- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Amazfit T-Rex 3 - prehisztorikus idő
- Mobil flották
- One mobilszolgáltatások
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
tiv83us
veterán
Egy igenyesebbe Alienware gep $4000-8000-ig mozog. Akkor az kiknek a gepe?
/A gazdag PC-seke./
Egyebkent a fonokom $5000-os Alienware-je most volt szervizben, beszopott valami kemeny vitrust /igen, azt atlag felhasznalok nincsenek ''felszerelve''/ es $200 dollar elleneben megmentettek az elveszett adatait. Vistaja van. -
Brumi
senior tag
Hát valahogy úgy. Bár szerintem, aki PC-ből egy izomgépet akar összehozni, annak is mélyen a zsebébe kell nyúlnia... Ott is vannak finomságok.
Szerintem a lényeg inkább az, hogy aki nagyon komoly minőségű számítógépre vágyik, legyen az PC vagy Mac, annak igen sokat kell rá áldozni. Felesleges PC-Mac vitáról beszélni, mert nem ez a lényeg. Azért egy Alienware gép sem 2 forint... és az PC. -
Brumi
senior tag
Ebben igazad van, de aki Mac-et vesz, annak a külcsín is fontos és csak egy barebone közelítheti meg a Mac-ek minimalista méretét és kinézetét.
Például ha én legközelebb gépet veszek, akkor mindenképpen fontos lesz az hogy kicsi legyen és ezért hajlandó vagyok felárat is fizetni. Ezért fogok valószínűleg egy Mac mellett dönteni, ha 5-600 k akkor is. Kiszámoltam, hogy hasonló méretű és tudású gépet PC-ből kb ebben az árban tudok kihozni. Pl a 24''-os monitor, ha nem gagyit veszel (legyen mondjuk Dell, vagy NEC), akkor az jelenleg is meghaladja a 200k-t. És egy barebone-t nem nehéz 300k-ig tornászni. Most nincs kedvem kikeresni, de nemrég még itt a PH-n is volt szó 1 milliós barebone csúcsgépről.
Ezt korábban is leírtam, hogy ez nem az elsőgépes gyerekek szórakozása. Ezt az veszi meg, aki egyébként más területen is baromira ad magára és kevésbé a pénz dominál. -
Brumi
senior tag
Sziasztok!
Elég érdekesnek találom ezt a témát. A legtöbben azt hozzák fel a Mac ellen hogy nagyon drága, de most vegyünk egy szélsőséges esetet: a 24 colos iMac minden földi jóval kiegészítve 550-600 k bruttóban. Ez drága?
Nézzünk egy minőségi 24-es monitort: legalább 200k.
Egy normális, izmos barebone alapgép, mondjuk Shuttle, akár 150-160k is lehet, melyhez még meg kell venni a többi tartozékot és természetesen nem gagyit. A vége szerintem itt is kijön 300 k-ra. Eddig 500k-nál tartunk és hol van még egy oprendszer, ami Vista esetén valóban meghaladhatja a 100k-t is nem kevéssel és ugyanazt tudja mint a Tiger. Tehát ott tartunk mint egy nagytudású igényesen összeállított PC, de még mindig nincs arra garancia, hogy az összeválogatott dolgok rendesen mennek is hiba nélkül. Ez egy Mac esetében kizárt. Szóval a konklúzió az, hogy a Mac a kategóriájában nem drága, sőt még akár olcsó is lehet, bár kétségtelen, hogy nem az átlagos PC-felhasználók vannak megcélozva.
Egyébként azért egy jó minőségű barebone-t hoztam fel példának, mert egy iMac külsejével legjobb esetben is csak ez versenyezhet.
Amúgy én mindezt úgy írtam, hogy megszállott PC-s vagyok, aki azonban az intenzív használat ellenére is csak vinyócsere esetén kell hogy újrarakja a Windows-t. Bevallom, ha elöregszik a gépem (eléri a 3-4 éves kort) valószínűleg én benevezek egy csúcs iMac-re, mert fontos mindaz, amit egy ilyen gép adni tud. -
Blaise
veterán
Mac-et sose azok vettek akik 1600*1200-as felbontásban akartak játszani a Apacukafundaluka játékkal....ergo így nem nagy tragédia a viszonylag korlátozott bővítési lehetőség.
13 kijelző szvsz nem gond, könnyebb vele a notebook, ráadásul tovább bírja az akksi. Ha meg mégis nagy képernyőt akarsz ott van a Macbook Pro sok-sok pénzért -
tiv83us
veterán
Nem is kell fejleszteni oket evente, egy jo mac 4-5 evet siman kihuz /akar meg tobbet is/ fejlesztes nelkul. Pl az 7-8 eve kiadott G3-as procikon a nemsokara kijovo Leopard is el fog szaladni, /a 3-4 eve kiadott G4-ekrol nem is beszelve/ mig a Vista azert egy 5-6 eves gepen nem tul vigan futkos.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LG Ultragear 27GN60R (fekete szín)
- Azta! Dell Latitude 7440 -65% "Kis Gamer" Üzleti Profi Ultrabook 14" i7-1370P 16/512 FHD+ IRIS Xe
- Lenovo Thinkpad X280, 12,5" FHD IPS Touch , I5-8350U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, W11 ( olvasd végig )
- Lenovo Thinkpad T480, 14" FHD , I5-8350U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, W11
- Eladó Garanciális Thrustmaster T248 kormány és pedál + TH8S váltó + kamion váltógomb
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T15 G1 - i5-10GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A54 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 65B4 - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest