- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- iPhone topik
- Yettel topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Google Pixel topik
- Kezünkben a Honor Magic V5
- One mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Azonnali mobilos kérdések órája
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rickazoid
addikt
Ezen az AnySoft Keyboard tud segíteni (magyar kiegészítővel), annál be tudod állítani, hogy ne hosszú nyomásra, hanem többszöri nyomásra írja be az ékezetes karaktereket és ott már lesz ő és ű is. Ha jól emlékszem akkor Shift+Alt+R vált beviteli módot. Nem tudom egyébként miért marad ki folyton az ő és az ű, gondolom a hivatalos Gingerbread támogatás hiányából fakad, a MOD-ok készítői meg nem magyarok így ebbe a részbe nem nyúlnak bele.
-
Rickazoid
addikt
Nem egy mai példány, de ha tényleg ezt akarod, akkor töltsd le még egyszer, valószínűleg hibás a fájl. Természetesen a készítő nem írt md5 ellenőrzőösszeget, így ezt nem tudod ellenőrizni, le kell tölteni még egyszer. És mivel ajánlja az afrikai kernelt is hozzá, azt is telepítsd (nem lesz gondod vele Európában sem), de az nem fogja megoldani a DSI hibákat. Azokat TheFroyoMOD-dal, Cronos Gingerrel és CyanogenMOD7-tel tudod elkerülni, mivel csak nemrég született meg a javítás, áprilisban, amikor a MotoFroyoSense utolsó példánya készült, még nem létezett rá megoldás.
-
Rickazoid
addikt
A két cache törlése csak azokat törli, a /data partícióhoz, amin a beállításaid és a programjaid vannak, nem nyúl. Ahogy az update sem. Bár arra nem emlékszem pontosan, hogy a Cronos X Settings plusz beállítások (mint a bootsound vagy camera sound kikapcsolás, JIT, stb.,) hol tárolódnak és elvesznek-e egy update futtatásával. Viszont egy első Cronos telepítés előtt kell egy Factory Reset, különben hibák fognak jelentkezni, lehet rendszerfolyamatok fognak összeomlani, talán el se indul a telefon.
-
Rickazoid
addikt
válasz
Shrike7973 #7350 üzenetére
TheFroyoMOD-on nem szükséges. A többit belátásod szerint, de szerintem az alapértékek a legjobbak.
A memóriagond egyébként nem csak annyiból áll, hogy fut-e a program a háttérben, hanem hogy megtölti-e a RAM-ot futás közben és emiatt válik először nagyon lassúvá, majd összeomlik, esetenként magával rántva az Androidot. Én Cronos alatt mint írtam nem tapasztaltam semmilyen lassulást attól, hogy kikapcsoltam a JIT-et, de több program futott normálisan a több RAM miatt és ki se léptek. -
Rickazoid
addikt
Cronos Ginger. Sajnos lelassult már a fejlesztése, mert a fejlesztőjének már nincs meg a Milestone, így új frissítéseket csak visszajelzések után tesz elérhetővé (például az 1.6.1 frissítés elérhető az 1.6.0 fórumában a vége felé, de csak akkor lesz végleges és kap saját fórumtémát, ha megfelelő visszajelzéseket kap..), de az 1.4.0-s verzió stabilitása messze túlmutat a CyanogenMOD7-én. De kipróbálható az 1.5.1-es verzió is, az 1.6.1-et már csak ha van kedved, időd és türelmed, mert az nem biztos, hogy a legstabilabb, 1.4.0 felett mind egyfajta béta csak. Megjegyzem valószínűleg be kell regisztrálni a fórumra, hogy elérd, de ez gyorsan megvan, ráadásul utána elolvashatod az ottani tapasztalatokat.
Illetve egy jó tanács, a JIT-et és a Surface ditheringet kapcsold ki mindig Cronos Ginger alatt (valahol az Settings - X Settings - CPU részben van, már nem emlékszem pontosan). Több szabad RAM-ot kapsz, de nem rontja a teljesítményt érezhetően. Illetve olyan rendszerprogramokat, amik futnak a háttérben, de nem kellenek (például időjárás, ha van), szintén érdemes törölni.
A CM7-tel mostanában nem foglalkoztam, sokan dicsérik, nekem csak bajom volt vele. A ShadowMOD-BR utolsó frissítése februári, tehát tekinthető halott projektnek.A végső jó tanács pedig, hogy szerezz tapasztalatokat. Különböző emberek tapasztalatai, különböző elvárásokkal és felhasználói szokásokkal nem érnek fel a saját tapasztalatokkal, maximum egy irányt jelölhetnek ki, de érdemes időt szánni rá és kipróbálni több alternatívát is (jelen esetben ha kell a magyar nyelv, akkor a Cronos és a CM7 van csak).
-
-
Rickazoid
addikt
-
Rickazoid
addikt
válasz
#18379748 #7335 üzenetére
A gyári Froyo direkt hibás, nem szabad figyelembe venni. Ha kiadnak egy rendes Froyo-t, miért akarnál most új telefont? Én se hülyeségből váltottam, csak épp nem Motorola lett az utód.
TheFroyoMOD. Az a legjobb. Vagy CronosGinger 1.4, ha Gingerbread kell. Ha azokkal is sz@r, leszámítva időnként némi újraindulást (ez az Android sajátossága, nem számít milyen telefon, milyen ROM, milyen MOD, stb.) és RAM hiányból következő hibákat Gingerbread esetén (ez meg hardveres korlát, a GB-nek nem elég 256 MB RAM), lehet hardveres hibák vannak a háttérben. -
Rickazoid
addikt
Frissebb a recovery-d, vagyis a Power+X gombra indul.
Mindegyik Gingerbread alapú MOD tud magyarul, kivéve a MIUI-t.
Rendszerről teljes mentéshez az Androidiani OpenRecovery-vel érkező Nandroid kell, ez az OR menüben megtalálható.
(#7332) Zavo: MOD-ok szempontjából mindegy, hogy milyen Froyo van fent, ha a gyári ROM-od Froyo, akkor elég a vulnerable recovey, a GOT-ot egyébként se rakd fel használatra, mert irtó elavult. A GOT rég nem él már. Egyébként a Milestone Froyo-kat itt találod, MOD nélküli használatra csak 900/2100-as WCDMA frekvenciások jók, és erősen ajánlott az afrikai. Ha MOD-ot teszel fel, akkor a frekvenciákat leszámítva mindegy.
-
Rickazoid
addikt
válasz
Shrike7973 #7310 üzenetére
A telefonszámok tördelése miatt állítsd magyarra a lokalizációt és akkor nem angol formátum szerint fogja tördelni.
A tárcsázás hangjait vagy a hívásbeállításoknál vagy a hangbeállításoknál keresd, ott lehet kikapcsolni.
Ha programokat nem tudsz telepíteni, egy Dalvik cache és Cache törlés segít elvileg. -
Rickazoid
addikt
válasz
Shrike7973 #7298 üzenetére
MOD-ok alatt ne használj semmilyen külső overclock vagy SetCPU programot, mert csak ártasz vele. A MOD-ok saját megoldásait használd csak. De ha nem nagyon muszáj, ne nyúlj bele, a FroyoMOD a saját beállításaival a legjobb, bármely más beállítás csak ronthat rajta. Egyébként sem a processzor energiafelhasználása a mérvadó, az fogyasztja a legkevesebbet az összes hardver közül, semmit nem nyersz alacsonyabb órajel mellett, de veszítesz némi teljesítményt. Egyébként az érezhető javulás vagy romlás a placebo-hatás eredménye csupán, az architektúra és a szoftverek optimalizáltságán múlik az egész rendszer futása, a processzor órajelének átállítása ezen minimálisan változtat csak, nem nyersz kétszeres teljesítményt attól, hogy duplájára emeled az órajelet, de kétszeres teljesítményromlást sem kapsz attól, hogy felére csökkented az eleve magasabb órajelre optimalizált MOD-ot. Szóval nem kell ezekkel foglalkozni, akik beállítják tudják, mit csinálnak.
A törlésről meg csak annyit, hogy felesleges, nem nyersz vele plusz tárhelyet, mert két különböző partíción vannak, így hiába törölsz bármit a rendszerpartícióról, nem jutsz nagyobb tárhelyhez a programok számára elérhető partíción. Ha zavar törölheted, de csak annyit érsz el vele, mintha elrejtenéd a Launcher főmenüjében (a legtöbb Launcher tud ilyet). -
Rickazoid
addikt
válasz
Shrike7973 #7246 üzenetére
Ez itt a kiinduló oldal. Itt találsz mindent. Rákattintasz a "See the content index here" linkjére az "About this site" rész legaláján és megtalálod a szükséges linkeket, ezt épp a "tools" rész alatt, vagy használhatod e fórum legelső hozzászólásában található linket, ami ugyanoda mutat, csak közvetlenül az RSD Lite-ra. Most épp az 5.0.0 a legfrissebb verzió. Egyébként érdemes elolvasni a legelső hozzászólást, sok hasznos információ van ott, majdnem mindent megtalálsz, ami kellhet.
-
Rickazoid
addikt
Hát fiúk-lányok, megváltam a Milestone-tól. Az utódja egy LG Jaguar, alias KG130 lett. Dehogy, csak vicceltem, ez csak egy átmeneti telefon, amíg megjön az utódja, ami ha minden jól megy egy LG Optimus Black lesz magentáéktól, de csak 1 éves hűséggel
.
Készülök a blogomba egy írással a majd egy hetes átállásról, kicsit elemezve ezt a "butafont". Valamikor hétvégén már el lehet olvasni, ha valakit érdekel, és persze minden jól megy. -
Rickazoid
addikt
Ez a 2.1 pár frissítését jelenti, mint az alarm bug (percekkel, de akár órákkal később is ébreszthet, mint kéne) megszüntetése, illetve esetemben hálózatról leesős hibákat is javított.
(#7149) petipetya: ha-ha. Remélem jól járunk.
Fiúk-lányok, támadt egy mazochista ötletem. Ha már Streak-et nem tudok szerezni jó áron, de kéne valami több RAM-mal és nagyobb kijelzővel + úgyis szolgáltatót akarok váltani, lehet beruházok egy Huawei Ideos S7 Slimbe és az lesz az elsődleges telefonom.
5" alatti kijelzőnél nem szívesen nézném el, hogy nincs QWERTY, de 5-, illetve itt 7"-nál már megbocsájtó vagyok.
Hogy nem vagyok normális? Nem hát!
-
Rickazoid
addikt
Meggyőző specifikáció, de egy specifikáció papíron meg egy kész termék közt lehetnek különbségek.
Mondok pár példát: ha meghibásodik a gyártás során az alaplap, mondjuk 1500 darab alaplapra tesz 90°-kal elfordítva egy chipet az SMT gép, akkor nem mindegy, hogy azokat a lapokat leselejtezik vagy lejavíttatják egy betanított munkással, akinek ráadásul a munkakedve egyenesen arányos a fizetésével. Előbbi esetben nem vehetsz olyat, utóbbi esetben ha olyat veszel, a meghibásodás esélye megsokszorozódik. Minél fontosabb alkatrészről van szó, annál inkább. És akkor ott van még, hogy mi számít hibának és mi nem. Ha egy SMD ellenállás fejtetőn kerül beültetésre, az csak esztétikai hiba, de van ahol azt is javítani, nagyon durva elvárások esetén selejtezni kell, viszont ha elcsúszik vagy elfordul, akkor nem mindegy, hogy hány mikronos elcsúszástól számítják hibának, hisz egy úgymond elfogadható mértékű elcsúszás is okozhat meghibásodást, értelem szerűen minél nagyobb, annál inkább. És ahol a gyors tömegtermelés a cél, ott az ilyesmikre kevésbé ügyelnek, több dolgot javítanak, amit nem kéne és alacsonyabbak a minőségbeli elvárások is, az elcsúszásokat mikron helyett milliméterben mérik. Ha pedig elromlik és nincs garanciális szerviz a közeledben... bizony te állod a javítás költségeit. Ezt tartsd észben, amikor ilyen telefont akarsz venni.
És akkor a gyártás közbeni tesztelésekről, hibaszűrésekről még nem is beszéltem. -
Rickazoid
addikt
válasz
ViTToRe #7140 üzenetére
Nos ilyen használat mellett két dologra lehet számítani szoftveres oldalról és egyre a hardver részéről. A szoftveresből egyik az Éclair utolsó előtti verzióját érinti, hajlamos lehet leesni a hálózatról. Ismétlem, csak lehet, általában stabilnak mondható, ritka hiba, legtöbben nem találkoztak ilyesmivel, én anno igen. A korábbi verziók meg főleg, de azokkal nem találkozhatsz már. Egy frissítés viszont megoldotta, azt hiszem az volt az utolsó Éclair frissítés. A Froyo-t érintő hiba pedig a DSI hiba, ami random újraindulást eredményez. Ennél viszont az előfordulás a gyakori.
Szóval attól függően, hogy milyen ROM van a telefonodon, ezekre lehet számítani. Összegezve: legfrissebb Éclair stabil, korábbiakkal akadhatnak gondok, Froyo újraindulhat bármikor.
A hardveres probléma pedig iszonyú, lejön a kameragombról a festék.Egyszóval marhajól összerakott telefon, leesik a földre és maximum előcsúszik a billentyűzet pár millimétert, semmi baja nem lesz. A minőség, a fém ház és a karcálló kijelző sokat számít. Viszont mégsem tökéletes a kép, a jack csatlakozó kilazulhat, amitől recsegni kezd a headset. Ez szériahiba, de javítható. Ha érdekel, beírod az itteni keresőbe, hogy "jack javítás", és máris megtalálod, hogy miről van szó.
-
Rickazoid
addikt
válasz
#18379748 #7135 üzenetére
Valószínűleg csak a jövőre megjelenő telefonok kapják meg a nyitott bootloadert és a rendes támogatást, bár ha ki akarnak majd adni legalább annyi telefont, mint a Motorola adott volna ki, lehet meghúzzák majd a határokat, hogy hány frissítésig mennek el. De a biztonsági frissítések és főverzión belüli hibajavítások és optimalizálások remélhetőleg biztosan megérkeznek, ráadásul előbb, mint bárhová máshová. Ettől még én csodákat nem várok, csak némi stabilitást több frissítést. Meg reméljük a dizájnereket nem cserélik le.
-
Rickazoid
addikt
válasz
Sly Bp. #7132 üzenetére
Androidiani OpenRecovery-vel le tudod szedni. Részletek a telepítéséről és használatáról az 1. hsz-ben, abban pedig egy magától értetődő menüpontban a Motonav.apk fájlt kell majd törölni, illetve egy com.navngo.igo.Javaclient fájlt, ha ott van az is, ha viszont nincs, akkor újraindítás után a telefonban Settings -> Applications -> Manage applications > menü gomb > Filter > All > com.navngo.igo.Javaclient és uninstall.
-
Rickazoid
addikt
Akad pedig, 64.400-tól. Erre ráadásul van hivatalos CyanogenMOD támogatás.
-
Rickazoid
addikt
-
Rickazoid
addikt
válasz
paprika #7098 üzenetére
A felsorolt telefonokkal nehéz összehasonlítani, mert mindegyiknek más az op.rendszere. Itt az dönt, hogy neked melyik op.rendszer a szimpatikus. Ne azt keresd, hogy melyik miben jobb és rosszabb, hanem hogy összességében melyik szimpatikus. Ha ez megvan és Android mellett lyukadtál ki, akkor a Milestone-ról annyit, hogy 256 MB RAM kevés, frissítés nem lesz, a Froyo is hibás, a bootloader zárt és nem lesz megnyitva. A jack csatlakozó elromolhat (recseg), de javítható, a kameragombról pedig könnyen lepattog a festék (de ha az összes lejött, teljesen fehér lesz és csak akkor szúr szemet, ha valaki tudja, hogy eredetileg sárga volt, magyarul nem zavaró). Minden más jó.
Kérdezz rá itt, ha nem tudsz dönteni. -
Rickazoid
addikt
Az E az EDGE jele, ami a 2G-s adatkapcsolat szélessávú formája (tehát gyorsabb, mint a GPRS, de csak 2.5G). Pont ahogy a 3G-nek a szélessávú formája a HSPA (vagyis 3.5G, a 3G ugye lehet adatkapcsolat is, ami alig kétszer gyorsabb, mint az EDGE, viszont ennek nincs külön jelölése, mint a GPRS-nek, hisz itt nem válik szét a hangkapcsolat az adatkapcsolattól, mint a GSM-GPRS esetén). Tehát a G a GPRS, ami a leglassabb adatkapcsolat, az E az EDGE, ami a szélessávú 2G, a 3G az 3G, a H pedig HSPA.
Ha nincs adatkapcsolat, akkor csak térerőjelzés van, ilyenkor nem látni a panelen, hogy GSM vagy 3G hálózaton van-e a telefon. A 3G egyébként nálunk tudtommal WCDMA, ami a UMTS része. -
Rickazoid
addikt
GSM boltban vetted? Mert akkor valami olyasmi történhetett, hogy eredetileg egy Vodafone-nál vette valaki hűségnyilatkozattal, majd eladta GSM boltnak, azok függetlenítették és eladták neked, az eredeti tulaj meg nem fizetett. Ezek szerint mégis jó volt az előbbi gondolatom.
Jártam már így, akkor visszamentem a GSM boltba, ahol hogy ne tegyek feljelentést, választhattam egy új telefont az eredeti árában. Nyilván ezt egy ~100.000 Ft-os eredeti árú telefonnal nem fogják megtenni, de egy próbát megér szólni nekik.
Ha meg kéz alól vetted.. nos.. az eladó felkeresése lehet egy lépés,vagy az IMEI számot kell átírni, de ezt nem mondtam itt ki, ráadásul azt sem tudom hogy kell. -
Rickazoid
addikt
Annyit még megpróbálhatsz, ha német lenne a telefon, hogy az Androidiani OR-ben a Change baseband menüpont alatt kiválasztod a Germany-t. Ha nem német, akkor is megpróbálhatod, csak származástól függően a neki megfelelővel. Ha nem tudod, próbálgasd végig a lehetőségeket, hátha.
Eredetileg egyébként T-Mobile-os volt? A dobozán rajt kell lennie, ahogy a származási országnak is. Ha nem, akkor a SIM lock kizárható.
Viszont hardverhiba gyanúm van nekem itt már. T-Mobile-on van rendesen GSM, EDGE, 3G és HSPA jel is? Telenor és Vodafone SIM-mel egyik sincs? Ha T-Mobile-os volt, hardverhiba miatt visszakapcsolhat a SIM lock, de erről igazából fogalmam sincs. Mint mondtam, nekem csak 3G és HSPA nem működött egy ideig semmilyen SIM-mel, több ROM-újratelepítés oldotta csak meg.
Ennyit tudok hozzászólni, már most is csak találgatok. Esetleg nézz szét a szerviz menüben (beírod a telefonhíváshoz, hogy *#*#4636#*#*) telenoros vagy vodafone-os SIM-mel, a Phone information alatti részt nézd meg, kiírja-e a hálózatot, meg elve mit ír ott, állíts át egy-két dolgot, mondjuk Set preferred network type GSM only vagy GSM auto legyen.. -
Rickazoid
addikt
Ilyet eddig csak T-Mobile-on láttam, ott azt jelentette, hogy a szolgáltató letiltotta a telefont a hálózatáról, mert az eredeti tulaj nem fizet egy ideje. Nem tudom Telenornál van-e ilyen, de gondolom ha egyik szolgáltató megteheti, a többi sem marad ki belőle.
szerk.: ja várj, félreértettem, itt pont fordítva történt. Hogy képes lehet-e bármi visszazárni... nem hiszem. A T-Mobile biztos nem képes rá távolról, ahogy semmi sem.. valami hiba lehet, de több tippem nincs.
(#7060) nuke7: Power gomb + X, ha bootloadert is frissítettél. Régebbi bootloaderen még Power gomb + kamera gomb. Egyébként OpenRecovery-re a válasz itt van. Nyilván csak a vulnerable recovery-re és az OpenRecovery-re van szükséged, a többi már adott.
-
Rickazoid
addikt
Nekem olyan volt már, hogy a 3G tűnt el. Ekkor néhány alkalommal új ROM-ot telepítettem, végül egy Éclair telepítése után helyreállt és azóta jól van. A mai napig nem tudom mi volt a baja. Próbáld meg nem a MOD-okat, hanem a teljes ROM-ot újratelepíteni.
(#7054) nuke7: Telepíts egy ROM-ot egy SBF fájlból RSD Lite-tal. Az 1. hsz-ben van a leírás és a szükséges linkek.
-
Rickazoid
addikt
válasz
gothic20 #7043 üzenetére
Épp most használom. Az alap ROM néha újraindult, de Feeyo készített egy frissebb kernelt DSI fixszel, nos azzal épp most indult újra, hogy megnéztem valamit, miközben ezt írtam. A programok futnak, egy-kettőt újra kellett telepítenem és beállítanom, mert összeomlott, valamiért nem tudtam őket Titanium Backupból visszaállítani. Sajnos egy játék is volt köztük, így az eredményeim is elvesztek.
A CPU frekvenciákat nem módosítottam, néha kicsit mintha lomhának tűnne, de például 62 MB szabad RAM-ot jelez ebben a pillanatban a szokásos háttérben futó programjaim mellett, bekapcsolt JIT-tel és Surface ditheringgel.
WLAN kapcsolat van, a hálózat is működik rendesen... de a Widgetsoid néha nem tudja bekapcsolni a WiFi-t.
Emellett nem tudok programokat mozgatni a microSD-re, azt írja nincs elég hely rajta. Szóval még bugos, de ez jelen pillanatban nem meglepő. Feeyo-t ismerve hamar javítja, persze az is lehet, hogy az Android 2.3.5-ben vannak a gondok.. akkor az tovább fog tartani, addig is az 1.5.1 legalább stabil.(#7042) nuke7: OpenRecovery-ben belépsz a Console-ba, beírod ezt:
cp /etc/init.d/10overclock /sdcard/
exit
Majd elindítod a Mass Storage módot és számítógépen tetszőleges szövegszerkesztővel átírod a kívánt részeket. Elmented, majd kilépsz a Mass Storage módból, újra Consol és:
cp /sdcard/10overclock /etc/init.d/
reboot -
Rickazoid
addikt
A Milestone overclock olyan ROM-okhoz és MOD-okhoz van, amikben nem áll rendelkezésre natív overclock lehetőség. Persze elvileg működik, csak felesleges. Jobb egyszer megtalálni a megfelelő beállításokat és a MOD-ban beállítani őket.
Én a Cronos alapot használom, ami ilyen:
echo "5 1000000000 64" > /proc/overclock/mpu_opps
echo "4 800000000 59" > /proc/overclock/mpu_opps
echo "3 600000000 52" > /proc/overclock/mpu_opps
echo "2 400000000 40" > /proc/overclock/mpu_opps
echo "1 250000000 32" > /proc/overclock/mpu_opps
Ettől eltérőeknél beállítom magamnak 1000 MHz-re a maxot és 250 MHz-re a minimumot. Utóbbinál ez alámenni nem is érdemes.
De ez az alap 10overclock egy része a CM6-ban:
echo 62 > /proc/overclock/max_vsel
echo 900000 > /proc/overclock/max_rate
#echo "5 900000000 62" > /proc/overclock/mpu_opps
echo "4 700000000 54" > /proc/overclock/mpu_opps
echo "3 500000000 47" > /proc/overclock/mpu_opps
echo "2 250000000 34" > /proc/overclock/mpu_opps
#echo "1 125000000 32" > /proc/overclock/mpu_opps
#echo "0 900000" > /proc/overclock/freq_table
echo "1 700000" > /proc/overclock/freq_table
echo "2 500000" > /proc/overclock/freq_table
echo "3 250000" > /proc/overclock/freq_tableEbből ha kisebb órajeleket akarsz, akkor valami ilyesmit lehet beírni:
echo 54 > /proc/overclock/max_vsel #62-ből lett 54
echo 700000 > /proc/overclock/max_rate #900000-ből lett 700000
#echo "5 900000000 62" > /proc/overclock/mpu_opps
echo "4 550000000 47" > /proc/overclock/mpu_opps #700000000 54-ből lett 550000000 47
echo "3 400000000 42" > /proc/overclock/mpu_opps #500000000 47-ből lett 400000000 42
echo "2 250000000 34" > /proc/overclock/mpu_opps
#echo "1 125000000 32" > /proc/overclock/mpu_opps
#echo "0 900000" > /proc/overclock/freq_table
echo "1 550000" > /proc/overclock/freq_table
echo "2 400000" > /proc/overclock/freq_table
echo "3 250000" > /proc/overclock/freq_table
Értelem szerűen az első táblázatban az hosszú érték a frekvencia, utána pedig a vsel.
És van még ez a része:
echo interactive > /sys/devices/system/cpu/cpu0/cpufreq/scaling_governor
Itt tudod az interactive governort átállítani mondjuk conservative-re vagy smartass-re, előbbi gazdaságosabb, utóbbi hatékonyabb. -
Rickazoid
addikt
válasz
solanthugor #7033 üzenetére
A Milestone biztosan 2.0-val jött, majd lett rá 2.0.1 frissítés, végül 2.1-es. A Droid specifikációit viszont sehol nem találom a Motorola US oldalán, de mindenhol máshol (még angol Wikipédián is) úgy írják, hogy az is 2.0-val került forgalomba.
-
Rickazoid
addikt
Ez az elégtelen kapacitás duma erős bullshit, mintha egy Motorola szóvivő írta volna. Eladják a telefonokat Európában? Igen. Elvégzik a szoftverek frissítését Európában? Nem. Miért nem? Mert itt GSM/WCDMA hálózat van, míg USA-ban és Kínában (már ahol kapható Motorola) CDMA/EV-DO. Ennyi a bajuk, emiatt csúsznak fél évet minimum egy európai telefon frissítésével. Fél év nekik, mire kicserélnek a szoftverben egy modult, ami nem az USA/kínai, hanem az európai hálózatokkal működik. De eleve beleforgathatnák a rendszerbe mindkettőt, hogy kompatibilis legyen, amivel rengeteg időt és erőforrást lehetne megspórolni. A szolgáltatók meg saját maguknak tesztelik és írják át a szoftvert, ettől függetlenül ugyanúgy eladják őket, kapható Motorola androidos telefon mindegyik hazai szolgáltatónál is, nem beszélve Európa többi részéről.
Tehát nem, nincs problémájuk a kapacitással, nekik mindössze egyetlen módosítást kell elvégezni a szoftveren, amit egyébként nem is lenne szükséges, ha előre gondolkodnának, de azt az egy módosítást nem végzik el. Arra viszont van kapacitásuk, hogy fél év "tesztelés" után szándékosan hibás kernelt írjanak a Milestone-hoz, sőt még egy különösen erős titkosítást is sikerült írniuk a bootloaderhez, amivel az USA verzió nem rendelkezik.
Nem mellesleg az EU sokkal nagyobb piac, mint az USA, ahol eleve az eladások nagy részét az Apple termékek teszik ki, Kína meg hiába nagy, ott is elég elterjedt a GSM, plusz ami fontosabb, hogy nagyon kevés ember teheti meg arrafelé, hogy külföldi telefont vegyen magának, egyáltalán hogy telefont vegyen. -
Rickazoid
addikt
válasz
addamka #7007 üzenetére
Biztos nem kapja meg a Milestone 3, vagy legalábbis valamikor 2013-ban, a Motorola eddigi teljesítményét alapul véve. Az Atrix utódja lesz a csúcsmodell, ha valami megkapja, akkor az lesz az.
Nekem egy Dell Opus One vagy Samsung Galaxy Q lenne a vágyam.. ha valaha elkészülnek és nem agyonspórolt hardverük lesz. -
Rickazoid
addikt
válasz
Shrike7973 #7003 üzenetére
Én egyszer megpróbáltam. Vaterán fent volt a telefon 6 hétig, lementem az árával 42.000 Ft-ig. Senkinek nem kellett. Volt egy-két érdeklődő, de nem vitték el.
Más:
Az akkufedél alatt a SIM mellett az az aranyszínű csatlakozó egy külső antenna csatlakozója lenne? A szüleimnél beltérben állandóan eldobja a 3G-t a telefon, pedig csak mobilnet van, de egy plusz antennával ez a probléma pont megoldható lenne, de Google-ben képtelenség bármi ilyen nyomára bukkanni, antennákat találtam, átalakítókat is, de fogalmam sincs, hogy a Milestone hátán tényleg ilyen antennacsatlakozó van-e és ha igen, az milyen típusú. -
Rickazoid
addikt
válasz
addamka #7000 üzenetére
Szerintem a Milestone 2 jó váltás lehet, ha valaki nem akar túl sokat szánni egy másik telefonra és kellenek neki a Milestone előnyei. +256 MB RAM pont elég lesz még egy ideig, 127 MB helyett 8 GB ROM.. hát igen, alacsonyabb csíkszélesség a processzorban kevesebb fogyasztást jelent... ha el tudnám adni az enyémet mondjuk 50E-ért (képtelenség ennyiért) és lenne most még 20.900 Ft-om erre (70.900 egy 0 perces Milestone 2), én váltanék.
-
Rickazoid
addikt
válasz
mrbig25 #6989 üzenetére
Ha 1 GB lenne, konkurálna az Atrixszal (bár abban is csak 512 MB hozzáférhető az Androidnak, bár ezen elvileg a Gingerbread frissítés segít, ezt nem tudom), bár inkább az utódjával, amiről egyelőre semmit sem tudni. Egyetlen gyártó sem szánja a csúcskategóriába a QWERTY-s telefonjait egyébként manapság.
-
Rickazoid
addikt
válasz
addamka #6983 üzenetére
Biztos számít a JIT, csak nem érezhető. A több RAM inkább érezhető, mondjuk elindulnak a játékok, míg JIT mellett van hogy szimplán kilépnek. 50-60 MB az átlag szabad úgy, hogy be van zárolva a RAM-ba a Launcher, a Messaging, a Handcent SMS és a Phone, emellett folyton fut a Widgetsoid, a PowerAMP process, a Network Monitor, a Missed Reminder, emellett a Launcheren 5 képernyőn van 8 widget és egy rakás ikon.
A 2.3.5 pedig még jobb RAM kezelést ígér, bár ma reggel írta Feeyo a fórumon, hogy az X Settings (mivel elszakadva a CM7-től kivette a CM7 Extras-t és saját megoldásokat tesz bele X Settings néven) még nem működik, ezért csúszik a kiadása a következő verziónak. -
Rickazoid
addikt
A ShadowMOD egy elhagyott projekt, senki nem fejleszti már február óta. A Cronos a "legjobb" jelenleg. Ide regisztrálni kell, hogy elérd a fórumot és a MOD-okat, de vannak frissítések rendszeresen és készül egy 2.3.5-ös frissítés is, elvileg órákon belül kint is lehet, már ha sikerül elég stabillá tenni. JIT-et és Surface ditheringet érdemes kikapcsolni, rengeteg RAM-ot felszabadít, de semmit nem fog vissza a sebességből, minden úgy fut, ahogy kell.
-
Rickazoid
addikt
Hova lett a power gomb? Az azért elég hasznos. Mindegy, nézd meg van-e reboot opció a power widgetben, ha nincs, keress Marketben egy reboot programot, ami tud recovery módba bootoltatni. Ez például ilyen. A CM7 ezt eleve felkínálja, de csak a power gombbal együtt. Esetleg nézd meg ezt a billentyű remap programot, bár valószínűleg az is csak akkor működik majd, amikor az Android fut, bár ebben nem vagyok biztos, nem olvastam át a fórumot.
-
Rickazoid
addikt
válasz
Steelheart2 #6938 üzenetére
Azzal engedélyezted volna, ha korábban törölted volna. A remover kell az eltávolításhoz, pár sorral lejjebb.
-
Rickazoid
addikt
válasz
danka90 #6913 üzenetére
Eltelt már némi idő a hsz-ed óta, sikerült végül elindítani? Ha nem, egy dolgot tudsz tenni, Factory reset. Ha idő közben visszaraktál valami más ROM-ot, akkor Factory reset majd FroyoMOD telepítés. Általában ezzel szokott gond lenni, de előfordulhat valami véletlen is és csak meg kell ismételni a telepítést. Elrontani nem lehet vele a telefont, csak figyelj le ne merüljön.
(#6914) optikus: azok azok a sárga USB portok? Sose láttam még olyat, csak hallottam róluk. Elméletileg ugye mivel a telefon a hálózatról is microUSB porton veszi fel az áramot, működnie kéne arról az USB-ről is. Nem ismerem ezeknek a működését, de nem kisebb az áramleadása kikapcsolt gép mellett? Az lehet probléma neki.. jobban belegondolva ha egy napelemes töltő nem probléma... Próbáltad kikapcsolni a telefont? Csak hogy úgy észleli-e az áramforrást. Illetve alap kérdés, de az ember ilyet is hajlamos elfelejteni, Charge only módban van a telefon? Vagy nem is észleli, ha arra az USB-re kötöd? Előzőleg másik USB-re kötve Charge only módban volt? Ugyan arra az USB-re kötve bekapcsolt számítógép mellett elkezd tölteni? Fogalmam sincs mi lehet a gondja, csak tippelgetek, ugye ez tipikusan az a jelenség, aminek nem szabadna bekövetkeznie.
-
Rickazoid
addikt
válasz
Rickazoid #6878 üzenetére
Tesztelgetem a Cronos Ginger X 1.5.0-t, meglepően jónak tűnik eddig, kikapcsolt JIT és Surface dithering mellett (bekapcsolva őket alig van szabad RAM). A programok futnak, a nagyobbak is, a rendszer stabil, egyedül az energiatakarékos CPU beállításokat (Settings - CPU Settings - Powersave Mode és ScreenStatus Scaling) nem célszerű használni, mert előhozhat egy alarm bugot, vagyis hogy az ébresztő nem jelez időben, legalábbis én ezt tapasztaltam. Ez az MOD így vetekszik a FroyoMOD-dal.
(#6900) stamas2: azt a bugot a CRT animáció okozza, már a 2.9-nél is volt rá megoldás a fórumban egy script formájában, ami törölte az animációt, a 2.9.1-nél pedig teljesen kivették, így nem lehet ott a hiba:
"Fixed Backlight bug removing the CRT animations" -
Rickazoid
addikt
Ha nem brit webáruházról van szó, akkor 99,99%, hogy nem brit töltőt adnak hozzá, mivel azt sehol máshol nem tudnád használni, elég nagy szívatás lenne. De a biztonság kedvéért kérdezz rá.
(#6885) pcdeni: ezt ne hozd fel fórumban.
-
-
Rickazoid
addikt
válasz
danka90 #6876 üzenetére
Megpróbálni meg lehet, én is próbálgattam a CM7-et a napokban, de számítani kell olyasmikre, mint nagyobb programok (Angry Birds példányok, böngészők nagyobb weboldalakon, GPS szoftverek és Google Maps) lelassulása, összeomlása vagy a telefon újraindulása (igen, a DSI hibajavítással is képesek újraindítani a telefont), illetve widgetek lefagyása, vagyis hogy nem ott van a Launcheren, de nem frissül. Ez mind a kevés memória miatt van, a Gingerbread alapkövetelménye 512 MB RAM lenne. Extrém process killer beállításokkal elérhető, hogy elfusson egy-egy nagyobb program is, de elveszik vele a multitasking és minden bezáródik a háttérben.
Én most nézem meg a Cronos Ginger X 1.5-öt, hátha ebben sikerült valamit tenniük ez ügyben, de sokat nem lehet remélni, eddig minden Gingerbread MOD-ról mentem vissza Froyo MOD-ra rövid idő alatt. Hiába a GB előnyei, ha a telefon hardveresen nem alkalmas rá. Nyílt bootloaderrel talán még volna remény, de így... erős kompromisszumkészség kell egy Gingerbread MOD-hoz.(#6877) danka90: jól értetted.
-
Rickazoid
addikt
válasz
danka90 #6874 üzenetére
The FroyoMOD az ajánlott, ami még kellőképp gyorsabbá teszi és szabad RAM-ot is hagy, Android 2.3-ra épülő MOD-ok (mint a CM7) már szinte használhatatlanok, ha nem csak telefonálásra kell, de mondjuk játszani vagy navigálni is akarsz.
További információ a MOD-ok (valamiért még mindig főzött ROM-ként hivatkoznak rájuk, de ez ne tévesszen meg, nem főzött ROM-ok ezek, csak MOD-ok) telepítéséről az 1. hsz-ben. -
Rickazoid
addikt
Settings - Applications - Manage applications - egy áthelyezendő program - Move to SD card. Így tudod átmozgatni a programokat a microSD-re. Amit nem lehet, azt nem engedi átmozgatni. Launchereket és widgeteket nem célszerű, mert gond lehet a betöltődésükkel, instabillá válhat a program vagy maga az Android is, ha a Launcher kerül oda. Egyébként a program fejlesztője szabja meg, hogy mozgatható-e, illetve hogy alapértelmezettként a belső memóriába vagy a microSD-re települjön-e. De ha jól rémlik, a hivatalos Froyo ROM telepítés után felkínálja a program átmozgatását, ha alkalmas rá. De ebben nem vagyok biztos.
-
-
Rickazoid
addikt
válasz
solanthugor #6836 üzenetére
Á, kösz hogy szóltál, hogy van frissítés!
-
Rickazoid
addikt
válasz
nagypistaba #6781 üzenetére
A FroyoMOD nem magyar, csak Gingerbread-től érhető el a magyar nyelv. App2SD alatt ha a natív megoldást érted, akkor nem kell neki ext partíció, működik, ahogy Froyo-nál kell, tehát a belső memóriában is marad valami a programból. Ha a minden programot a microSD-re tevő App2SD megoldást érted alatta, akkor az úgy működik, ahogy máshol.
-
Rickazoid
addikt
válasz
kill_bill1 #6778 üzenetére
Húzd le a panelt, érintsd meg az USB connection részt és válts más módra.
-
Rickazoid
addikt
válasz
kill_bill1 #6772 üzenetére
Igen, úgy. update.zip fájlodból csak egy legyen, ami az OpenRecovery, minden másnak eleve más a neve és OR alól telepítsd őket.
-
Rickazoid
addikt
Brit alaplap egy német telefonban? Az a része szerintem univerzális. Mondjuk nem tudom mennyire integráltak a GSM chipek, ennyire nem folytam bele a hardverekbe, de a telefon szempontjából az mindegy, hogy milyen a ROM lokalizációja (kivétel a brazil, a thai és a kanadai ROM, azok nem jók a miénkhez), afrikai ROM-ot is tehetsz rá, csak root nélkül billentyűzet kiosztást nem tudsz váltani, ezért javasoltam először a DACH ROM-ot. Meg lehet próbálni, de fagyásokra és újraindulásokra számítani kell (utóbbi főleg problémás, hisz PIN kódot kér, ha nem veszed észre, akár órákig offline marad a telefon). De ha eleve rootolni akarod és telepíteni akarsz egy MOD-ot, akkor a ROM lényegében már mindegy is, a lényeg csak, hogy Froyo legyen, MOD-nál OpenRecovery-vel kell kiosztást váltani (CM7 esetében a CM7 extras menüből).
Nézd meg az 1. hsz-t, ott mindent megtalálsz, ami egy MOD telepítéséhez kell, beleértve a MOD-ok listáit, mrbig25 jól összefoglalta a szükséges információkat a blogjában. Bár ott főzött ROM-nak hívják, lényegében hibásan, hisz akkor lenne főzött ROM, ha egy RSDLite-tal telepíthető .sbf fájl lenne, de ezek csak egy tömörített csomagok, amik tartalmát az OR felmásolja a telefonra, lecserélve a telefonon tárolt részeket, de ez csak részlet kérdés, a végeredmény szempontjából lényegtelen. Annyit számít csak, hogy ezzel a módszerrel lényegében nem lehet elrontani a telefont, mert a bootloader mindig érintetlen marad és bármikor telepíthető egy hivatalos ROM. Sőt ha nagyon elrontana mégis valamit egy MOD, akkor eleve a bootloader fog elindulni, de ismert MOD-okkal ilyen nem fog történni.
A MOD-okkal kapcsolatos tapasztalatok egyébként elég vegyesek, mindig függnek a felhasználás módjától és a telepített programoktól is. Ha konkrét képet akartok kapni a MOD-okról, érdemes kipróbálni többet is. CyanogenMOD7, MIUI, CyanogenMOD6, TheFroyoMOD, stb. Én a FroyoMOD-ot ajánlom, CM7-tel voltak RAM elfogyásos és SMS-t nem megkapós gondjaim (a kettő szorosan összefügg), de az utolsó kb. 10 verziót már nem próbáltam, bár folyamatosan fejlesztik. addamka például meg van vele elégedve, ahogy olvashattad is. Rá kell szánni egy kis időt, kipróbálni, tesztelni a programokat is alattuk, aztán kialakul, hogy melyik a jó. A Gingerbread alapúak egyébként hoznak olyan funkciókat, mint magyar nyelv (CM7 legalábbis), sokkal jobb apps2sd kezelés (külön látod az átmozgatható programokat is, nem csak a már átmozgatottakat, ez nagyon hasznos), hibajavítások, optimalizálások.. illetve az alapfelülete is jobb, bár TheFroyoMOD-ra telepíthetők témák, amiket az XDA-s fórumban lehet megtalálni, ilyen például a Gingerbread téma. -
Rickazoid
addikt
Biztos nem a gyári van rajta, tekintve hogy nem tesznek QWERTZ telefonra RTEU ROM-ot (gyári alatt itt az eredetileg rátelepítettet értem), csak DACH-ot, O2-t vagy Vodafone-t. De mivel gondolom nem szolgáltatós a telefon, így a DACH kell rá, az szintén német, akárcsak a telefon.
Egyébként ilyen hibák előfordulhatnak hivatalos ROM-okkal is, én az általam leírtat CM6, CM7 és hivatalos 2.2.1 alatt is tapasztaltam. Utóbbinál 5 telepítésből 1-szer, tehát nem vészes. Igazából egyébként nem fagyás, csak belassulás, kb. 5 másodperc marad a billentyűzet feloldására, de ez idő alatt nem jelenik meg a lockscreen, ezért nem lehet feloldani. Minden esetben csak az eredeti lockscreen-t érinti, tehát CM-nél megoldás a Lense lockscreen. TheFroyoMOD-nál sosem láttam ilyen hibát. De ha konkrétan lefagy, az más hiba lesz, az is lehet, hogy elfogy a RAM. Tegyél fel első körben egy DACH ROM-ot. -
Rickazoid
addikt
Úgy fagy, hogy amikor kikapcsol a kijelző, nem lehet újra bekapcsolni, csak enyhén felvillan és a gombok világítanak, vagy használat közben fagy le így? Előbbi egy szoftveres hiba, milliószor előfordult már velem, nem tudom mi okozza, így megoldásom sincs, csak új ROM. Utóbbi is lehet szoftveres, mindenképp meg kell nézni másik ROM-mal. Ha úgy ezt csinálja, akkor jöhet még egy teszt mondjuk a FroyoMOD-dal, de ha továbbra sem szűnik meg, akkor mehet szervizbe vagy kell cseréltetni. QWERTZ billentyűzetre meg Androidiani OR (előtte vulnerable recovery) vagy DACH ROM kell. Továbbiakhoz ajánlom az 1. hozzászólást.
-
Rickazoid
addikt
válasz
lolchief70 #6700 üzenetére
Igen, 2.8-as FroyoMOD-ot.
Az oldal betöltődik, bár használhatónak nem nevezném, másodpercekig tart, amire átméreteződik, aztán nálam el is tűnt minden és csak fekete oldalt láttam. Vártam két percet, hátha történik valami, de semmi reakció nem volt, úgyhogy kiléptem a böngészőből. -
Rickazoid
addikt
válasz
Shrike7973 #6698 üzenetére
Mért nem használsz hozzá magyar nyelvi csomagot? Azzal beállíthatsz teljes magyar QWERTZ kiosztást és ott megvan minden ékezetes betű külön gombon. Egyébként hosszú nyomásra jönnek elő az ékezetek az ékezet nélküli billentyűzeten egy felugró ablakban.
Vagy valamit félreértek?Szerk.: ja, hogy a hardveresről van szó. Arra nem tudok megoldást, most néztem, nekem se működik shift-tel.
-
Rickazoid
addikt
válasz
lolchief70 #6696 üzenetére
Nos, először is egy 2.2 vagy 2.3 MOD-hoz mindenképp szükséged lesz egy 2.2-es ROM-ra, valamint a vulnerable recovery-re. Utóbbi egy OpenRecovery futtatásához szükséges, mivel ezeket a recovery-nek nevezett telefonon lévő program indítja, amiből csak az első verzió volt képes erre, a többi tiltja a Motorola által nem jóváhagyott update.zip-ek futtatását, így minden az elsőnél frissebb ROM mellett fel kell tenni az első (vagyis a vulnerable, azaz sebezhető) recovery-t is. Alapvetően a különbség az OpenRecovery-k közt a funkciókban keresendő. GOT OR nem ajánlott, rég elavult és senki sem fejleszti már. Androidiani se frissült már egy ideje semmit, de megállja a helyét, ez kell például CM6-hoz is, CM7 viszont annyi új funkciót kapott már beépítve, hogy lényegében OpenRecovery-re nincs is szükség, csak a telepítéshez. FroyoMOD esetében szintén nem lesz szükséged rá, csak ha QWERTZ billentyűzeted van, azt is az Androidiani OR-ben tudod beállítani (Settings - Keyboard layout - QWERTZ). És van még az eredeti OpenRecovery, ennek szimplán ennyi a neve, ez bír a legkevesebb funkcióval, de ezt még fejlesztik és univerzális (de hogy mit tud, azt nem tudom, rég nem néztem). Plusz ott a Nandroid szintén az OpenRecovery-kben, ami egy komplett biztonsági mentésre és visszaállításra való. A használata egyértelmű. A többi funkciót egyelőre nem kell ismerned, a MOD-ok mind rootoltak, a jobbakban van memhack (ez az áthelyezése a dalvik-cache mappát a /data partícióról a /cache partícióra, így több hely marad a programoknak, de kevesebb a dalvik-cache-nek, ami lényegében nem akkora baj, sőt a Milestone kevés belső memóriája miatt lényegében szükséges is), a processzor húzás is a MOD-hoz van optimalizálva, először inkább egy-egy MOD-dal ismerkedj meg, utána próbálj eltérni az alap beállításoktól.
A 2.3 alapú MOD-okról még annyit kell tudni, hogy nagyon kevés szabad RAM-mal rendelkeznek. Nem tudom használtál-e Windows Mobile-t, ahhoz hasonló a dolog, mint amikor egy régi, 64 MB RAM-os telefonra feltett valaki egy WM6.5-öt. Elfutott, de nem volt kellemes. Na ennél azért egy fokkal jobb a helyzet, de 2.3 alapú ROM-oknál instabilitásra kell számítani, talán nagyobb programok nem is fognak elfutni, esetleg kilépnek, mert elfogy a memória, újrabootol a telefon, stb. 2.2-es MOD-okkal lényegesen jobb a helyzet. Ezért az első, amit ajánlanék, az a FroyoMOD. Ha tudsz angolul, akkor lényegében a következő dolgokra van szükséged:
Ezt és ezt oldalt nézd át (a linkek egy része már nem él, de a többségből van mirror link, azok még elvileg mind jók). Friss ROM-okat pedig ezen az oldalon találsz, ezek a végleges ROM-ok. A service verzió mindig olyan ROM, ami a telefonon lévő ROM-ot frissíti, így abból csak olyat tudsz használni, ami a telefonodon is van, tehát ehhez tudni kell, hogy mi fut a telefonon. Teljes ROM esetében ez lényegtelen. Teljes ROM-ból ajánlott a Central Europe és a DACH, ha QWERTZ a billentyűzeted kiosztása.
Ezen kívül nemrég pont linkeltem egy itteni hsz-t is, ami egy a ROM frissítésére vagy cseréjére is alkalmas leírás, plusz ott vannak a szükséges linkek is. Valahol a Logout-on is van erről leírás, de azt én sem találom.
Ezekkel a hivatalos Froyo-t biztosan fel tudod tenni. Ha valami mégsem világos vagy a MOD-nál lenne valami és nem derülne ki az angol leírásokból (esetleg nem beszélsz kellőképp angolul), kérdezz nyugodtan. Vagy megpróbálhatsz keresni itt is, ezek a dolgok időről időre előjönnek és leírjuk őket. -
Rickazoid
addikt
Gondolom hivatalos Froyo kell először. Ezt két módon tudod megcsinálni, egyikkel frissíted a telefon szoftverét, másikkal felülírod a régit. Sokan utóbbit javasolják inkább, elvileg megbízhatóbb az eredmény, vagy frissítés utáni Factory resetet.
Frissítéshez annyi kell, hogy feltöltöd a telefonod majd ide mész és követed az utasításokat. De ez csak abban az esetben fog működni, ha a telefonon gyári szoftver van, ellenkező esetben lehet nem fogja felismerni és így nem fogsz tudni frissíteni.
Felülíráshoz több leírás is van, én most pont nem találtam meg egyiket sem (ha valaki tud linket beírhatja a biztonság kedvéért), de itt van egy, ami elvileg jó lesz. Annyi a különbség, hogy esetedben kell egy ROM is (például QWERTY vagy QWERTZ - hogy melyik, azt a billentyűzeted elárulja - emellett frissíteni is lehet ezzel a módszerrel is, ehhez szerviz verziós ROM-ra van szükség, QWERTY vagy QWERTZ), majd az innen letöltött .sbf fájlal kell ugyan azt csinálni, mint a leírásban szereplő vulnerable recovery fájllal, csak az helyett, illetve azt is megcsinálhatod, ha rootolni is akarsz, ehhez akkor kelleni fog még az Androidiani OpenRecovery, ennek az indítása is le van írva a 8. ponttól. -
Rickazoid
addikt
Talán már ismered, csak nem kalibrálásként. De így néz ki.
Az a lényege, hogy a telefon elkészítse az akku üzemidejének statisztikáját egy teljesen feltöltött akku teljes lemerítésével. Elméletileg persze nem kéne, hogy gond legyen vele nélküle se, de elméletileg MOD-okat sem tesz rá az ember. CM-nél előfordul olykor, hogy rossz a kijelzés, ott segít. Egyébként már megszoktam és MOD váltásnál mindig megcsinálom. Elgondolkodtató egyébként, hogy ha megpróbálod, biztosan töltődni fog még az akku egy ideig kikapcsolva is, tehát bekapcsolt állapotban nem töltődik fel teljesen. Ez nem tudom mért lehet, szerintem nem is válaszolta még meg senki. -
Rickazoid
addikt
Nem tudom, nálam nagyon jó az akku a 2.8-assal. Igaz kalibráltam. Normál használat mellett elmegy két napot. Ha csak telefonálok, 2G-n mondjuk összesen egy órát BT headseten, a többi "alapjáraton" megy csak, illetve felébredve bekapcsol a WLAN, ha itthon vagyok, akkor három és fél napig is elvan.
-
Rickazoid
addikt
Észrevettétek, hogy bekapcsolt 3G Hotspot mellett nem működik a BT? Gyári ROM-nál és más MOD-nál is így van vagy csak a FroyoMOD alatt?
-
Rickazoid
addikt
válasz
rena224 #6551 üzenetére
A FroyoMOD-dal nem jársz rosszul.
Persze kíváncsiságból a többit is megpróbálhatod. Viszont mivel a FroyoMOD az alap Android témával rendelkezik csak, ajánlok hozzá egy Gingerbread témát. A telepítés menete le van írva, annyi még, hogy frissítések után mindig újra fel kell telepíteni, de ez nem nagy dolog.
-
Rickazoid
addikt
Ha épp írás alatt voltak a fájlok, akkor egy ilyenre eltűnhetnek, pontosabban megsérülnek és később már nem kiolvasható, hogy mi is volt ott. Nem tudod visszaállítani őket. Persze megpróbálni meg lehet, kering a neten millió meg egy módszer és program erre, de többnyire nem fognak értelmes adatokat visszaállítani. Tulajdonképpen ez olyankor működik, ha törölsz egy fájlt, majd semmit nem csinálsz azzal az adattárolóval. Akkor ép marad maga a fájl fizikailag. Nem tudom a TM hogy működik, de sok folyamat hajlamos befejezettnek feltüntetni egy-egy műveletet, miközben még folytatja tovább a háttérben, ezzel időt spórol, de sebezhetővé teszi az adattárolót.
-
Rickazoid
addikt
Teló alatt a microSD-re célzol? Biztos, hogy nem törölhetted te őket? Mert ha igen, akkor fájlrendszerhiba gyanús. Előfordult nekem is egyszer-kétszer, valamiért megsérül a fájlrendszer, igaz én onnan vettem észre, hogy read only lett hirtelen. Ilyenkor jó esetben nincs baja a kártyának, egy formázás megoldja. Másolj át róla mindent (az esetleges rejtett fájlokat és mappákat is), formázd, majd másolj vissza mindent. Viszont visszaállítani nem tudsz, ha tudnál se lenne több egy rakás értelmetlen adatnál.
(#6496) petipetya: elméletileg nem kéne ilyennek történnie, ha az akku jó. Nem hinném, hogy a Motorola direkt úgy írta volna át az érintett részeit a rendszernek, hogy nagyobb akkut ne legyen képes kezelni, mivel régóta bevett szokás már, hogy utángyártott akkukból jóval nagyobb kapacitásúak is vannak. Úgy értem a telefonnak fel kell ismernie az akku értékeit és ahhoz igazítani a kijelzést. Az viszont könnyen előfordulhat, hogy a MOD, amit használsz, nem képes normálisan kezelni, azoknál nem gondolnak ilyesmire, amikor nekiállnak "optimalizálni" és törölni a "feleslegeket".
Nem olvastam vissza a teljes sztorit, de a kalibrációt (töltés 100%-ig, /data/system/batterystats.bin fájl törlése, akku ki, kérdőjelre akku vissza és 100%-nál bekapcsolás, majd lemerítés kikapcsolásig) elvégezted? -
Rickazoid
addikt
válasz
petipetya #6383 üzenetére
A neten azt írják, hogy az SMS bugot javították a 2.2.2-ben. Bár pont az Android fejlesztőknek szóló oldalán nincs erről semmi, ott két revision van hozzá, 1-es és 2-es, de a 2-es FRF91, míg a 2.2.2 FRG83G, az tavaly júliusi, a 2.2.2 meg idei. Tehát nyilván nem a revision szám a harmadik szám, viszont jó kérdés, hogy mi az, ha pont azon a listán nem szerepel, ahol ott kéne lennie minden létező verziónak. Mindenesetre SMS bugfixet és pár egyéb javítást tartalmaz.
-
Rickazoid
addikt
válasz
petipetya #6376 üzenetére
2.5? A 2. a fájl törlése, 3. akku kivétel bekapcsolt állapotban és várakozás, amíg a telefonon megjelenik egy kérdőjel, az 5. pedig feltöltődés után bekapcsolás. Lényegében egyből be lehet kapcsolni, többször nem nagyon kell elvégezni, másodpercek alatt el fogja érni a 100%-ot egy második próbánál.
(#6378) petipetya: ez a leggyorsabb. A szoftvernek baja nem lesz, viszont nem tudni mennyi idő után hozza létre újra az adott fájlt. Másik lehetőség a feltöltődés utáni kikapcsolás, majd indítás Recovery módban és ott törölni konzolban a fájlt, de ott ha újraindítod, ki kell venni az akkut, hogy ne induljon el a telefon, viszont ha visszarakod, gyakran mégis bekapcsol ahelyett, hogy töltődni kezdene, akkor meg megint létrehozza a fájlt. Ez macerás, nem mindig sikerül elsőre.
-
Rickazoid
addikt
válasz
petipetya #6371 üzenetére
Én ezt egyszer szoktam megcsinálni, bár nem így.
1: bekapcsolva töltés 100%-ra
2: /data/batterystats.bin törlése
3: töltőkábel bennhagyásával akku ki
4: kérdőjelnél akku vissza
5: töltés 100%-ig (kb. háromnegyed óra szokott esetemben lenni CM7 mellett).
6: bekapcsolás és használat lemerülésig, csak akkor tölteni (én 5%-nál szoktam feltenni töltőre ilyenkor).
Van egy bekapcsolva hagyós módszer is, aminél akku kivétel helyett újraindíttatod, de rögtön kikapcsolódás után kiveszed az akkut, majd megvárod, amíg nélküle kapcsol be, utána teszed vissza és tölteted, de az sosem működött, úgy értem pár másodperc után 100%-ra ugrott, kikapcsolva meg töltődött még háromnegyed órát.
Olyankor szokott előfordulni, amikor más MOD-ot is kipróbálok, akkor szinte biztos gond lesz vele, illetve talán amikor gyakran teszem töltőre 50-60%-os töltöttséggel. -
Rickazoid
addikt
ES helyett használj Super Managert.
-
Rickazoid
addikt
válasz
drzsoo1 #6258 üzenetére
Tulajdonképpen valószínűleg egy külön Task manager az optimalizálási hibák miatt került bele. Lényegében a háttérben futó programok nem használhatnak egy adott RAM mennyiségnél többet, ha ilyen történne, akkor az Android bezárja a legkorábban indítottat, amíg vannak ilyenek, folyamatokkal is ez a helyzet, de azokat csak akkor kezdi el bezárni, amikor már nincs több háttérben futó program. Ha pedig végképp kifogyna a RAM-ból, akkor az előtérben futó programot is bezárja, ez után csak azok a folyamatok maradnak a háttérben, amiknek ott kell maradniuk a telefon működéséhez. A nem túl jól megírt Task managerek viszont azt tudják elérni, hogy bezárják ezeket a folyamatokat is, így lehet elfut olyan program is, ami normál esetben nem futna, de mellette lehet nem fogsz tudni hívást fogadni vagy nem kapod meg az SMS-eket. Ideális esetben egy Task manager semmi mást nem tud csinálni, mint folyamatosan szabadon tartja a RAM-ot, azonban erre ideális esetben semmi szükség, mert ha mondjuk van 35 MB szabad RAM és fut 6 program, amik lefoglalnak maguknak 50 MB-ot, majd te elindítasz egy programot, aminek kell 80 MB, akkor az Android be fogja zárni a 6 programot és felszabadítja az általuk lefoglalt RAM-ot. Ezek a programok viszont általában alszanak, nem használnak erőforrásokat, csak el vannak tárolva a RAM-ban, hogy váltáskor azonnal be tudjanak töltődni. A folyamatok viszont tudnak szimultán is futni, de azokat nem célszerű bezárogatni.
(program alatt itt most olyan programot értettem, amit te telepítettél, van felülete, kommunikál veled, folyamat alatt pedig azokat a programokat, amik a háttérben futnak és nem találkozol közvetlenül velük) -
Rickazoid
addikt
Ha feltöröd a bootloadert és írsz rá egy Debiant, akkor lesz ilyen.
De komolyra fordítva, stabil és hibamentes ROM-ot nem fogsz találni. Jó közelítéssel stabil vagy jó közelítéssel hibamentes ROM-ot találhatsz, a CM7 (ma frissült megint) például majdnem ilyen, de a Cronos Ginger is jó úton halad, talán közelebb áll is hozzá, mint a CM7.
Egyébként a személyes tapasztalat az egyetlen, amire építeni lehet, egy mod felhasználási szokásoktól és telepített programoktól függően különböző módon viselkedhet és különböző problémákat produkálhat különböző emberek kezében.
Itt egy lista. -
Rickazoid
addikt
válasz
petipetya #6237 üzenetére
Ha jól tévedek, hogy mi az, akkor szerintem ott nem indul újra, csak kilép mindenből majd megint elindul, mint amikor kijelentkezel egy PC-ről és vissza (talán a linuxos terminálból indított X leállítása és újbóli indítása állhat közelebb ehhez). De mondom ez csak tipp, úgy rémlik annyit látni, hogy a telefon nem áll le és az M logó sem jelenik meg, csak a splash screen (bootanimation).
-
Rickazoid
addikt
Fájlrendszerhiba gyanús. Ments le mindent a kártyáról számítógépre, formáztasd a kártyát a telefonnal majd másolj vissza mindent rá.
(#6219) joamilestoné: a nandroid ellenőrzi ezt, ha nincs 400 MB szabad hely, nem kezd el semmit.
-
Rickazoid
addikt
válasz
addamka #6196 üzenetére
és (#6195) eami:
Tegnap én elég sokat fényképeztem és videóztam, nem tapasztaltam semmi gondot. Egyedül a VM heap méret van megemelve maximumra. Sygic Aura indításánál egyszer lefagyott (nem kapcsoltam be a GPS-t, ezt kérte, bekapcsoltam, visszaléptem és akkor fagyott le), de utána gond nélkül elnavigált. A Powerwidgetnek szokása lefagyni, a telefont nem érinti, csak nem működik néha a 2G/3G kapcsoló (csak ezen a widgeten), illetve néha nem kapcsolja ki a Torch-ot, de a program ettől még működik. Inkább csak zavaró gondok és egy-egy alkalommal jönnek csak elő.
A szabad RAM általában 50-55 MB, háttérben ilyen folyamatok vannak az Android szerint, mint Missed Reminded, PowerAMP, Widgetsoid, Bluetooth Share, Google Services és Android Keyboard.
Az Astro viszont nem működik SMB-vel, ez fura egy hiba, de lehet az Astro-é is, talán nincs felkészítve Gingerbreadre az SMB Module. AndSMB működik.
Ennyit tapasztaltam, látszólag minden ok. -
Rickazoid
addikt
válasz
szőröscica #6191 üzenetére
LED-re:
SimpleLED jó, nem mai gyerek, de Droidra lett írva (mással nem is működik).
Illetve a Widgetsoid-nak is van ilyenje, a Method1 működik is (ha használni akarsz ilyet, meg fogod találni a beállítások átnézése közt, hogy miről van szó). -
Rickazoid
addikt
válasz
szőröscica #6184 üzenetére
A factory reset törli a /data és a /cache partíciókat, tehát mellette a másik kettő felesleges (a wipe cache szintén törli a /cache partíciót, a dalvik cache pedig a /data/dalvik-cache útvonalon van - memhack esetében a /cache partíción, de ez lényegtelen egy factory reset esetében), illetve a factory reset is az, ha egy teljes ROM-ot teszel fel, mivel az mindent töröl a telefonról, csak szerviz ROM esetében okoz változást, de ott mindegy a sorrend. Viszont factory reset mellé szerviz ROM felesleges, mert ott vagy mint egy teljes ROM telepítésével.
Tehát ideálisan: teljes ROM + vulnerable recovery + Androidiani OR root. -
Rickazoid
addikt
válasz
bejmuller #6176 üzenetére
Én azt használom épp (mondjuk a 0.08-11.04.18b 7.0.0 linkjét nem tudom hová tenni), nincs vele különösebb gond, illetve teszteltem az új funkciót, amivel eltárolható két process a RAM-ban, beraktam a com.handcent.nextsms és a com.android.phone folyamatokat, 10 perc Angry Birds Rio után (illetve a játék közben) küldettem magamnak egy SMS-t, majd pár másodperc múlva megjelent a Handcent ablaka a kijelzőn. Korábban ilyen sosem történt, az ilyenkor kapott SMS-ek mindig elvesztek. Hívást is tudok egyébként ilyenkor fogadni, bár ezzel korábban sem volt gond (tudtommal).
A sötét képernyős hiba (vagyis hogy a kijelző felébred a pwr gombra, de nem jelenik meg rajta semmi) viszont eddig sem okozott problémát nekem, mert a "Lense" lockscreennél nem jött elő, csak a "Rotary"-nél.
A Gallery3D folyamatosabb, mint valaha, be se záródik, videót is indít, háttérképet is tud állítani... nem tapasztaltam gondokat vele.
Működik, jól. -
Rickazoid
addikt
Nekem kicsit sem áll ki, szerintem hibás az a fedél. Hogy cserélik-e garanciában, az jó kérdés, de kérdezz rá és ha nem, max kifizeted az új árát. A neten sehol nem találtam, de nem kerülhet sokba.
Egy noname memóriakártya lehet lassabb, a megadott értékek csak a maximumot jelölik.
Új hozzászólás Aktív témák
- WordPress tartalom kezelő rendszer (CMS)
- Nintendo Switch 2
- Háztartási gépek
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- iPhone topik
- Mikrotik routerek
- OLED TV topic
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Nothing phone (2) - Fehér 12/256 Gb
- Samsung Galaxy A12 64GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Samsung Galaxy A26 5G 256GB Black, Bontatlan, Új, 0 Perces, Fekete, 1 Év Garancia
- Samsung Galaxy A26 5G 256GB Black, Bontatlan, Új, 0 Perces, Fekete, 1 Év Garancia
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G 128GB Sky Blue, Szép Állapotú, Hibátlan Működésű, Kék, Garanciális
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 Touch - i5-6300U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- LG OLED & OLED evo Televíziók -30%
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Microsoft Surface Pro 6 i5-8350U 8GB 256GB 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest