Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Huawei Mate 9 - Mate evangéliuma
Új hozzászólás Aktív témák
-
mjani1172
addikt
Sok mindenben egyetértek veled, és is írtam hogy nem cserélném le semmire,de azért a frissítés inkább botrányos mint átlagos. Azért vagyok B 182-n mert a fórum segítségével az FF-el felraktam, akkor mikor már volt akinek OTA-n megjött több (2-3) hónapja.Én erre még egy frissítést sem kaptam.
Főbb pontokra szedve:
- Nem tudják megmondani sem, ki mikor és mi alapján kapja.
- Az ügyfélszolgálat tudása komoly, mert viccnek durva lenne.Nézd meg a mostani javításokat miket csinálnak, össze vissza cserélgetik a telefonokat.
- Nincs egy olyan oldal sem ahonnan mondjuk központilag ellenőrizve letölthetnénk hozzá bármit. (Még egy 30 ezer forintos xiaomi is tudja ezt.)Ezek már egy csúcsmodellnél szánalmasak és mutatják merre tart a cég. Túl sok a telefon, amik a mate 9 után jöttek hát egyik sem egy nagy eresztés, (a p10 szvsz nagy bukta), azokat rettenetesen rosszul támogatják.
Ettől még a Mate 9 jó, jó használni, jó az akksi, gyors, de ami gond volt vele azt nem javították, és előre gondolva ez egyre inkább így lesz, a terméktámogatás 0. -
Leslie1966
senior tag
Samsung Galaxy S7 Edge.re tegnaelőtt tettem fel a legfrissebb ROM-ot, 14 frissítés jött ki eddig, újabban havonta jelennek meg a frissítések. A ROM frissítés szempontjából- Odin- sokkal egyszerűbb a dolgunk, mint a Huawei-nél, mindkét telefont használom párhuzamosan. Egyébként anagy kár, hogy a Mate 7-esnél alkalmazható dload mappás megoldás a Mate 9-nél nem működik.
-
eladogeppc
veterán
Az lesz. Köszi !
Nem bírtam ki, írtam a Huawei Facebook oldalára.
Idézem:
"Kedves Huawei csapat !
Minden bejegyzésük - ahogy azt én látom - a P10-es készülék körül forog.
A mi - akik vagyunk egy jó páran - Mate 9-es táborunkkal kicsit mellőzve érezzük magunkat.
Már csak azért sem értem/értjük ezt, hiszen ugyan avval a képességekkel van felruházáva a Mate 9 is, mint a P10.
Szeretnénk kérni, hogy egy picit több figyelmet kapjon a mi készülékünk is.
Van-e rá mód, hiszen közel sem az alsó kategóriát képviseljük a választott nagyobb testvér révén, én úgy gondolomVárom mielőbb a kielégítő válaszukat/válaszotokat !
Üdvözlettel,
Egy lelkes Mate 9 felhasználó !"Remélem évvel senkit nem bántottam meg.
-
jozsef_pecs
csendes tag
Ezt írják "If the following occurs within DOA period, then consumer can ask to replace the LCD at our authorized service centre: (1) 3 or more dead/bright pixels (*) anywhere on the crystal display; (2) if there are only 2 dead/bright pixels, then they must be within 5mm of each other."
Akkor nincs"szerencsém" egy dead pixellel!?
-
HUTCHDB
nagyúr
-
lajozs
aktív tag
Elég rapszodikus a frissítés. Most az enyém 138-ra frissített, FULL-t kértem, az első befejeztével a kék AZONNALI FRISSÍTÉS jelent meg elfogadható választásként, mire bölcsen újrakezdte a letöltést. Végezvén közölte, hogy az utolsó frissítés befuccsolt, indítsam újra a telót. Hosszabban bootolt, utána meg a 182-es hibátlanul felállt. De: a frissítő fájlt 4,54 GB-osnak naplózta... Most ezt írja ki a következő frissítésig. Letojom.
-
reddoors
tag
Szerintem semmi köze inkább valamit rosszul csinálhattál. Én javasolnám a kisebbik OTA frissítést , ha B156-os ROM van a telefonodon. Ha letöltés előtt 570Mb-ot mutat akkor tuti jó lesz . A nem full OTA frissítéseknél lényeges , hogy mi az alap ROM amire épül , hiszen ezeket az adatokat tartalmazza maga az OTA file is , és a hitelesítés egyik állomása az alap ROM megléte amire épülni tud. Hamarabb is lejön és gyorsabb is a frissítés.
-
magicbox
senior tag
Nálam volt olyan is, hogy proxy-n lejött az egész. Nem igazán látom át ennek a programnak a működését. Párom P9 Lite telefonját is szépen frissítette 7.0-ra 371-es verzió. De pld. a 381 már nem megy fel, míg a többieknek igen. Romoknál én már csak a FunkyHuawei-nek hiszek, fizetős, de legalább mindig frissít is.
-
Sword
őstag
Megérkezett a válasz:
" Köszönettel vettük megkeresését, mellyel lehetőséget biztosított arra, hogy teljeskörű tájékoztatást nyújtsunk az Ön számára!
A készülékére elérhető frissítések megjelenési dátumával, elérhetőségével kapcsolatosan, nincsen pontos információnk. A frissítések egy automatizált rendszeren keresztül, IMEI szám alapján kerülnek kiküldésre ügyfeleinknek.
A készülékén a HiCare alkalmazáson keresztül és a Beállítások/Frissítő menüponton keresztül tudja ellenőrizni az elérhető frissítéseket. A hivatalos honlapunkon a Támogatás oldalon a Letöltések között tud a készülékére elérhető frissítésekre rákeresni.http://consumer.huawei.com/hu/support/downloads/index.htm
Amennyiben szolgáltatófüggő a készüléke, úgy a frissítések megjelenését, az adott szolgáltató is befolyásolja.
Megértését köszönjük, további kérdés esetén forduljon hozzánk bizalommal!A hatályos jogszabályoknak megfelelően kötelességünk tájékoztatni, hogy amennyiben fenti válaszunkat nem fogadja el, a területileg illetékes Békéltető Testülethez, vagy az illetékes Járási hivatalhoz fordulhat, az aktuális listát a csatolt dokumentumokban találja, illetve az alábbi linken találja.
http://jarasinfo.gov.hu/jarasok-lista
Amennyiben megadja számunkra a lakóhelyét, természetesen segítséget nyújtunk az Önhöz legközelebbi kiválasztásában."
Summa:
A teljeskörű téjékoztatás, hogy nem tudják mi a legfrissebb firmware, nem tudják, kaphatom-e, mert automatikus IMEI alapján és a letöltés oldal, amit adtak 0 db letölthető bármit tartalmaz Mate 9-re szűrve. -
Szpisti
addikt
-
Sword
őstag
Nya, megjött a kicsike (jack - jack erősítő). Tényleg kicsike. Fém ház, az árához képest minőségi megjelenés, csomagolás, kiegészítők.
Igazából maximum hangosító. Nem észleltem hangminőség javulást, több mélyet, erősebb közepet, "élesebb" magasakat. Kb. olyan, mint ami kijön a telóból, de lehet még hangosítani. Jelentősen. High-ba kapcsolva egy JBL E50-et úgy meghajtott, hogy éreztem, hogy lobog a membrán a fejhallgatóban.
Szóval ezzel óvatosan, mert egy gyenge fülest simán kidurrantEnnyi pénzért nagyon jó olyannak, akinek a fejhallgatóját halkan szólaltatja meg a telefon.
Elképzelhető, hogy ha felraknék egy EQ-t a telefonra (nem tettem, mert a komolyabb erősítőm EQ-ját használom), akkor sokkal erősebb lenne a különbség az erősítő javára).Persze akksis, micro usb-vel tölthető, 8 óra működést ígérnek.
-
pepetech
őstag
Autós tartó esetém mindig rajtam van a b2 okosóra és csak egy nyomás a gyári a telefon jobb oldalán található a hangerő szabályzók alatt tartozkodó bekapcsoló gombra
. És ha rajtam az óra nem kell újlenyomat se kód se semilyen alkalmazás mivel már régóta tudja ezt a huawei. Ez mrg hogy nem használjátok a gyári bekapcs gombot hanem inkáb előadtok egy harci mozdulatot a kijelző előt hogy utána rákopoghassatok kettőt... Nálam még mindig kiveri a biztosítékot
-
Sword
őstag
Vettem is egy ilyen jack-jack amplifier-t
6-10 ezer között van az ebay-en, meglátjuk milyen. Kis Fiio-t már nem lehet itthon kapni, úgyhogy kb. mindegy.Majd beszámolok, hogy milyen, ha megjött.
-
Sword
őstag
USB DAC témakör:
Az USB AUDIO PRO fejlesztőjétől:
"WARNING: Huawei devices are one of the most troublesome devices, some not working at all, some only playing back. Please try the free trial/demo version of our app(s) before purchase in combination with a Huawei device!"
-
mentos
tag
1000 köszi, ha nem írod eszembe sem jut utánaszámolni!
Hatalmas mák hogy napra potosan ma járt le a 3 hónap, úgyhogy gyorsan elszaladtam, és leadtaam a telót, zokszó nékül bevették, mondta a srác is aki bevette, hogy hát az nem túl gyári ha így kikapcsolgat. Állítólag kicserélik az egészet, de lehet h csak a belét vagy nem tudom, mert volt valami mozaikszó amit mondtak h mit cserélnek, de az fogalmam sincs mit jelentett.
De azért picit csak megszívtam mert most nem volt csípőből másik készülékük, uh. kb 10 nap mire visszakapok egyet, addig cserefon. -
Andor246
tag
Jack dugós igen de van usb verzió is a fiio k1 azt szemeltem ki igazából mert azt nem kellene tölteni mert a telótól venné fel az áramot. Itt van egy kép elég nyakatekert módon van megcsinálva. Ebay-on talaltam olyan kabelt ami c-s az egyik vége a másik meg micro usb kemény 700 ft.
De megőrülnék ha nem adná le a hangot usbn a teló de mivel a fejhallgatónak átadja nagy nehezem remélem ezzel se lenne baj. -
r3dwo0d
tag
Ezek a kicsi erősítők pont erre lettek kitalálva, hogy bármilyen jackes eszközbe bedughasd. Az ultramobil erősítők között nem is láttam még nagyon usbs verziót csak jackest. Én egy E5-t használok, igaz telefonnal még nem próbáltam ki, hogy milyen, de valóban fényévekkel jobb egy ilyennel a zenehallgatás.
-
Andor246
tag
-
Andor246
tag
Köszi a tesztet. ;-)
Igazából furi mert valamiért a sony fejhallgatomra se vált át azonnal ki be kell dugdosni hogy egyszercsak usbn keresztül átadja a hangot.
Nekem samsung iqonx fülesem is van és hihetetlen a működése mert akkor akadozik ha az utcán sétálok ha buszon vagyok vagy otthon és a telefon egy fix helyen nem akad de ha az utcára megyek és akármilyen közel tartom akadozik olyan inkább mintha valami zavarná. Az S7 Edge mellett is akadt úgyhogy nem a mate 9 hibája az tuti. -
Andor246
tag
Azt hasznalom amit a telefonhoz adtak mert annál régebbi a fejhallgató hogy type c csatlakozó legyen hozzá. Viszont most letöltöttem a vlc lejátszót hát jobb mint a poweramp legalábbis az én fülemnek. Viszont néztem egy fiio E03 kis erősítőt szerinted az jó lehet? Teszt alapján jó. Jah meg persze nem egy ökör ára lenne.
-
Andor246
tag
Igazából a Sony fejhallgatóval mivel van egy DAC erősítő beleépítve így usb-n keresztül a zene minősége jó mivel a fejhallgató átveszi a szerepet csak az a baj hogy ahhoz túl nagy hogy az utcán rohangáljak vele. Na mindegy ez az én problémám. Bízok egy frissítésbe azért ami kicsit változtat majd a hangzáson.
-
Andor246
tag
Elolvastam amit írtál és egyet értek veled. Remélem változik a helyzet egyszer de félek a beépített erősítő a mi a gondot jelenti (ahogy a te szavaidból is kiolvastam talán) így sokat nem javul a helyzet szerintem. Tényleg nem értem hogy miért nem figyeltek erre oda jobban. Sajna a poweramp sem segít rajta vagyis rajtam :-)
-
törölt tag
Fejhallgató már megvolt a Mate előtt, nagyon sokallottam az árát, viszont a zajszűrés kárpótol. Ezért is nézegettemna Shurét, minden tesztben kiemelik, hogy nagyon jól kizárja a hangokat. Másik vonzereje, hogy cserélhető a kábele, szóval ha esetleg beüt a többi gyártónál is az usb type c csatlakozós zenehallgatás, akkor nem kéne kukázni. Mate-et minimum 2 évre vettem, szóval benne van a pakliban, hogy a következő telefonomban nem lesz jack...
Mindenesetre köszönöm a beszámolót, tartottam tőle, hogy nem az igazi. Egyébként EQ-t is használok a BT mellé(dts hang csal vezetékkel elérhető), így egész jó a hangzás.
-
Muky_
tag
Sziasztok!
Én már jeleztem ,hogy vodás vagyok, 1 simes a telefon és függő 126-os firmwarrel.
Elképzelhető, hogy a vodafone mindenhol ilyen készüléket árul.Sikerült manuálisan frissítenem a telefont.
A Firmware Finder és a Firmware Finder Proxy programok kellenek.Első lépés a Firmware Finder beállitásainál az installation via system update legyen bekapcsolva.
Frissítsük a listás (Get firmware list) majd válaszuk ki a 138-as firmware-t majd nyomjuk meg a send firmware to updater-t.
Itt leírtak szerint menjünk a Beállitások-WI-FI részhez és állitsuk be a proxy-t.
Proxy hosztnév : localhost
Port: 8080
majd mentés.Ezután szintén a Beállitások, de itt navigáljunk el a Rendszerfrissités fülre.
Itt alapból nem fog frissítést találni ezért balra fent a három pötty és itt a Legfrissebb teljes csomag letöltése.
Keres és láss csodát máris talál frissítést
Itt nincs más dolgunk mint a Gyors Frissítés gombra nyomni. De előtte a Proxy-t kapcsoljuk ki a WI-FI résznél, különbem nem tudja letölteni a frissitést.
Most hagyjuk magára a telefont míg letölti és elvégzi a rendszer a frissítését.
Magától újraindul és már a frissített rendszer köszön visszaMindenki készítsen biztonsági mentést a művelet előtt és kihangsúlyozom ,hogy mindenki csak saját felelösségére csinálja'
Bocsi, hogy ilyen hosszú lett ,de próbáltam lépésről lépésre leírni a folyamatot. -
Muky_
tag
Amikor én vettem csak ez az egy darab volt és ez MHA-L09C432B126-os firmware-es.
Ha megkérem a feloldó kódot a bootloaderhez elvész a garanciám?
Mert vissza is tudom zárni frissités után, vagy ez már tök mindegy ? :-)
Elméletben fel lehet rakni az L29C432-es rendszert? Azon kivűl, hogy 1 simes más eltérés lehet a két modell között?Ez mind csak elméleti síkon mozgatja a fantáziámat!
-
Tav-Csoves
őstag
Rendben, azt fogom csinálni, hogy kiveszem a HoT-os kártyám (sim2), feltöltöm a telefonom, és kipróbálom. Bár azért vettem ezt a telefont, mert 2 kártyát tud kezelni.
A SIM 1ben egy A1 korlátlan internet kártya van. Az csak internet kártya. Emiatt hívást nem tudok fogadni rá, de a telefonszámát tudom, és sms-t is tudok rá kapni. Viszont, leteszteltem, ha hívást át tudnám a net kártyára irányítani, akkor egy búgó osztárk hölgy közli velem, hogy pillanatnyilag nem vagyok elérhető. Tehát ugyanott vagyok, ha nem irányítok át.
Cudar lenne ha az aksim lenne rossz. -
Tav-Csoves
őstag
köszi.
Viszont sajnos e tudás ellenére sem találtam olyan OTA vagy full fw zip-et, vagy update.app-ot amire nem írta volna ki a telefon az első 5%-nál hogy error...
Ha valaki talál egy jó, működőképes, és bevált b138 c432 fw-t, barátom egy osztrák sörre, Bécsben.
ugyanis nekem egy napot sem bír ki a telefon, - hardcore user vagyok - az updatetől pedig van némi reményem, hogy jobb lesz az energiafelhasználás.
Új hozzászólás Aktív témák
- HIBÁTLAN iPhone SE 2020 64GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2906, 100% Akkumulátor
- Fujitsu LIFEBOOK E449 i5-8250U 8GB 256GB 14" FHD 1 év garancia
- Lenovo Thunderbolt 3 kábel (4X90U90617)
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 13" 2020 M1 16GB 1TB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest