Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• tiv83us

veterán

válasz John Fowler #248 üzenetére

''A Mac ma számomra egy Brand PC, saját oprendszerrel, aminek felhasználhatósága egy linux-szal vetekszik''

Nekem is volt anno vagy hat fajta linuxom, egyikkel sem boldogultam ilyen kenyelmesen, mint az OS X-el /szemelyes preferencia leheteseges/.

''a kettő pont ugyanarra a feladatokra jó, hanem hogy mindkettő csak pár feladat esetén érzi magát elemében.''

Miota Intel processzorokkal jonnek a Mac-ek mar egy jo ideje, igy nehany elvetemult Windows-t is hasznal a Mac-jen. Ezekutan mondj egy olyan alkalmazast, ami nem fut el Mac-en, egy bootcamp-el pl. /De az alkalmazasok legtobbje mar OS X-re is meg van irva, nem kell a bootcamp, meg a kulonfele virtualis b*szasok/.

vindózos píszí meg szoftvertámogatása miatt gyakorlatilag mindenre jó, persze a megkötött sokszor igen nagy kompromisszumokat -hajhullás, billentyűzet-verés, stb- nem elfelejtve.''

Sok mindenre jo meg, de erre tokeletes :)

''Egyébként meg a PC-architektúra -és mostmár azt kell hogy mondjam hogy a Mac is idetartozik csillivilli ház ide vagy oda- sajnos évtizedek óta több sebből vérző tákolmány.''

Ez szamomra ujdonsag. Rakass ossze egy Mac-et barmelyik Brand szamitogepes uzletben /ami nem fog osszejonni :)/. Amit az Apple osszerak az pedig nem tobb sebbol verzo takolmany, hanem egy massziv stabil rendszer, - vitathatalanul - mint mindenhova, ide is becsusznak kisebb-nagyobb hibak, de az arany joval alacsonyabb, mint egy atlag osszetakolt PC-nel. Ezek foleg azert kapnak nagyobb visszhangot, mert ezeknek a gepeknek az ara sokszor 2-3 szorosa, mint egy hasonlo kategoriaju PC-e. Ezen hibak pedig sajnos az utobbi 1-2 evben jelentek meg, a regi Mac-ek voltak csak igazan osszerakva.
    Ettol fuggetlenul ket eve hasznalok Mac-et, azota ugyanaz az oprendszer, ugyanolyan sebesseggel, gond nelkul hasit. Ez nekem Windows-al ha mar 2-3 honapig osszejott, el kellett mennem megunnepelni a kocsmaba :D

ps: BTW a DOS tenyleg jo volt, igaz nem volt GUI, de nem fagyott, nem lassult es szinte kivulrol vagtam az osszes parancsot mar 10 evesen :)

Új hozzászólás Aktív témák