Huawei P30 - kell ennél több?

Jóval olcsóbb, mint a csúcsmodell, de majdnem annyit tud. A legfrissebb trükkök nincsenek benne, de van olyan funkciója is, ami a drágább verzióból hiányzik.

Bevezető

A Huawei most már rendszerint azt csinálja, hogy a két csúcsszériás termékeinél a Pro verzióban csillogtatja meg a legújabb fejlesztéseit, de készít egy átlagosabb verziót is, amibe inkább a már kipróbált összetevőket ollózza össze, de hardveresen amúgy nem adják lentebb. Éppen ezért ezeket a változatok rendre sokkal olcsóbbak, de csak néhány paraméter kapcsán mások, magyarán sokszor jobban megéri ezeket választani, mert relatív kevés kompromisszummal jár, hogy benne tud maradni a zsebünkben annyi pénz, amiből akár egy középkategóriás másik telefon is kijöhet.

P30 (balra) vs. P30 Pro P30 (balra) vs. P30 Pro [+]

Ez esetünkben 70 lepedőnyi eltérést jelent, a sima P30 ugyanis 230 ezer forintos árral igyekszik vásárlókat hódítani, a P30 Pro viszont 300 ezer forintról indul. A két készülék között azért bőven akad eltérés, nem csak arról van szó, hogy kihagyták belőle a periszkópos zoom lencsét, hanem ez alapvetően egy tök másik készülék, rögtön jóval kisebb, könnyebb, kicsit hagyományosabb, de mindezek mellett a Kirin 980-as rendszerchip itt is megvan, ahogyan szoftveresen is közel azonos a két eszköz.

P30 (fent) vs. P30 Pro P30 (fent) vs. P30 Pro [+]

Kisebb a kijelző (de ez is OLED és a felbontása is ugyanaz), kisebb az akkumulátor, nincs 40W-os gyorstöltés és vezeték nélküli megoldás, más a kamera (leginkább a Mate 20 Pro eszköztárát hozza), nem hajlik le a két szélén a kijelző, hagyományos hangszóró van a termék előlapjának tetején és alul találunk 3,5 mm-es jack csatlakozót, ami a drágább változatból fájóan hiányzik. De például a kijelző alá költöztetett ujjlenyomat-olvasó itt is megvan. Nagyjából ennyi a történet, aki otthon van a Mate 20 Pro és a P30 Pro kapcsán, az már nagyjából el is tudja képzelni, hogy a sima P30 miképp muzsikál a mindennapokban, de persze azért érdemes végigvennünk, hogy milyen a kézkomfort, az üzemidő, a kamerás teljesítmény és az anyaghasználat, úgyhogy a következő oldalakon elsősorban ezekre megyünk rá.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés