Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
szőröscica
addikt
Eladni kár. 120-ért vettem, most kapnék érte jó esetben 55-öt.
Ennyiért max egy középkategóriás navit veszek, ami tud ugyan tmc-t, de se net, se kamera, se semmi más mellé.Navinak meg éppen jó a Milestone is, ahhoz még elég megbízható.
De olyan telefon nem kell, ami random újraindulgat, lemászik a hálózatról, illetve egyéb ilyen hülyeségeket csinál.A telefon nekem 3 dolgot tudjon: legyek elérhető vele minden körülmények között, sms-t tudjon írni, és legyen benne bluetooth. Ezeket MEGBÍZHATÓAN, MINDIG tudnia kell. Erre a Milestone nem képes. Hiába tud ezer másik dolgot, az alapon megbukott.
-
-
Rickazoid
addikt
Voltak kísérletek USB-s eszközök csatlakoztatására, állítólag USB-s billentyűzetet működésre lehet bírni, ha csinálsz egy átalakító kábelt (venni nem lehet), de nem mindenkinek sikerült és ennél tovább nem jutottak. Gondolom ilyen alapon csak áram leadásra is használható lehet. Sose próbáltam, de ha tennél egy kísérletet, bővebben itt olvashatsz róla. Ha megpróbálod, írd majd le mire jutottál.
-
Phami
tag
Nekem a MIUI az hasított, mint a szél, bár a GPS sz*r*kszott kicsit és nem nagyon tudom miért :S
Gyári FroYo: Az első két órában hasított, mint a villám. Ez az első két óra voltNa azóta még 1.2 GHz-en is rajzolódnak az igonok Go Ex Launcherrel... Nevetséges szóval megírom a tesztem róla és megy vissza a Miui. A legjobb amit eddig kaphattam Milestone-ra
-
petipetya
nagyúr
Használtam és használni fogok még miui-t a gyári rom-on kívül. A főzöttek közül a miui a kedvencem, mind aksi használatban, kezelhetőségben, témázhatóságban és kinézetben, gyorsaságban stb. - egyszóval mindenben.
Minden hívást megkapsz. A régebbi miui-kon még bénáztam ezzel, az újabbakon már kiforrottabb és egyszerű a híváskezelés, illetve az sms-ek kezelése is. A híváslista a go contact-hoz hasonló, az sms pedig a go sms-hez. Nem indul újra, és a gps is mindig működik, ha akarod.
-
szőröscica
addikt
Figyi, szerintem próbáld ki. MINDEN készüléken másképp viselkednek ezek a romok, volt akinek a cm7 hasított, nálam nagyon lomha volt. Nem tudhatjuk, hogy ami nálunk jó, az másoknál is jó lesz-e.
Mivel egy romot felrakni nem több, mint 10 perc, ezért szerintem a legbiztosabb, ha te magad győződsz meg róla, hogy tetszik-e.
-
F_Gergely
őstag
Beállítottam a gmailben de az csak a gmail-es fiókomat látja a többit nem, viszont megnéztem a mail beállításokat ujra és ott is be lehet állítani (rezgés, csengőhang), ezek szerint nem voltam elég figyelmes! Köszönöm a segítséget!
Ha valaki tud valamit a K9 mail kliensről akkor azt megköszönném ha megosztaná, szemezek a programmal, mert a gyári is jó, viszont én nem szeretem ha éjszaka is csörög a telefon hogy mailem jött. (nokiáknál cseles be lehet állítani hogy mikor keresse a leveleket a kiszolgálón). Ahogy néztem ez a kliens ezt tudja és be lehet állítani délután ha lesz időm kipróbálom. De ha valki tud jobbat akkor azt is várom!
-
-
bwoay
nagyúr
-
petipetya
nagyúr
A kérdőjelesek érdekelnek igazán, a többit nyugodt szívvel gyalulom:
3G mobile hotspot
android live wallpapers
?atcommand service
?audio effects
browser
?browser message
?certificate installer
com.motorola.worldclock
corporate directory
?dmservice
?fota
?google partner setup
help centre
home screen tips
live wallpaper picker
magic smoke wallpapers
moto car home
motonav
?mtlrdialog
music visualisation wallpaper
?pgm system
quickoffice
street view
?tts serviceF_Gergely:
A root során ugrik a garancia, ám simán vissza lehet állítani az eredeti állapotba a telefont, ha az rdslite segítségével visszateszed a gyári 2.2-őt rá. A root rendszergazdai jogosultságot ad a telefonnak. -
petipetya
nagyúr
Lentebb - nem is kellene olyan sokat lefelé lapozni... - mindent megtalálsz, illetve ha a keresőbe beírod a kulcsszavakat, akkor arra minden témába vágó hsz-t kiad a gép.
A gyári 2.2-őt csak teljes formattal tedd fel, másként nem fog normálisan működni és lassú lehet.
Root és proci húzás lerása itt.
Most néztem meg neked a gps-t, gyári 2.2 alatt pár mp alatt megtalálta a műholdat a gugli maps és lokalizálta a helyemet, pedig épületben vagyok. Navigációs programmal nincs tapasztalatom és nem is lesz.
-
F_Gergely
őstag
Szia! Hát minden kérdésedre sajnos én nem tudom megadni a választ, friss 2 napos tulajdonosként viszont azért egy kis infót tudok mondani.
Nekem gyári 2.2-val van a telefon, nem berheltem rajta semmit.
Stabilnak stabil, gyorsan fut, a GPS számomra is fontos napi szinten használom én is, villámgyorsan talál jelet, és 100%-ig pozicionál de valami hihetetlen volt számomra hogy még azt is meg tudja jelöl a kis nyilacska hogy az úttal párhuzamosan vagy merőlegesen állok, kegyetlen jó! Szóval a GPS-t nem kell féltened menni fog és gyönyörűen! Gyorsaságra mindenki mást mondd nekem eddig nincsen rá panaszom, de mivel két napos a készülék még bármi lehetséges, tény hogy szoknom kell és rájönni az apróbb hülyeségeire de eddig kellemesen csalódtam benne.Más: email fiókjaimat sikerült beálíltanom rendesen ahogy kell, tetszik a levelek kezelése is, könnyű kijelölni őket! Viszont a Gmail-t is az email beállításaival csináltam de láttam van olyan külön kis ikon hogy Gmail, arról tudna valaki irni hogy az miben más vagy miben jobb, egyáltalán mi a különbség? Köszönöm!
-
Rickazoid
addikt
Most én is megnéztem (felraktam miatta a hivatalos 2.1-et), amúgy az enyém is német és az IMEI-n kívül nem lát mást, de kiírja, hogy nincs elérhető frissítés. De számomra aggasztó, hogy még az elején a tudnivalóknál kiír valamit, hogy a frissítés előtt leellenőrzi, hogy még garanciális-e. Ez mit jelent?
(#4442) lacafaca: enyém is pontosan olyan, illetve ugyan onnan. Csináltál valami egyebet vele? Eredeti vodafone-os szoftver volt rajta?
-
D@niel
addikt
Egyértelmű. Már csak azért is, mert mobilon megnyitni mondjuk a mobilarena főoldalát nem lehet több 1 megánál (talán symbianon ha van ennyi), sőt, szerintem 800kb-tól nincs több. Egy 2perces youtube is mondjuk 20mb, szóval internet megosztással 10gigát is el lehet lőni.
-
bwoay
nagyúr
a problémám onnan indult, hogy csupán a GPS miatt nekem nem éri meg egy teljes sort kitöltő, fixen 1x4-es, a legkisebb mértékben sem konfigurálható 5-ös widget szetet használni.
emiatt váltottam le már korábban is a power controlt a beautiful widgetekre, mert még ha több kapcsolót is akarok, legalább tudjak köztük választani, szét tudjam őket szedni (pl több homescreenre elosztani). a widgetsoid képes arra, hogy egy 1x1-es widgetbe két kapcsolót rakjon, vagy ha ez túl zsúfolt, akkor rakhatsz az 1x2-esbe 3 switchert, magyarán tényleg rugalmasan pakolászható, plusz meg tudod változtani az indikátorok színét (bekapcsolt BT-t kékkel, wi-fi-t sárgával, syncet zölddel jelezze), eltüntetni a hátteret, hogy csak maga az ikon maradjon, stb... tényleg érdemes megnézni. -
Zoku
tag
Hasonló dolog nálam is előfordult amikor a képernyőt bekapcsoltam nem jelzett ki wifit, aztán az volt a nyitja, hogy ki kellett kapcsolni a képernyőt aztán megint be és akkor ott virított a wifi ikonja. Na ezt elkerülendő úgy állítottam, hogy sleep módban se bontsa a kapcsolatot. Ha elmegyek itthonról akkor pedig widgettel lelövöm a wifit.
-
atomchicken
tag
Nekem már olyan is volt h össze volt törve egy része és a csávó az egészet újra küldte
, vagyis csak én jártam jól! (2400Ft volt)
Meg olyan is volt hogy elveszett a postán és Ő szó nélkül vissza utalta az egész vételárat! (1300Ft volt, szóval nem olyan nagy összegekről volt szó!) -
petipetya
nagyúr
És mi a helyzet a mobil netbankárral?
-
petipetya
nagyúr
Vagy megvárja a Motorola Droid Pro-t.
-
petipetya
nagyúr
Mivel a kijelző nem amoled, így józan paraszti ésszel ezt mondom neked:
- Egy teljesen fehér vagy egy teljesen fekete háttér minimális fényerővel ugyanannyira terheli az aksit.
- Egy teljesen fehér vagy egy teljesen fekete háttér maximális fényerővel ugyanannyira terheli az aksit. -
wolruf
őstag
Autóban tud aztán igazán mókásat csinálni
Full töltés, gyári tartó, gyári töltő, Sygic Drive fut... Mire megérkeztem a 60 km-re lévő célhoz, a telcsi 50%-ra merült
Kicsit furcsán néztem rá. Aztán fórumokon találtam, hogy másnál is csinál ilyet. Még jó, hogy nem ezt használom GPS-nek
-
-
wolruf
őstag
NEm mindig 20%
Ez egy akksikezelési bug szerintem, mert nekem van hogy semmit sem merül 8 óra alvás után, van, hogy simán 20-30%-ot (pl. ma reggelre is). A valóságban nem merül, egy-két ki/bekapcs után megy jól és mutatja a valós akksit. Ez ilyen "éljünk együtt vele, majd valami update segít" dolog szerintem
A lényeg, hogy az akksi visszajelzőjében nem lehet megbízni
Sajnos
-
Konflikt
addikt
ez sajnos sok esetben nemmukodik, akkor is a fb-os nevet veszi figyelembe, ha a fb-os contact-ot join-olod a google contacts-hoz..
es valahogy nincs az egeszben logika. mert nincs egy olyan opcio, hogy "melyik legyen a default nev", ha tobb contact van joinolva?pl. nalam van nemegy, ahol 3 van osszekapcsolva (google, twitter, fb) es random rakja ki a neveket. hiaba nevezem at a google contact-ot, nem veszi figyelembe
-
Amúgy már csak azért is megéri megvenni a motonavot, mert az okosított verzió még elvileg a 2.0 alá készült, sokan azt írják nem stabil. Mondjuk én csak túrázni használom navigációt telefonon, arra meg van jobb program
Kocsiba valahogy nem volt még merszem feltenni univerzális tartóra, a csodás pesti utakon néha a GPS is leesik a szélvédőről, csak azt nem sajnálom.
-
Első nap ráraktam a GOT-os FW-t, egyedül a magyar Names alkalmazás force cloeseol nekem néha, de már annyira nem akarom tudni a névnapokat, így ment a levesbe, azóta nincs gondja.
Húzni még nem húztam, mivel elég jó a 3D-s gyorsítója, nem láttam értelmét, quake1 meg a 3 is viszonylag simán megy, amúgy meg sokkal jobban lekötöttek eddig a logikai játékok
Demo motonavot nehogy letöröld valami fájlkezelővel, mert akkor az életbe nem rakod fel a "teljest", ha ez a cél. Írok PM-t róla.
-
petipetya
nagyúr
Köszi a linket, már rootoltam is vele a telefont.
- Indítsd el ezt a superuser alkalmazát és nyomj rá a root gombra.
- Indítsd el a root explorert, majd nyomd meg az allow gombot.
- Menj bele a system/app mappába ès nyomd meg az RW gombot, ezzel csatolod fel írható módban az adott mappát. -
törölt tag
ha megjelenik a superuser ikon, akkor rootolva van a telefonod. de attól asszem az app managerben nem tudod letörölni csak úgy a dolgokat. ahhoz root jogot kell adni valamilyen programnak. ezeket általában az alkalmazások maguknak kérik. ha valami nem tud kérni, akkor szerintem azt nem tudod olyan egyszerűen adminisztrátoként futtatni.
amúgy szerintem egyszerűbb terminálból törölni a szükségtelen programokat. bár ahhoz fel kell mountolni írásjogokkal a megfelelő partíciót:
felteszel egy terminal emulatort, aztán abban először kiadod a su parancsot (itt engedélyezni kell a superuser apk-val a jogosultságot), majd a mount -o rw,remount /dev/block/mtdblock6 /system parancsot. ezután a /system/app-ban lehet törölgetni. linux parancsok ismerete előny. -
Toobee
veterán
Sajna már nem tudom szerkeszteni a hszt. Letöröltem ezt a root programot, majd újraindítottam a telefont és újra engedi belépni. Ez azt jelenti, hogy megint rootolt a telóm? Meg még egy kérdés: van ez az iromány: http://logout.hu/bejegyzes/sheratan/motorola_milestone_firmware_frissites_kezdoknek/friss.html , de az usb driver letöltő linkje már halott. Ez valami különleges driver, vagy az amit Win7 leszed nekem?
Superuser ikonra kattintva 3 közül tudok választani: apps, log, settings...nálam üres az apps lista, miért? -
DVlad
őstag
-
drzsoo1
aktív tag
A készülék nem fog belassulni, a készenléti idejét viszont csökkentheti, különösen akkor ha esetleg netet használ. Ez sajnos kivédhetetlen, elég sok freeware program használja a netet az adsense miatt. Megoldás, ha az APN widgettel lelövöd a net elérést, ekkor viszont a böngészőt se tudod használni. Az opera-val egyébként nagyon takarékos a net, én sokat használom, de az 500 Megás forgalomnak a közelébe se leszek.( Youtube-ot természetesen nem nézek)
Ami számomra igazi dráma, az a készenléti idő. Az előző telefonomnál ( Motorola Q9h) előfordult hogy nap végére lemerült, igaz nagyon intenzíven használtam. A milestone esetében az viszont úgy néz ki, hogy garantáltan nem bírja ki reggel 8 tól este 8 ig, sőt délután 2 re már a kritikus 20 % os töltöttség is előfordult. Már új korában is látszott hogy gyenge lesz, mert szűz állapotban, szinte nulla használattal se volt meg az egy teljes nap, ez azonban ultranulla.
Mindent lecsavarok rajta( haptic feedback, kijelző fényereje legalacsonyabban van, Wifi nem megy, képernyőt amint nem használom lezárom,) egyedül a Bluetooth aktív. Van két aksim, mindkettővel hasonló. Ami érezhető, hogy APN kikapcs esetén kevesebbet fogyaszt, egy napig azonban még így se bírja ki. Ráadásul kifejezetten lassan tölt.
A Motorola fejlesző mérnöke szerint a szép új világban nincs szükség arra hogy a számítógép és a telefon fizikálisan is össze legyen kötve, emiatt nem lehet pl szinkronizálni az outlook-kal a milestone-t. Arról viszont nem beszélt hogy a telefon a ködökzsinórja nélkül gyakorlatilag hulla.
Napközben a hozzászólásokat olvastam, éppen a random újraindulásokról szólókat, amikor is arra gondoltam, szerencse hogy nekem 1 hónap alatt csak egyszer indult újra. Pár másodperccel később a képernyő elsötétült... kikapcsolta magát, és újraindult a kis szemét.
Remélem a Froyo készenléti időben is és az ilyen bosszantó hibákra is hoz megoldást.
Új hozzászólás Aktív témák
- Októberben kerülnek legacy státuszba a régebbi GeForce VGA-k
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Mobil flották
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- E-roller topik
- OLED TV topic
- Battlefield 6
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2954
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2955
- Samsung galaxy S22
- HIBÁTLAN iPhone 12 mini 64GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2036
- HIBÁTLAN iPhone 11 Pro 256GB Space Grey -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2937, 100% Akksi
- Xbox Game Pass Ultimate kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól! - AUTOMATA BOLT
- Villámgyors teljesítmény és 10 év nyugalom!
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Natura Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3008, 97% Akksi
- Új Gigabyte 16 Aero 4K+ OLED i7-13700H 14mag 16GB 1TB SSD Nvidia RTX 4070 8GB Studio Win11 Garancia
- Apple Watch SE 2 44mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest