- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- One mobilszolgáltatások
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Huawei Watch Ultimate - dizájnultimátum
- Milyen okostelefont vegyek?
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
Új hozzászólás Aktív témák
-
Senki nem vesz IT szegmensben 8-10 évre cuccot, de igazából már háztartási gépeknél is inkább 5-7 év amivel lehet kalkulálni.
3 év gari van rá, beégésre is. Ha beég akkor úgysem javítható, vagy visszaadják a vételárat vagy adnak egy másikat. Nem kell ezt annyira túlaggódni, épésszel kell használni és akkor nincs ilyen probléma. -
PTM
aktív tag
Van OLED monitor topic is, nem tudom, láttad-e, elég friss. Akár ott is kérdezhetsz, több dologra ott tapasztalatból is tudnak biztos válaszolni.
-
Victorio
aktív tag
Köszi.
Olvasgattam az egymásnak ellentmondó véleményeket a monitorok beégésről én is.
Számomra az nem megnyugtató, hogy "nem nagyon van" beégés.
Egy sokszázezer forintos monitornál amivel 8-10 évre tervez az ember azért egy határozott "egyáltalán nincs és soha nem is lesz" ami egyedül elfogadható. -
PTM
aktív tag
A QD-OLED színtérlefedettsége nagyobb, magasabb a színek fényereje. Más szokott lenni a bevonat, a QD-OLED monitoroké jellemzően semi-glossy, a WOLED-é pedig matt. Kívülről beeső fény hatására a QD-OLED szürkésbe tud átmenni, mert nincs benne polarizátor.
Eltérő a pixelstruktúra is. A QD-OLED-nél háromszögbe rendezett, a WOLED-ben pedig van egy negyedik, fehér alpixel a sorban. Ezek az apróbetűs szövegnél látszódhatnak a leginkább. De ekkora pixelsűrűségnél ez már talán nem gond egyiknél sem.
A többi szerintem nem annyira lényeges, ill. panelgenerációnként is szór, plusz a konkrét monitorok adatlapjáról kiderül.
A beégés egy olyan méhkas, amit nem akarok megpiszkálni. Főleg, hogy nekem csak a tévém és telefonom OLED, a monitorom nem.
-
Victorio
aktív tag
Nem technikailag, hanem felhasználói szempontból mi a különbség az LG OLED megoldása és a QD-OLED között? HDR alkalmasság, színhűség, beégés hajlam, frissítés gyorsaság, vagy bármi ilyesmikre gondolok.
Melyik milyen felhasználásra jobb vagy rosszabb?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BestBuy ruhás topik
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Eredeti játékok OFF topik
- Medence topik
- Fotók, videók mobillal
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Alakul a Visa és a Mastercard európai ellenfele
- Autós kamerák
- iPhone topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Kingston KC3000 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- LG 65QNED86T / 65" - 164 cm QNED / 4K UHD / 120Hz & 3ms / HDR 10 Pro / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- 24" Eizo FlexScan EV2146W, 1920X1200 szép, hibátlan nélkül
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi 10 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest