- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- iPhone topik
- Yettel topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Google Pixel topik
- Kezünkben a Honor Magic V5
- One mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Azonnali mobilos kérdések órája
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
nuke7
veterán
válasz
fpatrik17 #7096 üzenetére
lordfreyr írta:
"OpenRecovery-ben belépsz a Console-ba, beírod ezt:
cp /etc/init.d/10overclock /sdcard/
exit
Majd elindítod a Mass Storage módot és számítógépen tetszőleges szövegszerkesztővel átírod a kívánt részeket. Elmented, majd kilépsz a Mass Storage módból, újra Consol és:
cp /sdcard/10overclock /etc/init.d/
rebootA Milestone overclock olyan ROM-okhoz és MOD-okhoz van, amikben nem áll rendelkezésre natív overclock lehetőség. Persze elvileg működik, csak felesleges. Jobb egyszer megtalálni a megfelelő beállításokat és a MOD-ban beállítani őket.
Én a Cronos alapot használom, ami ilyen:
echo "5 1000000000 64" > /proc/overclock/mpu_opps
echo "4 800000000 59" > /proc/overclock/mpu_opps
echo "3 600000000 52" > /proc/overclock/mpu_opps
echo "2 400000000 40" > /proc/overclock/mpu_opps
echo "1 250000000 32" > /proc/overclock/mpu_opps
Ettől eltérőeknél beállítom magamnak 1000 MHz-re a maxot és 250 MHz-re a minimumot. Utóbbinál ez alámenni nem is érdemes.
De ez az alap 10overclock egy része a CM6-ban:
echo 62 > /proc/overclock/max_vsel
echo 900000 > /proc/overclock/max_rate#echo "5 900000000 62" > /proc/overclock/mpu_opps
echo "4 700000000 54" > /proc/overclock/mpu_opps
echo "3 500000000 47" > /proc/overclock/mpu_opps
echo "2 250000000 34" > /proc/overclock/mpu_opps
#echo "1 125000000 32" > /proc/overclock/mpu_opps#echo "0 900000" > /proc/overclock/freq_table
echo "1 700000" > /proc/overclock/freq_table
echo "2 500000" > /proc/overclock/freq_table
echo "3 250000" > /proc/overclock/freq_tableEbből ha kisebb órajeleket akarsz, akkor valami ilyesmit lehet beírni:
echo 54 > /proc/overclock/max_vsel #62-ből lett 54
echo 700000 > /proc/overclock/max_rate #900000-ből lett 700000#echo "5 900000000 62" > /proc/overclock/mpu_opps
echo "4 550000000 47" > /proc/overclock/mpu_opps #700000000 54-ből lett 550000000 47
echo "3 400000000 42" > /proc/overclock/mpu_opps #500000000 47-ből lett 400000000 42
echo "2 250000000 34" > /proc/overclock/mpu_opps
#echo "1 125000000 32" > /proc/overclock/mpu_opps#echo "0 900000" > /proc/overclock/freq_table
echo "1 550000" > /proc/overclock/freq_table
echo "2 400000" > /proc/overclock/freq_table
echo "3 250000" > /proc/overclock/freq_table
Értelem szerűen az első táblázatban az hosszú érték a frekvencia, utána pedig a vsel.
És van még ez a része:
echo interactive > /sys/devices/system/cpu/cpu0/cpufreq/scaling_governor
Itt tudod az interactive governort átállítani mondjuk conservative-re vagy smartass-re, előbbi gazdaságosabb, utóbbi hatékonyabb."szerintem így egész érthető, hogy hogy megy az overclock, de a milestone-nál tapasztalat szerint nem a proci sebesség, hanem a ram szokott a szűk keresztmetszet lenni, sok játéknak kell legalább 384, de 512 a tuti...
(ugye a 256 elég sovány
)
-
guni
tag
válasz
fpatrik17 #6664 üzenetére
Szerencséd van épp angolt tanulok, gyakorlásnak épp elmegy...
Helló srácok!
Már megtörtént más userekkel is, ez egy hw hiba, a garanciális javítás a leginkább járható út.
Alapvetően igazad van, a fagyást a távolságézékelő okozza.
Két lehetőség van:
1.Valami áramkör megszakadt (esélyetelen javítani)
2.Valami kis pöcök (a grommel az elvileg furat, de itt ez inkább tűnik értelmesnek) a kijelzőben hiányzik.(lehet hogy könnyű javítani)Az enyémen egy kis gumi pöcök hiányzott...
Mi történik belül:
A Milestone egy nagyon kényelmes távolságérzékelőt használ hogy érzékelje a visszaverődő fényt a user arcáról hívás közben.
A szenzor egy külső infravörös ledet használ a normális működéshez és hogy növelje az érzékenységet.
Hogy meggátolja a házon belüli fényvisszaverődést, van egy kis gumipöcök az infra led és a szenzor között.
Ha ez az alkatrész hiányzik, a belső visszaverődés fantom érzékelést okoz és fagyáshoz vezet a szenzor működésbe lépésekor.@joaelvas: Lehet hogy ellenőrizned kéne, hogy a telefonod nem volt-e már szétszedve. Kell lennie egy matricának az egyik torx csavaron a ház hátulján. Ha a matrica szakadt, akkor a telefont már szétszedte valaki. Amennyire tudom, ebben az esetben nincs garancia. Minden esetre lehet hogy meg kéne próbálnod beadni a szervizbe.
Ha nem vagy félős, nyisd fel a házat magad...
Legyél nagyon óvatos flexi kábelekkel.. nagyon könnyen szét lehet szakítani.Wow, köszi a pöcök tippet! Nagyon bosszantó volt, miuták kicseréltem az érintőképenyőt...minden egyes hívás után megakadt volna hosszú időre. Most beraktam egy darab kétoldalú ragasztót a szenzor mögé és a fém lemez a kijelző mögött elég erősen nyomja, hogy most blokkolja a fényt minden oldalról. Működik, ahogy kell.
Amúgy nem vagy túl szerencsés evvel a telefonnal..
Guni
-
drzsoo1
aktív tag
válasz
fpatrik17 #5910 üzenetére
sajnos ez a hiba nálam is elöjön. felveszem a telefont, a képernyő tök sötét lesz, csak a bekapcsoló gombra éled nagy nehezen újra. A másik hogy a home gombra nem jelenik meg a kezdőképernyő, csak a háttér, majd az ikonok, aztán a widget, mindez kb 10 -15 mp. Ha ezután a menüt indítom el, elkezdi a menüben lévő ikonokat rendezgetni, kb 5-10 mp mire minden a helyére kerül. Ami jellemző hogy föként a telefonálás után ragad igy be a telefon. Egy dolog tény. A gyári 2.2-t kár volt ennyi ideig reszelni mert nagyon szar lett. Opera pl fagyasztja, a kezdőképernyő is kifagy néha, ilyenkor a képernyő felcsúszik pár sort, alul egy szines sáv jelenik meg, többszöri képernyő újraindításra éled csak fel.
-
törölt tag
válasz
En meg tobbszor ugy jartam hogy ranyomtam a piros gombra es par mp utan azt latom hogy valakit hiv (veletlenszeruen).
Masik hogy ha buko van rajtam akkor kihangositva szoktam beszelni. De hivas fogadas utan lesotetit es hiba probalkozom taperalassal letakarassal gombnyomkodassal nem jon vissza a kep igy nem tudom hangszorora rakni, szerencsere a powerre visszajon csak mire idaig jutok leteszi a masik fel... -
F_Gergely
őstag
válasz
Nálam gyári 2.2-nél nincsen ilyen probléma ahogy elhúzom a fülemtől a telefont egyből kap világítást és le is tudom rakni minden gond nélkül. Rányomok a lerakás gomba és egyből meg is szakítja nincsen "utánhúzása" a dolog mint pl: ami nekem volt a HTC-nél hogy rányomtam a leteszre és még kb. 5 másodpercig ott volt ugyan ugy mintha élne a hivás.
-
petipetya
nagyúr
válasz
Nekem nem csinál ilyet a gyári 2.2.-vel. Próbálj egy gyári beállítások visszaállítását, amúgy fóliával nekem is csinált ilyet régebben, igaz 2.1 alatt.
Ha végképp nem használ semmi, akkor beállíthatod azt, hogy a ki-bekapcs gomb megnyomásával szakítsd meg a hívásokat: settings / accessibility / power button end call legyen bepipálva.
-
Rickazoid
addikt
válasz
fpatrik17 #5862 üzenetére
Nem szükséges, a kettő nincs összefüggésben egymással.
Viszont úgy tűnik tartozom egy köszönettel. Nem voltam teljesen biztos benne, hogy jól emlékszem rá, hogy az Éclair modding menu alatti memhack működik-e a hivatalos Froyo esetében, ezért felraktam a telefonomra az RTEU verziót (épp ez állt kézre), felraktam a vulnerable recovery-t, telepítettem a memhacket az Éclair modding menu alól, elindítottam és nem történt semmi, a telefon leragadt az M logónál. Megismételtem, megint felflash-eltem az RTEU Froyo-t, elindítottam, majd vulnerable recovery, M logónál akku ki, visszarakás után recovery, AndroidianiOR, Éclair modding menu, memhack, reboot, elindult és eddig szépen működik, ahogy kell, semmi gondja a 3G-vel és 178 MB volt a szabad belső memória. Abszolút nem értem, de most az egyszer nem bánom, illetve most hagyom békén a rendszert, rootot sem teszek fel rá, csak telepítem a fontosabb programjaimat és kész. Nem kockáztatok, mert ezek szerint vagy nekem sikerült rosszul valami, vagy a Telenornál volt valami gond, de mivel utóbbiról sehol nem írtak semmit, így feltehetően előbbiről van szó. Persze lehet nem 100% valami hardveresen, bár erre minimális az esély, ha van egyáltalán. De mivel most olyan, amilyennek lennie kell, inkább nem piszkálom. Jól működik és pont.
-
Rickazoid
addikt
válasz
fpatrik17 #5860 üzenetére
Fel kell flash-elni a vulnerable recovery-t, majd mivel egyes ROM-ok állítólag képesek felülírni a recovery-t (mondjuk személy szerint nem tapasztaltam ilyet), amint megjelent az M logó a flash után, vedd ki az akkut, majd 10 másodperccel később tedd vissza és indítsd a recovery-t. Ekkor biztosan el fog indulni az AndroidianiOR, ott az Éclair modding menü alatt találod. Persze egy ezt megelőző teljes nandroid mentés szükségességét gondolom mondanom se kell. Nekem előfordult már, hogy az M logónál ragadt ilyen után.
Itt arra jutottak, hogy ez az a WiFi hálózatokat kereső és azzal a pozíció beazonosítására rásegítő szolgáltatás.
-
Rickazoid
addikt
válasz
fpatrik17 #5824 üzenetére
A MIUI-val nincs tapasztalatom, párszor próbáltam, de vagy a memhack nem működött nála, vagy bizonyos programjaim nem indultak el, ezért végül sosem hagytam fent sokáig. De azóta már megjelent pár verzió, amiket nem próbáltam. Annyi biztos, hogy ígéretes, és ha a Gingerbreadre váltás után sem hagyják abba a Froyo támogatását, akkor talán kihozhatnak belőle valami stabilat. Persze gondolom nem lesz több Froyo, ha a következő tényleg GB. Azokat a MOD-okat viszont nem ajánlom, ha véletlenül sem akarsz lemaradni egy-egy hívásról vagy SMS-ről, illetve futtatsz komolyabb memóriaigénnyel rendelkező programot, mondjuk egy jobb játékot. És bár többségében egész jól mennek, elképesztően kevés a szabad RAM, zárt bootloaderrel viszont nem lehet megoldani, a CM7 fejlesztője is úgy írta, hogy maga a Gingerbread az akadály és egyelőre nincs megoldás, bár még reménykedik, hogy talán valamit.
Amit én mindig törlök: Facebook és Twitter (már amelyiken van), Browser (Dolphin HD-t használok), Music (helyette PowerAMP), ADW Launchert szoktam leszedni CM-ről (helyette mostanában Zeam, korábban LauncherPro), kiszedem az összes háttérképet és élő háttérképet (szerintem haszontalan, emellett saját háttereket használok), QuickOffice (helyette OfficeSuit, lassan meg is veszem)... így hirtelen ennyi jut eszembe. Ja, meg a Motonavot is törlöm, ha olyan van fent.
Most egyébként hivatalos Éclairt használok memhackkel, rootolva, processzort szükség esetén húzom. A hivatalos Froyo-val nekem a sok újraindulás volt a bajom, a Gingerbread alapú MOD-oknál pedig az iszonyúan kevés RAM. Pár Froyo alapú MOD jó szokott lenni, mint a CM6, bár az se mindig, a legfrissebb nálam 10 perc alatt háromszor indult újra, lehet egy verzióval korábbival nem lett volna gond, de már nem volt kedvem próbálkozni vele. A többin inkább csak átfutottam. ShadowMOD volt még ígéretes, de másfél hónapja semmi hír felőle, illetve másfél hónapja is csak egy experimental jelzővel illetett verzió készült el, azóta semmi.
Azt hiszem én elértem a telefon képességeinek a határára. De egyébként azt tudom tanácsolni, hogy türelem megléte esetén a személyes tapasztalás a legjobb, mert olyan dolgok egymásra hatása is okozhat instabilitást, amiket nem lehet megjósolni vagy felderíteni, így tényleg könnyen fordul elő, hogy ugyan az két külön embernél másképp viselkedik. Tehát ha meg akarod ismerni a MIUI-t, akkor tedd fel nyugodtan, veszíteni nem fogsz vele semmit, max. időt. A hivatalos Froyo meg ki tudja, lehet vulnerable recovery, root és busybox nélkül stabil tudna maradni (már amennyire lehetséges ez egy eleve hibásnak szánt ROM esetében), bár én ezekkel pont elesnék olyan funkcióktól, amiket használok, például az overclock. -
Rickazoid
addikt
válasz
fpatrik17 #5819 üzenetére
Van ilyen, apps2sd, illetve apps2ext a neve a megoldásnak. Egyetlen hátránya, hogy ilyenkor minden a microSD-re települ kivétel nélkül, ami nagyon belassíthatja a telefont, főleg ha nem a leggyorsabb támogatott microSD van bent. Sose használtam, mert az Android tervezése miatt nem alkalmas erre, az eredmény így nem megbízható, még ha működőképes is.
Illetve például a The FroyoMOD alkalmaz olyan megoldást, hogy a natív apps2sd hackelésével minden program automatikusan a microSD-re települ, de ilyenkor a programokból mindig marad valami a telefonban (kiszámíthatatlan, hogy mennyi, néha 15 MB-os programokból is csak pár kB, néha 3 MB-os programból is 2 MB). Ez beállítható elvileg CM alatt is, bár én sosem használtam, jobb szeretem a fényévekkel gyorsabb belső tárban tudni a programjaimat, ezért is használom a memhacket.(#5821) Phami: az érdekes, amerikai alatt amerikai GSM Milestone-t értesz? Csak mert a Droidon lévő Android működésképtelen a Milestone-on, mivel ott CDMA, itt GSM, ott EV-DO, itt UMTS/HSPA, ráadásul a bootloader se enged fel eltérő ROM-ot, valószínűleg a Droidét sem, feltörve pedig nincs.
(#5823) Phami: a memhack a /data/dalvik-cache áthelyezése a /cache partícióra, illetve az eredeti helyén egy szimbolikus linkkel. Androidiani OR-ben lehet aktiválni, például Froyo-ra épülő MOD-okhoz a Froyo 2.2.1 Modding Menu -> Install Mod - Memhack menüvel (CyanogenMOD-nak ott van egy külön rész, de CM7-ben már alapértelmezett, ahogy Cronos Gingerben is), Éclairhez, Éclair MOD-okhoz és gyári Froyo-hoz pedig az Eclair Modding Menu -> Install Memhack menüvel.
-
Phami
tag
válasz
fpatrik17 #5802 üzenetére
Megfogod letöltöd és, ha van OpenRecoveryd akkor ott az update mappába beteszed. kikapcs bekapcsolod, hogy open recoveryben induljon a telefonod (ha minden igaz így hívják
Majd, ha magától nem csinál semmit, futtatod az update.zip fájlod és bejön a G.O.T. (nekem azzal lett telepítve) majd ott miscellaneous menu és apply updatte majd ott kiválasztod a miui-s zip fájlod és telepít is, majd reboot.
Ezek előtt természetesen wipe date és wipe dalvik, majd factory reset a biztonság kedvéért
-
F_Gergely
őstag
válasz
fpatrik17 #5796 üzenetére
Hát relative, nekem üzleti telefonnak kell, különösebben nem telepítgetek fel semmit max egy két számomra hasznos cuccot pl: szótár, aztán ennyi. Szerintem tetszetős, de izlés kérdése meg persze aki jobban ért hozzá és telepítget meg moddolt ramot rak fel az hiányolhatja a variálhatóságot.
Más: Az ébresztő óra ugy tünik megoldódott és a probléma forrása valószinüleg a taskmanager volt, rájöttem ha vissza nyillal lépek ki a programból akkor, működik rendesen, viszont ha a házikóval a háttérbe rakom és taskmanagerrel kinyirom akkor nem fog működni rendesen. Reggel kipróbálom aztán remélem fog menni rendesen.
Akksit délben töltöttem fel 100%-ra délután ment a wifi folyamatosan valamint használtam is a telefont, és most raktam fel tölteni, remélem éjszaka nem fog lemerülni. -
Djuree
félisten
válasz
fpatrik17 #5455 üzenetére
miui-ról leginkább jókat hallok, cm6,7-et szidják. nem használok főzött romot, de olvasgatok pár külföldi fórumot. ez a miui egyre jobban tetszik, lehet felteszem majd, nagy főzött rom ellenzőként is
jah és a teló még mindig nem jelzi a 2.2-re frissítést
kibaszott support
-
Rickazoid
addikt
válasz
fpatrik17 #4992 üzenetére
Állítsd magyarra, akkor talán jól írja ki (egy brit vagy amerikai telefon nem fogja magyar mintára tagolni a telefonszámokat). Persze ha zavarna ilyenkor, hogy a telefonon egy-két program hirtelen megtanul magyarul és a Market fele is magyarrá változik, akkor ez nem opció. Másik lehetőség, hogy átírod mindet rendes formátumra, vagyis +36121231234 (nekem Facebookon az egyel korábbi, már nem élő telefonszámom nemzetközi verziójának első 7 karaktere van megadva hexadecimálisan, aki ahhoz szinkronizál, az sokra nem megy vele, de ugye nem is kell mindenkinek tudni a telefonszámomat), akkor talán felismeri, hogy mi az és hogy kell tagolni (elvileg fel kéne ismernie bármilyen így megadott telefonszámot és adott ország mintája szerint tagolni, ha tagol. Persze nem tudom a Google gondolt-e erre).
Amúgy én nem is néztem, hogy hogy tagol vagy nem tagol a CM7, legközelebb estére várok egy hívást, majd akkor megmondom, hogy mit produkál.Amúgy ha nincs ellenedre a kísérletezés, akkor mostanra tudom ajánlani, hogy tegyél egy próbát a CM7-tel, a legfrissebb elég stabilnak nevezhető, néha újraindul, de ez ismert hiba, a kernelé, tehát a Motorola tudja csak javítani. Van viszont egyel korábbi, ilyen szempontból stabilabb kernel hozzá. Helyenként gyorsabb is azonos órajelen, csak kevesebb a szabad RAM, Firefoxot nem fogsz vele futtatni, de ez nem a CM hibája..
-
Rickazoid
addikt
válasz
fpatrik17 #4955 üzenetére
Az biztos megoldja a hibát, illetve nem is kell a TB hozzá, mert a CM update a /data partíciót békén hagyja és nem keletkezik instabilitás a rendszerben vele (feltéve, hogy korábban is CM volt fent, de nyilván esetedben erről van szó). Gondolom már megoldottad valahogy, de azért annyit még hozzátennék, hogy legközelebb egy ilyen problémánál próbálj először egy Dalvik Cache és Cache törlést Androidiani OR-ben, bizonyos esetekben ez megoldja a bootolás közben ragadás problémáját (utána persze előfordulhat, hogy percekig tart a boot.. tényleg, nem tudja valaki, hogy lehet verbose-módot kapcsolni?), igazából az okától függ, de ez a legkényelmesebb talán.
-
Rickazoid
addikt
válasz
fpatrik17 #4952 üzenetére
50-60 MB között van, ha kilövöm a MixZing-et, ami valamiért állandóan elindul a háttérben és megeszik 8,2 MB-ot. Szerencsére nem kezd lejátszásba, de fura, hogy csak úgy elindul. Lehet lecserélem Winamp-re. Ja, CM7, a tegnapi verzió a default kernellel.
MixZing-en kívül a Missed Reminder eszik meg 3 MB-ot, az Antivirus 5-öt, a Widgetsoid 4,5-öt, a Market majdnem 10-et, A Google services 8-at az Android keyboard pedig közel 9-et. -
válasz
fpatrik17 #4952 üzenetére
A manage applications-be menj be, adott programnál move to sd card gomb.
Ha elsőre error, próbáld 2-3x, nálam mindent átrakott eddig, de aminek widgetje van és használod, azt ne rakd át.
Ettől függetlenül a teljes programot nem fogja átrakni, maradni fog a data-ban is egy része. -
Rickazoid
addikt
válasz
fpatrik17 #4949 üzenetére
1: a Titanium Backup az Android alatt fut, programokat, azok adatait és Market linkeket ment. A nandroid pedig komplett fájlrendszereket ment, nem programokat egyenként, hanem mondjuk a teljes /data partíciót, vagyis csak kompletten az egészet tudod menteni és visszaállítani (felülírva a régit), míg TB a meglévő fájlrendszerből másol és ad hozzá. Mint egy machete (nandroid) és egy szike (TB).
2: tudtommal a CM-ben csak a natív apps2sd van benne, tehát ha externalra állítod, illetve engedélyezed, akkor minden azt támogató programot kell a microSD-re mentenie, ami ezt nem támogatja, az marad a belső memóriában. Auto esetében a program méretétől teszi függővé (gondolom), hogy hova telepít. Internal esetében pedig a belsőt részesíti előnyben, amíg van ott hely.
3: a RAM a "random excess memory", vagyis a programok futtatására (a rendszer, a rendszer programjai és a felhasználói programok) fenntartott memória. A ROM a belső fájlrendszer, tulajdonképpen régóta nem ROM, egy flash chipről van szó, a pendrive-hoz közelebb áll, de ettől még ROM-ként hivatkoznak rá gyakran. Emellett a szó jelentheti a firmware-t is, ami ez esetben maga az Android operációs rendszer.
4: elvileg ha bemész a korábban általam leírt menüpontba, akkor ott meg kell találnod az AnySoft keyboard opciót, illetve a további beállításai közt beállítható a magyar billentyűzet is, alapértelmezetté az angol kikapcsolásával tehető. Ha nincs ott, telepítsd újra és figyelj rá, hogy ne csak a magyar legyen telepítve, hanem maga az AnySoft is:
és
Ha mindkettőt telepítetted, mégsem jelenik meg, akkor passzolok. -
válasz
fpatrik17 #4940 üzenetére
Zeam-t letöltöd a marketből, nyomsz egy home gombot, megkérdi melyik löncserrel csinálja, klikk a Zeam-re. Ha nem akarod véglegesre, első körben ne jegyeztesd meg vele, és akkor simán betesztelheted (utána is vissza lehet állítani a defaultot a manage applications-ből).
Remélem a Zeam nem jár úgy, mint a többi, hogy kettéválik fizetős-nemfizetősre.
ADW EX-t majdnem megvettem, de mivel a Zeam jóval kevesebb RAM-ot eszik, ezért egyelőre marad ez. -
petipetya
nagyúr
válasz
fpatrik17 #4892 üzenetére
1. Telepítsd fel a Locale Execute Plugin-t a market-ből.
2. Telepítsd fel a fizetős tasker-t.3. Taskerben new / nevet üresen hagyod / ok / time / from és to ugyanaz az óra:perc / done
4. New / névhez reboot / ok / plugin / execute / edit / szövegmezőbe beírod hogy !reboot / vissza nyíl / opciók / 3 négyzet közül a szélsőjobbra bökj / done / done
5. On gomb be / apply -
Kiki7809
csendes tag
válasz
fpatrik17 #4863 üzenetére
Eloszor tedd fel a Zeam-et.Install utan amikor home gombot nyomsz megkerdezi,hogy melyik legyen az alapertelmezett home screen alkalmazas.(Zeam vagy ADW). Ezutan ha van rootod akkor root explorer ott bemesz a system/app konyvtarba, megnyomod felul az R/W gombot - ezzel irhatova valik a konyvtar - es kitorlod az ADWlauncher.apk-t. Pontosan nem tudom a file nevet,mert regen volt amikor kitoroltem. Azt hiszem OR-bol is ki lehet valahogy torolni, azt nem tudom hogyan, en igy csinaltam. De gondolom ott is ha korbenezel akkor adja magat.
Szerk:
Ja en is azutan olvasok miutan irok.Szoval mar leszedted korabban, akkor nincs gond, tedd fel a Zeamet es szedd le amit most hasznalsz.
Most mi van fenn akkor? -
Rickazoid
addikt
válasz
fpatrik17 #4766 üzenetére
Én a hozzá tartozó memhack-et szoktam megcsinálni, felhúzni a processzort 1 GHz-re (a többi 700, 550, 250) smartass governorral, vsel-t nem bántom, illetve átállítom a billentyűzet kiosztást a telefonom német mivolta miatt.
Programokból mindig kiszedem (szintén Androiniani OR-rel) az ADW Launchert, a Browsert, a Facebookot, a Twittert, a 2G váltó programot (nem emlékszem a pontos nevére), a QuickOffice-t és mindent, ami a LiveWallpaper-ekhez köthető... nálam ennyi. A többi már a GUI-t érinti, de az ugye a rendszert nem befolyásolja lényegében. -
törölt tag
válasz
fpatrik17 #4458 üzenetére
na eljutott a vegeig, hat ez nem sokat csinalt:
No new software is available for your device. However, we can update your device with the existing software, restoring it to its default settings.
To start the update, click NEXT. This update may take up to 15 minutes. Please note that this update will not affect, modify or delete user content on your device.IMEI Number:
35003500350000Model Number:
MILESTONEOperator:
Motorola United Kingdomnekem amugy fuggetlen, nem tom hol vettek mert ceges de tutter valami gsmline vagy hasonlo helyrol.
-
Rickazoid
addikt
válasz
fpatrik17 #4096 üzenetére
Én most CM6-ot, ez vált be eddig a legjobban, bár ez se tökéletes, tapasztalataim szerint az akku töltöttségének kijelzése még mindig hibás (akármit is csinálok), képes tartani a 90%-ot fél napon keresztül, majd leesni 50%-ra, 40-ről meg esett már le 10 perc Angry Birds-zel 15%-ra épp a napokban. Ráadásul próbálgattam MIUI-t is a napokban, feltöltöttem a telefont CM6 alatt, reboot, nandroid backup, MIUI install, bekapcsolás után volt 80%-on MIUI szerint, nyúztam kicsit... gyors csalódás látván, hogy a Market linkjeim elvesztek és programok, mint a HandcentSMS Forse Close-t igényeltek, úgyhogy reboot, nandroid restore, CM6 ismét, 90%-os töltöttséggel. Érdekes. Nem feltűnő, mert elmegy egy napig, a töltés lehet már jó, csak a kijelzés rossz szerintem... aztán ki tudja, nem mértem le.
Kéne írni egy programot, ami semmi mást nem csinál, mint lemeríti a telefont, hogy össze lehessen hasonlítani a merülési időket... vajon mennyire lenne biztonságos a telefonra nézve?Egyébként a többivel (IceandFire, The FroyoMOD, MIUI) az volt a bajom, hogy vagy a memhack nem működött (vagy sokadszorra, de meguntam végül), vagy FC-t igényeltek programok, vagy a Market nem látta a feltelepített programjaimat velük.. meg nem tudom, mindegyikben volt valami apróság, ami lehet csak engem zavar, érdemes pár napig használni mindegyiket (már amennyiben a vállalkozó kedv megvan és nem vár rajta fontos hívást vagy sms-t az ember), utána lehet pontosan megítélni, szerintem egyénfüggő, hogy melyik jó.
A HO!NO! se rossz, már nem is emlékszem, mi miatt álltam vissza CM6-ra... amúgy nincs sok különbség, vagyis inkább mondjuk úgy, hogy a lockscreen-en kívül nem szúr szemet, maximum egy hackernek.
Benchmark meg sosem mérvadó, elég átírni a build.prop-ban pár sort és máris duplázódnak az eredmények.Nos, szerintem.
Bár most megint a MIUI-t akarom megpróbálni, ezúttal Titanium Backuppal állítom vissza a programjaimat, hátha úgy a Market linkek is helyreállnak, meg talán segít a FC-n is.
A hivatalos Froyo-ban egyre kevésbé bízom, az elmúlt hónapokat biztos nem bugok keresésével és javításával töltötték, fél év is bőven elég lett volna arra, nemhogy.. 8-9 hónap? Egy gyerek is elkészül annyi idő alatt, pedig az bonyolultabb kicsit..(#4100) petipetya: "power widgeten vibrate módra állítva a settings/sound/vibrate only in silent mode-on van, ez nem jó!"
Ha vibrate módra állítod, akkor lekapcsolja a csengést, ergo néma, de rezeg. Így gyakorlatilag mindegy, hogy always vibrate vagy only in silent, mert a telefon silent módban van. Nekem eddig nem volt gondom vele. Én inkább azt vettem észre, ami kellemetlen, hogy a lehúzható kontrollok nem mindig követik a power widget állapotát és fordítva.
-
bejmuller
aktív tag
válasz
fpatrik17 #4056 üzenetére
par helyen meg volt rajta szakadva a szigeteles, es ujraszigetelte
szerintem ez csak akkor ervenyes, amikor meg osszevissza ugrabugral a kijelzo
nalam az mar nem tortenik meg, csak stabilan nem megy fel centis sav a bal szelen,ugyhogy valszeg az en esetemben nem csak a szigeteles szakadt meg, hanem a kabel is :-<
-
törölt tag
válasz
fpatrik17 #4047 üzenetére
hat ha nem sajnalod meg ugyismindegy mert a szervizben arany aron csinalnak (azert kerdezz ra) akkor en szetszednem. atmozatni a csatikat hatha csak elmozdult vagy kh-s lett. ez a 22 dolcsis csucc lehet hogy gyogyir, de meg ha nem is jon be akkor se egy nagy penzkidobas...
-
bejmuller
aktív tag
válasz
fpatrik17 #3969 üzenetére
Szia,
ez megtörtént velem is. Kb 1 hétig így csinálta, aztán abbahagyta. Azóta nem megy a kijelző bal oldalán egy kb fél centis sáv(nem működik a BACK gomb sem, és 1-est sem tudok írni vertical bill-en).
Németországi szürkeimport, amit használtan vettem itt Romániában. Elvileg garanciában van, de hát az ilyenek gariztatása eléggé bajos. Írtam is a cégnek ahonnan vásárolva volt, de még nem írtak vissza. Felhívhatnám, de mivel román tudásom erősen sok kivánnivalót hagy maga után, így inkább várok még kicsit hátha válasolnak az emailre.
Addigis szoftveresen remap-oltam a gombokat, kicseréltem a SEARCH gombot a BACK-re, így legalább tudom használni szinte teljes értékűen.
Youtubeon ha utánanézel akkor rájössz, hogy nem vagyunk egyedül. És nem szoftveres hiba, minden létező szoftot feltettem azóta rá, de nem ezekkel van a gond.Mióta ez történt, elhatároztam, hogy csakis hivatalos garanciával vásárlok ezentúl mindent.
Remélem megjavítják a tied, és persze az enyém is. -
petipetya
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
- Nothing phone (2) - Fehér 12/256 Gb
- Samsung Galaxy A12 64GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Samsung Galaxy A26 5G 256GB Black, Bontatlan, Új, 0 Perces, Fekete, 1 Év Garancia
- Samsung Galaxy A26 5G 256GB Black, Bontatlan, Új, 0 Perces, Fekete, 1 Év Garancia
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G 128GB Sky Blue, Szép Állapotú, Hibátlan Működésű, Kék, Garanciális
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA ADATA XPG 600W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L390 - i7-8GEN I 16GB I 512SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- 48 GB-os AMD Radeon PRO W7900
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i3-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" HD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest