- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Fotók, videók mobillal
- Yettel topik
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Kezünkben a Honor Magic V5
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
gretzky77 #5473 üzenetére
Azért, mert valakinek nem jön be a zöld robot, nem lesz hülye, szerintem.
Pár nap használat után írd le a tapasztalatokat Milestonehoz viszonyítva, engem pl. érdekelne (akkuidő, wifi, 3g, sebesség, kezelhetőség, hangminőség, alkalmazások). A családban már csak egy SE Sation van symbian, így nem vagyok képben.
-
-
petipetya
nagyúr
válasz
gretzky77 #5223 üzenetére
Rosszul látod, egyszerűen csak használjuk a telefont munka közben, utcán és othon. Valöszínűleg mi kihasználjuk a telefont, tehát jön rá email, hívás, sms, megnézünk valamit a neten stb. (nem úgy mint egyesek, akik csak megveszik és telefonálásra használják). Mindezek pár másodpercbe telnek, persze a telefonálás kivételével. Emellett egy rom feltelepítése is csak pár perc, utazás közben tökéletes elfoglaltság.
Én kérek elnézést azért, hogy kihasználjuk a telefonunkat, és meg merjük osztani egymással a tapasztalatainkat.
-
Cyberpunk
félisten
válasz
gretzky77 #5226 üzenetére
Hát én N8-ról nem tudok nyilatkozni nem volt még a kezemben, de elég nagy divat azt is lehúzni. Ellenben volt több symbianos készülékem. Nagyon nem hiányzik.
Nekem az utolsó szeg a Nokia koporsóján az volt, amikkor lepaktáltak az MS-el. És dobták a Meego-t (jó persze hivatalosan nem, de nem is nagyon kell számítani rá hogy egy-két telefonnál több lesz vele).
De azért még remélem hogy az Intel talál más gyártót aki komolyabban szövetkezik vele a Meego-ról. -
válasz
gretzky77 #5226 üzenetére
Semmi sem tökéletes, a kérdés, hogy kinek hol van az ingerküszöbe. Tavaly májusig tök jól elvoltam az akkor már 2.5 éves SE P1i-mmel, nem akartam lecserélni, csak autóbalesetben szétment a kijelzője.
Annak is voltak hibái, amiket az SE sosem javított, de nem érdekelt túlzottan.
Az android nekem szabadabb rendszer, jobban olyanra alakítom, amilyenre akarom. Egy symbian ezt nem tudja szerintem.
Az, hogy a custom romok a Milestone-on bugosak nagyrészt a motorola érdeme a lockolt bootloaderrel. Bugos kernellel nem lesz stabil rendszer, erről nem feltétlen a rom készitői tehetnek. Amúgy gyári 2.1 update1-gyel nekem sz@r volt a wifi, a kamera néha fekete képet tolt. 2.3-mal jelenleg csak a kamera fagy meg néha, de mivel amúgy is ritka ocsmány képet csinál, sokat nem használom -
Rickazoid
addikt
válasz
gretzky77 #5221 üzenetére
A Gingerbread Milestone-on nagyságrendekkel gyorsabb, mint az Éclair vagy a Froyo, a gond csak az instabilitásával van ugye, de ez a Froyo-ról is elmondható, a tesztelős változat, amiből majd a stabil Froyo lesz, félóránként újraindul például, de ha használod, akkor gyakrabban. Én most állok vissza Éclair-re, mert nagyon meguntam a rengeteg problémát, ami felett korábban szemet hunytam, de tapasztaltam olyan dolgokat, mint hogy Éclair alatt nem lehet visszaállíttatni olyan programok beállításait, amik korábban a microSD-re voltak telepítve, vissza kell telepíteni hozzá egy Froyo alapú ROM-ot, visszaállítani a programot, a belső memóriára mozgatni, elmenteni, feltelepíteni az Éclair-t és visszaállítani a programot. De még így sem garantált a dolog. És ez nem a modderek hibája, a Google csinált önmagával nem kompatibilis rendszert, alapvetően hibásan, és csak most próbálgatják javítani, de ezzel sokra nem megyünk, mert a telefongyártók még ezt is elb@sszák nekünk.
A teljesség igénye nélkül:
amitől jobb egy Froyo, mint az Éclair:
- app2sd natívan, stabilan - elég ha csak pár nagyobb programot akarsz telepíteni, máris el fog fogyni a hely
- jobb memóriakezelés
- ugyanazon a hardveren gyorsabb, nem mérőprogramok szerint, azok ugyanis nem mérvadó eredményeket adnak vissza, elég egy-két konfigurációs fájlban átírni egy értéket és máris több száz ponttal többet kapsz, pedig a rendszer sebessége ugyan az maradt
- programok automatikus online visszaállíthatósága
- több program támogatja
amitől jobb egy Gingerbread, mint a Froyo:
- nagyságrendekkel gyorsabb ugyan azon az eszközön, megint nem mérőprogramok szerint
- sokkal jobb a menürendszer, egyértelműbb és átláthatóbb, különösen igaz az app2sd részre, ahol a menüből látod, hogy mit lehet átmozgatni, nem csak egy adott program tulajdonságainál
amitől jobb egy MOD:
- témák
- akku százalékos kijelzése
- sok-sok hibajavítás, például hálózatról leesés, akku merülés, újraindulások (kivéve GB MOD-ok), zenelejátszó háttérben történő elindulása (kivéve CM7, valamiért itt megint előjött), üzenetküldés bug, stb., stb., stb., utána lehet nézniamiért rossz mindegyik mégis:
- mert egy a Motorola által módosított, instabillá vált operációs rendszerre épül, aminek a védelmét lehetetlen feltörni, nehogy a hozzáértőbbek jobb ROM-ot csináljanak és tovább használjon emiatt akár csak egy ember is egy telefont, a Motorola pedig további nehezítéseket ad a rendszerhez, mint a kínai legfrissebb ROM-hoz a vulnerable recovery-t újrainduláskor felülíró script, ráadásul úgy tűnik, hogy az instabil "béta" lesz a végleges mindenhol.amiért kell a root:
- nélküle sehogy nem tudsz biztonsági mentést készíteni a programjaid beállításairól, a Google pedig nem siet ezt a módszert kidolgozni, ha egyáltalán napirenden van ilyesmi
- olyan apróságok nem működnek nélküle, mint a 2G/3G kapcsoló -
Cyberpunk
félisten
válasz
gretzky77 #5221 üzenetére
Addig gyors amíg nem próbáltál valami komolyabbat. Próbálj csak ki egy DHD-t megfogsz lepődni. Én tudom és nap mint nap szembesülök vele. Mivel még a Motorola is megvan
Amin most gyári alap 2.1 van ráadásul alkalmazásokkal sincs telepakolva mondhatni szűz a rendszer még rajta -
-
Phami
tag
válasz
gretzky77 #4990 üzenetére
Jó telefon, megy rajta a quake 3 meg heroes 2
Viccet félretéve tényleg jó lett csak sajnos a Motorola a Droid-ot viszi inkább ami érthető, bár nevetséges, hogy már Indiában is van hivatalos FroYo mi meg a f..ok rossz végén vagyunk... 2.1-et használsz vagy valami más mókaságot?
-
Babss
csendes tag
válasz
gretzky77 #4799 üzenetére
Én pont igy vagyok a cm6-al. Mondjuk én ott rontottam el a dolgot hogy miután kézhez kaptam a telefon, másnap már főzött romot tettem rá, és hozzászoktam a testreszabhatósághoz, meg mit alapból nyújt. Eleinte nekem is voltam problémáim egyébkétn a főzött rommal, de ez is olyan hogy kb 1hónap alatt kiismertem, és saját magahoz igazítottam ahogy nekem jó.. innentől már nem tud sokkal többet nyújtani pl egy cm7es rom sem (Persze a lockscreen animációt leszámítva
-
-
gretzky77
veterán
válasz
gretzky77 #4259 üzenetére
Én telefonon keresztül netezek a gépen,az történt hogy elinditottam MSU-t netkapcsolat nélkül és csak az imei számot irta ki a többihez N/A -t irt!Na mondom hurrá kellett nekem irni,hogy nekem felismeri!Majd mikor elinditottam a netkapcsolatot pár másodperc múlva már megint látott minden adatot!Gondoltam leirom hátha segit valakinek
-
Cyberpunk
félisten
válasz
gretzky77 #4256 üzenetére
Semmit sem tudni
Minden esetre a január az már nem fog menni. Vagy a Moto másik naptárat használ ki tudja
Telefonnal hiába keresek frissítést az sosem talál semmit, az MSU meg IMEI számon kívül nem ismer fel semmit
Szóval lassan kezdek szkeptikus lenni hogy egyáltalán lesz rá Froyo. -
Cyberpunk
félisten
válasz
gretzky77 #4180 üzenetére
Ja leszívta az akkut tegnap délután raktam fel 100%-os volt még akkor a telefonom. Ma reggelre meg totál le is merült (kikapcsolt). GPS, wifi nem volt bekapcsolva csak az elején kapcsoltam be hogy tudja magát belőni. Bár nem vagyok benne 100%-ig biztos hogy az volt a ludas mert szedtem le egy RSS olvasót is valami RSSDemon nevezetűt. Mindegy mind kettőt letöröltem már
-
petipetya
nagyúr
válasz
gretzky77 #3974 üzenetére
Azt a részt elb@sztam a leírásban.
Kimaradt a 3.5-ik lépés:
- Szóval leszedted a ho!no-t.
- Tömörítsd ki és másold be az SD/nandroid/Openrecovery mappába
- Indítsd újra a telót recovery módban
- dalvikok törlése
- A got openrecovery alatt keresd meg a nandroid / backup menüt, és ott válkaszd ki a ho!no-tVagy neked az openrecovery nem jön be?
-
törölt tag
válasz
gretzky77 #3946 üzenetére
nekem is 2.1u1 van rajta, alapban nekem se lenne gondom vele. csak van par hianyossag amibe mar az elso napon beleutkoztem (pl a kepernyos screen lock meg off), es persze van rajuk magyarazat de ez egy felhasznalo szamara eleg emesztehetetlen plane hogy ez egy olyan rendszer ami direkt mobilra lett kitalalva, akkor ezekre miert nem gondoltak? a palm is mobil rendszer es ott gondoltak egy csomo ilyenre. no persze egyszerubb, nem egy linux ragyurve egy mobilra (szoval itt mar santit a direkt mobilra tervezettseg mert vegul megis ott van alatta egy linux).
masik hogy fejlesztoi szemmel lehet latni azt hogy a 2.2 tartalmaz egy csomo rendszerfunkciot amit a 2.1 nem. en ugyan meg csak ket hete szalltam be az androidba pont azert vartam hogy kiforrja mar magat valamennyire de meg igy is latszik hogy vannak javitani valok benne. el nem tudom kepzelni az 1.5/1.6 milyen szopatos lehetett az elejin
persze volt vindozos mobilom, na attol sirva menekultem, az android szazszor jobb (iphonem nem volt, nem is lesz) de a palmos volt eddig a legszimpibb meg ha joval egyszerubb is volt (csak az meg meghalt). -
GodHeart
senior tag
válasz
egy 30-40k-s készüléknél valóban csúsztatható egy frissítés, de nem egy felsőkategóriás készüléknél ami ennek 2-3x-ába kerül..
Sajnos manapság nem elég kiadni egy telefont.. updatelni is kell a trendeknek megfelelően.. ezzel csak maga alatt vágja a fát a motorola.. azonban most kezd el igazán érződni hogy kell a 2.2.. újabb gmail.. újabb youtube.. 2.2 appok tömkelege.. ettől függetlenül ha lenne pénzem, milestone 2-t vennék..
-
Cyberpunk
félisten
válasz
Tudod mi frissítés buzik vagyunk. Jó sok pénzért megvásárolt készüléknél elvárható lenne hogy legyen normális support. Főleg egy ilyen kaliberű készüléknél. Ráadásul ezen alap android van nincs semmi gyári csicsa. Mint SE-nél vagy a HTC-nél. Szóval ez sem indok a késésre.
Az enyém egyébként totál nem ébreszt normálisan alap 2.1 Update1 van rajta.
-
petipetya
nagyúr
válasz
gretzky77 #3920 üzenetére
GOT Openrecovery használata:
- töltsd le innen (ezzel megvagy)
- csomagold ki és másold be az sd gyökerébe, ehhez csatlakoztatnod kell a telefont háttértár módban
- kapcsold ki majd kapcsold be a telefont úgy, hogy nyomva tartod az X + bekapcsoló gombot 3 mp-ig
- hangerő fel és kamera gombot nyomd be
- menj rá az apply sdcard:update.zip menüre -
petipetya
nagyúr
válasz
gretzky77 #3917 üzenetére
A got openrecovery-ben láttam egy olyan menüt, amely fixálja ezt az új Marketet, első körben ezzel próbálnám meg a helyedben.
-
petipetya
nagyúr
válasz
gretzky77 #3739 üzenetére
1. Akkor már csak el kell indítanod az rdslite-ot a gépen
2. Telefont kapcsold ki, húzd ki a qwerty-t, tartsd lenyomva a navi fel gombot és kapcsold be, majd várj 3 mp-ig és engedd fel
3. Ha megjelenik a dos-hoz hasonló primitív felület, akkor vagy bootloader módban, feldughatod a gépre a telót -> fotó
4. Az rdslite-ban tallózd be a SHOLS_U2_02.36.0_UCASHLSMR2EMEAB1B806D.0R_PDS003_USASHLS00RTEU_P046_A008_HWp2a_1FF.sbf fájlt (én ezt töltöttem le, mint a Közép-Európai gyári 2.1-es rom-ot).
5. Start gomb, a többit pedig megcsinálja a gép. -
Rickazoid
addikt
válasz
gretzky77 #3735 üzenetére
Itt mindent megtalálsz, a pontos leírással együtt.
Annyi kiegészítés, hogy a Milestone ROM-okat már ezen a linken lehet elérni (az oldalon hivatkozott jó helyre mutatott, csak azóta megváltozott, így a kezdőoldalra ugrik), egészen pontosan itt kezdődik a 2.1 (alatta a service verzió). -
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
gretzky77 #3657 üzenetére
Igen, a Motoker a magyarországi hivatalos disztribútora a Motorolának. Érdekes, hogy az oldalon azt írják, hogy január közepétől frissíthető, Facebookon meg azt, hogy máris, sőt, ők már azzal árulják. Hol az igazság vajon?
A teló meg nem talál frissebb szoftvert a 2.1-nél. -
petipetya
nagyúr
válasz
gretzky77 #3500 üzenetére
Szerintem ez a parancs kitörli az említett fájlt, de mivel ezt nem tudom biztosra, így marad a terminal-os megoldás (pedig jobban kedvelem a root explorerben való nyomogatást).
- Szóval ha fel van telepítve a terminál, akkor húzd ki a qwertyt és idézőjelek nélkül írd be ezt: su
- Nyomj egy entert
- Megjelenik egy rácsoslinzer #, de ne foglalkozz vele
- Írd be ezt: rm /data/system/batterystats.bin
betűzöm: er-em /data...
- Nyomj egy entert
- Készen is vagy a terminállal, elléphetsz belőle a home gombbal
- Indítsd újra a telót- Mikor újraindult, tedd fel töltőre.
- A feltöltés bekapcsolt állapotban történjen meg, amíg el nem éri a 100%-ot.
- Ekkor hagyd bent a töltő kábelt, kapcsold ki a telefont és várd meg amíg megjelenik a 100%-os aksi ikon.
- Még mindig hagyd bent a töltő kábelt, de az aksit vedd ki. Megjelenik majd az aksi ikonja, benne egy kérdőjellel.
- Ekkor tedd be megint az aksit, és a töltöttség szintje leugrik kb. 60%-ra.
- A töltőkábel ugyebár bent van a telóban, töltsd addig, amíg eléri a 100%-ot.
- Ezt a játékot kb. 5-ször ismételtem meg, majd az aksit úgy hagytam éjjelre, hátha működött a csepptöltés.
- Reggel levettem a töltőről, az aksit ki-beraktam majd bekapcsoltam a telefont.Ha valami nem világos, akkor kérdezz nyugodtan.
-
petipetya
nagyúr
válasz
gretzky77 #3442 üzenetére
1. Telepítsd fel a Milestone Overclock nevű alkalmazást, mellyel fel tudod húzni a procit.
2. Reboot.
3. A setcpuban válaszd ki az automatikus érzékelést.Készen is vagy.
Új hozzászólás Aktív témák
- Dell notebook topic
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Rendkívül ütőképesnek tűnik az újragondolt Apple tv
- Battlefield 6
- LEGO klub
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Robogó, kismotor
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Nothing phone (2) - Fehér 12/256 Gb
- Samsung Galaxy A12 64GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Samsung Galaxy A26 5G 256GB Black, Bontatlan, Új, 0 Perces, Fekete, 1 Év Garancia
- Samsung Galaxy A26 5G 256GB Black, Bontatlan, Új, 0 Perces, Fekete, 1 Év Garancia
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G 128GB Sky Blue, Szép Állapotú, Hibátlan Működésű, Kék, Garanciális
- DELL Precision 5560 i7-11850H 16GB 512GB T1200 FHD+ 1 év garancia
- Ritkaság! Hibátlan! Intel Core I9 13900KS Processzor!
- Microsoft Surface Pro 9 i5-1245U 16GB 512GB 1év garancia
- LG 65" C1 OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- Xiaomi Redmi Note 13 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest