- Netfone
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Fotók, videók mobillal
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
-
Mobilarena
Huawei P30 összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
laaceee98
tag
Semmi gond, nem vettem kötekedésnek.
Én úgy hallottam/olvastam, hogy néhány hetente, vagy havonta egyszer bizony nem árt a mobilnak, ha lemeríted, ergó kikapcsol, esetleg egy kis időt kikapcsolva tölt és újra indul. Lehet hogy nem pont az akksit kíméli, akkor pontatlanul fogalmaztam, de szerintem ártani nem árt. Viszont ami vitán felül áll, hogy amíg almáim voltak (volt 3 is), azoknál az első 1-2 hónap volt ilyen konstans, vagy konstans közeli, akksi-teljesítmény tekintetében, aztán indult a mélyrepülés... az első év végére, vagy legkésőbb másfél év utánra gyakorlatilag össze nem lehetett hasonlítani az üzemidőt a "gyári állapottal". Sok minden hiányzik az almás telókhoz képest, de az iTunes vs. HiSuite adatátvitel könnyebbsége Windows alapú gépen, és az üzemidő az nem tartozik ezekhez -
sztikac
őstag
Lokáció alapút használom (illetve próbálnám használni). Amikor nem működik és belépek a Smart lock beállításaiba a helyek hozzáadásánál a térképen valamiért 5-600 méterrel arrébb mutatja a pozíciómat mint ahol valójában vagyok. Érdekes, hogy gmaps-et megnyitja méter pontosan mutatja a helyzetemet, tehát nem GPS gond lesz szerintem.
Ujjlenyomatos feloldás nálam is hibátlanul működik (mondhatni 10/10, ami itt a fórumban olvasott tapasztalatok alapján nem is létezhetne), de most megvan az oka, hogy miért lenne szükségem a smart lock-ra...
-
7Heads Drago
veterán
Rontottak a kamerán userek szerint.
Én megértem a biztonság utána vágyat.
Az összes patchel együtt is egy droidos elbújhat egy Ipone mellett. De ha jól megnézzük egy iPhone user sincs biztonságban: [link] [link] [link]
Nyilván droidon ettől csak több van. Szóval szerintem csak olyan létezik hogy álbiztonság érzet. És a jó védekezés nem az updatekben van. -
donnie.d
aktív tag
Én igazat adok, hogy a biztonsági frissítések jöhetnének gyorsabb ütemben is.
Nekem nyáron lesz majd két éves a telefon, tervezek egyébként váltani, de olvasgatva nem túl bíztató a Huawei állása (nekem fontos a google szolgálatás), így remélem semmi baja nem lesz a P30-nak, és semmilyen erőltetett frissítést nem kap, amivel bukom a google szolgáltatásokat, mert más márkát hiába nézek, alternatív márkát, ami hozza a Huawei szintet nem találok. -
Quqesz
nagyúr
Mert a samsung és a huawei nem ugyan úgy dátumozza a frissítést(bár ezt már párszor leírtuk)
Példa:
Samsung a november végen kiadott novemberi frissítést ő decemberi dátummal teszi letölthetővé
Huawei a novemberi frissítést novemberi dátummal teszi letölthetővé
Tehát ugyan az a frissítés, 2 hónap elmaradás nincs. De jelenleg a novemberi frissítés nem jött még ki a huaweire, ami lehet az emui11 miatt is.(amúgy hogyan adná ki a decemberi friss javításokat a hónap közepén a gyártó, nem előrelátó mi lesz a hónap második felében meghekkelve) -
g@norbert
tag
Nekem ha simán a szoftverfrissítés lefuttatásakor nem dobta be a lehetőséget a frissítésre, akkor a Huawei AppGallery-ben rákeresve a frissítésre beadta a frissítés lehetőségét még a béta verziót is, és érdekes, de ha itt nem frissítettem, hanem ismét simán a beállítások alatt rákerestem a frissítésre, akkor már ott is megjelent 🤣
Ez egy ötlet, de gondolom ezt már próbáltad. -
Egyetértek! Nem így kellene működnie, de én ezt az amcsi tiltásokra értem.
Az csak az én verzióm, hogy a Huawei teljesen elengedte a droid vonalat és az miatt nincs biztonsági frissítés. De mi van ha azért nem küld a Huawei biztonsági frissítést, mert már azt sem kapnak a guglitől?
Ezzel a telefonnal én is 2-3 évre tervezek, és sajnálnám, ha el kellene hagynom a Huaweit. Nem vagyok guglifüggő, nekem akár a Harmony is megfelelhet. Ki is szeretném próbálni. Ha mégis váltanék más márkára, a Samsung nálam is kiesik (van itthon S9). Valamelyik "A" kategóriás kínai márka már szóba jöhet. A legesélyesebb a Sony lesz, ha kiad valamit 150 mm alatt.
Üzemidő, méret és kamera minőség. Ezekből nem szívesen engednék.
A vége meg úgyis az lesz, hogy megveszem a péklapátok közül a legkisebbet. Mert lehet hogy addigra már a 170 mm lesz a kompakt méret 😡 -
A Huaweinek most éppen nem a mi frissítgetésünk a legnagyobb gondja. Meg tudom érteni a jelenlegi helyzetben, hogy leszarják az általunk használt amcsi szoftver gondozását. Egyrészt küzdenek a mindenféle amcsi tilalmak miatti ellehetetlenüléssel, másrészt gőzerővel csinálják a Harmonyt (és az Emui11-et) többek között a P30-ra is.
A Samsung meg könnyen virgonckodik. Nem tiltották el semmitől, sőt szerintem prémium hozzáférést kap mindenhez ami usákiás. De miért is tiltanák, hisz' egyre jobbanbenyal... integrálódik az Usa ökoszisztémákba, lásd Microsoftos összeborulás. -
Nagyjából senki nem várja a Hongmenget. Még én sem, bár kíváncsi vagyok rá. De reálisan nézve úgyis az lesz a vége, hogy nem lesz más. A Huawei (kényszerből) a Hongmenggel (Harmony) kerül ki az amcsi banhammer alól. Lehet, hogy életképes alternatíva lesz, de lehet, hogy nem. Egy biztos: sehol nem lehet olyat olvasni, hogy Huawei és droid11....de olyat igen, hogy az emui11 lesz az utolsó. Szóval akár várják, akár nem, jönni fog.
A P50 szériáról már szállingóznak a hírek, és úgy tűnik, azon már nem gugliféle droid lesz. -
-
KD6-3.7
őstag
Én csalódottnak érzem magam, mert olvastam teszteket, hogy a Pro csak a zoom kamerával tud tobbet stb. Mekkora király fotós kütyü ez a Huawei meg a nagyobb testvére. Aztán én napról napra azt tapasztalom, hogy nem egy nagy durranás, sőt...
A moon photo viszont meglepően jó!
Zsebbol előkapós a pillanat lefotózasara láttam már jobb készüléket. Jobban működött a szoftveres feldolgozás része a dolognak.Ezzelén le is zárom a témát részemről.
-
qltsar
veterán
-
qltsar
veterán
Ha lejebb tolná az egészet, akkor vesztenél valóban egy sávot és ott lenne a fekete sáv használatlanul, így viszont a státusz ott marad, alatta viszont hasznos a terület.
Igen, ez számomra még pozitív is lenne, ugyanis kisebb lenne a "kijelzőméret" még ezzel a minimálissal is.
Tehát ahogy te mondod nem akarsz egy fekete státusz bart nézni, inkább néznél egy totál fekete kihasználatlan sávot.
Mivel OLED panel van a telefonban ezért nem gondolnám, hogy ez bármennyire is zavarna.
___
De megértem, ha ez valakit nem zavar. Engem a notch zavar. Samsung S10-en 1-2 óra alatt már észre sem vettem, hogy kikapcsoltam a punchole-t, ott lejjebb tolja a kijelzőt ugye, és kikapcsolja a sávot. Számomra jobban zavaróbb, ha megtörik a kijelző notch / punchole.
-
marcusa
addikt
Nagyon köszi neked is! Én is a kettő között gondolkodom, picit már nagynak találom a note 10-et, de az ezzel járó hatalmas akksi vonzó... A 6s-emet napi 2x kell már tölteni, és nagyon vágyom egy olyan telóra, ami szinte bármit kibír használatban reggeltől estig.
Fotózni nagyon ritkán szoktam, játszani meg egyáltalán nem. Böngészésre, youtube videózásra, chat-elésre és telefonálásra használom a telefont. -
AtHoS
nagyúr
Erre sem lett volna szükség (első hsz-od is teljesen érthető szvsz.), csak poén volt részemről a reagálás
Amit esetleg tudok tanácsolni: aki várakozik a 10-es frissítésre néha dugja rá szgépre a P30-at és a szgépre telepített HiSuit-ban is nézzen ilyenkor rá a frissítésre
-
Chereiose
addikt
És azt hol találom? Egyébként a teló az a barátnőmé, csak így fejből ennyire emlékszem, hogy a fájlok nevű mappa létezik már csak. Ez a download mappa ez a fájlokon belül van?
Viszont alapvető gond az is már, hogy közvetlenül megnyitáskor is ilyen értelmetlen szövegeket ad ki, tehát mintha nem tudná értelmezni amit megnyit csatolmányt/szöveges fájlt. -
Dorcsika
junior tag
Így van! Nekem is p20-am volt a p30-előtt.
Beantech: a beállítások, alkalmazások, alapértelmezett alkalmazásoknál állítsd át a böngészőt. Szerk: látom már próbáltad. Akkor az alkalmazásoknál keresd ki a chrome-ot, bökj rá és ott lesz egy olyan menü hogy megnyitás alapértelmezés szerint. -
teleahocipöm
senior tag
Annyit, hogy bár a P30 2x annyiba kerül mint a Lite, de a nappali képeken ez nem látszik, vagyis aki többnyire nappal fotózik a kistesó is elég lehet. Nekem is elég lenne, ha épp ésszel gondolkodom, de eldöntöttem, hogy ha törik, ha szakad a felső sorból választok.
Tudom, hogy az árazásnak több összetevője, ebből a kamera csak az egyik, amitől én is többet vártam, nagyobb különbséget, de úgy érzem ennél jobb telefont nem találtam volna. -
teleahocipöm
senior tag
A víztorony nem kivágás, hanem 30x zoom-al készült, ahogy az országház kupolája is. A fókusz a víztornyon ill. a kupolán volt. Nagyjából ugyanonnan készültek a képek. Az itt látható képeken a nagyjából középen látható épületeken volt a fókusz. Volt ahol leraktam a kőkorlátra az látható is, persze így is bemozdulhat, de kisebb az esély rá, ha úgyis rossz a kép, akkor a kamerában lehet a hiba a rossz.
-
teleahocipöm
senior tag
Tudtam, hogy szarfosszarazegészéscsakvelembaszikkiavilág,
mert nálam be van és be is volt kapcsolva a szolgáltató nevének megjelenítése. Nem azt mondom, hogy ez annyira tragikus, hogy harakirit fogok miatta elkövetni, de.... nem sokat aludtam ez miatt.
Egyébként, ha lehúzom az értesítési sávot, akkor ott VoLTE 2 helyén a két szolgáltató látható.
Most nézem, annak ellenére, hogy bal felül VoLTE 2 látható ez a funkció a 1.SIM -re van állítva, az imént kikapcsoltam, de nem változott semmi. -
Peathee
senior tag
Azért vannak olyan emberek bőven akiknek ez naponta hasznos hogy látják a szolgáltató nevét.
Én pl Komáromban dolgozom az ipari parkban (ami a Dunától pár 100 méterre van csak, ha nem vagytok képben arrafelé) és simán vannak a gyárnak olyan részei ahol a telefon átvált a szlovák hálózatra.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Honor 200 Pro 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 14 PRO - 128GB - Deep Purple - 85% akkumulátor
- Samsung Galaxy S22 Ultra 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S24 Ultra 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÚJ aktiválatalan Apple iPhone 16 Pro 128GB ! 1ÉV nemzetközi APPLE GARANCiA
- AKCIÓ! ASUS B460M i7 10700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB KOLINK Observatory TG TT 600W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Flip 2.0 PRO 65" WM65R + Connectivity tray + Gurulós állvány
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i7-8GEN I 16GB I 256GB I 14" WQHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- LG 55G4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest