- Huawei Watch 5 - okosóra érintőlegesen
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- iPhone topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Az Euronics is elkezd használt mobilokkal foglalkozni
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
Új hozzászólás Aktív témák
-
foregister
tag
Lehet, hogy apuci anyuci jól keres, de abba bele sem mertél gondolni, hogy Ő maguk sikeresek és ez nem biztos, hogy helyfüggő...
Azért külföldön sem mindenki rohangál mac-cel. Nem egyszer voltam kint a nagy almában és nem láttam mindenkit mac-kel rohangálni a hóna alatt, sőt. Aztán lehet bennem volt a hiba és nem figyeltem meg. Szal annyi embernél nem láttam mint teszem azt a filmekben az embereknél, hogy mindenkinél mac van. Amúgy abba bele sem gondoltatok, hogy miér tilyne drága? Ahogy van marketingelve a filmekben, sorozatokban a mac és ez kemény dollármiliókba kerül neki és akkor kell a biztosítás a gépekre, mivel elromlanak - és persze, hogy nem ingyen cserélik ki hanem úgymond benne van az árban-, a support és még sorolhatnám.
Ehhez hasonló talán a VAIO, azt nyomatja is a sony és meg is kérik az árát, esetleg a DELL bár azok árban nincsenek annyira elszállva, de nem is nyomatják annyira mint a VAIO-t vagy az apple-t -
foregister
tag
ezt mondom én is.
Csak vegyük példának a legnagyobb problémámat:
a levelező kliens. Én the bat-et használok és eddig akárhány progit próbáltam egyszerűen ez volt az a program amiben én totálisan megbízom és imádom használni (ráadásul úgy, hogy 5 e-mail címet használok egyidejűleg minden nap). Én amennyit a mac-ből láttam ismerősnél email szinten egyszerűen nem jött be, lehet csak szokás kérdése lenne, de mi van ha tényleg nem jön be? Fogom és újraindítom a gépet, hogy megnézzem az emaileket válaszoljak rájuk majd vissza mac-be?
Tárhely szinten nagyon háklis vagyok mivel videószerkesztéshez is kell a tárhely (1080i felbontás nyersben csak úgy zabálja a helyet). Mac-en hogy oldod meg a tárhely problémát külső winyók vásárlása nélkül? És én még csak videókat akarok szerkeszteni... -
foregister
tag
Okay, használjak MAC-et, de ez kb olyan, hogy használjak WM helyett Palm-ot (ha PDA-t nézünk) vagy WM helyett symbian-t: egyszerűen nincs nagy szoftver-támogatottság.
Lehet én szeretném a MAC-et mind külsőleg mind erőben, de ha nem tudom olyan szabadsággal használni a programjaimat mint win esetében akkor felsleges az egész. Én az otthoni gépet hetente (rosszabb esetben 4 naponta) egyszer indítom újra és csak akkor jönnek ki a gondok, ha már mindne féle szarral agyonpakoltam amire később rájöttem, hogy nem az a program ami nekem kell.
Az is biztos, hogy van alternatíva programok terén, de közel sem annyi választható. Lehet, hogy szép meg csilivili és amiért készült azt csinálja, de lehet egy win alkalmazás kenterbe veri extra lehetőséggel és nehogy már az legyen ha két programot egyidejűleg akarok használni akkor váltogassam az OS-t.
Kb olyan mint a játékok terén a konzol vs Pc. A konzol stabilabb nem fognak akadni a játékok mivel egy fix vas van benne nem 100 gyártó csinál rá különböző terméket. Driver-t meg nem értem hova telepítgettek ide-oda winesek , max az aki játszani akar, de aki játszani fog az nem fog mac-et használni.
Én mondhatni egy átlagfelhasználó vagyok, felteszem egyszer a drivereket és vígan elvagyok velük. Játszani nem játszok, igaz a Stalker-t erősen nyúztam (mediumra állítva 800x600-ban, nem nagy bumm de engem a játékélmény fogott meg), de ilyen 3 évente egyszer ha van és semmi gondom nem volt, amikor egy XPC-t nyúzok (fix az alaplap, de ramot, procit és winyót neked kell venned hozzá) és mindezt úgy, hogy fél éves az OS és azóta nem frissítettem drivert.
Egyvalamit elfogadok, lehet ha vennék egy új laptopot akkor beruháznék egy mac-re viszont akkor a szervízzel lennék gondban mivel hallok egysmást arról, hogy jó hosszú ideig nem látod vagy néha a hozzáállás is olyan ezekben a szervízekben és nekem ez a fontos és nyilván egy mac-et nem vihetek akárhová vagy nem cserélhetem ki hipp-hopp az alkatrészt, nem vehetek bele plusz winyót (max külsőt, de a franc fog dupla áron venni winyót).
Az én receptem windowsra:
- ne nyiss meg minden linket és email-t amiről nem tudod honnan jött, használj spamszűrőt
- ne telepítgesd agyon a win-t mindenféle szarral vagy ha nem tetszik egy program azonnal szedd le
- használj víruskeresőt, bár nekem csak akkor szólt ha esetleg valamilyen nagyon-ingyenes-publikus warez oldalra tévedtem vagy P2P-en töltöttem le dolgokat amik kiderült, hogy vírusosak.
- Tűzfal nem muszáj csak ha nagyon félsz, nekem 3 vnc is fut a gépen (egy mobilhoz (hála a symbiannak), egy pda-nak (optimalizálás miatt) és egy távoli pc-kről történő eléréshez) és semmi gondom nincs a lényeg, hogy nem kell rkelámoznod mindenhol az ip címedet és esetleg szörfölj proxy-król ha megteheted.
Nem kaptam be még vírust, nem lopták el adataimat és nem indul újra / fagy le a windows (legutóbb azért volt mert behalt a winyó) mindezt lekopogom háromszor, úgy, hogy csak azért volt xp újratéve mert behalt a winyó amiről előzőleg futott. Mindezt egy 2 éve vásárolt 3600+ AMD, 2 Giga ram keretében ami XPC-be konfigurálva összesen volt 170e Ft és a teljes szoftverszabadságot élvezem. Nekem megéri a windows, csak ügyesen kell használni, igaz mac esetében még kényelmesebb lenne, de valahogy a MAGYAR szervízhálózatban nem bízom...
Új hozzászólás Aktív témák
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- World of Tanks - MMO
- Arch Linux
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- E-roller topik
- Asztalos klub
- Huawei Watch 5 - okosóra érintőlegesen
- További aktív témák...
- HP Probook 650 G4 15,6 i5-8350u 8. gen. GYÁRI MAGYAR VILÁGÍTÓ BILL!!!
- 35" ASUS ROG Swift PG35VQ curved GAMER monitor
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
- AKCIÓ! ASUS MAXIMUS VIII HERO Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf RX 9070 XT 16GB Videokrátya! Bemutató darab!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged