- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- iPhone topik
- Yettel topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Google Pixel topik
- Kezünkben a Honor Magic V5
- One mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Azonnali mobilos kérdések órája
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
bkhun
csendes tag
Sziasztok!
Koszonom a valaszokat, sokat segitettetek. Nekem ez az elso okostelefonom es nem sokat tudok roluk, szoval nagyon megkoszonnem, ha segitenetek a Froyo feltelepiteseben. De ha kerhetem teljesen az alapoktol, mert szamomra teljesen ismeretlen ez a terulet.
Koszi.
bk -
guni
tag
Ja, ha van már emulátorod, meg vágod a shell parancsokat akkor így egyszerűbb, csak én nem akartam terminállal szüttyögni.
Egyébként nekem 800MHz-re van húzva, félek is picit, hogy egyszer baja lesz a cpu-nak, de annyira érezhetően belassul és laggolni kezd ha visszahúzom, hogy elmegy a kedvem az egész telefontól.
Guni
-
szőröscica
addikt
Én sem tudom, mit vennék helyette. Ideiglenesen kihúznám valamelyik fiókban lévő tartaléktelefonnal, azok legalább stabilan tudnak telefonálni.
Utána meg egy wp7 nokiát újítanék szerintem, mert a jelenlegi telefonok hardvere nem nagy előrelépés a milestone-hoz képest.
Sajnos úgy tűnik, hogy a nagy tudással együtt jár az instabilitás is.
-
F_Gergely
őstag
-
Shrike7973
senior tag
Nem féltitek a processzort, hogy az élettartama az overclock miatt csökken?
Én nem rövidtávra vettem most ezt a telefont, szeretném, ha két évig jó lenne.
Angry Birds néha megakad, gondolom CPU tuning segítene rajta... bár elég nagy kockaság lenne ezért veszélyeztetni egy telefon lelkét -
Igen, ez a DSI bug az, ami már lassan a féléves beta kernelben is benne volt. Biztos nem volt idejük javítani....
Ami meg érdekes, hogy az arabok olyan kernelt kaptak, amiben kevesebb hiba van, nem is lép ki vele a Maps.Kíváncsiságból feltettem a hivatalos 2.2-t. Kamera zajosabb, motonav eddig 2x halt be (origi), a toolbox cucc 20adszorra ismerte fel a telefont, szabad RAM 65 mega volt a max eddig ugyanazokkal a widgetekkel, apokkal, mint CM7 alatt. A wifi meg 5 perc után talál jelet, mint a régi ROM-okban, 2.3 alatt 10 másodperc. Ha nem lenne DSI bug, még azt mondanám, tisztességes munka, így inkább vicces
Mivel van pár ROM, ez nem izgat, meg én nem cserélem félévente a telefont, úgyhogy úgy is ez marad még egy ideig.
-
törölt tag
Semmi extra nincs rajta. Alap dolgok, ora, akku. De meg idojaras sem, semmi olyan ami netre menne. Van par dolog ami persze tetszik, pl a bongeszo gyorsabb, jo a zoom is, uj gmail, clock, billentyu stb. Na es persze fejlesztoi szemmel a froyo api is sokat javult. Ami pl most baromira zavar az a szoveg kiegeszites gepelesnel (ki lehet kapcsolni?) ,vagy a dupla billentyuzar, ezt se tom miert csinalja. Sok idom nem volt meg ra vegig kell neznem mi merre...
-
wolruf
őstag
Gyerekek, ez besz@... jó. Eddig persze
Nekem nem sok minden volt fent (APN droid, Fancy widget, memory status, hasonló apróságok), de minden maradt ahogy volt, a beindulás után egerészett egy darabig, amíg betöltött mindent újra, de most megy szépen. Gyorsabb a gyári launcher sokkal (ez nekem fontos volt), ha a wifi és az akksi visszajelzés is jó lesz, akkor marad a milestone, amíg ki nem purcan végleg
Ennek elsőre is ilyennek kellett volna lennie
Remélem nem lesznek fagyások, újraindulások, és akkor szerelem a köbön
-
Rickazoid
addikt
Deutsche Vodafone ROM-ból sincs update.
Ha valakinek meglesz egy hálózatfüggetlen verzió, a telefon frissítése közben kimásolhatná az SBF fájlt a Program Files/Motorola/Software Update/firmwares könyvtárból és feltehetné ide. Akár utólag is, elvileg nem törlődik egyből onnan.
-
tesopapa
aktív tag
-
Rickazoid
addikt
Ezzel én is hasonlóan vagyok, nem nagyon láttam manapság olyat, ami kéne. Illetve lemondanék a QWERTY-ről egy 5 "-os kijelző mellett, de Dell Streak-re felesleges lenne váltani, és sajnos a friss pletykák szerint az Opus One meg csak egy év múlva jön. Ennyit a korábbi pletykákról, hogy az első kétmagos processzoros gépek közt lesz. Vagy várok addig az új telefonnal (már amennyire az annak tekinthető), vagy meglátjuk mit produkál idő közben a HP vagy a RIM, a webOS még szimpatikus is, csak a Prē 3 nem, főleg ha nem jön Európába...
Addig meg... idővel majd csak kiforrják magukat a Gingerbread MOD-ok Milestone-ra, meg talán lesz ICS is, ha lehetséges lesz. -
bwoay
nagyúr
hát én ezen bukni nemigen tudok, mert olyan bagatell összegért vettem, hogy még a hibák hosszas taglalása után is adna ennyit érte bárki. ugyanakkor nyilván bánt a dolog, mert nem az a célom, hogy visszaszerezzem az árát. Azt meg a PTK mondja ki, hogy "a kijavítást vagy kicserélést - a dolog tulajdonságaira és a jogosult által elvárható rendeltetésére figyelemmel - megfelelő határidőn belül, a jogosultnak okozott jelentős kényelmetlenség nélkül kell elvégezni." namost ez semmiképpen nem mondható el egy olyan készülékről, ami hónapokat a szervizben tölt, és mindig visszajön ugyanazzal a hibával. Szerintem 2-3 hetet volt nálam mindössze. Mindegy, köszönöm, hogy megosztottad, én végülis képes vagyok akár a garancia teljes időtartama alatt visszaküldözgetni a szervizbe, 10-15 kör után lehet, hogy változna valami az ügyben. Pláne, hogy kiemelt céges ügyfél flotta készüléke, hátha nyom ez is valamit a latban (bár az meg azért elég szomorú, ha ilyesminek van jelentősége). Én meg átállok K3-ra vagy V3i-re, esetleg veszek egy Defy-t közben.
-
Rickazoid
addikt
http://mobilarena.hu/tema/re_motorola_milestone_nem_adtak_fel/hsz_4511-4511.html
Ezen kívül egy olyan apróság nem működött, mint a korábban telepített programok automatikus újratelepítése, plusz a Market is azt írta, hogy nincs egy letöltött programom se.
Számomra ennyi elég volt belőle, nem használok olyan ROM-ot, ami csak úgy újraindul és manuálisan kell visszatelepítenem a programjaimat, habár stabilnak és hivatalosnak van nevezve. Ha tényleg ez a "stabil" verzió (már pedig különben nem lett volna elérhető szerintem, plusz biztosan nem azért csúszik ennyit, mert hibákra vadásznak, ellenkező esetben ez lenne az évszázad legjobban optimalizált frissítése), akkor a Motorola a szememben véglegesen elásta magát. Ennél csak a 2.0.1 volt rosszabb, az fél órát se bírt ki újraindulás nélkül, de az eredeti 2.1 (az update1 előtti) is folyton leesett a hálózatról, ki kellett kapcsolnom a PIN kódot miatta anno. -
Cyberpunk
félisten
-
wolruf
őstag
Gyerekek, ez a legutolsó (tegnapi) CM engem nem győzött meg semmilyen szinten. Azóta folyamatosan megakad a telcsi (5-10 másodpercekre), kétszer lefagyott. Kamera lassan ment, sokszor megakadt, album lassú. Amit az alap CM-hez feltettem, az az APN droid, és kb. ennyi is. Megpróbáltam 900 MHz-re húzni, ott sem lett sokkal jobb. Pedig szinte ,,szűz'' CM. Szóval nekem nem tetszik, valószínűleg visszarakom a 2.1 update 1 .36-ost, utáltam, fújtam rá, de ez így nekem nem kerek. Egy ,,sima'' Froyo jobban érdekelne mint ez a modolt. Na ennyi az én véleményem
-
Rickazoid
addikt
Sajnos ez már csak szőrszálhasogatás. Egy hivatalos kommunikációban ha korait mondasz, akkor nem tilos úgy értelmezni, hogy előbb, mint a második fele, tehát korán, sőt utólag is szabad másként értelmezni sajnos. És sajnos úgy tűnik, hogy így akarják értelmezni, persze utólag. Persze, hogy innen szánalmasnak tűnik, de az amerikaiak úgy tűnik már csak ilyenek maradnak.
Egyre inkább a Nokia feltámadásában reménykedem, ők legalább európaiak. És ahogy a Motorola feltámadt halottaiból, talán a Nokia is visszatér egy haldoklásnak még nem nevezhető állapotból.
A végén még igazam lesz, hogy tényleg előbb lesz Gingerbread a CyanogenMod által, mint hivatalos Froyo. -
Cyberpunk
félisten
Nekem van egy elméletem. Szerintem direkt nem ismeri fel a készüléket, míg élősszőr feltol egy frissítést utána már nem észleli csak az IMEI számot. Ez felettébb gyanús. Ha jön a Froyo akkor szerintem mi megszívtuk
Én már ezt is eltudom képzelni.
#4228: Csak jönne már a Meego
-
szőröscica
addikt
Nem lehet, hogy kirázódott a 12 voltos dugaljból a töltő?
Nekem ugyan Nokia töltőm van hozzá, de 10 órát is elment Motonavval, úgy, hogy a töltöttség még feljebb ment, nem lejjebb.Viszont egyszer majdnem meglepett, nem érintkezett jól a töltő, és nem töltött.
Nekem egyből megy a kihangosítás. Az egyik autómban egy motorola rokr t505 kihangosító van, a másikban meg gyári beépített, és mindkettővel remekül megy.
-
szőröscica
addikt
Plusz az ébresztés hibái, illetve ne feledkezzünk meg arról sem, hogy sok wifi hálózattal nem szeret barátkozni, továbbá nekem már csinálta azt is, hogy bluetooth kihangosítás után kiszálltam az autóból, megszűnt a kapcsolat, majd elindította magától a zenelejátszót és elkezdett bömböltetni egy számot. -.-
-
törölt tag
igen azt en is olvastam hogy a 2.2 sokat javit sebessegben is, meg ugye menni fog a flash.
de ilyen dolgokban mint amiket irsz az enyim nem bugzik. nekem is alap minden. persze mar jol teliszortam marketes progikkal. de a toltottseget jol mutatja, ebreszto is jo, idaig 1xer indult ujra. neha belassul de az sem veszes.
-
törölt tag
mi az a sok bug? komolyan kerdem. nekem kb 1 honapja sincs meg meg es eddig nem volt veszes. inkabb funkcionalitas az ami hianyzik, amit egy ilyen kategorias keszulektol elvarnek (tekintve hogy a 6-7-eves palmban is alap dolog volt hogy kezeli a proxyt, nem kell kulso alkalmazas jegyezteleshez, mukodik a kepernyorol screenlock, stb). en azert varom a 2.2-t mert latom hogy api szinten van erdemleges fejlesztes nem csak ui-ben, azt letojnam.
-
Cyberpunk
félisten
Hát ja a készülék beépített szoftver frissítője meg sosem talál semmit. Egyszer frissítettem a S.U.-val akkor felismerte minden okés. De azóta semmi. Ha jön a frodo akkor nem tudom mi lesz.
Ha egyikkel sem megy fel rá.Én már úgy ahogy az egész androidból kiábrándultam. A rendszer az jó csak a support az ami bosszant. A többi gyártó sem jobb sajnos max azok akik nem zárják a bootloadert, mert akkor lelkes modderek adják rá a főzött rom-okat, de így
Az a gyártó tudna engem hűségesé tenni aki ezt felismerné és nyomatná a készülékeire a frissítéseket. Előbb vagy utóbb úgy is vennék másikat. Mert elavul a készülék nem elég gyors, vagy csak szimplán meguntam. -
Cyberpunk
félisten
Hát ez az de semmi. Én már kezdem azt hinni hogy nem is lesz belőle semmi. Majd két hónap múlva benyögik hogy ilyen meg olyan technikai akadálya van a dolognak, aztán kész.
És így akarják megtartani a vásárlókat, szép kis üzletpolitika. Pedig tetszenek a majdani Tegrás készülékei is, de lehetnek akármilyen jók ezek után már elvből nem veszek Motorolát.Egyébként a Software Update nekem is cseszik felismerni most a készülékem IMEI számot beolvassa azt kész
-
Cyberpunk
félisten
Na megy eladó sorba a kavicsod?
Nem vállalnák túl nagy rizikót ha fogadást kötnék arra hogy nem lesz Froyo januárban, bár igaz még nem telt le a nap
Viszont más ti milyen időjárás widget-et használtok, ha használtok? Nekem a Fancy widget úgy leszopta a telefonomat hogy öröm volt nézni
-
Cyberpunk
félisten
Hát akkor kitérek a hitemből az biztos. Én még várok szerintem iPhone 5 lesz majd. 4-est már nem akarok venni amikor fél év és jön az új.
Androidban csalódtam meg a gyártókban jelenleg nem kéne egy androidos készülék sem.
WP7 az szerintem ronda, és agyonkorlátozott. De talán 1 év múlva ha kiforrt érdemes lesz számításba venni azt is.
Meego-ban bízok még, talán idén meg is jelennek az első fecskék vele -
Cyberpunk
félisten
Na akkor én megetetem velük a kavicsom
De egy biztos Motorolát többé soha. Egyszerűen nonszensz egy 100k+os készülék esetében. így kicseszni a vásárlókkal csak hogy az új készülékeiket tolják. Ezzel csak az ellenkezőjét érik el mert aki megvette a Milestone1-et az tuti, hogy ezek után ha készüléket kell vennie az nem Motorola lesz. -
Rusi
senior tag
-
Rickazoid
addikt
Hónapok óta használom a CyanogenMod verziókat, az elmúlt hónapban gyakorlatilag nem futottam komolyabb problémába. A legfrissebbnél néha nem töltődnek be a LauncherPro ikonjai egy nagyobb programból való kilépés után, csak LauncherPro restart után, gondolom a rendszer szabadít fel RAM-ot ilyenkor a L.P. bezárásával. A memóriában tartás viszont produkált egy-két furcsaságot, egy SMS-t pl. két napos késéssel kaptam meg, egybeesett ezzel a próbálkozással. De ez nem a CM-dal összefüggő probléma, inkább L.P. bug.
USB-n keresztüli internet megosztást nem próbáltam, WiFi-n keresztül eddig működött, ahogy a hálózatokat is megtalálja és csatlakozik rájuk. Programok jól futnak, némi optimalizációra még szükség van, hogy ne kelljen húzva tartani a processzort, de ehhez szükség lenne a végleges ROM-ra, nem mindent tudnak anélkül megoldani sajnos.
Összességében mondhatom, hogy mindennapi használatra alkalmas. Nincs újraindulás, nincs bootolási probléma (az első 2.2.1 feltelepítése után egyszer-kétszer újraindul bootolás közben, de ez normális, ezen felül CM6 telepítése után az első indítás jópár percig eltarthat), nincs alarm bug, nincsenek térerő gondok 3G-n se... az akku kijelzése néha érdekes, mintha beragadna és hirtelen csökkenne a kijelzés 20-30%-ot, erre lehetséges megoldásokat már írtak kicsit előrébb. Megerősíteni vagy cáfolni nem tudom, azon kívül, hogy kicsit bosszantó lehet, nem tapasztaltam emiatt semmi problémát.
Illetve jó hír, hogy nincs szükség a CM6 frissítései közt Factory Reset végrehajtására, elég a Dalvik Cache és a Cache törlése.
Ja, HD videórögzítés nincs, ahhoz is a végleges ROM kell majd, már ha beépítik. De állítólag WiFi tether nem lesz benne alapból.
Nálam anno a 2.0 félóránként újraindult, a 2.1update1 pedig random eldobta a hálózatot hetente egyszer-kétszer, illetve a WiFi tether se működött normálisan, plusz a fényképek oldalán is volt egy tükröződés-szerű csík, ami egyértelműen hibás kameraszoftverre utalt. Ezek után és ezt a sok késést figyelembe véve nem számítok arra, hogy a végleges Froyo stabil és hibátlan lesz. Csak miután a CM6 csapata kezelésbe vette. -
Rav3n02
senior tag
Ha vársz kb egy napot akkor megmondom mik a hátrányok. Ma raktam fel a legfrissebb 12.12-i CM6 Romot ebben elvileg szinte minden ki van javítva. Jelenleg hardcore tesztelés folyik, amint találok valami bugot már írom is, nekem egyelőre bejön, wifi stabilnak tűnik ébresztés random időpontokban működik, kamerával egyelőre nincsen problémám, de majd meglátjuk
-
Rusi
senior tag
Igen, nálam is így történt, magát az update-et semmivel nem jelezte, hanem kicsit hosszabban töltött a cucc és hopp, már az új volt. Érdekes, hogy bejelölhető az automata frissítés az alkalmazásoknál, pedig elvileg erre csak a 2.2 és az újabb rendszer képes.
Egyébként nekem a legfrissebb, hivatalos 2.1 update1 ROM van fent, persze rootolva. -
Konflikt
addikt
-
bwoay
nagyúr
enyém is az, fogalmam sincs, mi lehet.
más: van a hátlapon az a vékony műanyag elem, ami a kamerát meg a LED-et is takarja. a szervizben kicsit meghajlították, szerintetek ezt a lemezt be tudom szerezni valahonnan? keresgéltem többfelé, de még akkumulátor fedelet sem találtam.
-
Rickazoid
addikt
Alarm bug nincs már a 2.1 update1-ben (az egy kernel hiba volt, amit javítottak), az elinduló zenelejátszással személy szerint sose találkoztam, talán mert sose használtam az előre telepített lejátszót, nekem a TuneWiki jött be mindennapi használatra, ez volt szimpatikus, plusz a dalszövegek 70%-át megtalálta. érdemes másik programot keresni, a gyárit pedig rootolás után biztonsági mentés kíséretében eltávolítani, feltéve, hogy a lejátszó a probléma és nem az Android, de mindenesetre egy próbát megér. Ez biztonságosan megtehető, nem függ tőle a rendszer.
A GOT-féle 2.1 firmware egyébként nem olyan stabil, mint a gyári, de a legfrissebb CyanogenMod 6 már elég stabilnak tűnik, egyetlen hátránya, hogy az akku háromszor gyorsabban merül, illetve pár funkció hiányzik a kamerából, mint a widescreen képkészítés. -
Rickazoid
addikt
Az Eclair alatti Motonav elfut Froyon, amúgy nem valószínű, hogy magasabb verziójú lenne, mint a Droidba telepített.
Mellesleg sose értem az ilyen itt ez, ott az dolgokat, egy operációs rendszer esetében meg lehet csinálni, hogy tudjon ezen is és a Droidon is működni, ezzel kellett volna kezdeniük és akkor nekünk is lenne Froyonk. Most ha ki is adnak egyet, de az megint teli lesz bugokkal, akkor meg lehet majd várni a hibajavítást, már ha egyáltalán valaha is lesz olyan.
A motohome alatt szerintem a MotoBlurt érted, de eredetileg is anélkül érkezett a Milestone, akkor nem érezte szükségét a Motorola, hogy rárakja erre.(#2795) Konflikt: működik a Market, bár néha nem indul el egyből a letöltés, ezt egy ideje már tapasztalom különböző ROM-ok alatt, viszont ha valamelyik fizetősre váltok, akkor ott nincs ilyen gond.
Kicsit más:
Hol tárolja a telefon a háttérképeket? Egyszer már láttam olyat, hogy egy CyanogenMod felrakása után megmaradt a háttérkép, de azt hittem ez a Nandroid restore miatt van, hogy kihagytak belőle valamit, de most Factory Reset és a GOT-féle firmware telepítése után is visszakaptam a háttérképemet, nem default állt be. -
Túrázás közben csinálta párszor, hogy 80%-ról félóra alatt kikapcsolt, majd 10 perc állás után bekapcsolt és akksi 60%
De lehet ez valami túlmelegedés, mert még nyáron volt 35 fokban.
Ha nem piszkálom 5-6 óra alatt nekem sem merül 10%nál többet bekapcsolt wifi-vel. Kb minden 2. nap töltöm csak. -
Toobee
veterán
Akkor lehet az első 2 hétben pont úgy jött ki a lépés, hogy soha nem írt merülést, most meg 20%-ot is, nagyon idegesítő, hogy csak körülbelül lehet tudni az akksi állapotát. Bár most újraindítottam és változatlan értéken maradt a töltöttségjelző. Lehet egy reset se ártana neki, mert mióta megvan sokat buzeráltam, mint mindenki az új telefonokat, aztán lehet egy rakat szarság benne maradt az uninstallok után is. Bár amik most a telefonon vannak azokat nagyjából használgatom.
-
Toobee
veterán
Nálam nincs bekapcsolva az auto rotate, de van rá widget főképernyőre, ha jól emlékszem láttam valahol. Egyébként kitől és mennyiért vetted, ha szabad megkérdezni? Mindenképp kell nekem is autós töltő, mert 1 dollárért vannak olyanon modulok, mint maga a 220-as töltő csak autós változatban, viszont oda nagyon rövid az usb kábel.
Új hozzászólás Aktív témák
- Nothing phone (2) - Fehér 12/256 Gb
- Samsung Galaxy A12 64GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Samsung Galaxy A26 5G 256GB Black, Bontatlan, Új, 0 Perces, Fekete, 1 Év Garancia
- Samsung Galaxy A26 5G 256GB Black, Bontatlan, Új, 0 Perces, Fekete, 1 Év Garancia
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G 128GB Sky Blue, Szép Állapotú, Hibátlan Működésű, Kék, Garanciális
- AKCIÓ! MSI Z390 i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Corsair Carbide Series 200R 600W
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2650v3 (20 mag / 40 szál, 2.3/3.0GHz), 32GB RAM, 55992Ft+ÁFA
- Xiaomi Redmi Note 14 5G 256GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- LG 27UP850NP-W - 27" IPS LED - 3840x2160 4K - DisplayHDR 400 - USB Type-C - AMD FreeSync
- MacBook Pro 16 2021 M1 Pro 16GB 512GB 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest