Hirdetés
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Ilyen a Huawei Watch 5 és új érzékelője
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Iskolakezdésre készül a második elit Snapdragon
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
-
Mobilarena
Huawei P30 összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
trebrona #7532 üzenetére
Nem kérdés, hogy erre a problémára van 76,8 db. app a playen, és még x darab ami nincs a playen, hanem alternativ appstoreból elérhető. Csak ugye ez eddig gyárilag benne volt a telefonban jól, nem kellett keresni rá megoldást.
Engem csak az bosszant a dologban, hogy nincs rá épkézlább magyarázat, hogy minek lett lekorlátozva 24 órára. -
Pompi
nagyúr
válasz
trebrona #7308 üzenetére
Nem manuál fókuszálni kell, hanem valamire ráélesíteni egy érintéssel.
Sokat használom az éjszakai funkciót. De nekem elég ha én tudom, te meg rakhatsz be ide rosszul sikerült képeket.Próbálok keresni én is oszható képemet, egyelőre ezt találtam, ráadásul ez a tele objektívvel készült.
Találtam a normál obival is.
Meg mégegyet.Na inkább csináltam nekik egy albumot, tessék. Több kép a nagylátóval készült (amikről tudjuk azért, hogy nem olyan acélos, mint a főkamera, de legalább autofókuszos
), minden infó ott van a képekhez. Ja igen, mind a Google Photosba feltöltött tömörített kép.
-
válasz
trebrona #7268 üzenetére
Ennek kb évekkel ezelőtt volt jelentősége, amikor az EIS még gyerekcipőben járt és a hagyományos képstabilizálás jobb volt mint az elektronikus. Közben akkorát fejlődött az EIS, hogy az OIS hátrányba került a mozgó alkatrészek miatt. Az meg tud hibásodni, az EIS nem. A P30 főkamera elektronikus képstabilizálása nagyon jó, hiszen másodpercekig tarthatjuk KÉZBEN fotózva, nem igényel állványt vagy stabil témasztékot. És meg lehet nézni az újabb GoPro videókat a neten, hogy mit lehet kihozni ebből a sokak által lenézett EIS- ből.
-
Pompi
nagyúr
válasz
trebrona #7268 üzenetére
Viszont a széleslátószögűben van autofókusz a P30-ban. Nekem pl. ez (is) fontosabb volt.
Többször lerágott csont ez már. Elég csak rákeresni az S10-re a topikban és csak olvasgatni kell.
Nyilván azért vagyunk ebben a topikban, mert valamiért a P30-at választottuk.@GSPLR: én speciel nem köpködtem a szervizt, megértem az ő álláspontjukat is. Elszíneződött az indikátor, ugrott a gari, ennyi. Máshogy ezt nem lehet csinálni, nem állhat minden felhasználó mellett egy őr, hogy nézze mit csinál vele. Az, hogy 30 centis vízbe volt éppencsak belemártva nem lehet bizonyítani. Ezért is írtam, hogy onnantól nem mozgatott ez a vízhatlanság téma, inkább egy tok.
-
Pompi
nagyúr
válasz
trebrona #7265 üzenetére
Nekem S7 sztorim van, a térdig érő Balatonban sétáltam a gyerek mellett, párszor legugoltam mellé, néha elővettem és lőttem róla pár fotót. Este SIM hiba, kihúztam a sim tálcát és nedves volt belül - természetesen rendesen be volt tolva a sim tálca, nem is lehetett másképp. Azóta szkeptikus vagyok ezzekkel, de mondom, inkább legyen ráírva, mint nem, de én direkt vízbe nem viszek már telefont IP68 ide vagy oda, inkább berakom egy vízhatlan tokba. Arra jó lehet a védelem, hogy ha elázok vagy véletlen vízbe esik, akkor túlélheti. Ennyit meg szerintem a P30 is tud.
-
-
-
g@norbert
tag
válasz
trebrona #7097 üzenetére
Ok, köszönöm 👍
A csatlakozás sebessége, gyorsasága, stabilitása, minősége terén mi a különbség, ha a vezeték nélküli kivetítés menüben kapcsolódok a tv-re, vagy pedig wifi-Direct-el csatlakozok a tv-re?
Ezt csak azért kérdezem, mert az egyszerű kivetítés menüben nem jelenik meg a telefon-tv aktívan működő kapcsolat , ha wifi-Direct kapcsolódik a telefon a tv-vel, és ez a kapcsolat látszik a wifi-Direct menüpont alatt. -
válasz
trebrona #6741 üzenetére
Inkább is-is.
Videóban nem jobb a P30 (de csak kicsivel gyengébb).
Fotóban jobb a több látószög miatt, kiváló a zoom és a széleslátó, jobb makró, jobb éjszakai fotók. Brutál jó képstabilizálás. Viszont beltérben csak a széleslátószögű kamera találja el a fehéregyensúlyt. A főkamera kicsit melegebb tónusú képeket csinál. -
N_A_S
veterán
válasz
trebrona #6475 üzenetére
Nem tudom srácok, én ha rányomok, nekem egy kis sávban azt írja ki hogy a Huawei Home nem támogatja az osztott képernyős módot... mindjárt leshotolom... szóval hiába húzom oldalra
Szerk.: na megvan, számológéppel működik. szóval a kulcs az hogy mindenkét alkalmazásnak támogatnia kell. Fura.. emlékeim szerint ez ment asztalról is, csak a másodlagos ablakban megkérdezte talán hogy mit szeretnék mellette futtatni...
-
N_A_S
veterán
válasz
trebrona #6473 üzenetére
Látom, expert PH-s vagy te is! Grat!
Tudom használni a keresőt, köszönöm
Meg is találtam Quqesz hsz-át, nálam is ez van, de utána rá is cáfolnak, szóval másnak meg megy... nem értem.
Tehát ha P30-ad van, akkor megköszönném ha saját tapasztalatot írnál, esetleg mégnéznéd az internet megosztásra vonatkozó kérdesemet is!
-
szemesi69
addikt
válasz
trebrona #6398 üzenetére
A simhez tartozik az apn, tehát átrakja másikba, ugyanazt fogja mutatni, de ezt neked tudni illene, mivel nem most kezdted te sem
Ha kiveszed a simet nincs menü se, így apn és más simhez kapcsolódó beállítást sem fogsz látni. Ne érts félre nem akarlak megsérteni, mivel komoly tudással rendelkezel bizonyos készülékek kapcsán, de azoknál is gondolom így működik
-
buherka
addikt
válasz
trebrona #6290 üzenetére
Igen én is ettől tartok, hogy beszopom a szoftveres dolgot, Google Play stb...
S10 jóval húzósabb árban is...na még futok egy-két kört.(#6292)szemesi69
Neked melyik jön be jobban?(#6293)Ance
Nem félek én a Huawei-től sem. Igen volt egy rossz tapasztalatom ez tény...vagy inkább a szerviz egy kula. Maga a gyártó sztm nagyon jó. Mert sok ismerősöm csak ezt venne és ugyan úgy köpköd a Samu-ra. Szóval 1-1 az állás.(#6294)nicko
Én sajna beszoptam, olyan recsegés hallatszik a fülemben ha be van kapcsolva a Wifi, mint az állat. Pedig több féle fülessel kipróbáltam, de mindegyikkel csinálta. Egyedi probléma...nem is tudott vele a szerviz mit csinálni... -
Pjotr
senior tag
válasz
trebrona #5843 üzenetére
Mondjuk a videó az jobb a Samuban, azt elismerem. Én a különbséget még csak nem is este veszem észre, hanem mondjuk bent, kevés fénynél, egyszerűen nem annyira szemcsés és festményes a hatás, az automata bokeh nekem nagyon bejön, gyorsabb a fókusz és a 3 látószög miatt kreatívabb az egész. Főleg arcokon jön ki amire gondolok.
-
válasz
trebrona #5845 üzenetére
Anno a P30 és az S10e között kellett döntenem, mert a sokadik rostálás után ez a két telefon maradt. A P30 győzött.
A te összehasonlító képeid alapján az S10e jobb kamerában. Nálad, a te használati szokásaiddal.
Nálam ez az összehasonlítás kivitelezhetetlen, mert úgy nézne ki, hogy a P30 éjszakai képei pont olyanok mint a tied, az S10e éjszakai képei helyén egy üres hely van....mert nálam már este hatra lemerülne az S10e. Volt már 3,5 órás sot- ra képes telefonom. Soha többet olyat. -
Quqesz
nagyúr
válasz
trebrona #5845 üzenetére
Nem tusom S10 milyen, mert nincs, de S9 éjszakaiban nagyon gyenge(ha jól emlékszem s10 ebben sokat fejlődött). Anno néztem én is, nekem a P30 éjszakai módjában az tetszik, hogy egy lámpa fénye sem egy fénygömb, hanem látod a búrát is pl. De amúgy a linkelt képeken tényleg baromi sárga lett a házak fala.
-
Essien
aktív tag
válasz
trebrona #5845 üzenetére
Neked ezek szerint bevalt, nekünk nem. Lehet máshogy használjuk ezt el kell fogadni. Nekem hiába bizonygatod mert mint írtam az összes s10 megvolt . Azt hozzá kell tenni hogy én eloveszem a telefont és nem állítok semmit csak fényképezem és így jobban bevalt nálam a P30.
Te sem tudsz meggyozni engem -
Essien
aktív tag
-
Quqesz
nagyúr
válasz
trebrona #5649 üzenetére
Sokszor teszteltem(próbáld ki tényleg), de sok esetben nincs különbség. Nagyon nagy fénykülönbséges szitu kell, ahol tényleg érezhető különbség van a két mód képe közt. Kevés olyan esettel találkoztam, ahol volt előnye a hdr-nek. S8+ és G4 után meglepő is volt, mert ott komoly különbség volt a hdr javára. Hogy most ez a kamera előnye v a hdr hátránya én sem tudtam eldönteni.
-
Exian
addikt
válasz
trebrona #5578 üzenetére
"Engem pl pont nem érdekel, hogy a YT megy, vagy nem lezárt kijelzővel"
Ezt tök mellékesen jegyzem meg, hátha valakinek új: úgy lehet megoldani, hogy pl Chrome böngészőben asztali nézetben kell megnyitni a Youtube-ot (tehát nem az alkalmazást és nem sima Chrome ablakban), így a böngészőből való kilépés, vagy kijelzőt lezárás után megáll a lejátszás, de az értesítési sávban folytatható a lejátszás a play gombbal és utána már lezárt kijelzővel és/vagy a háttérben is megy a lejátszás.
Ismétlem, nem neked címeztem, hanem mindenkinek, akinek esetleg ez valami oknál fogva új infó lenne. Nekem is az volt annak idején, amíg valaki le nem írta ezt a lehetőséget.
-
laaceee98
tag
válasz
trebrona #5578 üzenetére
"(nem azért mert kötekedni akarok, hanem mert tényleg gőzöm sincs)"
Nem azt kérdeztem, hogy ugyan minek, hanem hogy mihez ilyen fontos, mivel nem tudtam.
Nem olyan szakterületen dolgozom, ahol erre szükség van, ezért eddig nem tudtam.
Többször nem fogom leírni, mert ennél egyértelműbben nem tudom, hogy csak érdekelt, de tényleg.
Ne idegeskedj kérlek! -
Gstyler
senior tag
válasz
trebrona #5463 üzenetére
Jogos, persze 4:3ból vág 16:9et. De pont ezt nem értem,h a Huawei miért nem tesz be egy ilyen lehetőséget. Ennyi pénzért jól esne eldönteni, hogy milyen képarányú végeredményt szeretnék használni.
Szomorú vagyok, mert ebben a kategóriában a fotózás egy nagyon fontos szempont.
Lehet,h emiatt kell elpártolnom a huaweitől, pedig simán egy frissitéssel dobhatnának be egy 16:9 lehetöséget.
Szerinted egyébként melyik készülék jobb hosszú távon? -
Alister71
nagyúr
válasz
trebrona #5256 üzenetére
Semmi gond, értem én. Állítsunk minden szó mellé egy Magyar Nyelvtan tanárt, mert leromboljuk a végtelenségig a topikot :)
Csúfoljuk ki a helyesírási hibákat, bár én is szoktam, szóval rám lehet dobálni minden követ.
A topikhoz nem tettünk hozzá semmit, semmi baj. 3 vagy 4 oldalt lovagoljunk végig, hogy ki lehetett vajon kettes általánosban Magyar Nyelvtanból. :) -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma Jóval olcsóbb, mint a csúcsmodell, de majdnem annyit tud. A legfrissebb trükkök nincsenek benne, de van olyan funkciója is, ami a drágább verzióból hiányzik.
- Samsung Galaxy S21 Ultra 256GB Hibátlan kijelző, S Pennel!
- Apple iPhone 7 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Iphone 15 Plus 2.5 év gyártói garancia, 100% akku, doboz+számla!
- Karcmentes, független, Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB /8GB RAM/ Onyx Grey
- iPhone 14 Plus 256GB Éjfekete független - 88% akku
- Apple iPhone SE 16GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HP, Lenovo dokkoló 12.300Ft-ért? VÉGKIÁRUSÍTÁS
- HATALMAS AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest