- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- iPhone topik
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Huawei Watch GT 4 - kerek karék
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- LG Velvet (4G) - megelőzte a híre
- Google Pixel topik
-
Mobilarena
Huawei P30 összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Exian
addikt
válasz
Franky74 #9153 üzenetére
Aha, köszi!
Hát én kerülöm a Xiaomit messzire, amióta a fiam 12 Pro-jával akkorákat szívtunk, mint én még telefonnal sosem. És nem is tetszett neki, a régi Samsungját jobban kedvelte.
DE persze a miénk egyedi eset lehetett, meg a 14 biztos jobb már, legyen szerencséd vele!
-
Diamond500
senior tag
válasz
Franky74 #9109 üzenetére
Ugyanez a gondom pár hete, befrissítette magát (évek óta nem frissítettem) , és éjjel nappal 33 fokot mutat..plusz a reklámok..
Letöröltem, felraktam egy régebbi verziót. pár percig minden a régi, aztán befrissül magától, és már nem jó.
A file manager ugyanez..
Itt valamit központilag bsztattak szerintem. -
Exian
addikt
válasz
Franky74 #9058 üzenetére
Próbáld meg másik gyári kábellel. Nekem az lett a megoldás. Esetleg az akku nem bírja valamiért. Mikori az akku?
Én eMagról rendeltem ezt a kábelt, ezzel megy a supercharge.
-
L4mie
veterán
válasz
Franky74 #8779 üzenetére
Első factory reset előtt még mindent is átbogarásztam...azóta hagyom neki hogy legyen ahogy akar.
Perpill: összes automatikus.
De szinte fix, hogy a dualsim kezelés meg a volte-val van gondja, pl. ha telefonálok a vodás kártyával (nem az az alapértelmezett mobilnetes kártya, mert azon csak 50mb van míg a teleneren 2gb) akkor 5 ből 2x letétel után hiába csatlakozik vissza a telenoros kártya a hálózatra, nem lesz rajta mobilnet, mobiladatok ki-be kapcsolgatása megoldja. Sajnos telefonon nem lehet kikapcsolni a VOLTE-t, szolgáltatóval kikapcsoltattuk, de automatikusan visszakapcsolják pár hét után...ügyintéző nem tud vele mit kezdeni..ilyen a rendszer
-
tom570
aktív tag
válasz
Franky74 #8474 üzenetére
Én az [AirDroid] alkalmazást használom. Kábel nélküli, pc-n és telón is elindítva szinkronizálja a képeket a számítógépre. Egynek jó!
-
laaceee98
tag
válasz
Franky74 #8351 üzenetére
Pfuuu... Ezt még sosem csekkoltam
Azt hogy aktív legyen X-órától Y-óráig, azt már régen be lehet állítani, de egyébként praktikus lenne, amit te mondasz az is. Éjszaka nem világítana fölöslegesen az ember szemébe, de egy érintésre meg tudnád nézni az időt. Gondolom neked is hasonló célod lenne vele.
-
-
laaceee98
tag
válasz
Franky74 #8218 üzenetére
Azért azt én sem mondom, hogy ugyanazt tudja az akksi, mint 0 naposan. De szerintem 10-15%-nál többet nem romlott a kapacitása. Na meg ugye nem mindegy, hogy honnan romlik: 2 napos üzemidőről, vagy alapból is szűk egynaposról. Akkor átlag 6 óra SOT jött ki, most meg mondjuk átlag bő 5. Akkor 2 napra terveztem vele, most ha reggel leveszem 100%-on, akkor a következő nap délutánján rakom fel tölteni, szóval mondjuk hogy bő másfél napot még most is kiad. Ennyi romlás több, mint 700 napnyi használat és 400-500 töltés után (nálam) belefér.
-
válasz
Franky74 #8136 üzenetére
A P30 már több mint egy éve negyedévenként kap frissíttéseket. De jogos a kérdés, mert október már elég régen volt. Ami infót találtam, az is egy novemberi hír, melyben azt írták, hogy a következő frissítés 2022 első félévében, az emui12-vel fog jönni. Addig szerintem már nem fognak küldeni semmit. [link]
-
válasz
Franky74 #7768 üzenetére
Amikor automata módban használod a fényképezőt, akkor a szoftver végzi a beállításokat, hogy a legjobb kép készülhessen. Ha a képen nagyon világos és sötét részek vannak, akkor a program bekapcsolja a hdr funkciót. A hdr úgy működik, hogy a gép gyors egymásutánban több képet csinál különböző fényerő beállításokkal, csinál sötétebb és világosabb képeket. Aztán ezekből összerak egy olyat, amiben a túl világos részek kicsit sötétebbek, a túl sötét részek világosabbak lesznek, így kiegyenlítettebb lesz a végeredmény. A művelethez szükséges több fotó elkészüléséhez kell egy kicsi idő és mozdulatlanság. Amíg ezek a fotók elkészülnek, addig írja ki a telefon, hogy élesítés szükséges, tartsa szilárdan a készüléket. De nem szükséges szót fogadni. A fotó akkor is elkészül, ha nem tartod tovább a fényképezőt, csak nem lesz hdr-el optimalizált, mert nem tudja elvégezni a műveletet, és lesz egy sima fotó
-
szemesi69
addikt
válasz
Franky74 #6097 üzenetére
Szerintem lehet google nélkül élni, igazán csak a gmailt használom, a többi google cucc nem érint, mondjuk céges környezetben már biztos hátrány. Ha a térképre, navigációra van megoldás és ahogy olvasom van, akkor már megpróbálnám, de most a P30 annyira bejön, decemberben vettem, így 2 évig nem lesz ilyen gondom, hogy mi legyen a következő. Ha lenne + keretem a P30 Pro még megkísértene a kijelző mérete miatt, mert az apró betükkel már gondjaim vannak, a szemüveget meg nem nagyon szeretem van, de nem viselem el sokáig, igazából, csak olvasásra kell.
-
szemesi69
addikt
válasz
Franky74 #5981 üzenetére
Üdv!
Az utobbi böngésző frissítések hozták, nekem 10.1 alatt eddig jó volt, viszont mostanában fagyott is, de volt olyan is amit fórum társ írt, csak egy szürke oldal semmi más, semmire nem reagált. Alkalmazásba adat törlés tette csak helyre.
Mindkét probléma akkor jött elő, ha máshonnan mentem a böngészőbe, például facéról, vagy messengerbe küldött linkről. -
válasz
Franky74 #5712 üzenetére
Nálam ez a gugli távolságtartás Huaweitől függetlenül van.
Nem ismeretlen kínai dolgokkal, hanem jól ismert megoldásokkal lehet a guglit kiváltani, csak hát a kényelem ugye...minek más, ha az is működik amit az ember kezébe nyomnak.
Gmail > Bluemail, szinkronizál a naptárral, De ettől függetlenül a gugli email fiókot ugyanúgy lehet használni.
Play store > Nálam Aurora store , de pl. Apkpure
Térkép, navi > Nálam Sygic, de pl. Here,
Youtube > pl. Vanced, de van más megoldás is
Gdrive > nem igazán használom, de pl. Mega, Dropbox, Box, pCloud
Fotók > még használom, de előbb-utóbb csinálok otthon egy Nas-t, és akkor ezt is el lehet engedni. -
válasz
Franky74 #5710 üzenetére
Nem vagyok egyik márka fanja sem. Nem márka alapján választok, hanem megkeresem azt a készüléket ami minden elvárásomat a legjobb áron teljesíti. Legutóbb a P30 győzött. Sajnálom a Huaweit azért amit művelnek vele. Én szurkolok nekik (nem ideológiailag, hanem tech szempontból, mielőtt páros lábbal belémkommentel valami amerikakapitány) A zusa amúgy sem a szívem csücske. De ha legközelebb is Huawei lenne a befutó hardveresen, a guglit simán dobnám a kukába. (Sok évvel ezelőtt a windóz jár így. Azóta linuxom van). A gugli nekem semmi olyat nem ad amit ne tudnék nélkülözni, vagy más appal kiváltani. Már most is minimális amit használok tőlük.
-
laaceee98
tag
válasz
Franky74 #4806 üzenetére
Üdv a klubban!
AoD-ot a Beállítások -> Főképernyő és háttér -> Folyamatos megjelenítés fülben tudsz állítani. Sok opció nincs... tudod ki-be kapcsolni, illetve időzíteni, hogy naponta mettől-meddig működjön (vagy hogy működjön egész nap). Ez a gyári AoD, amire a 10.1-el fog majd jönni 3D séma és egyéb újdonságok (elvileg), ahogy már a kolega is említette fölöttem. Egyelőre viszont ez ennyit tud, applikációt nem tudok rá, én inkább nem is erőltetném. Viszont olyat tudsz, hogy zárképernyő stílust töltesz le. És ha már itt tartunk megválaszolnám a másik kérdésedet is: Témák (gyári app) --> Fent "Témák"fül --> jobb oldalt középen kis villanykörte jel "Ikonok" felirattal, itt tudsz válogatni fizetőst ingyenest minden félét. Úgy, hogy a teljes témát nem kell leváltanod, csak az IconPack-et teszed fel és alkalmazod.
Használd egészséggel!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple Iphone 13 - 128 GB (éjjfekete) Garanciális
- Apple iPhone 12 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- új bontatlan iPhone 16 Pro Max 256GB black titanium fekete titán független Apple 1 év garancia
- szinte új iPhone 16 Pro Max 256GB black titanium fekete titán független Apple 3 év garancia
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Bomba ár! HP EliteBook 850 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULL HD I Cam I W10 I Gari!
- Dixit 4 Eredet (bontatlan, fóliás kártyacsomag)
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 7800X3D Processzor!
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB DDR4 1TB SSD Radeon Pro 5500M garanciával
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest