- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Redmi Note 13 4G
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
Új hozzászólás Aktív témák
-
rii
nagyúr
Én nem akarom védeni a PC-t, de ha a sokat emlegetett csökkentett jogú userként használta volna, akkor oda sem bírt volva bemenni valszeg az amit bekapott.
mert a gond nem ott van, hogy bemegy a memóriába, mert kikapcsoláskor szevasz van neki.
Hanem ha be bírja magát írni bizonyos helyekre, és a rendszerrel együtt az is elindul.
Na erre nincs joga csökkentett jogú, átlag user-ként
Amúgy nem szeretem a PCket. Úgy szar, ahogy vannak.
Szeritem ott lett az egész elcseszve, hogy a 80286-80386, 16bit-32bit váltásnál megőrizték a lefelé valü kompatibilitást. És ezért a mai PC-k (és már a MAC-ek is, ismerjük be) nem mások, mint egy gyors, (alaposan) kibővített utasítászkészletű 386-os.
Részemről ezért áll a R.I.P. PPC.
Amúgy OSX-en nem úgy van, hogy van egy szint ahoöl dolgozol, működsz, de ebből a szintből, ami egy user-szint, lejjebb kell, alacsonyabb szintre lépned, ha jobban rendszerközeli dolgokat akarsz csinálni?
[Szerkesztve] -
rii
nagyúr
nekem ebből csak az jön le, hogy a MAChez nem kell hozzáértés, míg egy PChez igen. (A PC elterjedsége, támadhatósága miatt)
Legalábbis számomra nonszensz, amikor azt mondják egyesek, hogy ha vesznek egy számítógépet, akkor miért kell érteniük is hozzá, miért nem csak a használatával kell foglalkozniuk.
Ezért.
Ami a főnököddel is megesett. -
rii
nagyúr
ha átadják a windows-os világnak az OS-X, mint alternatíva lewhetőségét, akkor mi vonzó lenne egy MAC-ben?
Eddig a MAxc amiben szebb jobb (szubjektíve persze)
PPC (lett intel)
biztonságos működés (ma már a PC-ket is lehet jól managelni)
OS-X (ezt nem akarják odadni)
designe (mert akkor már csak ez maradna) -
rii
nagyúr
nem a felhasználási területekről van szó. Nem a felhasználók érdklődési köre hatrozza meg, hogy milyen OS-t használnak, hanem hogy az ő érdeklődésükbe eső program milyen OSen elérhető.
itt arról van szó, hogy a 22-s csapdájában vergődik minden elhanyagolt OS a programok területén
Egy OS akkor sikeres, akkor használják sokan, ha programok vannak rá
és akkor írnak rá programokat, ha sokan használják, sok usert meg lehet célozni az adott software-val.
programokat viszont nem fejlesztenek 2-3-5-10 %-os felhasználüi bázissal rendelkező Linux-ra, ezzel párhuzamosan a Windows 80-90%-os felhasználói bázisát kiszolgálják. -
rii
nagyúr
Bárcsak igazad lenne.
Egyből pakolnám is fel.
Adobe PS, Adobe ID, Adobe Illu, Adobe Acrobat, Adobe Distiller
, 3dMax, Maya
programok közül ''csak'' a Maya van meg Linux alá. És már ez nagy szó, hogy a Maya-át portolták. A Gimp meg fényévre el van (sajnos) maradva a CS2-től, de még a CS-től, és a 7estől is. És még nem is sorotltam fel mindent, mire szükségem van. Macromedia dreamwaever, Flash.
(#112) Jancsi
Az alternatíva az egy dolog. Nekem konkrét programokra van szükségem. Én örülnék a legjobban, ha nekieshetnék, és fel kellene tennem a debiant. Az adobe programok nélkül köpni-nyelni nem tud a DTP-s világ már.
[Szerkesztve] -
rii
nagyúr
PC-re sincs spy, meg vírus veszély, csak ésszel kell használni.
korlátozott userként, és csak akkor adminként, ha telepíteni kell valamit. Sima win tűzfal, és semmi nem jön be, mivel nincs írási joga
persze rohadt nehéz így használni a PC-t :-/
én ezt az árat fizetem meg, mert ezt meg tudom -
rii
nagyúr
a noname PC legangyobb hátulütője, hogy Te magad választod ki az alaplapot, MEM-et, vid.car-t, nem pedig erre specializálódott emberkék csoportja teszteli őket agyonra, hogy jól megférnek-e egymás mellett
továbbá szerintem egy keményen használt noname PC-nek 2 év után szevasz van, elkezd hülyeségeket csinálni. Van egy határ, amikor a reinstall már nem oldja meg a dolgot.
Ha sokáig akarja valaki használni ugyanazt a vasat, akkor MAC, vagy BRAND PC _szerintem_ -
rii
nagyúr
nekem csak az nem tetszik a MACben, hogy nem lehet IDE, Sata eszköztökkel bőívteni 5/25-ös helyeken. Pld. a G5-öt. O.o
továbbá bezárva érzem magam rajta (OS-X), mivel nem is nekem készült, nem én vagyok a célközönség. Én szeretem szarrá kapni, ütni vágni a gépemet, ha kell 4 OS-t rátenni, és bootmanager-ból kezelni
ja ... és ... R.I.P. PPC
:-/
egy márkás PC ugyanott van árban, mint egy MAC.
ha lenne noname MAC, akkor lenne értelme összehasonlítani a noname PC-kel
ugyanúgy nincs értelme a MAC-et noname PChez hasonlíteni, mint a noname PC-t brand PC-hez.
a MAC nagy előnye, hogy egy kézben van a HW, a SW, OS, és ez egy PC-ről sem mondható el.
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen légkondit a lakásba?
- Milyen videókártyát?
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Tőzsde és gazdaság
- OTP Bank topic
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Tesla topik
- Argos: Szeretem az ecetfát
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- További aktív témák...
- TUF F15 FX506HC 15.6" FHD IPS i5-11400H RTX 3050 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Precision 7670 27% 16" FHD+ IPS i7-12850HX RTX A1000 32GB 1TB NVMe IR kam gar
- AKCIÓ! GAMER PC: Új RYZEN 5 4500-5600X +RTX 3060/3070/3080 +Új 16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ
- UHH! HP EliteBook 840 G8 Fémházas Laptop 14" -45% i5-1145G7 4Mag 32/512 FHD IPS Intel Iris Xe Magyar
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G - 8/256 - Media Markt garancia
- AKCIÓ! ASRock Z390 i7 8700K 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3050 8GB Zalman i3 Edge Seasonic 650W
- Motorola G72 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor Pad X8a 64GB Wifi,1 év Garancia
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 Prémium
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest