- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Yettel topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Google Pixel topik
- Kezünkben a Honor Magic V5
- One mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Azonnali mobilos kérdések órája
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
wolruf
őstag
válasz
solanthugor #7159 üzenetére
Szia!Emlekszem,igen
A 2x egyelore szepen teljesit,bar a Qwerty nagyon hianyzik
Ezen most a gingerbread a varos,de en turelmes vagyok.Megszoktam a Milestone eseteben a Froyora varva -
wolruf
őstag
válasz
nagypistaba #6803 üzenetére
Mostantól már nem vagyok Motorola tulaj, nagypistabára szállt a készülékem. További jó Milestonozást mindenkinek!
-
wolruf
őstag
válasz
nagypistaba #6801 üzenetére
Jelentem T-Debiles kártyával megy
Dejó, független a kavicsom
-
wolruf
őstag
válasz
nagypistaba #6799 üzenetére
Én nagyon nem CM-eztem rajta, direkt maradtam a gyári szoftvernél. Ezért nem reflektáltam érdemben a kérdésedre (mert birka vagyok hozzá
). Viszont mindjárt kipróbálom nem pannonos kártyával a telcsit
Nem tudom függő-e egyáltalán
-
wolruf
őstag
válasz
nagypistaba #6797 üzenetére
Én tudok eladó kavicsot ;-)
-
wolruf
őstag
Na, rászántam magam, eladó a kavicsom.
Ha valakit érdekel. -
wolruf
őstag
válasz
petipetya #6317 üzenetére
Azért például, mert nekem nem üres ez a file. Mivel nem tudom mik azok, amik benne voltak gyárilag, nemigen akartam csak úgy felülírni ezzel az egy soros változattal. Jobb a békesség
De akinek mindegy, hát gyite, töröljön/írjon felül, stb. Szerintem a 3 mozdulatos megoldás is jó. Kinek ez, kinek azSzerk: Miért is írtál echo-t a build.prop-ba? Az echo lényege az, hogy parancssorból az azt követő dolog menjen valahova (pl. kiírásra). Szerintem töröld az echo-t a build.prop-ból
-
wolruf
őstag
800-on használom iszonyat régen, ez nem hiszem hogy gondot fog okozni. Sokan 1000 vagy még felette járatják. Na azt már nem tenném. Jobb az arany középút
Amúgy nem vágom a shell parancsokat, utoljára kb. 14 éve linuxoztam, akkor pedig még erősen más volt a dolog
Rákerestettem haverommal (gugli) erre a dologra, és ezt találtam. "Nem kell érteni hozzá", csak egyszerűen végigvinni, amit írtam. Ezt írták az oldalon is
Remélem segítettem -
wolruf
őstag
Na én is megcsináltam. Gyerekek, ez baromállat
A home screen őrültgyors lett. Ez a gyári, stock android stock launchere, nem moddolt rom. Neeeeekem tetszik
Remélem így is marad. Az appok így is lassan indulgatnak, de legalább a home-ra visszatérés villámgyors
Én így csináltam:
If you use ADW or LauncherPro and if after using your browser, email or any other apps for awhile, then if you press the 'HOME' button, if it takes forever to redraw your home screen, and you are sick of that HORRIBLE LAG, then try this: In a terminal, type su and enter. Then type echo ro.HOME_APP_ADJ=1 >> /data/local.prop and enter. Then reboot.
Tehát magyarosítva:
Rojtold a telcsit, tegyél fel egy terminal emulatort. Indítsd el, majd írd be: "su" (superuser jogok). Ekkor, ha még nem csináltál ilyet, nyafogni fog, hogy adsz-e rendszergazdai jogot valóban. Adsz.
Ha megvan, írd be pontosan így, cicakörmök nélkül: "echo ro.HOME_APP_ADJ=1 >> /data/local.prop" (igen, a kettős nyilas macskakörömmell)
ha megvan, zárd be a terminál stimulátort és reset. Ez annyit tesz, hogy a legutolsónak automatikusan kilövendő programnak a launchert adja meg. Tehát mindig ramban lesz, másokat lő ki előbb, ha fogy a memória.
Nekem bevált, remélem másnak is -
wolruf
őstag
válasz
szőröscica #6159 üzenetére
Nicket is váltasz?
Még jó, hogy navis cégnél dolgozom, nekem ilyen bajom nincs -
wolruf
őstag
válasz
szőröscica #6125 üzenetére
Ámen, ugyanezt akartam írni. Csak már újratelepíteni sincs kedvem
Kell valakinek egy Milestone gyári autós tartóval, gyári multimédia dokkolóval és hibátlan állapotban (mihez képest
aranygombhíjasan
)?
Bár hogy mit vennék helyette, azt nem tudom
-
wolruf
őstag
válasz
F_Gergely #6103 üzenetére
Igen, melegszik. Még MotoTrolla fórumon és volt szó róla, ott van a hőleadó felület. Ilyen. Kellemetlen, de nem fog felhólyagosodni a kezünk tőle
Max beizzad.
Nekem a 2.2 óta néha csinál olyat, hogy nem reagál a gombokra elsőre. Megrezeg, ,,felfogja hogy megnyomtam'', de nem csinál vele semmit. Aztán megint rányomok és akkor csinálja is amit kell.
-
wolruf
őstag
válasz
Shrike7973 #5476 üzenetére
En nem aggodom az elettartama miatt.nem huztam rajta annyit,hogy attol nagy gondoknak kene lenniuk.amig a 2.1 volt fent,vegig 800on ment a telcsim,erre visszavezetheto gubanc nem volt. Par napig tesztelem,ha nem oke,akkor all minden alapra
-
wolruf
őstag
Nem tudom már valaki nézte-e azóta, vagy ismert tény, de a Milestone Overclock megy a gyári 2.2.1-el.
Látszólag minden oké, most húztam 800-ra a procit, aztán meglátjuk így mit bír/mennyit megy. A Flash és menükezelés érezhetően jobb lett, az biztos. Quadrant grafikailag nem sokat változott, eredménytáblán azonban 587 lett a gyári kb. 280 helyett. -
wolruf
őstag
-
-
wolruf
őstag
Nekem meg csak par napja van fent Froyo,de nagyon tetszik a gyari. Egyetlen dolgot leszamitva semmi,de semmi bajom vele. Akkor furcsaskodott/dik,ha elinditom a Mapset.Eddig ketszer igy ujraindult.Maskor,mas app alatt nem.remelem ez a google maps okan van es javitani fogja valaki/valami,mert maga a telefon igy (nem szetmoddolva) nekem nagyon tetszik. A wifi sokkal jobb(nem akadozik,nem dobja le a router,gyorsan fellep), akksi is jobbnak/realisabbnak tunik es ugy ahogy van,gyorsabb az egesz.
-
wolruf
őstag
válasz
pappgaba #5296 üzenetére
Nem sokat néztem még a böngészőben, de az is gyorsabb. Rootolni nem rootoltam, nekem motonyaff nem kell. GPS-nek használok GPS-t, vagy ha nagyon kell, akkor gugli örsz.
Tetszik, elkezdtem belakni, csak apróbb belassulások voltak, de az is inkább csak háttérben futó market frissítés miatt, így szerintem jó lesz ezNeeeekem tetszik
-
wolruf
őstag
Gyerekek, ez besz@... jó. Eddig persze
Nekem nem sok minden volt fent (APN droid, Fancy widget, memory status, hasonló apróságok), de minden maradt ahogy volt, a beindulás után egerészett egy darabig, amíg betöltött mindent újra, de most megy szépen. Gyorsabb a gyári launcher sokkal (ez nekem fontos volt), ha a wifi és az akksi visszajelzés is jó lesz, akkor marad a milestone, amíg ki nem purcan végleg
Ennek elsőre is ilyennek kellett volna lennie
Remélem nem lesznek fagyások, újraindulások, és akkor szerelem a köbön
-
wolruf
őstag
válasz
Shrike7973 #5280 üzenetére
Én is ebben bízom, nem akarok moddolt cuccot, kizárólag alap androidot. De ez a szájbaszerelmeskedett motofosa updater nem jelez frissítést. Még mindig.
-
wolruf
őstag
Nekem is United Kingdom a carrier imei alapján és nincs update. Elég nagy kib.... na mindegy, várok még
-
wolruf
őstag
Gyári 2.1-u1-el tegnap (azaz ma) éjjel folyamatosan töltésen volt a telefon, hajnali 2-kor jött egy SMS, láttam, hogy 5%-os akksi szint
Világított a piros led, világított a fehér (hogy tölt), mondom reggelre jó lesz. Aztán reggelre sem lett jó
Ugyanúgy 5%, piros led. Újraindítottam simán (már kikapcsoláskor mutatta, hogy 100%), aztán azóta 100%.
-
wolruf
őstag
Elvileg elindult a tesztfrissítési hercehurca a német O2-eseknek. Most már csak évszázadokra vagyunk attól, hogy újra bejelentsenek csúszást... is...
-
wolruf
őstag
Azt észrevettétek, hogy a Motorola Magyarország Facebook oldal megszűnt, a Motoker pedig tényleg bebicskázott? Érdekes lesz ez így
-
wolruf
őstag
Igen van. Ugyanezt tapasztaltam az MPX 220-asommal régen. Alig pár hónapot töltött nálam, de ebből 3-at szervizben. Soha nem tudták megoldani a problémáimat (térerő, kamera, fagyások, hanghibák), viszont ide-ode szoftverezték. Ez egy kagyló kialakítással bíró Motorola volt, mire visszakaptam a sokadik ,,javítás'' után, a kijelzője agyon volt karcolva. Amikor szóvá tettem, közölték hogy a kagylós telefonok előbb-utóbb úgyis ilyenek lettek. Ez is így járt VOLNA. Mondtam hogy köszönöm, kérem a cserét, visszavásárlást, kártérítést, akármit. Erre a kezembe nyomtak egy papírt, ami igazolja, hogy SEMMI BAJA A CUCCNAK. Felhívtam a fogyasztóvédelmet, a szolgáltatót akitől vettem, a szervizvezetőt, nem jártam sikerrel. Kiderítettem, hogy független szervizszakvélemény kell róla (hogy hibás), olyan független szerviz azonban nincs, akinek a véleményét elfogadnák. Pont. Itt a történet vége. Azonnal eladtam a telefont (beszámíttattam), így pár hónap alatt buktam az új telefonomon kb. 70 ezret. Akkoriban ez nagyon nem kevés munkával megtakarított pénzem volt, nem voltam boldog. Most pedig ugye kálvária van a Milefossal, még csak nem is gondolkodom a szervizen, TUDOM hogy birkák és nem értenek hozzá. Sajnos nincs aki megcáfolja ezt. Talán csak egy független szakszerviz lehetne ugye....
-
wolruf
őstag
válasz
szőröscica #4748 üzenetére
Szerintem IMEI alapján mentek ki teszt update-ek. Mivel akkor azonnal próbáltam és az enyémre akkor is azt mondta hogy ilyen-olyan hiba, biztos vagyok benne, hogy csak tesztküldés volt. Mázlisták
-
wolruf
őstag
válasz
Cyberpunk #4739 üzenetére
Örülök, hogy nem csak én tapasztaltam ... hmmmm "nem túl kielégítő" működést. Nekem nem csak böngészőben fagyott. Produkált olyan szintű belassulásokat is, hogy majd' sírva fakadtam. Nekem egy sima, full alap androidos 2.2 kellene, nem ilyen-olyan modok. Számomra az elég is lenne. Úgyhogy várom a véglegest, talán (hehe) bugmenteset.
-
wolruf
őstag
Szerintem kiiktatták a frissítést, tegnap este óta egyszer sem volt elérhető. Lehet, hogy tényleg teszt volt.
-
wolruf
őstag
válasz
szőröscica #4492 üzenetére
Most ez van folyamatosan:
"We are sorry, we are currently unable to connect to our server in order to continue with the update."
-
wolruf
őstag
válasz
Cyberpunk #4459 üzenetére
Nálam is kapcsolódási hiba van, amúgy azt mondja hogy angliai telefon (Pannonos magyarországi egyébként
). A frissítésnél amikor kiírja hogy elérhető és a PDF-ben megtalálom az újdonságokat, ott csak a .36-ost írja, hogy ez az az update. Vagy nem frissítették még azt, vagy mittudomén
A Motorola Software updater azt mondja hogy nincs frissítésem, csak a weboldal.
Még a Facebook oldalon írták, hogy van ilyen ,,teszt frissítés". Néhány IMEI-re kiküldik az update-et és várnak, megnézik, hogy reklamálnak-e. Ha nem, akkor megy a többire is.
-
wolruf
őstag
Újra 2.1-update 1-en vagyok. És anyázok a gyári Froyo hiánya miatt
-
wolruf
őstag
Nem,nem gingerbread,csak ami tegnap elerheto volt (akkor az a 28-I). Szoval nem jon be
mar megint volt varakozos,semmittevos uzemmodja a telcsimnek. Lassan visszateszem azt,ami rajta volt. Remelem egyszeruen megy nandroid backupbol vissza. Az az egesz oprendszert visszateszi vagy elotte fel kell flashelni azt, ami a backupkor fent volt? Koszi
-
wolruf
őstag
Gyerekek, ez a legutolsó (tegnapi) CM engem nem győzött meg semmilyen szinten. Azóta folyamatosan megakad a telcsi (5-10 másodpercekre), kétszer lefagyott. Kamera lassan ment, sokszor megakadt, album lassú. Amit az alap CM-hez feltettem, az az APN droid, és kb. ennyi is. Megpróbáltam 900 MHz-re húzni, ott sem lett sokkal jobb. Pedig szinte ,,szűz'' CM. Szóval nekem nem tetszik, valószínűleg visszarakom a 2.1 update 1 .36-ost, utáltam, fújtam rá, de ez így nekem nem kerek. Egy ,,sima'' Froyo jobban érdekelne mint ez a modolt. Na ennyi az én véleményem
-
wolruf
őstag
Én az előbb tettem fel a CM6-ot. Majd jól meglátjuk
Az ADW nem tetszik, jobban örülnék a sima stock launchernek.
-
wolruf
őstag
Arról hallottatok, hogy a Motoker nem érhető el, nem nyitottak ki? Kivonul a Moto Európából? Akkor aztán leshetjük a gart meg a frissítéseket :S
-
wolruf
őstag
válasz
Washwillah #4239 üzenetére
Szurkolok hogy így legyen
-
wolruf
őstag
válasz
szőröscica #4216 üzenetére
Welcome to the club...
-
wolruf
őstag
válasz
szőröscica #4211 üzenetére
Igen, az utsó a .36 volt, abban már nem volt ébresztő bug (sem).
-
wolruf
őstag
válasz
szőröscica #4209 üzenetére
Nem kell váltani, nekem magától átrántja arra, ami neki kell. Aztán vár vagy 10-15 mp-et arra, hogy semmit se csináljon. Majd közli hogy nincs update
-
wolruf
őstag
válasz
szőröscica #4206 üzenetére
Magyar származású telcsi. Se telón, se MSU-val nincs frissítés. Nomeg mint írtuk korábban, IMEI-t leszámítva semmi sem. Se típus, se semmi.
-
wolruf
őstag
válasz
szőröscica #4202 üzenetére
Nem, biztosan nem csúszott ki, civilben (
) GPS-ekkel foglalkozom, úgyhogy ezért lepett meg, nem egyszer néztem már
Jöjjön ki a ...... update és akkor tiszta lappal indulunk, kizárhatók lesznek a hardverhibák (legtöbbje). Egyelőre úgyis azt mondanák, hogy maaaaajd a frissítés kijavítja...
-
wolruf
őstag
válasz
szőröscica #4199 üzenetére
Őőőő igen, a wifit kihagytam, pedig napi szinten egerészek a beállításokban hogy épp' fellépjen
Köszi az emlékeztetőt
Akkor még pár dolog, ami eszemben jutott:Autóban GYÁRI töltővel Sygic-el GYÁRI tartón folyamatos 3 órás navigáció alatt LEMERÜLT!
) Azt hittem viccel. Nem. Komolyan gondolta
Bluetooth nekem sem mindig csatlakozik a MOTOROLA headsetemhez
De a hardver, az remek. Lekopott kameragomb, nekem gyárilag nem világító érintőgombok
-
wolruf
őstag
válasz
#18379748 #4194 üzenetére
Bugok, amikkel én egyre kevésbé tudok együtt élni:
Össze-vissza akku jelzés és zabálás (gyári FW-el, nem különböző modokkal, nincs tele akksiterhelő widgetekkel)
Rapszodikus újraindulások
Megfelelő szabad memória esetén is lelassulások (gyári launcher és egyebek)A többi nyűgömet már korábban csepegtettem a fórumban.
Egyszóval a gyári, hivatalos cuccokkal vacakol. Én azért várom a 2.2-t, mert remélem javulnak ezek is a kernelszinten optimalizált erőforrás kezelés miatt. Mindegyik kollégámnál látom, hogy a 2.2-től szárnyra kaptak a telcsik (Galaxy S-ek, HTC Legend, Nexus).
-
wolruf
őstag
válasz
szőröscica #4187 üzenetére
Basszus itt nem erről van szó. Lesz@rom a verziószámot, ha nem egy rakás BUG az egész. Ez itt a bibi. Ha pedig szervizbe viszed a drága pénzedért megvette kütyüt, rávágják hogy ja, az nem javítható, az nem a Motorola sara, az az Android miatt van, meg minden miatt, csak ne kelljen felelősséget vállalni. Na ez az én bajom. Ha megvettem valamit, elvárom hogy működjön. Nem működik. Pont. Ennyi. Ezután pedig húzzam fülem-farkam és örüljek, hogy megvehettem? Na ne már. Nem itt tartunk.
-
wolruf
őstag
válasz
Cyberpunk #4183 üzenetére
Dettó, ugyanez. Nem ismeri fel a típust. Néha azonban nyöszörög, hogy ehhez az imeihez van update, rákötöm és közli hogy nincs
Nekem már semelyik Motorola kütyü sem tetszik. Egyszerűen nem, mert hányingerem van a logójuktól.
Telcsim kikapcsolt 3G-vel, kikapcsolt GPS, BT, WIFI, minden (kijelző is, alig használtam bármire), semmi widget nem fut kb és tegnap 5 óra alatt 70%-ot merült az akksi. Anyád. -
wolruf
őstag
Hja, csak az iPhone-ok nem trágya szoftverrel vannak. Ami a Milestone-okban volt bug (és van!!!) az brutális. Ezek után nem ,,csak'' frissítést, hanem javítást várunk. Na ez a nagyon nem mindegy. A Motorola javítást se nagyon ad ki, amit pedig kiad, azt kb. úgy teszi, mintha valami orbitális kegyet gyakorolna. Egy gyárilag hibásan portolt oprendszerrel kiadott, nem minden funkciójában használható készülék kimeríti a hibás teljesítés fogalmát. És ezen még javítani sem akar a T. (nem tisztelt, inkább trágya) gyártó. Grrr
-
wolruf
őstag
válasz
Seraf723 #4074 üzenetére
Szia!
Gratula a telefonodhoz! Ne cseszd fel az agyad attól, hogy nincs update, azt megtesszük mi, régi Milestone-osok
)
Nekem 150 megás netem van hozzá, nagyon ritkán használom, mert zömében wifin lóg (amikor épp' fel óhajt csatlakozni a routerhez
), amikor ,,sokat'' használtam, tudtam kemény 50-80 megát forgalmazni. Ebben aztán volt youtube meg minden kacat. Szerintem 100 megával, ha oldalakat nézel, némi gtalk, google maps, stb, simán elleszel. Youtube már zabálja a dolgot, de a többi, szinte semmit.
-
wolruf
őstag
válasz
Cyberpunk #4017 üzenetére
Az enyém hivatalos, magyarországi származású, mégsem ment fel egy tetves update sem. Még a régiek közül az update1 fix sem. Utána raktam fel a .36-os update-et, hogy legalább az idióta ébresztő működjön. Idegesítő ez a várakozás/időhúzás/halasztás. Már csak 1 hete van, azt' megy eladásra a kütyü (ha nem lesz gyártói update).
-
wolruf
őstag
-
wolruf
őstag
Szánalom
-
wolruf
őstag
Nem a mobilszámod, hanem a telefonod imei száma. A rendszerben néha a telcsi felnézeget és letölti a frissítést. Gondolom, mivel az enyém sohasem tett még ilyet... FCK.
Szánalmas, SZÁNALMAS ez a kretén cég már. Hogy szakadna rájuk az egész kóceráj amit az eladott telefonokból fel tudtak húzni. -
wolruf
őstag
válasz
Rav3n02 #3651 üzenetére
Én is ügyfélszolgálaton dolgozom, bár más termékkör, de ugyanígy technikai kütyü. A MotoroLOLOLOLOLa által előadott szappanoperába illő csoda már tényleg felháborító szintet ért el. Ha ilyet csinálnánk, kizsigerelnének az Ügyfelek :S Ezek szerint már rég megvan az update. Basszus...
Új hozzászólás Aktív témák
- Nothing phone (2) - Fehér 12/256 Gb
- Samsung Galaxy A12 64GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Samsung Galaxy A26 5G 256GB Black, Bontatlan, Új, 0 Perces, Fekete, 1 Év Garancia
- Samsung Galaxy A26 5G 256GB Black, Bontatlan, Új, 0 Perces, Fekete, 1 Év Garancia
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G 128GB Sky Blue, Szép Állapotú, Hibátlan Működésű, Kék, Garanciális
- ÚJ Microsoft Surface Laptop 7 13.8" 2K - 120Hz Érintő - Snapdragon X Elite - 16GB - 512GB-2 év gari
- Sima Vs.Windows Logitech Mx keys s plus és hagyományos Mx keys magyar bemutatása. Új videó linkel
- MacBook, Apple M1 / M2 kompatibilis dokkolók, DisplayLink 4K, USB-C, Type-C
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
- Fotó állvány eladó
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest