Új hozzászólás Aktív témák
-
tiv83us
veterán
válasz
John Fowler #248 üzenetére
''A Mac ma számomra egy Brand PC, saját oprendszerrel, aminek felhasználhatósága egy linux-szal vetekszik''
Nekem is volt anno vagy hat fajta linuxom, egyikkel sem boldogultam ilyen kenyelmesen, mint az OS X-el /szemelyes preferencia leheteseges/.
''a kettő pont ugyanarra a feladatokra jó, hanem hogy mindkettő csak pár feladat esetén érzi magát elemében.''
Miota Intel processzorokkal jonnek a Mac-ek mar egy jo ideje, igy nehany elvetemult Windows-t is hasznal a Mac-jen. Ezekutan mondj egy olyan alkalmazast, ami nem fut el Mac-en, egy bootcamp-el pl. /De az alkalmazasok legtobbje mar OS X-re is meg van irva, nem kell a bootcamp, meg a kulonfele virtualis b*szasok/.
vindózos píszí meg szoftvertámogatása miatt gyakorlatilag mindenre jó, persze a megkötött sokszor igen nagy kompromisszumokat -hajhullás, billentyűzet-verés, stb- nem elfelejtve.''
Sok mindenre jo meg, de erre tokeletes
''Egyébként meg a PC-architektúra -és mostmár azt kell hogy mondjam hogy a Mac is idetartozik csillivilli ház ide vagy oda- sajnos évtizedek óta több sebből vérző tákolmány.''
Ez szamomra ujdonsag. Rakass ossze egy Mac-et barmelyik Brand szamitogepes uzletben /ami nem fog osszejonni/. Amit az Apple osszerak az pedig nem tobb sebbol verzo takolmany, hanem egy massziv stabil rendszer, - vitathatalanul - mint mindenhova, ide is becsusznak kisebb-nagyobb hibak, de az arany joval alacsonyabb, mint egy atlag osszetakolt PC-nel. Ezek foleg azert kapnak nagyobb visszhangot, mert ezeknek a gepeknek az ara sokszor 2-3 szorosa, mint egy hasonlo kategoriaju PC-e. Ezen hibak pedig sajnos az utobbi 1-2 evben jelentek meg, a regi Mac-ek voltak csak igazan osszerakva.
Ettol fuggetlenul ket eve hasznalok Mac-et, azota ugyanaz az oprendszer, ugyanolyan sebesseggel, gond nelkul hasit. Ez nekem Windows-al ha mar 2-3 honapig osszejott, el kellett mennem megunnepelni a kocsmaba
ps: BTW a DOS tenyleg jo volt, igaz nem volt GUI, de nem fagyott, nem lassult es szinte kivulrol vagtam az osszes parancsot mar 10 evesen -
John Fowler
tag
Spam on
Személy szerint nekem 3 gépem van amit aktívan használok:
- egy régi vacak pc amin amíg szerverként funcionált linux volt, mostmár leginkább DOS-t nyomok rajta nosztalgikus célokra, +XP is de csak letöltésre (na ezt az XP-t én is 3 éve raktam fel kb)
- egy ''erős'' PC-m XP-vel ami alatt 90%-ban filmet nézek, brózolok és játszok (a gép maga stabil, de a rendszert félévente újra KELL húzni)
- és egy 10-12 éves 68k-s Amigám, amit valóban lehet SZERETNI, és ami elé akkor ülök ha valami igényesen átgondolt és barátságos rendszert akarok használni
Nos, az első két masina a TV-m, DVD-m, fotóalbumom, írógépem, konzolom, stb-m, de csak az utolsót tekintem a számítógépemnek... nem tudom értitek-e... -
John Fowler
tag
Csak hogy érdemben is hozzászóljak:
A Mac ma számomra egy Brand PC, saját oprendszerrel, aminek felhasználhatósága egy linux-szal vetekszik. Ezzel nem azt akarom mondani hogy a kettő pont ugyanarra a feladatokra jó, hanem hogy mindkettő csak pár feladat esetén érzi magát elemében. A vindózos píszí meg szoftvertámogatása miatt gyakorlatilag mindenre jó, persze a megkötött sokszor igen nagy kompromisszumokat -hajhullás, billentyűzet-verés, stb- nem elfelejtve.
A lényeg hogy mindent arra kell használni amire való, és minden gép alá normális vasat illik tenni oprendszertől függetlenül -itt hadd jegyezzem meg, hogy az árverseny nyomására a márkás gépekben általában khm, erősen költséghatékony, néha pedig mit ad isten szarul megválasztott hardver(elem) dolgozik.
Egyébként meg a PC-architektúra -és mostmár azt kell hogy mondjam hogy a Mac is idetartozik csillivilli ház ide vagy oda- sajnos évtizedek óta több sebből vérző tákolmány. -
John Fowler
tag
''Mikortol kaphatok azok a PC-k, amin olyan op-rendszer fut, amihez nem kell drivert vadaszni, nincs rajta virus, adware es a barataik? Ha mar vannak ilyenek, akkor szolj, dobom is ki a Mac-et /soha /.''
DOS
Bocs, de nem tudtam kihagyni es tulajdonkeppen ma mar igaz ra amit kovetelmenykent irsz
Es meg a hardverigenye is milyen kicsi ;) -
tiv83us
veterán
Lassan egy hete ebren van [link], azota megjart 6 repulo utat, rengeteg hordozast, rengetek uj eszkoz lett ideiglenesen ratelepitve es azota is ugyanazzal a sebesseggel es stabilitassal operal a gepezet. +Orom, +jo pont
ui: Tudom, ezeket lehet egy PC is megoldana, de nekem az eddigi elozo 4 lapotop PC-m nem birta, ugyhogy folyamatosan pozitivan csalodok -
törölt tag
válasz
dr faustus #244 üzenetére
jajj srácok mér hagytátok abba, kezdtem bitangjól szórakozni
-
rATdrAgOn
senior tag
Khmm... a mostani mekintocsok mar nem azok a mekintocsok, amik mekintocsok voltak akkor amikor meg a mekintocs mekintocs volt.
Nnna, szoval, ezzel azt akarom kifejezni, hogy a mostani Macek ugyanolyan pC-k mint barmi mas, EFI-vel, emiatt van egy kis para, de nem lekuzdhetetlen.
En anno eleg sokat molyoltam (mostanaban meg molyolok is) igazi mekintocsokkal.
Van koztuk 68k-s oscsotany, meg PowerPC-s cucc. Inteles macet nem szeretnek latni az asztalomon. ;) Az elso hibanal pC-nek minositenem es adnek neki a samuval.
Ugyhogy, inkabb Pegasost/Efikat hasznalok. Meg hasznalnek PPC-s Macet is, csak az most epp nincs (az idaig hasznalt ~fel eve leegett, kar erte, dual 1.7-es G4 volt). -
Pacák
senior tag
Hát így esett, hogy egy lelkesen megírt szösszenet ennyi indulatot gerjesztett. Elcsattant pár vaskos pofon a virtusos virtualitásban, aztán ki-ki ment is a dolgára.
Egyébként komolyan nem értem, hogy mi a baj a témával, mert a Mac is, PC is számítógép és az OSX, az XP is egy egész értelemes operációs rendszer lett mostanra. Érteni meg csak minimális szinten kell angolul, hogy mindkettőt kezelni tudja az ember. Lehet, hogy bennem van a hiba?
[Szerkesztve] -
tiv83us
veterán
Ejnye.
ui: Imadom, hogy irok egy blogot es az utolso ket oldala mar csak arrol szol, hogy ket ember nezeteltereseit olvassuk. VladimirR aztmondta, hogy tobbet nem ir ide, ugyhogy befe tema van, te pedig Mac tulaj vagy, inkabb irj az elmenyeidrol, minthogy folytatod a hepciaskodast. -
dr faustus
senior tag
válasz
VladimirR #238 üzenetére
te meg gondolkozz el rajta, hogy miert is nem vagy ertelmes hozzaszolast kipreselni magadbol
:? Bizonyára azért, mert egy hülye fanatikus **** vagyok, aki nyilvánvaló :? tévinformációkat terjeszt, meg kétszer! is azt írta le, hogy irigység
Te vissza szoktad magad olvasni olykor?Ez így elég mókás összképet ad rólad.
-
VladimirR
nagyúr
válasz
dr faustus #237 üzenetére
nem, nem szavak kiforgatasa
azok utan, hogy ertelmes hozzaszolasod nem volt a topic-ban, csak ez a (nevezzuk mostantol hazugsag helyett masnak) tevinformacio, illetve ketszetr elsutotted ezt az irigyseg szoveget, engedtessek meg nekem, hogy azon velemenyen legyek, egy hulye fanatikus gyoker vagy
ez nem provokacio, ez velemeny
ha provokalni akarnalak, nem venned eszre hogy az ott provokacio
most en kivonoulok jelen topic-bol, te meg gondolkozz el rajta, hogy miert is nem vagy ertelmes hozzaszolast kipreselni magadbol -
-
VladimirR
nagyúr
válasz
dr faustus #235 üzenetére
hol irtam en, hogy notorius hazudozo vagy?
maskent nem megy, csak a szavaim kiforgatasaval, provokalassal?
[Szerkesztve] -
dr faustus
senior tag
válasz
VladimirR #234 üzenetére
Értem, tehát azt sérelmezed, hogy azt írtam az OS X-ről, hogy nincsenek vírusok (gondolom, nem a BSD rendszerekről írt rész bántja a szemedet). Nem vagyok vírusszakértő, utoljára 2006 őszén foglalkoztam ezzel a témával, amikor az iMacet vásároltam, akkor olvastam ezt az írást:
[link]
Let’s start with the hot-button issue of Mac OS X viruses. Simply put, at the time of writing this article, there are no file-infecting viruses that can infect Mac OS X.
Azóta amiről olvastam, az csak egy ''proof of concept'' kód:
[link]
Elképzelhető, hogy azóta már kijött és valamilyen szinten elterjedt valamiféle OS X vírus, de én nem tudok róla. Hát erre alapoztam merész kijelentésemet az OS X vírusokkal kapcsolatosan, nyilvánvalóan ez akkora bűn, amit csak egy mániákus hazudozó mer elkövetni. :(
[Szerkesztve] -
VladimirR
nagyúr
válasz
dr faustus #233 üzenetére
Bovebben: [link]
-
dr faustus
senior tag
válasz
VladimirR #232 üzenetére
kerlek, akkor bizonyisd be, hogy nem valami hulye fanatikus *** vagy,
Ehh, no comment.
s mondd el, mi volt a problemad azzal, hogy hazugsagnak neveztem, amit irtal
Hát kérlek, ha esetleg kifejtetted volna, hogy mi az, amiben én hazudtam, akkor talán lett volna esély a párbeszédre. De amíg ilyen tapló módon beszélsz, addig nem látok rá esélyt.
Jaj, tudom, jöhet a rutin, az a tapló, aki mondja, te nem is.
[Szerkesztve] -
VladimirR
nagyúr
válasz
dr faustus #231 üzenetére
kerlek, akkor bizonyisd be, hogy nem valami hulye fanatikus *** vagy, s mondd el, mi volt a problemad azzal, hogy hazugsagnak neveztem, amit irtal
[Szerkesztve] -
VladimirR
nagyúr
nem mondtam sehol, hogy jobb
mas
es ha neked a mac jon be jobban, hasznald egeszseggel, ezzel semmi bajom
annak, hogy anyam gepet peldanak hoztam az volt az oka, hogy kis odafigyelessel az is tisztan tarthato
es ami nagyon fontos: nem mondtam, hogy hulye vagy (edesapadrol pedig azt hiszem eppen te irtad, hogy a ketton kozti nezetelteres ne okozzon kettonk kozti nezetelterest is)
azt irtam, hogy nem biztos, hogy en szamitogephez ertonek tartom, aki tobb ev hasznalat utan nem tudja tisztan tartani a gepet
viszont amennyiben talaltal (s mint kiderul, talaltal) olyan eszkozt (mert a pc - ideertve a mac-et is - egy eszkoz), amit minden gond nelkul tudsz hasznalni, ez nem hinnem, hogy komoly problema
az igenyeidet kielegiti es kesz
egyszoval nem ertem a felhaborodasodat
az igazi problemam az, hogy egyesek (talan kicsit te is) hitvitat csinaltok a dologbol
[Szerkesztve] -
VladimirR
nagyúr
válasz
dr faustus #226 üzenetére
azt hittem naivan, hogy a hanyagolasba a provokacio is beletartozik
most akkor dontsd el, hogy mit akarsz
ha ennyire bassza a csorodet, amit irtam, reagalj
ha nem akarsz/tudsz, akkor nyeld le -
isapeti
aktív tag
Egy rövidet szólnék csak hozzá: sztem az Apple gépeknek nem az ár a legnagyobb hibája - alapvetően nem sokkal drágábbak a normálisan összerakott PC-knél. Van egy - szerintem legalábbis - sokkal-sokkal nagyobb gáz velük, és ezért is nem használok már itthon Macet egy ideje és ezért is fogok PC notit Macbook Pro helyett venni, amikor beérik a dolog.
És ez a nagy gond a garancia.
Minden egyes Macre kapsz kemény 1 év garanciát, ami félmilla feletti árfekvésben minimum nevetséges, emellett a szervízháttérről sem sok jót hallani. Én spec., mivel melózok a masinán, nem engedhetem meg magamnak, hogy hetekig nélkülöznöm kelljen a gépemet, és azt sem, hogy 1 év után bármikor felmerülhessen, hogy hoppá, újat kell venni oder százezreket rákölteni akár. Ellenben pl. Dellnél 3 év gar + next business day garancia - ez azért nem apróság.
Szóval számomra ez bőven elegendő, hogy annak ellenére, hogy szeretem a Maceket, az OSX-et és a natívan futó Adobe CS3 is megjelenik hamarosan, PC-n maradok.
Ja, az sajnos, hogy ''a Macek úgysem romlanak el 1 év után'', sajna már rég nem aktuális, elég sok gyászos esetről, minőségi problémáról hallani újabban, szal ebben sem bízhatok... -
tiv83us
veterán
válasz
VladimirR #218 üzenetére
''az meg (elnezest tiv), hogy ha valaki tizenx ev pc hasznalat utan nem kepes tisztan tartani a rendszeret, szerintem oly' nagyon nem tartozik a szamitogephez erto kategoriaba
''
ha mar kozlod hogy hulye vagyok a szamitogepekhez, akor miert kersz elotte elnezest?
fateromat is a szomaliai alultaplalt ovodasok szellemi kepessegei szerint konyvelted el, hat mitol lenne mas a fia?
de most akkor lassan mondom: sok ev utan, talan 7 vadi uj pc utan/ a fejleszteseket nem szamitva/ vettem egy ''uzsonnasdobozt'', meg parhuzamosan a PC-m-mel
es nagyon megtetszett, aztan vettem egy komolyabbat, es ugy gondolom ez jon be nekem, a Mac, dizajnnal, vasarlopolitikaval, mindennel egyutt
arra nem gondoltam, hogy anyad gepen nincs Norton antivirus vagy ilyesmi, az nem befolyasolt a vasarlaskor
az irigyseg nem biztos, hogy jo kifejezes volt barkitol, bar nehez meggyozni egy suzukist arrol hogy jobb egy corvette, ha nem veheti meg...
szerintem itt nincs akkora arkulonbseg, amennyivel jobb NEKEM a Mac, csak errol irtam
ha szerinted a windowsos PC a jobb akkor irdd meg, es megvitatjuk, mondjuk a
''nagynenem Windows hasznal megsem fagy le soha'' munkacimmel
alcim: a negynenem sosem volt irigy, mindig megosztotta az uzsonnajat es a file-it -
Pacák
senior tag
válasz
dr faustus #223 üzenetére
Még nem áll neked kézre. Ennyi.
Így jobb?
Még nem jutottál el oda hosszú évek windows -os időszaka után, hogy a mac -en is elsőre oda nyúlsz, ahová kell. Ha megszokod a mac -et is, akkor azt is belaktad. A belakásba nem csak az tartozik bele, hogy a képedre formálod az asztalt, a programokban a billentyűzet gyorsbillentyűit. Az is beletartozik, hogy tudod, hogy mindezt hol - és hogyan - állíthatod be... -
dr faustus
senior tag
Nem laktad még be azt a gépet. Ennyi.
Úgy érted, a kényelmes kezelés addig tart, amíg nem akarom bonyolultabb dolgokra használni? Ezt a gépet nem is akarom használni munkaeszközként, egyszerű internet/médiagép számomra. Egyszer meg lett véve, be lett állítva, azóta anyám használja, hasonló dolgokra, mint amikre én is. -
Pacák
senior tag
válasz
dr faustus #219 üzenetére
Nem laktad még be azt a gépet. Ennyi.
Mondjuk nekem nem okozott lelki törést az életemben, mert sokféle munkaeszköz volt már a kezem alatt és tudtam mindig, hogy mit akarok az adott géptől. Beállítottam és hajtottam, mint a lovat. Gyí!
A DOS+WIN 3.1-95-98-NT4-2000-XP sorozatot nálam megtörte időnként egy-egy linux valamelyik látványos ablakkezelővel, vagy a beos, az OS/2, egy-két egzotikus UNIX és persze a Mac OS 9.2 meg az OSX. Szóval innen a ''Mindent használok, amit adnak a kezem alá.'' szemléletmódom.
A Solaris -t kihagytam.Igaz, hogy csak egy bemutatón kaphattam meg az egeret, de ''megvót'' az is.
-
VladimirR
nagyúr
válasz
dr faustus #220 üzenetére
enis igy gondoltam
-
dr faustus
senior tag
Én használok rendszeresen Macet is, de nem grafikus munkára, hanem általános eszközként (anyám iMac gépét, levelezés, internet, zenehallgatás, filmnézés). Az alapvető dolog, ami szembetűnik a használatakor, az nem az a fajta dolog, amit te írsz. Nem tudok igazán jó magyar kifejezést rá: ''Out of the box'' érzés.
[link]
Én tisztában vagyok azzal, hogy ez soktényezős dolog, és ennek a tulajdonságnak az értékét is lehet vitatni, de szerintem mindenkinek voltak olyan pillanatai a számítógéppel, hogy használni akarta volna csak, és valami ok miatt nem tudta használni, mert ehelyett a beállítással vagy a ''fine-tuninggal'' kellett törődnie. Nyilván vannak Macen is dolgok, amik nem mennek maguktól, telepítést, beállítást, netán drága szoftvert igényelnek, de hétköznapi használat során sokkal kevesebb ilyen eset fordul elő, mint PC-vel.
[Szerkesztve] -
VladimirR
nagyúr
válasz
dr faustus #215 üzenetére
3 postod volt eddig ebben a topic-ban, abbol egy hazugsag, kettoben pedig ezzel az irigyseggel doballozol - ezek utan nem hinnem, hogy a tahometereddel kellene elohozakodnod
az meg (elnezest tiv), hogy ha valaki tizenx ev pc hasznalat utan nem kepes tisztan tartani a rendszeret, szerintem oly' nagyon nem tartozik a szamitogephez erto kategoriaba
anyam gepen nincs virusirto, nincs antyspyware, windoze xpsp2 tuzfalat hasznal es semmi nem maszik be a gepere, ami nem odavalo
most lehet irni, hogy mert biztos nem latogat olyan oldalakat
mint olvashattuk, tiv sem
akkor megis hogy?
elolvassa, amit a gep kiir neki
az, hogy a mac meresi hibaval felero felhasznaloi kozossege szamara nem keszitenek annyi ferget, nem jelenti, hogy a rendszer jobb - azt jelenti, hogy a kutyat sem erdekli*
es bar teny, hogy a forumtars reakcioja nem a leghelyenvalobbak (mondjuk, ha olvasnal is, latnad belatta, a design-t tenyleg nem a legjobb otlet volt felhozni), de lasd be, messze nincs olyan szanalmas, mint ez az irigyseg duma
*: bele ne koss -
Pacák
senior tag
A dolog amolyan Intel vs AMD szinten mozog.
A mac ugye kőkeményen munkaeszköz, - akárhonnan nézem a grafikai munka a zeneszerzés, filmvágás bármennyire is szórakoztatónak tűnik: munka - a PC meg amolyan svájcibicska - mindenre jó egy kicsit. Itt van a nézeteltérés gyökere.
Sokan nem értik meg, hogy a szoftverekkel 1M HUF körül beszerezhető MacPro nem játékszer. Drága luxuscikknek nézik addig, amíg meg nem próbálnak egy PC -n dolgozni grafikai programokkal - nem egy-két, hanem 4-5 progival párhuzamosan. (Saját anyag, hozott anyag vegyesen.)
Egy PC -n felpakolják sorban a szoftvereket, az utolsó grafikai program magához rendeli az összes eps -t. Eps -t viszont lehet menteni Illustrator, Photoshop, Freehand vagy akár Coreldraw/Corel Photopaint alól - nem is beszélve a többi grafikai progiról: QuarkXPress, Indesign... Tehát van egy eps, amit meg akarsz nyitni PC -n. Mi nyitja meg? Hát az utolsónak felrakott progi. Persze nem egészen úgy nyílik meg, ahogy elképzelted. Nyekk. Dolgozni kéne vele... de nem sikerül, vagy nem egészen úgy, megy a próbálkozás...
A Mac -en dokumentálja a filerendszer, hogy melyik program volt a tettes és abban is nyílik meg az állomány duplakattra. Nincs idő szarakodni, próbálkozni. Itt dolgozni kell és így gyorsan is megy, ha nem kell keresgélni.
Ez egyetlen példa, de húsbavágó.
[Szerkesztve] -
doc
nagyúr
tudom hogy nem vagyok moderátor, de hadd ugassak már bele...
komolyan nem értem hogy mi itt a probléma. tiv írt egy cikket/ismertetőt/akármit a Mac-ről, elmondva az előnyeit. ennyi.
rengeteg cikk van itt a ph-n (nem feltétlenül logout-os) ahol olyan cuccokról írnak, amik vagy erős luxuscikkek, vagy más okból kifolyólag nem lesz a következő X évben a látogatók 99%-ának. ezekbe mégsem köt bele senki. -
dr faustus
senior tag
válasz
VladimirR #214 üzenetére
ussz mar tovabb ezzel az irigyseg dumaval, kezd az osszes mindenem tele lenni vele
Bocs, de a tahóméterem itt kiakadt.
ez az ultimate valasz arra, hogy ''nem is jobb annyival az a mac''?
Nem, ez arra a reakcióra válasz, hogy ''rohadtul felhúz az, hogy az amerikai ide merészel írni a macről, amikor bezzeg nálunk nem olyan jó a support, a rohadt életbe''. Ez egy blog, igaz, ''közösségi blog'', akármit is jelentsen, de nehogy már ez érv legyen, hogy valaki más nem tudja vagy nem akarja megfizetni ezt a plusszt. Amit meg a designnal kapcsolatban írt, az sem volt épp kimunkált gondolat. ''moddolj bazzeg''
Nem annyival jobb? Pont az van ide írva, hogy egy számítógépekhez értő ember is jobbnak találja az egészet.
[Szerkesztve] -
VladimirR
nagyúr
válasz
dr faustus #213 üzenetére
ussz mar tovabb ezzel az irigyseg dumaval, kezd az osszes mindenem tele lenni vele
ez az ultimate valasz arra, hogy ''nem is jobb annyival az a mac''? -
dr faustus
senior tag
-
tiv83us
veterán
válasz
fene_vad #210 üzenetére
Kedves kvazi-tag, mie a baszert kell ilyeneket irnod? Leirtam egy elmenyemet a valtasrol, leirtam, hogy szerintem a ketszer /haromszor?/ annyi penz megeri az arat, mert tized annyi szopastol mentesit, erre te megjelensz.
Te vagy az aki a flamet csinalod es igenis vannak Magyarorszagon is, akik tudnak finanszirozni egy /-ket, harom/ Mac-et.
Mondom, hasznalj PC-t, legyel boldog, have a nice life.
Cerebellum: Meg el se kezdtuk -
törölt tag
Befejeztétek?
-
fene_vad
senior tag
kedves MODERÁTOR... en nem sertegettelek... csak leirtam, h van ''nemi'' arnyoldala is a dolognak, foleg kishazankban.
es igen, persze, pakolj csak bele 4 kartyat, mennyibe lenne akkor a vas? 700k? 800? 1 milla?
aztan ha elromlik, majd kuldod az usa-ba, mer ott jo a support? nekem ennyit nem er meg, h ne kelljen felevente felraknom par drivert meg virusirtot...
hopp, most nezem az adatlapod, usa telszam... kiraly, ocso a vas, hasit az os/x, jo a szupport, akkor postolom is a ph!-ra, de óh, nehogy flame legyen belole! -
tiv83us
veterán
válasz
fene_vad #208 üzenetére
Eloszor is.
Hmm..PC-t emlitettel, nem asztali vagy portable gepet.
'' * 2.33GHz Intel Core 2 Duo
* 1440 x 900 pixels
* 2GB memory
* 120GB hard drive1
* 6x double-layer SuperDrive
* ATI Mobility Radeon X1600 graphics with 256MB SDRAM
Ez az izmosabb laptop...ho-ho-ho
Ez meg egy izmos Mac Desktop:
''Like options? You have three powerful graphics cards from which to choose, including the NVIDIA GeForce 7300 GT (256MB), ATI Radeon X1900 XT (512MB), and NVIDIA Quadro FX 4500 (512MB). And you can fill your Mac Pro with as many as four GeForce 7300 GT graphics cards.''
iMac-et meg aztan tenyleg nem jatekra talaltak ki, de komolyan en is ha kuthaszok, talalok neked egy elore osszerakott szart, amin lehetetlen jatszani.
Amugy meg olvass utana reszletesebben, ha mar veszed a faradtsagot es utana olvasol, nem csak iMac /amit altalaban grafikusok hasznalnak/ letezik.
''ho-ho-ho... vagy vegyel meg 1 xbox360-at is, kozben meg szidd a globalis pc-ipart meg picipuhat, h milyen penzehesek''
Komolyan meg mindig ittas lehetek, hogy reagalok a baromsagaidra.
Vedd elo azt a kis valamit a labad kozul es jatszal, meg VGA sem kell hozza, sajnalom hogy igy sikerult.
A homarodat meg leszarom, USA-ban tokeletes a supportja. Elmenybeszamolot irtam, nem marketing cikket, vegyel PC-t es elvezz. Mindkettonknek jobb lesz. -
fene_vad
senior tag
''Teny. Aztan nezd meg azt a laptopot egy fel ev mulva.''
asztali geprol beszeltem, olvass, mielott valaszolsz :/ (notebookot nehez is lenne osszevalogatni kiskerekbol).
Pontosan ezt emeltem ki az elejen, notebook eseteben siman alternativa 1 Mac, le is irtam miert valasztanek en is olyat, ha munkamban szuksegem lenne ra. Ez volt az elso bekezdes, nezd csak meg. A masodik bekezdestol 1 budos szot nem irok notebookrol, asztali pc-rol van szo.
Rapillantottam a apple.hu-ra. ''Legkomolyabb'' iMac: 7300GT, 128 MB ram... 542K HUF... jatsszal vele... ho-ho-ho... vagy vegyel meg 1 xbox360-at is, kozben meg szidd a globalis pc-ipart meg picipuhat, h milyen penzehesek
design-t telleg hagyjuk, banom h felhozam, izles kerdese...
nezz korul a homaron, milyen is a hires apple support kishazankban... ime itt 1 link:
http://index.hu/homar/index.php?title=csak_a_hulye_vesz_itthon_macintosht&more=1&c=1&tb=1&pb=1
#181-ben rii szepen leirt mindent. -
tiv83us
veterán
válasz
fene_vad #205 üzenetére
''monnyuk, teszem hozza, Macbook ellen nincs kifogasom, tekintve, h notebook csak ''brand'' letezik pc piacon is, ergo igyis-ugyis draga lesz. ''
Hogy mondja a mikulas? Ja igen. Ho-ho-ho.
''
Nade otthonra? filmnezesre? game-re? netezesre? letoltesre? egy barmely kiskerben megveheto alkatreszekbol jol osszevalogatott, letesztelt pc nemhogy yooooooooval olcsobb, de ''okosabb'' alternativat jelent.''
Teny. Aztan nezd meg azt a laptopot egy fel ev mulva.
''
aki brand pc-t vesz, az tobb mint valoszinu, h jatekra veszi.... es 1 jatekra tokeletes pc szvsz minden alkalmazasban agyonver 1 Mac-et, ugy, h olcsobb, es mivel brand, jo esetben a support is megfelelo. De gondolom te nem azert hasznalsz Mac-et, mert jaccol egesz nap
''es 1 jatekra tokeletes pc szvsz minden alkalmazasban agyonver 1 Mac-et''
Na itt dontottem el, hogy nem veszlek a tovabbiakban komolyan, szart se tudsz a Mac-ekrol, bar azert meg a hsz-em folytatom, a tovabbiakban max akkor fogok valaszoln, ha nagyon reszeg leszek...
Ha jatszom, akkor Xbox360, nem fogom agyonutni a gepemet. Amugy meg kurvara teves az infodAkar meg MacBook-on /ami az alapmodell/ is kenyelmesen ellehet WoW-ozni pl.
De ha hardcore akarsz es laptopon, ott a MacBook Pro /barmely PC laptoppal felveszi a versenyt...jo valoszinuleg nem a 15 kilos Alienware vasakkal..../
''Design? Lol? moddolj, ha olyat akarsz ami szep, ne az elorecsomagoltat vedd meg, az nem design, hanem egy peldany a 1000000 tokegyforma Mac gepbol.''
Na ez a Lol. Moddolja Te, en elvarom hogy mikor kibontom a gepet, akkor legyen egy megfelelo, izleses kinezete. Nincs idom mindenfele kupac szart szepre moddolgatni.
''
''ui: Ez nem egy anti-Microsoft cikknek készült. Elismerem a Microsoft munkáját, csak kicsit túl sok a pénzbeli érdekeltsegük és ezzel a sokakat megszopatnak.''
''Drága. Mondhatnám kifejezetten drága.'' (marmint a Mac)''
Jah, az Apple elkeri a penzt a gepekert, de utana nem fogsz szopni, hogy ez meg az, meg ilyen meg olyan driver kene meg hozza, hogy megtudjam nezni a Pamela Andeson yachtos videot...
Ne vegyel mac-et. Senki nem eroltette Rad. -
dr faustus
senior tag
válasz
fene_vad #203 üzenetére
no offense, csak kisse bosszanto, ha egy olyan termeket dicsoitesz, amit valszeg csak az itt forumozok 10%-a engedhet meg maganak, h csak ugy, az ilyen dicsoitesekre alapozva brahibol megvegye. A tobbieknek marad az, h kiprobalnak mas virusirtot meg tuzfalat, es az majd mukodik yool eccer.
Így van, sokan csak az irigység miatt írnak ide. -
fene_vad
senior tag
monnyuk, teszem hozza, Macbook ellen nincs kifogasom, tekintve, h notebook csak ''brand'' letezik pc piacon is, ergo igyis-ugyis draga lesz. Es munkara gondolom elony , h nem vindoccal kell szenvedned. Es nyilvanvalo, h milyen elonyei vannak annak, h a munkaeszkozodon levo adatokat biztonsagban tudhatod, nem csak 99.999999%-ban (jo pc szint), de 100%-ban (Mac).
Nade otthonra? filmnezesre? game-re? netezesre? letoltesre? egy barmely kiskerben megveheto alkatreszekbol jol osszevalogatott, letesztelt pc nemhogy yooooooooval olcsobb, de ''okosabb'' alternativat jelent. Es ha beszarik a videokartya, elokaparom a 2-3 eve a fiokban porosodo, ma mar eladhatatlan regi kartyamat, es a szervizbe csak a hibas ujat viszem. Vagy fejlesztek, ha mar ugy erzem, h nem eleg gyors, aprankent.
aki brand pc-t vesz, az tobb mint valoszinu, h jatekra veszi.... es 1 jatekra tokeletes pc szvsz minden alkalmazasban agyonver 1 Mac-et, ugy, h olcsobb, es mivel brand, jo esetben a support is megfelelo. De gondolom te nem azert hasznalsz Mac-et, mert jaccol egesz nap.
Design? Lol? moddolj, ha olyat akarsz ami szep, ne az elorecsomagoltat vedd meg, az nem design, hanem egy peldany a 1000000 tokegyforma Mac gepbol.
Hoppala. Most nezem csak. Szep ez a ket mondat, igy egyutt:
''ui: Ez nem egy anti-Microsoft cikknek készült. Elismerem a Microsoft munkáját, csak kicsit túl sok a pénzbeli érdekeltsegük és ezzel a sokakat megszopatnak.''
''Drága. Mondhatnám kifejezetten drága.'' (marmint a Mac) -
tiv83us
veterán
válasz
fene_vad #203 üzenetére
Nem.
A pop-up blockerekkel szopas arra volt utalva, hogy nem kell pop-up blocker Mac-re. Nem kell tuzfal. Nem kell virusirto. Nem kell updatelgetni mindezeket.
''no offense, csak kisse bosszanto, ha egy olyan termeket dicsoitesz, amit valszeg csak az itt forumozok 10%-a engedhet meg maganak''
Dicsoitem mer jo. A Lexus is jo. A Rolls Royce is jo. mind a ketto kurva draga, de kurva jo. Es kevesen engedhetik meg maguknak. En irtam egy blogot arrol, hog milyen fasza a Mac es mik az elonyei.
ps: Nem is sokkal dragabb mint egy PC /foleg nem egy ''brand'' PC/... -
fene_vad
senior tag
11 ev pc hasznalat utan aze illene osszehajitani 1 olyan pc-t, amivel nem szopsz a tuzfalakkal meg popupblockerrel, meg virusokkal
telleg. Mit lehet szopni 1 popupblockerrel? nem blokkol?
no offense, csak kisse bosszanto, ha egy olyan termeket dicsoitesz, amit valszeg csak az itt forumozok 10%-a engedhet meg maganak, h csak ugy, az ilyen dicsoitesekre alapozva brahibol megvegye. A tobbieknek marad az, h kiprobalnak mas virusirtot meg tuzfalat, es az majd mukodik yool eccer. -
tiv83us
veterán
válasz
ssolitude #201 üzenetére
Ebben biztos vagyok, nekem megsem sikerult normalisan hasznalnom. Atlag juzer vagyok, csupan 14 eve hasznalok szamitogepeket /abbolt 11 ev PC/ es rengeteget szoptam a tuzfalakkal, a pop-up blockerekkel, az antivirussal...stb
Pedig eskuszom nem latogattam a www.nagyfaszomnagyanunamdugdbe.hu-t de megis allandoan tele volt szemettel a PC-m, es mikor legalabba ket heten egyszer lefuttatam egy ad-aware-t mindig talalt valami szart.
Miota Mac-em van, nyugodtabb az eletem, nem kell foglalkozni a reszletekkel. It works
Ez nem egy PC ellenes hozzaszolas volt, hanem egy /par/ erv.
Orulok hogy Neked mukodik, legyen is igy mindig. -
ssolitude
őstag
''Nekem megéri a kétszer annyi pénzt az, hogy nem kell antivírus programokkal pöcsölnom, nem kell túzfallal rinyálnom es pop-up blockert álligatnom.''
Több éve használok Windowst, és nem kell pöcsölnöm, rinyálnom se, meg állítgatnom se. Nem feltétlenül oprendszer-függő, hogy mi hogy működik.A Win-t is lehet rugalmasan és jól használni.
Ez nem egy Mac-ellenes hozzászólás volt. -
dabadab
titán
''egy gyors, (alaposan) kibővített utasítászkészletű 386-os''
Ugyan ez itt mar erosen off, de miert baj ez? Igazabol ez a mostanaban elkepzelheto legjobb felallas: a CISC utasitaskeszlet miatt a kod joval kevesebb helyet foglal, mint a RISC-eknel, igy a memoriahozzaferes nem akadalyozza annyira a CPU-t, a mag meg ugyis RISC, ami jelentosen leegyszerusiti a pipeline-okat meg az out-of-order executiont, a ket utasitaskeszlet kozti forditas meg nem igenyel tul sok eroforrast. -
bambano
titán
válasz
Rickenstein #194 üzenetére
Ha olvastad az eredeti hsz-t, rendes pc-ről volt szó. Ahhoz nem kell napokig drivert vadászni.
-
tiv83us
veterán
válasz
Rickenstein #194 üzenetére
Guess What? A BMW es a ''Merdzso'' nalatok sokkal olcsobb es atlagban kb ugyanannyian jarnak a fentiekkel, mint USA-ban.
Egyebken itt kozkedvelt auto lett a Volvo, tenyleg nagyon jo kocsikat csinalnak, europai minoseg, luxus...stb es olcso.
Szal' aki nagyon akar szamitogepet venni Magyarorszagon es nagyon akar egy Mac-et, az meg is veheti. Nem sokkal dragabbak mar mint a PC-k. Foleg ha egy brand PC-t nezunk. -
Rickenstein
senior tag
Ja linux. Csak használom mi? Az, hogy órákat (ha nem napokat) küszködök néha egy driver-rel, biztos szuper. Annak aki élvezi. De mi van azokkal, akik nem buherálni, hanem csak használni szeretnék a gépüket.
Ebben a Mac-kes témában egy boszantó dolog van: Az amerikaiak miért tudnak megvenni pl. egy iMac-et már 187eFt-tól (apple.com), míg nállunk az apple.hu-n a minimál ár 272eFt. Mi gazdagabbak vagyunk mint az amerikaiak? Na ezért nem vesz nállunk senki Machintosh-t. -
lajo
senior tag
-
rii
nagyúr
Én nem akarom védeni a PC-t, de ha a sokat emlegetett csökkentett jogú userként használta volna, akkor oda sem bírt volva bemenni valszeg az amit bekapott.
mert a gond nem ott van, hogy bemegy a memóriába, mert kikapcsoláskor szevasz van neki.
Hanem ha be bírja magát írni bizonyos helyekre, és a rendszerrel együtt az is elindul.
Na erre nincs joga csökkentett jogú, átlag user-ként
Amúgy nem szeretem a PCket. Úgy szar, ahogy vannak.
Szeritem ott lett az egész elcseszve, hogy a 80286-80386, 16bit-32bit váltásnál megőrizték a lefelé valü kompatibilitást. És ezért a mai PC-k (és már a MAC-ek is, ismerjük be) nem mások, mint egy gyors, (alaposan) kibővített utasítászkészletű 386-os.
Részemről ezért áll a R.I.P. PPC.
Amúgy OSX-en nem úgy van, hogy van egy szint ahoöl dolgozol, működsz, de ebből a szintből, ami egy user-szint, lejjebb kell, alacsonyabb szintre lépned, ha jobban rendszerközeli dolgokat akarsz csinálni?
[Szerkesztve] -
tiv83us
veterán
Nem ertem melyik reszet kene ''magamra szivni''
Unix rendszeru igen. Es?Kisse dragabb /foleg Europaban...es?/.
Mint ahogy az irasban is ''elhangzott'', nekem megeri. A vilag legjobban osszerakott PC-eert sem adnam oda akar a /jelenleg kedvesemnel tartozkodo/ mac-emet.
Szarok en ra milyen alapu, megy, virusmentes, stabil es gyors. Es meg porno oldalakat is latogathatok vele -
3psilon
aktív tag
Ez akár a Unix alapnak is betudható.
Az (és most csak a Linuxról tudok beszélni) nem szemetelődik. A home könyvtár kitisztítható. A többi program meg csak oda írhat, a többi feltelepített fájl meg törlődik a program eltávolításakor.
Windows meg? Mindig marad némi Registy, meg Uninstall Information, meg Application Settings, meg pár dll a System32-ben, és az elmaradhatatlan beállításfájlok.
Ezért folyamatosan RegCleaner, ISIIM, meg lemeztisztító nyavalyák.
Szerintem, ha bizonyos dolgok vannak csak, amiket csinálni szeretnél, jobb Linuxozni. Illetve Macezni. Persze az, hogy nem kell hozzá érteni, benne van az árában. Ugyanígy Windows is kapható előre-telepítve gépekre, driverrel stb.
Most már fagyogat is az XP, ideje visszatérni Linuxra... csak azt nem tudom, most tegyem föl az Ubuntut, vagy várjam ki az új 7-est? Mit tudtok, elég zökkenőmentes a frissítés?
u.i. ez most általánosba is ment ne szívj mindent magadra -
TomiFiu
tag
Én az utobbi időben Ubuntu Linux-ot is használok. Mindösszesen az vonz a Linux-ba, hogy a meglévő gépemre feltudom rakni, valamint hogy ingyenes. Mellesleg az Ubuntu azért elég igéretes és lelkesen fejlődő project. Érdemes kipróbálni!
Természetesen WinXP-t használok emellet és pl. használok Object Dock-ot meg Visual Task-ot mindössze azért mert kibőviti az XP-t és még kényelmesebbé teszi a használatát.
Ha olyat tapasztaltam, hogy belassúlt a gép akkor RegCleaner-el kipucoltam a regisztrit illetve az indítópúltból kivettem minden olyan dolgot (pl.: Quick Time Task) ami tök feleslegesen töltődik be rendszerinduléskor.
Amúgy meg Avast antivirt használok és XP tűzfalat.
Mindezek mellet a gépem 1.5éve megy ugyan azzal az XP-vel.
Mindez a következő konfigon:
Biostar M7VIT Grand alaplap
AMD AthlonXP 2500+
2x512MB DDR400
Ati Radeon 9600 128MB
80+120GB ATA133 HDD (Hitachi, Seagate)
Leadtek WinFast TV2000 XP expert tuner
...
Ezt a konfigot már több mint 3 éve használom. És DVD minőségben szoftveresen veszek fel műsorokat és vágom őket. A játékok is mind jól mennek (persze nem full beállításon)
Tervezem év vége felé egy kétmagos CPU-s; PCI experss VGA-s fejlesztés megjátszását amire úgy 100.000.- HuF-ot szánok és akkor az is jó leszz nekem vagy 3 évig.
A legutobbi komolyabb fejlesztésem a monitor cserém volt. 55.000.- HuF és egy Xerox 17'' TFT-LCD. Az is már több mint 1 éve.
És elégedett felhasználó vagyok!
Tehát a fentiek alapján láthatók az én igényeim.
Ami azt jelenti, hogy nem nagyon akarok 3-5 évente 4-500.000.- HuF-ot költeni, de szeretnék minden általam kitűzött feladatot megoldani. -
tiv83us
veterán
A fonokomnek a redneck faterja csusszant fel olyan oldalakra, ahova nem kellett volna. Na en ket napig a teszt kedveeig csusszantgatam fel a mac-el olyan oldalakra, ahonnan PC-vel kb egy oran belul beszopnek valamit. Sot, hogy mondjak jobbat.
Mig Europaban tartozkodtam, a Mac-em egy olyan havernal hagytam, akinek goze nincsen a gepekhez, meg tan PC-vel sem volt dolga. Mondanom sem kell, hogy a gepem ugyanazzal a sebesseggel es tisztasaggal kaptam vissza, mint ahogyan odaadtam. Jo, talaltam az iTunes-ban ''Szeged Radio'' meg hasonlo ''szemetet'', de ezen kivul semmi.
Na add kolcson a PC-d 4 honapra egy olyan haverodnak aki meg eleteben nem latott gepet es nezd meg mi lesz belole mikor visszakapod... -
rii
nagyúr
nekem ebből csak az jön le, hogy a MAChez nem kell hozzáértés, míg egy PChez igen. (A PC elterjedsége, támadhatósága miatt)
Legalábbis számomra nonszensz, amikor azt mondják egyesek, hogy ha vesznek egy számítógépet, akkor miért kell érteniük is hozzá, miért nem csak a használatával kell foglalkozniuk.
Ezért.
Ami a főnököddel is megesett. -
tiv83us
veterán
Egy igenyesebbe Alienware gep $4000-8000-ig mozog. Akkor az kiknek a gepe?
/A gazdag PC-seke./
Egyebkent a fonokom $5000-os Alienware-je most volt szervizben, beszopott valami kemeny vitrust /igen, azt atlag felhasznalok nincsenek ''felszerelve''/ es $200 dollar elleneben megmentettek az elveszett adatait. Vistaja van. -
Brumi
senior tag
Hát valahogy úgy. Bár szerintem, aki PC-ből egy izomgépet akar összehozni, annak is mélyen a zsebébe kell nyúlnia... Ott is vannak finomságok.
Szerintem a lényeg inkább az, hogy aki nagyon komoly minőségű számítógépre vágyik, legyen az PC vagy Mac, annak igen sokat kell rá áldozni. Felesleges PC-Mac vitáról beszélni, mert nem ez a lényeg. Azért egy Alienware gép sem 2 forint... és az PC. -
tiv83us
veterán
Steve Jobs neveben is koszonom a penzbeli tamogatasodat az Apple-nek, abban az esetben ha tenyleg ennyi eszed lenne, hogy kidoboj par tizmilliot az ablakon
Ha meg veletlenul nem nyersz a lotton, akkor koszonom hogy nem mondhatod magad Mac tulajnak es kifejezetten orulok, hogy felvilagosultam, miert is vettem Mac-et. A kurva proganda belemsulykolta. Ja meg a sznobizmus -
azbest
félisten
válasz
M@trixfan #167 üzenetére
Haha egyik fórumtárs az elején [link] éppen ilyen progikat sorolt hogy tudtával nincs Mac-re... meg is lepődtem, mert az intelre váltás bejelentésekor az előadáson pont a Mathematica volt a minta, milyen könnyű a fejlesztőknek a váltás...
A lényeg hogy a mac is jó rendszer, és ár/értékben is versenyképes a hasonló képességű más pc-kkel. Aki meg nem akar annyit költeni a rendszerére, az is összerakhat magának jó gépet, csak ahhoz utánna kell járni sokmindennek (de mire is való az internet)...
aki meg ''csak'' játszani akar, annak a legdrágább gép is csak rövidtávú kapcsolat
A számítógép kezelését, használatát is tanulni kell bizonyos mértékig.. aki hardvert is maga választja annak többet kell ismerkednie a gépek lelkivilágával. Nameg... gondolkodni, gondolkodni... nem véletlen volt az az üzenet a képernyőn -
chop
őstag
Nem tudom, hogy bennem van-e hiba, de en alapvetoen elegedett vagyok a Windowssal, nagyon ritkan fagy, nem maga az OS zabalja a ramot (mar ha neha-neha elofordul ilyesmi), spam, virus sose kinoz, es - szerintem - amilyen program van az egyik platformra, az van a masikra is. Es ha a PC feleannyiba kerul, akkor azt fogok venni. En ezt a MAC ajnarozast kicsit sznobizmusnak erzem. Bocs.
-
M@trixfan
addikt
Azért örülök, hogy valamennyien nem mi adjuk az Apple-nek a tanácsokat és nem visszük csődbe az Apple-t minél hamarabb. Első lépés lenne a csőd felé az OS X kiadása általánosan. Maradjon csak meg azon a pár konfiguráción hivatalosan a Mac OS X. Stabilitás szempontból lényeges, hogy kevés adott konfigot kell tesztelni.
Úgy tűnik itthon mindenki a nagyker ár feléből tud még alkudozni gépvételkor amikor az árról beszél. 2005-ben a G5-öm kb 50000 Ft-tal volt több mint amennyibe egy márkás IBM gép fájt volna, szoftvercsomaggal együtt pedig elment a kedvem a noname géptől is. Mert ugyebár valóban használható, elég profi programokat kap az ember a géppel. Egyedül játékban lett volna jelentősen jobb. Minden szempont kérdése főleg, nem mindegy, hogyan hasonlítunk. Egy árban vannak Asus laptopok a hasonló paraméterű MacBook Pro-val, pedig egymás mellett a két gép közti különbség ordít a MacbookPro javára. Észre kéne venni, hogy az Apple azoknak kedvez akik felsőkategóriás gépben gondolkoznak és a funkcionális design-ban. Ezt lehet utálni, nekem is +2 év spórolást jelentett gépvásárláskor.
Másfél év mindennapos használat után már valóban van összehasonlítási alapom. Én is csak áradozni tudok róla, főleg a felszín alatti informatikai megoldások tömkelege és a használhatóság fogott meg. Legfőbb szempont a zenélés, multimédia, stabilitás. Naponta nyüstölöm mindennel: játékkal, programokkal, telepítek, letörlök, szóval műben van rendesen. Sokkal értelmesebbek a shortcut-ok, nincs registry, UNIX szemlélet erősen befigyel. Kedvencem a terminal. Nem néz hülyének mindenféle wizard-dal, hanem célratörően intuíció alapján be lehet mindent állítani pro módon. Persze Spotlight keresés van a beállítások között is. Egyetemre van Matlab, Labview, Maple, stb... Az egész gép ''mérnököktől mérnököknek'' érzést áraszt annyira logikus minden. Mindennek tetejébe bedugom a gitárt és már mehet is a felvétel semipro minőséggel Garageband-be effektekkel együtt. Mondjuk zene = Mac, sok ipari program első sorban OS X-re jön és utána Windows-ra.
Higyjétek el, van miért lekesedniNap mint nap használok XP-t is, Linux azóta érdekel amióta megvan a Mac. Egyébként a legjobb ár/érték aránya az Apple gépek közül a laptopoknak és a Mac Pro-nak van. Tessék nyugottan összevetni noname körökben is!
Bocs a hosszú post miatt, de egy Mac kocka már csak ilyen marad
-
Brumi
senior tag
Azért ezt nem mondtam, hogy toprongyos suttyó lenne. Mint ahogy az sem toprongyos suttyó, aki nem Ferrarit, hanem Suzukit vagy bármi mást vesz. Végülis nem minden milliárdos jár Rolls Royce-szal, és attól még azok nem suttyók.
Ezeknek a gépeknek megvan a maga piaca, vásárlóköre. Lehet hogy valakinek meglenne rá a pénze, de azt mondja, hogy ő ezért nem ad ki ennyit. Vagy inkább a moduláris felépítést preferálja, tehát jobban szereti maga összerakni a gépét.
Nem minősítem sem azt aki Mac-et vesz és azt sem, aki PC-t. Más ember más igény. Ennyi.
Én az egész hozzászólásommal csak azt a tévhitet szerettem volna eloszlatni, hogy a Mac drága a PC-hez képest. Ha hasonló kategóriájú PC-vel hasonlítod össze, akkor látható, hogy nagyjából 1 kategória. -
bambano
titán
Azon agyalok, hogy az utolsó mondatodat hogyan kell helyesen negálni... Állít-e valamit az a mondat azokról, akik nem barebonét vesznek, vagy sem. Az-e a helyes negálása, hogy aki viszont nem barebone-t vesz, az egy toprongyos suttyó?
20 perc agyalás után se tudom, de arrafelé hajlok, hogy nem mond semmit... de nem tartom kizártnak, hogy aki nem matematikus szemmel nézi, az félreértheti.
[Szerkesztve] -
Brumi
senior tag
Ebben igazad van, de aki Mac-et vesz, annak a külcsín is fontos és csak egy barebone közelítheti meg a Mac-ek minimalista méretét és kinézetét.
Például ha én legközelebb gépet veszek, akkor mindenképpen fontos lesz az hogy kicsi legyen és ezért hajlandó vagyok felárat is fizetni. Ezért fogok valószínűleg egy Mac mellett dönteni, ha 5-600 k akkor is. Kiszámoltam, hogy hasonló méretű és tudású gépet PC-ből kb ebben az árban tudok kihozni. Pl a 24''-os monitor, ha nem gagyit veszel (legyen mondjuk Dell, vagy NEC), akkor az jelenleg is meghaladja a 200k-t. És egy barebone-t nem nehéz 300k-ig tornászni. Most nincs kedvem kikeresni, de nemrég még itt a PH-n is volt szó 1 milliós barebone csúcsgépről.
Ezt korábban is leírtam, hogy ez nem az elsőgépes gyerekek szórakozása. Ezt az veszi meg, aki egyébként más területen is baromira ad magára és kevésbé a pénz dominál. -
REDeath
őstag
nézd meg mire válaszoltam...
idézem a kérdést:
''Mikortol kaphatok azok a PC-k, amin olyan op-rendszer fut, amihez nem kell drivert vadaszni, nincs rajta virus, adware es a barataik? Ha mar vannak ilyenek, akkor szolj, dobom is ki a Mac-et /soha /.''
linuxon nem kell drivert vadászni, nincsenek rá vírusok, spywareek és adwareek.
egy szóval sem említttem, hogy PS meg 3dmax meg ilyenek mennek linuxon, és nem is az ultimate fegyverem a linux...
[link] itt elég egyértelmű szerintem amit írtam, de lehet csak nem olvastad el.
'' viszont profi munkákra windows marad szerintem még sokáig, és nem csak megszokásból, hanem mert egyszerűen a windowsnak a legnagyobb a támogatottsága.'' -
VladimirR
nagyúr
jah, ez most ugrott be => Bovebben: [link]
-
sazabi
aktív tag
plázában volt alkalmam kipróbálni macet meg minit..különbséget 20 perc alatt nem nagyon vettem észre sebességben(ami feeling)..mighty mouse volt melléjük rakva(halálosan idegesítő). ha nyerek a lottón veszek egy fullextrás macet, és széttöröm..aztán majd belinkelem ide a videót
sztem másra nem jók ezek(meg talán pénzkidobásra)..
ha bárki macra akarna váltani pcről, az előbb mindenképpen próbáljon ki egy macet..aztán gondolja meg magát.
itunes, quicktime stb..miért akarnál magadnak ekkora rosszat? mondom ezt ipod shuffle tulajdonosként(hálistennek már kezeli a winamp az új shufflet)..
a cikkbe beleírhatta volna a szerző hogy ''usa rezidens''..sztem ez meg is magyarázza a hozzáállását..hiszen ki van téve a mac propagandának..itthon ez minket hálistennek nem fenyeget. -
bambano
titán
válasz
VladimirR #145 üzenetére
És van, aki nem beszél magyarul rendesen, így neki a piac tizede töredék. Semmi gond ezzel, de ez a versenytárs durva alábecsülése.
Tiszteljük meg azt a rengeteg embert, akik ingyen beletoltak valamit a linuxba, azzal, hogy se nem becsüljük túl, se nem becsüljük alá eredményeiket. -
bambano
titán
A mac-ben mostanában ugyanaz a hulladék hw van, ami a pc-ben és amin a linux kiválóan elüzemel. Ugyanazokat a cuccokat megkaphatod márkás vagy noname pc-s alkatrészként is, összerakhatod magadnak.
Egyébként nyugodj meg, a bsdi nem fog csak úgy összeborulni, az rendes oprendszer. Még a windows se szokott szó nélkül összeborulni, az esetek jelentős részében megnyomhatod előtte az ok gombot -
rii
nagyúr
ha átadják a windows-os világnak az OS-X, mint alternatíva lewhetőségét, akkor mi vonzó lenne egy MAC-ben?
Eddig a MAxc amiben szebb jobb (szubjektíve persze)
PPC (lett intel)
biztonságos működés (ma már a PC-ket is lehet jól managelni)
OS-X (ezt nem akarják odadni)
designe (mert akkor már csak ez maradna) -
VladimirR
nagyúr
válasz
bLaCkDoGoNe #147 üzenetére
eszkozkezeloben nezet menu, rejtett eszkozok megjelenitese bekapcsolasa utan le tudod szwedni a fennmaradt drivereket
3rdparty programokkal pedig tetszoleges rendszert szet lehet verni (mellesleg nekem pl 3 oszlop volt a startmenum (klasszikus nezet kis ikonokkal 1280*960-as felbontasban), szoval volt ott is program boven) -
bLaCkDoGoNe
veterán
válasz
VladimirR #50 üzenetére
Nem feltétlenül, nekem például meló miatt ezermillió USB-s kütyüt kell feldugdosni a gépre (MP3 játékosok, kártyaolvasók, pendrive-ok, etc.), van olyan, ami összesen egyszer jár a gépen, de persze attól még telepíti a maga kis driverjét. Sokhoz szoftvereket is kell felrámolni (pl. logószerkesztők, firmware frissítő alkalmazások, stb.), másfél év alatt olyan szemetes lett tőle a Windows, hogy valami borzasztó.
Most már virtuális gép alól csinálom ezt, így legalább a normálisan működő rendszeremet nem szarozza össze. -
tiv83us
veterán
''manapsag meg pc processzorok vannak abban is... es nem is a legjobbak.''
Azert egy Intel Core 2 Duo-t nem is neveznek szarnak.
Egyebkent sosem a processzor volt az adu asz, hanem egy jol felepitett, jol osszerakott, szep /kinek az, kinek nem/, stabil oprendszerrel felszerelt gepeket dobtak a piacra.
Ezaltal jo dragak is, ezaltal nem is tul elterjedt. /Foleg pl kelet-EU-ban, ahol masfelszer annyiert adjak es negyed annyit keresnek az emberek.../ -
VladimirR
nagyúr
nem hinnem, hogy tul nagy meglepetesz erne
viszont nem kutymutyukrol van szo
sot, igazabol nem is szerverekrol, hanem pc-rol, de leginkabb mac-rol - persze ez mindig hitvitaba fullad, mintazt a mellekelt abra is mutatja
van, aki olyan dolgokkal isteniti a mac-et, amik minden mas rendszeren is termeszetesek a donto tobbsegnek, es mindig van, aki elougrik a linux elsopro felsobbrendusegevel (bar nehez eldonteni, melyik tabornak (mac vs linux) van fanatikusabb, alvakultabb rajongotabora), megfeledkezve a ~10%-os desktop reszesedesukrol (es tobbnyire nem a webszervereken, vagy eppen router-ekben betoltott poziciojukkal nyitnak)
el kellene fogadni, hogy van tobb lehetoseg is, valassza mindenki a neki tetszot, es ne akarjon teriteni, akarmennyire is hatast dob a rendszertol, amit hasznal
van egy stabil windoze rendszerem (pontosabban mindig is stabil windoze rendszereim voltak), hasznalok mellette debian-t is, mindkettot hasznalom munkara, szerverkent is, otthon windoze-t hasznalok, mert nekem jobban illeszkedik az elvarasaimhoz
megsem szurom magam tokon, ha valaki jogosan ugy veli, hogy az xy rendszer jobb, mint azmit en aktualisan hasznalok
hasznalja, egeszsegere
de ne akarjon teriteni, foleg ne hulysegekkel
koszonom -
kovasz
senior tag
az egeszben az a vicc, hogy par eve meg az volt a nagy aduasz a mac hivoknel hogy a mac az jobb hw-bol van. pl jobb a processzora. manapsag meg pc processzorok vannak abban is... es nem is a legjobbak.
-
tiv83us
veterán
Valszeg azert, mert a Tiger ''ossze van nove'' a Mac hardware-ekkel, igy mukodik tokeletesen, tudja mi van a gepben.
Ha egy Tigert feldodbnek egy olyan PC-re, amiben a hardware-ek 8 kulonbozo gyartotol szarmaznak, nem adnek az OS X-nek 5 percet, hogy az arcomba ne csapjon egy hibauzenetet, rosszabb esetben fagyjon, vagy szo nelkul rebootoljon. -
Obi-1
őstag
Nem értem, hogy miért nem adják ki a Tigert hardvertől függetlenül. Egy kis verseny igazán jót tenne az OS piacnak. A Tiger elég nagy név lenne, könnyen szerezhetne magának akkora részesedést, hogy elérje a kritikus tömeget. Főleg ha annyival jobb / szebb/ gyorsabb.
Bár rémlik valami olyasmi, hogy az MS komoly részvényese az Applenek. -
viharhozo
addikt
A Windows igenis meghal. Én telepítés után megfelelően kitisztítottam. Rendszeresen defrag, cleanup. És mégis, 2 hónap után spontán haldoklik. Fagy. Leáll. Sípol. ...
En a nagyobbik gepet masfel eve telepitettem, es nem fagy, nem lassu, koszoni szepen, jol megvan. Nem feltetlen erv, csak ugy mondom. -
törölt tag
válasz
foregister #132 üzenetére
Azért a VAIO-t nem nyomatják annyira, mint az Apple termékeket. Gondoljunk csak pl az i-POD-ra.
-
(Kolombusz)
veterán
Tudom, elismered a Vistát, de nekem startból mindent felismert, a net is egyből ment, nem kellett hozzá mindenféle driver.
A Mac-ből azért nem olyan sok konfig létezik, hogy esetleg valamit ne ismerjen fel, viszont pc-ből szinte nincs két egyforma.
Egyedül a hangkártyához kellett keresnem, de az is meglett a gyártó oldalán.
Na meg egy komoly VGA drivert, hogy menjenek a játékok.
Hétköznapi használatra jó lett volna a gyári ms vga driver, szépen felismerte, hogy x1900 series, aero, 1280*1024 ment gond nélkül. -
bambano
titán
-
foregister
tag
Lehet, hogy apuci anyuci jól keres, de abba bele sem mertél gondolni, hogy Ő maguk sikeresek és ez nem biztos, hogy helyfüggő...
Azért külföldön sem mindenki rohangál mac-cel. Nem egyszer voltam kint a nagy almában és nem láttam mindenkit mac-kel rohangálni a hóna alatt, sőt. Aztán lehet bennem volt a hiba és nem figyeltem meg. Szal annyi embernél nem láttam mint teszem azt a filmekben az embereknél, hogy mindenkinél mac van. Amúgy abba bele sem gondoltatok, hogy miér tilyne drága? Ahogy van marketingelve a filmekben, sorozatokban a mac és ez kemény dollármiliókba kerül neki és akkor kell a biztosítás a gépekre, mivel elromlanak - és persze, hogy nem ingyen cserélik ki hanem úgymond benne van az árban-, a support és még sorolhatnám.
Ehhez hasonló talán a VAIO, azt nyomatja is a sony és meg is kérik az árát, esetleg a DELL bár azok árban nincsenek annyira elszállva, de nem is nyomatják annyira mint a VAIO-t vagy az apple-t -
tiv83us
veterán
válasz
#43960832 #126 üzenetére
Senkit nem probaltam ''atkonvertalni'', hogy vegyen Mac-et, de mivel ez egy blog, voltam olyan bator es szot adtam annak, hogy lehetosegem adodott talalni /igazi kicsit dragan/ egy olyan konstrukciot, ami nekem kezreallobb, kenyelmesebb es szebb, mint eddig barmelyik MS vagy akarmilyen Linux termek.
Egyebkent ahogy olvasgatom a www.beszeljukmac.com foruman, egyes emberek olyan gekepkkel rohangalnak a honuk alatt, amit en valoszinu akkor tudnek megfizetni, ha egy evig felretennem minden kis centemet...
Bar biztos ok Magyarorszag mas reszen laknak, avagy apuci/anyuci nagyon sikeres business/wo/man. -
törölt tag
A cikknek szerintem egy kicsit nyálcsorgatásos szaga van. Persze, hogy az USA-ban sokkal elterjedtebbek a Mac-ek, ott ez egyáltalán nem különlegesség, mivel ott (általában) nem létminimumon él az emberek többsége --> van pénzük megvenni a Mac-et.
Itthon meg mindenki azon van, hogy ''vajon menni fog-e a vista a gépemen?'' ''havernak 256 mega rammal is elindult...'' Meg ilyenek. -
ByB
addikt
Szerintem nem üti egymást a te és az én hozzászólásom...
Én a felhasználási terültet arra értettem, hogyha valaki például vérbeli játékos, csak a Microsoft alternatíva, ha általános felhasználó, jöhet bármi és még sorolhatnám, a konkurálás alatt pedig azt értettem, hogy míg a Microsoft kiszolgálja a felhasználási területek (nem valós adat) 90%t addig a Mac max 30%-t. Remélem így már érthetőbb amit a #121-ben írtam.
-
rii
nagyúr
nem a felhasználási területekről van szó. Nem a felhasználók érdklődési köre hatrozza meg, hogy milyen OS-t használnak, hanem hogy az ő érdeklődésükbe eső program milyen OSen elérhető.
itt arról van szó, hogy a 22-s csapdájában vergődik minden elhanyagolt OS a programok területén
Egy OS akkor sikeres, akkor használják sokan, ha programok vannak rá
és akkor írnak rá programokat, ha sokan használják, sok usert meg lehet célozni az adott software-val.
programokat viszont nem fejlesztenek 2-3-5-10 %-os felhasználüi bázissal rendelkező Linux-ra, ezzel párhuzamosan a Windows 80-90%-os felhasználói bázisát kiszolgálják. -
-
tiv83us
veterán
Hohoho...Ket eve Mac-es vagyok es eddig egy kibaszott penny-t nem adtam ki driver-re.
Beismerem, hogy codec-ek, meg egyeb baromsagok kellenek a filmekhez, mint ahogy PC-n is.
Orulok hogy jol megy a Vistad, bar ha jol tevedek kb 3-4 hete dobtak piacra nem 7 honapja /biztos valami teszter vagy/
Hasznald egeszseggel es szivembol szolva orulok, hogy nincs gondod vele. -
Jancsi
aktív tag
Gondolom a munkádhoz kellenek ilyen programok, akkor pedig szenvedjen vele a cég a ahol dolgozzol, mind a rendszertelepítéssel mind a beszerzésükkel.
Én egy átlagos otthoni felhasználó igényeit kielégítő programokra gondoltam, vagy egy első pár éves egyetemistáét.
Hogy szerkesszen szöveget, chat-eljen, képet, levelezzen, programozzon, vágja meg a házivideókat, stb.. -
rii
nagyúr
Bárcsak igazad lenne.
Egyből pakolnám is fel.
Adobe PS, Adobe ID, Adobe Illu, Adobe Acrobat, Adobe Distiller
, 3dMax, Maya
programok közül ''csak'' a Maya van meg Linux alá. És már ez nagy szó, hogy a Maya-át portolták. A Gimp meg fényévre el van (sajnos) maradva a CS2-től, de még a CS-től, és a 7estől is. És még nem is sorotltam fel mindent, mire szükségem van. Macromedia dreamwaever, Flash.
(#112) Jancsi
Az alternatíva az egy dolog. Nekem konkrét programokra van szükségem. Én örülnék a legjobban, ha nekieshetnék, és fel kellene tennem a debiant. Az adobe programok nélkül köpni-nyelni nem tud a DTP-s világ már.
[Szerkesztve] -
Jancsi
aktív tag
Egy ideig én is így voltam vele és szivattam öcsémet rengeteget ezzel. Egyszer fogta magát és megkédezte mire van szükségem, írtam neki egy listát a lehető legbetegebb ötleteimmel hogy ilyen és ilyen program kellene, pár óra alatt mindet beszerezte 95% nyiltforrású és ingyenes, a maradék 5% csak ingyenes.
-
erdoke
titán
Miért, Mac-hez nem kell driver? Összevadássza neked 500 $-ért az Apple, én meg összaevadászom magamnak ingyen. Majdnem pontosan 7 hónapja fut ez a Vista a gépemen, és nem láttam vírust, nem láttam adware-t és popupot sem. Mindezt úgy, hogy egyiknek az irtója se fut a gépemen. Vajon zseni vagyok, vagy csak nem vagyok láma?
Még a végén ringyóze-fanatikusnak titulálnak, de azt azért ismerjük el, hogy lehet azt is használni normálisan, ha ésszel vásárol hardvert az ember, és nem csinál orbitális marhaságokat.
Emellett csak van valami oka annak, hogy odaát is vindózos laptopot vesz az emberek többsége, és nem Macbookot. Talán mert nem akarja méregdrága szoftverekkel megoldani azt, amit Win alatt ingyenes, gyakran open source alkalmazásokkal is meg tud? Persze aki csak netezik meg szövegszerkeszt, az ilyen gondokkal még nem szembesült. -
Jancsi
aktív tag
Megsúgom hogy néhány PC-re is fel lehet tenni az OSX-et, természetesen nem hivatalosan.
Amiröl te beszél az az operációs rendszer dolga már. Minden autóval fának lehet menni nem kell ahoz BMW, mint ahogy minden rendszer alá lehet vírust is írni, ha elég bamba a felhasználó és rendszergazda jogokkal futtaja az e-mailhoz csatolt állományokat.
Egy nagyobb PC gyártó gépéhez sem kell drivert vadászni, többnyire a gyári telepítő cd-be építik, esetleg mellékelik. A vírusok ellen sem olyan nehéz védekezni, nem rendszergazda jogokkal kell mindig dolgozni (ezt többnyire Windows alatt nem könnyű kivitelezni, Linux alatt lehet).
A Windows-t nem úgy találták ki hogy otthon fellököm és akkor majd milyen jó lesz nekem, szépen egy hozzáértő (többnyire rendszergazda) fetelepíti, beállítja a jogolsutságokat, majd a j(l)uzer az átala létrehozott felhasználókat használja, amikkel nem tud már semmit elrontani.
Jobb helyeken pl egy infóterembe is, több felhasználó van, rosszabb esetben tantárgyanként szétbontva, pl: infrmatika, programozás gyak, könyvtárhasználat, jobb esetben mindenki külön felhasználó a neki kellő jogokkal és programokkal, külső forrásbol származó állományt nem futtathat senki, a gépek nem közvetlenül kapcsolódnak a netre.
Öcsém nem szedett össze vírust, sem adware-t és minden eszköze működik a gépben, Fedora-t használ, ha jólemlékszem.
Hol keressem a kuka mélyén a Mac-et? -
REDeath
őstag
huh, beletelt egy kis időbe míg átolvastam összes hsz-t
szvsz attól függ az egész, hogy ki mire használja. átlagos felhasználásra biztos jó, mert egyben van minden, (mint egy konzol, beteszed a leemzt és játszol is, nem kell telepítgetni stb...) viszont profi munkákra windows marad szerintem még sokáig, és nem csak megszokásból, hanem mert egyszerűen a windowsnak a legnagyobb a támogatottsága.
Nekem meg amióta megvan a gépem, (lassan 2 év) csak egy reinstall volt, az is tök fölöslegesen mert mint kiderült más volt a gond... nem kell windows gurunak lenni ahhoz, hogy ép maradjon a rendszer, csak figyelmesnek kell lenni egy kicsit, és józan ésszel gondolkozni.
egy másik nagyon jó alternatíva meg a pc linuxal, az is stabil, az se fagy, kevés erőforrást zabál, és sokkal olcsóbb!!! (és azt se mondhatja már senki, hogy bonyolult a használata, mert annál egyszerűbb nem leeht, hogy az ember beírja a progi nevét amit akar, install, és pár perc múlva indíthatja a pogit)
a driverek meg a gyártókon múlnak, és elég sok cucc van forglomban aminek csak windózos drivere van... meg aztán ott vannak a játékok is. windows azért is marad elterjedtebb szvsz mert mindent lehet rajta. van aki csak netezget vele, van aki profi és aszerint használja, és vannak akik csak játszani akarnak a pc-n. és ez a fontos, hogy mindent lehet egy oprendszeren.
ráadásul rengetegen vannak akik szeretik buherálni a gépet, bővítgetni stb... macen nem fog menni nekik
szerintem akkor számíthat európában is nagyobb ismerettségre az apple oprendszere, ha nem csak macen fog menni, de ez meg ugye nem valószínű
mert hiába szép és jó, ha csak egy méregdrága géppel adják. -
erdoke
titán
Mivel ma már a Mac is egy szaros x86 PC, ésszel sokkal kevesebből hasonló minőségű alkatrészenként össze lehet rakni egyet, amin kis tököléssel akár OS/X-et is futtathatok. Már ha akarnék.
Ja, hogy lusta, láma amcsi vagyok, tele pénzzel? Akkor veszek inkább Macet...
PS: Ez nem egy anti-tiv83us hozzászólásnak készült. Elismerem az Apple munkáját, csak kicsit túl sok a pénzbeli érdekeltsegük és ezzel sokakat megszopatnak. -
rii
nagyúr
PC-re sincs spy, meg vírus veszély, csak ésszel kell használni.
korlátozott userként, és csak akkor adminként, ha telepíteni kell valamit. Sima win tűzfal, és semmi nem jön be, mivel nincs írási joga
persze rohadt nehéz így használni a PC-t :-/
én ezt az árat fizetem meg, mert ezt meg tudom -
rii
nagyúr
a noname PC legangyobb hátulütője, hogy Te magad választod ki az alaplapot, MEM-et, vid.car-t, nem pedig erre specializálódott emberkék csoportja teszteli őket agyonra, hogy jól megférnek-e egymás mellett
továbbá szerintem egy keményen használt noname PC-nek 2 év után szevasz van, elkezd hülyeségeket csinálni. Van egy határ, amikor a reinstall már nem oldja meg a dolgot.
Ha sokáig akarja valaki használni ugyanazt a vasat, akkor MAC, vagy BRAND PC _szerintem_ -
Ijk
nagyúr
Nekem kb 1 éve Asus notim van. Előtte mindenféle ''olcsóbb'' alkatrészekből összedobált pc-t használtam. Előfordultak vele kompatibilitási problémák, nyilván mert ahány alkatrész annyi gyártó. A notit egy helyen rakták össze, még eddig soha nem fagyott. Win xp sp2-t használok, és mondhatni mára már kiforrta magát. A vírusokról, meg spamekről annyi, hogy ha nem látogat az ember kétes tartalmú weboldalakat, akkor állítom hogy az sp2 tűzfala is megvéd.
Egyébként nyilván a mac-ek előnye hogy az egészet készen kapja az ember, és az oprendszert is ugyanaz a cég szállítja. Tehát nem lehetnek driver gondjai. Vistát mindenki szidja, mivel a 10.000 féle márkájú alkatrészhez nem jönnek ki a driverek. Nem is lehet így elvárni egy oprendszertől hogy megfelelően működjön.
Én igazság szerint ezt szoktam meg, de azért szívesen kipróbálnék egy mac-et is egyszer.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Formula-1 humoros
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Mit tehetsz jogilag, ha átvertek, megkárosítottak a Hardveraprón?
- Óra topik
- Formula-1
- Fizetős szoftverek ingyen vagy kedvezményesen
- Nintendo Switch 2
- Autós topik
- Xbox Series X|S
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- További aktív témák...
- ÚJ aktiválatalan Apple iPhone 16 Pro 128GB ! 1ÉV nemzetközi APPLE GARANCiA
- Új Gamer PC - Ryzen 7 5700X / RTX 5060 / A520M / 16GB vagy 32GB RAM / 240GB + 1TB M.2 SSD / 650W
- Samsung Galaxy Z Fold 4 256 GB, szürkészöld + S Pen tok
- TP-Link ER-7212PC Omada 3-in-1 Gigabit VPN Router
- TP-Link EAP Omada Wifi AP-k (225, 245, 615)
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 8700G Processzor!
- Honor Magic 7 Pro - Fekete - Új kipróbált készülék! Karcmentes gyárilag független! 512GB Memória!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- AKCIÓ! MSI B550 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA MSI 650W
- Lenovo Thinkpad T14 üzleti i5-10310u 10th gen. 8-32Gb RAM 256GB-1TB SSD gar.
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged