- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Fotók, videók mobillal
- Yettel topik
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Kezünkben a Honor Magic V5
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
-
Vikunya
tag
válasz
F_Gergely #8412 üzenetére
Ebben igazad van,a gyári 2.2-vel és szintén operával, mobilnettel nekem sem volt gond.De ha az ember akar egy kis pluszt,romol,és ennek a következménye a lassulás,bugok,egyre fogyó memória.Ez egy ördögi ki kör,pláne egy kifutó készülék esetében.Mostanában gondolkoztam azon hogy visszarakok egy gyári romot,akkor nem lesz idegeskedés.Nem hiszem hogy fognak valaha is teljesen stabil mókolt romot készíteni.
-
válasz
F_Gergely #8345 üzenetére
A műanyag retkekkel egyetértek.
A droid4 engem nem fogott meg annyira, hogy alternatíva legyen jelenleg. Nekem qwerty kell, mert megfelelt ez is, és agyvérzésem van, ha a képernyőbillentyűzettel kell 2 szót is leírnomMivel várom a következő Motorolát, akkor már egy új architektúrát szeretnék vele kipróbálni, a tegra2 meg az omap4es széria is lassan 2 éves lesz, inkább legyen feleslegesen több a hardver, nem akarok milestone1 szintű szívást, ala 256MB RAM
100ezres telefon nálam 2 évig ki kell tartson, nem vagyok a gyakran cserélős fajta.Bár tartok tőle, hogy a Moto mellőzi a Milestone vonalat.
Az ICS amúgy csilivili igen, de eddig azt tapasztalom kellemesebb használni, egyedül a widget kezelés lett a modulos résszel szerintem megbonyolítva, de átgondoltabbnak tűnik, mint az eddigi androidok.
-
válasz
F_Gergely #8341 üzenetére
A CPU nem olyan gyenge, a RAM a necces, de minimálisan javulni fog, pl. Gmaps hack sincs még benne. Amihez használtam 2.3mal, az megy ics alatt is. Cut the rope pl eszi a RAMot, de megy szépen.
Nekem a M4 ha lesz, tuti kimarad, kihagyom a 2 magos generációt, inkább egy M5 majd. Hátha addigra a google hatása érvényesül egy nyitott bootloader képében -
Shrike7973
senior tag
válasz
F_Gergely #8341 üzenetére
Anyám gépén Windows7 van, következő felépítésben:
486 1.6 GHz Intel Celeron
1 GB SD RAM
Valami AGP ATI kártyaAmeddig valaki alapkonfigurációban, alapprogramokkal akarja használni a telefonját, esetleg egy-két extra light szoftverrel, nincs akadálya amint stabilabb lesz.
CM7 alatt sincs sokkal több szabad RAM... (kb 45 MB).
És még a Market is képes FC-zni néha, de nagyon ritka, és ha elkezdi, akkor ATK, és onnantól nincs gond.Amúgy érik nekem a csere, leejtettem a telefont úgy, hogy be volt dugva töltőbe, és szétjött a csatlakozó. Nem fogja meg rendesen a kábelt, és szakadozik a töltés.
El kéne döntenem, hogy kell-e a qwerty, mert ha igen, akkor Milestone 4.
Ha nem akkor Galaxy Nexus, vagy Xperia P.
-
Shrike7973
senior tag
válasz
F_Gergely #8326 üzenetére
De lenézve érzem magam
(romolás)
Phami talán tényleg túlzásba viszi néha a dolgokat, de szerintem egészséges dolog feltenni egy CM7-et alapvetően a telefonra, mert rengeteg hasznos beállítása van (pl.: zenelejátszásnál volume hosszan nyomással számváltás, stb.), és sok jó dolog meg van oldva bennük. A + 100 MB programterületről nem is beszélve. -
-
Mályki
aktív tag
-
-
válasz
F_Gergely #6169 üzenetére
A power widgettel nekem is fagy, ezért vettem meg a switchpro-t, ezerszer jobb, 0 fagyi. A pin kódot a 3G letiltásakor kérte, ha nem volt belőve a use apn togle. Így már jó, mert nem letiltja a 3G-t, csak átnevezi az APN nevét, így a telefon nem éri el a netet.
A p990i meg anno az első softtal rebootolgatott teljesítményoptimalizálás céljából, javíttották nagyjából, második telefonnak a mai napig használunk egyet
-
wolruf
őstag
válasz
F_Gergely #6103 üzenetére
Igen, melegszik. Még MotoTrolla fórumon és volt szó róla, ott van a hőleadó felület. Ilyen. Kellemetlen, de nem fog felhólyagosodni a kezünk tőle
Max beizzad.
Nekem a 2.2 óta néha csinál olyat, hogy nem reagál a gombokra elsőre. Megrezeg, ,,felfogja hogy megnyomtam'', de nem csinál vele semmit. Aztán megint rányomok és akkor csinálja is amit kell.
-
-
Rickazoid
addikt
válasz
F_Gergely #6009 üzenetére
A gyári visszaállítás a nevével ellentétben nem állítja vissza a gyári állapotokat, csak a /data és /cahce partíciókat törli/formázza, ha a /system partíción módosítasz valamit, az úgy marad. Van egy kód, ami állítólag Androidon képes visszatelepíteni az eredeti ROM-ot, de az nem működik itt, egyébként sem tudom hol működhet, tudtommal a telefonok nem tárolják el a ROM-ok képét... de mindegy, nálunk biztos nem megy, próbáltam.
-
Rickazoid
addikt
válasz
F_Gergely #6007 üzenetére
Tényleg nem megy az ES, engedélyezem a rootot, kiírja, hogy kísérleti megoldás és nincs tesztelve minden eszközön, nyomok egy "Yes"-t, feljön a módválasztó, itt a HiAPK-t választottam, ekkor jött a Superuser és engedélyt kér, megadom neki, bejelölöm a "Mount File System" részt, de nem működik, megcsinálja ugyan, de a mappák alatt semmit nem lát a fájlrendszerben. CyanogenMOD módban viszont nem csatolja fel a fájlrendszert.
Viszont a Super Manager működik, a beállításoknál ugyanúgy engedélyezni kell a root funkciókat, és a gyökér fájlrendszerébe való belépéskor kérdezi meg, hogy írható vagy olvasható legyen-e.
Egyébként régóta gyanítottam már, hogy a /system mappából való törlés nem szabadít fel helyet, nos most megnéztem, a válasz amire számítottam, 48 MB volt a szabad helyem mielőtt töröltem a Motonav.apk-t, újraindítás után 49 MB lett (+1 MB betudható cache törléseknek, a Motonav.apk 12 MB-ot foglal - egyébként újraindítással eltűnt a com.navngo.igo.javaclient is az összes telepített program közül, így nem volt mit törölni, habár a Motonav eltávolítási utasításaiban ugye ennek a törlése zárja a folyamatot és tényleg így is működik Éclair alatt), tehát nem. A belső tárhely, amit a telefon lát, csak a /data partíció mérete, ami 192 MB-ban merül ki, hiába törölsz bármit a /system partícióról, a /data partíciót nem fogja nagyobbra formázni. A memhack is csak azért szabadít fel plusz helyet, mert a /data/dalvik-cache mappát mozgatja át a /cache partícióra. -
válasz
F_Gergely #6000 üzenetére
ES-ben: Settings / (alulra görget) Root options / Root explorer be, Mount File system be, Settingsbe vissza: Home Directory-t írd át /-re
Amúgy sose mondtam, hogy a memkártyán van, nálam a system a telefont jelenti alapban
A memkártya a /mnt/sdcard.Bár az ES megkérdi a Root explorer módba, melyik MOD-od van, aszm CM-moddal jó a gyári is.
Viszont továbbra sem lehet legális iGO-t telepíteni, mivel hogy nincs androidra. Az okosításokat meg itt nem szoktuk megtárgyalni
Javaslom tegyél egy próbát a sygic-cel, egész korrekt. Bár én maradok a PNA-nál, túrázni jó a droid, de kocsiba vérszegény a felhozatal. -
válasz
F_Gergely #5995 üzenetére
Nem gyalúltad le véletlen az apk-t? 2.1-ben tuti a system alatt volt, 2.2-ben sem hiszem, hogy eltértek ettől.
Sajna nekem CM7 van fent, ohne motonavval, így nem tudok apk-t adni, valaki esetleg feltolhatná neked, vagy megnézhetné, hogy gyári 2.2-ben a /system/app-ban van-e motonav. -
válasz
F_Gergely #5990 üzenetére
Rakd fel Marketból az uninstaller for root-ot/root uninstallert, nézd meg azzal.
Elindítod, Cat/Filter gombbal kiválasztod a system kategóriát, azt had szóljon. CM7 alatt mindig ezzel herélem le ADW Launchert, meg a felesleges system appokat. -
Rickazoid
addikt
válasz
F_Gergely #5967 üzenetére
Nem, de mégis. Magát a rootot nem tudod vulnerable recovery nélkül telepíteni, viszont el tudod tüntetni a rootot szimplán a Superuser.apk törlésével, viszont a vulnerable recovery eltüntetéséhez rá kell Flashelni a 2.2-es recovery-t, amire nincs más mód, mind egy szerviz ROM telepítés. Volna más mód, kiszedhető lenne a recovery a ROM-okból, de erre senki nem gondolt, mert az általános vélekedés az, hogy azért rootolod, mert használni akarod és később nem akarod eltüntetni, ezért nem is bajlódott senki azzal a pár perccel, amíg külön SBF fájlba teszi a recovery-t, ahogy a vulnerable recovery-vel tették. És itt jön a csapda, ha felteszed a szerviz ROM-ot, ismét felkerül a Motonav.
-
válasz
F_Gergely #5962 üzenetére
Rootal lehet csak leszedni, mint írták, de mivel legális IGO nincs androidra, ezért teljesen mindegy, hogy fent van-e, vagy sem. Az nng nem tekinti megtérülősnek androidra fejleszteni, ezért eléggé megrekedtek az igo-k.
A samsung adott egy időben igo-t a spicához, de azt sem lehetett külön megvenni.A motorola meg csak demót ad az átskinezett igo-jából, ez van. Többek közt ezért nem dobtam még ki kocsiből a PNA-t, bár én kiperkáltam motonavot, de közelébe nincs egy igo8/primo-nak.
-
Rickazoid
addikt
válasz
F_Gergely #5886 üzenetére
Edzett üveg van a kijelzőn, ha nem próbálod direkt karcolgatni, akkor minimális eséllyel karcolódik meg. Én valamikor szeptember táján vettem le enyémről a fóliát, hatalmasat javult a felhasználói élmény, mert nélküle könnyebb kezelni, nem olyan csúszós, illetve bár az ujjlenyomatokat nehezebb letörölni, bekapcsolt kijelző mellett sokkal kevésbé látszanak (konkrétan fény felé kell forgatni hozzá, míg fóliánál ilyen szivárványos hatást keltenek többségében - vagy csak az én bőröm zsírosabb az átlagosnál), emellett az ujjamon kívül mással nem érintkezik, vigyázok hogy ne kerüljön kapcsolatba mással, itthon csak a bőrtokon pihen, ha meg viszem valahová, akkor beteszem a bőrtokba. Egy apró karc nincs rajta sehol.
-
Djuree
félisten
válasz
F_Gergely #5886 üzenetére
én rajtahagytam, karcálló kijelző nincs! ahogy a bukósisakom is páramentes elvileg. na persze...így is tökéletesen éles és érzékeny a kijelző. ha pedig zsebben hordod, sztem ne vedd le, zsebbenhordásnál úgyis le fog válni magától. nekem oldaltokban van, abban nem hiszem hogy karcolódna, de inkább rajtahagyom, elfér...
-
Rickazoid
addikt
válasz
F_Gergely #5882 üzenetére
Ha minden igaz akkor nem minden program után szabadít fel memóriát, van amit fenntart. Nálam például azt írja, hogy 45MB+39MB in 2. Az in 2 részt nem tudom értelmezni, de a többi gondolom a fenntartott és a tényleg szabad.
De nyugodtan cáfoljon meg valaki, aki jártasabb ezekben a dolgokban. -
Rickazoid
addikt
válasz
F_Gergely #5879 üzenetére
Akármi mással jobban jársz. Nagyon magasak a hardverkövetelményei (például minimum 512 MB RAM), rengeteg helyet foglal és lassú. A Milestone egyébként sem támogatott telefon, ezt ki is írja, ha telepíted és bár ennek ellenére elfut, a használhatóság határait csak alulról súrolja.
-
F_Gergely
őstag
válasz
F_Gergely #5879 üzenetére
Na felraktam de egy rakás sz@ar....
Kezdjük ott hogy 15 mega a program, feltelepül, majd indításnál közli hogy "Firefox does not support this device", itt nyomtam neki egy folytatást de tetü lassú, és használhatatlan. Szóval marad a gyári bögésző meg az opera (kettő közt még nem tudtam dönteni). -
Vasziljev
csendes tag
-
F_Gergely
őstag
válasz
F_Gergely #5864 üzenetére
Felraktam a Norton Security-t, egész pofás és nem is eszik memóriát. Minden letöltött cuccot ellenőriz, meg figyeli a programokat is és teljes rendszer vizsgálatot is tud. Egyenlőre tetszik.
-
Rickazoid
addikt
válasz
F_Gergely #5842 üzenetére
Na, írtam nekik. Leírtam, hogy Éclair alatt jött elő a hiba (és tényleg a hivatalos volt fent már egy ideje), leírtam, hogy Froyo telepítés nem segített, illetve megkérdeztem, hogy ha esetleg a 3G modul hibásodott meg, akkor mire kell számítanom egy esetleges szervizelésnél, mennyi időre és mekkora összegre, illetve hogy járhat-e alaplap cserével a dolog, és az mennyibe kerülne (Motorola fórumon olvastam hasonló problémáról, ott alaplapot cseréltek az illető telefonjában, igaz tartott neki több mint egy hónapig).
Remélem nem csak annyit írnak, hogy vigyem be, azt hiszem jó leírást adtam és konkrétumot kérdeztem.Szerk.: Delivery to the following recipient failed permanently. Ennyit az e-mailről és a Motorola szervizről. Keresek egy szervizt Pécsen.. mást nem tudok tenni.
-
-
Rickazoid
addikt
válasz
F_Gergely #5840 üzenetére
Androidnál bármi felülírhatja a baseband és GPS vezérlő szoftvert (BPSW), épp ezért az nem lehet gond, tekintve hogy se a hivatalos 2.1-gyel, se a 2.2-vel nem működik, pedig mindkettő felpakol magának egy sajátot, illetve a nandroid is elmenti/visszaállítja, viszont visszaállított rendszerrel is ez a gond. A fura, hogy ha nem nyúlok hozzá, akkor nincs baja, de ha mondjuk megnyitom a Marketet, akkor egyből leesik a hálózatról, mintha az adatkapcsolat és a GSM kapcsolat nem működne egyszerre.
Még rákérdezek XDA-Developers fórumon, hátha tud valaki valami okosat, de félő itt modulcsere lesz. És ha ez a modul egy GSM/3G/GPS trió, akkor azt hiszem nem fogom jól érezni magam az összeg hallatán, amit egy szervizben kérnének érte - bár nem találtam a neten, hogy mennyibe kerül, a Google ilyen keresésre még mindig alkalmatlan, valami konkrét helyet kéne tudni. -
Rickazoid
addikt
válasz
F_Gergely #5806 üzenetére
Tulajdonképpen Android esetében az a vicc, hogy nem, a programoknak root nélkül nincs hozzáférésük a System partícióhoz, sőt a Data-n és az SDCardon kívül egyikhez sem, root-tal meg csak biztonsági mentést használok, esetleg overclockot, ami modulokat tölt be, nem ír át semmit, de anélkül sincs rendben a dolog. Ráadásul külön érdekes, hogy mentésből visszaállítva lett hibás, előtte nem volt gond, friss telepítésből pakoltam fel a programokat Titanium Backuppal. Ami rossz egyébként, hogy a biztonsági mentések dacára Froyo-ról nem lehet visszaállni Éclairre, csak ha volt egy külön csak Éclair mentésed, ugyanis egyetlen program sem indul el, amihez Froyo-ból származó adatok vannak, így még ez sem lehetett probléma.
Hogy egy nemrég itt járt vízvezetékszerelőt idézzek: "Ez annyira egyszerű, hogy nem szabadna így elromlania." Sajnos nem így működnek a dolgaink.
Amúgy tényleg, amíg visszafogottan használja az embert, egyikkel sincs gond, WM alatt én is láttam, WM5.0 alatt stabil volt a TyTN egy marék programmal, de 6.0-val már csinált néha furcsákat, pedig az hivatalos volt, főzött ROM-okkal pedig valahogy mindig volt valami gond, bár összességében olyasmikkel sosem találkoztam, amik miatt nem tudtam volna használni a telefont (kivéve 6.5 ROM-ok esetében, arra közel sem volt alkalmas).
Lehet túl válogatós vagyok vagy csak magasabbak az elvárásaim, mint az anyagi lehetőségeim, ha okostelefonokról van szó, de én a telefonomat az alapfunkciókon kívül ébresztésre, játékra, fájltárolásra, FTP kapcsolatra, Samba megosztásra, tömörített fájlok kezelésére, játékra, kontaktok kezelésére, naptár kezelésére, számolásokra, dokumentumkezelésre, fényképezésre, internetezésre, e-mailezésre, navigációra, a mobilnet csomagom használatának figyelésére, feljegyzések készítésére, dokumentumkezelésre, zenelejátszásra, néha videónézésre, fordításra (szavakat a Google Translate-tel) alkalmanként a notebookom kurzorának és billentyűzetének használatára (amikor például ágyon hason fekve nézek egy filmet és lusta vagyok kényelmetlen pozíciókban tartva a kezemet a touchpaddal vagy az egérrel szórakozni) és időjáráselőrejelzések nézésére is használom, és ezek most csak úgy általában, amiket gyakran használok, mindre van legalább egy program (de ugye többrétű dologra több is, például FTP-re van kliens és szerver is). Éclair mellé kell még pár háttérben futó szolgáltatás, mint a Call End Tone, a Droid Essentials (a headset jelzése ikonnal) és a Missed Reminder, illetve ott van még a Shush!, mert tényleg el szoktam felejteni visszakapcsolni, ha nem otthon vagyok, akkor bekapcsolom a Last Chance-t is, ha meg szüleimhez megyek haza egy hétvégére, akkor ott a Wireless Tether-t is használom. Emellett van pár alkalmi, például a QR kód olvasó.
Egyébként én sem bántam meg, a sok nyűg ellenére az idő 99%-ára használhatóvá tudom tenni. Mondjuk nekem a szelektív multitasking és a microSD-re telepítés idióta megoldása nem tetszik, de ez az Androidra globálisan jellemző. Legközelebb vagy MeeGo (azért adok neki egy esélyt, ha lesz megfelelő telefon) vagy HP Prē, ha eljut Magyarországra hivatalosan. Vagy gyűjtök annyi pénzt, hogy tudjak olyat venni, aminél nincs zárt bootloader, esetleg könnyebben megbocsájtom neki a dolgokat, mert mondjuk 5"-os a kijelzője (de messze van még az Opus One 2012 elején...).(#5807) petipetya: a végeredmény az lett, hogy telepítettem a Lock Menu-t, ez eddig mindig megjelent. Hogy mi okozza a problémát, nem tudom.
-
petipetya
nagyúr
válasz
F_Gergely #5797 üzenetére
"Az ébresztő óra ugy tünik megoldódott és a probléma forrása valószinüleg a taskmanager volt..."
Ha külsőleg feltelepített task managert használsz, akkor azt sürgősen távolítsd el, különben fogsz még ilyen dolgokat tapasztalni.
A gyári task manager pont megfelelő, mert a processzek közül nem enged kilőni semmit majd a telefon kilövi azt, aminek nem kell futnia. Az application részével is vigyázni kell, mert már tudod hogy az ébresztőóra nem egy funkció, hanem egy alkalmazás amit ha kilősz, akkor a telefonod nem ébreszt.
Mellesleg mindegy, hogyan lépsz ki az ébresztőórából (home vagy vissza nyíl), mert mindenképpen működik.Egyébként az android sajátosság, hogy ha a vissza nyíllal lépsz ki valamiből, akkor bezárja (nem mindent), míg ha home gombbal lépsz ki, akkor az fut tovább a háttérben. A gyári 2.2 alatt ezzel nem kell törődni, mert ott a beépített task manager, és így például simán be lehet zárni a fájlkezelőt vagy az office csomagot, ha már nem kellenek. Persze óvatosan, az ébresztőt, phone-t mindig hagyd békén. Egy marketet bezárhatsz, gmailt is simán mert a szinkronizálás attól függetlenül működik és megkapod a leveleket.
"Leírnád nekem, h te miket törölgettél telepítés után, hogy "hasítson" a szerkezet!?"
Telepítés után nyomj egy format factory resetet, ha a miui-t teszed fel, annál is ajánlatos. Amúgy a gyári 2.2-nél a kérdőjelesek kivételével az itt leírt progikat gyalultam le.
Miui telepítéséhez: erre válaszolj légyszi. De amúgy Phami már leírta a telepítés menetét itt.
"...így a CM7 ismét bizonyította, hogy nem megbízható hétköznapi felhasználásra..."
Az idézet egy korábbi hsz-ből való, de passzol a mondanivalódhoz, azért emeltem ki.
Mintha a cm7-ben vagy ho!no-ban tapasztaltam volna ilyet a gmail-el biztosan, de az sms-ben már nem vagyok biztos. Pedig történt egyszer, hogy előző este feltettem valamelyik rom-ot e kettő közül, és másnap a kolleganőm kérdezte hogy nem kaptam meg egy sms-t, amit küldött? Elkönyveltem annak, hogy nőből van és elnyomott valamit, habár ez korábban sem volt rá jellemző.Ezeket a mentés-visszaállításos dolgokat sosem szerettem a számítógépen sem, ösztönből félek tőlük mint ősember a hüllőktől...
Mi lesz a végeredmény? A gyári 2.2 kevés neked a memória és a hely végett, a módosított rom-ok pedig megbízhatatlanok - hacsak hanyagolod a mentés-visszaállítást, de ez százvalahány alkalmazással nem olyan egyszerű... -
Rickazoid
addikt
válasz
F_Gergely #5761 üzenetére
Hát ha a gyári nem akar működni, akkor lehet nincs más választás. De indíts egy recovery-t (kikapcsolod a telefont, majd power gomb + X gomb (régebbi bootloadernél kamera gomb, de szerintem neked újabb van) a billentyűzeten nyomva tartva, amíg megjelenik egy háromszög a kijelzőn, utána kamera gomb + felső hangerő gombot nyomd meg egyszerre (ha nem jelenik meg a recovery, akkor még egyszer, majd megint, majd megint, előbb utóbb meg kell jelennie - nálam szokott ilyen csinálni, néha csak 10-edikre jön össze), a D-Pad gombjaival válaszd ki a cache törlést és a a D-Pad középső gombjával nyomj rá. Utána nézd meg megint. Nem biztos, hogy segíteni fog neki, de hátha, előfordult már, hogy segített bizonyos programok hibájánál. Dalvik-cache törléshez viszont root is kell. Illetve menj a Setting - Applications - Manage applications menübe, ott válaszd az "All" nézetet (vagy menü gomb, Filter, majd All), keresd meg az Alarm Clock (vagy ha ilyen nincs, akkor simán Clock) programot, lépj be és nyomj neki egy Clear data parancsot.
Mindenesetre egy másik ébresztő programmal próbáld, ha nem sikerül sehogy működésre bírni, illetve teszteld le azt is, hogy több órás készenléti állapot után jó időben ébreszt-e, nincs-e késés (mondjuk adott időben ha nem ébreszt, ne nyúlj hozzá, csak várj még 20 percet, mielőtt megnéznéd, hogy mi van). -
Rickazoid
addikt
válasz
F_Gergely #5759 üzenetére
Nálam mindig a Display a legmagasabb, persze ha arányaiban sokat van kikapcsolva, akkor megfordulhat, mivel a teljes időt mutatja, nem csak bizonyos intervallumokat.
Nálam:
31% Display
18% Angry Birds
15% Android OS
9% Android System
7% Phone idle
6% Mobile standby
3% Titanium Backup
3% Zeam
3% mobi.mgeek.TunnyBrowser (egy Dolphin HD kiegészítő)
3% Antivirus
2% WiFiMegvan, PowerTutor.
Telepíted, elindítod, majd kikapcsolod a kijelzőt és hagyod, hadd működjön a telefon csak úgy magában. Egy-két óra múlva ha megnézed, a "View Application Power Usage" alatt kiírja a programok általi fogyasztást, kapcsolható a kijelző, a CPU, a WiFi és a 3G (adatkapcsolat) szerinti megjelenítés. Ha a listákban nincs olyan program, ami sokkal magasabb, mint a többi, akkor nincs gond. A menü gombbal lehet még egyéb nézeteket is elérni ott, állíthatod a megjelenítés típusát és az időintervallumot, nézd végig őket, hagyd éjszakára is így, utána ellenőrizd le, ha megint sokat merülne. De ha nem tapasztalsz gondokat, akkor kapcsold ki, mert ez tényleg akkut igénylő program. -
Rickazoid
addikt
válasz
F_Gergely #5750 üzenetére
Az auto a legideálisabb, ha gyakran használod különböző fényviszonyok mellett. Egyébként nem független, nagyobb fényerőn többet fogyaszt, de fényerőtől függetlenül a kijelző zabálja az akkut jobban, mint bármely egyéb hardver.
Egyébként én azért írtam ezt, meg a mérő (nem előrejelző) programot, mert ha van egy kiugróan magas érték, ami vetekszik a kijelzővel, akkor az okoz olyan problémát, hogy a kelleténél hamarabb merül le. 10%-nál nagyobb merülés (20% még belefér, mivel csak 10%-onként tud jelezni, tehát jól működő kijelzést feltételezve 95%-ról ha lemerül 82%-ra, akkor azt úgy láthatod, hogy 100-ról merült 80-ra) egy éjszaka alatt nem normális, akármennyire is egyenetlen egy akku töltése/merülése, feltéve hogy nem frissített mondjuk kéttucat programot a telefon a Marketből. -
Rickazoid
addikt
válasz
F_Gergely #5748 üzenetére
Leveheted, ha elérte a 100%-ot, már lekapcsolt a töltés. Egyébként MOD-oknál szokott olyan gond lenni, hogy nem éri el a 100%-ot az akku, mégis ezt írja a telefon és lekapcsolja a töltést.
Rootolva van már? Ha igen, feltöltés után ne vedd le töltőről, nyiss egy terminált, majd írd be a következőket:
su
rm /data/system/batterystats.bin
exit
Majd lépj ki és kapcsold ki a telefont. Amikor megjelent a töltés jelzése és 100%-ot mutat, vedd ki az akkut, majd ha megjelent egy akku jel, benne egy kérdőjellel, tedd vissza az akkut és hagyd töltőn, amíg ismét el nem éri a 100%-ot. Közben végig legyen bedugva a töltő.
Ha nem akarod kikapcsolva tartani, akkor terminálban az exit parancs helyett vedd le az akkufedelet, majd írd írd be terminálba, hogy reboot, majd amint lekapcsol a kijelző, vedd ki az akkut. A telefon ekkor bekapcsol töltőről, SIM hibát fog kiírni, ekkor tedd vissza az akkut, eltűnik a SIM hiba és fellép a hálózatra. Töltsd 100%-ig. Megjegyzem lehet különbség a kettő hatékonysága közt, a kikapcsolós biztosabb, de ideális esetben ugye 1-2 percnél tovább sosem töltődhetne így, általában mégis töltődik egy darabig még.Megjegyzem CM7-nél visszakapcsoltam a JIT-et (nem tapasztaltam komolyabb különbséget, úgy tűnik csak placebo hatás volt ez esetben, Cronos-nál hozott csak több RAM-ot), és sikerült megoldani az SMS-ek elvesztésének gondját, hála Feeyo-nak, aki a Cronos-t fejleszti.
-
danaudio
aktív tag
válasz
F_Gergely #5741 üzenetére
a lithium ion akksik általában úgy működnek hogy a teljes töltés idejének a fele alatt érik el kb a 70-80 százalékot, és még egyszer annyit kell tölteni a 100%-ig...
messze nem lineárisan tölt (és merül) ezért is elég nagy bullshitek és használhatatlanok a lemerülésig hátralevő időt mutató appok... -
Rickazoid
addikt
válasz
F_Gergely #5741 üzenetére
Normálisak. Akkor nézd meg, amikor levetted töltőről és hosszabb időn keresztül ki volt kapcsolva a kijelző. Írtak valahol egy programot korábban, talán itt is, ami pont jó erre a célra, megmutatja kisebb intervallumokban a használatot. Nem jut eszembe a neve, mindenesetre ilyet lehetne keresni, azzal kiszűrhető, hogy mi okozza.
-
válasz
F_Gergely #5701 üzenetére
A motonav a hivatalos iGO alapú navigáció Milestone-ra, nem tudsz sima iGO-t venni rá. Lényegében ez is egy iGO más skinnel. A térképet kellett anno megvenni hozzá, de más ütemben frissítik, mint az iGO-s térképeket, plusz az idióta szoftverük véletlenszerűen ismeri fel a telefont.
-
Rickazoid
addikt
válasz
F_Gergely #5696 üzenetére
Hirdetést lehet mindegyikben fogsz már találni, ezek miatt ingyenesek a programok.
Én amit használtam az a Parlingo, a Nimbuzz és a Fring, illetve próbáltam még egyet, aminek nem jut eszembe a neve, az tetszett a legjobban, de nem találom most a Marketben. Szerintem nézz körül, van Meebo, Mercury, eBuddy, stb. Személyes tapasztalat a legjobb, mert mindegyik teljesen alkalmas a feladatra, illetve mindegyik másban nyújt pluszt. -
Rickazoid
addikt
válasz
F_Gergely #5673 üzenetére
Ezek szerint engem kerget balszerencse. Előbb megnéztem a stock ROM-ot kíváncsiságból, a sebességével elsőre nem volt baj, de amikor megpróbáltam visszaállítani a programjaimat TB-pal, szimplán újraindult. És ezt újra és újra megismételte, valahányszor megpróbáltam. És mivel 59 programot nem szívesen telepítenék újra kézzel, esélytelen a dolog. Egyébként az automatikus visszaállítás se működik, pedig a Market ugye megjegyzi, hogy mi volt a telepített program és Froyo-tól felfelé visszatelepül magától. Na, ez nem működik. Nekem már a stock így használhatatlan.
Akinek a friss MIUI van most a kezei közt: memhack van rajta? Sajnos anélkül bajosan oldanám meg a dolgokat, az általam használt programok kb. 160 MB-ot megesznek úgy, hogy az összes támogatott 1 MB-nál nagyobb a microSD-n van.
-
Phami
tag
válasz
F_Gergely #5673 üzenetére
Köszönöm a tapasztalatot
Elgondolkodom rajta, szerintem Hétfőn felnyúzom és zúzom picit, hogy mi lesz. Én a miui-t szeretem nagyon, de lógok egy teszttel az új 2.2-ről szóval mindenképp felmegy, max egy hetes pokol lesz
D végre meg lett oldva ahogy látom az Overclock, bár én eddig is a Milestone Overclock-ot használtam. Arra mit tudsz mondani, hogy mit kezdjek a fülessel, ha recseg? Zsír új AKG tuti nem azzal van a baj, a jack csati gázos, csak nem tudom mitévő legyek. Gyakorlatilag az első naptól meg van ez a bibije, de miután már nincs Motorola szervíz itthon ezért nekem kell megoldanom. Valakinek tipp?
Új hozzászólás Aktív témák
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Rendkívül ütőképesnek tűnik az újragondolt Apple tv
- Battlefield 6
- LEGO klub
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Robogó, kismotor
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Asustor NAS
- További aktív témák...
- Nothing phone (2) - Fehér 12/256 Gb
- Samsung Galaxy A12 64GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Samsung Galaxy A26 5G 256GB Black, Bontatlan, Új, 0 Perces, Fekete, 1 Év Garancia
- Samsung Galaxy A26 5G 256GB Black, Bontatlan, Új, 0 Perces, Fekete, 1 Év Garancia
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G 128GB Sky Blue, Szép Állapotú, Hibátlan Működésű, Kék, Garanciális
- Realme 7i 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Sima Vs.Windows Logitech Mx keys s plus és hagyományos Mx keys magyar bemutatása. Új videó linkel
- Lenovo, Dell, HP, Panasonic Getac üzleti és ütésálló katonai laptopok + Ipad 6-13. gneráció
- Oppo Reno7 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- REFURBISHED - HP USB-C Universal Dock G1 docking station (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest