Hirdetés
- iPhone topik
 - „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
 - Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
 - Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
 - 9000 mAh-s Redmi készül
 - Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
 - Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
 - Google Pixel topik
 - Milyen okostelefont vegyek?
 - Amazfit Bip 6 - jót olcsón

Új hozzászólás Aktív témák
- 

dr faustus
senior tag
válasz

VladimirR

üzenetére
						te meg gondolkozz el rajta, hogy miert is nem vagy ertelmes hozzaszolast kipreselni magadbol
:? Bizonyára azért, mert egy hülye fanatikus **** vagyok, aki nyilvánvaló :? tévinformációkat terjeszt, meg kétszer! is azt írta le, hogy irigység
Te vissza szoktad magad olvasni olykor?
 Ez így elég mókás összképet ad rólad. - 

- 

dr faustus
senior tag
válasz

VladimirR

üzenetére
						Értem, tehát azt sérelmezed, hogy azt írtam az OS X-ről, hogy nincsenek vírusok (gondolom, nem a BSD rendszerekről írt rész bántja a szemedet). Nem vagyok vírusszakértő, utoljára 2006 őszén foglalkoztam ezzel a témával, amikor az iMacet vásároltam, akkor olvastam ezt az írást:
[link]
Let’s start with the hot-button issue of Mac OS X viruses. Simply put, at the time of writing this article, there are no file-infecting viruses that can infect Mac OS X.
Azóta amiről olvastam, az csak egy ''proof of concept'' kód:
[link]
Elképzelhető, hogy azóta már kijött és valamilyen szinten elterjedt valamiféle OS X vírus, de én nem tudok róla. Hát erre alapoztam merész kijelentésemet az OS X vírusokkal kapcsolatosan, nyilvánvalóan ez akkora bűn, amit csak egy mániákus hazudozó mer elkövetni. :(
[Szerkesztve] - 

dr faustus
senior tag
válasz

VladimirR

üzenetére
						kerlek, akkor bizonyisd be, hogy nem valami hulye fanatikus *** vagy,
Ehh, no comment.
s mondd el, mi volt a problemad azzal, hogy hazugsagnak neveztem, amit irtal
Hát kérlek, ha esetleg kifejtetted volna, hogy mi az, amiben én hazudtam, akkor talán lett volna esély a párbeszédre. De amíg ilyen tapló módon beszélsz, addig nem látok rá esélyt.
Jaj, tudom, jöhet a rutin, az a tapló, aki mondja, te nem is.
[Szerkesztve] - 

tiv83us
veterán
válasz

VladimirR

üzenetére
						''az meg (elnezest tiv), hogy ha valaki tizenx ev pc hasznalat utan nem kepes tisztan tartani a rendszeret, szerintem oly' nagyon nem tartozik a szamitogephez erto kategoriaba
''
ha mar kozlod hogy hulye vagyok a szamitogepekhez, akor miert kersz elotte elnezest?
fateromat is a szomaliai alultaplalt ovodasok szellemi kepessegei szerint konyvelted el, hat mitol lenne mas a fia?
de most akkor lassan mondom: sok ev utan, talan 7 vadi uj pc utan/ a fejleszteseket nem szamitva/ vettem egy ''uzsonnasdobozt'', meg parhuzamosan a PC-m-mel
es nagyon megtetszett, aztan vettem egy komolyabbat, es ugy gondolom ez jon be nekem, a Mac, dizajnnal, vasarlopolitikaval, mindennel egyutt
arra nem gondoltam, hogy anyad gepen nincs Norton antivirus vagy ilyesmi, az nem befolyasolt a vasarlaskor
az irigyseg nem biztos, hogy jo kifejezes volt barkitol, bar nehez meggyozni egy suzukist arrol hogy jobb egy corvette, ha nem veheti meg...
szerintem itt nincs akkora arkulonbseg, amennyivel jobb NEKEM a Mac, csak errol irtam
ha szerinted a windowsos PC a jobb akkor irdd meg, es megvitatjuk, mondjuk a
''nagynenem Windows hasznal megsem fagy le soha'' munkacimmel
alcim: a negynenem sosem volt irigy, mindig megosztotta az uzsonnajat es a file-it - 

dr faustus
senior tag
válasz

VladimirR

üzenetére
						ussz mar tovabb ezzel az irigyseg dumaval, kezd az osszes mindenem tele lenni vele
Bocs, de a tahóméterem itt kiakadt.
ez az ultimate valasz arra, hogy ''nem is jobb annyival az a mac''?
Nem, ez arra a reakcióra válasz, hogy ''rohadtul felhúz az, hogy az amerikai ide merészel írni a macről, amikor bezzeg nálunk nem olyan jó a support, a rohadt életbe''. Ez egy blog, igaz, ''közösségi blog'', akármit is jelentsen, de nehogy már ez érv legyen, hogy valaki más nem tudja vagy nem akarja megfizetni ezt a plusszt. Amit meg a designnal kapcsolatban írt, az sem volt épp kimunkált gondolat. ''moddolj bazzeg''
Nem annyival jobb? Pont az van ide írva, hogy egy számítógépekhez értő ember is jobbnak találja az egészet.
[Szerkesztve] - 

válasz

VladimirR

üzenetére
						És van, aki nem beszél magyarul rendesen, így neki a piac tizede töredék. Semmi gond ezzel, de ez a versenytárs durva alábecsülése.
Tiszteljük meg azt a rengeteg embert, akik ingyen beletoltak valamit a linuxba, azzal, hogy se nem becsüljük túl, se nem becsüljük alá eredményeiket. - 

- 

bLaCkDoGoNe
veterán
válasz

VladimirR

üzenetére
						Nem feltétlenül, nekem például meló miatt ezermillió USB-s kütyüt kell feldugdosni a gépre (MP3 játékosok, kártyaolvasók, pendrive-ok, etc.), van olyan, ami összesen egyszer jár a gépen, de persze attól még telepíti a maga kis driverjét. Sokhoz szoftvereket is kell felrámolni (pl. logószerkesztők, firmware frissítő alkalmazások, stb.), másfél év alatt olyan szemetes lett tőle a Windows, hogy valami borzasztó.
Most már virtuális gép alól csinálom ezt, így legalább a normálisan működő rendszeremet nem szarozza össze. - 

- 

tiv83us
veterán
válasz

VladimirR

üzenetére
						Nemtudom VladmirR, en mar 12 eves korom ota PC-ket hasznaltam, de egyszeruen annyira sokat szoptam, hogy megelegeltem. Telepitettem tuzfalat /Kerio rulzz/, antivirust, pop-blockert /tenyleg nem jartam www.nagyafaszom.hu-ra/.
Mukodott eleg jol, de valami gaz mindig volt.
Ezen irassal csak oromemet probaltam kifejezni, hogy /igaz kemeny aron, de/ megtalaltam a magamnak valo tokeletes OS-t. - 

Brumi
senior tag
válasz

VladimirR

üzenetére
						Nos összeraktam egy Shuttle XPC X200-as rendszert iMac-hez hasonló kiépítésben (bár az alaplap rosszabb és ezen csak egy integrált videóvezérlő van) és így Windows Vista-val a rendszer több mint 1700 eurót kóstál. Ha erre még rádobunk 200 eurót egy jó videókártyára (Mac-ben 7600 GT a max) az 1900 euro áfával, ami 250-es árfolyamon számítva 475000 HUF. Monitort még nem vettünk...
Tudom, ez egy nagyon drága gép, de talán kivitelezésben és igényességben ez állhat közel egy Mac-hez.
Kihangsúlyozom: nem azért mondom hogy olcsó, mert olyan baromi gazdag lennék, hanem azért mert hasonló minőségben egy PC akár drágább is lehet. A célközönség nem az a kiskamasz, akinek apu megveszi az első gépét 10. szülinapjára, hanem a relatív jól kereső fiatal felnőtt, aki már ad a minőségre és meg is teheti hogy megveszi ezt a gépet.
[Szerkesztve] - 

Wolverine
félisten
válasz

VladimirR

üzenetére
						Az elmúlt 3 évben saját hibámból elbarmoltam az XP-met kb. háromszor, ezeken kívül három reinstall volt, az egyik ATi -> nV, a másik nV -> ATi váltás miatt, a harmadiknál lecseréltem a haldokló rendszerwinyómat... És én max. power user vagyok, nem profi.

Játékok Macre: a Blizzard kiad mindent Macre is, a többiekről nem merek nyilatkozni...

Új hozzászólás Aktív témák
- Gaming notebook topik
 - RAM topik
 - AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
 - Milyen videókártyát?
 - One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
 - gban: Ingyen kellene, de tegnapra
 - Építő/felújító topik
 - Valami baja van a tápomnak
 - Minőségi ugrást hozhat a One új médiaboxa?
 - exHWSW - Értünk mindenhez IS
 - További aktív témák...

- Gainward Phoenix 3080 10G golden sample
 - Gamer PC RTX 3060TI I7-9700k 16GB RAM 1 TB SSD
 - ASUS ROG RTX 3060 OC 12GB GDDR6
 - Eladó vadonatúj Huawei FreeBuds Pro 4 fülhallgatók! (Bontatlan 24 hónap garancia)
 - HIHETETLEN! DE ÚJ DOBOZOS LAPTOPOK AKÁR FÉLPÉNZÉRT FÉLÁRON !!! ///////// FÉLPÉNZES LAPTOP //////////

- Apple MacBook Pro 13" 2019 256/8GB Akku:40 ciklus! Magyar
 - Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
 - BESZÁMÍTÁS! ASRock B650 Steel Legend WiFi R5 8600G 32GB DDR5 500GB SSD RX 7800XT 16GB NZXT H700i
 - Asus ROG Zephyrus G15 - 15.6" 4K 120Hz - Ryzen 7 6800HS - 24GB - 512GB - RTX 3060 - 2 hó garancia -
 - Samsung Galaxy S24 Ultra 12GB / 512GB USA modell Szép állapotban!

Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest

Ez így elég mókás összképet ad rólad.

hát ez ottvan.kösz a linket,Vlad.