- Mobil flották
- iPhone topik
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Google Pixel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Ennyibe kerülhet a Xiaomi Watch S4 európai változata
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Yettel topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
danaudio
aktív tag
válasz
petipetya #5693 üzenetére
én minden format vagy törlés nélkül raktam fel 2.2-t aztán rootoltam, igaz még soha nem rootolt gyári 2.1-re. gyorsan és teljesen bug mentesen fut, minden rajta maradt ami 2.1-en volt. nem kell tehát feltétlen formatálni se előtte se utána mert működhet jól.
igazából fel is merült bennem a kérdés hogy gyári 2.2 után mi szükség van a custom romokra? overclockolni ezt is lehet és nem nagyon tudok olyan fícsörről amit így ne tudna custom rommal meg igen (jó a státusz sáv stb színezésén kívül de ilyen csicsák nem érdekelnek : P), ugyanakkor azok tele vannak buggal, míg evvel a 2.2+roottal még egy buggal se találkoztam ami nagyon nagyon ígéretes! (tekintve hogy gyári 2.1 alatt tele volt, rendszeresen nem tudtam lerakni a hívásokat stb...)
-
Rickazoid
addikt
válasz
petipetya #5717 üzenetére
Én az AVG Anti-Virus Free-t és a Creative Antivirus Free-t használom egyszerre. Néha picit belassul, amikor épp egy aktív keresést csinál az AVG, de gyorsan végez, illetve inkább kettő lassítsa egy picit a telefont néha, mint egy se. Viszont alapállapotban nem fogják vissza az erőforrásokat, a futó folyamatok közt csak az AVG AV-t látom (a Creative AV is fut persze), 5 MB-ot fogyaszt el a RAM-ból. Gondolkodtam még az AVG Anti-Virus Pro-n, de nem nyújt annyi pluszt.
Az AVG AV root-ot igénylő programok telepítésénél is bejelez, illetve biztonsági kockázatként azonosítja a külső programok telepíthetőségének engedélyezését. -
Toobee
veterán
válasz
petipetya #5704 üzenetére
A fota és a tts van törölve ezek közül nálam (kérdőjelesek), viszont mtrldialogom sincs, de nem rémlik, hogy azt töröltem volna...vagy mégis?! De szerintem még egy párat nyugodt szívvel lehet törölni, viszont nem tudom mindről, hogy mi mit csinál. Pedig tuti van még egy két (számomra) haszontalan program, ami csak a helyet fogja.
audio effect simán törölhető, ha nem nagyon hallgatsz zenét, vagy csak alap beállításokkal.
A PGM-et szerintem ne töröld, mert gyanítom, hogy program menü system rövidítése, szerintem az fontos. Amik nem kérdőjelesek azokkal nem foglalkoztam, mert ha jól értem azokat törlöd.
Ha esetleg a többi kérdőjelesről tudod, hogy mi mit csinál, akkor én bevállalom a kísérleti nyúl szerepét. -
F_Gergely
őstag
válasz
petipetya #5704 üzenetére
Pórbáltam utána olvasni, az addig tiszta hogy a root rendszergazdai jogokat ad a telefonhoz és teljes hozzáférést a rejtett/system mappákhoz. Viszont akko ezt csak ugy tudom visszacsinálni ha a telefon teljes szoftverét ujra rakom? Nem nagyon szeretnék flashelni meg ilyenek, viszont a navigáció kéne és ez a 60 napos próbaverzió eléggé piszkálja a csőrőmet, viszont mást meg nem tudok felrakni amig a MotoNav fent van. (magával a programmal nem lenne bajom de ez a próbaverzió nevetséges....)
-
Toobee
veterán
válasz
petipetya #5693 üzenetére
Napi szinten olvasom a fórumot, azt is olvastam, amit Te írtál, de szeretek biztosra menni
Másik kérdésem, hogy Backup Everythinggel vannak lementve a dolgaim, és az menni fog-e 2.2-n, vagy intsek búcsút az smseimnek és könyvjelzőimnek?Köszi szépen, hogy GPS-t is megnézted. Én használom az A-GPS-t is, mert van egy 500 megás csomagom. Navigációnak, pedig a MotoNavot használom, igazából csak ezért fontos a root, meg az overclock miatt.
-
danaudio
aktív tag
válasz
petipetya #5635 üzenetére
ok közben rátaláltam hogy pár alkalmazást gyárilag át lehet rakni az nekem bőven elég
nagyon állat amúgy 2.2 800-ra húzott procival iszonyat fürge lettmost tolom a flash gémeket nagyban, egyszerűbb grafikájúakat próbáltam azok zökkenőmentesen gyorsan futnak, nagyon jó.
-
Rickazoid
addikt
válasz
petipetya #5637 üzenetére
Még mindig Froyo? lalit79 az xda-dev-en még nem készült el vele, így se changelog, se egyéb nincs.
Más: JIT-et szoktátok kapcsolgatni? Én tegnap este kikapcsoltam Cronos Ginger alatt, az ölembe hullott tőle 20-30 MB plusz szabad memória. Most 50-70 között ingadozik, általában 60 környékén. Sebességromlást nem tapasztaltam, viszont YouTube videók a desktop oldalon már futnak 360p-vel, de akár 480p-vel is beáll folyamatosra feltéve, hogy nem teljes képernyős módban van, tehát a JIT kikapcsolásával jobb teljesítményt értem el. Egyébként nem tudom használni a felbontásváltást, rányomok, megjelenik és eltűnik, 480p-re is csak úgy tudok váltani, hogy teljes képernyőn arra áll át. 360p-n lehet még úgy is folyamatos lenne, de nem tudom kipróbálni emiatt. Még Opera Mobile-lal se, mert ha rányomok a Flash lejátszóra, akkor a kurzor mozdulatlanná válik, amíg máshol nem érintem meg az oldalt.
Sajnos azonban túl gyorsan merül, ezt a JIT kikapcsolás előtt is észrevettem tegnap, 70%-ról 30 perc telefonálás után leesett 40%-ra. Korábban max. 10%-ot csökkent így. -
-
danaudio
aktív tag
válasz
petipetya #5605 üzenetére
szia! még nem piszkáltam android telefont, le tudnád írni hogy gyári 2.1-ről hogy tudok egyáltalán gyári 2.2-re váltani? [erről] a weboldalról leszedtem a német service versiont (mert qwertz-esem van) és most így van egy .sbf file-om. avval mit tudok kezdeni, hogy lehet felrakni?
-
petipetya
nagyúr
válasz
petipetya #5605 üzenetére
F_Gergely:
Vedd meg nyugodtan, a gyári 2.2.-vel elleszel. A hívás minden funkciója jól működik vele, a közelségszenzor napon, szobában és a vécé félhomályában (a teljes sötétséget este nézem meg) is teszi a dolgát amit az ujjaddal is le tudsz tesztelni. Napos helyen a képernyő feloldásánál és bejövő hívásnál villámgyorsan reagál a szenzor és megnöveli a képernyő fényerejét. A gyári home is gyors 550-en, persze én már felhúztam 800-ra. A húzás és a root is hamar megvan, lentebb írtam, gép sem kell hozzá. Kérdezz ha eszedbe jut valami, mert egy-két napig direkt ezt használom.Van benne egy gyári task manager alkalmazás, amiben két fül van, az applications és a processzek - ez utóbbinál nem enged bezárni semmit (nagyon helyesen).
Az applications fülben a task manager, a phone és a hone szintén zárolva van, de a többi alkalmazást simán ki tudjuk lőni, szigorúan csak egyenként engedi: fotó -
F_Gergely
őstag
válasz
petipetya #5546 üzenetére
Annak nincsen qwerty gombsora
Más: A készülék csengetési hangereje milyen? Tudom hogy a hátlapon van a hangszóró (sajnos ma ez a divat de elég nagy baromságnak tartom) de ha hátlappal lefele van lerakva akkor nagyon halk? HTC is hátul van de van benne ilyen "zseb érzékelés" funkció és ha a zsebemben a telefon és ez a funkció be van kapcsolva olyan hangosan csörög hogy tuti meghallom. De asztalra letéve is nagyon jól és szépen hallhatóan csörög.
-
-
Rickazoid
addikt
válasz
petipetya #5433 üzenetére
1.: amikor kicsit tovább használtam MIUI-t, mint egy-két óra, találtam a háttérkép vagy a lock screen beállításoknál a lock screen hátterére vonatkozó beállítást, illetve mintha a nyitó csúszkát is ott lehetett volna módosítani, viszont a default mindig a témával együtt változott, ha a témának volt hozzá eleme. Hogy azóta hogy módosították, azt nem tudom, de egy meglévő ficsőrt minek törölnének?
2.: lehet az egy utángyártott akku, amit alacsonyabb minőségi követelmények szerint gyártottak (értsd: ugyan az, rosszabb minőségben).
-
Seraf723
csendes tag
válasz
petipetya #5362 üzenetére
nos az elsőböl azt veszem ki h több memóriát engedélyez felhasználni az egyes app-oknak mert az alap irreálisan alacsony és ezáltal gyorsabban futnak a cuccok... nos ezt nem tudom megmondani, hogy így van-e mer most raktam fel elöször a CM7-et szóval nem tudom alapból milyen
ezt a "szupertöltés" dolgot viszont abszolút nem értem h most akkor mér is jó meg h minden alkalommal ezt kéne csinálni, szal ezt inkább meg se próbáltam
a második meg szimplán megakadályozza h újra kelljen indítani a launchert... nos ilyen még tényleg nem fordult elő amióta felraktam a free ram-om meg ugyanúgy 35-50 között mozog mint ahogy másoknak is ahogy eddig olvastam.ettől független rendkivül idegesít engem ezaz adw launcher, számomra szimplán csúnya, szal ha van vmi biztonságos módja lecserélni (úgy h utána újra is induljon a telefon
) akkor ne fojtsátok magatokba. köszi
-
Seraf723
csendes tag
válasz
petipetya #5244 üzenetére
felraktam ezt az új csodát... hát az eddiginél az volt h random kilépett zenelejátszóból ez meg szimplán számot váltogat csak mer olyan kedve van "tiriri" számváltás "tiriri" számváltás majdnem csináltam is vele vmit
rakom vissza inkább az alap 2.1et abba legalább stabil a zenelejátszás... pedig bejött a MIUI
-
petipetya
nagyúr
válasz
petipetya #5094 üzenetére
gretzky77
Látom, hogy veled priviztem januárban az aksi ügyében. Elnézést, amint látod nem kínlódtam a paypal dologgal, hanem fekikeem-től veszem meg az aksit.
Közben megoldottam a paypal gondot. Már többször próbálkoztam helyretenni az accountot, de mindig csak azt mondta, hogy confirm your code blablabla... Most kellett egy cucc, ami idehaza pofátlanul drágább, mint Angliából rendelve, ezért ma reggel 38 percet azzal pöcsöltem, hogy ki tudjam fizetni, de nem sikerült. Felidegelt a dolog, így csináltam egy új accountot, ami egyből elfogadta a netes kártyám adatait.
Száz szónak is egy a vége, az aksi biznisz nem érvényes, de ha legközelebb lesz valami ilyen, akkor majd szólok a topicban.
-
petipetya
nagyúr
válasz
petipetya #5244 üzenetére
Telepítés után angol nyelvre kell állítani, mert alapból kb. a fele kínai.
Settings / balról a 3. fül alul / alulról a 8. menüpont / english
Mondjuk az értesítési sávban lévő power widgetnél 15-ből csak 2 alatt van angol elnevezés, a többi kínai. De az ikonok alapján felismerhetőek.
-
Rickazoid
addikt
válasz
petipetya #5212 üzenetére
Ha felteszitek, mindenképp írjátok meg, hogy milyen. Van egy olyan gyanúm, hogy irdatlanul kevés lesz a szabad memória, ahogy CM7 és ShadowMOD alatt is eddig, de ne legyen igazam. CM7 alatt semmi nem fut normálisan, minden akadozik és lassú szinte, Angry Birds futtathatatlan, mert megőszülök, amire egy ellőtt madár eljut a disznókig, olyan sokszor akad meg és sokáig áll egy-egy ilyennél. Más is tapasztal ilyet egyébként CM7-nél? Még egy bejövő hívásra is vagy 10 másodpercet kell várnom, mire fel tudom venni, mert másodpercekig nem kapcsol be a kijelző, csak a rezgés és a csengőhang, utána még másodpercekig nem jelenik meg semmi a kijelzőn, majd egy-két másodperc, mire reagál a kijelző az ujjam elhúzására. Attól tartok ez is a főzött WM6.5 sorsára jut, mindenre ráerőszakolták, csak épp nem sok eszköz volt, amin volt hozzá elég memória. Emlékszem a TyTN-ömre is rá lehetett tenni egy vagonnyit, de egyiknél sem volt több 10 MB-nál a szabad memória, a 64-ből ugye. Itt meg max. 40 szabad a 256-ból, nagyjából ugyan az a helyzet négyes szorzóval. És akkor a gyakori újraindulás még rátesz egy-két lapáttal. Bármennyire is tisztelem nadlabak munkáját, a CM7-et szerintem nem szabadott volna elérhetővé tennie még, főleg nem RC-nek jelölve, pedig már 3-nál jár. Remélem csak a Motorola hibája és a stabil Froyo megjelenése után jobb lesz, de attól tartok, ha egy nap lesz is végleges Froyo, az a mostani verziókkal fog megegyezni.
-
Phami
tag
válasz
petipetya #5203 üzenetére
Engem sem zavar különösebben
Bár a gyári romnál nem volt ilyen, de hátha egy frissebb miui-nál már nem lesz ilyen. ami inkább zavar az a gyári task killer. Ha pl megnyitok egy flash weboldalt és a háttérben fut egy ebuddy, akkor azt lelövi... Mondjuk egy megbeszélésnél ez kicsit zavaró tényező. Bug vagy Taskkiller?
-
Phami
tag
válasz
petipetya #5196 üzenetére
Köszi a tippet
Amúgy rájöttem, hogy ha kicsit logikusabban gondolkodom meg van pár pillanat alatt, de vannak napok amikor a profik is lámaként viselkednek
Tényleg köszi mindent
Jó a miui Launcher-e. Eddig nem volt azzal Force Close és akárhány widget van kint, így is gyorsan működik. A Lancher Pro mondjuk sokat elgondolkodott... A Launcher = tetszik még nagyon.
-
Phami
tag
-
GodHeart
senior tag
válasz
petipetya #5148 üzenetére
És ezt hogyan kell felrakni? Tudom, hogy hülye kérdés.. de megkérdezem.. mivel ez nem nandroid telepítési fájl, ezt recoveryből install *** from zip fájl kéne lennie.. de vulne.. recoveryből, csak az install.zip -fájlt tudja kiválasztani, nem pedig any zip fájlt..
Akkor msot hogyan is kell?
-
petipetya
nagyúr
válasz
petipetya #5014 üzenetére
Hoppá, a fotó nem igazán sikerült, megzavartak menetközben. 61MB volt rajta.
De valami nem stimmel a 02/25-el, például szövegmezőben 4-szer megállt ma, és csak a képernyő lezárása majd feloldása után tért magához. Nosza nyomtam is egy wipe-ot és dalvikot, majd ment vissza a 02/19.
-
spacer
aktív tag
válasz
petipetya #4967 üzenetére
CM 6. akárhány, aztán pár napig próbáltam a 7.0-ást. 3.3-as open recovery és a szokásos full wipe, dalvik cache törlés megvolt.
Cyberpunk: Tényleg jó, de számomra túl kerek, kényelmetlen a fogása, és úgy éreztem mintha állandóan kiakarna esni a kezemből. Ráadásul túl nagy, és nem férne el kényelmesen a zsebemben...
-
spacer
aktív tag
válasz
petipetya #4963 üzenetére
Azért nekem a miui se működik tökéletesen. Ma befagyott úgy, hogy csak az akksi kivétel segített. SMS-nél csak a Frequently számokat látja, ezért felkellett pakolnom a handcent sms-t. Egyébként kinézetre tényleg nem rossz.
Kicsit off:
Kollégámnak Desire HD-je van, és elképesztő gyors böngészés közben az én telefonomhoz képest. Ráadásul a netet egyszer se dobta el, azalatt a 10 perc alatt amíg nyomogattam. Ez az én telefonommal ugyanarról a helyről, néha percenként szakadozik... -
-
Cyberpunk
félisten
válasz
petipetya #4795 üzenetére
Hát sajnos nálam a rideg valóság van. Én nem álmodtam hanem dolgoztam éjszaka, bár jobb lett volna aludni az kétségtelen
Mondjuk a Z-nél mérföldekkel jobb a kavics nyitómechanikája. de ezt még elnézzük a HTC-nek egyszeri megbotlásnak. Azért remélem a tervezőjét kirúgták. Meg azokat akik rábólintottak a készülékre, hogy mehet sorozatgyártásba -
Cyberpunk
félisten
válasz
petipetya #4741 üzenetére
Nos én is Dolphin HD-t használok. 3 fagyiból 2 böngészés közben volt. A képernyő zárása és feloldása nem segített. Egyszerűen nem kapcsolt vissza a kijelző az érintő gombok pár másodpercre világítottak azt annyi.
Az Openrecovery-ben a kernel optimalizációt csináltam meg, a memhack-et, VM Heap-et 32MB-ra állítottam, és 1GHz-re húztam a procit.
Gondoltam már a tuningra is hogy az okozza, de alap 2.1-el sosem fagyott még 1,2GHz-en sem. Igaz akkor több volt a vselÚgy gondolom hogy akkor elölről felpakolnám a CM6-ot az Openrecovery-s beállítássokkal hogy lehetne default-ra vissza venni?
És akkor leírhatnátok hogy mihez érdemes nyúlni, mihez nem és mit mennyire célszerű állítani. Akkor még adok neki egy esélyt
-
petipetya
nagyúr
válasz
petipetya #4705 üzenetére
No, azért egy hétköznapi használat során (4db sms, 6db hívás, számtalan email és böngészés a neten) már megmutatta magát az rc0-ás állapot. Azt vettem észre, hogy az alkalmazások nem maradnak benne a memóriában, amely alapból kevés:
- A böngészőn nem nyomtam semmit, csak lezártam a képernyőt. Annak feloldásakor a böngésző már be volt záródva - többször is előfordult.
- A tárcsázóban tapicskoltam, hogy visszahívjam azt, aki keresett - erre bezárta magát és visszaugrott a home felületre - kétszer fordult elő.
- A Zeam egyszer csak gondolt egyet és belassult, az alkalmazás listában egyenesen használhatatlan volt - pedig éppen a pass keeper-t kerestem benne.
- A pass keeper free alkalmazás cserben hagyott, ugyanis nem indult el. Hogy miért, azt nem tudom.
- Az email és sms alatt szépen tette a dolgát, az értesítések is megjelentek, ahogy az annak rendje és módja.Mindezek hatására visszatettem a legutolsó cm6-ot - és nem a ho!no-t, ugyanis most más színvilágra vágytam, a tálca világos, a háttér a gyári fű stb.
Persze ahogy stabilabb lesz a cm7-es, rögtön pakolom vissza, hiszen úgyis győz majd a kíváncsiságom.
Új hozzászólás Aktív témák
- Eladó egy Samsung a36 5g 8/256 GB samsung alle 2025/05/24 vásárlás
- iPhone 12 128 GB Éjfekete - 85.000 FT
- ÚJ - iPhone 16 Pro 512 GB Black Titán - - Apple Garancia - 0 perces, 0 ciklus
- Samsung Galaxy S23 Ultra 8/256GB, Újszerű, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garancia!
- IPHONE 15 PRO 128GB NATUR TITAN 100% AKKU
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- TELJES KÖRŰ IT BESZERZÉS
- HP EliteBook 820 G2 i5-8300U 8GB 256GB SSD 12.5" 1 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B650 R7 7800X3D 32GB DDR5 1TB SSD RTX 4080 16GB ZALMAN I3 NEO Corsair 850W
- HP 15 Zbook Studio G8 FHD IPS i7-11850H vPro 32GB 512GB SSD Nvidia A2000 Studio Win11 Pro Garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest