Új hozzászólás Aktív témák
-
3psilon
aktív tag
Ez akár a Unix alapnak is betudható.
Az (és most csak a Linuxról tudok beszélni) nem szemetelődik. A home könyvtár kitisztítható. A többi program meg csak oda írhat, a többi feltelepített fájl meg törlődik a program eltávolításakor.
Windows meg? Mindig marad némi Registy, meg Uninstall Information, meg Application Settings, meg pár dll a System32-ben, és az elmaradhatatlan beállításfájlok.
Ezért folyamatosan RegCleaner, ISIIM, meg lemeztisztító nyavalyák.
Szerintem, ha bizonyos dolgok vannak csak, amiket csinálni szeretnél, jobb Linuxozni. Illetve Macezni. Persze az, hogy nem kell hozzá érteni, benne van az árában. Ugyanígy Windows is kapható előre-telepítve gépekre, driverrel stb.
Most már fagyogat is az XP, ideje visszatérni Linuxra... csak azt nem tudom, most tegyem föl az Ubuntut, vagy várjam ki az új 7-est? Mit tudtok, elég zökkenőmentes a frissítés?
u.i. ez most általánosba is ment ne szívj mindent magadra -
3psilon
aktív tag
Igazad van!
Háromtagú érv: A Windows fut Macen. A Windows PC-kre lett tervezve. Tehát a Mac PC.
A Tiger meg tényleg linux alapú. Azért olyan stabil és gyors. Apple bácsi csak megszépítette, van kásztomör ker, helpendszupport, és minden elsőre megy, hiszen a géphez készült. Wow. Kétszeres áron.
Ha jól tévedek, úgy hallottam, az USÁ-ban tényleg népszerűek a Macek, egyrészt, mert olcsóbbak, mint nálunk, másrészt az relatíve sokkal kevesebb, harmadrészt meg gondolom tényleg többhelyütt vna Apple bolt. Lásd iPod: az USA-beli iPod zealotok tartják fenn az egészet, nálunk meg szinte senki sem veszi, mert kapni olcsóbban ugyanolyan jót.
És mi marad a jó magyar embernek? Vesz egy PC-t. Olcsóbb, gyorsabb. Odafigyel, mit vesz (nVidiás kártya előnyben, noname cuccokat érdemes kerülni). Feltelepít egy Windowst, azon tud játszani. Feltelepít egy linuxot, pl. Ubuntu: rögtön minden rajta van, fél óra alatt föltelepíthető nVidia driver, kodekek stb.
u.i.: linuxon lehet játszani. Lásd [link]. Van windows emulátor, játékokra kihegyezve [link]. Aki pár klasszikussal elvan, annak tökéletes.
u.u.i.: A Windows igenis meghal. Én telepítés után megfelelően kitisztítottam. Rendszeresen defrag, cleanup. És mégis, 2 hónap után spontán haldoklik. Fagy. Leáll. Sípol. ...
Új hozzászólás Aktív témák
- Easun iSolar SMW 11kW Twin Hibrid inverter // Dupla MPPT // BMS // WiFi
- GAMER PC : RYZEN 7 5700G/// 32 GB DDR4 /// RX 6700 XT 12 GB /// 512 GB NVME
- GAMER MSI LAPTOP : 15,6" 144 HZ /// i5 12450H /// 16GB DDR4/// RTX 4050 6GB/// 1TB NVME
- Manfrotto 055 magnézium fotó-videófej Q5 gyorskioldóval
- Sony ECM-W2BT
- Gamer szék noblechairs LEGEND TX Szövet Antracit
- AKCIÓ! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8400 16GB DDR4 256GB SSD 1TB HDD GTX 1060 3GB Rampage SHIVA TT 500W
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus
- Apple iPhone SE 2020 64GB, Yettel függő, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest