- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- iPhone topik
- Yettel topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Google Pixel topik
- Kezünkben a Honor Magic V5
- One mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Azonnali mobilos kérdések órája
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Toobee
veterán
Srácok! Maradt a Milestone-omból egy gyári autós tartó, ha esetleg valakinek kéne piti pénzért, akkor dobjon egy PÜ-t. Nekem már felesleges.
-Toobee-
-
Toobee
veterán
válasz
petipetya #6330 üzenetére
Már a felénél járok (nem veszek úgy telefont, hogy ne nyálaznám át az adott típus topicját, Milestone esetében is így tettem). Teljesen tanácstalan vagyok, nagyon sok program biztosan hiányozna (camscanner, free download music, widgetek), de nagyon megfogott a rendszer gyorsasága, gördülékenysége. Mondjuk ezt részben a szinte 0 grafikai számításokat igénylő menünek és iszonyatosan "fapados" rendszernek tudom be. Nem is gondolkoznék telefonváltáson, de ez a 2.2 borzasztó nagy csalódás volt nekem, arról nem is beszélve, hogy a 2.1-el tökéletesen működő MotoNav mostanában elég sokszor eldobta a jelet aktív mobilnet kapcsolattal (ezért egy külön viszonylag olcsó navigáción is gondolkozom a telefon mellé). A másik indok, pedig az ára: ~62.500 körül van a komolyabb telefonos boltokban függetlenül, ami eléggé meggyőző. Bár nem tudom a Milestone mennyit ér a mostani piaci viszonyok között, de gyanítom, hogy 40ezerért biztosan el lehet adni egy gyári független készüléket, plusz pár ezer ft-ért a gyári autós tartót és töltőt. Szerintem a vizsgákat még kihúzom ezzel
, esetleg, ha elkel a másik telefonom (OmniaPro), akkor egy ideig 2 telefonnal szaladgálok. Bocsi, ha hosszúra sikeredett.
-
Toobee
veterán
Üdv! Volt nálam egy Omnia7 egy napig és nagyon megfogott a készülék. Főleg a kijelző és a sebessége...esetleg valakinek van tapasztalata Androidról WP7-re váltással? Offline navigáció létkérdés nálam, de ezt meg tudnám oldani egy használt olcsó GPS-el. Viszont kicsit ódzkodom a rendszer zártságától és a kevés app-tól, meg attól is, hogy nem működik a telefon storageként, csak a Zune-vel kommunikál. Plusz a Dropboxot se találtam rá, amit szintén napi rendszerességgel használok, illetve valami fizetős verziót találtam, de szerintem itt sem lehet fizetni Mo-ról.
-
Toobee
veterán
válasz
szőröscica #6159 üzenetére
Én is ezt terveztem. Már vettem hozzá motoros GPS tartót, meg itt az autó is, blútyúkos transmitter (bár az jó minden telefonhoz), sajnálnám eladni, de nyáron le kéne cserélni valami értelmes telefonra
Ha androidnál maradnék, akkor nekem csak Nexus jöhet szóba, az megkap minden frissítést...
-
Toobee
veterán
válasz
szőröscica #6151 üzenetére
Ezzel a szöveggel azért ne add fel a hirdetést, lehet, hogy nem kelne el
-
-
Toobee
veterán
válasz
Rickazoid #5929 üzenetére
Szerintem se időm, se tudásom nincs ilyennel foglalkozni. Amik most versenyben vannak max 10e ft-ig: Motorola EQ3, EQ5 (ez csak ebayről jön ki 10k alatt)...ezek minőségéről nem tudok semmit.
Tudok még olcsón egy használt Philips ShoqBox, ez elég komoly cucc.
Aztán nézegettem még pl: ilyen utángyártott ipodos cuccot
Viszont ezek hálózatról, elemről/akksiról működnek, de semmi értelmeset nem találtam tisztán jack-es kivitelben... -
Toobee
veterán
Ma munka közben néztem egy filmet a telefonon (teherautó ~120), épphogy lehetett hallani, amit mondtak. A következő a kérdésem: egy ilyen tisztán 3,5-es jackről meghajtott kis vacak többet ér, mint a telefon beépítettje?
Vannak ilyen USB-sek is, ha jól láttam, ha ezek is jackről mennek, akkor meg lehet oldani azt, hogy venni egy USB to Micro USB átalakítót, majd rádugni a telefonra és a jacket is rádugni, vagy a telefon leadni nem képes áramot, csak felvenni? Előre is köszi! -
Toobee
veterán
Aki használt már gyári 2.2.1-et és MIUI-t, az esetleg tudna véleményt mondani? Melyik a jobb, miben jobb, miért jobb? Ami nagyon fontos: minden hívást és sms-t megkapjak, ne legyen lassabb, mint a 2.2.1, ne indulgasson újra és a GPS mindig működjön, ha én azt akarom. Ezeket tudja teljesíteni a MIUI?
-
Toobee
veterán
Tegnap del ota 3x indult ujra a telefon, eleg idegesito, mert 2.1update1-el soha nem volt ilyen gondomm bar ott rooton kivul mast nem piszkaltam a telefonban. Most gyari 2.2 van rootolva, 800 Mhz-re huzva. Kipucoltam belole par dolgot, lehet, hogy toroltem valamit, amit nem kellett volna?! Bar amekkora zsivany a Motorola (megerdemelne, hogy kisbetuvel irjam) siman meglehet, hogy nem en rontottam el a telefont, hanem ok...
-
Toobee
veterán
Esetleg, ha tudja valaki, hogy ezek mit csinálnak, akkor azt megköszönném:
ArcPhotoworkshop, AtCmd, CertInstaller, DefaultContainerService, DMService, DownloadProvider, DrmProvider, GenieWidget, Gestures(smileyk?), LatinIME, LatinImeTurorial, MediaProvider, MediaUploader, MotoATCmdPlugin, MotoGAL, Mynet, OverlayProvider, PicoTts, Protips, Secclkd, SetupWizard (ez az lehet, ami első bekapcsoláskor előjön?), Stk, Vending, VsuiteApp, WapPushSI.
Ezekből tudnék még törölgetni, csak nem szeretnék semmi fontosat kiszedni. -
Toobee
veterán
válasz
petipetya #5704 üzenetére
A fota és a tts van törölve ezek közül nálam (kérdőjelesek), viszont mtrldialogom sincs, de nem rémlik, hogy azt töröltem volna...vagy mégis?! De szerintem még egy párat nyugodt szívvel lehet törölni, viszont nem tudom mindről, hogy mi mit csinál. Pedig tuti van még egy két (számomra) haszontalan program, ami csak a helyet fogja.
audio effect simán törölhető, ha nem nagyon hallgatsz zenét, vagy csak alap beállításokkal.
A PGM-et szerintem ne töröld, mert gyanítom, hogy program menü system rövidítése, szerintem az fontos. Amik nem kérdőjelesek azokkal nem foglalkoztam, mert ha jól értem azokat törlöd.
Ha esetleg a többi kérdőjelesről tudod, hogy mi mit csinál, akkor én bevállalom a kísérleti nyúl szerepét. -
Toobee
veterán
Nah, most tesztelgetem. System mappából kitöröltem pár appot, mert marha kevés volt a ramom. Egyet viszont nem találtam meg: Voice Command a program neve. Startup auditor se látja, így kilőni se tudom, csak task managerrel, de utána egyből újraindul a program :S Most, hogy kipucultam a telefont már egész szépen fut, de az elején nagyon döcögött...35 mega körül volt a szabad RAM. Most 80-100 között.
-
Toobee
veterán
válasz
petipetya #5693 üzenetére
Napi szinten olvasom a fórumot, azt is olvastam, amit Te írtál, de szeretek biztosra menni
Másik kérdésem, hogy Backup Everythinggel vannak lementve a dolgaim, és az menni fog-e 2.2-n, vagy intsek búcsút az smseimnek és könyvjelzőimnek?Köszi szépen, hogy GPS-t is megnézted. Én használom az A-GPS-t is, mert van egy 500 megás csomagom. Navigációnak, pedig a MotoNavot használom, igazából csak ezért fontos a root, meg az overclock miatt.
-
Toobee
veterán
Jó reggelt!
Tudom 100x körbejárt téma már, de nem merek hozzákezdeni. Szeretném 2.2-re frissíteni a telefonomat, viszont nagyon fontos a GPS, napi szinten használom. Az a kérdésem, hogy 2.2-vel is ugyanolyan szépen működik, mint 2.1update1-el? A root is elég fontos lenne, a másik kérdésem, hogy van-e már program 2.2-re, ami rootolja a telefont, vagy Vulkános recoveryvel kellene mahinálni? Nem szánnék rá sok időt, ezért lenne fontos, hogy ne legyen sok macera vele. Most nézegettem a Benchmarkot, 1000 Mhz-en már jobb eredményt hozott, mint a Nexus One. Számíthatok valamekkora sebesség növekedésre 2.2-nél, vagy felejtős? Olvastam azt is, hogy volt akinek jobb lett, de elég sokan szidták is a gyárit. Moddolt ROMokkal nem szeretnék foglalkozni, mert nekem egy stabil telefon kell. Előre is köszi! -
-
Toobee
veterán
válasz
likeaRAINBOW #3158 üzenetére
Nekem tré 500 megás van. E-mail, facebook, időjárás progi és böngészés. Bőven elég, néha néha pár youtube videó is belefér, de eddig még 250 megát se léptem vele túl sose, szerintem felesleges nagyobb, kivéve, ha axn playert szeretnéd használni. Ott 300mega körül van egy egy sorozat.
-
Toobee
veterán
Utóbbi 3-4 napban eldobálja a telefonom az itthoni 2 wifi hálózatot, mellesleg eddig tökéletesen működött. Mi lehet a gond? Lehet, hogy hardveres? Azt írja ki a wifi általában, hogy disconnected (tudom mit jelent...). Kikapcsolom a wifit, majd újra be, akkor általában visszacsatlakozik, de van, hogy 2-3x is újra kell indítanom. 2.1 update-1
-
Toobee
veterán
válasz
atomchicken #2929 üzenetére
20 ezer Ft alatt nincs vám tudtommal, egyébként meg írassátok rá az eladóval a dobozra, hogy Gift és nem lesz vám!
-
Toobee
veterán
-
Toobee
veterán
válasz
atomchicken #2879 üzenetére
Nekem múltkor pampogott, hogy töröljek...Angry Bird's törlése után lett 33 mega szabadom, pedig nincs fent sok program, és a cache is SD-n van.
-
Toobee
veterán
válasz
atomchicken #2839 üzenetére
Én gyárit használok, 7ezer forint volt töltővel együtt, érdemes beruházni a gyárira, mert nagyon jó a minősége!
-
Toobee
veterán
Szerintetek számít valamit akkuidőben, hogy valami nagyon sötét hátteret, vagy a szivárvány színeiben pompázót választok? Abszolút akkuidőre hajtok, legalacsonyabb fényerő, apndroid stb, ezért kérdezem.
-
Toobee
veterán
Akkor lehet az első 2 hétben pont úgy jött ki a lépés, hogy soha nem írt merülést, most meg 20%-ot is, nagyon idegesítő, hogy csak körülbelül lehet tudni az akksi állapotát. Bár most újraindítottam és változatlan értéken maradt a töltöttségjelző. Lehet egy reset se ártana neki, mert mióta megvan sokat buzeráltam, mint mindenki az új telefonokat, aztán lehet egy rakat szarság benne maradt az uninstallok után is. Bár amik most a telefonon vannak azokat nagyjából használgatom.
-
Toobee
veterán
Halihó! Nektek mennyit merül egy éjszaka alatt az akksi? Nem rakhatom flight módba a munkám miatt, és kicsit sokallom a 20 %-ot.
-
Toobee
veterán
válasz
bejmuller #2459 üzenetére
Telefonkönyv-menü gomb-display options-katt a facebook felhasználódra, majd all contatsot pipáld be.
Összefűzni úgy tudod, hogy kiválasztod a fb-os nevet-edit-join és utána a telefonkönyves profilt, ekkor az a név marad bent, amit te a telefonkönyvedbe beírtál és nem az, ami fb-ra van kiírva.
-
Toobee
veterán
Voltam délelőtt az autós tartóért. Ki is próbáltam, nagyon király. Egyből elindítja a motocar-t, tetszik
-
Toobee
veterán
válasz
petipetya #2413 üzenetére
Minél kevesebb a feszültség, annál kevesebbet használ az akksiból.
Egyébként kedd reggel vettem le a töltőről a telefont és ma hajnalban 5 óra körül raktam fel, de még 15%-on volt a töltöttség. Wifizgettem főleg (400 mega adatforgalom), szinkronizálás csak naponta 4-5x pár percre volt bekapcsolva, meg a wifi se végig. Játszottam vele kb 25-30 percet (Assasin's Creed). Egyik nap nagyon unatkoztam a WC-n és kipróbáltam a TV-zős programot is 10 perc elejéig
Meg telefonáltam olyan 20 percet, pár SMS, meg 2 e-mail. Ha mindig kibír ennyit az nekem már bőven elég.
-
Toobee
veterán
Estét! Nem tudom volt-e már róla szó, de van egy nagyon hasznos kis alkalmazás a telefonra és a gépre egyaránt.
Áll egy Pc-s és egy androidos alkalmazásból. Mindkettő ingyenes!
Pc-s innen: https://www.dropbox.com/
Androidos innen: http://www.appbrain.com/app/com.dropbox.androidA lényege az, hogy kapunk 2Gb tárhelyet, amit telefonról és számítógépről is elérhetünk. Kedvünk szerint tölthetünk fel rá bármit, amit, ha akarunk csak mit tudunk elérni, de bárkit meg is lehet hívni e-mail cím alapján. Szerintem az egyik legkomolyabb program Androidos telóra!
-
Toobee
veterán
Nálam nincs bekapcsolva az auto rotate, de van rá widget főképernyőre, ha jól emlékszem láttam valahol. Egyébként kitől és mennyiért vetted, ha szabad megkérdezni? Mindenképp kell nekem is autós töltő, mert 1 dollárért vannak olyanon modulok, mint maga a 220-as töltő csak autós változatban, viszont oda nagyon rövid az usb kábel.
-
Toobee
veterán
válasz
addamka #2369 üzenetére
Pedig már megtettem. Ez alapján:
Milestone-ra rootolással lehet csak feltenni, mivel azokon ott a trial, amit nem fog nyakoncsapni ezzel, így kézzel kell buherálni a rendszerfájlok között, de azért annyira nem veszélyes a dolog.Nekem így nézett ki a menete:
1. motonav demo a manage applications-ből clear data (filter legyen All-on)2. kell egy file manager, én root explorert használom (Mount R/W bekapcsolása nem árt majd az alábbiakhoz).
Át kell helyezni a /system/app/Motonav.apk-t egy ideiglenes helyre3. Ki kell törölni a /data/data/com.navngo.igo.javaclient könyvtárat (mentés azért nem árt előtte)
4. Az előzőleg áthelyezett Motonav.apk-t (igen a demot) fell kell telepíteni.
5. Ha felment, akkor a manage applications-ből már a donwloaded filterbe is látszani fog, így onnan lehet uninstallálni véglegesen.
6. Utána lehet telepíteni az okosított verziót. Én a pcc wrz-t próbáltam, azzal tökéletes.
2. lépésnél elakadtam, mert nincs Root Explorerem, hétfő este megyek vissza Bp-re, ott már lesz netem. A mobilnetet még jegelem egy kicsit, mert nem tudok dönteni melyik csomag legyen
-
Toobee
veterán
válasz
petipetya #2363 üzenetére
Én meg köszi a filekezelőt
Leszedtem a GOT-os ROM-ot is, de picit félek tőle, nem tudom mennyire lesz vele stabil a telefont, meg tetszik nagyon a proci húzás is, de attól is tartok kicsit, főleg az akkuidő miatt, nem tudom mi legyen, majd lehet valamikor megpróbálkozom vele. Max visszarakom a gyári programot. -
Toobee
veterán
Sajna már nem tudom szerkeszteni a hszt. Letöröltem ezt a root programot, majd újraindítottam a telefont és újra engedi belépni. Ez azt jelenti, hogy megint rootolt a telóm? Meg még egy kérdés: van ez az iromány: http://logout.hu/bejegyzes/sheratan/motorola_milestone_firmware_frissites_kezdoknek/friss.html , de az usb driver letöltő linkje már halott. Ez valami különleges driver, vagy az amit Win7 leszed nekem?
Superuser ikonra kattintva 3 közül tudok választani: apps, log, settings...nálam üres az apps lista, miért? -
Toobee
veterán
http://pdaplus.hu/content/view/5304/57/ ezt a rootoló programot használta már valaki? Megjelent a superuser ikon, de nem tudom a gyári app managerből törölni a Motonavot. Mit csinálok rosszul, vagy lehet, hogy nem is rootolta a gépet? Ráadásul most unrootra mentem, de nem tudom eltüntetni a superuser ikont, de force closezal bezárja magát.
-
Toobee
veterán
Van valami beállítás arra, hogy, ha befejeztem a hívás és le akarom tenni a telefont, akkor ne kelljen megnyomni a bekapcs gombot a kijelző felélesztéséhez? 5800-n ez nagyon egyszerűen meg volt oldva, fényérzékelő érezte, hogy a fülednél van a telefon, amikor elemelted onnan, akkor felkapcsolta a "villanyt".
-
Toobee
veterán
Lenne megint egy kérdésem: hogyan/milyen programmal lehet modemként használni a Motorolát? Beírtam a keresőbe, hogy modem, de csak 5 hsz-t adott ki és nem volt köztük a megoldás. Előre is köszi.
-
Toobee
veterán
válasz
#16820480 #2301 üzenetére
Sikerült megtalálni, így már minden tökéletes. Egyelőre 4-5 appot szedtem le hozzá, a számomra legfontosabbakat. Nem szeretném, hogy lassú legyen a rendszer. Gmail, FB szinkronizált mindent, nagyon szuper...a névjegyzékbe csomó ember profilképét és további elérhetőségeit is berakta (e-mail stb). Brando fólia van rajta, nem tudom, hogy kinek van még ilyen. Az tudna esetleg nyilatkozni, hogy mennyivel jobb fólia nélkül mint fóliával? Van hozzá egy szilikon bumper is, az biztosan marad, de lehet a fóliától megválok. Netből ki milyet ajánl hozzá? Sajnos a BMF-en elég rossz a wifi lefedettség, főleg ott, ahol a legtöbb órám lesz
t-nél vagyok, itt az 500 Megásnál még van túlforgalmazási díj, félek, hogy kevés lesz, mert ma egy 1 órácskát foglalkoztam vele és 17 meg adatforgalmat csináltam, igaz leszedtem azt a 4-5 appot, viszont nem neteztem, amit suliban elég intenzíven szeretnék használni. A válaszokat előre is köszi, emlékeim szerint ilyen jellegű kérdések még nem vetődtek fel a fórumon, de aztán lehet, hogy tévedek.
-
Toobee
veterán
Sziasztok! Mától végre én is Milestone tulaj lettem. 1 hónapos használt készülék, de olyan mint az új. Az első tapasztalatok nagyon jók. Mielőtt megvettem végigolvastam az egész fórumot, de sajnos arra nem emlékszem, hogy hogyan lehet kikapcsolni a kijelző rezgését(programokra kattintás stb.)
Új hozzászólás Aktív témák
- Nintendo Switch 2
- Háztartási gépek
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- iPhone topik
- Mikrotik routerek
- OLED TV topic
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Láncfűrész topik
- További aktív témák...
- Nothing phone (2) - Fehér 12/256 Gb
- Samsung Galaxy A12 64GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Samsung Galaxy A26 5G 256GB Black, Bontatlan, Új, 0 Perces, Fekete, 1 Év Garancia
- Samsung Galaxy A26 5G 256GB Black, Bontatlan, Új, 0 Perces, Fekete, 1 Év Garancia
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G 128GB Sky Blue, Szép Állapotú, Hibátlan Működésű, Kék, Garanciális
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14 G1 - i7-10GEN I 16GB I 512SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bezámítás! Lenovo Thinkpad T14 Gen 5 üzleti - Ultra 7 165U 16GB DDR5 512GB SSD Intel Graphics WIN11
- Microsoft Surface Pro 9 i5-1245U 16GB 256GB 1év garancia
- Lenovo Legion Pro 7 i9-14900HX 64GB RAM 2TB SSD 16" QHD+ 240Hz RTX 4080 12GB 175W DOBOZÁBAN, MAGYAR
- Microsoft Surface Pro 6 i5-8350U 8GB 256GB 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest