- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pacák
senior tag
Hát így esett, hogy egy lelkesen megírt szösszenet ennyi indulatot gerjesztett. Elcsattant pár vaskos pofon a virtusos virtualitásban, aztán ki-ki ment is a dolgára.
Egyébként komolyan nem értem, hogy mi a baj a témával, mert a Mac is, PC is számítógép és az OSX, az XP is egy egész értelemes operációs rendszer lett mostanra. Érteni meg csak minimális szinten kell angolul, hogy mindkettőt kezelni tudja az ember. Lehet, hogy bennem van a hiba?
[Szerkesztve] -
Pacák
senior tag
válasz
dr faustus #223 üzenetére
Még nem áll neked kézre. Ennyi.
Így jobb?
Még nem jutottál el oda hosszú évek windows -os időszaka után, hogy a mac -en is elsőre oda nyúlsz, ahová kell. Ha megszokod a mac -et is, akkor azt is belaktad. A belakásba nem csak az tartozik bele, hogy a képedre formálod az asztalt, a programokban a billentyűzet gyorsbillentyűit. Az is beletartozik, hogy tudod, hogy mindezt hol - és hogyan - állíthatod be... -
Pacák
senior tag
válasz
dr faustus #219 üzenetére
Nem laktad még be azt a gépet. Ennyi.
Mondjuk nekem nem okozott lelki törést az életemben, mert sokféle munkaeszköz volt már a kezem alatt és tudtam mindig, hogy mit akarok az adott géptől. Beállítottam és hajtottam, mint a lovat. Gyí!
A DOS+WIN 3.1-95-98-NT4-2000-XP sorozatot nálam megtörte időnként egy-egy linux valamelyik látványos ablakkezelővel, vagy a beos, az OS/2, egy-két egzotikus UNIX és persze a Mac OS 9.2 meg az OSX. Szóval innen a ''Mindent használok, amit adnak a kezem alá.'' szemléletmódom.
A Solaris -t kihagytam.Igaz, hogy csak egy bemutatón kaphattam meg az egeret, de ''megvót'' az is.
-
Pacák
senior tag
A dolog amolyan Intel vs AMD szinten mozog.
A mac ugye kőkeményen munkaeszköz, - akárhonnan nézem a grafikai munka a zeneszerzés, filmvágás bármennyire is szórakoztatónak tűnik: munka - a PC meg amolyan svájcibicska - mindenre jó egy kicsit. Itt van a nézeteltérés gyökere.
Sokan nem értik meg, hogy a szoftverekkel 1M HUF körül beszerezhető MacPro nem játékszer. Drága luxuscikknek nézik addig, amíg meg nem próbálnak egy PC -n dolgozni grafikai programokkal - nem egy-két, hanem 4-5 progival párhuzamosan. (Saját anyag, hozott anyag vegyesen.)
Egy PC -n felpakolják sorban a szoftvereket, az utolsó grafikai program magához rendeli az összes eps -t. Eps -t viszont lehet menteni Illustrator, Photoshop, Freehand vagy akár Coreldraw/Corel Photopaint alól - nem is beszélve a többi grafikai progiról: QuarkXPress, Indesign... Tehát van egy eps, amit meg akarsz nyitni PC -n. Mi nyitja meg? Hát az utolsónak felrakott progi. Persze nem egészen úgy nyílik meg, ahogy elképzelted. Nyekk. Dolgozni kéne vele... de nem sikerül, vagy nem egészen úgy, megy a próbálkozás...
A Mac -en dokumentálja a filerendszer, hogy melyik program volt a tettes és abban is nyílik meg az állomány duplakattra. Nincs idő szarakodni, próbálkozni. Itt dolgozni kell és így gyorsan is megy, ha nem kell keresgélni.
Ez egyetlen példa, de húsbavágó.
[Szerkesztve] -
Pacák
senior tag
válasz
animatrix11 #18 üzenetére
Nem emu!
Át kell partícionálni a mac merevlemezét, hogy legyen az XP -nek hely, ki kell okosítani a win XP installját, hogy szóba álljon az EFI -vel, ami a BIOS utódja és eddig csak a mac -en és az intel nagygépein használatos. ''Szokásos'' XP install, de lemondhatsz pár mac -es plusszról a win alatt (asszem távirányító, webkamera). A kész install után, a boot közben választhatsz, hogy mivel akarsz dolgozni.
Ez a folyamat egyébként mac-szentségtelenítésnek számít a szememben.
[Szerkesztve] -
Pacák
senior tag
A mac mindent tud, amit egy PC. Sőt. Többet tud a filerendszere miatt. A mac -en meg tudom mondani alapból, hogy egy .eps állomány milyen programmal készült, és abban a progiban nyílik meg az .eps, amiben készült. A PC -n, csak annak a programnak látom az ikonját a folderben, ami legutoljára magához rendelte az .eps kiterjesztést és persze mindent abban is nyit meg...
Vááááá...
Innentől nem neked szól, csak a tudatlan népeknek:
A PC -ről meg hidden állományként látszik a mac -es resource fork állomány, ami mindezt lehetővé teszi. A favágók persze PC oldalon törölni szeretnék... hát nem... tessenek ignorálni. Így néz ki a resource fork: ._fileneve.kiterjesztes -> nem hozzápiszkálni!
Használnám én is otthon a mac -et, de anyagilag nem bevállalható. Játékra, openoffice -ban szöveget szerkeszteni és szórakozásra még megfelel otthon a PC, a mac egy pöttyet drága, pedig sokat kacérkodtam vele...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Milyen kompakt digitális fényképezőgépet?
- Microsoft Edge
- REpont és hulladékgazdálkodás
- Vigneau interaktív lokálblogja
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Filmvilág
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- További aktív témák...
- 125 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf Gamer laptop! R7 3750H / GTX 1650 / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i7 12700K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700 XT 12GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900KF 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- SAMSUNG DDR4 REG ECC 32GB 2666MHz RDIMM szerver RAM modulok, nettó 15740Ft+ÁFA, 1 év gar., több db
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest