- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Yettel topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Google Pixel topik
- Kezünkben a Honor Magic V5
- One mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Azonnali mobilos kérdések órája
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
drzsoo1
aktív tag
ios-ban sokszor olyan dolgok hiányoznak, amik nálunk teljesen magától értődik, pl teljes magyar qwerty bill kiosztás. :-) érdemes beleolvasni iphone topikra, milyen problémákra keresnek megoldást, el fog menni a kedved a iostól a zártsága miatt. Milestone 2 egyébként nagyon fain, én 52ért vettem használtan, asztali dokkolóval. A 2.2 froyo a M1 en bűn rossz, a M2 froyo+blur viszont nagyon szépen dolgozik, erre tényleg fölösleges a custom rom. M1 en később iceandfire 2.3.5 (cm7) futott, egyszerűen kevés a ram. 50mb szabad ram felett se volt képes épkézláb módon működni, gyakran újraindult, kifagyott. Nekem a M1 en még 2.1 volt a leginkább használható, csak nem lehetett rá progit telepíteni a 256 mb rom miatt.
-
drzsoo1
aktív tag
válasz
addamka #6985 üzenetére
Milestone 2 miért nem? pont annyit raktak hozzá ami használhatóvá teszi a telefont, 512 RAM 8 G ROM, kissé kellemesebb forma, jelenleg alig 15 e ft os árkülönbség. én most vettem 52 e ért még másfél év garival, gyári dokkolóval M2-t, számomra ég és föld. Az M1 esen a gyári 2.2 használhatatlan, ezen még egyszer se akadt. Az M2 alján a kerekítés pl sokkal jobb fogást biztosít.
-
drzsoo1
aktív tag
válasz
viktorhmv #6417 üzenetére
Tegnap óta használom az iceandfire legújabb custom ROM-ot, ég és föld a gyárihoz képest. Egyetelen gondom a hosszú ő és ű betűk hiánya, ill helyette négyzetek jelentek meg, egy sima font changer és a windowsom saját verdana betűkészlete segítségével megoldódott. A gyári 2.2 szerintem direkt lett ilyen bug-os, nekem állandóan kifagyott, egy hívást nem tudtam rendesen fölvenni. Emellett ez a custom ROM ugye már 2.3.4 gingerbread, szóval a ROM csere kötelező..
-
drzsoo1
aktív tag
Feltettem a legujabb icandfire ROM-ot, de kicsit megszivatott. Nem akarja elfogadni a google account-omat, azt mondja hogy unable to open conection to server, ami itt az ő általa beállított gmail.com lenne. A böngésző működik a netes beállítással. A másik, hogy nincs rajta market. Tehát van egy pucér rom-om ami gyakorlatilag semmire se jó, max (talán) telefonálásra, telefonkönyv nélkül. Tippek?
-
drzsoo1
aktív tag
Semmi baja nics csak valamelyik program fogja. Az a szerencse hogy a froyo-ban az éppen futó alkalmazásokat egy mozdulattal ki lehet lőni, vajon miért is tettek bele ilyen funkciót?
Aki azt mondja hogy andoridhoz nem kell task manager meg kill process az egész egyszerűen nincs tisztában a valósággal. Egy teljesen szűz rendszernél lehet hogy igaz, de egy külsős programokkal dolgozó froyo szemrebbenés nélkül belassul 4-5 háttérben maradó program esetén. -
drzsoo1
aktív tag
válasz
szőröscica #6210 üzenetére
Milyen ROM-ot tettél fel?
-
drzsoo1
aktív tag
Elképesztő, hogy mennyire instabil lett a milestone a 2.2 es gyári rommal. A 2.1 legnagyobb baja az elfogyó memória, ez nemsokára a 2.2-t is eléri, hiába az app2sd. Szerencsére a kijelző fagyása a kijelző ki-bekapcsolgatásával megoldódik, de a készülék az 1000 mhz re húzással is lassú, cserébe 1 napot garantáltan nem bír ki. Múltkor nekem is pár óráig sztrájkolt, látszólag volt térerő, net ment, de nem tudtam fogadni és indítani hívást. Ki bekapcs, semmi. Át kellett tenni a sim-et másik készülékbe, utána vissza, erre lett jó. Nem tudom hogy a 2.2-vel mit csinált a Motorola, nekem a 2.1 atomstabil volt, a 2.2 elképesztően bizonytalan. Az a baj hogy a custom romok se stabilak, nálam is érik a csere. Defy ehhez képest fényévekkel jobb.
-
drzsoo1
aktív tag
sajnos jóval lassabb! 2.1 alatt is akadozott, de 2.2 vel a gyári launcherrel használhatatlan. Nem bírom kivárni amíg a menübe lépve felállnak az ikonok. A dedikált gombok sokszor csak két háromszori nyomásra reagálnak. A maps ötletszerűen kilép, az opera fagy a képernyő is néha kifagy, az alján egy csík jelenik meg. Igy a 2.2 vel a használhatóság alsó határát súrolja. Akkuidő kicsit kevesebb lett, ha tehetném, visszakérném a 2.1-et.
-
drzsoo1
aktív tag
Az universal androot 2.2 esetén is jó, a z4root 2.2 esetén már nem működik. Az universal androot az xdadeveloper fórumon megtalálható.
A go launcher megmentette a gyári 2.2 froyo becsületét. a gyári döbbenetesen lassú volt, home gombra kb 15 mp után jelent meg a kezdőképernyő, pedig a frissítés után volt HR is. Ezzel sokkal gyorsabb, egyáltalán nem akad, csak ajánlani tudom.
-
drzsoo1
aktív tag
válasz
fpatrik17 #5910 üzenetére
sajnos ez a hiba nálam is elöjön. felveszem a telefont, a képernyő tök sötét lesz, csak a bekapcsoló gombra éled nagy nehezen újra. A másik hogy a home gombra nem jelenik meg a kezdőképernyő, csak a háttér, majd az ikonok, aztán a widget, mindez kb 10 -15 mp. Ha ezután a menüt indítom el, elkezdi a menüben lévő ikonokat rendezgetni, kb 5-10 mp mire minden a helyére kerül. Ami jellemző hogy föként a telefonálás után ragad igy be a telefon. Egy dolog tény. A gyári 2.2-t kár volt ennyi ideig reszelni mert nagyon szar lett. Opera pl fagyasztja, a kezdőképernyő is kifagy néha, ilyenkor a képernyő felcsúszik pár sort, alul egy szines sáv jelenik meg, többszöri képernyő újraindításra éled csak fel.
-
drzsoo1
aktív tag
Ez csak a névjegyeknél érvényes a naptárra tényleg jó az google calendar sync, a google saját outlook szikronizáló programja. De ha jól veszem ki, exchange segítségével is lehet szinkronizálni?
-
drzsoo1
aktív tag
Nem panaszkodom, a gyári 2.2 most hard reset után szépen ketyeg, teszi a dolgát. Kicsit még lassú de nem akad. Nekem érzésre pl a kolléganőm defy-je gyorsabb. A 2.1 hez képest talán egy árnyalatnyit gyorsult, tehát nem ez az ami miatt örülök a froyo-nak. A programok SD kártyára telepítése is érdekes. Anno 2004 ben az MPX 200 nál gond nélkül telepíthettem szinte bármely programot az SD-re, ott a telefon memóriájából alig fogyasztott a települt program. A milestone esetén a memória kártyára települt program kb fele a telefonon marad, így igazából csak kis mértékben enyhíti a telefon memóriaéhségét.
-
drzsoo1
aktív tag
válasz
pappgaba #5418 üzenetére
Hát, ezt nekem is szokta, gyári 2.1 és 2.2 vel is. Néha zavaró, különösen a böngészőnél fordul elő.
Aki még nem frissített gyári 2.2 re annak jelzem hogy a frissítés után kötelező a hard reset. Nekem szépen föltelepült a 2.1-re a froyo, de gyakorlatilag használhatatlanná vátl a telefon annyira lassú. Kezdőképernyő gomb az opera min-ből kb 15 mp! múlva lesz úra használható a telefon, szóval egy lószar lett ez így.
-
drzsoo1
aktív tag
A motoker csak hivatalos viszonteladó volt, nem magyarországi Motorola képviselet. A lengyel Motorolától hozták az árut, de a Motorola céggel semmilyen közelebbi kapcsolatuk nem volt. Azóta ismerem öket amikor még a kodály köröndön voltak. A válsággal kivonult a Motorola Mo-ról, a márkaszerviz elötte a Telemax volt most a cirma, tehát ez is adott.
-
drzsoo1
aktív tag
Szerintem biztos hogy lesz, fejemet persze nem merném rátenni, de túl sokat kommunikálták már ahhoz hogy törölni merjék. A március azonban nálam is sajnos esélyes.
Ki vagyok attól hogy nem tudok rá programokat telepíteni, akkor mi a francokat ér az egész. Nem akarok főzött romokkal kísérletezni, nekem stabil teló kell, a gyári 2,1 re egy szavam nincs, soha nem fagyott, telepítések hibátlanok, csak az a fránya apps2sd meglenne, akkor maga lenne a tökély. -
drzsoo1
aktív tag
Az mennyivel jobb hogy a p billentyűnél van az ó, ráadásul 2 kézzel kell használni. itt ha az o t megnyomod kétszer, hosszú ó lesz belőle. Én a két bill egyszerre nyomását utálom. Az igazi persze a full magyar kiosztású virt. qwerty, ehhez képest a nokia megoldása sehol sincs.
-
-
drzsoo1
aktív tag
válasz
Cyberpunk #3701 üzenetére
Az volt csak szép amikor kijött az iOS a 3G-re. Na ott ugye volt anyázás. Az hiszem, ha te is olyan terméktámogatást kapnál a Motorolától, öregapa korodban is emlegetnéd a felmenőiket. A Motorola biztosa akar menni, nem ad ki olyan szart mint pl a Nokia az N8-ra, nézz át oda is és csodálkozz.
Jelenleg az android vonalon a Motorola az egyetlen aki kiad 1 készülékre 3 androidos verziót, ugye 2.0 után 2.1 most pedig 2.2, holott a sokkal később megjelent készülékek is csak 2.1-gyel jönnek, ill a Milestone 2 nek házon belül konkurenciát állítanak. Én azt mondom, kisebb csoda hogy kijön a 2.2 a Milestone-ra, tegyük össze a kezünket.A defy nálam is favorit, ami miatt még nincs, az 2 dolog:
-a Milestone-ra előbb jön a 2.2
-nagyon ritkán, de akkor annál hasznosbb a fizikai qwerty. Pl teamviewert (remote desktop) használok, ott nagyon fontos a teljes kijelző, ha szövegbevitelnél előjön a virtuális qwerty, akkor már nem annyira jól használható. -
drzsoo1
aktív tag
Nem, de nem is kell. Észre se fogod venni hogy nem magyar, annyira egyértelmű minden. Komolyabb programoknak azonban van magyarításuk, pl Dialer One tud magyarul, ez a legfontosabb híváskezelő program. A másik hogy az Anysoftkeyboardnak van magyar plug-in-je, ami annyit jelent, hogy a teljes magyar ékezetes karaktersor ott lesz előtted, nem kell bénázni mint a többi op rendszernél. Sőt saját T9 is van hozzá, én nagyon elégedett vagyok vele, neveket, magyar településeket mind tudja, és a szótár egy gombnyomással bővíthető.
-
drzsoo1
aktív tag
válasz
petipetya #2646 üzenetére
Nagyon lámer kérdés. Hogyan indítod ujra a launcherpro-t. Én feltelepítettem, egy ideig a kezdőképernyő gombnál választhattam hogy melyiket indítom, a sima gyárit v. a launcherpro-t, véletlenül bejelöltem hogy fixen a simát indítsa.Magát a launcherpro-t se a programok között, se a widgetek között nem találom.A telepített programok listájánál viszont hozza.
-
drzsoo1
aktív tag
válasz
Rickazoid #2636 üzenetére
Érdekes, akartam is mondani, hogy mennyivel fejlettebb a GSM része a Milestone-nak mint a korábbi Q9h-mnak, ugyanis ott ahol az -és más tipusú telefon is- rendszeresen leesett a toronyról, nem tudott cellát váltani, a Milestone-nak a térerő pálcikái meg se rezdülnek, hibátlanul tartja a vonalat. Azt gondoltam, hogy biztos 2 GSM modul van benne
, egy a telefonhívásnak egy az adatkapcsolatnak, mert előfordult hogy neteztem a telefonnal, épp egy oldalt nyitott volna meg, mire befejeztem a beszélgetést, az oldal betöltését befejezte. Ki fogom 3G-n többször próbálni, mert mióta 2G-n használom, bejövő hívásnál jelzi hogy "connection failed".
-
drzsoo1
aktív tag
-
drzsoo1
aktív tag
válasz
trblaise #2542 üzenetére
A voice dialer és az usb-t nem lehet kilőni. Ami sokat tud fogyasztani, az a net, bizonyos telepített programok folyamatosan kommunikálnak neten, lehet hogy ez eszi az áramot.
Nekem most nagyon jól beállt a fogyasztás, hála a hozzászólásoknak:
Alap a quicksettings progi, ezzel közvetlenül tudod a fogyasztást befolyásoló dolgokat állítani.-3G ki, nálam ez volt a leginkább akkuzabáló opció.
-APN ki, ha nem akar netezni, alvás közben gondolom nagy szüksége nem lesz rá
-Automatikus szinkronizásás a google fiókkal ki
-haptic feedback ki
screen timeout 1 min
-képernyő fényereje a minimumontapasztalatom szerint a wifi és a bluetooth nem fogyaszt sokat.
Érdekes hogy korábban Motorola Q9h-t használtam, annál a 3G és a 2G között nem volt fogyasztás különbség. A net egyébként 2G+opera mini-vel nagyon gyors, igazán nem is nagyon van értelme a 3G-nek. Amit még észrevettem, hogy a GSM része a telefonnak szenzációsan jó. Ott ahol más telefonnal rendszeresen szakad a vonal (nem tudja a hívást az egyik cellától a másik átvenni, sőt leesik a telefon a celláról), ezzel tökéletes a hangminőség, a térerőn se csökken.
-
drzsoo1
aktív tag
Köszönöm a telefon készenléti idő növeléséhez tett hozzászólásaitokat. Az alábbiak jöttek ki belőle: A 3G sajnos felejtős, a folyamatos APN ill google szinkronizáció szintén. Szerencsére a quick settings-sel ezek gyorsan be ki kapcsolhatók. Így nap végére kb fél-egy óra telefonnal 40-50 százalék közötti marad a töltöttség. Fényerő lehetőleg a minimumon, kijelző lehetőleg nem megy, telefonhíváshoz csak Bluetoothot használok, kijelzőhőz képest töredék mennyiséget fogyaszt. Motorola Q9h volt előtte, azon a Bluetooth szépen átvette a telefon hangját, pl sms ill hívás csengő hangja szólt a headsetben is. A Milestoneon ez nem megy. Meg lehet valahogy oldani? Jó lenne, csomó mindent mono headseten hallgattam, pl poadcastot, filmet stb. kössz.: drzsoo1
-
drzsoo1
aktív tag
Nagy volt a felháborodás, úgy tűnik a Milestone a Dél Amerikai piacon nem kapja meg a Froyo-t, legalábbis ilyen hírek kaptak szárnyra. A motorola hivatalos válaszában szerencsére az európai piacra biztosra ígérték a frisítést, tesztelés alatt van, de csak Q4 re várható. Ezek szerint legkésőbb a jézuskától fogunk kapni Froyo-t.
-
drzsoo1
aktív tag
Visszaolvasva pár 100 hozzászólást, nem volt szó az SMS írásról. A minap szembesültem az alábbiakkal. Elkezdem beírni a szöveget, nem jelzi ugye hogy hány karaktert írtál be. Már ez is agyrém, hiszen jó lenne tudni hol tartok, és nem csak az utolsó pár karakternél megtudni hogy vége a 160 karakternek. Ezután kiírja hogy a következő 160 karakterből mennyit használok, itt viszont nem 160 ról kezd el számolni hanem csak 145-ből!!! Az összefűzött 3. sms ből csak 10! karaktert engedélyez, ezután kiírja hogy az SMS-t átalakította MMS üzenetté. A 3 x 14 Ft helyett fizethetek 100-at. Elkezdem visszafele törölni, de hiába, ebből már soha nem lesz SMS. Rohadt jó!!!!!!
Az MMS-t ugye tudjuk hogy milyen, vagy célbaér vagy nem, és ha megkapja az illető se biztos hogy el tudja olvasni.
Az AnySoftKeyboard-ot használom, nagyon jó, hogy a felső sorban a teljes magyar ékezetes karaktersor megvan, így már sokkal gyorsabb mint a fizikai qwerty, ráadásul korrekt a magyar szótára is, könnyen bővíthető. SMS írásnál emiatt azonban sajnos korlátozottan használható.
A másik ami kicsapta a biztosítékot, hogy az SMS írás szövegmezője még egy komplett sor sincs, egyszerre csak pár szót lehet látni, az egész szöveget nem tudom egyszerre áttekinteni, miközben felette szinte a teljes képernyő üres. -
drzsoo1
aktív tag
Köszönöm a tippeket, a google fiók naptár szinkronizálás és a 3G be volt kapcsolva, ezeket kiiktatva estére is 70 % maradt az akku töltöttsége. Szerencsére a QuickSettings programmal nagyon gyorsan lehet a Bluetooth, APN, WiFi-t konfigurálni.
A lényeg tehát az, hogy van egy mindentudó okostelefon, amelyen ha mindent le-, ki-kapcsolsz és csak telefonálásra használod, szépen kibír 1 napot. Ha viszont arra szeretnéd használni amire kitalálták, készülj fel rá, hogy fél napot se bír, mint annó 15 éve a Motorola MicroTac 7200. Remek. Az egyetlen ami vígasztal hogy tényleg az összes hasonló kat. telefon felhasználója panaszkodik ezmiatt. -
drzsoo1
aktív tag
Vállalati szinten az exchange megoldás lehet, sok kisebb cégnél viszont nincs exchange. Ők viszont nem szeretnék rábízni a céges adatbázisukat a google-ra, érthető okokból.
A motorola hivatalos fóruma a www.supportforums.motorola.com címen elérhető, motorola IT szakemberek is olvassák.
-
drzsoo1
aktív tag
A készülék nem fog belassulni, a készenléti idejét viszont csökkentheti, különösen akkor ha esetleg netet használ. Ez sajnos kivédhetetlen, elég sok freeware program használja a netet az adsense miatt. Megoldás, ha az APN widgettel lelövöd a net elérést, ekkor viszont a böngészőt se tudod használni. Az opera-val egyébként nagyon takarékos a net, én sokat használom, de az 500 Megás forgalomnak a közelébe se leszek.( Youtube-ot természetesen nem nézek)
Ami számomra igazi dráma, az a készenléti idő. Az előző telefonomnál ( Motorola Q9h) előfordult hogy nap végére lemerült, igaz nagyon intenzíven használtam. A milestone esetében az viszont úgy néz ki, hogy garantáltan nem bírja ki reggel 8 tól este 8 ig, sőt délután 2 re már a kritikus 20 % os töltöttség is előfordult. Már új korában is látszott hogy gyenge lesz, mert szűz állapotban, szinte nulla használattal se volt meg az egy teljes nap, ez azonban ultranulla.
Mindent lecsavarok rajta( haptic feedback, kijelző fényereje legalacsonyabban van, Wifi nem megy, képernyőt amint nem használom lezárom,) egyedül a Bluetooth aktív. Van két aksim, mindkettővel hasonló. Ami érezhető, hogy APN kikapcs esetén kevesebbet fogyaszt, egy napig azonban még így se bírja ki. Ráadásul kifejezetten lassan tölt.
A Motorola fejlesző mérnöke szerint a szép új világban nincs szükség arra hogy a számítógép és a telefon fizikálisan is össze legyen kötve, emiatt nem lehet pl szinkronizálni az outlook-kal a milestone-t. Arról viszont nem beszélt hogy a telefon a ködökzsinórja nélkül gyakorlatilag hulla.
Napközben a hozzászólásokat olvastam, éppen a random újraindulásokról szólókat, amikor is arra gondoltam, szerencse hogy nekem 1 hónap alatt csak egyszer indult újra. Pár másodperccel később a képernyő elsötétült... kikapcsolta magát, és újraindult a kis szemét.
Remélem a Froyo készenléti időben is és az ilyen bosszantó hibákra is hoz megoldást. -
drzsoo1
aktív tag
Kedves Fórumozók!
Rövid kérdésem lenne. Hova kell rakni a hang fileokat, hogyha egyedi telefonkönyvi névhez kapcsolható csengőhangnak szeretném használni?
Előre is kössz: drzsoo1
Új hozzászólás Aktív témák
- Nothing phone (2) - Fehér 12/256 Gb
- Samsung Galaxy A12 64GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Samsung Galaxy A26 5G 256GB Black, Bontatlan, Új, 0 Perces, Fekete, 1 Év Garancia
- Samsung Galaxy A26 5G 256GB Black, Bontatlan, Új, 0 Perces, Fekete, 1 Év Garancia
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G 128GB Sky Blue, Szép Állapotú, Hibátlan Működésű, Kék, Garanciális
- DELL Precision 7730 i5-8400H Quadro P3200 32GB 1000GB FHD 17 1 év garancia
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!
- LG 27GP95RP - 27" Nano IPS - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 600
- Olcsó Notebook! Dell Latitude E6540! I7 4600U / 8GB DDR3 / 128GB SSD! / HD8790M
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W10 I CAM I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest