- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- VoLTE/VoWiFi
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
Új hozzászólás Aktív témák
-
.Szaki.
addikt
válasz
Parallaxis #142 üzenetére
Ez gondolom idő kérdése, aztán ki tudja.
Azt még szerettem volna írni, hogy szerintem ez a notch is egy átmeneti dolog lesz, ahogyan a Galaxyknál a hátlapi olvasó pl.
Az előző hsz-emben találtam egy hibát:
.."hogy az UI-k megfelelően legyenek optimalizálva."
De egyébként azt sem tudom, hogy az MWC-vel kapcsolatos cikkbe miért kell mindenáron beletolni az Apple-t, aki jelen sem volt ezen a rendezvényen, a notch miatt ebben a topicban nem az Apple-t kéne utálni, hogy megalkotta a szigetet, hanem azokat a gyártókat, akik szintén átvették ezt..
-
.Szaki.
addikt
"Egy helyben topog a mobilpiac, lelassult a fejlődés és a gyártók egyre agyamentebb ötletekkel állnak elő. Ilyen volt az edge vonal, most meg ez a noccs borzalom."
Ezzel maximálisan egyetértek, ma a mobilpiacon azt tartják a fejlesztők a legfontosabbnak, hogy az egész készülék egy darab kijelző legyen, ami nettó baromság, csak a szemnek szép, de ha a hasznosságot is figyelembe vesszük - aminek szerintem elsődleges szempontnak kéne lennie - akkor nem ebbe kéne a pénzt ölni, hanem pl. a kijelzőbe integrálható ujjlenyomatolvasóba, a minél kisebb, de minél nagyobb kapacitással rendelkező akkupakkokba meg mondjuk abba, hogy az UI-k megfelelően legyen optimalizálva.
"Az Apple is be akart szállni a hülyeségbe és az elitista szemléletet szem előtt tartva egy ökör újítással álltak elő, mert ez majd megkülönbözteti a telefont a többitől."
Ha a kávamentességet nevezzük hülyeségnek, akkor ebben is egyet tudunk érteni, viszont nem gondolom, hogy a megkülönböztetés volt az elsődleges cél, ez a hátlappal is megoldható. Kávamentes telefont akartak kreálni. Mit nevezünk kávamentesnek? Olyan készülék, aminek sem az oldalán, sem az alján, sem pedig a tetején nincsen vastag keret. Ezt tetszik nem tetszik 2017-ben nem lehetett megalkotni, mert nem tart ott a technológia, hogy a különféle szenzorokat, kamerát, hangszórót el lehessen tüntetni, ezt pedig valahol el kell helyezni. Ha így nézzük a dolgot, akkor van egy notch, aminek a két oldalára került az információs sáv. Tehát az iPhone esetében notch nélkül ezt nem lehetett volna megoldani, hiszen mind az oldalsó, mind az alsó keret túl vékony ahhoz, hogy oda beférjenek ezek a szenzorok. Más kérdés, hogy szerintem elegánsabb lenne ha a notch körüli rész fekete lenne.
"Hát sikerült is, nem szerepelt túl jól a telefon, de emögött más okok is álltak."
Valóban más okok is álltak emögött, én úgy gondolom, hogy nagyrészt az átlagosnál jóval magasabb ár a ludas, amit már sokak gyomra nem vett be.
"Aztán jött a többi gyártó, akik szintén a langyos pocsolyában lubickoltak, várják a csodát és úgy voltak vele , hogy lemásolják az Apple húzását, ami az egyik legnagyobb facepalm az elmúlt időszakban, mert értelme kb. annyi mint Győzikének Hegelt ajánlani olvasmánynak."
Hogy miért másolták le, ez egy nagyon jó kérdés, egyik Androidos eszköznél sincs értelme a notch-nak. Több posztban, több hsz-ben leírtuk, hogy mivel mind a Huawei P20-nak, mind az LG G7-nek, mind az Asusnak - a B brandekkel most ne foglalkozzunk - pontosan akkora kávája van alul, hogy ha azt felköltöztették volna, akkor bőven meg lett volna a helye a szenzoroknak/kamerának, így semmi szükség a notch-ra.
-
.Szaki.
addikt
válasz
tomboy0013 #101 üzenetére
Egy picikét el van már térítve ez a kávás dolog, a fenébe is elsősorban mobiltelefonokról és munkaeszközökről beszélünk..Én pedig ha kényelmesen akarom használni a telefonomat, bármikor, ha gyorsan kell, akkor is, úgy hogy mondjuk a másik kezemben a táskám van, akkor is tudjam már úgy használni, hogy ne adjak téves parancsokat az edge kijelző miatt. Engem pl baromira nem érdekel, hogy a tízévesek, akiknek apu, meg anyu megvette a telefont hogyan játszik rajta, vagy nézi valamelyik korabeli youtubert. Biztos baromi zavaró kb 1,5-2mm "kihasználatlan" terület. Egy minimális oldalkeret kell a telefonra, mert annak van funkciója, mint ahogyan a tableteknél a vastag káváknak is van.
Az alsó kávákra nincs szükség egyedül, felül pedig pont akkorára van, hogy a különféle szenzorok, kamerák, vakuk, meg egyéb dolgok elférjenek. Maximum ez lehet szerintem kérdés egy telefon esetében, hogy akkor a tetején milyen káva legyen, esztétikus, mint a Galaxy-n, vagy pedig notch. Szóval szerintem ideje volna már kicsit a használati értékeket is előtérbe helyezni, nem mindig csak a külcsínt, mert gyönyörűek a Galaxy-k, legyen az S, vagy Note, sőt az előlap szerintem szebb is, mint az iPhone X-é, de ha azt is figyelembe vesszük, hogy jó legyen használni is, akkor egy olyan koncepció lenne ideális, amit már többször leírtam: Galaxy alsó és felső káva, a X oldalsó keretével. -
.Szaki.
addikt
válasz
Parallaxis #38 üzenetére
"Ne tévesszen meg az, hogy tréfás háttérképet használtak néhány fotó erejéig."
Na, hát ez baromi jó...
"Videó nézéskor nem harap ki semmit, mert a kép aránya miatt a két szélen fekete a kijelző videónézés közben."
Ezt értem, de ez nekem úgy tetszene igazán, hogy úgy töltse ki a kijelzőt, hogy a két kis fület nem tölti ki, minden mást viszont igen. Tehát ne ez a két opció legyen, hogy vagy nagyítod és akkor minden oldalról kilóg egy kicsi, vagy pedig nézed kicsiben, mert annak semmi értelme szerintem. Vagy ha a filmeknél és egyéb videóknál nem ez a sztenderd képarány, akkor meg nem értem miért erőltetik?
Ebben teljesen laikus vagyok, szóval lehet kézenfekvő a válasz, de akkor sem értem.
A notch esetében egyébként abban teljesen igazatok van, hogy Androidos telefonoknál teljesen indokolatlan, mivel az alsó káva pont olyan méretű, hogy ha azt felköltöztetnék, akkor bőven beleférne minden.
-
.Szaki.
addikt
válasz
Parallaxis #19 üzenetére
"Az, hogy nincs hangszóró és a képernyő rezgetésével ad ki hangot a készülék, már önmagában felejtőssé teszi a készüléket."
Ez pontosan így van. A Xiaomi sem véletlen kukázta ezt a megoldást a Mi Mix2-nél.
"A kiugró kamera meg addig jó, amíg el nem romlik a mechanika, utána csak bosszúság."
Amiről szó van, nem tudok semmit, viszont azt a módszert simán el tudnám képzelni, ami a Huawei Matebook-nál debütált. A gombsorok közt van egy, amit ha benyomsz, akkor kiugrik a kamera. Ez simán tudna működni, ez nem tud elromlani. Ha pedig elromlana, akkor az csak jót tenne a néppel..
"Ugyanis a sziget nem belóg a képbe, hanem a látott képet terjesztik ki a felső kávára, körülfolyatva a hardveres elemeket. "
Ez egy tök jó érv és őszintén szólva eredetileg én is ebből indultam ki, de ez sajnos hibás felvetés. Ez egy telefonnál lehet igaz jelenleg, ez pedig az LG G7, ahol ez a rész fekete sávval van kitöltve, ebből gondolom én azt, hogy bármilyen más tartalom fogyasztásakor is az fekete marad, míg a többi készülék esetében, mondjuk egy videó nézésekor, vagy cikk olvasásakor tényleg kiharap a notch egy darabot. Ez utóbbi esetben nyilván nem zavaró, mert nem a kijelző tetején olvas az ember, de mondjuk egy videóból tényleg kiharap egy részt.
-
.Szaki.
addikt
Szerintem nem a vásárlók írják, a vásárlók azt veszik, amire rákényszerítik őket. Persze ezt nem szó szerint kell érteni, nyilván nem arra gondolok, hogy fegyvert tartanak a fejedhez, hogy márpedig te ilyet fogsz venni, hanem ha a legnagyobb tudású telefonokon mind lesz notch, akkor a vásárló nehezen fog olyan telefont venni, amin nincs, de megfelelő a tudása..Na meg ne feledkezzünk meg a konzumidiótákról sem, akiket az sem érdekel ha az újdonságban több a kompromisszum, de akkor is az kell, mert az új...
-
.Szaki.
addikt
Teljesen egyetértek a cikkel.
Anno sajnos sokan megjósoltuk, hogy kb fél-egy éven belül sok telefonon lesz notch, es ez bejött, hogy ez jó vagy sem, azt ki-ki döntse el maga. Az LG G7 megoldása a legkompromisszummentesebb a szememben. Szerintem sem a legszebb megoldás, de akkor döntsük el, hogy szeretnénk-e káva nélküli telefont, vagy nem. Én semmiképp sem gondolnám, hogy ez a telefónia legfontosabb fejlesztése, hogy minél kisebb legyen a keret, sokkal szívesebben látnám ezeket az agyakat más területen dolgozni.
A notch témán kívül nekem a legnagyobb meglepetést a HMD hozta, a Nokia Sirocco-val, szerintem nagyon szépre és nagyon jóra sikerült és tudásban is rendben van. A 8110 pedig egy egész jól sikerült poén, nálam nagyobbat ütött, mint a 3310, ami szerintem nem hozott akkora retro hangulatot, mint ez. A Nokia 1 az egyedüli, amit értékelni sem tudok.
A kínai modelleket nem jellemezném, még olvasni is kínos volt, amit szerencsétlenkedtek a telefonokkal, szerintem említésre sem méltó.
A Samsung nem vitte túlzásba a fejlesztést, de én úgy gondolom, hogy nem is kell, a Galaxy S8/S8+ remekül sikerült telefonok, most pedig pontosan annyit változtattak rajta, amennyi szükséges volt, tökéletesítették. Én eddig sem gondoltam azt - bár ezzel a véleményemmel mindig egyedül maradtam - hogy évente kéne új készülékeket kihozni, bőven elég 2 évente új készüléket kihozni, ami félidőben, kap egy facelift-et. A S9 pontosan ez. Egy S8/S8+ facelift. Szerintem ez teljesen rendben van.
A Sony-nak nem igazán volt nagy dobása, ez az újfajta formavilág nekem ugyanolyan semmilyen, mint az eddigiek, az XZ2 hátlapja szerintem kicsit bénára sikeredett, de lehet csak be kell érnie a formának.
Az XZ2 Premiumban látom a jóravaló törekvést, a Compact pedig úgy gondolom, hogy továbbra is hiánypótló készülék, bár jobban örültem volna ha nem növelik a kijelzőt 5"-re, a 4,6" egy kifejezetten kényelmes méret. Ezt a Sonynak sem sikerült megértenie, hogy nem az kéne, hogy ugyanabba a házba beépítenek egy 4,6" helyett egy 5"-es kijelzőt, hanem legyen egy jóval kisebb házban 4,6".
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós kamerák
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- hdanesz: Hyundai Ioniq 28 kWh 2018 2. felvonás
- Gamepad
- Apple MacBook
- Milyen program, ami...?
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- Apple iPhone 13 Pro , 128GB , Kártyafüggetlen
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- T Phone Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi A3 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest