- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Xiaomi Watch S1 - szép az idő
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Samsung Galaxy Note20 Ultra - a tollnak nincs ellenfele
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Huawei Mate 9 - Mate evangéliuma
Új hozzászólás Aktív témák
-
Szpisti
addikt
Nekem is Mate 9 volt, de nekem hiányozna a kamerákon kívül ez a nagyon durva gyorstöltés is, a vezeték nelküli töltés, a 3D arcfelismerés (amihez lehetek kesztyűben) és a vízállóság. Nekem ez a forma jobban kézre esik, a kijelzőt én nem látom fakóbbnak, viszont ezt a kétoldali lehajlítást feleslegesnek és értelmetlennek találom.
-
Szpisti
addikt
Amit ott látsz, az ott van a Mate 20 Pro-nál is, szóval az gyári.
Viszont nem használtál mostanában AdGuard-ot, vagy valami más reklámblokkolót? Azok szoktak telepíteni tanusítványt, és sokszor eltávolítas után is ottmaradnak...
A Megbízható tanusítványoknál a Felhasználó fülnél nézd meg, ott szokott lenni... -
Szpisti
addikt
Ez természetesen szubjektív...
- Vettem bele egy 128gigás Huawei NM kártyát, mivel én sose vettem ki a microSD kártyát se, így nekem tökmindegy milyen van benne... (persze akik ki-be teszegetik, azoknak nyílván a kompatibilitás miatt nem jó)
- A notch-ot meg lehet szokni, de ki is kapcsolható...
- A jack is szubjektív, nekem abszolút nem hiányzik, a 2 év alatt amíg Mate 9-em volt, szerintem semmit se dugtam bele, persze aki fülesezik annak fontos, bár adnak hozzá átalakítót is...
- A 16:9 szerintem nem okoz gondot, mivel a kijelző csontfekete (kikapcsolt pixelek az amoled miatt) marad ott ahol nincs semmi azaz a kétoldalt...Én is alaposan megrágtam anno, és ezek fényében döntöttem a vátás mellett...
Nekem az egyetlen dolog ami nem tetszik benne a mai napig, az a hajlított kijelző...
De megtanultam elviselni... Persze, ha végre befejezik az ilyen kijelzők eröltetését, én örömmel állok majd hozzá...Ez nem reklám!
-
Szpisti
addikt
válasz
migabi24 #13662 üzenetére
Saját véleményem szerint:
- Kamera jobb, az biztos, első kézből tapasztalhatom, nehéz vele rossz képet lőni (3 kamera, 40Mpx + 20Mpx + 8Mpx és a szelfikamera 24Mpx).
- IP68 vízállóság. (nem mindentudó, de plusz biztonság érzetet ad)
- Kijelző (OLED, 1440 x 3120 pixel, HDR, alig van keret, a notch engem nem zavar, a hajlítás viszont szerintem hülyeség)
- Jobb-újabb chipset (érezhetően pörgősebb)
- Több memóra: 6GB (én nem érzem, hogy számítana, de biztos nem baj, ha több)
- Nagyobb tárhely: 128GB (ebből sose elég)
- Még jobb GPS (dual band)
- Még jobb Bluetooth (5.0 és aptX HD)
- 3D arcfelismerés (Na ez odab@sz, gyorsabb mint az ujjlenyomat és eddig még nem tudtam átverni, csont sötétben is működik, ja és télen nem kell a kesztyűt levenni hozzá. A képernyőbe épített ujjlenyomat olvasót nem is használom, az üvegfóliával amúgy is szarul működik.)
- Még nagyobb akksi (+200mAh)
- Vezeték nélküli töltés, ami nem szar, 15Wattos, gyors, és visszafelé is működik.
- Az adu ász pedig a töltés, ami hihetetlen gyors, aki próbálta már az tudja miről beszélek...
Ja és usb-n is tölt visszafelé...A jack hiánya pedig engem nem hat meg, mivel nem használok fülest, csak bt és autós fejegységek.
Infra pedig ugyanúgy van benne... -
Szpisti
addikt
Az új OS csak az ezután kiadott készülékekre jön majd gyárilag (ha jön), a már megjelenteket nem is érinti a Google intézkedése. Pl. 10-es android is jönni fog rájuk, már be is jelentették: [link] Sajnos a Mate 9 ebből már kimarad. De szép az is, hogy 3 főrendszer frissítést is megkapott, kevés az ilyen mobil...
-
Szpisti
addikt
válasz
Tav-Csoves #13351 üzenetére
Úgy néz ki nem: "Support Apt-x: No"
-
Szpisti
addikt
Hát búcsúzom, elcsábultam egy újabb típus felé, de Huawei fan maradtam... (Mate 20 Pro)
A 9-est eladtam, használja egészséggel a vevőm és remélem legalább annyi öröme lesz benne, mint amennyi nekem is volt...
Sziasztok! -
Szpisti
addikt
válasz
kilincs89 #13135 üzenetére
Szinte ugyanolyan Leica Summarit-H kamerarendszer a két telefonban, kivéve azt hogy a Mate-ban 20 MPx a fekete-fehér szenzor és a P9-ben nincs optikai stabilizátor. Valami egyéb gond lehet ott, akár valami egyszerű, mondjuk koszos kamera üveg vagy szoftveres, esetleg hardveres, (hibás kameramodul).
Ha tudsz feltenni képet, talán vannak itt okosabbak nálam, akik megmondják mi lehet... -
Szpisti
addikt
válasz
Acélfarkas #13103 üzenetére
Nekem úgyszintén.
-
Szpisti
addikt
válasz
Leslie1966 #13039 üzenetére
Akkor ennyi. Kár is nézegetni...
-
Szpisti
addikt
válasz
Tav-Csoves #13033 üzenetére
A 189883-asnak van engedélye MHA-L29-re.
-
Szpisti
addikt
Sima Mate 20-al szemezek, mert a lekerekített kijelző nem jön be, és az ára is brutál a Pro-nak. De most, hogy olvasom a hibát, még kevésbé vágyom rá...
-
Szpisti
addikt
válasz
kemdom #12928 üzenetére
Egy hónap múlva lesz 2 éves a telóm, de egy deka beégés sincs rajta. Nemrég ellenőriztem. Igaz, csak automata fényerőn használtam egész életében. Akinek beég, az milyen fényerőn használja a telóját?
Más: megjelent a 377-e firm a FirmwareFinder-ben. Ez már a GPU Turbo-s. Még sajnos nincs engedélyezve. Valaki feltette már?
-
Szpisti
addikt
Az előbb megjött a 376 magától... Ilyen se volt még... Mindig rá kellett keresnem eddig... és ilyen hamar se jött még meg...
Még mindig szeretem ezt a telefont... -
Szpisti
addikt
Rémlik valami erről az "OEM feloldás megengedett" dologról a Fejlesztői beállításokban. Ez ki vagy be kell kapcsolni, ha eladja az ember?
Bár én még nem adom el... (most, hogy lejárt, meggyőzött a család, hogy nem kell újrakezdeni a részletfizetést...)
-
Szpisti
addikt
válasz
Munkas #12827 üzenetére
Nekem ritkán állítja rosszul a fényerőt. Deha mégis sötét, akkor a csúszkán feljebb húzom, de hagyom bepipápva az automatát, és onnantól kezdve az lesz a minimum fényerő tapasztalataim szerint... Ha pedig már sötét helyre értem, ahol már zavaróan erős a fénye, akkor a pipát kiveszem és újrapipálom, így visszaáll a normál működés...
-
Szpisti
addikt
Ma megjött a 375 frissítés. Akkor most érdemes feltenni, vagy gond van vele?
-
Szpisti
addikt
válasz
gubacsino #12803 üzenetére
Gondolom ez az Oreo sajátossága, ezzel éri el, hogy kevesebbet fogyasszon a rendszer...
Az viszont érdekes, hogy a Facebook app-ot már mindenhonnan letiltottam, hogy ne fusson a háttérben, mégis megjelennek a piros számok az ikonja sarkában, amikor nincs is elindítva... Na ez hogy van? -
Szpisti
addikt
válasz
choco01 #12798 üzenetére
Attól függ, hogy mit csinálok, hol vagyok.
Ha melózok (vezetés, csak mobilnet, sokszor full fényerő) akkor 3-4óra, ha itthon vagyok (csak wifi, fél alatti fényerő) akkor összejön a 7óra is, néha 8...
Azért egy év után az akksin elkezdenek jelentkezni az öregedés jelei... Nekem két hónap múlva 2 éves lesz. Mostanában szeretném gariztatni az akksit, mert sokszor 20% alatt már gyorsan lemerül... és ha eladásra kerül a sor, egy friss akku sokat dob az áron... Csak olyan nehezen válok meg tőle akár egy napra is, nemhogy egy-két hétre... (Csak egy szifon4S van itthon tartaléknak)
Amúgy azóta sem jött meg a 375-ös firmware, amit egyik nap egy fórumtársunk írt... -
Szpisti
addikt
Valaki gariztatta már akkumlátor miatt a telóját? 20-25% alatt rohamosan merül, van, hogy 10perc alatt. De amúgy is gondolom, hogy lassan 2 éves így az aksi megértett a cserére.
Mi a menete a gariztatásnak? Mivel Telekomos, oda vigyem, vagy nem érdemes, inkább közvetlen a Huawei szervízbe?
-
Szpisti
addikt
Hm... Pedig novemberre ígérték arra is a sima Mata 9-el együtt...
No és milyen?
Ja igaz is, a játékoknak is támogatni kellene azt:
"A GPU Turbo mód először a PUBG Mobile és a MOBA Mobile Legends: Bang Bang címeket támogatja majd, de a lista később tovább bővül. Ennek feltétele, hogy a játékok fejlesztői is támogassák a módot." -
Szpisti
addikt
Na megjött nekem is az update...
Nahát, milyen hamar... -
-
-
Szpisti
addikt
válasz
buszman75 #12465 üzenetére
Ha még nem volt, pucold ki óvatosan a teló usb ajzatát, iszonyat sok szösz és por be tud gyűlni oda... Volt nekem olyan, hogy már csak félig ment be a csati...
Én fa fogpiszkálót szoktam használni, de hosszára kettévágom. Ez nem tudja megsérteni az érzékeny részeket. -
Szpisti
addikt
Egy FR-t megpróbálnék, ha ennyi gondom lenne... Nekem is 369 de semmi problémám vele...
-
Szpisti
addikt
válasz
tothjani81 #12450 üzenetére
Szinte ugyanaz mindkettő, a különbség döntsön:
- Kamera (a P20 Pro állítólag a legjobb)
- Kijelző (sima vagy notch)
- Ujjlenyomat olvasó (hátul vagy elöl)
- Forma...Ennyi
tnilabk: - IP67 dust/water resistant
-
Szpisti
addikt
Na, most délután kaptam meg én is a 369-et. (Telekomos, dual sim, gyári független, 2016 dec. vásárlás)
-
Szpisti
addikt
válasz
Acélfarkas #12401 üzenetére
Köszi, és Decske-nek is.
-
Szpisti
addikt
FF-el felrakram a 368-at nemrég. Akkor is megkapom OTA-n a 369-et?
-
Szpisti
addikt
válasz
Tav-Csoves #12355 üzenetére
Beállítások - Akkumulátor - Indítás
Állítsd "kézi kezelés"-re, és mindent kapcsolj be. -
Szpisti
addikt
Hát, itt feljebb valaki kapott 368-at.
-
Szpisti
addikt
válasz
Decske #12280 üzenetére
Nekem a VPN-el nem jó frissítést talált. Fentebb látható. Az "in-app proxy" lett jó nekem is.
Lehet állítani a kezdőnapot? Még nem is figyeltem. Végre egy bepótolt hiányosság... Bár, mióta havi 12GB áll a rendelkezésemre, és a főbb közösségi appok meg a TVGO nem fogyaszt az adatmennyiségből, sok értelme nincsen...
-
Szpisti
addikt
válasz
velkeibalesz #12260 üzenetére
Proxyval nem találja a frissítést. Hiába állítom be a localhostot, meg a 8080 portot és töltöm le az update.zip-et.
A videók alapján az lehet a gond, hogy nem írja ki, hogy 'proxy server is running'... -
Szpisti
addikt
válasz
velkeibalesz #12258 üzenetére
-
Szpisti
addikt
válasz
velkeibalesz #12256 üzenetére
Most néztem, a 53-as és 54-es végűt már engedi nekem az FF...
Új hozzászólás Aktív témák
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Vigneau interaktív lokálblogja
- One mobilszolgáltatások
- Tőzsde és gazdaság
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- iPhone topik
- Tomato firmware
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- általános iskolai rendszergazda
- További aktív témák...
- Xiaomi POCO X6 Pro 12/512gb - Makulátlan, Alza garancia, akár beszámítással
- Samsung Galaxy S22 Ultra 128GB (Phantom Black, Dual SIM) Új akksi!
- Realme C75 256GB Lightning Gold, Bontatlan, Új, 0 Perces, Arany, 1 Év Garancia
- Realme C75 256GB Lightning Gold, Bontatlan, Új, 0 Perces, Arany, 1 Év Garancia
- Samsung A53 5G Dual-sim,kitűnő állapot,karcmentes kijelző,fóliás keret,doboz,kábel,fekete
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G1 - i5-G4 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- AKCIÓ! ASRock Z370 i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD 2060 Super 8GB Zalman Z9 Plus Enermax 750W
- Bomba ár! Dell Latitude 5320 - i5-1145G7 I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!