- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Mobil flották
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- Az Exynos 2600 az első 2 nm-es mobilchip
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
F_Gergely
őstag
az uj mozorolak nagyon jok nyugodtan vedd meg, en a razort ajanlom abbol is a maxx-ot
-
F_Gergely
őstag
válasz
Vikunya #8411 üzenetére
Egy évig használtam Milestone-t, naponta használta rajta a böngészőt, mivel sokat utazom, igy a hireket, cikkeket én telefonon olvastam, és a levelezést is a telefonon keresztül bonyolítottam le. Nekem semmi bajom nem volt a böngészéssel, és úgy hogy én mobilnetet használtam, nem wifit (tehát még a mobilnetre sem tudom ráfogni hogy lassú mert nem az). Villámgyorsan töltötte be az oldalakat,képeket. Igaz én Operát használtam, és nem a gyári böngészőt de Operával nekem semmi bajom nem volt sohasem. Tény hogy a készülék memóriája nemsok, de nekem a böngészéssel soha nem volt semmi problémám. Hozzáteszem hogy gyári 2.2 volt fent tehát nem volt berhelt rom vagy ilyesmi. Nem tudom nálatok mi lehet a probléma, én az általatok említett problémákból semmit sem tapasztaltam.
-
F_Gergely
őstag
válasz
addamka #8344 üzenetére
ez is nevetséges, egy "szaros" telefon azt 2 meg 4 processzormag, meg gigányi memóriák....
Oké teleont ma már több dologra is használunk, de irrálisnak tartom ezt az egészet. Nekem nem kell 3D kamera, nem kell dolby 5.1 hangzás, és nem akarok sem torrentezni telefonon sem pedig DJ keverőpultot arról vezérelni. Arról már nem is beszélve hogy ma már a farzsebbe sem lehet belerakni ezeket mert nem fér be.... Ez a nagy parasztvakítás.
Ja és mindennek hab a tortán, a gusztustalan fröccsentett műanyag készülékházak. Hiába samsung galaxy s2 meg htc sensation meg mif@szom, ezek tucattelefonok és parasztvakitáson kivül másra nem jók. És nem 100 ezerbe kellene kerüljön hanem 30-50 ezerbe. Régen a drága telefonok minőségi és presztizs készülék volt. Ezek se nem minőségi se nem presztizs készülékek.
Engem nem érdekel sem a bootloader sem az hogy éppen milyen android fut rajta. Email, internet, sms, telefon, meg dokumentum kezelése legyen (office) és lehessen vele telefonálni. Hol érdekel engem milyen csili-vili menü van rajta ha ezeket tudja.Bocs hogy ennyire off lett
-
F_Gergely
őstag
válasz
Shrike7973 #8342 üzenetére
nekem milestone-on is 45-55 mega volt a szabad ram gyari 2.2-vel.
Nexusra valtottam de csak amig nem veszek kint razr-t. qwerty nem kell mar a milestone-on se hasznaltam (szerintem hulladek volt a billentyuzete). nem rossz ez a nexus de a motorola a best. -
F_Gergely
őstag
ez kb olyan mint p3as gepre windows 7-et telepiteni...
-
F_Gergely
őstag
válasz
szentkuti11 #8327 üzenetére
RAM kevés lehet, attól függően mire használod a telefonod. Nekem szerencsére memóriaproblémám sose volt. Pontosabban, a gyári böngésző ugatott hogy az általa használt 5 mega tárterület betelt (töröljem a cache-t, wazze 5 mega?
). De mivel én mindig Operát használtam, így ezzel nem volt gondom.
Az ára üzleti titoknak minősül -
F_Gergely
őstag
válasz
Shrike7973 #8330 üzenetére
Azért is irtam, hogy kinek mi, biztos megvan rá az okotok hogy állandóan basztatjátok a telefonotokat
Nekem pusztán csak nem volt rá okom, no meg, én használom a telefont, egy eszköz amin állandóan elérhető kell legyek, teljes levelezést erről bonyolítom, stb stb. Igazi iroda, fél életem a telefonban van benne. Mivel programokat sem igazán telepítgettem (legnagyobb tárhelyet a facebbok meg a google maps ette), amit mégis az alig evett 0,5-1 megát -
F_Gergely
őstag
No jelentem, megváltam hőn szeretett kavicsomtól.
A tervezett készülék helyette, RAZR (sajnos a MAXX csak CMDA-n használható).
Szeretnék pár sorral búcsúzni a készüléktől és az elmúlt 1 év tapasztalatát megosztani veletek.
A telefont még a motokerből vettem, 2 év gyártói garanciával. Nem vagyok rákattanva az új készülékekre de amikor ezt a telefont vettem éreztem, hogy ez most más. Ez motorola! Ugyan azt éreztem mikor a motorola mpx100-at a kezembe vettem. Nálunk még nem lehetett kapni, egy motorolás dolgozó révén jutottam hozzá. Lassan 20 év alatt rengeteg telefon ment át a kezem alatt, olcsótól a nagyon drágáig, presztízstől a tucattelefonig. De aki használt régen igazi motorolát az tudja mire gondolok. És ez a kavics ilyen. Utoljára a 90-es évek végén volt egy telefonom amit egy évig használtam: ez volt a Nokia 3310. Azóta csak ez az egy telefon élte meg nálam az egy évet, Szerettem, mert minőség, mert fém, mert gorillaglass, mert megbízható, mert hangos, mert MOTOROLA!
Én gyárilag 2.2-es androiddal vettem, ezzel is használtam. Nem berheltem, nem szoftvereztem, teljesen gyári volt. Nekem nem fagyott, nem volt lassú, egy kezemen megtudom számolni hányszor indult újra. (jellemzően ha frissült a google maps akkor első indításnál újraindult a telefon de erre sose jöttem rá miért volt). Mindig fejet vakarva néztem, hogy éppen ki melyik agyonmoddolt rommal próbálkozik amik persze nagyon jók, csak újraindul/lefagy/mégnemazigazidemármajdnem/felraktamdetudvalakijobbatajánlani. Biztos használat és persze szokások kérdése. Amire én használtam: telefonálás, sms, navigáció, internet, fényképek és videók készítése, dokumentumok kezelése. Azt hiszem ennyi. Játszani nem játszottam, vagyis csak egyetlen egy játékkal. Bubble shoot. Valamiért nekem ez lett a szivem csücske
Akárki akármit mondd, ez a telefon egy mérföldkő, méltó a nevéhez. Nálam mindenképp, mert a 3310-es után ez volt az első készülék mely 1 évig volt nálam és használtam éjjel nappal. Tudom vannak jobbak (samsung galaxy s2, meg HTC meg LG). De ezek tucattelefonok. A motorola stílus. És ezt valaki vagy megérzi vagy nem.Support: sokan panaszkodtak, a motorola support hiányára. Oké elismerem a magyarországi képviselet... No de minek is? Javítani ha javítják úgyse azt a minőséget kapod már vissza (tapasztalat). Nokia szervizhálózata se jobb - hiába van egy fos! A másik a rendszer, sokan panaszkodtak a szoftver nem frissíthetőségéről. Androidról beszélünk, és itt a rendszerek nem átjárhatóak, talán Bog vagy Bocha irta pont egy cikkben, hogy míg a symbian, és windows rendszerek esetén megveszed a lincencet, addig android esetén nem. Ott ha frissíteni akarsz vedd meg az újabb telefont. És ha megnézzük az android üzleti stratégiáját megértjük miért van ez igy. De nem akartam se kötekedni, se piszkálódni, én igy látom. Ennyi.
Jó volt veletek, remélhetőleg hamarosan megkapom az új Motorolámat
-
F_Gergely
őstag
válasz
szőröscica #7294 üzenetére
Én a Windows rendszer miatt nem váltok, 6.5-el is voltak bajaim de a 7-es meg aztán nagyon távol áll tőlem. Talán a 7.5 már valamicskét javul de szerintem még mindig nem az igazi.
-
F_Gergely
őstag
válasz
Shrike7973 #7245 üzenetére
Nekem simán ment a Motonav aktiválása, Májki kollégának is én csináltam meg
-
F_Gergely
őstag
Én is elkezdtem árulni aprón a kavicsom, most hogy lehet kapni a Droid 3-at, én váltok
-
F_Gergely
őstag
hat ha garancias akkor szerviz ha nem az akkor helyszinen meg tudom neked csinalni, szerintem a forrasztas engedett el de ehhez latni kene a telot.
mas: feljott a qwerty ragasztasa, felpuposodott a bill, most levego van a billentyuzet es a folia kozott. n97 mininel meg tudtam oldani de szerintem itt gombonkent van a rogzites. valaki valami otlet vagy tipp?
-
F_Gergely
őstag
Nem tud valaki egy jó Milestone kerékpáros tartót? Teljesen el vagyok keseredve hogy mi a franccal tudnám rögzíteni rendesen a kormányon a telefont....
-
F_Gergely
őstag
Na ma nekem is csinált érdekeset, felraktam töltőre wifi-t ki akartam kapcsolni (érdekes hogyha kint van widgetnek a power cucc amivel lehet kapcsolgatni a wifi-t, a gps-t stb akkor egy idő után meghülyül a készülék) de nem engedte. Na aztán lefagyott majd úgy tünt minden oké, lezártam mondom had töltsön.
Indultam volna el itthonról leveszem töltről meg akartam nézni mennyire töltött fel se kép se hang... Nyomom a bekapcs gombot sokáig semmi.... Nah mondom akkor akksi ki akksi be, bekapcsol... Erre nem kér pinkódot sem egyből hálózat miegymás (kissé furcsáltam hogy miért nem kér pinkódot mikor van....) nah wifit kikapcsoltam mondom indulás mert elkések, telefon tokba be és uccu. Még útközben a hangot levettem, utána nem is foglalkoztam a telefonnal. Na hazafele veszem elő hogy rakok rá hangot erre látom hogy hálózat nuku kéri a pinkódot... Heh mondom ennek mi baja? Ilyen sokáig tarott rájönnie hogy kell neki pinkód mert a kártya kéri? Elötte meg egyóráig felment a hálózatra és müködött? Nah pinkód beir minden ok, de csak gondoltam hogy minden ok, tetü lassú lett. Na mondom most b@szlak ki az ablakon, de aztán rájöttem hogy ahhoz kissé drága cucc, igy hát vettem egy mélylevegőt elszámoltam 3-ig majd azt mondtam MUKODJ!. Hirtelen bejöttem a már ismerős ikonok, felmászott a hálózatra, betöltötte a widgeteket, időjárás miegymás. Szóval máködött.Miközben irtam most ezen szöszenetett telefonra lettem figyelmes mert világított a kijelző: KÉRI A PIN KÓDÓT!!!! Nem tudom ennek mi baja de nagyon ajánlom hogy össze szedje magát mert tényleg falhoz vágom.... Volt annó egy SE P990i-m kb. 1 hónapot volt meg a telefon ebből 3 hetet volt szervizben és abban az egy hétben mig nálam volt folyamatosan lefagyott. Na azt a telefont gyülőltem és csak azért nem vertem darabokra mert szintén drága volt. Ha nem szedi magát gatyába ez a kis motorola akkor bye bye, ennyi volt a kettőnk kapcsolata, amit sajnálnék mert nagy motorola párti voltam, és szeretem a telefont, de ez igy nevetséges....
Bocsánat ha hosszúra sikeredett...
-
F_Gergely
őstag
-
F_Gergely
őstag
-
F_Gergely
őstag
válasz
petipetya #6104 üzenetére
nálam gyárilag 2.2 van fent, és mikor kitaláltam hogy leszedem a motonavot (ami persze nem sikeült) elötte csináltam egy backup-ot és lementettem minden fáljt, és miután nem sikerült leszednem teljesen a navigációt és persze mást sem engedett telepíteni, csak visszamásoltam az SD-re a Motonav könyvtárat, feltelepítettem a motonav.apk-t és működött ujra.
Akkor ha kell nektek este fel is töltöm, mondom ez a gyári motonav, térképekkel meg mindennel, olyan állapotban mint amikor a készüléket megveszed. Ergo ha próbalicenszet aktiváltad már, de leszedted a navigációt és most felrakod nem lesz ujra 60 napod, hanem ha korábban már lejárt a 60 nap ki fogja irni hogy aktiváld a navigációt. -
F_Gergely
őstag
Nekem megvan backup-ban a teljes motonav, minden fálja + az install fálj ha gondolod feltöltöm neked tárhelyre és onnan le tudod szedni és akkor működni is fog
Szólj ha kell és akkor este fel is tudom tölteni.Más:
néha tapasztalaom érdekes jelenségként hogyha a készüléken használom a mobilnetet intenziven (pl: hireket olvasok, marketen nézelődök, forumot olvasok stb.) a kamera melleti rész a hátlapon, állatira fel tud melegedni. Mintha melegedést váltana ki a készülékben a mobilszélessáv használata.
Ti tapasztaltatok ilyet? (egyedül eddig igy a HTC-nél jártam, ott akkor melegedett a készülék a flipp mögötti részen egy ponton ha töltőn volt a telefon, de akkor néha annyira fel tudott melegedni hogy már-már égető érzést váltott ki az emberben).
Jelen esetben, nem annyira forrósodik fel a készülék de érezhetően, magasabb hömérsékletű lesz, legközelebb infrás hőmérővel megérem, kiváncsi vagyok magára a hőfokra. -
F_Gergely
őstag
válasz
szőröscica #6075 üzenetére
Hát relative lassú, szerintem teljesen normális sebességgel indul minden, de ha gondoljátok csinálok majd egy rövid videót, mi milyen gyorsan indul el.
-
F_Gergely
őstag
válasz
Shrike7973 #6062 üzenetére
Aért gondoltam a cserére, illetve eredetileg a 2-es verziót szerettem volna megvenni, mert annak erősebb a hardvere, bár jelenleg a mostani sebességével is meg vagyok elégedve, de hátha azzal kevesebb probléma lenne. HA lesz elérhető áron elgondolkodom a cserén, de egyenlőre elvagyok ezzel is
Más:
ma raktam fel kb. ~ 2 giga zenét a telefonra, de csak a gyári zenelejátszóját használtam. Tetszetős, meg nincsen túl komplikálva viszont azt vettem észre hogy néha fél másodperceket akad a készülék lejátszás alatt (de a lejátszási listát röccenés nélkül tudom nézegetni, tehát maga a telefon egyébként nem akadozik, nem szaggat, nem lassú), mintha hibás lenne maga a zene szám pedig nem az. Memória van elég, tehát azzal nem lehet gond. Esetleg próbáljak meg másik zenelejátszó programot?
(annyira nem lenne szükségszerű mert van külön mp3 lejátszóm, csak kerékpárral ha megyek és hagnos navigációt hallgatok, nem rossz ha zene mellett néha szól hogy merre forduljak) -
F_Gergely
őstag
válasz
szőröscica #6052 üzenetére
Hát még nem tudom hogy lesz, egyenlőre a számítógépet kellett újra huzzam mert ideje volt, szóval majd foglalkozok valamikor a telefonnal is, egyenlőre a gyári navi próbaverziója ketyeg.
-
F_Gergely
őstag
válasz
szőröscica #6035 üzenetére
Ha már kiadok valamire X ezer forintot akkor nem szeretném ezt kidobni a kukába, és nem a lelki békém miatt venném meg, hanem nincsen időm szarakodni azzal hogy letöröljem a motonavot ami vagy sikerül vagy nem és utána meg felrakni egy aktiváltat.
-
F_Gergely
őstag
Szerintetek, ha megveszem a Motonav-ot "premium activation"-al, akkor ezt a licenszet használhatom majd a milestone 2-es készülékhez is vagy vehetek oda újat? 15 ezer lenne a megvásárlása erre még talán rá is bólintanék, csak nem tudom, ha készüléket cserélnék akkor mi van.... Mert hogy fél évnél tovább ez nem lesz meg az is tuti, mert eredetileg is milestone 2-t akartam venni. Ha azon is használhatom ezt a kelet európa licensz kulcsot akkor lehet megveszem. Erről valaki valami infót?
-
F_Gergely
őstag
Settings/language & keyboard\Multi-touch keyboard - innen vedd ki mindenhonnan a pipát kivéve a "auto-capitalisation"
majd
settings/language & keyboard/device keyboard/ minden honnan vadd ki a pipár kivéve "auto-cap"
igy nem fog beleugatni semmilyen irásmódban (akár hardveres akár szoftveres billentyűzet) és csak a pont utáni első betüt rakja nagybetűre és másba nem szól bele.
-
F_Gergely
őstag
válasz
pappgaba #6013 üzenetére
Nagyon nagyon szépen köszönöm!
Szerencsére korábban a memóriakártyáról csináltam mentést, igy mikor feltelepítettem magát az alkalmazást kiirta hogy "insert you Motonav SD", visszamásoltam memóriakártyára az eredeti Motonav könyvtárat és működik is.
Köszi, tényleg ha bp-i vagy vendégem vagy egy italra/kávéra vagy amire szeretnéd!Most egyenlőre nem piszkálom, holnap kell a navi mert ismeretlen terepre megyek és több állomással, de majd hétvégén lehet ujra megpróbálkozom vele, immár nem eszetlenül össze vissza törölgetve minden fáljt.
-
F_Gergely
őstag
válasz
Rickazoid #6008 üzenetére
Köszi a választ, ezek szerint akkor a root, az működik és nem az én telefonommal van a baj hanem az ES explorer a hülye... Ennek örülök
Hát ez a motonav, erősen kicseszett velem, szerinted ha csinálok egy gyári visszaállítást, clear storage-ot akkor visszacsinálja a motonavot? (clear storage jelenleg szürke, ennek van valami külön oka? -
F_Gergely
őstag
válasz
addamka #6003 üzenetére
Igen legalul az ES explorerben van egy olyan hogy root options, de ebbe ha belemegyek van két menüpont, Root explorer és mount file system. A mount file system az szürke a root explorer fehér és mikor be akarnám pipálni bejön egy ablak és megkérdezik melyik modot akarom használni, itt kettőt ajánl fel az egyik a canyogen, a másik meg valami HiAPK de egyik kel sem akar menni azt irja ki hogy test failure, és hogy ez nem fut ezen a telefonon.
-
F_Gergely
őstag
Na jó most lefekszem és kialszom magam, mert kezdek ideges lenni és legszivesebben falhoz vágnám a rühes telefont, nem igaz hogy egy tetves navigációt nem lehet leszedni és egy másikat meg felrakni....
Valakinek bármi ötlete/tippja van megköszönném mert én már tényleg nem tudom mi a francot kezdjek vele....Ha csinálok egy system restore-t akkor a motonav is visszaáll vagy azt cseszhetem, és csak akkor fog ujra működni ha a teljes szoftvert ujra húzom?!
-
F_Gergely
őstag
válasz
addamka #5996 üzenetére
valahol lennie kell az eredetinek is mert amikor telepíteni akarom az én verziómat akkor ezt irja ki:
This is a system application, do you still want to replace it?
All previous user data will be saved.Nekem ebből az jött le hogy az eredetiből még valami fent van, mert azt mondja hogy van ilyen, ezt felül akarom-e irni, nem?!
-
F_Gergely
őstag
válasz
addamka #5992 üzenetére
CAT-al kiválasztom hogy system apps, itt találtam olyat hogy com.navngo.ido.javaclient rábökök, bejön egy menü itt irja hogy root acces is garanted de ha rányomok hogy uninstall azt irja: .apk file is not found, és már csak a grant root gombra tudok nyomni. Ilyenkor mi van?
-
-
F_Gergely
őstag
Na gyerekek feldobom a labdát mert én nem jutok dűlőre:
Hogy a retekbe lehet teljesen törölni a motonavot? (Root megvolt) -
F_Gergely
őstag
válasz
szőröscica #5959 üzenetére
Hát az az igazság hogy 60 eurót nekem nem ér ez a motonav... de leginkább az piszkálja a csőrőmet hogy le se lehet szedni.
-
F_Gergely
őstag
2.2-ben is gyárilag van motonav de 60 napos próba verzió, nem tudod a térképeket sem frissíteni csak ha megveszed. Cink a dolog hogy csak úgy tudsz felrakni egy rendes verziót ha root-olod a telefont viszont akkor meg ugrik a garancia...
Én egyenlőre hagytam a gyárit aztán ha lejár a 60 nap majd kitalálok valamit.
Egyébként az andoridra kiadott Igo8-at telepíteni sem tudtam gondolom pontosan a root hiánya miatt.... De egyébként ez is köcsög dolog, vagy adjanak teljes értékű navigációs szoftvert (tehát nem csak 60 naposat) vagy oké legyen próbaverzió de legyen arra lehetőségem hogy letöröljem a pi***ba, és felrakhassam a mondjuk általam megvett teljesen legális navigációs szoftvert. Szóval ez köcsög dolog volt a Motorolától, mert volt HTC-hez eredeti Igo-m is de nem volt kötelező használni bármikor le tudtam törölni, és megjegyzem az teljes értékű szoftver volt, térképet is tudtam frissíteni. A motorola meg adott egy próbaverziós szart amit le sem lehet (hivatalosan) törölni... -
F_Gergely
őstag
válasz
Shrike7973 #5949 üzenetére
Nem használtam még sose azt a programot, szinkronizációra én a myphoneexplorer-t használom, azzal tudok adatot, névjegyet, teljes outlook-ot szinkronizálni. Megy bt-n, wifi-n, és kábelen is.
-
F_Gergely
őstag
válasz
addamka #5941 üzenetére
Elég meredek dolog WD-40-et áramkörre fújni, tekintettel arra hogy ez egy kenőanyag, mozgó alkatrészekhesz, és korrózióoldó/gátló anyag. Lehet hogy használ, ezt nem tudom, de elsősorban ez az anyag olaj, kenőanyag. Nem párolog el, nem szintelen és nem szagtalan. Elektronikai alkatrészek tisztitására pont azért való pl: kontakt spré mert az szinte azonnal elpárolog, feloldja és megszünteti a felülei szenyeződéseket és nem marad nyoma.
WD-40 nem erre való, én nem merném befújni, nem hogy a telefonom de még egy sz@r pár ezer forintos valamimet sem. Gondoljatok csak abba bele hogy kerékpár láncot szoktak vele fújni (mondjuk tévesen, mert speciel arra is más való) akkor ezek után ti ezt fújnátok bele a telefonba? -
F_Gergely
őstag
válasz
fpatrik17 #5910 üzenetére
Nálam gyári 2.2-nél nincsen ilyen probléma ahogy elhúzom a fülemtől a telefont egyből kap világítást és le is tudom rakni minden gond nélkül. Rányomok a lerakás gomba és egyből meg is szakítja nincsen "utánhúzása" a dolog mint pl: ami nekem volt a HTC-nél hogy rányomtam a leteszre és még kb. 5 másodpercig ott volt ugyan ugy mintha élne a hivás.
-
F_Gergely
őstag
válasz
szőröscica #5887 üzenetére
Köszönöm, talán ezt a választ szerettem volna hallani, egyébként sem vagyok fólia mániás, kifejezetten utálom. Köszi a megerősítést!
-
F_Gergely
őstag
Olvastam már korábban a készülék kijelzőjét illetően hogy nem kell rá fólia mert karcálló. Ez tényleg igaz? Nem szokásom szétbarmolni a kijelzőt, de mivel sűrűn van kézben (tehát sokszor rakom el és veszem elő) ez zsebhasználat mellett ugye sérülhet. Viszont ha tényleg karcálló az üveg akkor nem izgatom magam, mivel az órákon is eddzett kristályüveg van és azt szinte "lehetetlen" megkarcolni.
Ti mit mondtok érdemes fóliát felrakni eá vagy tényleg üvegből van a kijelzőt fedő lap és birja a használatot?Toobee:
Én a gyári 2.2-t használom nekem semmi bajom nincsen vele, igaz nem játszom és nem telepítgettem agyon. Mindenki másképp használja a telefont igy gondolom a használt rom-ok is eltérőek, ha ennyire nem jön be a gyári akkor próbálgass. -
F_Gergely
őstag
válasz
Rickazoid #5881 üzenetére
Hát igen, pedig azt hittem olyan mint az azstali firefox, gyors és igénytelen. Egyébként memóriával kapcsolatban: Az miért van, illetve hogy lehet hogy nekem mindig azt irja a telefon hogy szabad memória kb. 35-40 Mb de ha több programot futtatok egyszerre akkor is ennyi. Valahol olyan 70 Mb körül lehet a szabad (egyszer kétszer ki is irta hogy ennyi), de mintha dinamikusan kezelné ezt a dolgot, mintha saját maga emelné ha szükséges vagy nem tudom.... Erről nem tudsz esetleg valamit?
-
F_Gergely
őstag
válasz
F_Gergely #5879 üzenetére
Na felraktam de egy rakás sz@ar....
Kezdjük ott hogy 15 mega a program, feltelepül, majd indításnál közli hogy "Firefox does not support this device", itt nyomtam neki egy folytatást de tetü lassú, és használhatatlan. Szóval marad a gyári bögésző meg az opera (kettő közt még nem tudtam dönteni). -
F_Gergely
őstag
Firefox 4 Androidos verzióját használta valaki? Valaki, valami tapasztalat ezzel kapcsolatban?
-
F_Gergely
őstag
válasz
Vasziljev #5866 üzenetére
Na most leteszteltem én is (voda ügyfélszolgálat) direkt néztem, volt meglévő adatkapcsolatom (HSPA) amint tárcsáztam és rányomtam a hivásra adatkapcsolat off, és beállít sima GSM rendszerre... Azért ez elég röhejes, hogy nem képes egyszerre telefonvonalat, és nagysebességű adatkapcsolatot kezelni. Ez egyébként android féle buziság vagy csak a motorola baszta igy el?
Nokián, WinMo-n a kettő együtt simán ment illetve úgy mondom, hogy 3G-s hálózaton simán tudtam telefonálni, ez a tetü meg vissza áll GSM rendszerre, a 3G-n nem képes hivást lebonyolitani. -
F_Gergely
őstag
válasz
F_Gergely #5864 üzenetére
Felraktam a Norton Security-t, egész pofás és nem is eszik memóriát. Minden letöltött cuccot ellenőriz, meg figyeli a programokat is és teljes rendszer vizsgálatot is tud. Egyenlőre tetszik.
-
F_Gergely
őstag
válasz
Rickazoid #5863 üzenetére
Na örülök hogy végül nem szerviz lett belőle. Én is úgy vagyok vele hogy kell a telefon, leginkább dolgozom vele, nem kell a csicsás menü, meg animált háttér, tudja azt amit kell de azt megbizhatóan. Hardveresen nem hinném hogy gond lenne a készülékkel, de azt hiszem ez a szoftveres dolog is rejtély marad, lényeg az hogy működik! Remélem nem lesz vele több gondod!
-
F_Gergely
őstag
válasz
miklosvasy #5849 üzenetére
Mobilnet kikapcsolása:
Menj a Settings/Wireless & Networks/ Mobile Networks/ és ezen belül szedd ki a pipát a "Data enabled" menüpontból és akkor nem fog felmenni a készülék a netre, csak ha ezt visszakapcsolod. -
F_Gergely
őstag
válasz
Rickazoid #5839 üzenetére
Hát nem irigyellek, lehet elkéne vinni valami szervizbe....
Nekem az anysoftkeyboard nyirta ki a telefont, de ugy hogy bill világitás elment teljesen, néha a menü tök üres volt, nem volt benne semmi. Szerencsére parancsikonban kint volt a settings meg letöltöttem a norton utillity-t, amivel leszedtem a programot, telefon ujra indít mégmindig szar volt... bootloader-ben töröltem a cache-t és utána pedig nortonban bezárattam vele az összes futó alkalmazást, és most ujra jó. Szerencsére nem kellet gyári resetet csinálni.
Motorolánál maga a gms modul nem szokott elszállni, szerintem ahogy cserélted a mod-okat valamelyik (lehet "véletlenül is") belenyúlt a rádió vezérlő modulba. Nem ismerem az android rendszert igy lehet ez hülyeség de winmo rendszeren külön van a gsm részért felelős driver és előfordulhat hogy abba valami belerondít. De láttam már ilyet nokián is, és ilyen esetekben az otthoni szoftver frissítés nem megoldás, szerviz box kell.
Illetve vannak olyan beállítások, configurációk amik ha sérülnek, vagy elállítódnak a telefon használhatatlánná válik.
Én windowsból is csak a gyári telepítőt pártolom mert az ilyen home made realse-ek szét vannak gányolva, össze vissze berhelve és első bár úgy tünik szuper, pont a berhelésekből eredő belső véletlenszerű ütközések miatt megbizhatatlan a rendszer. Valahogy ugyan igy vélekedek a főzőt romokkal is....Remélem sikerül megcsinálni a telefonodat!
-
F_Gergely
őstag
Feltettem az anysoftkeyboard-ot, megszunt az erintogombok es a fizikai bill vilagitasa es tetu lassu lett a gep. Letoroltem, azota a bill vilagitasa hol van hol nincs, a telefon kegyetlen lassu es a wifi jele neha gyenge pedig masfel meterre vagyok a routertol. Este resetelnem kell a telefont mert igy hasznalhatatlan. Tobbet fel nem rakom azt a progit az tuti... elbaszta a telefont.
-
F_Gergely
őstag
válasz
szőröscica #5817 üzenetére
Mobil vilag tele van ilyenekkel csak hogy parar emlitsek:
nokia n97, sonyericsson p990, illetve a korai iphone. Rengeteg gyarto kurva draga telefonja kerul forgalomba rossz szoftverrel. -
F_Gergely
őstag
Beállítottam a gmailben de az csak a gmail-es fiókomat látja a többit nem, viszont megnéztem a mail beállításokat ujra és ott is be lehet állítani (rezgés, csengőhang), ezek szerint nem voltam elég figyelmes! Köszönöm a segítséget!
Ha valaki tud valamit a K9 mail kliensről akkor azt megköszönném ha megosztaná, szemezek a programmal, mert a gyári is jó, viszont én nem szeretem ha éjszaka is csörög a telefon hogy mailem jött. (nokiáknál cseles be lehet állítani hogy mikor keresse a leveleket a kiszolgálón). Ahogy néztem ez a kliens ezt tudja és be lehet állítani délután ha lesz időm kipróbálom. De ha valki tud jobbat akkor azt is várom!
-
F_Gergely
őstag
Azt hol tudom beállítani hogy e-mail üzenet eseténrezegjen a készülék, illetve hogy milyen hanggal jelezze? Eddig csak a notifications-t találtam de ott rezgést nem tudok állítani, továbbá a rendszerüzenetektől független hang kellene.
Ha nem lehet ezt igy beállítani akkor az easy reminder-el ezt be tudom állítani rendesen?
Valami jelző hang és rezgés mindenképpen kell mert már pénteken sem vettem észre hogy jött üzenetem, mikor zsebemben volt a telefon. -
F_Gergely
őstag
válasz
petipetya #5807 üzenetére
Puding próbája az evés, és ennél a készüléknél ez tökéletesen igaz, legalábbis nálam.
Azt hozzá kell tegyem hogy én eléggé motorola párti voltam. Hiáb a nokia (akkor még nem igazán volt más) a motorolának stilusa volt. Stabilan működött, egyedi formaterve volt, látszott rajta hogy nem tucat készülék. Én valami ilyesmit vártam a milestontól és mikor kézbe vettem a készülék dobozát, rajta a motorola logót, ismét elfogott az a féle borzongás amit annó éreztem, s mikor kézbevettem a telefont azt gondoltam, igen, ez motorola!petipetya:
Az ébresztővel azért voltam bajban, mert mint emlitettem, androidos készülékem sose volt. Namost a windows telefonokon is van visszanyil de az nem zárja be a futó task-ot hanem külön azt task managerben be kell zárnod. Na én meg itt ebből kiindulva azt csináltam hogy házikóval az alkalmazásból kiléptem és task managerben szépen bezártam.... Ezek szerint ezt nem igy kell különben behal az egész. Megjegyzem ugyan ezt bejátszottam az email-el is és bár maga a kliens működik nincsen szinkronizáció és csak akkor kéri le a leveleket a szerverről ha belépek magába az alkalmazásba. Mostmár tudom hogy a visszanyillal, ő autómatikusan bezárja az alkalmazást ha olyan, de aminek köze van a rendszerhez azt nem javallott bezárni manuálisan, pont a fent emlitett okok miatt.
De még mindig azt mondom nem bántam meg és szeretem -
F_Gergely
őstag
válasz
Rickazoid #5805 üzenetére
Ahogy észrevettem/ tapasztaltam teljesen mindegy milyen készülék platformról beszélünk (symbian, windows mobile, android), ha telepíkolják az emberek a rendszer egy rakás alkalmazással, és/vagy esetleg még bele is piszkálnak a rendszerbe akkor egyszerűen megbolondul. Egyébként asztali gépnél ugyan ez a helyzet, leginkább talán amiatt mert az alkalmazások mindig valamit felül irnak a rendszerben és/vagy módosítanak bizonyos fájlokat és elöbb utóbb ez ilyen formában kiütközik.
Az mondjuk érdekes ha a készülék kap egy teljesen gyári operációs rendszert mitől lesz idióta.... Az enyém egyenlőre működik éjszaka 20%-ot ment le az akksi de ugye a levelezést 5 percneként ellenőrzi a szerveren igy gondolom az is meríti valamicskét.
SMS illetve hivás gondom eddig nem volt, a leveleket is hibátlanul kezeli.
Az egyébként miért van hogy a google maps folyamatosan fut a háttérben és ha kilövöm ujra indul? GPS-t nem használ csak zavar hogy jelen van a futó programok közt... -
F_Gergely
őstag
válasz
fpatrik17 #5796 üzenetére
Hát relative, nekem üzleti telefonnak kell, különösebben nem telepítgetek fel semmit max egy két számomra hasznos cuccot pl: szótár, aztán ennyi. Szerintem tetszetős, de izlés kérdése meg persze aki jobban ért hozzá és telepítget meg moddolt ramot rak fel az hiányolhatja a variálhatóságot.
Más: Az ébresztő óra ugy tünik megoldódott és a probléma forrása valószinüleg a taskmanager volt, rájöttem ha vissza nyillal lépek ki a programból akkor, működik rendesen, viszont ha a házikóval a háttérbe rakom és taskmanagerrel kinyirom akkor nem fog működni rendesen. Reggel kipróbálom aztán remélem fog menni rendesen.
Akksit délben töltöttem fel 100%-ra délután ment a wifi folyamatosan valamint használtam is a telefont, és most raktam fel tölteni, remélem éjszaka nem fog lemerülni. -
F_Gergely
őstag
Kicsit off: ha valakit érdekel tudok még vadonat új, fóliás, bontatlan milestone-t 2 év garanciával, magyar nyelvű használatival, minden tartozékával, gyári 2.2-es androiddal hivatalosan, és gyártói garanciajeggyel.
-
F_Gergely
őstag
válasz
Rickazoid #5762 üzenetére
Settings-en belül néztem amit mondtál töröltem a cache-t, igy sem ébreszt, 20 perc után sem, nem csinál semmit...
Beraktam recovery-be (bekapcs + X gomb) viszont itt a menüben nincsen olyan amit te mondtál, 3 menüpont van még pedig ezek:
- reboot system now
- wipe data/factory reset
- wipe cache partitionilletve alul srágával olyat ir hogy:
"E: Can't open /cache/recovery/command" -
F_Gergely
őstag
válasz
Rickazoid #5760 üzenetére
Köszönöm, felrakom mindenképpen mert nem igazán világos számomra ez a dolog amit kiir a telefon. Most ezeket irja ki, pedig frissítettem a listát:
Display 43%
Voice calls :22%
Phone idle: 20%
Mobile standby 17%Kiváncsi vagyok az a program mit fog mutatni.
Más: az ébresztőre meg kell felrakjak másikat, a gyárit sehogy, semmilyen beállítással nem tudom életre kelteni, cseszik megszólalni....
-
F_Gergely
őstag
100%-ra feltöltve majd töltőről levéve 1 óra üres járat után (tehát hozzá se nyultam a készülékhez) az alábbiakat irja ki:
Phone Idle 39%
Display: 33%
Mobile standby 30%Kicsit nyomkodtam, most ezt irja ki:
Display 50%
Phone Idle 27%
Mobile standby 23%
WiFi 2%Ez igy ok?
-
F_Gergely
őstag
válasz
Rickazoid #5752 üzenetére
Nem nagyon töltöttem le marketről, illetve nincsen mit frissítenie, ezért nem is értettem hogy a fenébe merült le mikor eddig péntek és szombat éjjel is csak 10-10%-ot merült az akkumlátor.
Most délben vettem le töltőről és meglátjuk hogy birja.Más: Mi ez az új dolog hogy csak 10% egységenként képes az akksi töltöttségét megmutatni? Már a HTC is ilyen volt, de én azt hittem hogy biztos maga a szoftver rossz, de persze hiába telepítettem ujra illetve hard reset akkor is csak 10-esével irta ki az is a töltöttséget. Minden esetre elég furcsa, és meglehetősen pontatlan...
-
F_Gergely
őstag
válasz
Rickazoid #5749 üzenetére
Nincsen root-olva, sem máshogy belenyúlva a telefonba teljesen gyári 2.2 van rajta pénteken vettem, vadonat újonnan, fóliásan 2 év motorola garanciával.
Most megnéztem az about phone-ban a battery-t azt irja:
Display 97%
Mobile stanby 4%Átállítottam a fényerőt takarékra de még mindig 97% a display, ez független egymástól? Tehát mindegy hogy a kijelző fényereje mekkora? Egyébként pedig én auton használom tehát a fényerőt a készülék állítsa be saját maga, hogy éppen jónak gondolja.
-
F_Gergely
őstag
Telefon feltöltött kb. 50-60 perc alatt, ez reális idő? Én inkább 90-110 perc körülire gondolnék mint feltöltési idő... Mivel mondtátok formázni nem kell a telefon akksiját levehetem nyugodtan, mert nem számítana ha rajta hagynám fél napig a töltön ugye?
-
F_Gergely
őstag
válasz
PenteleSC #5744 üzenetére
A fólia az csak karcvédő, általában ami szétcsúsztatható készülék mindegyiknél van ilyen, HTC-n is van nekem ugyan ilyen. Elvileg arra van hogy ne magát a telefon hátlapját karcolja a nyitó mechanika, ahogy csusztatod és súrolódik, vagy valami ilyesmi. De a lényege ez.
Rezőgre nincsen tippem -
F_Gergely
őstag
válasz
danaudio #5743 üzenetére
Köszönöm az infót, most feltöltöm teljesen az akkumlátort aztán meglátom mennyi idő alatt merül le, illetve utána mennyi idő alatt töltődik fel 100%-ra.
Egyébként ezeknél az akksiknál is ugy van hogy a tényleges, töltöttségi szintet (vagy hogy is mondjam) csak 3-5 töltés után éri el?
Volt olyan nokiám, első pár töltés alatt nagyon hamar lemerült, majd a 4-5 töltés után már birta rendesen, és nem volt vele gondom.
Litium akksinál van ilyen? Reménykedem hogy nem fél naponta kell majd töltenem. -
F_Gergely
őstag
válasz
Rickazoid #5736 üzenetére
Most raktam fel tölteni a készüléket de az alábbi adatokat irja:
Display 44%
Phone idle 31%
Mobile stanby 25%
WiFi 3%Hozzáteszem a wifi ki van kapcsolva, telefon pedig jelenleg töltőn. Ezek normális értékek vagy valami nem stimmel?
Egyébként nálatok mennyi a töltési idő? fél órája raktam fel tölteni és 20%-ról már 70%ra töltötte fel..... Oké hogy 800mA megy ki a töltőn de 1400-as az akksi. Nem tudom ennél a telefonnál mennyi a töltési idő mert még nem sikerült kitapasztalnom és most töltöm vásárlás óta harmadjára. HTC-t vagy 2-3 órán keresztül kellett töltenem és ott is 1400-as akksi volt.
-
-
F_Gergely
őstag
Eddig nem volt különösebb bajom a telefonnal egy két apróságot meg a nvigációt leszámítva egészen ma reggelig...
Ott kezdődik hogy ez a nyomorult nem ébresztett hiába van beállítva, meg se nyikkant...
Másik hogy este 90%-al tettem le a telefont, most meg 40%-on van, és eddig csak 10%-ot ment le éjszakánként, mostmeg majd nem a fele lement.
Mi a túró történt vele? Nem lesz ez igy jó.... -
F_Gergely
őstag
válasz
petipetya #5704 üzenetére
Pórbáltam utána olvasni, az addig tiszta hogy a root rendszergazdai jogokat ad a telefonhoz és teljes hozzáférést a rejtett/system mappákhoz. Viszont akko ezt csak ugy tudom visszacsinálni ha a telefon teljes szoftverét ujra rakom? Nem nagyon szeretnék flashelni meg ilyenek, viszont a navigáció kéne és ez a 60 napos próbaverzió eléggé piszkálja a csőrőmet, viszont mást meg nem tudok felrakni amig a MotoNav fent van. (magával a programmal nem lenne bajom de ez a próbaverzió nevetséges....)
Új hozzászólás Aktív témák
- Satechi 200w USB-C 6-port PD GAN - UK / Számla / Garancia /
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- HATALMAS AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G 256GB 1 év Garanciával
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest