-
Mobilarena
Huawei P30 összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
atike
nagyúr
Én is.
Hosszan agyaltam rajta, mi lenne jó.
Pixel 7 / S23-ra szűkült a kör, végül az S23 lett (256/8), tegnap kaptam meg.
Nagy kényszer amúgy nem volt a váltásra, még tette a dolgát a P30, de mivel kaptam egy Galaxy Watch 5-öt ajándékba így logikus volt, hogy S23 legyen a Watch 5 ugyanis nem működik a P30-al...
-
L4mie
veterán
Témánál maradva, pixeleket néztem, meg a samukat. De a moto is jó paraméterekkel bír.
Ami előrelépés lenne a vezetéknélküli töltés, szóval biztos olyant fogok nézni ha eljön az ideje.
Amúgy mostanában kevesebbszer szivat a eltűnő hívásokkal, sms-ekkel, lehet érzi, hogy jól kell viselkednie különben megy a kukábavagy ami mégrosszabb a gyerekeknek
-
Köszi az infót!
Közben megtaláltam és én is rájöttem, hogy a google a ludas. Bár a Huawei a P30-nál az "Intelligens feloldás" név alá rejtette a funkciót, de valójában maga az alkalmazás megtalálható a "Megbízható alkalmazások" menüpont alatt a Smart Lock (Google) néven.
Szóval azok a telefonok, amelyek GMS támogatottak, ott a google féle Smart Lock van. -
L4mie
veterán
Mindegy már megszoktam....igazából a hívások úgy érkeznek meg, hogy amikor leteszi a másik oldal megkapom a nemfogadott hívás popupot.
SMS ek meg...néha 8-12 óra után, vagy egy másikkal együtt megjönnek.... viber, facebook üzenetek, e-mailek app elindításával megjönnek, ha úgy nem akkor a mobilnet akadt megint be azon általában segít a mobilnet be-ki kapcsolás. Kolllégámmal egyszerre kaptuk a 2 p30-at , családban van egy másik nekik semmi gondja vele...enyémmel meg már mindent megpróbáltunk de ez van. Sajnálom, mert szép, nemtúlnagy használható telefon lenne. Ez van. -
Sdi
addikt
A telefonáláskori problémát nem tapasztaltam, bár nem túl sok ideig használtam.
laaceee98
Amikor a samut vettem egy ilyenen is vacilláltam, realme GT Master 5G 256GB, de a kiforrottabb támogatás és háttér miatt, nem ezt vettem.
-
laaceee98
tag
Nem azért, de szerintem ez gáz. 2022-t írunk és oké, hogy nem csúcskategória, de 130 ezerért tán ne kelljen már ilyenekkel bajlódnom. Nem egy 30 ezer forintos nagyitelefon...
Akkor úgy látszik még elméleti szinten sem tudom, hogy mire cserélnék, ha cserélnék, mert kb ez volt az egyetlen alternatíva... -
Különféle tesztek és az alattuk levő kommentek alapján írtam ezt.
12x: MA: "egy töltésből 5-7 órás képernyőidők is kijöhetnek". A 7 órát, sőt többet több helyen is emlegetik.
Zenfone 9: a mobilarénás tesztben és a kommentekben sem emlegetnek képernyőidőt, de külföldi tesztekben olvastam 5-6 órákat. A melegedős Snapdragontól én nem remélek kiemelkedő üzemidőt. -
.Ishi.
aktív tag
Köszi szépen a gyors választ!
Igen, mindenféle szövegjavítást kikapcsoltam (mind a Swiftkeyben, mind a GBoardon), a telefont többször újraindítottam/kikapcsoltam, de sajnos továbbra aláhúzásra kerülnek az éppen gépelt szavak.
Még azért keresgélek a Google-ön, hátha találok egy megoldást.
-
AtHoS
nagyúr
Ma megtörtént az akku+kijelző+beszédhangszóró ("egybetartoznak" szervizes elmondása alapján) cseréje, amely alkatrészekre innentől indul 2 év garancia (többi alkatrész maradt a korábbi lejáratig garis)
Múlt héten hívtak, hogy megérkezett a megrendelt alkatrész, de csak ma tudtam bevinni, amikor a szervizes is bent volt. kb. 1,5...2 óra volt a művelet, de nem csak az én telefonommal foglalkozott.
Most éppen megy vissza a PC-s HiSuite-ból a korábbi mentés (hát, nem 2 perc mire végezni fog), mivel minden nullázva lett a művelet közben. + utána az APPonkénti mentéseket is pakolhatom vissza
2 SIM-mel használom a telefont és a FirstPhone szervizben a második SIM-re nem fogadta el a PIN kódot. Harmadszorra már nem próbálkoztam vele, de papírról ellenőrizve, nem ütöttem be rosszul. Telót újraindítva viszont gond nélkül elfogadta...nem is értem mi volt vele előzőleg
-
-
A kijelzőt is cserélik akkucserénél? A hátlap cserét még érteném, mert azt veszik le az akku cseréhez és közben sérülhet.
Még nekem is garanciás novemberig. Semmi bajom az akkujával. Legfeljebb azért cseréltetnék, hogy egy friss akku legyen benne. Ha a kijelzőt is cserélik, akkor legalább az az egy halvány karc se lesz ott a kijelzőn, ami egyébként nem zavart eddig se. -
Lehetséges.
Szerencsére nem sűrűn kell néznem a támogatás appot. Annyira nem használom, hogy ma kerestem, de nem találtam. Kellett fél perc mire rájöttem, hogy a my Huawei van helyette, és az összes európai ország benne van. Kis baki, hogy a Magyarországot a "H" betű alá csoportosítja -
-
artid
aktív tag
Én több, mint egy éve használom az okostokot.
Fólia ajánlott alá, főleg ha sokat hordod mellette zsebben, sok por tud a tok és a képernyő közé kerülni. Nekem pl. matt fólia van rajta...
Nekem is leginkább a hívás felvétel/elutasítás tetszik, hogy nem kell kinyitni, meg hogy az ébresztő/riasztást is lehet vele kezelni. -
Legalább elbúcsúzott. Oké, tehette volna off-ba.
Úgy gondolom, ha az ember rendszeresen írogat egy fórumba, nem illik szó nélkül eltűnni. Én is elköszöntem az előző telefonom topikjában, és itt is elköszönök majd ha eljön az utolsó napom a P30-al. Persze az még odébb van. Talán majd felélénkül a topik ha páran bevállalják/juk a Harmony-t, és lesz miről fórumozni, a mostani nagy hallgatások helyett. -
dave0825
őstag
A navigációs sávval működik nekem is mindenhol, Nován is, de a gesztusvezérléses navigációval nem. Csináltam videót (a Prohardveres Nova alatt megy, a másik gyárin), azon látszik, hogy tudom, hogy kéne mennie, de nem megy.
Megnéztem barátnőm P30-án, Nova van neki is, neki se megy, sehol, se főképernyőn, se alkalmazásban... Érdekes, hogy a gyári Launcherben viszont megy neki alkalmazásban is, nekem nem.
Na, milyen csodát hozott össze a Huawei. -
Jobban belegondolva elég ez is... Ha 24 óra alatt lemerül a telefon úgy, hogy nem hozza még a 4 óra sot-ot sem, akkor minden lényeges benne lesz. De amíg két naponta kell tölteni 6+ óra sottal, addig igazából nem érdekel, hogy csak 24 órás időintervallumot mutat. De gondolom ezt eredetileg nem így tervezték, szóval csak jön rá egy javítás.
-
-
Engem csak az érdekelne, milyen agymenés végén jutott valaki arra a sommás megállapításra, hogy "most azért nincsen internetem mert a Huaweinek leállt a szervere"
Létezhet ilyen eset, pl. Huawei alkalmazottak céges internet hozzáférése esetén ha az illető Huawei céges proxy-t használ. Ahogyan nekem is a céges internetem spanyolországi proxy szerveren keresztül van....és ha gugliban rákeresek valamire (itt Magyarországon magyar nyelven) akkor a nagyonokos gugli teleszór spanyol találatokkal 🥴 -
robertr
csendes tag
A fejlesztői menüben a bluetooth-al kapcsolatos beállításokat már végig próbáltam. Nem sok mindent lehet állítani, a legtöbb menü inaktív, ha csatlakozva van a headset. Sajnos sehogy nem volt jó.
Ha valaki használ P30-al mono bluetooth headsetet és bevált neki, légyszi ossza meg a típusát. Lehet nálam nem kompatibilis a két eszköz egymással.
-
dave0825
őstag
Az előző P30-amon biztos vagyok benne, hogy nem rajzolt, ha minden ki volt kapcsolva.
Barátnőmnek is P30-a van, és ha 5 percig használtam neki (játék miatt), kb. 3x rajzoltam vele véletlenül, simán ujjal használva. Nekem sosem dobta be a rajzolást akaratlanul, neki igen, ahogy a mostani P30-amon is.
Nem a fólia miatt lehet, mert amikor az 1. hsz-t írtam, még nem volt rajt, 2 napja került rá. -
törölt tag
Megtaláltam, de úgy, hogy átállítottam az AppGallery régióját Kínára. Frissítette a már fent lévőt, amit az XDA-ról vakartam le. Illetve utána megpróbáltam úgy is, hogy letötöltem teljesen és tisztán feltelepítettem az AppGallery-ből. Mindkét esetben ugyanaz az üzenet fogadott, amikor megnyitottam az alkalmazást:
Ez az alkalmazás nem kompatibilis a telefonnal.
Ötlet?
-
törölt tag
Nem turkáltam az AppGallery-ben, de mivel a GMS-es telókon a Google SMS alkalmazása van, azt gondolom, hogy a Huawei a sajátját tette az újabb telefonjaira. Vagy rosszul gondolnám? Jó sok review videót megnéztem az újabb telefonokról, de egyikben sem nyitogatták az SMS app-ot, hogy be tudjam azonosítani melyiket használják épp rendszer szinten.
Találtam több kihámozott SMS app-ot, az XDA-n, amit a P40 Pro-ból szedtek ki.
com.android.mms rendszerfájl néven fut
Amelyiket hajlandó volt telepíteni is a telefon és el is indult, az meg azt írta ki, hogy ez az alkalmazás nem kompatibilis a telefonommal.A MeeTime is saját fejlesztés, de azt legalább működésre tudtam bírni.
-
Teewine
tag
Én úgy gondolom, hogy akinek bármilyen pénzügyi alkalmazás van a telefonján, nem árt, ha minél védetteb a telefonja az adatlopások ellen.
A második kérdésedre a válaszom: nem banknál dolgozom, csak próbálok óvatos lenni.
Próbálom biztonságban tudni az adataimat. Munkámból adódan nem egyszer találkozok olyan emberekkel, akiknek ellopták az adatait és megkárosították őket a felelőtlenségük miatt. Pl.: "Minek frissítsem a telefonomat, vagy az alkalmazásaimat? Jól van az úgy."
-
Quqesz
nagyúr
Lehet, de most hogy kivettem speciálban is a szabad mozgásból 1 percet ment 1 nap alatt a háttérben és tényleg nem használtam. Viszont az értesítések rendben megjöttek. Most van töltőn a teló, kíváncsi leszek a kövi ciklusra mi lesz, mert most 55%-akkufogyasztás a facenak köszönhető.....én meg annyit nem használtam.
Cukibergék vmit elcsesztek megint benne....
-
-
Nabukin
tag
Hmm, és ez a gyakorlatban mit jelent? Ez is olyan mint a VPN-en keresztüli blokkolós megoldások? Akkut mennyire meríti? Biztonsági szempontból mit jelent ez a DNS-es cucc? Bocs, ha hülyeségeket kérdezek, de eddig nem kellett ilyesmivel bajlódnom, csak ment fel az Adaway és kész.
-
teleahocipöm
senior tag
-
Kempetlen
tag
Ez lenne a tok valószínűleg.
A notesz-jelleg miatt az sem baj, ha nem nagyon komoly fólia kerül rá, ezért ez uttóbiból ezt néztük. De erre azért simán rámehet még pár dolcsi. Nem kell, hogy Nillkin legyen, főleg nem ennyiért. Mondjuk a curved és a 9H kulcsszavakat még bevágtam a keresőbe, így már szimpatikusabbak a találatok.
-
FraFer82
tag
Figyelve olvasom, hogy ki a harmadik, negyedik ötödik típus, azon kívül, aki egy új telefonra ráröpül, mert izgatja, hogy új, vagy aki egy kicsit magát is meggyőzi arról, hogy jobb a mostani telefonja, pláne ár-érték arányban, és kitart a biztos, már bevált telefonja mellett (egy darabig legalább).
(Ez a P30 vs P40 esetében pláne elég hangsúlyos most.)
-
CzGöbe
tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S22 Ultra 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 15 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor 200 Pro 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 14 PRO - 128GB - Deep Purple - 85% akkumulátor
- Samsung Galaxy S22 Ultra 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD Intel ARC A770 16GB Rampage SHIVA 650W
- AKCIÓ! Apple MacBook PRO 15" 2018 i9 32GB 500GB 560X 4GB notebook garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
- SzoftverPremium.hu
- Eredeti Lenovo 300W töltők - ADL300SDC3A
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged