Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
mrbig25
őstag
válasz
GodHeart #6535 üzenetére
Ha hetente telepítesz ROM-okat, akkor szerintem ezt be kell vállalni, mert factory reset nélkül gubanc lehet. Nem emlékszem olyan lehetőségre az OpenRecovery-ben, hogy csak a programokat backupolod...
Esetleg próbáld meg a Titanium backup nevű programot. Azzal talán át tudod vinni egyik ROM-ról a másikra a programjaidat.
Esetleg itt kérdezz utána, hátha ott jobban ismerik. -
F_Gergely
őstag
-
bejmuller
aktív tag
válasz
GodHeart #6119 üzenetére
"smoother"
ahogy lordfreyr is irta, 700 MHz-en megy, es sokkal folyamatosabb mint a CM7
mindent tud amit a CM7, mivel arra epul, csak meg van hozza par plusza legutolso CM7-ben nem mukodik az auto-sync (a kovetkezoben fog), de a Cronosban megy
legutolso verzioban benne van a MIUI kamera es zene app-ja, ami nagyon jo, es jol is mukodik (nekem
van akinel fagy, de azoknak mellekelve van mind2 eredetije, ugyhogy ha esetleg nem megy, akkor 1 update es kesz)
a Launcher2 van benne alapbol, ami bar nem tartalmaz annyi josagot, mint a LauncherPro, vagy az ADWLauncher, de sokkal jobban megy, lag-mentes. azt azert hozza kell tegyem, hogy szerintem az ikonok le vannak kicsit butitva, nem olyan elesek mint mas launcherekben, lehet hogy ezert is tud szebben, gyorsabban mukodni.
az is igaz, hogy sokkal lassabban frissul, de azert altalaban havi 1 release ki szokott jonni.
Milestone-ra ezt is egy emberke fejleszti, javitgatja (Feeyo-holland), mint a CM7-et(Nadlabak-cseh)
-
Rickazoid
addikt
válasz
GodHeart #6119 üzenetére
Saját tapasztalataim szerint a Cronos annyiban szokott jobb lenni a CM7-nél, hogy alacsonyabb órajelen futott azonos vagy jobb teljesítménnyel, illetve lényegesen nagyobb stabilitással, de jóval ritkábban is frissül. Nem mondanám rá, hogy a Cronos a CM7-hez képest olyan, mint a Debian az Ubuntuhoz képest, de túl messze nem is állna a valóságtól, ha mégis kijelenteném. Szerintem.
-
válasz
GodHeart #5423 üzenetére
Nekem még nem jött össze, force close-ig jutok
Navik:
Motonav licenszet anno én is megvettem, a program egy IGO8/Primo után fapados, de használható. Bár a térkép fronton nem a legfrissebb.Viszont ha gyalogos navigálásra kell, és főleg városokba, esetleg túrázáshoz is félig meddig használható cucc a cél, akkor Osmand, plusz az openmaps-os térképek. Már írtam róla, tessék szörcsölni
Ráadásul motonav gyalogos navigálásra nem a legjobb szerintem, plusz akksit úgy szívja, mint semmi más.Ha van pár felesleges ezres akkor meg Navitel, jobb, mint az ingyenes Osmand, de nekem 2.3.3-on nem megy.
-
pappgaba
tag
válasz
GodHeart #5417 üzenetére
Ezen gondolkoztam hogy szoftveres hiba lehet,mert nem nagyon csinálja és csak néha jön elő, bár ha az USB kábelre rá van dugva akkor jobban ugrál. De nekem mindegyik szoftver verziónál ugrált egy kicsit. Igaz annyira nem rossz hogy ne tudnám felvenni a hívásokat vagy kioldani a billzárat.
-
Rickazoid
addikt
válasz
GodHeart #5162 üzenetére
Force Close-ra egyelőre nincs megoldás, instabil a kernel és gyakorlatilag nincs szabad memória. Hogy mit tudnak kihozni belőle, az kérdéses, egyre lassabban haladnak hiába, jól jönne egy stabil Froyo alá. De még így is fényévekkel gyorsabb a tempó, mint amit a Motorola produkál, ha nem is holnap, de két-három hónapon belül lesz stabil CM7. Persze jó kérdés meddig lehet fokozni, elvileg ugye a Gingerbread rendszerkövetelményei megegyeznek az Éclair-éivel, de azt szokták mondani, hogy sz@rból nem lehet várat építeni, márpedig a Motorola eddigi munkája nem könnyíti meg a modderekét. Pedig csak egy nyílt bootloader kellene és már lenne normális Gingerbreadünk. <sóhaj>
Videólejátszók nekem is ezt csinálják, egyedül Rock Player és VPlayer futnak rendesen, utóbbi lényegesen jobban, mint a Rock Player, amin nagyobb felbontású videóknál csúszik a hang és akadozik a videó. Persze 720p-t VPlayer is csak szaggatottan visz, de még így is többet tesz, mint a RP. 6 csatornás audioval egyik se boldogul, de ez lehet szoftveres hiba, nem tudom.
ShadowMOD se frissült már egy hónapja lassan, az ugyan ez, csak több újraindulással.
-
válasz
GodHeart #5163 üzenetére
CM alapban 900on megy
Nem mindenkinek gáz a camera app, de régebbi CM6 verziókkal ugyan így szívtam, aztán egyszer csak jó lett. Mondjuk mivel szökő évente 2x használom túlélem.A wifi érdekes, gyári 2.1-től kezdve mind azt csinálta, hogy csak akkor lépett fel egyből a hálóra, ha bementem a wifi settingsbe, akkor egyből megtalálta amit kell, különben meg 1-5 perc alatt. CM7-tel úgy megy, ahogy kell neki.
Force close nekem nem volt kamerán kívül még, nyomi Navitel nem megy egyedül, az cseszi a csőröm, mert lassan jó idő, és kiránduláshoz hasznos, meg ha már nagy nehezen vettem tőlük licenszet...
Videóra rock playert használom, azzal megy, bár eddig csak egy rémrendes epizódot néztem, szóval nem garancia, hogy minden ok.
-
válasz
GodHeart #5160 üzenetére
CM7-t? Memória kezelése elég bugos, most pl 15 mega szabad, előtte 60 volt, semmi sem megy a háttérben ami előtte ne ment volna
Kamera nálam szétfagy, de ha leveszem 5mpixelről akkor ok, fejlesztő írta CPU húzás nélkül nézzem, úgy is
Amúgy meg kellemes, a magyar nyelv fura, a hanghívás app vicces, le van magyarítva, de attól még angolul várja a parancsokat. Én már megtartom, mert pl. eddig ezzel ment a legtöbbet egy töltéssel, és a wifi-t is 5 másodpercen belül megtalálja, míg CM6-tal 5 percbe is került ugyan ez. -
válasz
GodHeart #5157 üzenetére
Én így csináltam utoljára:
GOT-os 2.2.1 sbf-t feltoltam RDSlite-tal. (Vulnerable nem kell, mert GOT-os ROM-ban alapban tartalmazza.)
Felmásoltam (persze kicsomagolva) az androidiani openrecoveryt az memóriakártya gyökerébe.
A memkártyán az openrecovery/updates mappába kell belemásolni a frissítéseket, tehát oda megy a CM mod zip-je, meg a google appsé is.
Restart telefon recovery módban (X+bekapcs gomb, majd kamera meg hangerő fel ha megjelenik a sárga háromszög)
Ott apply update.zip, betölti az androidiani recoveryt, ott megkeresed apply update menüt, kiválasztod melyiket tegye fel (elsőre CM, aztán google apps), és ennyi.
Friss GOT telepítésre nem árt egy full wipe CM telepítés előtt.
Ha CM verziót frissíted, akkor elég a wipe dalvik cache meg a wipe cache partition. -
Rickazoid
addikt
-
petipetya
nagyúr
válasz
GodHeart #5146 üzenetére
Kezdetnek a sima CyanogenMod 7 RC3 0.07-11.03.04 (Android 2.3.3)
rom-ot ajánlom. -
Rickazoid
addikt
válasz
GodHeart #5137 üzenetére
Kicsit utána olvastam, úgy tűnik mélyen van integrálva a Gingerbreadbe ami lehetővé teszi ezt is. A fura az volt, hogy olvastam tavaly decemberi fórumokon, hogy egy rakat videó és nyilatkozat ellenére a sokan állították, hogy kacsa az egész és hiába keresik oly sokan. Úgy tűnik megvan a hatása annak, hogy a Google hivatalosan cáfol olyan dolgot, ami később mégis valós lesz.
Viszont semmi továbbit nem találtam, ami használható információ lenne, ha tudja is valaki hogy kell, nem írta le, illetve lehet annyi munka után egy félig Gingerbread ROM-ot kapott. -
petipetya
nagyúr
-
tesopapa
aktív tag
válasz
GodHeart #5066 üzenetére
Ahogy írtam: sd gyökérbe nandroid mappa abban openrecovery mappa abba a kicsomagolt rom könyvtárastól (modded_2.2.1_O2_Froyo). A CM7-hez a 3.3-as Openrecovery verzió kell azt másold be az SD gyökerébe. Fent belinkeltem. A letöltött zipet kicsomagolod és a benne lévő update zipet és az openrecovery könyvtárat az sd gyökerébe felteszed. A GOT-os A GOT és a MIUI romokhoz kell azt hiszem.
-
tesopapa
aktív tag
válasz
GodHeart #5063 üzenetére
Ezt az openrecovery verziót tedd fel.
A vulnerable_recovery.sbf-et (1.46-os az utolsó) töltsd le és flasheld fel. Az sd gyökerébe másold fel a teljes 3.3-as openrecoveryt. A nandroid\openrecovery mappába (ha nincs hozz létre az sd-n) másold be a letöltött, kibontott könyvtárat amibe az img filek vannak. reboot+x bill. A menüben válaszd az apply updatet, akkor előjön a bővített recovery. Csináld meg a 3 Wipe-ot. (dalvik, data, cache) majd a Nandroid menüpontban Restore alatt látnod kell a felmásolt romot. "Elvileg" -
GodHeart
senior tag
válasz
GodHeart #5060 üzenetére
Na annyi volt a gond.. hogy vulnera.. (nmebíromleírni..) szóval azt újra kellett flashelni.. majd GOT fel.. és ott sikerült rootolni.. viszont.. nem tudom húzni a procit.. ha milestone overclock progival csinálom, mint 2.1 alatt, újraindul.. ha pedig GOT alatt, akkor fogja magát és a milestone bootlogot ismételgeti, és ha kikapcsolom gotba a dolgot.. akkor hajlandó elindulni..
5let?
-
Rickazoid
addikt
válasz
GodHeart #5056 üzenetére
Akkor az felülírja a ROM-ot, beleértve a vulnerable recovery-t is, illetve ha nem szerviz verzió, akkor a /data partíciót is. De akkor most nandroid backup vagy .sbf fájl?
Egy nandroid backup tartalma:
/mnt/sdcard/nandroid/openrecovery/valamimappa az útvonal, allatta:boot.img, boot.md5, bpsw.img, bpsw.md5, cache.img, cache.md5, cdrom.img, cdrom.md5, cust.img, cust.md5, data.img, data.md5, devtree.img, devtree.md5, lbl.img, lbl.md5, logo.img, logo.md5, system.img, system.md5
Nem kell mindnek szerepelnie, de minden bennlévőhöz kell egy .md5 fájl
Amúgy talán szerencsésebb az Androidiani OR használata.
-
Rickazoid
addikt
válasz
GodHeart #5051 üzenetére
Milyen cikk szerint? Én is azt a bootloadert használtam jó ideig és igazából nem volt vele gond.
De ha gondolod, feltettem ide a 90.78-at, amit nekem töltött le az MSU, amikor Froyo-ra frissített. Az itteni már nem elérhető.
Kibontod a .zip-et, majd telepíted ugyan úgy, ahogy bármely más .sbf fájlt.
Amúgy csak megjegyzem, hogy ez az a része a rendszernek, ami ha megsérül, akkor nincs tovább, illetve ez az, amit a Motorola levédett. Szerencsére a Motorola által kiadott verzió biztonságos, custom ROM-ok ugye ezzel tudják tönkretenni a telefont, mert amíg ez ép, addig mindig lehet helyreállítást végezni. -
Cyberpunk
félisten
válasz
GodHeart #4169 üzenetére
Én már nem remélek semmit. Kizárt hogy januárban legyen Froyo igaz még holnap 31-edike van. De nem tartom valószínűnek hogy lesz belőle bármi is. Szóval kacsának bizonyult az a hír hogy a hó végén lesz frissítés. Én már azon sem lepődnék meg hogy ha tavaszig elodáznák. Mindig ez a hamarosan. De már nem izgat különösen a nyáron cserélem úgy is.
-
manowarkill
tag
válasz
GodHeart #3959 üzenetére
http://logout.hu/bejegyzes/manowarkill/motorola_milestone_root_flash-eles/hsz_1-50.html leírásom alapján el tudsz jutni oda, ahova szeretnél
-
Scaty
tag
válasz
GodHeart #3948 üzenetére
Nekem volt a kezemben Milestone2, és az én 1 GHz-es Milestone-om nagyon megverte sebességben... Én nem vennék Milestone2-t... Cronos update: kijött az 1.8.0, amiben már a kiszivárgott brazil hivatalos Milestone 2.2.1 kernel van. Egy napja van a telómon, istenkirályul megy...
-
petipetya
nagyúr
-
Kiki7809
csendes tag
válasz
GodHeart #3852 üzenetére
Na mar meg lehet venni? Korabban probaltam es nem sikerult,mert a market nem engedte,de most nezem,hogy a srac oldalan is lehet mar. Eddig bevallom kenytelen voltam crackeltet hasznalni, de most megveszem. Ahogy a launcherpro-t is megvettem. Toluk nem sajnalom a penzt, mert jo dolgokat csinalnak.
-
Rickazoid
addikt
válasz
GodHeart #3804 üzenetére
A MIUI főképernyője is ugyan úgy lecserélhető, mint bármely más ROM-é vagy MOD-é, én is próbáltam és LauncherPro-val használtam. De elég... érdekes az a ROM. Például a programok automatikus letöltésére és telepítésére (visszaállítására) nem volt képes korábban, nem tudom javították-e már, de a váltóknak jobb felkészülni. Illetve az éjfélkor lefutó automatikus SMS mentésem 23 órakor futott le, hiába állítottam be az időzónát. És rengeteg volt a Force Close különböző programok alatt, illetve a bejövő hívásoknál másodpercekkel később aktiválódott csak a kijelző.
Ezen kívül a telepítés se sikerült elsőre, talán háromszor, négyszer is nekifutottam, mire másra is képes volt a Force Close-okon kívül, illetve egyáltalán elindult.Persze azóta jött egy-két verzió, ha van olyan fejlődése, mint a CyanogenMod-nak, akkor elképzelhető, hogy mára jól működő MOD-dá fejlődött.
-
r4pid
tag
válasz
GodHeart #3786 üzenetére
Képnézegetőt Media gallery néven töltöttem le, valahonnan, (talán w.@rez?, nem tudom már...), de azóta se találtam (illetve nem is nagyon kerestem) A mostani 3D gallery jó lenne, ha lehetne rendesen nagyítani benne, anélkül h elmósódna..
Amúgy olvasgattam hogy elég sokan használnak itt CM6-ot.
Én G.O.T-ot használok már több mint fél éve. Először a 2.1-es volt fent (2.34 és 2.36), azokkal meg voltam elégedve, viszonylag sokáig is bírták 800 MHz-en (megnéztem 2 db háromnegyed órás sorozatot + negyed óra zene, és az akksi 20%-30% körül volt, és még elég sokáig bírta).
Annál a wifivel voltak gondjaim (dlink router), azt írta hogy csatlakozva vagyok, de mégse volt net... (wifi ki-bekapcsolással segítettem rajta, de elég idegesítő ezt percenként). Aztán állítottam valamit routeren (channel meg még 1 pár dolog, már nem tudom) és utána jó volt.
Sorozat akadásmentesen futott rajta, gyakorlatilag a flash hiányzott nekem csak róla..
Illetve annyi h teleraktam programokkal, így állandóan rinyált h tele a memóriaAztán jött a 2.2.1 ígérgették h sokkal de sokkal gyorsabb, kevesebb akksit eszik, és még flash is van rajta.
kb 2-3 hete feltettem a 2.2.1-es G.O.T-ot, persze felhúztam 800-ra megint, és zabálja az akksit. 1 sorozat plusz 1 kis zene után 100%-ról simán lemegy 50%-ra, és utána is folyamatosan esik, örülök ha másnap délutánig kibírja, ha nem használom, néha 1-1 telefonhívással. A wifi megint szarakszik, hiába állítom, a flash 1 kalap kaki, még 1 youtube videó is akad (legalább a hang folyamatos). Szerintem nem hogy gyorsabb, de lassabb lett az egész, hiába az APPS2SD.
Konklúzió:
GOT 2.1 - WIN
GOT 2.2.1 - Epic FAIL -
wolruf
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2954
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2955
- Samsung galaxy S22
- HIBÁTLAN iPhone 12 mini 64GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2036
- HIBÁTLAN iPhone 11 Pro 256GB Space Grey -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2937, 100% Akksi
- Apple iPhone SE 16GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Asrock B365M i5 9600KF 16GB DDR4 250GB SSD 1TB HDD RX 5700XT 8GB Zalman N5 FSP 700W
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad P71 - i7-7820HQ I 64GB I 512SSD I FHD I Nvidia 6GB I W11 I Cam I Garancia
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3016, 98% Akkumulátor
- Apple Watch SE 2 44mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest