- Bivalyerős Snapdragon a láthatáron
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- A One Ui 8.5 és a Snapdragon 8 Elite 2 már biztos
- Új belépőszintű Motorola árára derült fény
- One mobilszolgáltatások
- Google Pixel topik
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Kezünkben a Honor Magic V5
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Huawei Mate 9 - Mate evangéliuma
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nfsman20
tag
válasz
Aryon87 #5188 üzenetére
Mindenféle elfogultság nélkül, fikarcnyival nem jobbak/élesebbek, mint az eddigi képeid voltak a Mate-tel. A színekben van eltérés, kicsit élénkebbek, de ha az eddigi elvárásaidat vesszük, én nem látok szignifikáns különbséget, magyarán ami miatt váltottál, az nem lett jobb - szerintem. Maximum talán abban, hogy a Samu automatában könnyebben hozza azt a szintet, amit a Mate-nél csak piszkálva lehet.
peace!
-
mjani1172
addikt
válasz
Aryon87 #5188 üzenetére
Megnéztem én is a képeidet, és pont az van amit írtam neked többször, amire te használod ott nem tud többet az S7. Nem rossz, de nincs a két telefon között szinte semmi különbség, inkább csak behergelted magad,hiszen a fotós topicban ezt mondták.
Mindenesetre sok sikert! -
bébi67
aktív tag
válasz
Aryon87 #5188 üzenetére
Megnéztem a képeidet. Szerintem egy kategóriával gyengébb a Mate 9-nél. Te azt látod benne, amit látni szeretnél, nem azt, amilyen valójában. A szőrszálhasogatást mesteri fokon csinálod, örülök, hogy meg vagy elégedve az s7-tel és hogy végre elhúzol innen remélhetőleg.Nálunk az ilyen emberekre az ipari hülye jelzőt szoktuk használni. Bocs a kirohanásért, de túlhúztad egy kissé a fotó fóbiádat.
-
zazenke
őstag
válasz
Aryon87 #5051 üzenetére
akkor amiről beszéltem remélem be bírtam illeszteni a képet és látszik is rajta. .tessék megtekinteni a magazint amin egy jabra fülhallgatós csávó virít. a baloldali a mate 9 (mediamarktban lőve full automata mindkét telefon). a jabra felirat az újságon szétmosva. A fülhallgató kék színét és más színeket egyszerűn eltörölte megváltoztatta . természetesen kinagyított képrészlet de ha az ember nem nagyítja ki a képet akkor csak sejti a szeme vagy észre sem veszi a különbségeket.
-
mjani1172
addikt
válasz
Aryon87 #5051 üzenetére
Ez tényleg nagyon off és csak a személyes véleményem, tehát csak egy semmi.
Nekem azok a fotók tetszenek amiken emberek vannak, vagy érdekes dolgok, vagy történik valami egyedi.
Itt másoktól volt koncert, kutya, motor, gyermek, stb...
Azokat szivesen nézem mert megismerem egy kicsit azokat akik feltették, hol jártak, hogy néznek ki, mi a hobbyjuk, stb...
Az hogy egy egyszerű tárgyat, vagy épületet fotóz valaki az nekem nem olyan érdekes.
Remélem nem volt bántó. -
Szellem.
nagyúr
válasz
Aryon87 #5008 üzenetére
Nem akarok beleszólni, de tegnap az egy PD kiadásra FirmwareFinderrel tettük fel a B180-as szoftvert. Nem akart sehogy rámenni a normális úton. Leszedtük a programot, beállítottuk a proxy-t és kiadta a fullOtat a telefonra. Letöltötte a Rendszerfrissítést és gond nélkül felment a hivatalos rá. Ezt szerintem kipróbálhatod.
Teljesen hivatalos B180 került a telefonra. -
zazenke
őstag
válasz
Aryon87 #5019 üzenetére
minimális laggolás bizony van benne de nem vészes ennyi nekem elmenne. viszont nem tudom mi van pl a hölgyek ruhájával mintha nem lennének az erős színekben részletek. el vannak kenve . Most így hirtelen azt se tudom hogy ennek milyennek kéne lenni . Olyan érzésem van amikor a régi katódsugárcsöves tévéken maxra tekertem a színtelítettséget. mintha nem is fullhd lenne
-
-
Apaxp
senior tag
válasz
Aryon87 #4988 üzenetére
Sziasztok!
Sokat olvasom a topicot mert tervezem egy ilyen készülék beszerzését.
@Aryon87
a fotóidhoz: párat leszedtem és mintha kontraszt hibásak lennének, de ez csak tipp.
Próbálj meg egy-két képet lőni úgy hogy a telefon le van betonozvateljesen fix rögzített készülékkel, mert szerintem kicsit bemozdul a kezed fotózáskor. Így lesz egy összehasonlítási alapod. Csak egy ötlet.
-
bébi67
aktív tag
válasz
Aryon87 #4980 üzenetére
Mate 9 tesztképek Neked
Feltettem jó pár képet. Igyekeztem úgy összeválogatni, hogy a legkülönbözőbb beállítások,fényviszonyok, témák legyenek köztük. Ezeket átnézve, a Te képeiddel összehasonlítva könnyebben el tudod dönteni, hogy a Te készüléked hibás, vagy a Mate 9 tud ennyit.Jó szórakozást hozzá !Remélem tudtam segíteni.
Megnéztem a Te képeidet. Szerintem semmi baja a kamerádnak.Úgy gondolom, hogy többet vársz el a Mate 9-től, mint amire képes. Ez kizárólag az én saját véleményem. Kiváncsi vagyok, hogy mások hogyan látják.
Üdv. -
k5.20
senior tag
válasz
Aryon87 #4969 üzenetére
No itt van a kutya elásva...
Ha már van kamerája...
Van, DE ez nem egy fényképezőgép.
Azt nem akarsz venni, de egy telefontól elvárod, hogy úgy fényképezzen, mintha az lenne.
Lehet, hogy áldozat vagy.
Már csak a hardveres különbségek miatt is, SOHA, de SOHA nem lesz képes egy okostelefon hozni egy valódi fényképezőgép képminőségét. És ez akkor is így lesz, ha a gyártók azt sugallják, hogy mégis.
Aki elhiszi, vessen magára. -
mjani1172
addikt
válasz
Aryon87 #4960 üzenetére
Szvsz belehergelted magad egy olyan dologba ami nem is létezik. Azt várod el, hogy egy 100 méterre levő fa levelei (amik kicsik és mozognak) még kinagyítva is tűélesek legyenek. Ilyen nem létezik.Ennek a kamerának vannak sajnos hibái, de pont nem azok amiket te annak tartasz. Küldj egy olyan fotót amit más telóval csinálták, és a 100 méterre lévő fa levelei élesek.Szerintem semmi baj sincs a kameráddal, egyszerűen teljesen mást vársz mint amit a technika tud nyújtani.
-
Looserke
őstag
válasz
Aryon87 #4954 üzenetére
gsmarena oldalon van pár kép ami ugyanabból a szögből, ugyanarról a témáról készült az S8 és a Mate 9 telefonnal és azt kell mondjam az S8 sokkal homályosabb képeket lő, túlélesített és túlszaturált...
S8 képek:
[link]Mate 9 képek (bal oldali a 12MP-es színes, középső a 20MP-es színes, jobb oldali a 20MP-es fekete-fehér):
[link]A Mate 9 12MP-es és az S8 12MP-es képeit vetettem össze.
A szemből fotózott épületen is az épület előtti fák és a bal oldalról belógó ág is olyan mintha szellemképes lenne az S8-on...
Csigás képen pl. a fű textúrája, a csiga nyaka tök homály és a közeli tuja is elmosott az S8-on...Szerintem semmi baj a Mate 9 kamerájával...
-
zazenke
őstag
válasz
Aryon87 #4954 üzenetére
leakarom cserélni a g4 emet majd a katasztrofális aksi idő miatt. már vagy 5 telefont megnéztem ezzel a rövid tesztel. a p9 plusz detto ugyanez . sőt a 40 mpx es nokia pureview is gyengébb élességben egy picit. viszont a samsung s4 s5 s7 az meg is veri a g4-et felbontásban . a flagship samuk meg vannak csinálva rendesen (szerintem ez csak szoftver kérdése és nem is hardver). én ezért a képminőségért beáldoznám a g4 et az aksi időért cserébe (mármint ha jó a mate 9 és nem hibás mint a tied). a video minőségtől viszont már félnék az elég furcsa a matének. Ugy gondolom nem lesz egyszerű a szervizzel dűlőre jutnod mert csak úgy fogják elismerni hogy gyengébb ha mellé tesznek egy másik darabot és össze hasonlítjátok akár belenagyítgatva is
-
zazenke
őstag
válasz
Aryon87 #4948 üzenetére
a képeid valóban homályosak nincsenek fókuszban. én is próbáltam a amate 9 et összemértem a g4 emmel.amit én próbáltam az élesebb képet lőtt ugyancsak a média marktban . a g4 szintjét nem érte el mert belenagyítva látszódott hogy ag4 élesebb képet lő. (azzal is lőttem egyből majd nagy kínódva bluetoothal atküldtem a mate 9 képét és hazahozva a két telefon képét asztali gépen vizsgáltam meg. gyengébb ugyan a mate képe de ezt csak belenagyítva érzékeli a szemem. a tieden egyből látom hogy homályosak a képek. olcsó kínai minőséget hoznak. amit én teszteltem azzal nem volt ilyen markáns a különbség. A kínlódás azért volt mert kód védte a telefint és huawei polós sráccal kellett mindenről egyezkedni
-
snorbi82
senior tag
válasz
Aryon87 #4941 üzenetére
[Ezt ma csináltam] fénnyel szemben. Nem rossz a kamera része.
-
pepetech
őstag
válasz
Aryon87 #4890 üzenetére
Itt az a1 már 127mb/s-el dolgozik az jó. Viszont gáz hogy a másik csak 8 megát hozott ki belőle az fals nagyon vagy ha van sd kártya a telefonba akkor azt méri. Sőt biztos vagyok benne az a 8 mega egy class 10-es kártya kb.
Most latom az a1 kepen hogy van egy 32 gb kartyad szoval azt merte le.
-
magicbox
senior tag
-
mjani1172
addikt
válasz
Aryon87 #4782 üzenetére
Én most egy másik oldalról közelítem meg, ez nem technikai hanem "filozófiai“. Minek ennyi fénykép érdektelen dolgokról,éjszaka egy sötét domb, egy asztal lába 10 cm-ről, meg ilyenek. Én azokat a képeket szeretem ahol van valami, pl: lefényképezed a motorodat, kutyádat,rokonaidat, egy eseményt ahol van valami érdekes. De a képeiden semmi ilyesmit nem látok. Tudom, hogy ez a menő, és a véleményemmel egyedül vagyok, a fotós topicban már kioktattak, de tényleg nem értem.Leülsz mondjuk 5 év múlva és megnézed az asztal lábát makróban? Ezt ne kioktatásnak vedd, ne sértődj meg, csak számomra ez olyan furcsa.
-
pepetech
őstag
válasz
Aryon87 #4743 üzenetére
Nem nyomorult végülis a 156 és a 181 közt semmi különbség nincs csak az android biztonság frissült rajta. Túl lihegi pár ember és azzal példáloznak, hogy xy telefon mennyi frissítést kap, de abba nem gondol bele hogy a mate 9 már eleve a legfrissebb rendszerrel jött
.
Bátyám jött múltkor arcoskodni hovy frissült az s7 edgéje. Mo dom én már 4 hónapja nougatot használok
. Ja és a samsungja is teljesen meghülyült néha hívni sem lehet nem csöng ki. Szóval örüljünk, hogy minden jó.
Annyit tudok ajánlani, hogy a huawei márkakereskedésbe sétálj be budapesten van. És beszélgess el velük mond el mi a bajod mit tudnának ajánlani stb. Lebet 10 perc alatt megoldódik minden. A lényeg, hogy soha ne menjen be ember úgy hogy rájuk rugom az ajtót... Voltam kereskedelemben és ha bunkók voltak az emberek akkor biza én is az voltam
.
Azt aláírom, hogy a samsung fotói a túlszaturált szinek végett szebbnek tünnek de a huawei valahovy valóságosabb képeket csinál ami nekem tetszik. A samsungok kameráját nem nqgyon szerettem. A huawein kívül az asust szerettem még nagyon.
Na de most jó hosszú regényt írtam neked
-
Nfsman20
tag
válasz
Aryon87 #4715 üzenetére
Hát... Szerintem nem vészesek ezek, látom amit mondasz, de eléggé határeset. Csak kinagyítva látszik, hogy lehetne élesebb is a kép, alapból egyáltalán nem rossz. Most hirtelen ezt találtam, az enyém sem csinál borotvaéles képet. Szvsz. ez ilyen.
Drive-os link -
mjani1172
addikt
-
snorbi82
senior tag
válasz
Aryon87 #4681 üzenetére
A kamera app beállítások (ahol a felbontást, meg ilyeneket állítasz) annak az alján van egy alap beállítás. Azt is nyomd.
Egyébként bosszant, hogy beállítok pár dolgokt (HDR; Objektumkövetés) és mikor újra belépek, ismét bekel kapcsolni, mert vissza áll. Nagyon idegesítő... -
Pongi1975
tag
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy A12 64GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Samsung Galaxy A26 5G 256GB Black, Bontatlan, Új, 0 Perces, Fekete, 1 Év Garancia
- Samsung Galaxy A26 5G 256GB Black, Bontatlan, Új, 0 Perces, Fekete, 1 Év Garancia
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G 128GB Sky Blue, Szép Állapotú, Hibátlan Működésű, Kék, Garanciális
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G 128GB Sky Blue, Szép Állapotú, Hibátlan Működésű, Kék, Garanciális
- Xiaomi Redmi 14 C 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
- MacBook, Apple M1 / M2 kompatibilis dokkolók, DisplayLink 4K, USB-C, Type-C
- LG 27GN800P - 27" IPS - 2560x1440 - 144 hz 1ms - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDR 10
- ÚJ HP EliteBook 840 G8 - 14"FHD IPS - i5-1145G7 - 32GB - 512GB SSD - Win10 PRO - Garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest