Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Juhaszatti

addikt

válasz weberzolee #112 üzenetére

Van igazság abban amit mondasz, de a kávanélküliségnek a sérülékenység szempontjából nem sok jelentősége van a mai telefonoknál. Tekintve hogy a teljes előlapot üveg fedi, nem csak a kijelzőt, legtöbb esetben meg a hátlapot is.

Volt már alkalmam amúgy a sérülékenységét tesztelnem ennek a kialakításnak sajnos.
    Hülye fejjel pont a fürdőben vettem le róla a tokot, mert hogy ne szívja be a párát stb. Naná hogy így ejtettem le, mellkasmagasságból egyenesen a kád szélére, onnan meg még tovább is pattant a fürdő kövére pofával. Szerintem kihordtam lábon egy kisebb infarktust, tényleg keresztet vetettem már a telefonra mielőtt felvettem. De az üvegnek se elöl se hátul semmi baja nem lett, még a legapróbb karc sem. A hangerőgomb nyomódott be végleg és menthetetlenül, úgy hogy ki se jött többet (tehát pont a széle találkozott a káddal, ami ugye így sérülékenyebb). Bevittem a Samsung szervizbe, sajnos nem tudták megmondani mennyibe fog kerülni a javítás, attól függött hogy a gomb alatti szalagkábelek sérültek-e, már minden egybe van építve sajnos. Másnap hívtak hogy mehetek érte, megoldották olcsón, 9000Ft-ból kijött a javítás.
    Iszonyatos mázlim volt az biztos, de annyi mindentől függ hogy mennyire sérül a telefon egy ilyen balfaszkodás alkalmával, hogy a kialakítás különbségeinek túl nagy jelentőséget nem szabad tulajdonítani. Ha csak nem egy strapatelefonról beszélünk.

• Juhaszatti

addikt

válasz Parallaxis #106 üzenetére

"Mitől jobb? Attól, hogy nehezebb megfogni a készüléket anélkül, hogy belenyúlj a kijelzőbe?"

Attól hogy a kávamentesességről beszéltünk és arról volt szó hogy csak notchal lehet teljesen megoldani. Ez megmutatja hogy nem.
    Egyébként a beleérés körülbelül 2 hétig volt probléma, akkor is kizárólag gépelésnél. 2 hét után már nem volt probléma aközben sem, tokkal meg pláne. Tok nélkül az iX-et sem láttam még használni. Ezzel a törékenyebb problémát is kihúzhatjuk.

A torzítás meg weboldalak asztali nézeténél lehet esetleg zavaró, ha valakit zavar az oldalra lefutó szöveg. Ez normál mobilos nézetben már nincs így. Képeknél kifejezetten látványos, legalábbis akinek odaadtam képeket mutatni mindenki megjegyezte hogy milyen frankón mutat rajta.
    De az biztos hogy közel sem olyan zavaró mint a notch. (ez ugye szubjektív)

"Ezt egyébként sem értem honnan veszed"

Onnan hogy a számok ezt mutatják:
    Galaxy S9 screen to body ratio: 83,6%
    iPhone X screen to body ratio: 82,9%

De egyébként ez teljesen elhanyagolható különbség, senki nem fog ez alapján telefont választani. A design és szépség pedig szintén szubjektív.
    Csak azt cáfolja, hogy a notch a megoldás a kávamentes kijelzőre. Nem, anélkül is megoldható. Hogy kinek melyik megoldás jön be, azt meg döntse el mindenki maga.

• Juhaszatti

addikt

válasz Parallaxis #100 üzenetére

"Apró gond, hogy ez azért van, mert a készülék is nagyobb és az ostoba edge kialakítás is csal, úgy meg hát nem igazán értelmes az összehasonlítás."

A kijelző/előlap arányban teljesen irreleváns a méret, hiszen egy arányszámról beszélünk. Egy 5, és egy 10 colos eszköz is összehasonlítható. Az edge kialakítás meg nem "csal", hanem jobb kávamentességet biztosít mint a notch.
    Az iX körbefutó nagy fekete kávájáról valahogy hajlamosak megfeledkezni az emberek. Egy rosszabb kijelző/előlap aránnyal rendelkező telefonról megmagyarázni hogy kisebb rajta a káva, nonszensz.

• Juhaszatti

addikt

válasz Parallaxis #40 üzenetére

"A gond az, hogy az emberek kávamentes készüléket akarnak és ez máshogy nem oldható meg ma még probléma nélkül.
    A sziget akkor fog eltűnni és teljesen kávamentessé válni a mobil, ha kiforrnak az átlátszó kijelzők és az szükség esetén átlátszóvá tud válni a kamera előtt. Addig viszont vagy meghagyják a komplett kávát (pl. S8/S9), vagy a káva egy részét (iPhone X)."

Nem egészen. Ez akkor lenne igaz, ha az iPhone X valóban kávamentesebb lenne a notch használatával. De mivel az S9 a notch nélkül is jobb kijelző/előlap aránnyal rendelkezik, teljesen feleslegessé teszi azt.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés