- Magisk
- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
Új hozzászólás Aktív témák
-
joey04
titán
válasz
tomboy0013 #101 üzenetére
nincs betüremkedés.
-
weberzolee
aktív tag
válasz
Na meg az a betüremkedés is
Tényleg ennyire nehéz másként látni? Akkor leírom számokkal hogy miért nem betüremkedés, hanem kitüremkedés.
S9 5,8" 18,5:9
w: 64mm
h: 132mmiX 5,8" 19,5:9
w: 62mm
h: 134mmHa adott egy 62mm széles 18,5:9 kijelző, akkor az 127mm magas. Vagyis az iX kijelzője ehhez képest hosszabb 7mm -rel. Ez pont a notch mérete, tehát nem kiharapás, ott van a notch alatt egy 62mm széles 5,6" -es 18,5:9 képarányú kijelző. Remélem így sikerül a Think different. Tehát az iX ha úgytetszik 5,6" 18,5:9 kijelzőt tartalmaz extra kinyúlással az értesítési indikátoroknak.
-
.Szaki.
addikt
válasz
Egy picikét el van már térítve ez a kávás dolog, a fenébe is elsősorban mobiltelefonokról és munkaeszközökről beszélünk..Én pedig ha kényelmesen akarom használni a telefonomat, bármikor, ha gyorsan kell, akkor is, úgy hogy mondjuk a másik kezemben a táskám van, akkor is tudjam már úgy használni, hogy ne adjak téves parancsokat az edge kijelző miatt. Engem pl baromira nem érdekel, hogy a tízévesek, akiknek apu, meg anyu megvette a telefont hogyan játszik rajta, vagy nézi valamelyik korabeli youtubert. Biztos baromi zavaró kb 1,5-2mm "kihasználatlan" terület. Egy minimális oldalkeret kell a telefonra, mert annak van funkciója, mint ahogyan a tableteknél a vastag káváknak is van.
Az alsó kávákra nincs szükség egyedül, felül pedig pont akkorára van, hogy a különféle szenzorok, kamerák, vakuk, meg egyéb dolgok elférjenek. Maximum ez lehet szerintem kérdés egy telefon esetében, hogy akkor a tetején milyen káva legyen, esztétikus, mint a Galaxy-n, vagy pedig notch. Szóval szerintem ideje volna már kicsit a használati értékeket is előtérbe helyezni, nem mindig csak a külcsínt, mert gyönyörűek a Galaxy-k, legyen az S, vagy Note, sőt az előlap szerintem szebb is, mint az iPhone X-é, de ha azt is figyelembe vesszük, hogy jó legyen használni is, akkor egy olyan koncepció lenne ideális, amit már többször leírtam: Galaxy alsó és felső káva, a X oldalsó keretével. -
Parallaxis
addikt
válasz
A szép vaskos oldalkeret aztán tök kávamentes
Az edge nélkül az S9-nél sem lenne kisebb.
Elcseszett nagyon ez a betüremkedés akárhogy próbálod magyarázni és a hasznos területet ugyanúgy befoglalja.
Az S9-nél felül és alul a káva valóban lefoglalja a hasznos területet, ami az iX-nél alul teljesen, felül részben kihasználható. (Hasonló megoldással az S9-nél majd 2 cm-el nagyobb lehetne a hasznos felület, vagy ha maradna a jelenlegi méret, akkor jó centivel rövidebb lehetne a készülék.)
Hidd el, az S10-nél már tetszeni fog ez a sziget neked is -
Parallaxis
addikt
válasz
tomboy0013 #96 üzenetére
ameddig kevesebb a konkurenseknél a káva normális kijelzővel addig nincs miről beszélni.
Tekintve, hogy a konkurenseknél jóval nagyobb a káva.... szóval miről is beszélsz?
Az iX-nél nincs káva, csak a sziget, a Samsungnál alul-felül ott a teljes káva, a kínai másolatoknál meg alul káva felül sziget.
Ahogy előttem is írták a szarabb kijelző/káva arány miatt értelmetlen az egész.
Ühümm... Apró gond, hogy ez azért van, mert a készülék is nagyobb és az ostoba edge kialakítás is csal, úgy meg hát nem igazán értelmes az összehasonlítás.
-
Parallaxis
addikt
válasz
tomboy0013 #76 üzenetére
Miért szerinted a státuszbárt csak úgy lehet eltüntetni hogy úgy is marad?
De NEM AKAROM eltüntetni, mert az ott lévő információkat látni akarom, mégpedig úgy, hogy nem foglal el helyet a képernyő hasznos területéből!
Erre kiválóan alkalmas ez a szigetes megoldás, a többi nem.múgy meg ott a teljesen kihasználható kijelző idétlen fekete belógas nélkül
Még egyszer: nem lóg be semmi a kijelzőbe! A kijelző lóg bele a felső kávába! Ha nem lógna bele, akkor egy teljes fekete káva lenne ott és elveszne fél centi a hasznos területből lent.
Aki ezt nem érti, az szerintem nem AKARJA érteni, mert divat fikázni az Apple-t (pedig a Samsung féle edge-t jobban lehetne, mert annak az ég világon semmi haszna és értelme).
-
Parallaxis
addikt
válasz
tomboy0013 #65 üzenetére
Edge javít a készülék küllemén ami a notch-ról finoman fogalmazva sem mondható el.
Az edge sérülékenyebbé teszi a készüléket, rontja a látványt és nehezebbé teszi a készülék használatát.
Mondhatni azt, hogy öncélú dizájnelem.
A notch-nak legalább van funkcionalitása.
A státuszbárt meg szoftveresen simán el lehet tüntetni
Ha eltünteted, nem látod az információkat, míg ha van notch, akkor látod és a hasznos területed is megvan.
Nem látom az elfogadható észérveket a részedről.
--
Ízlésekről meg értelmetlen vitázni.
-
weberzolee
aktív tag
válasz
tomboy0013 #65 üzenetére
Viszont az Edge javít a készülék küllemén ami a notch-ról finoman fogalmazva sem mondható el.
Dizájnról kár vitázni, nekem tetszik neked nem. Nekem az edge nem tetszik, és még a fogást sem segíti...A státuszbárt meg szoftveresen simán el lehet tüntetni egy androidos telefonon akit zavar(System UI Tuner és társai) és egyből egységes is lesz a kijelző meg a hasznos hely is több lesz.
IOS -en van ilyen? Nincs. Több lett a hasznos hely? Igen.
-
aelod
veterán
válasz
tomboy0013 #62 üzenetére
Gyorsabban merül mint eddig.
-
judas13
addikt
válasz
tomboy0013 #62 üzenetére
Ezt akartam kérdezni én is.
A formaterv talán de azzal nem dicsekednék. Sztereo hangszóró, DAC? Eddig is volt. Na most ez a 4K rögzítés akárhány mp-ig ha ezért nem rohanok venni akkor semmiért.
Csak azokat a böszme kávákat feledném, de a nagy újításban annak lefaragásáról megfeledkeztek, ahogy a jack meghagyásáról is. -
xz
újonc
válasz
tomboy0013 #62 üzenetére
Világelső HDR-ben a Sony Xperia XZ2 kamerája.
Full HD felbontás esetén akár 960 fps-sel is tud rögzíteni
Reaktív vibrációs motor.
Még jobb 3D-s képfeldolgozás
10 bites 4K HDR felvétel készítése
Sztereó hangszóró és beépített DAC
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Végleg lenyomta a tévét a streaming az USA-ban
- NBA és kosárlabda topic
- Viccrovat
- Pokoli repetát hoz az új GeForce driver
- SSD kibeszélő
- Vezetékes FEJhallgatók
- További aktív témák...
- Új, makulátlan állapotú Samsung Z Fold 6 256GB Tengerészkék, független, 2 év garancia
- Apple iPhone 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S24 Ultra 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Google Pixel 9 Pro 5G 16/256GB Szürke Színben Bontatlan 12 Hó Garanciával
- iPhone XS Max 64GB LEÍRÁST OLVASS!
- 124 - Lenovo Yoga Pro 7 (14IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060 (48 hónap garancia!) (ELKELT)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Honor X7B szép állapotban 6/128GB fekete / 12 hónap jótállással!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X250 - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 12,5" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! HP ProBook 430 G3 - i5-6GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" HD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest