- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Apple AirPods Pro (2. generáció) - csiszolt almaságok
- iPhone topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Netfone
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- One mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rickenstein
senior tag
Ja linux. Csak használom mi? Az, hogy órákat (ha nem napokat) küszködök néha egy driver-rel, biztos szuper. Annak aki élvezi. De mi van azokkal, akik nem buherálni, hanem csak használni szeretnék a gépüket.
Ebben a Mac-kes témában egy boszantó dolog van: Az amerikaiak miért tudnak megvenni pl. egy iMac-et már 187eFt-tól (apple.com), míg nállunk az apple.hu-n a minimál ár 272eFt. Mi gazdagabbak vagyunk mint az amerikaiak? Na ezért nem vesz nállunk senki Machintosh-t. -
Brumi
senior tag
Azért ezt nem mondtam, hogy toprongyos suttyó lenne. Mint ahogy az sem toprongyos suttyó, aki nem Ferrarit, hanem Suzukit vagy bármi mást vesz. Végülis nem minden milliárdos jár Rolls Royce-szal, és attól még azok nem suttyók.
Ezeknek a gépeknek megvan a maga piaca, vásárlóköre. Lehet hogy valakinek meglenne rá a pénze, de azt mondja, hogy ő ezért nem ad ki ennyit. Vagy inkább a moduláris felépítést preferálja, tehát jobban szereti maga összerakni a gépét.
Nem minősítem sem azt aki Mac-et vesz és azt sem, aki PC-t. Más ember más igény. Ennyi.
Én az egész hozzászólásommal csak azt a tévhitet szerettem volna eloszlatni, hogy a Mac drága a PC-hez képest. Ha hasonló kategóriájú PC-vel hasonlítod össze, akkor látható, hogy nagyjából 1 kategória. -
rii
nagyúr
Bárcsak igazad lenne.
Egyből pakolnám is fel.
Adobe PS, Adobe ID, Adobe Illu, Adobe Acrobat, Adobe Distiller
, 3dMax, Maya
programok közül ''csak'' a Maya van meg Linux alá. És már ez nagy szó, hogy a Maya-át portolták. A Gimp meg fényévre el van (sajnos) maradva a CS2-től, de még a CS-től, és a 7estől is. És még nem is sorotltam fel mindent, mire szükségem van. Macromedia dreamwaever, Flash.
(#112) Jancsi
Az alternatíva az egy dolog. Nekem konkrét programokra van szükségem. Én örülnék a legjobban, ha nekieshetnék, és fel kellene tennem a debiant. Az adobe programok nélkül köpni-nyelni nem tud a DTP-s világ már.
[Szerkesztve] -
3psilon
aktív tag
Igazad van!
Háromtagú érv: A Windows fut Macen. A Windows PC-kre lett tervezve. Tehát a Mac PC.
A Tiger meg tényleg linux alapú. Azért olyan stabil és gyors. Apple bácsi csak megszépítette, van kásztomör ker, helpendszupport, és minden elsőre megy, hiszen a géphez készült. Wow. Kétszeres áron.
Ha jól tévedek, úgy hallottam, az USÁ-ban tényleg népszerűek a Macek, egyrészt, mert olcsóbbak, mint nálunk, másrészt az relatíve sokkal kevesebb, harmadrészt meg gondolom tényleg többhelyütt vna Apple bolt. Lásd iPod: az USA-beli iPod zealotok tartják fenn az egészet, nálunk meg szinte senki sem veszi, mert kapni olcsóbban ugyanolyan jót.
És mi marad a jó magyar embernek? Vesz egy PC-t. Olcsóbb, gyorsabb. Odafigyel, mit vesz (nVidiás kártya előnyben, noname cuccokat érdemes kerülni). Feltelepít egy Windowst, azon tud játszani. Feltelepít egy linuxot, pl. Ubuntu: rögtön minden rajta van, fél óra alatt föltelepíthető nVidia driver, kodekek stb.
u.i.: linuxon lehet játszani. Lásd [link]. Van windows emulátor, játékokra kihegyezve [link]. Aki pár klasszikussal elvan, annak tökéletes.
u.u.i.: A Windows igenis meghal. Én telepítés után megfelelően kitisztítottam. Rendszeresen defrag, cleanup. És mégis, 2 hónap után spontán haldoklik. Fagy. Leáll. Sípol. ... -
jerry311
nagyúr
Elmentünk offtopicba egy kicsit...
Míg meg nem találtam, addig keresgéltem a boltokat. Igazából egyik sem volt annyival olcsóbb a jelenlegieknél, ami indokolta volna a szolgáltatás színvonalában tapasztalható különbséget. Inkább a hozzáállás: a PC piac még mindig fejlődik még mindig elég nagy a kereslet, hogy azt lehessen mondani majd jön másik vevő. Az árrés kicsi, de a kereslet nagy.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- Milyen autót vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Teljes verziós, ingyenes mobil játékok és alkalmazások
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- TCL LCD és LED TV-k
- Miért vezet mindenki úgy, mint egy állat?
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Ford topik
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- További aktív témák...
- PlayStation 5 (PS5) Digital Edition 825 GB játékkonzol, DualSense töltőállomással, ajándék táska
- Apple iPhone 15 (újszerű, független , 128 GB, 6 GB RAM, Kék)
- Samsung 55" QE55QN700CTXXH 8K UHD Smart Neo QLED Mini LED TV
- Asus VivoBook S15 S513 OLED (S513EA-L12917) Fekete - Garancia 2026.06.22.
- DDR5 GAMER PC: Új RYZEN 7 8700F/9700X/9800X3D +RTX 4060/5060/4070/5070 +16-64GB DDR5! GAR/SZÁMLA!
- BESZÁMÍTÁS! MSI X470 R7 5800X 32GB DDR4 512GB SSD ROG STRIX RTX 2080 Super 8GB Rampage SHIVA 650W
- BESZÁMÍTÁS! HP ZBook 15 G6 munkaállomás - i7 9850H 16GB DDR4 RAM 512GB SSD Quadro T2000 4GB WIN10
- Lenovo Legion 5 Gaming. Az ár irányár, komoly érdeklődés esetén van lehetőség egyeztetésre
- Jo Nesbo: LEOPÁRD (nem olvasott)
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest