch-ról finoman fogalmazva sem mondható el.
Dizájnról kár vitázni, nekem tetszik neked nem. Nekem az edge nem tetszik, és még a fogást sem segíti...A státuszbárt meg szoftveresen simán el lehet tüntetni egy androidos telefonon akit zavar(System UI Tuner és társai) és egyből egységes is lesz a kijelző meg a hasznos hely is több lesz.
IOS -en van ilyen? Nincs. Több lett a hasznos hely? Igen.
-
aelod
veterán
válasz
tomboy0013 #62 üzenetére
Gyorsabban merül mint eddig.
-
judas13
addikt
válasz
tomboy0013 #62 üzenetére
Ezt akartam kérdezni én is.
A formaterv talán de azzal nem dicsekednék. Sztereo hangszóró, DAC? Eddig is volt. Na most ez a 4K rögzítés akárhány mp-ig ha ezért nem rohanok venni akkor semmiért.
Csak azokat a böszme kávákat feledném, de a nagy újításban annak lefaragásáról megfeledkeztek, ahogy a jack meghagyásáról is. -
tomboy0013
veterán
válasz
weberzolee #63 üzenetére
Én egyiknek se látom sok értelmét, se az edge-nek se a notch-nak. Viszont az Edge javít a készülék küllemén ami a notch-ról finoman fogalmazva sem mondható el. Remélem hamar elfelejtik ezt az idétlenséget.
A státuszbárt meg szoftveresen simán el lehet tüntetni egy androidos telefonon akit zavar(System UI Tuner és társai) és egyből egységes is lesz a kijelző meg a hasznos hely is több lesz. Ez is csak egy mondvacsinált butaság.(#64) xz: A kamerával kapcsolatos dolgokban inkább várjuk ki a teszteket mert ezek marketing-nek jók de másra nem. DAC meg máshol is létezett eddig is.
-
xz
újonc
válasz
tomboy0013 #62 üzenetére
Világelső HDR-ben a Sony Xperia XZ2 kamerája.
Full HD felbontás esetén akár 960 fps-sel is tud rögzíteni
Reaktív vibrációs motor.
Még jobb 3D-s képfeldolgozás
10 bites 4K HDR felvétel készítése
Sztereó hangszóró és beépített DAC -
weberzolee
aktív tag
Már le lett írva, de ha nem sikerült elolvasni tessék:
A notch egy funkcionális dizájn elem, amellett hogy közel kávamentes kialakítást tesz lehetővé, helyet biztosít a státuszsor indikátorainak, ezzel növelve a kijelző hasznos méretét. Ha nem lenne notch, a státuszsor elvenne még fél centit a kijelzőből az alkalmazások rovására.
szerk.:
Leírod hogy mi értelme az edge -nek? -
válasz
weberzolee #60 üzenetére
Megírod, hogy mi értelme a notchnak?
-
weberzolee
aktív tag
-
válasz
Parallaxis #40 üzenetére
Akkor lehet én nézem rosszul de a látott képből fél centit hiányolok..
Mondom, itt ez a kép, nézegesd. Hát elég máshogy látjuk a dolgokat... Félig üres, félig tele pohár esete kb....
#40-esnél írod, hogy a kávamentesítés nem oldható meg máshogy... Ezért kell a notch? Akkor újabb lehetőség, hogy megnézd a lenti képet....
Tessék, itt egy érv. Létező, és használható.
-
Nartaas
tag
Gyenge show volt. A Sony dizájnváltás fáj. Reméltem, hogy csinálnak valamit kockásított mi mixet. Jelenleg egy VkWorld Mix nevu csodat hasznalok, 30 rongyba fajt
Bár a hardver nem épp csúcs és fotózni nem szabad vele de teljesen használható cucc 3 giga rammal, szép kijelzővel és a dizájnját mindenki megnézi, dicséri. Sonytól vártam volna valami hasonlót korrekt hardverrel kamerával erre jönnek ezzel a tucat dizájnnal...pfejj. Hihetetlen, hogy noname kinai gyarto bagoert osszetud hozni egy szep telefont egy Sony meg benazik.
-
blagolf
senior tag
A Samsung meg a Sony hozott valamennyi újítást, a többi meg kb kuka.
-
judas13
addikt
Remélem mostanra mindenki meg lett győzve a noccs elemi szükségességéről.
Filctollal rajzoltam magamnak egy noccsot az enyémre amíg nem veszem meg az eredetit...mert szép. -
atis78
tag
Eljen a vitakultura... Ha valaki kicsit is maskent gondolkodik es ezt le is meri irni akkor a MA hardcore forumkozossege egy emberkent kezdi ekezni hogy marhasagot beszel....
-
aelod
veterán
válasz
Parallaxis #51 üzenetére
Az iPhone X nem Androidot futtat
és ott a státuszsorban nincsenek ilyen értesítések, az iOS ezt máshogy oldja meg.
Én értem használtam IOS-t is már.
Ha S8/S9, vagy hasonló képarányú készüléked van, akkor ugyan elforgatáskor nem lesz notch, viszont ugyanúgy lesz fekete keret, mert a videók zöme 16:9-es képarányt használ. Mit is nyertél akkor?
Pont ezért mondom, hogy nem kell ez az elnyújtott képarány mert ez lesz belőle. A fejlesztők meg tudjuk, hogy mennyire vannak motiválva, hogy mindent átírjanak egy ilyen kijelző arányra.
Elég csak megnézni az itteni hozzászólásokat egy olyan készüléknél, ami nem ezt a divatirányzatot követi.
Olvass utána, hogy milyen vélemények születnek tömegével.
Tetszik, vagy sem a kávamentesítés ma már követelmény a vásárlók részéről.Akkor nem vagyok célközönség. A baj csak az, hogy lassan bekúszik mindenhova a 16:9 és a kávamentes dolog (az azzal járó félmegoldásokkal) és ez egy olyan valakinek mint én nem igazán tetszik ha új készüléket akar majd venni. És szerintem nem vagyok ezzel egyedül mint ahogy írtad te is.
-
Parallaxis
addikt
BTW androidon álló módban
Az iPhone X nem Androidot futtat
és ott a státuszsorban nincsenek ilyen értesítések, az iOS ezt máshogy oldja meg.
de ha nem kellenek és internetezek akkor van lehetőség teljes kijelzős módban böngészni.
Szuper. Ekkor lesz akkora területed, mint az iPhone X-en alapból a sziget alatt, vagyis ott nem kell teljes képernyős üzemmód ahhoz, hogy ugyanakkora terület látszódjon.
Ha videózok akkor elforgatom a telefont.
Ha S8/S9, vagy hasonló képarányú készüléked van, akkor ugyan elforgatáskor nem lesz notch, viszont ugyanúgy lesz fekete keret, mert a videók zöme 16:9-es képarányt használ. Mit is nyertél akkor?
Miért vaj érvelni egy vitában?
Az érvelés alap egy vitában, de egy olyan érvet felhozni, ami irreleváns a vitában.. nos az nem igazán jó megoldás.
Senki nem írt petíciót a gyártóknak a jack elhagyására sem, vagy a káva mentesítés miatt.
Elég csak megnézni az itteni hozzászólásokat egy olyan készüléknél, ami nem ezt a divatirányzatot követi.
Olvass utána, hogy milyen vélemények születnek tömegével.
Tetszik, vagy sem a kávamentesítés ma már követelmény a vásárlók részéről.Nem mindenki üdvözli ezt a megoldást.
Személy szerint én sem tapsolok ennek.
-
aelod
veterán
válasz
Parallaxis #40 üzenetére
Tényleg ennyire nehéz végiggondolni, hogy a látott kép fél centivel több, mert a státusz sort kitolja egy olyan területre, amit amúgy nem használsz? (Egy kérdőjel is elég amúgy)
Én értem csak a "több" szót így használd. Kitolja egy olyan terültre amit nem használok - annak a területnek a használhatósága megkérdőjelezi az értelmét a kép kiterjesztésére. Értem. BTW androidon álló módban ott vannak az értesítések de ha nem kellenek és internetezek akkor van lehetőség teljes kijelzős módban böngészni. Ha videózok akkor elforgatom a telefont. Az értékes képernyőből sehol nem takar ki semmi semmit. Problem solved.
A káva mentesítés meg egy másik sztori kicsit később.Itt adva van a keret, amiben ott vannak az érzékelők és a kamerák, majd plusz egy sor, majd plusz a státusz sor.
Mit is nyertél ezzel?
Ja semmit, csak érv egy vitában.Miért vaj érvelni egy vitában?
A gond az, hogy az emberek kávamentes készüléket akarnak és ez máshogy nem oldható meg ma még probléma nélkül
Ebben meg ne legyél 100%-ig biztos, hogy ezt akarják...Senki nem írt petíciót a gyártóknak a jack elhagyására sem, vagy a káva mentesítés miatt. Nem mindenki üdvözli ezt a megoldást.
-
aprokaroka87
nagyúr
válasz
janeszgol #47 üzenetére
Android esetén a bal oldalon ott lehetnek még ikonok.
Bizonyos service tipussal rendelkező appoknál van ez.A ram manager ezeket az appokat tényleg csak "vész" esetén zárja be.
Esetemben pl 5 ilyen kis ikon van kint.1: le/fel töltés kijelző
2: afwall+ progié
3: viper4android
4: időjárás jelző progi
5: taskerIos-en ilyen nincs?
-
kbyte1024
veterán
nagyon lapos volt az idei kiállítás. semmi izgi dolog.
-
janeszgol
félisten
válasz
Parallaxis #19 üzenetére
Ez nezopont kerdese. A piros pottyos turorudi is az emberek donto tobbsegenek feher alapon piros beuteses, de nehany ember szerint meg piros alapon feher beuteses. Szoval ki igy latja, ki ugy.
-
.Szaki.
addikt
válasz
Parallaxis #38 üzenetére
"Ne tévesszen meg az, hogy tréfás háttérképet használtak néhány fotó erejéig."
Na, hát ez baromi jó...
"Videó nézéskor nem harap ki semmit, mert a kép aránya miatt a két szélen fekete a kijelző videónézés közben."
Ezt értem, de ez nekem úgy tetszene igazán, hogy úgy töltse ki a kijelzőt, hogy a két kis fület nem tölti ki, minden mást viszont igen. Tehát ne ez a két opció legyen, hogy vagy nagyítod és akkor minden oldalról kilóg egy kicsi, vagy pedig nézed kicsiben, mert annak semmi értelme szerintem. Vagy ha a filmeknél és egyéb videóknál nem ez a sztenderd képarány, akkor meg nem értem miért erőltetik?
Ebben teljesen laikus vagyok, szóval lehet kézenfekvő a válasz, de akkor sem értem.
A notch esetében egyébként abban teljesen igazatok van, hogy Androidos telefonoknál teljesen indokolatlan, mivel az alsó káva pont olyan méretű, hogy ha azt felköltöztetnék, akkor bőven beleférne minden.
-
Parallaxis
addikt
De akkor mi értelme van Apple terméken mégis?
Az iPhone X esetén nincs vastag káva a szigeten kívül, amiben elférnének a szenzorok és a kamera, míg a kínai másolatoknál (még az LG G7-nél is) alul közel centis káva van, amit ha felül hagynak meg, minden elfér. Így a szigetnek nincs értelme.
-
Parallaxis
addikt
A státusz sor helypazarló akkor notch micsoda?
Tényleg ennyire nehéz végiggondolni, hogy a látott kép fél centivel több, mert a státusz sort kitolja egy olyan területre, amit amúgy nem használsz????
Szerintem egy ilyen megoldás kicsit finomítva sokkal értelmesebb mint a mostani "trend".
Ne menj tervezőmérnöknek...
Itt adva van a keret, amiben ott vannak az érzékelők és a kamerák, majd plusz egy sor, majd plusz a státusz sor.
Mit is nyertél ezzel?
Ja semmit, csak érv egy vitában.--
A gond az, hogy az emberek kávamentes készüléket akarnak és ez máshogy nem oldható meg ma még probléma nélkül.
A sziget akkor fog eltűnni és teljesen kávamentessé válni a mobil, ha kiforrnak az átlátszó kijelzők és az szükség esetén átlátszóvá tud válni a kamera előtt. Addig viszont vagy meghagyják a komplett kávát (pl. S8/S9), vagy a káva egy részét (iPhone X). -
válasz
weberzolee #37 üzenetére
De akkor mi értelme van Apple terméken mégis?
-
Parallaxis
addikt
Ez egy telefonnál lehet igaz jelenleg, ez pedig az LG G7, ahol ez a rész fekete sávval van kitöltve
Ne tévesszen meg az, hogy tréfás háttérképet használtak néhány fotó erejéig.
mondjuk egy videó nézésekor, vagy cikk olvasásakor tényleg kiharap a notch egy darabot.
Videó nézéskor nem harap ki semmit, mert a kép aránya miatt a két szélen fekete a kijelző videónézés közben.
Max. ha belenagyítasz a videóba, de akkor meg alul-felül elvesztesz egy elég nagy területet.Cikk olvasáskor sem gond, mert jó esetben ott fogod a készüléket és mivel (az Apple esetében egész biztosan) az UI és az alkalmazások fel vannak készülve erre, nem takar ki semmit.
-
-
mizoli
addikt
válasz
Parallaxis #19 üzenetére
"Ugyanis a sziget nem belóg a képbe, hanem a látott képet terjesztik ki a felső kávára, körülfolyatva a hardveres elemeket. "
Bravó, kiérdemeltél egy rágott almát.
-
válasz
weberzolee #30 üzenetére
IOS-en sincs értelme, ugyanis irgalmatlan kompromisszum, nem csak függőleges, de vízszintes használatnál is (böngészés, játékok, tartalomfogyasztás)...
-
aelod
veterán
válasz
weberzolee #30 üzenetére
Ott ugyanis pont annyi információ jelenik meg ami pont elfér jobb és bal oldalt.
Cserébe pont annyi dolgot takar ki a képből ami indokolatlan. Ha fáj az ujjad nem a karodat kell levágni...
-
tixem
addikt
Eddigi leglekvárabb MWC. Samsungon kívül nem tudok felidézni egy gyártót sem aki valami komolyabb/értelmes cuccal jött volna ide.
Bullshit Sony, senkit nem érdeklő LG, "kókányoljunk rá noccsot mert más önálló gondolatunk nincs" gyártók hada. Ja volt pár Nokia is. Egy plasztik banán meg egy igazi semmilyen flagship ami tavaly is vótmá, csak most már jack sincs rajta.
Gagyi na.
-
chapo
tag
válasz
weberzolee #30 üzenetére
Rohadtul nem arról volt szó, hogy mi értelme van IOS-en. Arról volt szó, miért másolja ezt a szart mindenki ész nélkül. Már azon kívül, hogy "mer epül". Láttam már IOS-t... Értő olvasás megvan?
-
válasz
weberzolee #30 üzenetére
Semmi értelme, linkeltem fentebb egy képet, nézd meg. Annak van értelme, a notch-nak nincs.
Ez a notch egy bullshit, minek oda kivágás, ha lehet teljes is a kijelző?
Nehogy már az legyen a magyarázat, hogy az IOS értelmet ad a hülyeségnek
szerk: Kijelzőt lehet többen használják, mint az előlapi kamerát ...
Ne akarjuk megmagyarázni, hogy a Notch mire jó? Semmire. Az egy darab fekete terület, haszna nulla.
-
weberzolee
aktív tag
Akkor azt mondd meg, mi értelme van a képernyő ilyen módú "kiterjesztésének"? abban a két ficakban mi értelmeset lehet elhelyezni egy órán kívül?
Androidon semmi, ezért nem is ott jelent meg. De gondolom még sose láttál IOS -t. Ott ugyanis pont annyi információ jelenik meg ami pont elfér jobb és bal oldalt. Szóval igen, van értelme IOS -en.
@Dulee
A notch egy f.szság..
Nem, az alul jobb alsó sarokban elhelyezett kamera a fa...ság... -
judas13
addikt
válasz
Parallaxis #19 üzenetére
Ezzel a notch mentő kamu marketing szövegeddel itt most tényleg sikered lett.
Csatlakoznék én is a gratulálók egyre népesebb sorához!!!!NOTCHWC 2018
-
aprokaroka87
nagyúr
Helypazarló státusz sor.
Erre magyarázatot várok
-
válasz
Parallaxis #19 üzenetére
Mesélj még kérlek...
A notch egy f.szság.. Nincs értelme. Nézd már meg ezt a képet... Itt miért nem vettek el a képernyőből területet a noccsal? Hmm?
Hozzáteszem, még mielőtt megkapom, hogy sáomifan vagyok, ha a Mix 2S-t elcseszik, a véleményem akkor is ez lesz.. Hogy egy trágyalé megoldás
-
Reggelt!
Igen... ez a Barhelónai rendezvény most lapos volt.
Az S9-nek lesz az év kamerája, erre lehet nyugodtan fogadni.
A többi tapimobilos.. unalom. A Sony nekem csalódás.
Ami jó : CAT strapamobil. Igen jól tele van pakolva.
Gemini PDA megjegyezték sokan, hogy kell nekik majd ilyen. (és történelmet is írt a megjegyzések rész : nem volt apple/szamszung istenítés a kommentekben)
A Jolla pedig van akit nem érdekel (engem meg a belógó kijelző és a Jack elhagyás) engem igen. -
válasz
Parallaxis #19 üzenetére
Ugyanis a sziget nem belóg a képbe, hanem a látott képet terjesztik ki a felső kávára, körülfolyatva a hardveres elemeket. Vagyis kapsz egy fél centinyi plusz területet ahol elfér az amúgy helypazarló státuszsor, így nagyobb a hasznos terület.
Neked véletlenül nem marketing a szakterületed?
Megmagyarázni azt, hogy valójában a notch az egy plusz, azért... kemény...
-
aelod
veterán
válasz
Parallaxis #19 üzenetére
A notch-ot nem értem miért ekézik sokan, amikor a kávamentes készülék esetén a jelenleg egyetlen normális megoldás. Ugyanis a sziget nem belóg a képbe, hanem a látott képet terjesztik ki a felső kávára, körülfolyatva a hardveres elemeket. Vagyis kapsz egy fél centinyi plusz területet ahol elfér az amúgy helypazarló státuszsor, így nagyobb a hasznos terület.
A látott képet terjesztik ki 4 ikont megjeleníthető területre.
Sok értelme van. A státusz sor helypazarló akkor notch micsoda? Hasznos terület kibővítve? Ugyan kérlek. Ezt sem ma találták fel. [link] Szerintem egy ilyen megoldás kicsit finomítva sokkal értelmesebb mint a mostani "trend"...
-
borand
aktív tag
válasz
Parallaxis #19 üzenetére
Nem a notch vesz el a kijelzőből, hanem a kijelző a kávából! Marketingesnek kéne menned tesó.
Ad 2 ncmnyi területet, de legalább jó okádékul néz ki.
-
.Szaki.
addikt
válasz
Parallaxis #19 üzenetére
"Az, hogy nincs hangszóró és a képernyő rezgetésével ad ki hangot a készülék, már önmagában felejtőssé teszi a készüléket."
Ez pontosan így van. A Xiaomi sem véletlen kukázta ezt a megoldást a Mi Mix2-nél.
"A kiugró kamera meg addig jó, amíg el nem romlik a mechanika, utána csak bosszúság."
Amiről szó van, nem tudok semmit, viszont azt a módszert simán el tudnám képzelni, ami a Huawei Matebook-nál debütált. A gombsorok közt van egy, amit ha benyomsz, akkor kiugrik a kamera. Ez simán tudna működni, ez nem tud elromlani. Ha pedig elromlana, akkor az csak jót tenne a néppel..
"Ugyanis a sziget nem belóg a képbe, hanem a látott képet terjesztik ki a felső kávára, körülfolyatva a hardveres elemeket. "
Ez egy tök jó érv és őszintén szólva eredetileg én is ebből indultam ki, de ez sajnos hibás felvetés. Ez egy telefonnál lehet igaz jelenleg, ez pedig az LG G7, ahol ez a rész fekete sávval van kitöltve, ebből gondolom én azt, hogy bármilyen más tartalom fogyasztásakor is az fekete marad, míg a többi készülék esetében, mondjuk egy videó nézésekor, vagy cikk olvasásakor tényleg kiharap a notch egy darabot. Ez utóbbi esetben nyilván nem zavaró, mert nem a kijelző tetején olvas az ember, de mondjuk egy videóból tényleg kiharap egy részt.
-
chapo
tag
válasz
Parallaxis #19 üzenetére
Akkor azt mondd meg, mi értelme van a képernyő ilyen módú "kiterjesztésének"? abban a két ficakban mi értelmeset lehet elhelyezni egy órán kívül? Státusz sor elfér - ábránd.. Csak a két széle fér el.. A minél nagyobb kijelző videóknál, stb lenne a lényeg, ahol az a
kiterjesztésficak megint csak nem ér semmit. Úgy böszmeség az egész, ahogy van. Érdekes módon akad, ahol meg tudták normálisan csinálni a kis kávát/kávanélküliséget (Oneplus 5T, Mi Mix2 - bár már a oneplus is ezzel az okádék betüremkedéssel riogat)
Mucsi után szabadon: "mindenki meghülyült?" -
Parallaxis
addikt
A legjobb megoldás (szerintem!) pont kínából jött, láttam valakinél olyan ötletet, hogy teló felső részéből ugrik elő a szelfi kamera.
Ez csak erőlködés.
A hangszóró, érzékelők és kamerák eltüntetése csak komoly kompromisszumok árán lehetséges.Az, hogy nincs hangszóró és a képernyő rezgetésével ad ki hangot a készülék, már önmagában felejtőssé teszi a készüléket. A kiugró kamera meg addig jó, amíg el nem romlik a mechanika, utána csak bosszúság.
A notch-ot nem értem miért ekézik sokan, amikor a kávamentes készülék esetén a jelenleg egyetlen normális megoldás. Ugyanis a sziget nem belóg a képbe, hanem a látott képet terjesztik ki a felső kávára, körülfolyatva a hardveres elemeket. Vagyis kapsz egy fél centinyi plusz területet ahol elfér az amúgy helypazarló státuszsor, így nagyobb a hasznos terület.
A kínai másolatokra ez persze nem igaz, mert ott megvan az alsó káva és felül a sziget is, ami egyértelműsíti, hogy ész nélküli, átgondolatlan másolás eredményei.
-
chapo
tag
Egészen hihetetlen, hogy ezek a
nagy nevűbamba gyártók még mindig képesek ész nélkül majmolni az epöl böszmeségeit.. Komolyan, lassan ott tartunk, ha eredetiséget keresünk, kínában kell körülnézni. Micsoda paradoxon -
borand
aktív tag
a Samsung meg a Sony próbált ügyeskedni a többiek meg jöttek ezzel a notchmánysággal.
-
Straw
senior tag
Őszintén szólva ennek az MWC-nek az ég világon semmi értelme nem volt, azon kívül hogy a kis de érdekes termékeket gyártó cégeknek mint a Travis pl, egy jó megjelenési lehetőség, de az összes többi gyártó akik abból élnek hogy eladható terméket tesznek le az asztalra, nem mutattak semmi eget rengetőt. Lemásoltak valamit ami még csak nem is szép, tisztelet a kivételnek.
Leírták már előttem is de masszívan egyet értek vele, hogy ez egy "menjünk oda mert minden éveben szoktunk és jó a hangulat" kiállítás volt, de érdemben nem sok újdonság történt. -
callmeakos
veterán
Elképesztőnek tartom hogy egyik baromság követi a másikat trend szinten. Elsőre a jack elhagyása, most meg ezek a notch-ok. És mind a kettőben közös hogy az Apple kezdte el. Azért mert ők elkezdték, nem biztos hogy követni kell őket, rég nem az az idő van, hogy amit az apple elkezd az világforradalomnak számít és vakon követni kell, legalábbis már csak azért sem, mert nem Jobstól jön az ötlet.
Meglepetés nem igen volt, csalódás annál inkább (ugye kedves Sony?!)
-
atike
nagyúr
Sajnos egyre inkább zsibvásár hangulata van az egésznek. Nagyon nem jó értelemben.
-
.Szaki.
addikt
Szerintem nem a vásárlók írják, a vásárlók azt veszik, amire rákényszerítik őket. Persze ezt nem szó szerint kell érteni, nyilván nem arra gondolok, hogy fegyvert tartanak a fejedhez, hogy márpedig te ilyet fogsz venni, hanem ha a legnagyobb tudású telefonokon mind lesz notch, akkor a vásárló nehezen fog olyan telefont venni, amin nincs, de megfelelő a tudása..Na meg ne feledkezzünk meg a konzumidiótákról sem, akiket az sem érdekel ha az újdonságban több a kompromisszum, de akkor is az kell, mert az új...
-
aelod
veterán
+1
A VR is mint minden csoda 3 napig tart. Most betüremkedés a menő, lehet a VR szemüvegek képébe is beillesztik virtuálisan.(#9) .Szaki.
Én semmiképp sem gondolnám, hogy ez a telefónia legfontosabb fejlesztése, hogy minél kisebb legyen a keret, sokkal szívesebben látnám ezeket az agyakat más területen dolgozni.
Nemrég megkaptam, hogy ez azért van mert a piac ezt diktálja és a piaci igényt pedig a vásárlók írják. Hát nem tudom... 10 emberből hány választaná az elb*szott kijelzős képarányú káva mentes penge vékony sikamlós telefont vagy a normális képaránnyal szerelt esetleg átlagon felüli üzemidővel kecsegtető masinákat.
-
.Szaki.
addikt
Teljesen egyetértek a cikkel.
Anno sajnos sokan megjósoltuk, hogy kb fél-egy éven belül sok telefonon lesz notch, es ez bejött, hogy ez jó vagy sem, azt ki-ki döntse el maga. Az LG G7 megoldása a legkompromisszummentesebb a szememben. Szerintem sem a legszebb megoldás, de akkor döntsük el, hogy szeretnénk-e káva nélküli telefont, vagy nem. Én semmiképp sem gondolnám, hogy ez a telefónia legfontosabb fejlesztése, hogy minél kisebb legyen a keret, sokkal szívesebben látnám ezeket az agyakat más területen dolgozni.
A notch témán kívül nekem a legnagyobb meglepetést a HMD hozta, a Nokia Sirocco-val, szerintem nagyon szépre és nagyon jóra sikerült és tudásban is rendben van. A 8110 pedig egy egész jól sikerült poén, nálam nagyobbat ütött, mint a 3310, ami szerintem nem hozott akkora retro hangulatot, mint ez. A Nokia 1 az egyedüli, amit értékelni sem tudok.
A kínai modelleket nem jellemezném, még olvasni is kínos volt, amit szerencsétlenkedtek a telefonokkal, szerintem említésre sem méltó.
A Samsung nem vitte túlzásba a fejlesztést, de én úgy gondolom, hogy nem is kell, a Galaxy S8/S8+ remekül sikerült telefonok, most pedig pontosan annyit változtattak rajta, amennyi szükséges volt, tökéletesítették. Én eddig sem gondoltam azt - bár ezzel a véleményemmel mindig egyedül maradtam - hogy évente kéne új készülékeket kihozni, bőven elég 2 évente új készüléket kihozni, ami félidőben, kap egy facelift-et. A S9 pontosan ez. Egy S8/S8+ facelift. Szerintem ez teljesen rendben van.
A Sony-nak nem igazán volt nagy dobása, ez az újfajta formavilág nekem ugyanolyan semmilyen, mint az eddigiek, az XZ2 hátlapja szerintem kicsit bénára sikeredett, de lehet csak be kell érnie a formának.
Az XZ2 Premiumban látom a jóravaló törekvést, a Compact pedig úgy gondolom, hogy továbbra is hiánypótló készülék, bár jobban örültem volna ha nem növelik a kijelzőt 5"-re, a 4,6" egy kifejezetten kényelmes méret. Ezt a Sonynak sem sikerült megértenie, hogy nem az kéne, hogy ugyanabba a házba beépítenek egy 4,6" helyett egy 5"-es kijelzőt, hanem legyen egy jóval kisebb házban 4,6".
-
Tomy Yayo
senior tag
Nem értem a mobilgyártókat, komolyan. A notchért csak ekézést kapott az Apple, a vásárlóktól is, erre mit másolnak? A legjobb megoldás (szerintem!) pont kínából jött, láttam valakinél olyan ötletet, hogy teló felső részéből ugrik elő a szelfi kamera. Ez, párosítva kijelző alatti ujjlenyomatolvasóval, és nem kell se notch, se semmi. Fény- és távolságérzékelő meg talán elfér a maradék kijelző körüli keretben.
-
Hallosz
senior tag
Meglátásom szerint, eléggé izzadságszagú volt ez az egész rendezvény.
A Sony (meg)újított, a Samsung tovább finomított, a többiek pedig Ctrl+C -> Ctrl+V
Ennyi. -
Nekem az MWC 2018 híreket olvasva úgy tűnt, hogy kb. tanácstalan az ipar, merre tovább. A Notch-mizéria olyan kínos, hogy nem értem, tényleg milyen agyhalott marketinges fejéből pattanhatott ki az az ötlet, hogy azzal reklámozzák a terméket, hogy a mi kijelzőnkön a "félsziget" kisebb, mint a másiknál. Most komolyan, reklámozni azt, hogy mi is hülyék vagyunk, csak nem annyira, az hogy lehetne pozitív üzenet?!?
A leginkább az aksik és az üzemidők fájnak nekem. Hihetettlen, hogy a kisebb gyártókat leszámítva (bár az Energizer most akkor minek is minősül?) továbbra se próbál élhető méretű aksit beszerelni a telefonba. És nem, a Note 7 nem arra példa, hogy miért nem kell nagyobb aksit szerelni a telefonba, hanem arra, hogy hogyan ne csinálják. Legyen már fél vagy egy milliméterrel vastagabb az a fránya telefon, de adjanak legalább 4000mAh-s aksit!
Az AI marketing a másik üres buzzword, komolyan, ha a telefongyártók a marketingesek helyett a mérnököket fizetné meg, sokkal látványosabb fejlődés lenne. Csak hát amíg a vásárlókat jobban érdeklik a buzzword-ök, addig egyértelmű, hogy mire fognak költeni...
Végül pedig csak nekem tűnt úgy, hogy mintha kevesebb szó lett volna a VR-ről idén?
-
Ez az Emporia Launcher nagyon tuti lett. Kicsit olyan kezdeti Android feeling
-
janeszgol
félisten
Az Emporianak jar a +1. Zseniálisan látták meg az igényt, hogy az idősebbek vagy egyszerűen a kényelmesebbek (Windows Phone-ról jöttek) is megtalálják a számításukat. Ugye a Huawei-nél tudok még ilyet, nem tudom más foglalkozik-e ezzel. Ha a beszédhangszóró is kellően hangos, akkor tényleg odafigyeltek a fontosabb dolgokra.
A Samsung fikát nem értem. Valami újat hoztak, a kamera így első blikkre bizony felveszi a kesztyűt a Google féle telefonokkal. A Sony "megújulása" esetleges, a hátlap kialakítást még terveztem volna. Az LG lélekben volt ott. A többit meg hagyjuk.Szerk.: az első hozzászólásban linkelt képen lévő frizurával kellett volna bejelentkeznetek így a végén srácok, nagy poén lett volna. Igaz utána zárni lehetett volna a MA részleget.
-
Wesder
titán
Szánalmas volt az egèsz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Realme 8i 64GB / Normál állapotban / 12 hónap jótállással
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 13 2022 M2 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest